Telegram Web Link
Forwarded from گفت‌وشنود
تصور کنید با خواهرتون که ازدواج کرده تو یکی از خیابونای شهرتون راه میرید، یهو دستی که یک دستمال کاغذی بهش آویزونه از یه پاترول که روش نوشته کمیته انقلاب اسلامی بیرون میاد و با لحن زشتی به خواهرت میگه پاک کن اون کثافتایی که به لبت مالیدی! چه حالی میشین؟ این روزگار ما تو دهه ۶٠ بود!

- این پیام یکی از کاربران است که عمق فاجعه و تجربه‌ی لحظات نفس‌گیر شهروندان زیر سیطره‌ی حکومت مذهبی را مقابل چشم ما قرار می‌دهد!

#حجاب_اجباری #نظام_آپارتاید_شیعی #گفتگو_توانا


@Dialogue1402
قریب به دو هفته است که سپیده رشیدی، شهروند بهایی ساکن اهواز، در بازداشت به سر می‌برد، اما خانواده‌اش اطلاعی از اتهام و محل نگهداری او ندارند. نکته عجیب‌تر اما این است که سپیده رشیدی تنها چند روز پس از بازداشت در یک تماس تلفنی خیلی کوتاه با همسرش، بدون اشاره به دلیل بازداشت و محل نگهداری خود، به طرز عجیب و غیر معمولی ایشان را از پیگیری پرونده منع کرده و خواستار توقف پیگیری‌های قانونی خانواده‌اش شد!

کاملا واضح است درخواست ایشان بدلیل فشارهای دستگاه امنیتی اطلاعاتِ سپاه و بازجوها بوده وگرنه هیچ دلیلی ندارد که متهم یک پروندهٔ ظالمانه، دیگران را از نجات خود از بازداشت باز دارد.

این حق خانواده سپيده رشيدى است که از محل او اطلاع داشته باشند، با او تماس داشته باشند، او بتواند با وکیل و با خانواده‌اش ملاقات داشته باشد و از کلیه حقوق یک متهم بهره‌مند گردد.

با وجود تلاش‌های خانواده مبنی بر کسب اخباری درباره وضعیت این شهروند بهایی، هنوز هیچ خبری از سوی مقامات قضایی و امنیتی درباره او به خانواده داده نشده و همین مساله نگرانی‌ها درباره جان و وضعیت سلامتی او را افزایش داده است.

آزار و اذیت شهروندان بهایی در ایران مسبوق به سابقه است و نهادهای اطلاعاتی - امنیتی و دستگاه قضایی، در موارد بیشماری به بهانه‌های واهی مختلف شهروندان بهایی را بازداشت و آنها را محاکمه و به مجازات محکوم می‌کنند.

اتهامات متهمان سیاسی و عقیدتی، برساخته سناریوهایی است که بازجویان طراحی می‌کنند و آن‌ها در سکوت خبری می‌توانند بیشتر به متهم فشار وارد کنند تا آن سناریو را تکرار کند.

شهروندان بهائی در ایران علاوه بر محرومیت‌های اجتماعی مثل عدم اشتغال در برخی کسب‌وکارها، عدم اشتغال در مشاغل دولتی، عدم اجازه تحصیل در مقطع دانشگاه، عدم دفن اجساد مرده‌ها در قبرستان‌های مسلمانان و ... به بهانه‌های مختلف بازداشت می‌شوند و برایشان پرونده‌سازی می‌شود.

ایران از نظر آزادی دینی و آزادی عقیده شرایط نامطلوبی دارد. باورمندان به آیین بهایی اجازه داشتن دانشگاه مجازی ندارند، اجازه تبلیغ آیین خود را ندارند و در صورت انجام چنین کاری بازداشت می‌شوند.

#بهائی #سپیده_رشیدی #داستان_ما_یکیست #اهواز #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
از سال ۱۳۸۸، پانزده سال می‌گذرد. آن سال در روز ۲۲ خرداد ماه انتخابات نمایشی برگزار شد. انتخاباتی که مردم زیادی با توجه به احساس مخالفت برخی نامزدهای انتخاباتی با شخص خامنه‌ای و اعلام برخی مطالبات مثل «حجاب اختیاری حق زن ایرانی» و ... حاضر شدند تا در آن شرکت کنند و بدین وسیله مخالفت خود را با رهبر جمهوری اسلامی نشان دهند. اما بر خلاف جو غالب جامعه نتیجه‌ای شگفت‌انگیز اعلام شد. احمدی‌نژاد برنده انتخابات اعلام شد و این باورپذیر نبود. شواهد زیادی نشان می‌داد که در اتاق تجمیع آرا، نتیجه مهندسی شده‌ای را اعلام کردند. مردم معترض به خیابان آمدند، اعتراضات بزرگی شکل گرفت، گخامنه‌ای دستور کشتار دادو حکومت جوی خون راه انداخت و عده زیادی از مردم در خیابان‌ها کشت.
بازداشت تعداد بسیار زیادی از مردم و فعالان سیاسی، جنایت کهریزک، افشای تجاوز جنسی به بازداشت‌شدگان، اعدام چند زندانی و بسیاری اتفاقات دیگر در آن سال‌ها رخ داد، که هرگز از یادمان نمی‌رود ولی باید آن وقایع را مرتب یادآوری کرد.
این ویدیو که پوریا افضلی درست کرده، برای یادآوری وقایع آن سال است که محمود احمدی‌نژاد به عنوان فردی که توسط خامنه‌ای و سپاه به عنوان رئیس جمهوری تعیین شد هم از مسئولان آن وقایع است و هرگز حاضر نشد که پاسخگوی آن همه دروغ و فریب و سرکوب و کشتار شود.

هنوز دو تن از کاندیداهای آن انتخابات نمایشی که از صافی شورای نگهبان عبور کرده بودند، در حصر هستند!
هنوز خانواده‌های داغدار آن سال، رخت سیاه را از تن در نیاورده‌اند و همچنان تحت فشار هستند. هنوز هویت بسیاری از کشته‌شده‌ها مجهول است و خانواده‌هایی به خاطر تهدید بسیار در این سال‌ها سکوت کرده‌اند.

اعتراضات ۱۳۸۸، به خصوص ۲۵ خرداد ماه، قدرت مردم را نشان داد، اما برخی افراد فرصت‌سوزی کرده و مردم را به خانه‌ها برگرداندند....
حالا اما مردم ایران از همه شعبه‌های جمهوری اسلامی گذر کرده‌اند و در سال‌های ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ شعارهایشان به مراتب تندتر و متوجه کل نظام شده است.
جمهوری اسلامی در تدارک یک سیرک انتخابات دیگر است، تغییر رئیس‌جمهوری که مشخص شده کاره‌ای نیست، تغییری در شرایط کلی جامعه ایجاد نمی‌کند. ضمن آنکه همه کاندیداهای ریاست جمهوری، از بخش‌های مختلف همین رژیم و مسئول فجایع و فلاکتی هستند که امروز کشورمان گرفتارش شده است.


#انتخابات۸۸ #نه_به_جمهورى_اسلامى #نه_به_دروغ #سیرک_انتخابات #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
علی‌اصغر حکمت، از دست‌اندرکاران تاسیس دانشگاه تهران بود.
تاسیس یک بنای مستقل برای دانشگاه تهران در بهمن ۱۳۱۲ در جلسه هیئت وزیران به رضاشاه پیشنهاد داده شد. شاه از این طرح استقبال کرد و در نهایت زمین‌های جلالیه برای تاسیس دانشگاه تهران انتخاب شد.
ورزشگاه امجدیه نیز اساسا نتیجه تلاش‌های علی‌اصغر حکمت است. تلاش او در این حوزه چنان چشمگیر بود که سال‌ها بعد محمدرضاشاه به او نشانی ویژه در حوزه ورزش اعطا کرد.
اما حال و روز هم‌اکنون دانشگاه تهران پس از ۹۰ سال چگونه است؟

تحقیر و توهین به دانشجو از درب ورودی توسط حراست تا رئیس دانشگاه!
اخراج اساتید برجسته!
استخدام مداح وابسته به حکومت به جای اساتید مجرب!
تدریس اجباری دروس غیرمرتبط با رشته دانشجویان

از یاد نبریم پیشتر رئیس دانشگاه تهران گفته بود:
«برنامه داریم دفتر مراجع تقلید را در دانشگاه‌ راه‌اندازی کنیم. معنویت باید در علوم ما رسوخ کند.»
بعد از پیروزی انقلاب‌اسلامی دانشگاه‌ها را تعطیل کردند تا آنها را اسلامی کرده و اساتید غیرخودی را اخراج کنند. همچنین محتوای درس‌ها و سرفصل‌های رشته‌های دانشگاهی را تغییر دادند.
تاسیس رشته‌های عجیبی مانند مداحی و امر‌به‌معروف در دانشگاه‌ها و اختصاص سهمیه برای خانواده‌های وفادار به حکومت و بسیحی‌ها نیز از دیگر اقدامات جمهوری‌اسلامی برای خالی‌کردن دانشگاه از محتوای اصلی بوده‌است.

قبل از انقلاب با وجود نوپابودن نهاد دانشگاه در ایران، شاهد ظهور و حضور چهره‌های علمی، ادبی و هنری متعددی در دانشگاه‌ها بودیم و اهمیت این نهاد برای ایجاد تحول در کشور بر کسی پوشیده نبود.
اما ضربه‌های پیاپی حکومت دینی بر پیکر نوپای دانشگاه باعث شد تا عرصه علم و هنر و ادب در ایران از عبدالحسین زرین‌کوب‌، علی‌اکبر‌سیاسی‌، ذبیح‌الله صفا و دیگر بزرگان خالی شود و به تعبیری، دانشگاه به شعبه‌ای از حوزه‌علمیه قم تبدیل شود.

درباره علی اصغر حکمت بیشتر بخوانید:
https://tavaana.org/fa/Ali_Asghar_Hekmat

#علی_اصغر_حکمت #دانشگاه_تهران
#دانشگاه #نهاد_دانشگاه #حکومت_دینی #حوزه_علمیه #یاری_مدنی_توانا
@Tavaana_TavaanaTech
در تصویری که از بنر باقر قدیری اصل منتشر شده دیده می‌شود که عکس میلتون فریدمن، نویسنده و اقتصاددان آمریکایی، به اشتباه آمده است که دستمایه طنز کاربران شبکه‌های اجتماعی شده است

بر اساس گزارش‌ها این بنر در محوطه دانشگاه تهران نصب شده است.

آقای قدیری ‌اصل استاد اقتصاد دانشگاه تهران بود که در سال ۱۴۰۲ درگذشت.
میلتون فریدمن، اقتصاددان و نویسنده مطرح آمریکایی بود که در سال ۱۹۷۶ نوبل اقتصاد را دریافت کرد.

کاربری نوشته: «سقوط دانشگاه یعنی این
تصویر میلتون فریدمن را به جای باقر قدیری اصل گذاشته‌اند»

#میلتون_فریدمن #فضای_مجازی

@tavaanatech
یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار منتقد جمهوری اسلامی، بازداشت شد

رسانه‌های داخلی خبر بازداشت یاشار سلطانی، افشاکننده فساد‌های مالی مقامات جمهوری اسلامی، را منتشر کرده‌اند.
روزنامه شرق، از بازداشت صبا آذرپیک و یاشار سلطانی نوشته است. به گفته این روزنامه این دو روزنامه‌نگار برای اجرای حکم قطعی قضایی در نتیجه شکایت شاکیان خصوصی بازداشت شده و روانه زندان شده‌اند.

در روزهای گذشته یاشار سلطانی، خبرنگار، جزئیات و مستنداتی از پرونده زمین‌خواری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی آیت‌الله صدیقی و پسران‌ش را منتشر کرده بود. صبح امروز صدیقی در اولین واکنش مدعی شد که امضای او را جعل کردند، ولی بعد از ظهر در ویدیویی گفته در مجمع عمومی موسسه اعلام کردیم که زمین‌ها متعلق به حوزه علمیه است!
صدیقی به تریبون نمازجمعه بازگشت و یاشار سلطانی به زندان افتاد.

#یاری_مدنی_توانا
#یاشار_سلطانی
#نه_به_جمهورى_اسلامى

@Tavaana_TavaanaTech
توماس جفرسون (١٧٤٣– ١٨٢٦) سومین رئیس جمهور ایالات متحده و یکی از مدافعان سرسخت آزادی مذهبی نیز بود. او درباره مذهب، دولت، سیاست، مشارکت مردم و مواردی از این دست و ارتباط آن‌ها با یکدیگر، نوشته‌های مهمی دارد؛ در «نکاتی در مورد ایالت ویرجینیا (دین)» آمده:
«اگر همسایه من بگوید که بیست خدا وجود دارد، یا اساسا خدایی وجود ندارد، به من آسیبی نخواهد رسید.»
این کتاب را با ترجمه اختصاصی توانا بخوانید! به رایگان دانلود کنید:
https://tavaana.org/thomas-jefferson-notes-on-the-state-of-virginia-religion/
#کتاب
#یاری_مدنی_توانا
#دین
#مذهب

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مادر دادخواه مهسا امینی تصاویری از مزار فرزندش را منتشر کرده است.
شهریور ۱۴۰۱ پس از اعلام رسمی مرگ ژینا، ایران یک‌پارچه صدای دادخواهی شد.
جمهوری اسلامی هزاران نفر را به قتل رساند، با گلوله‌های ساچمه‌ای به صدها نفر شلیک کرد، هزاران نفر را زندانی کرد و حداقل ۹ نفر را هم اعدام کرد و البته خانواده‌های دادخواه‌شان را هم به زندان انداخت.
یاد ژینا گرامی باد نام او رمز شد رمز آزادی‌خواهان و رمز مبارزه ایران با جمهوری اسلامی

#مهسا_امینی‌
#یاری_مدنی_توانا
اکانت ایشان در اینستاگرام
@eftekhari_mozhgan

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«حسین حسین شعارشون / دروغ و دزدی کارشون»
شعاری است که در تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز سر داده شد.
امروز یک‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۳، باری دیگر شاهد تجمعات اعتراضی بازنشستگان در چندین شهر ایران بودیم.
این شعار به‌درستی فرهنگ ریاکاری حاکمان جمهوری اسلامی را هدف قرار می‌دهد.
همبستگی با بازنشستگانی که هر روز فقیرتر می‌شوند، می‌تواند قدرت بیش‌تری به جنبش مطالبه‌محور و حق‌طلبی آن‌ها بدهد و قدرت مردم را به رخ حکومت بکشد.

#بازنشستگان #حکومت_دینی #دروغ #اهواز #یاری_مدنی_توانا
@Tavaana_TavaanaTech
رضا شهابی، فعال حقوق کارگران و عضو هیئت‌مدیره سندیکای کارگران شرکت اتوبوس‌رانی تهران و حومه، به دلیل وخامت حال و وضع نامناسب جسمی از زندان اوین به بیمارستان منتقل شد

شنبه ۱۹ خردادماه رضا شهابی به دلیل درد جسمانی شدید، بی‌حسی و بی‌حرکتی انگشتان پای راست به بیمارستان «امام خمینی» تهران اعزام شد. پس از معاینه، با نظر کتبی پزشک مبنی بر احتمال تنگی کانال نخاع و بیرون‌زدگی سه دیسک، آقای شهابی ملزم به انجام فوری ام‌آرآی و استراحت مطلق شده است.

به گزارش هرانا در روزهای اخیر با وجود حال نامساعد جسمی ایشان، مسئولان زندان فقط به تزریق آمپول‌های مسکن بسنده کرده بودند.

رضا شهابی به دلیل جراحی‌ مهره‌های گردن و کمر در دوره حبس قبلی و علیرغم تایید پزشکان زندان و بیمارستان طالقانی مبنی بر ضرورت جراحی فوری و اورژانسی گردن، دوران محکومیت خود را بدون یک روز مرخصی در زندان اوین می‌گذراند. آقای شهابی از فشار خون بالا و درد شدید در ناحیه گردن هم رنج می‌برد، او تا کنون با بهانه‌تراشی مسئولان همچنان از طی‌کردن مراحل درمان خود محروم بوده است.
جمهوری اسلامی تعداد زیادی از زندانیان سیاسی را به عمد از رسیدگی و درمان محروم کرده است۔
رضا شهابی، در تاریخ ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت شد و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
آقای شهابی توسط دادگاه بدوی، از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» مجموعا به ۶ سال حبس تعزیری و از بابت مجازات تکمیلی به ممنوعیت خروج از کشور، عضویت در احزاب و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و منع اقامت در تهران و استان‌های مجاور به مدت ۲ سال محکوم شده بود. این حکم در اواخر دی ماه سال گذشته، در دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.
وی پیش از این هم به دلیل فعالیت‌های صنفی سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.

#نه_به_جمهورى_اسلامى
#یاری_حقوقی_توانا
#رضا_شهابی
@Tavaana_TavaanaTech
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
زوم: نذار بمیرم!
«سخت‌ترین قسمت زندگی اونجاست که بشنوی برادرت بگه “کمکم کنید! نجاتم بدید!” و هیچ کاری نتونی بکنی… .

دلم می‌سوزد و کاری ز دستم بر نمی‌آید…».

این توییتی بود که نگار کورکور، خواهر مجاهد، از شرح حال برادرش در زندان منتشر کرد که در آن صدای فریادِ: «من نمی‌خوام بمیرم! نجاتم بدید!»، نهفته بود.

مجاهد کور‌کور، زندانی سیاسی‌ است که در پی تایید حکم اعدامش در نهایی دیوان عالی کشور، در زندان شیبان اهواز اسیر شده است.

خواهرش از «نداشتن حق تماس، افزایش فشارها، و شکنجه‌های روحی و روانیِ» برادرش بارها شکوه کرده و تاکید کره که برادرش در زندان انفرادی به سر می‌برد.

اما اتهام برادر نگار چیست؟
برنامه را ببینید!
https://tavaana.org/mojahed-korkor/
یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=ZxElN9KloSk&t=31s
#زوم
#نه_به_جمهورى_اسلامى
#یاری_مدنی_توانا
#نه_به_اعدام
#مجاهد_کورکور
@Tavaana_TavaanaTech
تایید شکنجه عکاس خانم ایرانی در کنسولگری مشهد به دست طالبان

یک دیپلمات طالبان در کنسولگری طالبان در مشهد به صورت خبرنگار زن ایرانی سیلی زده‌ است.
این خبر که چند روزی ست فضای جامعه روزنامه‌نگاری را آشفته کرده از انتشار خبری در روزنامه جمهوری اسلامی آغاز شد؛ این روزنامه نوشت:
«طبق گفته منابع آگاه، گروه طالبان چندی قبل سه دیپلمات را برای اقدامات کنسولی به کنسولگری افغانستان در مشهد اعزام می‌کند که مورد موافقت وزارت خارجه ایران قرار می‌گیرد، یکی از آن دیپلمات‌ها "سلیم" نام داشت که یک عکاس ایرانی را به داخل کنسولگری افغانستان در مشهد کشانده و شکنجه می‌کند که پس از آن با شکایت این فرد، از ایران اخراج و یک دیپلمات دیگر از جانب طالبان جایگزین این فرد خاطی می‌شود».
در متن این خبر نام خبرنگار ایرانی منتشر نشده و حتی اشاره نشده بود که این خبرنگار یک عکاس زن بوده است. اما در ادامه نمایندگی وزارت خارجه در مشهد خبر «سیلی به عکاس در کنسولگری افغانستان» را تکذیب نکرد.
امروز روزنامه اینترنتی فراز، خبر داد که این خبرنگار یک عکاس بوده و یک زن بوده است.
این روزنامه به نقل از حسن کاظمی‌قمی، نماینده ویژه رییس‌جمهور، در امور افغانستان می‌نویسد:
«اخباری اخیرا شنیده‌‍ام؛ راجع به خانم محترمی که توسط کارمندی از سرکنسولگری افغانستان در مشهد مورد تعدی قرار گرفته است.»

دلیل این همه مماشات جمهوری اسلامی با «طالبان» چیست؟

کار به جایی رسیده که در خاک ایران یک خبرنگار را یک زن را سیلی می‌زند و جمهوری اسلامی حتی بیانیه‌ای هم منتشر نمی‌کند.

#یاری_مدنی_توانا
#خبرنگار
#نه_به_جمهوری_اسلامی
@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود
وال‌استریت‌ژورنال:
بازداشت شنبه‌زاده، فعال فضای مجازی، نشان داد، جمهوری اسلامی چقدر از مردم می‌ترسد

وال‌استریت‌ژورنال در مطلبی با اشاره به بازداشت حسین شنبه‌زاده، فعال رسانه‌ای که به خاطر نوشته‌های انتقادی‌اش و از جمله گذاشتن یک نقطه زیر پست خامنه‌ای در ایکس بازداشت شده، نوشت این بازداشت ثابت می‌کند «رژیم آن‌قدر از مردم می‌ترسد که حتی به خاطر چیزی نگفتن آن‌ها را دستگیر می‌کند.»

یکی از خصوصیات پررنگ حکومت های خودکامه و تمامیت‌خواه، عدم تحمل پرسش، گفت‌و‌گو و انتقاد است. جمهوری اسلامی همواره با منتقدین برخورد و آنها را با احکام سنگین و زندانی کرده است.

#گفتگو_توانا #حسین_شنبه_زاده

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🗣️ 🌈
«۲۱خرداد زادروز کیان پیرفلک است.
کودک ۹ ساله ایرانی ساکن ایذه که توست مأموران حکومتی نظام جمهوری اسلامی کشته شد. گفته شده این کودک آرزو داشت مهندس روباتیک شود. کیان امسال تازه ۱۱ ساله می‌شد.»

از صفحه اینستاگرام هنرمند مردمی، محمد محبیان

#کیان_پیرفلک #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
افزایش فشار بر پوشش دانشجویان الزهرا

خبرنامه امیرکبیر که اخبار دانشگاه‌ها را پوشش می‌دهد، از افزایش فشار در خصوص پوشش دانشجویان دانشگاه الزهرا از شروع هفته اخیر فشار خبر داده است.

به گزارش این خبرنامه، در یک مورد عجیب! مامور حراست مستقر در گیت خوابگاه این دانشگاه به دانشجویی که دامن پوشیده است گفته است: «دامن‌ات را بده بالا ببینم جوراب بلند پات کردی یا نه؟!»

از سوی دیگر، دست‌کم در یک مورد دانشجوی دختر این دانشگاه در گیت شرقی دانشگاه الزهرا به خاطر پوشیدن شال و داشتن آرایش مورد برخورد قرار گرفته است؛ همزمان دانشجو دیگری گفته است که در تعطیلات آخر هفته، مامور حراست حین ترک خوابگاه با او برخورد کرده است و گفته است الزام پوشیدن مقنعه اصلی‌ترین شرط ورود و خروج از خوابگاه های این دانشگاه است.

دانشجویان دانشگاه الزهرا در جریان خیزش انقلابی ۱۴۰۱ خوش درخشیدند و به همین خاطر جمهوری اسلامی برای محدود کردن آن‌ها حجاب را بهانه کرده است. عنصری که از طریق آن در طی ۴۵ سال گذشته تلاش شده تا جسم و ذهن اعضای جامعه را کنترل کند.


#دانشگاه_الزهرا #نه_به_جمهورى_اسلامى #نه_به_پوشش_اجباری #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
خواهر زندانی سیاسی محکوم به اعدام، دستخطی از برادرش منتشر کرد. او تکه‌ای از یکی از شعرهای فریدون مشیری را در روز دریافت ابلاغ حکم اعدام نوشته است.

«اکنون که آدمی
از بام هفت گنبد گردون گذشته است
گردونه ی زمین را
از اوج بنگریم

از اوج بنگریم
ذرات دل به دشمنی و کینه داده را
وز جان و دل به جان و دل هم فتاده را
از اوج بنگریم و ببینیم
دراین فضای لایتناهی
از ذره کمترانیم
غرق هزارگونه تباهی!

از اوج بنگریم و ببینیم
آخر چرا به سینه ی انسان دیگری
شمشیر می‌زنیم؟

ما ذره های پوچ،
در گیر و دار هیچ،
در روی کوره راه سیاهی، که انتهاش
گودال نیستی است
آخر چگونه تشنه به خون برادریم؟»


مریم مهرابی ضمن انتشار این دستخط، نوشته:
«مقابل بی شرافتی، شرافت است، در مقابل رذالت، شجاعت است. تقریبا ۵۰۰ روز است که جوانی‌اش به حبس رفته که حق او نیست و این حکم ظالمانه را دریافت کرد. صدای مظلومیت #محمود_مهرابی‌ باشیم صدای او که حتی در زندان هم از حقوق یک زندانی محروم است.»

#مهسا_امينی‌‌
#مجاهد_کورکور #نه_به_اعدام #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود
«جبر جغرافیایی که می‌گویند یعنی همین. چقدر خوب گفته. خب به نظرم ما اساسا در پی این هستیم که استبداد دینی را از این مملکت ریشه‌کن کنیم که مفهوم گناه را از زندگی اجتماعی مردم ریشه‌کن کنیم. به نظرم آدم‌ها می‌توانند در زندگی شخصی خود به مفهوم گناه یا مفهوم ثواب باورمند باشند ولی وقتی مفاهیم گناه و ثواب را به زندگی اجتماعی بیاوریم عملا به اینجا می‌رسیم که بر اساس یک به اصطلاح گناه، شلاق به تن شهروندی می‌زنیم که اساسا به خدا باور ندارد چه برسد به مفاهیمی مثل گناه یا ثواب».

- متن ارسالی همراهان

#گفتگو_توانا #هویت_مدنی #حقوق_خداناباوران #جمهوری_اسلامی

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«سلام توانا، دیروز این ویدیو رو خواهر آرمیتا گراوند، استوری کرده بود، با خودم فکر کردم که اگر جمهوری اسلامی در ایران بر سر کار نبود، اگر ایران مثل کره جنوبی و ژاپن و سنگاپور و خیلی کشورها در مسیر توسعه قرار می‌گرفت، اگر .... خیلی آدم‌ها زنده بودند، کیفیت زندگی‌ها متفاوت بود، کشوری با اینهمه سرمایه و منابع مختلف جایگاهی ممتاز در جهان داشت... ارمیتای نازنین هم الان کنار خانواده‌اش بود و برای آرزوها رویاهایش برنامه‌ریزی می‌کرد... کاش می‌شد برگردیم قدیم و کاش می‌شد در رفت از تقویم و ....»

- ویدیو و متن ارسالی مخاطبان

#آرمیتا_گراوند
#نه_به_جمهورى_اسلامى
#یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«در آسمان تاریک بی‌عدالتی، ستارگانی بودند که با فریادهای خود، نور امید را تاباندند. آنها با شجاعت خود، چراغ راه آینده ما شدند. هر یک از آنها، یادگاری از عزمی راسخ و قلبی سرشار از عشق به عدالت هستند. آنان که ناحق رفتند، ستارگان درخشان آسمان عدالتی هستند که هیچ‌گاه خاموش نمی‌شود.
مسافران بیگناهی که به سادگی و با قلب‌هایی سرشار از امید، راهی سفر شدند، اکنون در دنیایی دیگر آرام گرفته‌اند.
جوانان و کودکانی که بی‌گناه، در خیابان در برابر باران گلوله‌ها قرار گرفتند.
جوانانی که فریاد شدند،
در ظلمت شب‌ها، به یاد شدند.
با خون خود، بهار آفریدند،
شمع‌های راهِ بیدار شدند.
یادشان جاودان، روحشان آرام.
قسم به خون یاران
ایستاده ایم تا ‌پایان»

متن و ویدیو ارسالی مخاطبان توانا

#زن_زندگی_آزادی #کیان_پیرفلک #نیکا_شاکرمی #نه_به_جمهوری_اسلامی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
2024/06/10 01:35:04
Back to Top
HTML Embed Code: