Telegram Web Link
دانشمندان زبان گیاهان را ترجمه کردند


🌱 گیاهان نیز مانند سایر جانداران می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند اما چگونه؟ سال‌ها از بیان این موضوع می‌گذشت و پاسخی برای آن یافت‌ نشده‌‌بود، تا‌ این‌که گروهی از دانشمندان ژاپنی با بررسی گیاهی به‌نام «آرابیدوپسیس» پرده از این راز طبیعت برداشتند.

👩‍🔬 محققان دریافتند که گیاهان با آزاد کردن موادی به هوا (شبیه به بوی گیاه) می‌توانند گیاهان مجاور را از وجود خطر با‌خبر کنند. این سیگنال ارتباطی از دید ما پنهان است و نقش اساسی در حفاظت به‌موقع گیاهان مجاور در برابر تهدیدات ایفا می‌کند.

🥀 گیاهان آسیب‌دیده و آلوده به حشرات، ترکیباتی به‌نام "Z-3HAL" و "E-2HAL" از خود ساطع می‌کنند که باعث ایجاد پاسخ‌های دفاعی در گیاهان مجاور خواهد شد.

با‌‌توجه به‌ تلاش‌های فراوان دانشمندان و پیشرفت‌های صورت‌گرفته در حوزه زیست‌شناسی، روز‌به‌روز شاهد کشف راز‌های عجیب و جالب بیشتری از طبیعت هستیم، درنتیجه امیدواریم که بتوانیم با بهره‌گیری مناسب از طبیعت، پاسخ‌گوی مشکلات مختلف بوده و راهی برای درمان انواع بیماری‌ها بیابیم.


•فاطمه براری•

🆔@UIBiologists🌱💡
با رایزنی‌های صورت گرفته، ظرفیت سالن برگزاری رویداد بزرگ استعدادیابی بایوتلنت به 700 نفر افزایش یافت❗️❗️

🔺برای ثبت‌نام برروی لینک زیر کلیک کنید:

🖇 https://biologyevents.ir/course/590

🆔@UIBiologists🌱💡
🎇 بایوتلنت، رویداد علم، فناوری و خلاقیت

معرفی ۱۰ + ۱ ایده راه‌یافته به رویداد بزرگ استعدادیابی علمی بایوتلنت

📲برای دیدن اسامی فینالیست‌های این رویداد بزرگ! ایده‌ها وجزییات دیگرش، این پست بی‌نظیر رو در اینستاگرام مشاهده کنید:

📍لینک مشاهده‌ی پست در اینستاگرام آکادمی
🔷️ بایوتلنت
رویداد علم، فناوری و خلاقیت

و این بار در حوزه پزشکی بازساختی با نام "StemCellBioTalent"

با محوریت ترندترین موضوعات دنیای علم و زیست شناسی
✓ ژن درمانی
✓ سل درمانی
✓ مهندسی بافت
✓ بایومتریال
و تجهیزات آزمایشگاهی و مواد مصرفی پزشکی بازساختی

👥️ با حضور جمع کثیری از برجسته‌ترین اساتید فناوران و...

🗺 آدرس محل برگزاری: تهران، بلوار کشاورز، نبش قدس
🕗 زمان برگزاری: 8 صبح تا 19

🙏 با تشکر از استقبال بی‌نظیر شما عزیزان، منتظر حضور گرم شما عزیزان هستیم.


🆔@UIBiologists🌱💡
آماده‌ی آغاز بایوتلنت هستید؟

تا آغاز بزرگ‌ترین رویداد استعدادیابی در کشور تنها کمتر از ۲۴ ساعت زمان باقی‌ مانده‌است و احتمالاً خیلی از شما هیجان شرکت در‌ این فرصت تکرار‌نشدنی را دارید!

🎁 اولین دوره رویداد بایوتلنت، سال گذشته و با سخنرانی‌هایی در مورد جدیدترین موضوعات روز بیوتکنولوژی در دنیا آغاز شد و در‌نهایت با اعلام تیم‌های برتر و اهدای جوایز به پایان رسید. تیم‌هایی که توانستند با ارائه ایده‌‌هایی در زمینه‌های ژنومیکس، بیوتکنولوژی پزشکی، کیت‌های تشخیصی و... توجه داوران را جلب کنند و حتی در‌‌انتها از آن‌ها کارت طلایی (فرصت مشاوره و سرمایه‌گذاری) دریافت کنند!

💡 در این بزرگ‌ترین تلنت‌شو علمی کشور، ما و شما گرد هم می‌آییم و از جدیدترین تحقیقات نوآورانه و پروژه‌های آینده‌ساز آگاه می‌شویم. تجربه‌ای منحصربه‌فرد که قرار است مسیر زندگی خیلی از شما را برای همیشه تغییر بدهد!

🌠 مشتاق دیدار شما در روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه و در دومین نوبت برگزاری این رویداد در ابعاد بسیار گسترده‌تر و با حضور محققان، تیم داوری متشکل از برترین متخصصان در رشته‌های مختلف علمی، هم‌چنین صدها نفر از شما نوآوران حوزه‌های زیستی هستیم.


•آذین عتیقی•


🆔@UIBiologists🌱💡
🔷️ بایوتلنت
رویداد علم، فناوری و خلاقیت

و این بار در حوزه پزشکی بازساختی با نام "StemCellBioTalent"

با محوریت ترندترین موضوعات دنیای علم و زیست شناسی
✓ ژن درمانی
✓ سل درمانی
✓ مهندسی بافت
✓ بایومتریال
و تجهیزات آزمایشگاهی و مواد مصرفی پزشکی بازساختی

👥️ با حضور جمع کثیری از برجسته‌ترین اساتید فناوران و...

🗺 آدرس محل برگزاری: تهران، بلوار کشاورز، نبش قدس
🕗 زمان برگزاری: 8 صبح تا 19

🙏 با تشکر از استقبال بی‌نظیر شما عزیزان، منتظر حضور گرم شما عزیزان هستیم.


🆔@UIBiologists🌱💡
تسریع پیری بیولوژیکی زنان در اثر بارداری!

🤰براساس یافته‌های مطالعه‌ای که درباره تاثیر بارداری بر پیری بیولوژیکی انجام شد، زنانی که تعداد حاملگی بیشتری داشتند، در مقایسه با زنانی که حاملگی کمتری داشتند و یا حامله نشده‌اند، پیری بیولوژیکی سریع‌تری را نشان می‌دهند.

❗️جالب توجه است که تعداد تولیدمثلی که پدر انجام می‌دهد، بر پیری بیولوژیکی در مردان تأثیر نمی‌گذارد و عامل تاثیرگذار بر پیری بیولوژیکی، بارداری یا شیردهی است.

✔️محققان با استفاده از ساعت‌های اپی‌ژنتیک توانستند پیری بیولوژیکی را در مراحل اولیه زندگی، اندازه‌گیری کنند و دریافتند که بارداری، پیری را تسریع می‌کند؛ حتی پس از در نظر گرفتن عوامل محیطی، اجتماعی و ژنتیکی.

🔬 تحقیقات بیشتری برای درک اینکه چگونه پیری اپی‌ژنتیکی تسریع‌شده، ممکن است بر سلامت و نرخ مرگ‌و‌میر در آینده تأثیر بگذارد، مورد نیاز است.

✍🏻 ترجمه: سحر غفاریان
🖋ویراستار: زینب رضائی
📥 منبع: sciencedaily

✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
به‌زانو درآوردن پاتوژن‌های مقاوم به چند دارو


📌 عفونت‌های باکتریایی مقاوم به چند دارو که با هیچ آنتی‌بیوتیک شناخته شده‌ای قابل درمان نیستند، یک تهدید جهانی جدی محسوب می‌شوند. اکنون یک تیم تحقیقاتی روشی را برای توسعه آنتی‌بیوتیک‌های جدید به‌منظور مبارزه با پاتوژن‌های مقاوم معرفی کرده‌‌است. این داروها بر‌پایه اجزای سازنده پروتئین با زنجیره‌های لیپیدی فلوروسی "Fluorous lipopetides" هستند.

📍 آنتی‌بیوتیک‌ها اغلب خیلی سریع تجویز می‌شوند. در بسیاری از کشورها حتی بدون نسخه نیز توزیع می‌شوند. در‌نتیجه، مقاومت در‌حال افزایش است. برای پیشگیری از نتایج زیان‌آور، توسعه جایگزین‌های نوآورانه ضروری است. لیپوپپتیدهای فلوروس به‌عنوان آنتی‌بیوتیک‌های بسیار موثر عمل می‌کنند.

🖇 می‌توان از خود میکروب‌ها درس‌هایی هم آموخت. لیپوپروتئین‌ها، مولکول‌های پروتئینی کوچک با زنجیره اسیدهای چرب هستند که به‌طور‌گسترده توسط باکتری‌ها در نبرد خود با رقبای میکروبی استفاده می‌شوند. تعدادی از لیپوپروتئین‌ها قبلاً برای استفاده به‌عنوان دارو تأیید شده‌اند. این بینش‌ها نقطه شروع و بسیار کارآمدی را برای توسعه داروهای پپتید فلوروس برای درمان باکتری‌های مقاوم به چند دارو فراهم می‌کنند.


•زینب زارع•
•فاطمه رمضان‌زاده•

🆔@UIBiologists🌱💡
بلغیا ساپیدا گیاهی سرشار از خواص دارویی


🌳 بلغیا ساپیدا "B.sapida" میوه‌ای استوایی است که در قاره آفریقا به فراوانی یافت می‌شود، بومیان مناطق این میوه را در ساختمان‌سازی استفاده می‌کنند اما B.Sapida برای کشورهای توسعه یافته در علم پزشکی بسیار حائز اهمیت است. میوه B.Sapida علاوه‌بر درمان بیماری‌هایی مانند اِدِم، اسهال خونی، تب، زخم، سوزاک، درد معده و یبوست خواص ضد میکروبی نیز دارد. 

📎 در سراسر جهان سالانه ۷۰۰۰۰ نفر بر اثر مقاومت میکروبی"AMR" جان خود را از دست می‌دهند. AMR زمانی اتفاق می‌افتد که ویروس‌ها، باکتری‌ها، انگل‌ها و قارچ‌ها در‌طول زمان تغییر می‌کنند و به داروها پاسخ نمی‌دهند و درمان عفونت را سخت‌تر می‌کنند. B.sapida یکی‌ از  گیاهانی است که فعالیت ضد میکروبی بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد و با آنتی‌بیوتیک‌های استاندارد مانند استرپتومایسیس قابل مقایسه است، بنابراین می‌توان از عصاره میوه‌های آن برای مقابله با میکروب‌ها استفاده کرد.

اخیراً دانشمندان تلاش می‌کنند تا به کمک طب‌‌سنتی و با استفاده از گیاهان بومی مناطق مختلف، داروهای مفیدی برای درمان بیماری‌ها تولید کنند که تا‌حدودی هم موفق بوده‌اند؛ باتوجه به مزایای این نوع داروها امیداریم که شاهد پیشرفت‌های بیشتری در این حوزه باشیم.


•فاطمه براری•

🆔@UIBiologists🌱💡
۲۵ آوریل، روز جهانی DNA 🧬

این روز یادآور تکمیل موفقیت‌آمیز پروژه ژنوم انسان در سال ۲۰۰۳ و کشف ساختار مارپیچ دو رشته‌ای DNA در سال ۱۹۵۳ است.

🎉 دوازدهمین سالگرد روز جهانی DNA با هدف ارتقا و پیشرفت بیوتکنولوژی و توسعه صنعتی در جهان است.

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
ایجاد خاطرات بلند‌مدت با آسیب نورون‌های مغزی


🔍 دانشمندان با بررسی نورون‌های مغز دریافته‌اند که خاطرات بلند‌مدت بدون آسیب DNA و التهاب مغز ساخته نمی‌شوند.

🧪 التهاب نورون‌های مغز معمولاً از علائم بیماری‌هایی مانند آلزایمر است. اما یافته‌ها نشان می‌دهند که التهاب در نورون‌های خاصی در ناحیه هیپوکامپ مغز برای ایجاد خاطرات طولانی‌‌مدت ضروری است.

⚡️ محققان با دادن شوک‌های مختصر و خفیف به موش‌ها، این مکانیسم ایجاد حافظه را کشف کردند. سپس نورون‌های ناحیه هیپوکامپ را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که ژن‌های شرکت‌کننده در یک مسیر مهم سیگنال‌دهی التهابی فعال شده‌اند.

🐁 تحقیقات نشان دادند که مسدود کردن یک مسیر التهابی به‌نام “TLR9” در نورون‌های هیپوکامپ، نه‌تنها از ایجاد خاطرات طولانی‌مدت در موش‌ها جلوگیری می‌کند، بلکه باعث بی‌ثباتی ژنومی عمیق نیز می‌شود.


•ترنم نظیری•
•فاطمه رمضان‌زاده•

🆔@UIBiologists🌱💡
چرا غذا یا نوشیدنی سرد باعث سردرد می‌شود؟


🍦 تصور کنید درحال بستنی‌خوردن هستید، و تا به خودتان می‌آیید، متوجه می‌شوید مقدار زیادی از بستنی را خورده‌اید. چه احساسی دارید؟ بگذارید برایتان بگوییم. احتمالاً به‌اصطلاح تا مغز استخوانتان سرما را حس کرده‌اید، سرتان نبض می‌زند و سردرد ناگهانی گرفته‌اید. اما این موارد علائم چیست؟

🧊 به این حالت که پس از خوردن غذا یا نوشیدنی سرد اتفاق می‌افتد، «یخ‌زدگی مغز» می‌گویند. یخ‌زدگی مغز یک درد ناگهانی است که توسط اعصاب در کام یا سقف دهان ایجاد می‌شود و معمولاً زود برطرف می‌گردد. علت اصلی آن یک واکنش مرتبط بین عروق خونی و اعصاب است. این واکنش به صورتی‌ست که دسته‌ای از اعصاب پیام عصبی را به مغز می‌فرستند و سرخرگ‌ها واکنش نشان داده و سر شما شروع به نبض زدن می‌کند.

🧠 یخ‌زدگی مغز خود‌به‌خود رفع می‌شود اما اگر می‌خواهید زودتر از شر آن خلاص شوید این دو راه‌حل مناسبتان است:

● به آرامی آب گرم بنوشید تا کام دهانتان گرم شود و زودتر یخ‌زدگی به پایان رسد.

● زبان یا نوک انگشت خود را به کام فشار دهید تا مثل آب گرم کام شما را گرم کند.

🤯 در کمال تعجب این اتفاق هیچ عوارضی ندارد ولی اگر از یخ‌زدگی مغز بعد خوردن غذا و نوشیدنی سرد بیزارید، به آرامی غذا و نوشیدنی سرد را میل بفرمایید.


•زهرا صالح‌پور•

🆔@UIBiologists🌱💡
👁 تشخیص ۱۲ سال زودتر زوال عقل با بررسی بینایی

🧠 اختلال در بینایی می‌تواند زوال عقل را مدت‌ها قبل از تشخیص نشان دهد.
مطالعه‌ای که به تازگی انجام شده‌است نشان داد افرادی که به زوال عقل مبتلا شده‌اند در مقایسه با افرادی که سالم مانده‌اند در تست‌های حساسیت بصری ضعیف‌ عمل می‌کنند.

👀 این پژوهش نشان می‌دهد که تغییرات در بینایی احتمالاً به دلیل تاثیر پلاک‌های آمیلوئید مرتبط با آلزایمر روی مناطق مغز مرتبط با بینایی، می‌تواند هشدار اولیه‌ برای زوال عقل باشد.

💻 آلزایمر بر جنبه‌های مختلف بصری مانند پردازش ناکارآمد چهره‌های جدید، تشخیص کنتراست و رنگ و کنترل مهاری حرکت چشم تاثیر می‌گذارد. علی‌رغم پتانسیل حرکت چشم به عنوان یک ابزار تشخیصی، تحقیقات بیشتری برای کشف کاربردهای عملی حرکت چشم در تشخیص و مدیریت زوال عقل مورد نیاز است.

✍🏻مترجم: صبا قیدارپور
📥منبع:
Sciencealert

✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
❓️رویداد بزرگ استم‌سل بایوتلنت، به پایان خود رسید‼️

🔻برای آشنایی با فینالیست‌های استم‌سل بایوتلنت و ایده‌های آن‌ها و همچنین سه تیم برتر این رویداد، این پست رو ببینید.

🔻در انتهای پست، گزارش کوتاهی از میزان حمایت‌هایی که براساس "کارت طلایی و نقره‌ای" توسط داوران صورت گرفت رو خواهیم خواند.

📍برای دیدن ویدیو اینجا کلیک کنید.

🆔@UIBiologists🌱💡
ژن‌درمانی هموفیلی B: کارایی شگفت‌انگیز با قیمتی سرسام‌آور


🏢 سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) در اقدامی مهم، ژن‌درمانی شرکت فایزر را برای درمان بیماری هموفیلی B به ‌عنوان دومین ژن‌درمانی اختصاصی برای این بیماری نادر انعقادی خون، مورد تأیید قرار داد.


🧬 این ژن‌درمانی یکبار مصرف که با نام تجاری "Beqvez" شناخته می‌شود، به جای تزریق وریدی مکرر فاکتور IX که در حال حاضر برای بیماران هموفیلی B تجویز می‌شود، عمل می‌کند. Beqvez با وارد کردن یک نسخه سالم از ژن معیوب به سلول‌های کبد، بدن بیمار را قادر به تولید طبیعی فاکتور IX مورد نیاز برای انعقاد خون می‌کند.


💸 با وجود پتانسیل تحول‌آفرین این درمان، چالش بزرگی پیش روی بیماران قرار دارد: قیمت. فایزر قیمت Beqvez را 3.5 میلیون دلار در بازار آمریکا تعیین کرده که آن را به یکی از گران‌ترین داروهای جهان تبدیل می‌کند. این قیمت مشابه ژن‌درمانی Hemgenix شرکت CSL Behring برای هموفیلی B است.


🔬 مطالعات اولیه نشان‌دهنده نتایج امیدوارکننده‌ای هستند. نتایج نشان می‌دهد که پس از یک سال، Beqvez به اندازه تزریق‌های استاندارد پروتئین فاکتور "IX" کارآمد بوده و در 60 درصد از بیماران، خونریزی را به طور کامل متوقف کرده است. این رقم در مقایسه با 29 درصد در بیمارانی که درمان‌های سنتی را دریافت می‌کردند، پیشرفت قابل توجهی را نشان می‌دهد.


محمدرضا هوشمند


🆔@UIBiologists🌱💡
⁉️ چالش جدید برای نورالینک: چین از تراشه کنترل ذهن میمون‌ها رونمایی کرد!


🧠 نورالینک دیگر تنها نیست! در دنیای پرشتاب فناوری رابط مغز و کامپیوتر (BCI)، رقیبی جدید از این‌بار از چین ظهور کرده است. شرکت دولتی پکن ژینژیدا نوروتکنولوژی (Beijing Xinzhida Neurotechnology) از تراشه‌ای به نام "Neucyber" رونمایی کرده که می‌تواند حرکات یک بازوی رباتیک را با قدرت فکر یک میمون کنترل کند.

📱 این پیشرفت، گامی مهم در جهت توسعه BCIها به شمار می‌رود و نشان‌دهنده رقابت فزاینده‌ای است که بین چین و آمریکا در این حوزه شکل گرفته است. نورالینک، شرکت مشهور آمریکایی متعلق به ایلان ماسک، پیشگام تحقیقات BCI بوده و تاکنون دستاوردهای قابل توجهی در این زمینه داشته است.

🐒 تراشه Neucyber با موفقیت بر روی یک میمون آزمایش شده و به گفته شرکت ژینژیدا، اولین "BCI تهاجمی با عملکرد بالا" در چین است. BCIهای تهاجمی شامل کاشت ایمپلنت در مغز برای ثبت فعالیت‌های عصبی هستند. این فناوری نویدبخش کاربردهای مختلفی در زمینه‌های پزشکی، توانبخشی و حتی بازی‌های کامپیوتری است.

💻 رقابت بین چین و آمریکا در زمینه BCI به طور حتم شتاب‌دهنده نوآوری‌ها و پیشرفت‌های جدید در این حوزه خواهد بود. این امر می‌تواند به ارائه راه‌حل‌های نوین برای افراد دارای معلولیت و ارتقای سطح زندگی انسان‌ها کمک کند.


✍🏻 محمدرضا هوشمند


╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
📌 چرا برای انتخاب پارتنر، با دیگران مشورت می‌کنیم؟! 🤔

مطالعات دانشگاه ایالتی آریزونا نشان می‌دهد که، مغز ما به تنهایی قابلیت انتخاب پارتنر را دارد؛ اما باز هم از دیگران برای این کار کمک می‌گیریم.
اما چرا ⁉️

📍علت این کار را توماس مورگان -انسان‌شناس تکاملی و دانشیار دانشکده تکامل انسانی دانشگاه ایالتی آریزونا- این‌گونه توضیح می‌دهد: انسان‌ها تمایل دارند از رفتار و تجربیات اطرافیان، دوستان و خانواده خود تقلید و کپی‌برداری کنند.
این عملی‌ست که حتی در حیوانات، نظیر ماهی‌ها و یا پرندگان نیز دیده می‌شود.

🧬 انسان‌ها نه تنها از نظر ادراکی پیچیده‌اند، بلکه فرهنگ‌های پیچیده‌ای نیز دارند که این فرهنگ‌ها نیز در طول زمان تکامل یافته‌اند و با تکامل ژنتیکی تعامل دارند.

🔬 برای تحقیق در این زمینه، مورگان و تیمش روی ۱۶۴ نفر مطالعاتی انجام دادند و این نتیجه رسیدند که، معیارهای زیبایی و جذابیت در افراد روی اطرافیان آنها نیز تاثیر گذاشته و این علتی است که انسان‌ها با اینکه قابلیت تصمیم‌گیری دارند، اما باز هم به دنبال مشورت با دیگران و دریافت تایید آنها هستند.

🖋 درسا غیاثوند

رفرنس:
https://news.asu.edu/20240306-science-and-technology-asu-study-says-our-brains-are-flexible-choosing-partner-we-look
2024/05/21 11:49:47
Back to Top
HTML Embed Code: