Telegram Web Link
▪️بیست‌و‌هفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در حال برگزاری است

🔺بیست‌وهفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران هم‌اکنون در حال برگزاری است. در این جلسه که دستورکار اصلی آن مرتبط با مساله «استاندارد» است، رئیس سازمان ملی استاندارد حضور دارد و یک تفاهم‌نامه بین اتاق تهران و این سازمان به امضا می‌رسد. همچنین نایب‌رئیس جدید اتاق تهران انتخاب می‌شود. در ادامه عباس آرگون، خزانه‌‌دار اتاق تهران، گزارشی از کمک‌‌های این اتاق به آسیب‌دیدگان حادثه تلخ بندر شهید رجایی ارائه می‌کند.

✍️بیست‌وهفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران از طریق کانال آپارات اتاق تهران (لینک زیر) به‌طور زنده و مستقیم برای اعضای اتاق، خبرنگاران و اصحاب رسانه و هم‌چنین علاقمندان پخش می‌شود.

https://www.aparat.com/tccim/live
«اتاق در رسانه‌‌»
🔺سه‌شنبه‌ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴                  
                                                                 
🔺بولتن دیجیتال اتاق در رسانه‌ها که به صورت روزانه توسط روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران تهیه می‌شود شامل چهار بخش اخبار اتاق تهران، اتاق ایران، اتاق‌های استانی و اخبار اقتصادی است.

👈خلاصه‌ای از اهم اخباری که در این بولتن آمده است:

▫️رئیس سازمان ملی استاندارد با حضور در جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران: چاره‌ای نداریم که نگاه استاندارد کشور را تغییر بدهیم و از استانداردهای اجباری گذر کنیم.

▫️سخنگوی دولت با حضور در جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران: بخش خصوصی با وجود ناترازی ها سرپا مانده است.

▫️محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران: ناترازی‌ها در مداخلات دولت و اقتصاد دستوری ریشه دارد.

▫️پیام باقری، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: بالغ بر 90 درصد آب در بخش کشاورزی به مصرف می‌رسد.

▫️سعید تاجیک، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران: حوزه انرژی برای توسعه، چشم‌انتظار سرمایه‌گذاری است.

👈اخبار بیشتر در بولتن روزانه اتاق بازرگانی تهران:

http://www.newswire.ir/bulletin/8a522f0bf2
▫️بیست‌وهفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بررسی شد

▪️چالش‌های کسب‌‌وکارهای کشور در حوزه استاندارد

🔺نشست بیست‌‌وهفتم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با حضور فرزانه انصاری، رئیس سازمان ملی استاندارد کشور و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان برگزار شد و نمایندگان بخش خصوصی مهم‌‌ترین چالش‌های مرتبط با استاندارد در فضای کسب‌وکار کشور را با او در میان گذاشتند. در این نشست هم‌‌چنین به دلیل خروج مهدی صادقی از ترکیب هیات نمایندگان، انتخابات نایب‌رئیسی برگزار و فریال مستوفی برای دو سال باقیمانده به عنوان نایب‌رئیس اول اتاق تهران انتخاب شد.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/story?nid=79283

👈گزارش تصویری:

https://service.tccim.ir/gallery?id=925
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️صفحه نخست چند روزنامه اقتصادی                           
                                   
🔺چهارشنبه‌ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴               
                           
@TEHRANCHAMBER
«اتاق در رسانه‌‌»
🔺چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴                  
                                                                 
🔺بولتن دیجیتال اتاق در رسانه‌ها که به صورت روزانه توسط روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران تهیه می‌شود شامل چهار بخش اخبار اتاق تهران، اتاق ایران، اتاق‌های استانی و اخبار اقتصادی است.

👈خلاصه‌ای از اهم اخباری که در این بولتن آمده است:

▫️رئیس اتاق تهران تاکید کرد: لزوم اتخاذ تدابیر فوری برای جبران خسارت محموله‌های برنج و لاستیک

▫️رضایی‌کوچی، نماینده مجلس در نشست مشترک با رییس اتاق تهران: مدیران دولتی، بخش خصوصی را رقیب می‌دانند

▫️عباس آرگون، عضو هیات رئیسه اتاق تهران: تراز تجاری کشور نسبت به سال گذشته منفی‌تر خواهد شد

▫️شهاب جوانمردی، عضو هیات رئیسه اتاق تهران: اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی شیوه‌های حکمرانی، تصمیم‌گیری و تعاملات اجتماعی را نیز دگرگون کرده است

▫️بهرام شکوری، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: روش‌های کشاورزی و مدیریت منابع آبی در کشور باید بیشتر اصلاح شود.

👈اخبار بیشتر در بولتن روزانه اتاق بازرگانی تهران:

http://www.newswire.ir/bulletin/44cb45e292
▪️درباره چسبندگی قیمت‌ها

✍️موسي غني‌نژاد، اقتصاددان

🔺در اقتصادهای مبتنی بر بازار آزاد رقابتی، پدیده چسبندگی قیمت‌ها کمتر اتفاق می‌افتد. منظور از چسبندگی‌ قیمت این است که تغییراتی در شرایط عرضه یا تقاضای بازار ایجاد شود؛ اما متناسب با آن قیمت تغییر نکند. مثلا وقتی رکود اقتصادی روی می‌دهد و تقاضا برای نیروی کار کاهش می‌یابد، انتظار می‌رود دستمزدها کاهش یابد؛ اما چنین اتفاقی روی نمی‌دهد و علت آن ‌هم‌ اغلب فشار اجتماعی ناشی از تشکل‌های کارگری یا قدرت سیاسی حاکم است که مانع کارفرمایان از کاهش دستمزدها می‌شوند.

🔺چسبندگی قیمت‌ها اغلب در بازار کار اتفاق می‌افتد؛ اما الزاما منحصر به آن نیست و ممکن است در بازار کالاها هم به نوعی رخ دهد. در اقتصاد ایران در قیمت کالاهایی که به نوعی با واردات مرتبطند نیز نوعی چسبندگی مشاهده می‌شود؛ یعنی با بالا رفتن نرخ ارز در بازار، قیمت آنها طبیعتا افزایش می‌یابد؛ اما با پایین آمدن نرخ ارز قیمت این کالاها متناسب با آن کاهش نمی‌یابد. این پدیده در شرایط خاص ممکن است علت‌های متفاوتی داشته باشد؛ اما به‌طور عمده و اساسا برمی‌گردد به نااطمینانی و تلاطم حاکم بر بازار ارز. واردکنندگان هنگام افزایش نرخ ارز ناگزیر به افزایش قیمت کالاهای وارداتی خود هستند، اما زمانی که این نرخ کاهش می‌یابد آنها مطمئن نیستند که آیا این کاهش موقتی است یا تداوم خواهد یافت؟

🔺از این‌ رو، در کاستن از قیمت‌ها درنگ می‌کنند تا مطمئن شوند شرایط تثبیت می‌شود یا نه. واقعیت این است که در شرایط تداوم روند تورمی در اقتصاد کلان که ایران دهه‌هاست گرفتار آن است، انتظارات نسبت به تغییرات نرخ ارز طبیعتا افزایشی خواهد بود. اما عامل مهم دیگر موثر بر تغییرات نرخ ارز در اقتصاد ما تحولات سیاسی در روابط بین‌المللی است: با خبرهای بد در این خصوص نرخ ارز به‌سرعت بالا می‌رود و با خبرهای خوب به‌سرعت رو به کاهش می‌گذارد. تا زمانی که مذاکرات هسته‌ای کنونی به نتیجه قطعی نرسیده، این تلاطم در بازار ارز ادامه خواهد یافت. تاجران و تولیدکنندگانی که قیمت کالایشان مستقیم‌ یا غیرمستقیم متاثر از نرخ ارز است تصمیمات خود را به چشم‌انداز درازمدت ناظر بر ثبات نسبی شرایط موکول خواهند کرد. البته باید اذعان کرد که در این میان، دستوری بودن اقتصاد ایران که‌ در آن دولت به صورت فعال‌مایشاء عمل می‌کند مزید بر علت است.

🔺تجار و‌ تولیدکنندگان می‌دانند که اگر یک‌بار قیمت را به علت کاهش نرخ ارز پایین آوردند، به این راحتی نمی‌توانند آن را به هنگام افزایش نرخ ارز بالا ببرند؛ چون دولت اجازه این کار را نمی‌دهد. از این‌رو ترجیح می‌دهند در کوتاه‌مدت صبر و انتظار در پیش گیرند. معضل بزرگ اقتصاد ایران که چسبندگی قیمت‌ها در حال حاضر مصداق کوچکی از آن است، به دو مساله اساسی و مزمن برمی‌گردد: یکی شرایط ناپایدار و پرتنش در روابط بین‌المللی سیاسی و اقتصادی کشور ما و دیگری روابط دستوری حاکم بر تمام خلل و فرج اقتصاد ملی. تا زمانی که چاره‌ای اساسی برای این دو مساله اندیشیده نشود، نباید انتظار معجزه‌ای از عملکرد اقتصاد ایران داشت./ دنیای اقتصاد

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79285
▫️در نشست مشترک اتاق تهران، فراکسیون نظارت بر اتاق‌های اصناف و بازرگانی مجلس و شرکت آبفا مطرح شد

▪️سه ضلعی مدیریت مصرف آب

🔺نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی و فعالان اقتصادی صنعت آب، مسئولان دولتی و جمع قابل توجهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست هم‌اندیشی چالش‌های صنعت آب و فاضلاب کشور که با مشارکت اتاق تهران، فراکسیون نظارت بر اتاق‌های اصناف و بازرگانی مجلس، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و فدراسیون صنعت آب برگزار شد، با تاکید بر ضرورت انجام اصلاحات بنیادی در کشاورزی، خواهان ارتباط و تعامل بیشتر سازمان‌های مسئول شدند تا تبعات ناشی از خشکسالی و فرونشست زمین، دقیق‌تر بررسی شود.

👈گزارش تصویری

👈بیشتر بخوانید:


https://news.tccim.ir/?79287
▪️اهمیت روابط بین‌المللی برای صنعت بیمه

✍️پرویز خوشکلام خسروشاهی، اقتصاددان

🔺صنعت بیمه یک صنعت بین‌المللی است؛ هم در زمینه پوشش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اتکایی، هم در زمینه سهامداری و هم در زمینه دانش فنی، بنابراین وجود محدودیت در روابط بین‌المللی، صنعت بیمه و مدیریت ریسک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در سطح کلان و خرد را با چالش‌های جدی مواجه می‌سازد.

🔺تحریم نیز با توجه به محدودیت‌هایی که ایجاد می‌کند امکان توزیع ریسک‌های داخلی در سطح بین‌المللی را از صنعت بیمه گرفته و مانع از اخذ پوشش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اتکایی کافی و مناسب می‌شود، امکان خرید و فروش عمده سهام شرکت‌های بیمه در سطح بین‌المللی را گرفته و مانع از ایجاد ظرفیت قبولی ریسک به حد کافی می‌شود و انتقال دانش فنی را به‌شدت محدود‌کرده و سبب دور ماندن صنعت بیمه داخلی از دانش روز بیمه می‌شود.

🔺صنعت بیمه ایران نیز به جهت تحریم‌های ۴۵سال‌گذشته و به‌خصوص ۱۵‌سال ‌اخیر از این مشکلات رنج می‌برد و هرچند به مدد تلاش بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وقفه و ابتکار عمل کارشناسان و مدیران داخلی، این صنعت توانسته است راهی برای مدیریت این چالش‌ها بیابد، اما این اقدامات خود توام با ریسک‌های زیادی بوده است. به‌عنوان مثال اگر در ۱۵‌سال ‌اخیر چند حادثه مشابه آتش‌سوزی اخیر در بندر شهید‌رجایی داشتیم تجمیع ریسک‌ها در داخل، می‌توانست صنعت بیمه را با چالش‌های جدی و حتی غیرقابل‌تحمل مواجه سازد، بنابراین رفع تحریم‌ها می‌تواند برای برون‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رفت از وضع موجود در صنعت بیمه بسیار راهگشا باشد.

🔺کم‌ترین اثر رفع تحریم‌ها، ایجاد امکان برای توزیع ریسک‌های داخلی در سطح بین‌المللی و ایجاد ارتباطات بین بیمه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گران داخلی و خارجی و انتقال دانش فنی از طریق آن است. در صنعت بیمه دانش حرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای بسیار مهم‌تر از دانش آکادمیک است. بخش مهمی از دانش حرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای نیز از طریق ارتباطات بین بیمه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گران در سطح بین‌المللی قابلیت دستیابی دارد. صنعت بیمه ایران برخلاف بسیاری از بخش‌های اقتصادی کشور، یک بخش نسبتا خوداتکا از دولت از جهت مالی و فنی و حمایتی است، از این‌رو در صورت رفع محدودیت‌ها در روابط بین‌المللی کشور، با سرعت و سهولت بیشتری امکان ترمیم آثار انباشته تحریم‌ها، کاستن از فاصله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش از دنیا و در نهایت اوج‌گرفتن دارد./ دنیای اقتصاد

👈بیشتر بخوانید:
https://news.tccim.ir/?79286
▫️رئیس اتاق بازرگانی تهران از نمایشگاه ایران‌اگروفود بازدید کرد

▪️نگرانی از آسیب ناترازی‌های انرژی بر صنعت غذا

👈محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران، از سی‌ودومین نمایشگاه اگروفود بازدید و با صاحبان صنعت غذا و فعالان حوزه کشاورزی گفت‌وگو کردند. فعالان صنعت غذا و کشاورزی مهم‌‌ترین چالش کنونی خود را ناترازی انرژی و به طور خاص قطع برق عنوان کردند.

👈گزارش تصویری

👈بیشتر بخوانید:


https://news.tccim.ir/?79289
▫️در ملاقات سفیر زیمبابوه و رئیس اتاق بازرگانی تهران مطرح شد

▪️توسعه همکاری‌ها برای آشنایی تجار دو کشور از فرصت‌های اقتصادی

🔺برایت کوپمبا، سفیر زیمبابوه در ایران با حضور در پارلمان بخش خصوصی پایتخت، با محمود نجفی عرب و فریدون وری‌نژاد، رئیس و دبیرکل اتاق بازرگانی تهران دیدار کرد. در این نشست دو طرف در رابطه با راه‌های توسعه مراودات تجاری بین دو کشور و کشت فراسرزمینی گفت‌وگو کردند.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79288
▫️یک هیات تجاری از انجمن تعاملات بین‌المللی چین در اتاق بازرگانی تهران حضور یافت

▪️تجارت دیجیتال؛ نقطه اتصال جدید ایران و چین در مسیر بریکس

🔺در نشست مشترک اتاق بازرگانی تهران و نمایندگان انجمن تعاملات بین‌المللی پکن (BIEA) که با حضور شرکت‌های صاحب‌نام ایرانی در حوزه تجارت الکترونیک برگزار شد، فرصت‌های تعامل نظیر فعالیت کسب‌وکارهای ایرانی در پلتفرم‌های فروش محصول چینی و توسعه مناسبات در حوزه نوآوری و فناوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/story?nid=79291
▫️یک هیات تجاری چینی در حوزه قطعات خودرو به اتاق تهران می‌آید

▪️گامی دیگر در مسیر توسعه مناسبات تجاری

🔺اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران میزبان یک هیات تجاری از استان گوانگ‌دونگ چین خواهد بود؛ هیاتی متشکل از ۱۰ شرکت فعال در صنعت قطعات خودرو که با هدف گسترش همکاری‌های صنعتی و تجاری، در نشستی با فعالان اقتصادی ایرانی دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد.

🔺این هیات ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه مورخ ۵ خردادماه ۱۴۰۴، جهت برپایی جلسات مذاکرات تجاری در محل اتاق تهران (واقع در خیابان مطهری، روبه‌روی سنایی، پلاک ۲۷۵) حضور می‌یابد.

🔺علاقه‌مندان به حضور در این رویداد می‌توانند حداکثر تا پایان روز شنبه مورخ ۳ خرداد ۱۴۰۴، در این رویداد ثبت‌نام کنند. لازم به ذکر است حضور در این رویداد رایگان، اما مستلزم ثبت‌نام است.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79290

👈ثبت‌نام کنید:

https://service.tccim.ir/dp?form_id=333
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/05 06:33:43
Back to Top
HTML Embed Code: