Telegram Web Link
▪️صفحه نخست چند روزنامه اقتصادی                           
                                   
🔺دوشنبه‌ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴               
                           
@TEHRANCHAMBER
«اتاق در رسانه‌‌»
🔺دوشنبه‌ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴                  
                                                                 
🔺بولتن دیجیتال اتاق در رسانه‌ها که به صورت روزانه توسط روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران تهیه می‌شود شامل چهار بخش اخبار اتاق تهران، اتاق ایران، اتاق‌های استانی و اخبار اقتصادی است.

👈خلاصه‌ای از اهم اخباری که در این بولتن آمده است:

▫️محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران: با ادامه روند سه روز قطعی برق در شهرک‌های صنعتی، صنعت رو به تعطیل خواهد رفت.

▫️ایرج رهبر، رئیس کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق تهران: افزایش بی وقفه تعرفه خدمات زیربنایی سد راه مسکن ارزان است.

▫️حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: عدم رضایت از اقتصاد برق یکی از دلایل عدم ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به حوزه تولید برق است.

👈اخبار بیشتر در بولتن روزانه اتاق بازرگانی تهران:

http://www.newswire.ir/bulletin/98c63fa677
▪️توافق ایران و آمریکا و پیوستن به FATF خودروسازان اروپایی را به ایران بازمی‌گرداند

✍️محمدرضا نجفی‌منش، رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار و رفع موانع تولید اتاق تهران:

🔺اگر توافق برقرار و تحریم‌ها برداشته شود، یک تحول اساسی در رابطه ایران با اروپا، آمریکا و سایر کشور‌ها به وجود می‌آید. در صورت فراهم شدن چنین شرایطی، دست ایران برای انتخاب همکاری با سایر کشورها، بازتر می‌شود. در شرایط فعلی همه راه‌ها به چین ختم می‌شود، اما درصورت ایجاد توافق امکانی به وجود می‌آید که از سایر کشور‌ها می‌توانیم این همکاری تجاری را مطالبه کنیم. همچنین هزینه وارداتمان 5 تا 20 درصد کاهش پیدا می‌کند چراکه درحال حاضر هزینه اضافه می‌دهیم تا کالا‌ها از کانال‌های دیگری وارد کشور شوند.

🔺پیش از این وقتی کالایی را می‌خواستیم وارد کنیم، به‌راحتی می‌توانستیم برایش اعتبار اسنادی (LC) باز کنیم. 5 تا 10 درصد مبلغ کل سفارش را ابتدا پرداخت می‌کردیم و باقی پول را زمانی می‌دادیم که کالا به کشور می‌رسید. حتی می‌شد از طریق بانک‌های خارجی، ال‌سی مدت‌دار با بهره پایین گرفت. این سازوکار باعث می‌شد که فشار نقدینگی روی تولیدکننده ایرانی بسیار کم باشد چراکه لازم نبود از همان اول کل پول را پرداخت کنیم. اما الان وضعیت برعکس شده است؛ بدین صورت که ما باید تمام مبلغ خرید را از پیش پرداخت و ارز تهیه کنیم، حواله بزنیم و بعد منتظر بمانیم تا کالا برسد. این موضوع نه‌تنها ریسک معامله را بالا برده، بلکه قیمت تمام‌شده تولید را هم بیشتر کرده است. در واقع پیشتر خریدها، هم مطمئن‌تر بودند، هم ارزان‌تر، و هم سرمایه در گردش تولیدکننده حفظ می‌شد.

🔺اتفاق دیگری هم که با ایجاد توافق رخ می‌دهد این است که به جای وارد کردن کالا، صاحب کالا را وارد می‌کنیم. یعنی به جای وارد کردن خودرو، خودروساز را وارد کشور می‌کنیم. از این طریق هم خودرو را در داخل می‌سازیم، هم دانش فنی آن را وارد می‌کنیم و هم قیمت تمام‌شده آن ارزان‌تر می‌شود.

🔺یکی از حوزه‌هایی که می‌توانیم سرمایه‌گذاری اروپایی‌ها را داشته باشیم، خودرو است که پیشتر هم در این زمینه با هم ارتباط داشتیم؛ حتی رنو هنوز دفترش در ایران را تعطیل نکرده است. از این رو هنوز این امید وجود دارد که اگر توافقی شکل گیرد، FATF تصویب و موانع انجام عملیات بانکی ما نیز برداشته شود تا شرکت‌های خارجی دوباره به ایران بازگردند. اگر شرکتی‌های اروپایی، آمریکایی و باقی کشور‌ها مانند چینی‌ها و... وارد بازار ایران شوند، به نفع صنعت ما تمام می‌شود.

🔺گروه ویژه اقدام مالی(FATF) پنج بند دارد که با تصویب پالرمو چهار بند آن را تصویب کرده‌ایم. یک بند آن مانده که همان CFT است که در دستور کار هفته آینده مجمع قرار دارد. اگر این بند هم به تصویب برسد، قدم اصلی برای رفع مشکل تبادلات بانکی‌مان برداشته می‌شود. در تمام دنیا تنها دو کشور هستند که به FATF نپیوسته‌اند؛ ایران و کره شمالی. البته چند کشور هستند که در فهرست خاکستری قرار دارند و بقیه هم در فهرست سبز. اگر FATF را بپذیریم و حتی در فهرست خاکستری قرار گیریم، مشکل ارتباط تجاری ما با بقیه کشور‌ها را رفع می‌کند.

🔺حتی کشور‌هایی مانند چین و روسیه که با آنها تعامل داریم به دلیل اینکه عضو FATF نیستیم با ما همکاری اقتصادی نمی‌کنند چراکه اگر به صورت غیربانکی هم با ما کار کنند، هزینه بالایی برایشان دارد. از این رو امیدوارم به جهت عادی شدن عملیات بانکی ما، بندی که از FATF باقی مانده را بپذیریم تا در فهرست خاکستری قرار گیریم./ اقتصاد24

https://news.tccim.ir/?79278
▪️موانع فنی توسعه زیرساخت‌های پهنای باند اینترنت برای کسب‌وکارهای آنلاین؛ تحلیل چالش‌ها و راهکارهای عملی

▫️معاونت مطالعات اقتصادی و آینده‌پژوهی اتاق تهران منتشر کرد:

🔺اقتصاد جهانی طی بیست سال اخیر به دلیل گسترش استفاده از رایانه و افزایش سرعت دسترسی به اینترنت (پهنای باند) به‌ عنوان یک شبکه ارتباط عمومی به شدت متحول شده است. باتوجه به جایگاه پایین ایران در شاخص جهانی سرعت اینترنت و پهن‌باند و همچنین فاصله زیاد با کشورهای منطقه، کسب‌وکارهای آنلاین و دیجیتال در ایران در صورت ادامه این وضعیت، با چالش‌های جدی مواجه خواهند شد. این مسأله نه تنها بر کیفیت زندگی دیجیتال کاربران تاثیر خواهد گذاشت، بلکه می‌ تواند مانع از رشد و توسعه کسب‌ و کارهای آنلاین شود و توان رقابتی کشور را در بازار جهانی کاهش دهد. بر اساس اهمیت موضوع گزارش حاضر به دنبال شناساسی موانع اصلی عدم توسعه زیرساخت‌های توسعه پهنای باند در کشور و ارائه راهکاری برای مواجهه با این چالش‌ها است.

👈دریافت فایل کامل این گزارش

@TEHRANCHAMBER
▫️فریدون وردی‌نژاد؛ دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

▪️ریشه اصلی ناترازی انرژی در قیمت گذاری دستوری است

🔺بررسی‌ها در اتاق بازرگانی تهران و با همکاری تشکل‌های تخصصی در صنعت برق، نشان می‌دهد که عدم سرمایه‌گذاری در صنعت برق با هدف افزایش تولید در حالی که مصرف روندی فزاینده داشته، عامل اصلی در بروز ناترازی برق است. از طرفی راندمان نیروگاه‌ها نیز به دلیل عدم نوسازی کاهش یافته و هدرروی در شبکه توزیع نیز نسبتا بالاست. با این حال ریشه اصلی فقدان انگیزه برای سرمایه‌گذاری در تولید یا کاهش هدرروی، افزایش مصرف و تکیه بر صنایع و محصولاتی که مصرف برق بالایی دارند، در مداخله دولت با «قیمت‌گذاری دستوری» نهفته است. قیمت‌گذاری دستوری دولت با سیگنال‌دهی غلط باعث شده است که نه تولید روندی فزاینده داشته باشد و نه صنعت و خانوار به سمت مصرف کمتر حرکت کنند.

🔺طی سال‌های اخیر، بخش‌خصوصی آمادگی خود برای سرمایه‌گذاری در این صنعت و مشارکت با شرکت‌های خارجی را اعلام کرد، اما از سوی دولت‌ها مورد توجه قرار نگرفت.

🔺تعامل و ایجاد ارتباط نزدیک اتاق تهران با تشکل‌های اقتصادی، از دوره هشتم هیات نمایندگان به طور جدی در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر در دوره دهم، این ارتباط تا حدود زیادی به بلوغ لازم رسیده ‌است. هرچند زیست‌بومی که برای تعاملات دو طرفه پیش‌بینی شده، این امکان را فراهم می‌کند که علاوه بر تقویت و توانمندسازی بیشتر و بهتر تشکل‌ها، در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی سیاست‌های اقتصادی نیز نمود لازم را پیدا کند.

🔺در حال حاضر، اتاق تهران با تجهیز ساختمان امین‌الضرب، محیط کاری مناسبی را برای برگزاری جسات هیات‌مدیره تشکل‌ها و همچنین برپایی کارگاه‌های آموزشی ویژه اعضای تشکل‌ها در این محل فراهم کرده‌ است. همچنین، در اتاق تهران آیین‌نامه حمایتی تشکل‌ها به تصویب رسیده و طی آن، خدمات مختلف برای توانمند کردن سمن‌های مختلف اقتصادی ارائه می‌شود.

🔺با این حال، اتاق تهران انتظار دارد که ارتباط و تعامل با تشکل‌ها دوسویه باشد و بر این باوریم که با هم‌افزایی و ایجاد هم‌صدایی بیشتر، می‌توان خواسته و مطالبات قانونی و در راستای منافع کشور را از طریق اتاق بازرگانی تهران به گوش دولت و حاکمیت رساند./ آینده نگر

👈 بیشتر بخوانید:


لینک کوتاه: https://news.tccim.ir/?79271
▫️بیست‌و‌هفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران برگزار می‌شود

▪️انتخاب نایب‌رئیس جدید اتاق تهران و تفاهم با استاندارد

🔺بیست‌وهفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران صبح سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی برگزار می‌شود. در این جلسه که دستورکار اصلی آن مرتبط با مساله «استاندارد» است، رئیس سازمان ملی استاندارد حضور دارد و یک تفاهم‌نامه بین اتاق تهران و این سازمان به امضا می‌رسد.

🔺به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، نشست بیست‌وهفتم با انتخاب نایب‌رئیس جدید اتاق تهران آغاز می‌شود. پس از نامه اخیر وزیر صمت مبنی بر تغییر نمایندگان دولت، مهدی صادقی که به عنوان نماینده دولت در هیات رئیسه اتاق تهران قرار داشت از ترکیب خارج شد و اعضای هیات نمایندگان باید برای انتخاب نایب‌رئیس جدید به نامزدهای این پست رأی بدهند.

🔺در ادامه عباس آرگون، خزانه‌‌دار اتاق تهران، گزارشی از کمک‌‌های این اتاق به آسیب‌دیدگان حادثه تلخ بندر شهید رجایی ارائه می‌کند. هم‌چنین مریم فدایی، معاون امور کیسیون‌های اتاق تهران از عملکرد دو سال گذشته ۱۱ کمیسیون تخصصی اتاق تهران گزارش می‌دهد.

🔺سعید تاجیک، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، نیز در مورد مسائل حوزه استاندارد سخن می‌گوید تا پس از آن نمایندگان بخش خصوصی، مسائل و چالش‌های این حوزه را با فرزانه انصاری، رئیس سازمان ملی استاندارد، مطرح کنند. این بخش با امضای یک تفاهم‌نامه بین اتاق تهران و سازمان ملی استاندارد به پایان می‌رسد.

✍️بیست‌وهفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران صبح سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت از ساعت ۷:۰۰ صبح برگزار و از طریق کانال آپارات اتاق تهران (لینک زیر) به‌طور زنده و مستقیم برای اعضای اتاق، خبرنگاران و اصحاب رسانه و هم‌چنین علاقمندان پخش می‌شود.

https://www.aparat.com/tccim/live
▫️در نشست جمعی از فعالان صنعت دارو با رئیس اتاق بازرگانی تهران بررسی شد

▪️هم‌فکری‌ نمایندگان بخش‌خصوصی و ستاد تسهیل برای حل مشکلات داروسازان

🔺نمایندگان شرکت‌های تولیدی دارو و تشکل‌های حوزه سلامت و داروسازی با حضور در اتاق تهران با محمود نجفی عرب، رئیس این اتاق و دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران و هم‌چنین محمدباقر علیخانی، رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور دیدار و در مورد مهم‌ترین چالش‌های بخش تولید دارو مانند ارز چندنرخی، تامین مواد اولیه و ثبت‌سفارش گفت‌وگو کردند.

👈بیشتر بخوانید:


https://news.tccim.ir/story?nid=79281
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️صفحه نخست چند روزنامه اقتصادی                           
                                   
🔺سه‌شنبه‌ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴               
                           
@TEHRANCHAMBER
2025/07/05 21:34:33
Back to Top
HTML Embed Code: