Telegram Web Link
▪️هم‌افزايي و تعامل موثر دولت و بخش خصوصي

عباس آرگون، عضو هیات رئیسه اتاق تهران:

🔺كشور با تهديدهاي زيادي مواجه بوده و جنگ هم امنيت و بقاي اقتصادي كشور را هدف خود قرار داده است. اما در اين شرايط هم‌افزايي و تعامل موثر دولت و بخش خصوصي مي‌تواند نقش كليدي در تاب‌آوري اقتصادي كشور ايفا كند. در اين حوزه دولت وظيفه دارد از بخش خصوصي حمايت كند و بخش خصوصي هم بايد در كنار دولت قرار گيرد و نقش مسوولانه خودش را ايفا كند.

🔺هنوز سايه تهديدها بر سر كشور وجود دارد، در اين شرايط انتظارات بخش خصوصي از دولت شامل تامين امنيت و ثبات اقتصادي، تامين امنيت فيزيكي زيرساخت‌هاي اقتصادي شبكه‌هاي بانكي و غيره، تسهيل واردات و صادرات و تامين مواد اوليه دارو، تجهيزات و كالاهاي اساسي، معافيت‌هاي مالياتي موقت، اعطاي تسهيلات كم‌بهره و تمديد مهلت بازپرداخت وام‌ها در بخش توليد و تجارت است. ثبات در سياستگذاري‌ها مساله مهم و از دغدغه‌هاي فعالان اقتصادي است. همچنين لازم است در اين شرايط تصميمات خلق‌الساعه گرفته نشود. پيشنهاد ديگر اين است كه يك ستاد هماهنگي تشكيل شود تا پيشنهادات از سوي بخش خصوصي به مسوولان دولتي منتقل تا تصميمات واقعي‌تر و بهينه اتخاذ شود.

🔺بايد تامين نياز بازار، پرهيز از سودجويي و سوءاستفاده احتمالي، حفظ اشتغال و حمايت از نيروي كار، سرمايه‌گذاري در زيرساخت‌ها و مشاركت در مسووليت اجتماعي و افزايش انسجام اجتماعي را از جمله وظايف بخش خصوصي در شرايط فعلي عنوان كرد. همدلي و همكاري دوجانبه دولت و بخش خصوصي مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد و با اين شرايط مي‌توانيم از اين پيچ تاريخي عبور كنيم. به تعويق انداختن وصول هزينه‌هاي تامين اجتماعي و ساير حمايت‌ها مي‌تواند كمك كند كسب و كارها تاب‌آوري داشته باشند و نيروي كار خود را حفظ كنند.

🔺در شرايط اينچنيني، نقش مديران ارشد مانند وزير اقتصاد اهميت فراواني دارد. از آنجا كه اقتصاد كشور در سال‌هاي گذشته تحت ‌تاثير فشار تحريم‌ها، نوسانات نرخ ارز و تورم بالا قرار گرفته و بي‌ثباتي اقتصادي به ‌خصوص در شاخص تورم فزاينده، مردم و فعالان اقتصادي را با چالش‌هاي اساسي مواجه كرده، نقش وزير امور اقتصادي و دارايي با اتخاذ تصميمات و اعمال سياست‌هاي درست در راستاي برنامه‌هاي توسعه‌اي كشور براي ايجاد ثبات و رشد پايدار و افزايش اعتماد عمومي بسيار مهم است. وزير اقتصاد بايد با ايجاد ثبات در قوانين، حذف مقررات زائد و ارايه بسته‌هاي تشويقي، بستر مناسبي براي جذب سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي فراهم كند. هماهنگي بين دستگاه‌هاي اجرايي براي تسهيل صدور مجوزهاي كسب‌وكار نيز از الزامات است./ تعادل

https://news.tccim.ir/?79410
«اتاق در رسانه‌‌»
🔺چهارشنبه ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۴                  
                                                                 
🔺بولتن دیجیتال اتاق در رسانه‌ها که به صورت روزانه توسط روابط عمومی اتاق تهران تهیه می‌شود شامل چهار بخش اخبار اتاق تهران، اتاق ایران، اتاق‌های استانی و اخبار اقتصادی است.

👈خلاصه‌ای از اهم اخباری که در این بولتن آمده است:

▫️رئیس اتاق بازرگانی تهران در دیدار با رئیس‌جمهور عنوان کرد/ درکنار دولت برای حل مشکلات اقتصادی کشور تلاش می‌کنیم.

▫️جزئیات بسته ویژه حمایت از صنایع جهت گذار از تبعات جنگ اعلام شد.

▫️معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران در گزارشی با عنوان «واکاوی مسئله حوادث و ابعاد و تاثیرات آن» بر ضرورت تحول پارادایمی در سیاست گذاری ایمنی تاکید کرده است.

👈اخبار بیشتر در بولتن روزانه اتاق تهران:

http://www.newswire.ir/bulletin/9085101ef5
▪️اقتصاد دریامحور و تجارت جنوب-جنوب؛ نقشه جدیدی برای آینده تجارت جهانی

🔺️دریامحور، دیگر صرفاً یک حوزه تخصصی یا منبع مکمل برای کشورها نیست؛ بلکه به ستون جدیدی از نظم اقتصادی قرن بیست‌ویکم تبدیل شده است. این اقتصاد، با پیوند دادن منافع تجاری، امنیت غذایی، اشتغال پایدار و زیست‌بوم جهانی، بستری منحصربه‌فرد برای رشد فراگیر و پایدار فراهم می‌کند. تحولاتی نظیر گسترش تجارت جنوب-جنوب، جهش زیست‌فناوری‌های دریایی، تقاضای جهانی برای مواد کم‌کربن و تنوع‌بخشی به منابع غذایی، پیام روشنی دارند: آینده‌ی تجارت، بیش از همیشه به دریا گره خورده است.

🔺برای ایران، این آینده نه‌فقط یک انتخاب، بلکه یک ضرورت راهبردی است. کشوری با چنین ظرفیت‌های جغرافیایی، منابع آبزی، بنادر استراتژیک و موقعیت ژئوپلیتیک، نمی‌تواند تماشاگر شکل‌گیری زنجیره‌های ارزش دریامحور در جهان باشد. اکنون زمان آن فرارسیده که سیاست‌گذاری تجاری، اقلیمی، صنعتی و مالی ایران با نگاه آبی بازتعریف شود؛ از توسعه زیرساخت‌های بندری و لجستیکی گرفته تا پیوستن به موافقت‌نامه‌های جنوب-جنوب، ارتقای فناوری‌های دریایی و تقویت دیپلماسی اقتصادی در حوزه دریا.

🔺اقتصاد دریا آینده‌ای دارد که با داده، سرمایه و همکاری ساخته می‌شود. اگر ایران امروز در این مسیر سرمایه‌گذاری نکند، فردا با هزینه‌ای بسیار بیشتر تنها نقش مصرف‌کننده یا حاشیه‌نشین را خواهد داشت. اکنون لحظه تصمیم است: یا ساختن جایگاهی شایسته در اقتصاد نوین جهانی یا عقب‌ماندن از تحولی که دیگر در افق نیست، بلکه در حال وقوع است./ ‌آینده‌نگر

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79412
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️صفحه نخست چند روزنامه اقتصادی

🔺پنجشنبه‌ها ۱۲ تیر ۱۴۰۴               
                           
@TEHRANCHAMBER
2025/07/04 00:53:50
Back to Top
HTML Embed Code: