Telegram Web Link
«اتاق در رسانه‌‌»
🔺سه‌شنبه‌ ۲۰ خرداد ۱۴۰۴                                                            
                                                                 
🔺بولتن دیجیتال اتاق در رسانه‌ها که به صورت روزانه توسط روابط عمومی اتاق تهران تهیه می‌شود شامل چهار بخش اخبار اتاق تهران، اتاق ایران، اتاق‌های استانی و اخبار اقتصادی است.

👈خلاصه‌ای از اهم اخباری که در این بولتن آمده است:

▫️در نشست کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران مطرح شد/ نه به مداخله‌گری دولت در بازار

▫️حسن فروزان فرد، رئیس کمیسیون حکمرانی سازمانی اتاق تهران: پیامدهای بحران بی‌برقی در صنایع مهاجرت کارآفرینان است.

▫️حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: مشکل اصلی ما در توسعه انرژی های تجدیدپذیر نه در بخش فنی بلکه در بخش مالی و ساختاری است.

▫️پیام باقری، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: ایران زمین بازی تحول دیجیتال است زیرا نیرو و استعداد و زمین تمرین و توسعه در کشور وجود دارد.

👈اخبار بیشتر در بولتن روزانه اتاق تهران:

http://www.newswire.ir/bulletin/7c4ed3a0f7
▪️دالان تاریک قدرت

✍️نوید رئیسی، اقتصاددان

🔺«توسعه اقتصادی لزوما در گرو حکمرانی دموکراتیک نیست؛ گام نهادن در این مسیر نیازمند شکل‌گیری ائتلافی به اندازه کافی گسترده از جامعه و صاحبان قدرت با محوریت ایده توسعه است.» این عبارت، عصاره گفتمان جریان اصلاح‌طلبی در سال‌های اخیر است؛ گفتمانی که پس از گذر از «روزنه» انتخابات مجلس دوازدهم توانست راه خود را در قالب کلید واژگان «دالان باریک» به رقابت‌های چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری نیز باز کند.

🔺«دالان باریک» نام کتابی است که در سال۲۰۱۹ توسط دو نوبلیست اقتصاد، دارون عجم‌اوغلو و جیمز رابینسون، به نگارش درآمد و پس از ترجمه به فارسی، بیش از متخصصان اقتصاد سیاسی، با استقبال شیفتگان نظریه‌پردازی در کشور مواجه شد. عنوان کتاب به این فرضیه اشاره دارد که تعادل قدرت مستلزم برقراری توازنی ظریف و شکننده در میانه رقابت‌های جامعه‌ای قدرتمند و دولتی توانمند است. ایده توانمندسازی دولت در این فرضیه همان زهدانی بود که نطفه «روزنه‌گشایی»، «وفاق» و سایر توجیه‌های نظری تلاش برای بازگشت به قدرت از آن‌ زاده شد. شاید کمی عجیب به نظر برسد؛ اما این جنس رقص نظری با قدرت، شباهت‌هایی با بت‌وارگی جامعه مدنی در نظریه‌پردازی‌های دهه۱۳۷۰ دارد.

🔺پس از پیروزی غیرمنتظره محمد خاتمی در انتخابات ۲خرداد۱۳۷۶، روزنامه‌ها، مجلات و با ورود اینترنت به کشور، صفحات مجازی با انبوهی از نظریه‌های رنگارنگ در مورد مردم‌سالاری و اولویت دموکراسی بر توسعه انباشته شد. شاید برای نسل امروز تصور اینکه زمانی جوانان برای خرید کتاب‌های مرتبط با دموکراسی و توسعه سیاسی از نمایشگاه کتاب در صف می‌ایستادند، دشوار باشد. این تصویر اما برای اصلاح‌طلبان که خود زمانی نه چندان دور، در قالب چپ‌های خط امام، نهال انقلاب را در آشفته بازار اندیشه به ثمر رسانده بودند، تصویری آشنا بود.

🔺البته دیری نگذشت که آشکار شد در بر همان پاشنه سابق می‌گردد و نظریه‌پردازی‌های وطنی همچنان فاقد ریشه‌های مستحکم در زمین واقعیت‌های روز هستند. اصلاح‌طلبان که با بالا رفتن از دیوار سفارت آمریکا، دولت را ساقط کرده بودند، در باد غرور حمایت اجتماعی، به‌سادگی از یاد بردند که ساخت قدرت واقعی در قانون اساسی که خود بنیان‌گذارش بوده‌اند تا چه اندازه پیچیده است. شیفتگی به نظریه‌پردازی‌های مستقل از واقعیت در دوره اصلاحات تا آنجا پیش رفت که مهم‌ترین دستاورد آن دوره یعنی عملکرد مثبت اقتصادی به‌عنوان پاشنه آشیل جریان اصلاح‌طلبی عمل کرد. این جهد نافرجام برای نظریه‌پردازی و بی‌توجهی به واقعیت‌های موجود همچنان دست از سر کشور بر نداشته است.

🔺بله، اصلاح‌طلبان درست می‌گویند: روند تجربه‌های جهانی نشان می‌دهد بین سه‌گانه مدرنیزاسیون به‌عنوان یک دگردیسی اجتماعی، دموکراتیزاسیون به‌عنوان فرآیندی سیاسی و توسعه اقتصادی هیچ رابطه ساده و سرراستی وجود ندارد. اما آیا ایران امروز پس از گذشت حدود ۱۲۰سال از مشروطه و طی فراز و نشیب‌های بسیار در نیم قرن اخیر در نقطه صفر تاریخی خود ایستاده است که بتوان مستقل از مسیر طی‌شده و شرایط اجتماعی-اقتصادی-سیاسی موجود برای آن نسخه‌های بلندمدت پیچید؟ ترجمه دالان باریک به ایده «وفاق جامعه و حکومت» و محور قرار دادن آن به مثابه یک دستورکار سیاسی، هیچ نسبت روشنی با وضعیت اجتماعی از یک‌سو و ساخت قدرت واقعی از سوی دیگر ندارد. آنچه موج آرای ۲۰میلیونی محمد خاتمی در ۲ خرداد ۱۳۷۶ را رقم زد، گفتمان حق‌محوری بود که جامعه برخاسته از خاکستر جنگ بازتاب خواست‌های خود را در آن مشاهده می‌کرد.

🔺گفتمان پدرانه وفاق اما نه تنها با صداهای شنیده‌نشده جامعه امروز ایران فاصله بسیار دارد، بلکه با عدول از حق‌محوری به لحاظ تاریخی نیز راوی عقبگردی تاسف‌بار است. مشابه این اعوجاج را می‌توان در سویه دیگر ایده وفاق نیز مشاهده کرد. در اقتصاد سیاسی، اساسا مفهومی به نام وفاق وجود ندارد؛ وفاق در خوش‌بینانه‌ترین خوانش، برداشتی واژگونه از تاکتیک شناخته شده ائتلاف سیاسی است. این تاکتیک البته در اقتصاد سیاسی چارچوبی نظام‌مند دارد: برای شکل‌گیری یک ائتلاف سیاسی شما باید ابتدا لیستی از بحران‌های موجود و اولویت‌بندی آنها داشته باشید. سپس بر اساس این اولویت‌بندی، دستورکار مواجهه با بحران‌ها را تعیین کنید و در نهایت، بر مبنای این دستورکار وارد بده‌بستان با گروه‌های سیاسی رقیب شوید. در ایران اما دولت وفاق شبیه یک شرکت سهامی متولد شد و اکنون پس از آنکه در عمل با لیست بلندبالای بحران‌های درهم‌تنیده کشور مواجه شده، لاجرم به دامن رقیبان سیاسی شریک در قدرت آویخته است. وفاق، دمیدن در شیپور ائتلاف سیاسی از سر گشاد آن است؛ از این شیپور صدایی در نخواهد آمد./ دنیای اقتصاد

👈برای خواندن ادامه یادداشت در سایت اتاق تهران روی لینک زیر بزنید:


https://news.tccim.ir/?79366
▫️کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد:

▪️اقتصاد نوآوری تهدید نیست، فرصتی راهبردی است

🔺کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران با صدور اطلاعیه‌ای از رویکرد محدودسازی و مسدودسازی در مورد کسب‌وکارهای نوآور، پلتفرم‌ها و صفحات رسمی کسب‌وکارها در شبکه‌های اجتماعی انتقاد کرد و آن را خلاف حرکت جهان به سوی اقتصادهای دانش‌بنیان، بهره‌ور و مبتنی بر نوآوری توصیف کرد.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79368
▫️در بیست‌وهفتمین جلسه کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی تهران بررسی شد

▪️افزایش صادرات بدون توسعه حمل‌ونقل امکان‌پذیر نیست

🔺اعضای کمیسیون حمل‌ونقل اتاق تهران در بیست‌وهفتمین نشست این کمیسیون، به مسائل مختلفی چون حادثه ناگوار بندر شهید رجایی و چالش‌های لجستیکی‌ تجارت خارجی پرداخته و هم‌چنین خبر عبور اولین قطار چین به اروپا از کریدور شرق به غرب را اعلام کرده و گفتند که متاسفانه ایران هنوز زیرساخت‌های لازم برای عبور این قطار را با وجود مزایای بسیار آن، ندارد.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79369
▫️رئیس اتاق تهران از بیست‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌هلث دیدن کرد

▪️انتقاد از رقابت ناسالم شرکت‌های دولتی و حاکمیتی با بخش‌خصوصی

🔺محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران، و فاطمه مهاجرانی، نماینده دولت در هیات نمایندگان اتاق تهران و سخنگوی دولت، از بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و دارویی (ایران‌هلث 1404) بازدید کرده و با صاحبان کسب‌‌وکارهای بخش خصوصی در این حوزه دیدار و گفت‌وگو کردند. هم‌چنین رئیس اتاق تهران در جریان این بازدید از رقابت ناعادلانه و ناسالم بنگاه‌های دولتی با بخش خصوصی انتقاد کرد.

👈گزارش تصویری

👈بیشتر بخوانید:


https://news.tccim.ir/?79371
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️مشاور عالی رئیس اتاق تهران با اشاره به روز ملی فرش دستباف مطرح کرد

▪️فرش دستباف می‌تواند چهره زلال تمدن ایران را نمایش دهد

🔺بهمن عشقی، مشاور عالی رئیس اتاق تهران، از برگزاری مراسمی به مناسبت بزرگداشت روز ملی فرش دستباف توسط مرکز ملی فرش ایران با مشارکت اتاق بازرگانی تهران خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این مراسم نقطه عطفی برای جلب توجه بیشتر به این صنعت و ظرفیت‌های آن باشد.

👈بیشتر بخوانید:


https://news.tccim.ir/story?nid=79372

👈ویدئو را در کانال آپارات اتاق تهران تماشا کنید:

https://www.aparat.com/v/nbq5c30
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️صفحه نخست چند روزنامه اقتصادی                           
                                   
🔺سه‌شنبه‌ ۲۱ خرداد ۱۴۰۴               
                           
@TEHRANCHAMBER
«اتاق در رسانه‌‌»
🔺چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴                                                    
                                                                 
🔺بولتن دیجیتال اتاق در رسانه‌ها که به صورت روزانه توسط روابط عمومی اتاق تهران تهیه می‌شود شامل چهار بخش اخبار اتاق تهران، اتاق ایران، اتاق‌های استانی و اخبار اقتصادی است.

👈خلاصه‌ای از اهم اخباری که در این بولتن آمده است:

▫️محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران: کشور‌های افغانستان، چین و ترکیه رقبای ایران در صنعت فرش شدند.

▫️ایرج رهبر، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: رکود بازار مسکن ناشی از فزونی عرضه نسبت به تقاضا؛ کاهش قدرت خرید دهک‌های متوسط وتحول در ترجیحات مصرف‌کنندگان است.

▫️ محمد عبده‌زاده، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران: بازندگان واقعی ارز چندنرخی، شرکت‌های شفاف و درستکار و بیماران هستند.


▫️ مرتضی حاجی آقا میری، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: از دست‌دادن بخشی از بازارهای هدف، موضوع تعهد ارزی و مشکل بیمه قالی‌بافان ازجمله چالش‌های پیش‌روی صنعت فرش است.

👈اخبار بیشتر در بولتن روزانه اتاق تهران:

http://www.newswire.ir/bulletin/ee4030a8fa
💐 فرارسیدن پانزدهم ذی‌الحجه، سالروز ولادت باسعادت حضرت علی‌النقی، امام هادی علیه‌السلام را به همه شیعیان و دوستداران آن حضرت تبریک و تهنیت می‌گوییم.

🏢روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران

@TEHRANCHAMBER
▪️هزینه اصلاح قیمت انرژی

✍️محمدمهدی بهکیش، اقتصاددان

🔺سوال مهمی در کشور مطرح است مبنی بر اینکه اگر قرار شود قیمت انرژی اصلاح شود، هزینه‌‌‌های آن را چه گروه‌‌‌هایی باید پرداخت کنند؟ اگر هزینه فقط به مردم تحمیل شود و دولت رفتار گذشته را ادامه دهد، امور جاری کسب‌وکارها و در نتیجه امور کشور متوقف می‌شود. دولت هم آنقدر کسری بودجه دارد که در پی حذف یارانه‌هاست و بدش نمی‌آید از این مسیر هم درآمدی برای خود کسب کند.

🔺بنگاه‌‌‌های منتفع از این رانت عظیم هم صدمه شدیدی خواهند خورد؛ زیرا کسب‌وکارشان را براساس رانت فوق تعریف کرده‌اند و تغییر یک‌باره هزینه‌ها آنان را با شوک مواجه می‌کند و شاید نتوانند به‌سادگی خود را با آن هماهنگ کنند؛ مگر آنکه حداقل مشکلات بوروکراتیک و دسترسی به بازارهای خارجی آنان حل شود که آن هم فعلا دور از دسترس است. بنابراین با شرایطی که داریم، اگر اتفاقات جدی در صحنه اقتصادی و سیاست بین‌الملل کشور رخ ندهد، به نظر می‌رسد همه‌چیز قفل شده است؛ زیرا مردم نمی‌توانند چنین هزینه گزافی را که خود در به وجود آمدنش نقشی نداشته‌اند بپردازند.

🔺زمانی که مجلس هفتم در سال ۱۳۸۳ به تثبیت قیمت‌‌‌ حامل‌های انرژی رای مثبت داد و می‌دانست که نرخ تورم حدود ۱۷‌درصد در سال است، کارشناسان اقتصادی مجلس نیز بلکه آن را تشویق هم کردند، در حالی که کارشناسان جریان اصلی نسب به آن اقتصاد هشدار دادند. دولت خاتمی هم توجهی به آن نکرد و از آن زمان بحران ناترازی در برق، گاز، بنزین و گازوئیل و سایر حامل‌های انرژی شروع شد و در نهایت حتی در کسری بودجه کشور هم ظاهر شد که امروز به حدود ۵۰‌درصد می‌رسد. اکنون در شرایطی گرفتار شده‌‌‌ایم که قیمت هر لیتر بنزین در کشور سهمیه‌ای حدود ۲سنت و بنزین آزاد حدود ۴سنت به فروش می‌رسد، در حالی که در کشورهای همسایه هر لیتر بنزین حدود یک‌دلار یعنی ۱۰۰سنت به فروش می‌‌‌رسد.

🔺در این شرایط، اقتصاد نمی‌تواند روال عادی داشته باشد و با بحران بسیار جدی فساد از یک‌طرف و به‌هم‌ریختگی قیمت‌های تعادلی در بازارهای مختلف کشور از طرف دیگر مواجه است. اتکا به فروش نفت در ۴۰سال گذشته و تاکید بر خودکفایی، صنایع کشور را غیر‌رقابتی کرده و هزینه‌های گزافی بر مردم تحمیل کرده است؛ به ترتیبی که بیش از ۳۰درصد از مردم را به زیر خط فقر کشانده و صنعت و کشاورزی را که قرار بود رشد کرده و خودکفا شوند مستهلک و غیر‌رقابتی کرده است، به ترتیبی که هزینه تولیدشان بسیار بالاتر از فعالیت مشابه در کشورهای همسایه است و مردم هم مجبورند هزینه بیشتر خرید کالا و خدمات را تحمل کنند. در نتیجه منابع تحلیل رفته‌اند و دولت زیر بار تامین حداقل‌ها کمر خم کرده است؛ زیرا هزینه‌های جاری خود را هم نمی‌تواند به‌راحتی تامین کند.

🔺برای اصلاح امور باید نظام حکمرانی بپذیرد که رویکرد خود را تغییر دهد، به علم اقتصاد احترام بگذارد و رفاه جامعه را در اولویت نخستین سیاستگذاری دولت قرار دهد. همچنین باید با جهان غرب به‌خصوص آمریکا به آشتی برسد تا امکان مبادله با بازارهای بین‌المللی برقرار شود، زیرا نظام مالی جهان تحت سیطره غرب است و پول‌های پرقدرت را اداره می‌کنند. هزینه اصلاح قیمت انرژی باید به صورت مناسبی بین دولت، بنگاه‌ها و مردم توزیع شود.

🔺بنابراین ارتباط با بازارهای محدود نمی‌تواند فعالیت‌های اقتصادی کشور را بهبود بخشد و در نتیجه نمی‌‌‌توان ناترازی‌‌‌ها را به سامان رساند. اگر دولت بخواهد به نحوی سیاست‌‌‌های غلط گذشته را جبران کند، طبیعی است که باید از مواضع قبلی خود قدری عقب‌نشینی کند تا در ابتدا با مردم خود آشتی کند، سپس آشتی با جهان و در راس آن با آمریکا امکان‌‌‌پذیر شود. اگر دو مورد فوق سامان یابد، می‌‌‌توان انتظار داشت که اعتماد مردم به دولت به‌تدریج بازسازی شود و آنان حاضر شوند بخشی از هزینه اصلاح قیمت‌ها را بپردازند.

🔺توزیع هزینه بین مردم و بنگاه‌‌‌ها نیاز به برنامه دارد. در این مورد نیز می‌‌‌توان برای کاهش فشار به مردم و بنگاه‌‌‌ها راه تجارت بین‌الملل را باز کرد و تعرفه‌های گمرکی را کاهش داد تا گسترش تجارت خارجی از یک‌طرف برای مردم و بنگاه‌‌‌ها و حتی دولت درآمد ایجاد کند و بار هزینه را کم کند و از طرف دیگر با تسهیل واردات کالا و تکنولوژی، امکان سرمایه‌گذاری فراهم آید و صادرات غیرنفتی و در نتیجه درآمد مردم افزایش پیدا کند و از این طریق با تسری دادن رقابت به بازارهای داخلی، بنگاه‌‌‌ها توان رقابت‌پذیری خود را تقویت کنند.

🔺اگر موارد اول و دوم یعنی تغییر رویکرد در اولویت بخشیدن به اقتصاد در سیاستگذاری کشور و همچنین تغییر در رویکرد نظام در روابط بین‌الملل و آشتی با جهان غرب عملی نشود، کشور حریف سامان‌دادن ناترازی‌‌‌ها در اقتصاد و به‌خصوص ناترازی در قیمت‌های انرژی نخواهد شد و با بحران‌های بسیار شدیدتری در آینده مواجه خواهیم شد./ دنیای اقتصاد

https://news.tccim.ir/?79373
▪️سامان‌دهی نرخ ارز؛ موفق اما ناکافی

▫️احمدرضا فرشچیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران:

🔺مکانیسم بازار مبادله‌ به گونه‌ای طراحی شده بود که ارز اشخاص حقیقی و حقوقی به‌ راحتی در آن قابل ارایه نبود و صادرکننده عملا نمی‌دانست از چه طریقی باید ارز خود را وارد این بازار کند یا با چه قیمتی می‌تواند بفروشد. نرخ‌های اعلامی در مرکز مبادله برای صادرکنندگان جذاب نبوده است و نرخ‌هایی که از سوی سامانه اعلام می‌شد با واقعیت‌های بازار صادرات و قیمت تمام‌ شده کالاهای صادراتی همخوانی نداشت و این موضوع باعث شد صادرکنندگان راه‌های جایگزینی را برای فروش ارز خود ترجیح دهند.

🔺مرکز مبادله در برخی زمینه‌ها توانسته تاحدودی موفق عمل کند. به گفته او مرکز مبادله ارزی تا حدودی توانسته قیمت ارز را یکسان‌سازی کند و از آشفتگی نرخ‌ها در سیستم بانکی بکاهد. پیش از این، هر بانک عامل نرخ مخصوص به خود را برای خرید و فروش ارز تعیین می‌کرد، اما اکنون تاحدی نظم در این بخش ایجاد شده است. یکسان‌سازی نرخ ارز به‌ تنهایی کافی نیست و آنچه برای صادرکننده اهمیت دارد، امکان فروش ارز با نرخ واقعی و توافقی در بازار رقابتی است. اگر قرار باشد بازار دوم بدون دخالت‌های دستوری و با امکان توافق بین خریدار و فروشنده راه‌اندازی شود، می‌توان به موفقیت آن امیدوار بود. بازار دوم این شانس را دارد که جذب‌کننده ارزهای صادراتی باشد، مشروط بر اینکه نرخ‌ها واقعی باشد و مقررات دست ‌و پاگیر کمتر شود./ اعتماد

@TEHRANCHAMBER
▪️قانون‌مداران بازنده‌اند، رانت‌خواران در صدر سود

▫️محمد عبده‌زاده، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران:

🔺وجود نرخ‌های مختلف ارز، از ترجیحی تا نیمایی و آزاد، نه تنها موجب سردرگمی در زنجیره تأمین دارو شده، بلکه بستری برای رشد رانت و فساد فراهم کرده است. در این وضعیت، شرکت‌های متعهد و قانون‌مدار بیشترین فشار را متحمل می‌شوند و سود آن به جیب سوداگران می‌رود. در این شرایط بازندگان واقعی ارز چندنرخی، شرکت‌های شفاف و درستکار و بیماران هستند.

🔺از سازمان غذا و دارو گرفته تا وزارت بهداشت و بانک مرکزی، نه تنها حمایت مشخصی از تولیدکننده وجود ندارد، بلکه فرآیندهای اداری و تصمیم‌گیری، آن‌چنان پیچیده و ناهماهنگ هستند که تولیدکننده باید برای دریافت ارز، تمدید سفارش یا حتی گرفتن مجوزهای ساده، بارها درخواست و التماس کند. تولید، به جای آن‌که مسیر تسهیل را طی کند، به روندی فرسایشی تبدیل شده است.

🔺 بسیاری از اقلام حیاتی مانند ویال‌ها، اسپری‌ها و داروهای بیمارستانی از چرخه تولید خارج شده‌اند که این خروج به دلیل ضعف تولیدکننده نیست، بلکه نتیجه مستقیم سیاست‌گذاری‌های متناقض و بی‌ثبات است.

🔺در جایی که سال، سال حمایت از تولید نام‌گذاری شده و همه سازمان‌ها باید به کمک تولید بیایند، برای دریافت وام، تعیین قیمت، و حتی گرفتن وقت جلسه باید التماس کنیم تا بتوانیم تولید کنیم و دارو را به دست مردم برسانیم. در حوزه ارزی هم فشارها سنگین و گران‌کننده است، به‌ویژه برای شرکت‌هایی که سال گذشته سفارش ثبت کرده‌اند اما هنوز نتوانسته‌اند نقدینگی لازم را برای تأمین ارز تهیه کنند و نتوانسته‌اند سطح سفارش خود را تمدید کنند.

🔺اکنون که در ماه‌های دوم سال هستیم، شرایط به مراتب وخیم‌تر از قبل شده است. این در حالی است که در برخی حوزه‌های دیگر، که حتی اولویتی هم نسبت به دارو ندارند، تخصیص ما باید به‌جایی برسیم که در کشور به‌جای داشتن یک اقتصاد امنیتی، به امنیت اقتصادی برسیم. یعنی شرکت‌ها بدانند با چه شرایطی می‌توانند تولید کنند، سرمایه‌گذاری کنند و بقا داشته باشند ارز با سهولت بیشتری انجام می‌شود. اگر وضعیت برخی کالاها بهتر از دارو نیست، بدتر هم نیست! متأسفانه دارو در نظام ارزی، در اولویت نیست.

🔺در بحث نقدینگی هم شرایط بحرانی است. در دانشگاه‌های علوم پزشکی، رویکرد به‌گونه‌ای شده که مجبور شدیم برای دریافت مطالبات، به سازمان بازرسی کل کشور نامه بنویسیم تا بتوانند در روند پرداخت ورود کنند. اما امروز متأسفانه دوباره تنظیم دانشگاه‌ها به وضعیت سابق بازگشته و پرداختی‌ها به شرکت‌های دارویی یا متوقف شده یا در وضعیتی بسیار نامناسب قرار دارد.

🔺مشکلات صنایع دارویی کشور همان سیاست‌های ارز، نقدینگی، قیمت‌گذاری و اختلال‌های مزمن سال‌های گذشته است؛ مسائلی تا زمانی که صنعت دارو به‌درستی در اولویت نظام ارزی و مالی کشور قرار نگیرد، نباید از کمبودها و بحران‌های زنجیره‌ای شگفت‌زده شویم. این صنعت، بر لبه پرتگاه ایستاده است که بارها و بارها در مجلس، وزارت بهداشت و دیگر نهادها مطرح شده، اما نهایتاً یا رها شده یا تا سال بعد به تعویق افتاده است.

🔺ما باید به‌جایی برسیم که در کشور به‌جای داشتن یک اقتصاد امنیتی، به امنیت اقتصادی برسیم. یعنی شرکت‌ها بدانند با چه شرایطی می‌توانند تولید کنند، سرمایه‌گذاری کنند و بقا داشته باشند. نه اینکه از بالا تا پایین سیستم مدیریتی، تنها به دنبال تخصیص ارز و ریال و وام باشیم. این نگاه مخرب است. تا زمانی که صنعت دارو به‌درستی در اولویت نظام ارزی و مالی کشور قرار نگیرد، نباید از کمبودها و بحران‌های زنجیره‌ای شگفت‌زده شویم. این صنعت، بر لبه پرتگاه ایستاده است./ سالم خبر

@TEHRANCHAMBER
▫️نشست معرفی خدمات مشاوره توسعه تجارت بین‌الملل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد

▪️خیز اتاق تهران برای تسهیل صادرات بخش خصوصی

🔺در نشستی با حضور مشاوران معاونت امور بین‌الملل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران در حوزه‌های «توسعه تجارت با چین»، «حمل‌ونقل و لجستیک بین‌المللی»، «توسعه تجارت با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس»، «شرکت‌های فناور» و «خدمات مالی و بانکی بین‌المللی» خدمات مشاوره‌ای اتاق در این حوزه‌های پنج‌گانه برای اعضا و فعالان اقتصادی تشریح شد.

👈 بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/story?nid=79374
2025/07/01 09:10:51
Back to Top
HTML Embed Code: