Telegram Web Link
آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل: همچنان متعهد به پیگیری یک توافق با جمهوری اسلامی هستیم

آمریکا در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل، گفت ایالات‌متحده با وجود حمله‌های اخیر به ایران، همچنان متعهد به پیگیری یک توافق با جمهوری اسلامی است.

این نامه با استناد به بندهایی از منشور این سازمان، حمله‌های آمریکا به مواضع جمهوری اسلامی را «دفاع جمعی از خود» توصیف کرد.

ایالات‌متحده همچنین هدف از حمله‌ها به ایران را نابودی ظرفیت غنی‌سازی هسته‌ای جمهوری اسلامی و جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای خواند.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️جف بیزوس، بنیان‌گذار آمازون، روز جمعه ۲۷ ژوئن از هتل مجلل «آمان ونیز» خارج شد تا در جشن عروسی‌اش با لورن سانچز، روزنامه‌نگار، در جزیره سن جورجو شرکت کند. انتظار می‌رود این زوج در مراسمی نمادین در صومعه تاریخی متعلق به سال ۱۰۰۰ سوگندهای ازدواج خود را رد و بدل کنند. این مراسم در جزیره‌ای با باغ‌های منظم و مناظر چشمگیر از افق ونیز برگزار می‌شود. جشن‌ها روز شنبه با مهمانی پایانی در «آرسناله»، یک کشتی‌سازی قدیمی که به مرکز فرهنگی تبدیل شده، پایان می‌یابد.
از ایوانکا ترامپ تا خانواده کارداشیان و تام بردی ستاره فوتبال آمریکایی، ده‌ها چهره سرشناس جهان در ونیز گرد هم آمدند تا در جشن ازدواج سه روزه لورن سانچز و جف بیزوس شرکت کنند. ملکه رانیا و عروسش امیره رجوه نیز از مهمانان برجسته این مراسم بودند.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
تهدیدهای حکومت ایران چگونه بر کمپین انتخاباتی ترامپ سایه انداخت

گزارش تازه واشینگتن‌پست از کتابی با عنوان «۲۰۲۴: چگونه ترامپ کاخ سفید را بازپس گرفت» نشان می‌دهد تهدیدهای مکرر جمهوری اسلامی برای ترور ترامپ، پمپئو و مقام‌های دولت پیشین آمریکا، نقشی تعیین‌کننده در راهبردهای امنیتی و سیاسی کارزار انتخاباتی ترامپ داشته است.

بر اساس این کتاب، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۲ تا مرز اجرای نقشه ترور مایک پمپئو در هتلی در اروپا پیش رفته بود. همچنین در سپتامبر سال گذشته، مقام‌های اطلاعاتی آمریکا به کارزار انتخاباتی ترامپ هشدار دادند که عوامل ترور وابسته به جمهوری اسلامی در داخل خاک ایالات متحده فعال شده‌اند.

نویسندگان این کتاب که ماه آینده منتشر خواهد شد، می‌گویند این تهدیدها، به‌ویژه آن‌هایی که از سوی جمهوری اسلامی ایران طراحی شده بود، باعث شد کارزار انتخاباتی ترامپ کاملاً رویکرد خود را تغییر دهد. تغییر مسیرهای پروازی، تشدید تدابیر امنیتی در محل‌های اقامت و حتی استفاده از تجهیزات ضد سلاح شیمیایی، از جمله اقداماتی بود که در ماه‌های پیش از انتخابات به‌طور کم‌سابقه‌ای اجرا شد.

این کتاب گزارش می‌دهد که تهدیدهای جمهوری اسلامی تنها پمپئو را دربر نمی‌گرفت و چندین مقام دیگر دولت پیشین آمریکا، از جمله جان بولتون، نیز هدف این نقشه‌ها بودند. در یکی از موارد، مقامات آمریکایی اعلام کردند جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۲ تلاش کرده بود با پرداخت یک میلیون دلار، از طریق به‌کارگیری یک قاتل قراردادی، پمپئو را ترور کند.

در این کتاب به واقعه‌ای در سپتامبر ۲۰۲۴ هم اشاره شده است؛ زمانی که مقام‌های امنیتی آمریکا در مارالاگو به ترامپ هشدار دادند که تیم‌های ترور وابسته به ایران در داخل خاک آمریکا فعال هستند. شش هفته بعد، یکی از این افراد که از او به‌عنوان «عامل ایرانی» یاد شده، به اتهام طراحی نقشه ترور ترامپ بازداشت شد.

نویسندگان این کتاب می‌نویسند این تهدیدها در نهایت باعث شد تیم ترامپ مار-ا-لاگو را به یک «کمپ مسلح» تبدیل کند. استفاده از هواپیمای بدل، پوشیدن جلیقه ضدگلوله، به‌کارگیری روبات‌های تشخیص بمب، خودداری از گرفتن سلفی با هواداران، پرهیز از ایستادن کنار پنجره و تغییر کامل برنامه‌ سفرها، بخشی از تدابیر امنیتی بود که برای حفاظت از جان ترامپ و تیمش اتخاذ شد.

در طول کارزار انتخاباتی، ترامپ بارها از نیروهای امنیتی خواست درباره ارتباط احتمالی ایران با تلاش‌ها برای ترورش توضیح دهند، اما به‌دلیل نبود شواهد قطعی، پاسخی قانع‌کننده دریافت نکرد. همزمان، نارضایتی شدید او از عملکرد رئیس موقت سرویس مخفی باعث شد در ماه فوریه این مقام را برکنار کند.

این کتاب همچنین به نقش جمهوری اسلامی در استفاده از شبکه‌های تبهکاری غربی برای اجرای طرح‌های ترور پرداخته و می‌نویسد تهران حتی تلاش کرده با کمک اعضای گروه هلزانجلس (Hells Angels)، افسران پیشین نظامی ایرانی را که به‌طور مخفیانه در آمریکا زندگی می‌کنند، هدف قرار دهد.

به نوشته این کتاب، ترامپ در پایان کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴ گفته بود: «من باید پیروز شوم. باید زنده بمانم و پیروز شوم. چون اگر نشوم، کارمان تمام است.»
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
♦️ عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز جمعه، ششم تیر، با انتشار متنی در شبکه اجتماعی اکس نسبت به اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا واکنش نشان داد. عراقچی نوشت: «در مقام یک ملت، بنیان فکری بسیار ساده و روشن است: ما به ارزش خود آگاهیم، استقلالمان را پاس می‌داریم و هرگز اجازه نمی‌دهیم دیگران برای سرنوشتمان تصمیم بگیرند.»

او در ادامه با اشاره به نشست خبری ترامپ در روز شنبه نوشت: « اگر رئیس‌جمهور ترامپ واقعا خواهان توافق است، باید لحن توهین‌آمیز و غیرقابل‌قبول خود نسبت به آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران را کنار بگذارد.»

عراقچی با کنایه به «پدر» خطاب شدن ترامپ در نشست ناتو نوشت: «ملت بزرگ و قدرتمند ایران که به جهان نشان داد رژیم اسرائیل چاره‌ای جز پناه بردن به «پدر» نداشت تا از زیر ضربه موشک‌های ما در امان بماند، تهدید و توهین را برنمی‌تابد.»

دونالد ترامپ، در نشست خبری روز جمعه با تقلید چهره رهبر جمهوری اسلامی، از او خواست که «حقیقت را بگوید و بپذیرد که شکست خورده است».
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️ مارکو روبیو، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در نشست خبری که روز جمعه ششم تیر در کاخ سفید برگزار شد، دونالد ترامپ را «صدای شماره یک صلح در جهان» دانست.

روبیو در این نشست که برای امضای توافق صلح میان جمهوری دموکراتیک کنگو و رواندا برگزار شده بود، با قدردانی از تلاش‌های ترامپ برای برقراری صلح میان کشورهای مختلف گفت: «از همان روز نخست، چه در مورد اوکراین و روسیه، چه پاکستان و هند، چه ایران و اسرائیل، و چه در قاره آفریقا، تمرکز و اولویت شما همواره بر صلح بوده است و امروز شاهد به ثمر نشستن این تلاش‌ها هستیم.»

روبیو در بخشی از این اظهارات گفت: «مردم آمریکا باید به خود ببالند که امروز، صدای شماره یک صلح در جهان، رئیس‌جمهور ماست، رئیس‌جمهور شما.»
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در صفحه حساب ایکس خود نوشت: «اگر ترامپ واقعا خواهان توافق است، باید لحن توهین‌آمیزش درباره خامنه‌ای را کنار بگذارد و "احساسات میلیون‌ها پیرو" او را جریحه‌دار نکند.»
عراقچی با اشاره به اظهارات اخیر دبیرکل ناتو که ترامپ را "بابا" خطاب کرده بود، نوشت: «اسرائیل برای گریز از موشک‌های ایران چاره‌ای جز پناه بردن به "بابا" نداشت.»

عراقچی: افزود: اگر «توهم» به اشتباهات بزرگ‌تری منجر شود، ایران در نمایش توان واقعی خود تردید نخواهد کرد و این توهمات درباره قدرت ایران پایان خواهد یافت.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
تهدید جمهوری اسلامی سال‌ها خلیج فارس را درگیر خواهد کرد

روزنامه فایننشال تایمز در تحلیلی تازه هشدار داده که در حالی که اسرائیل و آمریکا از «شکست سنگین قدرت ایران» به‌عنوان مقدمه‌ای بر صلح و ثبات خاورمیانه یاد می‌کنند، در اغلب پایتخت‌های منطقه به‌ویژه در خلیج فارس، ترس و نااطمینانی عمیقی حاکم شده است.

این نشریه می‌نویسد حملات اسرائیل و آمریکا به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی در ایران اگرچه به‌طور بی‌سابقه‌ای این برنامه را تضعیف کرده، اما کشورهای خلیج فارس اکنون خود را در معرض تهدیدی می‌بینند که دیگر با توافق‌های پیشین قابل مهار نیست. تهدیدی که به‌ ادعای این گزارش، برای دهه‌ها ثبات و امنیت منطقه و ظرفیت جلب سرمایه‌گذاری خارجی را به‌خطر خواهد انداخت.

به گزارش فایننشال تایمز، پاسخ موشکی حکومت ایران به پایگاه آمریکا در قطر و تصاویر فرار مردم از خیابان‌ها، شوک بزرگی به کشورهایی زد که تلاش کرده بودند خود را به‌عنوان مراکز امن تجارت و گردشگری معرفی کنند. تحلیل‌گران هشدار داده‌اند صرف‌نظر از میزان واقعی خسارات وارده، اکنون این خطر وجود دارد که تهران از پیمان عدم‌اشاعه تسلیحات هسته‌ای خارج شود یا برنامه ساخت سلاح هسته‌ای را ادامه دهد.

این تحلیل همچنین ایران را شبیه به عراقِ ۱۹۹۱ توصیف می‌کند؛ رژیمی نظامی که اگرچه تضعیف شده، اما همچنان زنده است و قادر است منطقه را بی‌ثبات کند. در مقابل، آمریکا دیگر تمایلی به مدیریت این بحران ندارد و اسرائیل هم علاقه‌ای به توافقی که آزادی عملش را محدود کند، نشان نمی‌دهد.

فایننشال تایمز می‌نویسد حکومت ایران شاید در حال حاضر سرگرم مدیریت بحران داخلی و درمان زخم‌های خود باشد، اما همچنان برگ‌های خطرناکی مانند تهدید هسته‌ای و شبکه‌های نیابتی در دست دارد. همزمان، کشورهای خلیج فارس ناگزیرند در پاسخ به این تهدید، پدافند هوایی و موشکی خود را تقویت کنند و همکاری‌های دفاعی خود را با غرب گسترش دهند.

این گزارش در پایان نتیجه می‌گیرد: اگرچه در واشینگتن و تل‌آویو از تضعیف حکومت ایران به‌عنوان یک موفقیت تاریخی یاد می‌شود، اما برای کشورهای منطقه این تحول بیشتر نشانه آغاز دوره‌ای طولانی از بی‌ثباتی و اضطراب است.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
سنای آمریکا با ۵۳ رای مخالف و ۴۷ رای موافق، طرح پیشنهادی دموکرات‌ها را برای محدود کردن اختیارات ترامپ در اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی، رد کرد.
پس از انتشار گزارش‌ها مبنی بر اینکه تاسیسات هسته‌ای ایران در حمله‌ها نابود نشده‌اند، تاکید دموکرات‌ها بر محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ علیه جمهوری اسلامی بیشتر شده است.
پیش‌تر در روز جمعه، ترامپ گفته بود پس از اظهارات اخیر خامنه‌ای علیه آمریکا، تلاش‌های خود را برای لغو احتمالی تحریم‌های ایران متوقف کرده است. او همچنین خواستار بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی شد.

🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
واشینگتن‌پست: سرنوشت مذاکرات آمریکا و ایران به میزان آسیب برنامه هسته‌ای بستگی دارد

شورای سردبیری واشینگتن‌پست در تحلیلی تازه نوشت سرنوشت تنش‌ها و مسیر دیپلماسی میان حکومت ایران و آمریکا به این سؤال کلیدی وابسته است که برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی پس از بمباران اخیر آمریکا چه وضعیتی دارد: نابود شده، تضعیف شده یا عملاً دست‌نخورده باقی مانده است.

بر اساس این گزارش، اگر همان‌طور که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده ادعا می‌کند، این حملات «به‌طور کامل» توانایی ایران برای تولید سلاح هسته‌ای را نابود کرده باشد، آمریکا نشان داده که هر زمان بخواهد می‌تواند این ظرفیت را از بین ببرد و در نتیجه حکومت ایران مجبور خواهد شد با امتیازاتی جدی پای میز مذاکره بیاید. اما اگر حملات کمتر از آنچه گفته شده کارآمد بوده باشد، جمهوری اسلامی ممکن است خود را قادر به مقاومت در برابر فشار و ادامه مسیر هسته‌ای بداند. در این حالت، دیپلماسی دیگر نه بهترین انتخاب، بلکه ضرورتی دشوار خواهد بود.

واشینگتن‌پست نوشت ارزیابی‌های رسمی هنوز شفاف نیستند. گزارش فاش‌شده سازمان اطلاعات دفاعی آمریکا نشان داده که این عملیات، برنامه هسته‌ای حکومت ایران را فقط چند ماه به عقب رانده است. برخی از سناتورهایی که در جلسه توجیهی محرمانه شرکت کردند، همین دیدگاه را داشتند؛ اما گروهی دیگر معتقد بودند این حملات خسارات فاجعه‌باری وارد کرده است.

از دیگر ابهام‌های مهم، سرنوشت ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده ایران است که برخی شواهد، از جمله تصاویر ماهواره‌ای و تردد کامیون‌ها در فردو و اصفهان، نشان می‌دهد ممکن است قبل از حمله از این سایت‌ها منتقل شده باشد. همچنین مشخص نیست که آیا سانتریفیوژهای پیشرفته ایران که برای غنی‌سازی مجدد ضروری‌اند، نابود شده‌اند یا در سایت‌های ناشناخته باقی مانده‌اند.

به نوشته واشینگتن‌پست، هرچند ترامپ ظاهراً آماده از سرگیری مذاکرات است، اما حکومت ایران تاکنون این پیشنهاد را رد کرده و حتی مجلس این کشور قانونی برای توقف همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب کرده است. با این حال، تحلیل‌گران تاکید دارند که این مذاکرات، به‌ویژه اگر برنامه هسته‌ای ایران به‌طور کامل نابود نشده باشد، باید ادامه یابد.

این گزارش خاطرنشان می‌کند اگر حکومت ایران همچنان خواهان یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی باشد، می‌توان با توافق‌های بین‌المللی، محدودیت بر سطح غنی‌سازی و راستی‌آزمایی‌های گسترده، آن را مدیریت کرد. در مقابل، تهران می‌تواند انتظار کاهش تدریجی تحریم‌ها و بازگرداندن بخشی از دارایی‌های مسدودشده را داشته باشد.

واشینگتن‌پست هشدار داده که در غیاب یک راه‌حل دیپلماتیک، آمریکا و اسرائیل ناچار خواهند بود سال‌ها درگیر «بازی موش و گربه» با برنامه هسته‌ای حکومت ایران باشند و جمهوری اسلامی هم به‌دنبال راه‌های تازه برای پنهان‌سازی و پیشبرد فعالیت‌های هسته‌ای خود برود.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
اولی هاینونن، معاون پیشین مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گفت‌وگو با پادکست انگلیسی ایران‌اینترنشنال هشدار داد با وجود حمله‌های آمریکا و اسرائیل به تاسیسات کلیدی هسته‌ای ایران، امکان دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای همچنان وجود دارد.
هاینونن گفت در ایران حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد مفقود است و تا زمانی که آژانس مکان آن را تایید نکند، خطر پابرجاست، زیرا این مواد برای تولید ۱۰ سلاح هسته‌ای کافی است.

🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
🗞 #اختصاصی مقام پیشین آژانس درباره امکان دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای هشدار داد

اولی هاینونن، معاون پیشین مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گفت‌وگو با پادکست انگلیسی ایران‌اینترنشنال هشدار داد با وجود حملات آمریکا و اسرائیل به تاسیسات کلیدی هسته‌ای، امکان دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای همچنان وجود دارد.

هاینونن گفت در ایران حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد مفقود است و تا زمانی که آژانس مکان آن را تایید نکند، خطر پابرجاست، زیرا این مواد برای تولید ۱۰ سلاح هسته‌ای کافی است.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، اعلام کرد روابط میان روسیه و آمریکا به دلیل تلاش‌های دونالد ترامپ آغاز به تثبیت شدن کرده است. پوتین با تاکید بر اینکه «احترام زیادی» برای ترامپ قائل است و مایل به دیدار با اوست، افزود دیدار با او «کاملا ممکن» است، هرچند به آمادگی دقیق نیاز دارد.
رئیس‌جمهوری روسیه با اشاره به اینکه ترامپ مسیر دشوار و پیچیده‌ای را برای بازگشت به قدرت و کاخ سفید طی کرده و از چند سوءقصد جان سالم به‌در برده است، او را «مردی شجاع» توصیف کرد. پوتین همچنین گفت: «در حوزه روابط دیپلماتیک هنوز همه مسائل حل نشده، اما گام‌های اولیه برداشته شده و ما در حال حرکت رو به جلو هستیم.»
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
ابهام درباره محل نگهداری ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده ایران

اولی هاینونن، معاون پیشین مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با پادکست ایران‌اینترناشنال - Eye for Iran - هشدار داد تا زمانی که آژانس مکان این مواد را تایید نکند، خطر جدی باقی خواهد ماند.

در حالی‌که آمریکا و اسرائیل مدعی‌اند حملات اخیرشان برنامه هسته‌ای ایران را «برای سال‌ها» عقب رانده، یک مقام پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هشدار داده است که ایران همچنان می‌تواند به سلاح هسته‌ای دست یابد، زیرا حدود ۴۰۰ کیلوگرم (بیش از ۹۰۰ پوند) اورانیوم با غنای ۶۰ درصد همچنان مفقود است و محل نگهداری آن نامعلوم باقی مانده است.

اولی هاینونن، معاون پیشین مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با پادکست ایران‌اینترناشنال - Eye for Iran - هشدار داد تا زمانی که آژانس مکان این مواد را تایید نکند، خطر جدی باقی خواهد ماند.

او گفت: «نباید آرام گرفت، چون همین مقدار مواد اگر تا ۹۰ درصد غنی شود، برای تولید ۱۰ بمب اتمی کافی است. در نگاه کلان، بله، آقای ترامپ درست می‌گوید، اما باید این هشدار را اضافه کرد که کار هنوز تمام نشده است.»

ترامپ بامداد یکشنبه (به وقت تهران) دستور شلیک ۷۵ بمب هدایت‌شونده دقیق (از جمله بمب‌های سنگرشکن) و بیش از ۲۴ موشک تاماهاوک علیه فردو و دو سایت هسته‌ای دیگر ایران را صادر کرد.

تصاویر ماهواره‌ای نشان داد این حملات تاسیسات فردو را به‌شدت تخریب کرده و احتمالاً سانتریفیوژهای غنی‌سازی موجود را نابود کرده است.

گزارش‌هایی از مشاهده کامیون‌هایی در روزهای قبل از حمله در اطراف فردو منتشر شد که گمانه‌زنی‌ها درباره انتقال ذخایر اورانیوم توسط تهران را تقویت کرد.

مقام‌های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل در همان زمان از این تحرکات آگاه بودند اما برای ردیابی کامیون‌ها و منتظر ماندن برای دستور نهایی ترامپ، اقدامی نکردند.

هرچند ترامپ این عملیات را «موفقیتی کامل» توصیف کرد و به اطلاعات اسرائیل استناد کرد که می‌گفت برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران «سال‌ها به عقب رانده شده»، اما مقام‌های آمریکایی تأکید کردند یافته‌های اولیه نشان می‌دهد این تاخیر شاید فقط «چند ماهه» باشد.

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، از این حملات به‌شدت دفاع کرد و آن را «موفقیتی قاطع» خواند و رسانه‌ها را به «ذوق‌زدگی از شکست ترامپ» متهم کرد.

او خطاب به خبرنگاران در پنتاگون گفت: «چون از ته دل و در ژن‌های‌تان می‌خواهید ترامپ موفق نباشد، باید علیه تأثیر این حملات تبلیغ کنید و آرزو داشته باشید شاید کارآمد نبوده باشند.»

هایونن هشدار داد حتی با وجود آسیب به تاسیسات اصلی غنی‌سازی، خطر پابرجاست. او گفت: «یک سایت کوچک و پنهانی می‌تواند همین اورانیوم را ظرف چند روز به مواد تسلیحاتی تبدیل کند. چنین تاسیساتی فقط حدود ۱۰۰۰ سانتریفیوژ نیاز دارد و شبیه یک کارگاه معمولی است، نه ساختمانی عظیم که بتوان راحت شناسایی‌اش کرد.»

هایونن که بین ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ رئیس بخش پادمان‌های آژانس بود، افزود: «این تاریخچه پنهان‌کاری ایران باید ما را محتاط کند. ایران از اوایل دهه ۹۰ میلادی به‌طور مخفیانه روی فلز اورانیوم کار می‌کرد و هرگز به آژانس گزارش نداد تا اینکه بعدها کشف شد.»

او گفت حتی پس از حملات به فردو، نطنز و اصفهان، سؤال این است که «تکلیف بقیه فرآیند تسلیحاتی چه می‌شود؟» ایران همچنان باید اورانیوم را ماشین‌کاری کند تا به شکل مناسب برای سلاح برسد و این کار فقط حدود یک ماه زمان می‌برد.

او اضافه کرد حضور مهندسان و تکنسین‌های کارآزموده هم در این معادله حیاتی است: «اگر این نیروها هنوز در دسترس باشند، این سناریو اساساً ممکن است.»

هایونن تاکید کرد اکنون آژانس باید دسترسی کامل به ایران داشته باشد تا مکان و وضعیت اورانیوم را راستی‌آزمایی کند: «هیچ ابزار جادویی‌ای وجود ندارد که پرواز کنید و بگویید مواد اینجاست. اگر ایران چیزی برای پنهان‌کردن ندارد، چرا همکاری نمی‌کند؟ اگر این برنامه صرفاً غیرنظامی است، چرا اجازه نمی‌دهد آژانس کارش را انجام دهد؟»

او در پایان گفت: «این یک آزمون راست‌گویی است. چون اگر واقعاً برنامه صلح‌آمیز است، دلیلی برای مقاومت در برابر شفافیت وجود ندارد.»

تا زمانی که خلافش ثابت نشود، جهان باید این تهدید را جدی بگیرد.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
♦️ سنای ایالات متحده با اکثریت جمهوری‌خواهان، روز جمعه تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از استفاده بیشتر رئیس‌جمهوری دونالد ترامپ از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را رد کرد؛ این تصمیم تنها ساعاتی پس از آن اتخاذ شد که ترامپ اعلام کرد احتمال بمباران‌های بیشتر را در نظر دارد.

در این رای‌گیری، ۵۳ سناتور با قطعنامه‌ای که خواستار کسب تایید کنگره برای هرگونه اقدام نظامی بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران بود، مخالفت کردند و ۴۷ نفر رای موافق دادند.

ترامپ در نشست خبری روز جمعه در کاخ سفید، در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران اعلام کرد در صورتی که جمهوری اسلامی از مذاکره درباره پرونده هسته‌ای خودداری کند و در مسیر غنی‌سازی اورانیوم با غنای بالا گام بردارد، احتمال حمله نظامی مجدد آمریکا وجود دارد.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
♦️ایالات متحده آمریکا در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد با وجود حمله‌های اخیر به مواضع جمهوری اسلامی، همچنان متعهد به پیگیری توافق با این کشور است.

در این نامه، حمله‌های آمریکا «دفاع جمعی از خود» توصیف شده و هدف از آن نابودی ظرفیت غنی‌سازی هسته‌ای جمهوری اسلامی و جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای عنوان شده است.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ویدیوی منتشر‌شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد پدافند هوایی بامداد شنبه هفتم تیر‌ماه در غرب تهران فعال شده است.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
سنای آمریکا تلاش برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ در قبال ایران را رد کرد

سنای ایالات متحده روز جمعه ۶ تیر ماه طرح دموکرات‌ها برای الزام رئیس‌جمهوری دونالد ترامپ به دریافت مجوز کنگره پیش از هر اقدام نظامی جدید علیه ایران را رد کرد.

این رأی‌گیری تنها چند ساعت پس از آن برگزار شد که ترامپ تهدید کرد ممکن است حملات بیشتری علیه تاسیسات هسته‌ای در ایران انجام دهد.

این قطعنامه با ۵۳ رای مخالف در برابر ۴۷ رای موافق رد شد. رأی‌گیری عمدتاً حزبی بود، اگرچه جان فترمن، سناتور دموکرات پنسیلوانیا به همراه جمهوری‌خواهان رای مخالف داد و رند پال، سناتور جمهوری‌خواه کنتاکی با دموکرات‌ها همراه شد و به نفع محدود سازی اختیارات جنگی ترامپ رای داد.

تیم کین، سناتور دموکرات و طراح اصلی این طرح، در سخنرانی پیش از رأی‌گیری گفت: «قانون اساسی آمریکا به‌صراحت تأکید کرده که تنها کنگره می‌تواند اعلام جنگ کند و هر اقدام خصمانه علیه ایران باید با مجوز مشخصی تصویب شود. اگر معتقدید رئیس‌جمهوری باید پیش از آغاز جنگ با ایران به کنگره مراجعه کند، باید از این طرح حمایت کنید.»

در مقابل، بیل هاگرتی، سناتور جمهوری‌خواه ایالت تنسی که پیش‌تر سفیر آمریکا در ژاپن بود، به‌شدت با این تلاش مخالفت کرد و گفت: «ما نباید دست رئیس‌جمهوری را در میانه بحران ببندیم. اگر در لحظه‌ای که جان انسان‌ها در خطر است رئیس‌جمهوری نتواند تصمیم بگیرد، امنیت کشور را به خطر انداخته‌ایم.»

این رأی‌گیری در حالی برگزار شد که ترامپ روز جمعه به‌شدت از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران انتقاد کرد، تصمیم به لغو تحریم‌ها را کنار گذاشت و اعلام کرد اگر سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران افزایش یابد، حملات بیشتری را در نظر خواهد گرفت.

طی دو روز گذشته، مقامات ارشد امنیت ملی آمریکا جلسات محرمانه‌ای را برای اعضای سنا و مجلس نمایندگان برگزار کردند. به گفته منابع، بسیاری از دموکرات‌ها پس از این جلسات تاکید کردند قانع نشده‌اند که تاسیسات هسته‌ای در ایران «کاملاً نابود شده باشد»؛ ادعایی که ترامپ بلافاصله پس از عملیات مطرح کرده بود.

مخالفان این قطعنامه تاکید داشتند که حمله اخیر به خاک ایران عملیاتی محدود و یک‌باره بوده و در چارچوب اختیارات قانونی رئیس‌جمهوری انجام شده است.

زمینه طرح و مخالفت‌ها
سناتور کین پیش‌تر در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، در سال ۲۰۲۰، طرح مشابهی ارائه کرده بود که با حمایت برخی جمهوری‌خواهان در هر دو مجلس تصویب شد اما آراء کافی برای عبور از وتوی ترامپ نداشت.

این بار نیز، برای لازم‌الاجرا شدن این طرح، علاوه بر تصویب سنا نیاز بود مجلس نمایندگان هم آن را تایید کند. اما مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان و متحد نزدیک ترامپ، این هفته گفته بود «زمان مناسبی برای چنین اقدامی نیست.»

ترامپ روز جمعه تاکید کرد هرگونه تردید درباره عمق خسارات وارده به برنامه هسته‌ای ایران را رد می‌کند و ایران همچنان مدعی است برنامه‌اش صرفاً صلح‌آمیز است.

این رأی‌گیری نشان می‌دهد کنگره در شرایطی که احتمال تشدید تنش نظامی با حکومت ایران وجود دارد، همچنان در بازگرداندن اختیارات جنگی به کنگره با چالش‌های جدی روبه‌رو است.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، پس از جلسه‌ای محرمانه با حضور تمام اعضای کنگره درباره حملات اخیر آمریکا به سایت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی، گفت جمهوری اسلامی باید به‌طور مستقیم با ایالات متحده وارد مذاکره شود. او تاکید کرد: «یکی از موضوعاتی که امروز صبح بحث شد این بود که اکنون جمهوری اسلامی باید مستقیما و با حسن نیت با ما گفتگو کند؛ نه از طریق واسطه‌ها یا کشورهای دیگر.»

جانسون همچنین اطلاعات ارائه‌شده در این جلسه را «دست‌اول، معتبر و قابل اعتماد» دانست و گفت برخلاف ارزیابی اولیه پنتاگون که اوایل هفته توسط سی‌ان‌ان منتشر شد، این اطلاعات نشان می‌دهد حملات آمریکا «عقب‌گرد قابل توجهی» برای جمهوری اسلامی بوده است. او افزود منبع افشای آن ارزیابی اولیه را پیگیری خواهند کرد.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
امیرسعید ایروانی، نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان «تهدید اسرائیل و آمریکا برای کشتن خامنه‌ای» را مصداق «تروریسم دولتی» دانست و خواستار اقدام سازمان ملل در این باره شد.
ایروانی در این نامه اشاره کرده که یسرائیل کاتز، وزیر جنگ اسرائیل در گفت‌وگو با رسانه‌های این کشور علی خامنه‌ای را تهدید به ترور کرده و دونالد ترامپ با توصیف کردن خامنه‌ای به عنوان «هدف آسان» و اینکه «فعلا قصد حذف او را نداریم» و «مانع از کشتن او شده‌ام» اظهاراتی شرم‌آور و غیرقانونی را مطرح کرده‌اند.

🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا اعلام کرد مامورانش به موجب یک حکم بازرسی فدرال، به یک مرکز قاچاق انسان در لس‌آنجلس که به تهدیدات امنیت ملی مرتبط بود، یورش بردند و دو نفر را بازداشت کردند.
به گفته این اداره، مرکزی که مورد بازرسی قرار گرفت به‌طور مکرر برای پناه دادن به مهاجران غیرقانونی مرتبط با فعالیت‌های تروریستی استفاده شده بود و اوایل همین هفته، هفت تبعه ایرانی در آن بازداشت شدند
اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا گفت از میان هفت تبعه ایرانی که بازداشت شدند، برخی در فهرست تروریستی اف‌بی‌آی قرار داشتند و با شبکه قاچاق انسان وابسته ایران مرتبط بودند.

🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
2025/07/08 12:08:23
Back to Top
HTML Embed Code: