Telegram Web Link
▫️در نشست سفارت ایران و عمان با نمایندگان هیات‌های ایرانی در مسقط مطرح شد

▪️ضرورت بسترسازی برای تبادل کالا و خدمات

🔺رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران که به عنوان سرپرست هیات اعزامی اتاق تهران و مسئول پاویون این اتاق در نمایشگاه نفت و انرژی عمان حضور یافته بود، در نشستی در سفارت ایران در عمان بر ضرورت تلاش دولت بر بسترسازی و تسهیل‌گری تجارت بین دو کشور تاکید کرد.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/story?nid=79261
▪️پویش جان بندر

با همکاری اتاق بازرگانی تهران و انجمن کشتیرانی و خدمتت وابسته ایران

https://news.tccim.ir/story?nid=79256
▫️نمایشگاه نفت و انرژی عمان به کار خود پایان داد

▪️اتمام سه روز تلاش نمایندگان بخش خصوصی در پاویون اتاق بازرگانی تهران

🔺پاویون اتاق بازرگانی تهران که با حضور نمایندگانی از هفت شرکت توانمند در عرصه صادرات انرژی در نمایشگاه نفت و انرژی عمان برپا بود، با اتمام برپایی سه روزه این رویداد به کار خود پایان داد، در حالی که در این مدت میزبان فعالان اقتصادی زیادی از کشورهای مختلف و چهره‌هایی چون وزیر تجارت عمان بود.

👈 بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79262
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️تنها راه چاره ریاضت آبی است

🎙عباس کشاورز،معاون پژوهش مرکز ملی مطالعات کشاورزی و آب اتاق ایران

🔺آب مهم‌ترین و غیرقابل جایگزین‌ترین منبع طبیعی کشور است. براساس مطالعات مؤسسه آینده‌پژوهی کشور، کمبود آب امروز به ابرچالش کشور تبدیل شده و منبعی است که امکان افزایش آن وجود ندارد. منابع آب کشور که به‌شدت تحت تأثیر تغییرات اقلیمی است، عنصری حیاتی در پایداری سرزمین، حفظ محیط‌زیست و تداوم حیات انسانی و اقتصادی محسوب می‌شود.

🔺وضعیت فعلی منابع آب، نتیجه بیش از نیم‌قرن بی‌توجهی، سؤمدیریت و اولویت دادن توسعه سطحی بر بهره‌وری علمی و پایدار است. رفتارهای ما طی ۵۰ سال گذشته، ایران را به یکی از بحرانی‌ترین نقاط جهان از نظر منابع آب تبدیل کرده است. از دهه ۱۳۶۰ در بخش آب‌های زیرزمینی و از دهه ۱۳۷۰ در آب‌های سطحی، روند نگران‌کننده‌ای آغاز شد که امروز به یک نقطه بی‌بازگشت نزدیک شده‌ایم.

🔺کشاورزی کشور برای پاسخگویی به اهداف تولید، به‌جای حرکت به‌سوی افزایش بهره‌وری، با افزایش سطح زیرکشت سعی در جبران نیازها داشته که نتیجه آن فشار مضاعف بر منابع آب است. در حال حاضر، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار به اراضی آبی کشور اضافه شده که شامل ۸۰۰ هزار هکتار باغ و حدود ۴۰۰ هزار هکتار برای کشت برنج، جالیز، سبزیجات و گیاهان علوفه‌ای آب‌بر است که همگی تقاضای زیادی برای آب دارند.

🔺در دهه ۶۰ خورشیدی، حدود ۹۴ میلیارد مترمکعب آب در رودخانه‌های کشور جریان داشت. این عدد در دهه ۱۴۰۰ به کمتر از ۵۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است. بسیاری از رودخانه‌هایی که در دهه‌های ۳۰ تا ۷۰ دائمی تلقی می‌شدند، امروز یا کاملاً خشک شده‌اند یا به‌صورت مقطعی آب دارند. تنها سفیدرود و کارون بزرگ باقی مانده‌اند که آنها هم در برخی سال‌ها دچار خشکسالی شده‌اند.

🔺در دهه ۱۳۶۰ حدود ۵۰ هزار حلقه چاه در کشور وجود داشت؛ اکنون این رقم از یک میلیون حلقه فراتر رفته است. تخمین‌ها درباره اضافه‌برداشت از منابع زیرزمینی متفاوت است؛ برخی برآوردها رقم تجمعی ۱۴۰ میلیارد مترمکعب و برخی دیگر حتی تا ۳۵۰ میلیارد مترمکعب را ذکر می‌کنند. در نتیجه سطح آب‌های زیرزمینی به‌شدت کاهش یافته و پدیده‌هایی مانند فرونشست، فروچاله و تخریب زیرساخت‌ها، امروز به تهدیدی بزرگ برای امنیت سرزمینی کشور تبدیل شده‌ است.

🔺خروج از این بحران نیازمند تصمیمی دشوار اما ضروری است. ما باید بپذیریم که راهی جز اجرای سیاست «ریاضت آبی» وجود ندارد. جامعه باید توجیه شود که هیچ منبع جدید و جادویی از آب در دسترس نیست. هر بار که مشکلی پیش می‌آید، صحبت از انتقال آب از خلیج فارس، دریای عمان، ارتفاعات یا بارورسازی ابرها به میان می‌آید؛ در حالی که این روش‌ها نه علمی‌اند، نه اقتصادی و نه پایدار.

🔺اصلی‌ترین راه‌حل، مدیریت تقاضاست. کشاورزی که بیشترین مصرف آب را دارد، باید پیش‌قدم در اصلاح الگوی مصرف باشد. از ۸۰ میلیارد مترمکعب آبی که این بخش مصرف می‌کند، باید طی ۱۰ سال به کمتر از ۵۰ میلیارد مترمکعب برسد تا هم سرزمین پایدار بماند، هم امکان احیای محیط‌زیست فراهم شود و هم بحران‌هایی مانند فرونشست کنترل شود.

🔺مطالعات در این زمینه از سال‌ها پیش آغاز شده و با همکاری و مشاوره سازمان‌هایی چون فائو و متخصصان داخلی و خارجی، به یک بسته سیاستی قابل اجرا رسیده‌ایم. این نسخه شامل کاهش حداقل یک میلیون هکتار از سطح زیرکشت در یک دوره ۱۰ ساله است، اما این به معنای کاهش تولید یا آسیب به امنیت غذایی نیست، بلکه مستلزم تغییر رفتار در همه بخش‌ها از جمله کشاورزی، سیاست‌گذاری، تجارت، فناوری و مدیریت منابع است.

🔺تغییر کشت به گیاهان کم‌آب‌بر، تغییر فصل و مکان کشت، گسترش کشت گلخانه‌ای و اصلاح زنجیره‌های ارزش، از جمله محورهای این رویکرد است.

https://www.aparat.com/v/ishx0v0
▫️سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در نمایشگاه نفت و انرژی عمان مطرح کرد

▪️گام مؤثر اتاق بازرگانی تهران برای جذب سرمایه

🔺علی کشوری، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در جریان بازدید از پاویون اتاق تهران در نمایشگاه نفت و انرژی عمان، حضور ابتکاری اتاق بازرگانی تهران در این رویداد بین‌المللی را گامی مؤثر برای جذب سرمایه‌گذاری و توسعه روابط تجاری عنوان کرد.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79263
▫️قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران مطرح کرد

▪️اعلام خسارت بنگاه‌های استان به کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید

🔺هومن حاجی‌پور، قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران، با اشاره به نامه دبیرخانه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، اعلام کرد که واحدهای تولید و بازرگانی استان تهران که از حادثه تلخ انفجار بندر شهید رجایی دچار خسارت شده‌اند، با ارائه مستندات این مساله را به دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استان در اتاق بازرگانی تهران اعلام کنند.

👈 بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79264
▫️عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد

▪️حضور موثر بخش خصوصی در نمایشگاه‌های خارجی نیازمند حمایت دولت است

🔺علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در حاشیه بازدید از پاویون اتاق تهران در نمایشگاه نفت و انرژی عمان عنوان کرد که بخش خصوصی محور دیپلماسی اقتصادی است و حضور مؤثر فعالان اقتصادی در نمایشگاه‌ها نیازمند حمایت دولت است.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79265
🔺رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد

▪️باید به سمت انرژی‌های پایدار، پاک و تجدیدپذیر حرکت کنیم

🔺زینب قیصری، رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس، که به دعوت اتاق بازرگانی تهران در نمایشگاه نفت و انرژی عمان حضور یافته بود، در جریان بازدید از پاویون این اتاق که با حضور شرکت‌های بخش خصوصی برپا شده بود، بر اهمیت حمایت از بخش خصوصی در مسیر توسعه انرژی‌های نو در کشور تأکید کرد.

👈 بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79266
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️صفحه نخست چند روزنامه اقتصادی                           
                                   
🔺شنبه‌ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴               
                           
@TEHRANCHAMBER
▪️فرارسیدن ۲۷ اردیبهشت ماه، روز ارتباطات و روابط عمومی را به تمامی تلاشگران و فعالان این حوزه تبریک می‌گوییم و برای ایشان آرزوی موفقیت در امر اطلاع‌رسانی شفاف و صریح داریم.

🏢اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

@TEHRANCHAMBER
▪️روابط‌عمومی؛ هنر هشتم، هنر خلق اعتماد و گفت‌وگو

محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران:

🔺۲۷ اردیبهشت‌ماه، روز ملی روابط‌ عمومی و ارتباطات، روز پاسداشت تلاش‌هایی است که شاید در هیاهوی روزمره کمتر دیده شوند، اما شاهرگ حیاتی هر نهاد و سازمانی را تشکیل می‌دهد.

🔺۲۷ اردیبهشت روز «روابط عمومی و ارتباطات» صرفاً یک نام در یک برگ از تقویم مناسبت‌ها نیست، بلکه یک سرفصل از اخلاق، علم و هنر است. روابط عمومی در متن است نه در حاشیه.

🔺روابط‌عمومی، نه صرفاً یک شغل، که هنری است شریف؛ هنری که آگاهانه می‌نگرد، صبورانه می‌شنود، سنجیده می‌گوید و با نگاهی روشن، راه را بر گفت‌وگوی مؤثر میان سازمان و جامعه می‌گشاید.

🔺همکاران روابط عمومی، راویان حقیقت، هنرمندانی که در بوم بی‌کران ارتباط، نقش روشنی و امید می‌آفرینید. هنر هشتم، به حق برازنده آنان است؛ هنری که از جنس دانایی، تدبیر و انسان‌دوستی است.

🔺اینجانب به نمایندگی از طرف اعضای محترم هیأت رئیسه و هیأت نمایندگان، مجموعه معاونان، اعضای محترم هیئت رئیسه، مدیران و‌ کارکنان اتاق تهران از تلاش‌های ارزشمند همکاران روابط عمومی، صمیمانه قدردانی می‌کنم و توفیق روزافزون همگی را در مسیر اعتلای فرهنگی، اجتماعی و اقتصاد کشورمان، از خداوند خواستارم.

@TEHRANCHAMBER
2025/07/05 21:39:00
Back to Top
HTML Embed Code: