Telegram Web Link
میزان، خبرگزاری قوه‌قضاییه، گزارش فاکس را «دروغ‌سازی جدید صهیونیست‌ها و تلاشی کور برای انحراف افکار عمومی بعد از فاجعه حمله موشکی به زندانیان اوین» توصیف و گفته هدایت‌الله فرزادی، هنگام وقوع حمله، در حال بازدید از یک بند زندان و داخل زندان بوده‌است.
🏁 🇬🇧 ManotoTV

🤖 @VahidOOnLine
نشریه تایمز بر پایه اسنادی که دریافت کرده، گزارش داد موساد سا‌ل‌ها قبل از حمله به درون خاک ایران نفوذ کرده و به جمع‌آوری اطلاعات درباره برنامه هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی پرداخته بود که هنوز نیز ممکن است این فعالیت ادامه داشته باشد.

این نشریه نوشت جاسوس‌های اسرائیل به قلب برنامه موشکی و اتمی ایران نفوذ کردند و به این نتیجه رسیدند که زیرساخت‌های تولید سلاح حکومت ایران بسیار گسترده‌تر از آن چیزی است که پیش‌تر تصور می‌شد.

اسناد اطلاعاتی موساد با متحدان غربی اسرائیل از جمله آمریکا و بریتانیا به اشتراک گذاشته شد.

طبق این گزارش یک منبع اطلاعاتی گفت که اسرائیل سال‌ها از طریق عوامل اطلاعاتی، چندین مکان در ایران را تحت نظر داشته است، و در همه این مکان‌ها «پیش‌تر نیروهای میدانی حضور داشته‌اند». اسرائیل از سال ۲۰۱۰ آماده‌سازی برای حمله به ایران را آغاز کرده بود.

تایمز نوشت جاسوس‌های اسرائیل به مقر فرماندهی سپاه پاسداران نیز نفوذ کرده بودند و همچنین نقشه کامل تاسیسات اتمی نطنز را ترسیم کرده بودند.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️علی شمخانی، مشاور علی خامنه‌ای که در جریان جنگ ۱۲ روزه اسرائیل علیه جمهوری اسلامی هدف حمله قرار گرفته بود، مدعی شد: «اسرائیلی‌ها من را زدند، چون پدر صاحبشان را درآوردم.»
او همچنین درباره شب حمله گفت: «اول فکر کردم زلزله است. ناگهان اتاق من فروریخت و من سه ساعت زیر آوار بودم. همان‌جا نماز صبحم را خواندم. کمی بعد که صدای ماشین‌ها و همهمه شنیدم، متوجه شدم اسرائیل من را زده.»
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
نشریه تایمز: جاسوس‌های اسرائیل سال‌ها در قلب ایران فعالیت کرده بودند

نشریه تایمز بر پایه اسنادی گزارش داد موساد سا‌ل‌ها به درون خاک ایران نفوذ کرده و به جمع‌آوری اطلاعات درباره برنامه اتمی و موشکی جمهوری اسلامی پرداخته بود که هنوز نیز ممکن است این فعالیت ادامه داشته باشد. جاسوس‌های اسرائیل نقشه تاسیسات نطنز را تهیه و به فرماندهی سپاه نفوذ کردند.

این نشریه نوشت جاسوس‌های اسرائیل به قلب برنامه موشکی و اتمی ایران نفوذ کردند و به این نتیجه رسیدند که زیرساخت‌های تولید سلاح حکومت ایران بسیار گسترده‌تر از آن چیزی است که پیش‌تر تصور می‌شد.

اسناد اطلاعاتی موساد با متحدان غربی اسرائیل از جمله آمریکا و بریتانیا به اشتراک گذاشته شد.

طبق این گزارش یک منبع اطلاعاتی گفت که اسرائیل سال‌ها از طریق عوامل اطلاعاتی، چندین مکان در ایران را تحت نظر داشته است، و در همه این مکان‌ها «پیش‌تر نیروهای میدانی حضور داشته‌اند». اسرائیل از همان سال ۲۰۱۰ آماده‌سازی برای حمله به ایران را آغاز کرده بود.

تایمز نوشت جاسوس‌های اسرائیل به مقر فرماندهی سپاه پاسداران نیز نفوذ کرده بودند و همچنین نقشه کامل تاسیسات اتمی نطنز را ترسیم کرده بودند.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
۱۳۰ تبعه ایرانی که غیرقانونی در آمریکا به سر می‌‌برند، در هفته اخیر بازداشت شدند

تاد لیونز، مدیر موقت اداره مهاجرت و گمرک آمریکا، اعلام کرد در هفته گذشته ۱۳۰ تبعه ایرانی که به‌صورت غیرقانونی در ایالات متحده اقامت داشته‌اند، بازداشت شده‌اند. این اقدامات در پی افزایش نگرانی‌های امنیتی در آمریکا پس از حملات این کشور به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی انجام شده است.

لیونز شنبه هفتم تیر در گفت‌وگو با فاکس نیوز جزییاتی از تلاش‌ها برای بازداشت اتباع ایرانی را که به‌طور غیرقانونی در ایالات متحده حضور دارند، ارائه کرد.

او با اشاره به برخورد با تهدیدهای پنهان یا «سلول‌های خفته» تهدیدآمیز در آمریکا گفت: «در حال پیگیری فعالانه اطلاعات جنایی و ضدجاسوسی هستیم.»

مدیر موقت اداره مهاجرت آمریکا درباره بازداشت ۱۳۰ تبعه ایرانی افزود که یکی از این افراد، مرتبط با حزب‌الله لبنان بوده است.

طبق آمار اداره مهاجرت آمریکا، در حال حاضر مجموعا ۶۷۰ ایرانی در سراسر ایالات متحده در بازداشت هستند.

وزارت امنیت داخلی آمریکا سه‌شنبه گذشته اعلام کرد که دو شهروند ایرانی را به‌دلیل مسائل مرتبط با امنیت ملی در لس‌آنجلس بازداشت و آن‌ها را به بازداشتگاه مهاجرتی منتقل کرده است.

هم‌زمان اداره مهاجرت و گمرک آمریکا از بازداشت ۱۱ تبعه ایرانی خبر داد که به‌طور غیرقانونی در ایالات متحده حضور داشتند و با انتشار تصاویر آنان نوشت: «افراد بازداشت‌شده شامل یک فرد با ارتباطات پذیرفته‌شده با حزب‌الله، یک مظنون یا فرد شناخته‌شده تروریستی و یک تک‌تیرانداز سابق ارتش ایران هستند.»

اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده همچنین یک شهروند آمریکایی که ماموران این اداره را به قتل تهدید کرده و در حال پناه دادن به یکی از اتباع غیرقانونی ایرانی بوده، دستگیر کرد.

۱۱ بازداشت‌شده، چه کسانی هستند؟

رسانه‌های آمریکا گزارش دادند ۱۱ فرد ایرانی بازداشت‌شده همگی مرد هستند و پنج نفر از آنان سابقه کیفری در زمینه سرقت، مواد مخدر، حمل سلاح و جرائم دیگر دارند.

مقامات آمریکایی گفتند که این بازداشت‌ها منعکس‌کننده تعهد وزارت امنیت داخلی برای دور نگه داشتن تروریست‌های شناخته‌شده یا مظنون، از شهروندان آمریکایی است.

تریشیا مک‌لافلین، معاون وزیر در وزارت امنیت داخلی گفت: «تحت رهبری کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحد، وزارت امنیت داخلی به‌طور کامل در حال شناسایی و بازداشت تروریست‌های شناخته‌شده یا مظنون و افراط‌گرایان خشونت‌طلبی است که به‌طور غیرقانونی وارد کشور شده‌اند؛ چه از طریق برنامه‌های جعلی آزادی مشروط دولت جو بایدن و چه از سایر طرق».

او افزود: «ما بارها گفته‌ایم که بدترین‌ها را بیرون می‌کشیم و همین کار را می‌کنیم. ما منتظر عملیات نظامی نمی‌مانیم؛ ما به‌طور فعالانه دستور رییس‌جمهور ترامپ برای تامین امنیت میهن را اجرا می‌کنیم.»

نگرانی از اقدام علیه امنیت ملی به دلیل حضور غیرقانونی اتباع ایرانی در آمریکا در شرایطی است که در سال‌های اخیر فرماندهان سپاه پاسداران، دونالد ترامپ را به دلیل عملیات کشتن قاسم سلیمانی به قتل تهدید کرده‌اند.

شبکه ان‌بی‌سی یک‌شنبه گذشته و پیش از آن که ترامپ دستور نهایی برای حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران را صادر کند، با استناد به اظهارات دو مقام آمریکایی و یک فرد مطلع گزارش داد که جمهوری اسلامی هشدار داده «حملات تروریستی» را از طریق سلول‌های خفته در داخل ایالات متحده آغاز خواهد کرد.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
خبرگزاری حوزه علمیه گزارش داد در حملات ۱۲ روزه اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی، شش آخوند در ایران کشته شدند.

در میان این افراد رمضانعلی مهرعلی تبار فیروزجایی، مسئول عقیدتی-سیاسی سازمان بسیج کل کشور؛ امین‌عباس رشید، فرزند فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران؛ ابوالفضل نیازمند،‌ امام‌جماعت در تهران و علی ترکاشوند، مسئول نمایندگی خامنه‌ای در سپاه کرج بوده‌اند.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️ویدیویی از محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری پیشین ایران، که نخستین‌بار در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ از سوی کانال تلگرامی «دولت بهار» منتشر شده بود، اخیرا در شبکه‌های اجتماعی بازنشر شده است. احمدی‌نژاد در این ویدیو از تهدید یک مقام ارشد امنیتی پرده برداشته و درباره دو موضوع هشدار داده بود: خطر جدی طالبان برای ایران و منطقه و همچنین فعالیت یک باند فاسد امنیتی در دل نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی.
احمدی‌نژاد به موضوع «باند فاسد امنیتی» پرداخته بود: «این باند با اطلاعات غلط، مسیرهای تصمیم‌گیری را منحرف می‌کند، اعتراضات آرام مردم را به خشونت می‌کشاند، هزینه‌ اعتراض را بالا می‌برد، صحنه‌سازی و درگیری ایجاد می‌کند تا صدای حق مردم شنیده نشود. حتی با جریان‌های خارج‌کشوری هم در ارتباط هستند و به‌محض شکل‌گیری اعتراضی، آن را به بیگانگان نسبت می‌دهند تا زمینه سرکوب فراهم شود.»
او با یادآوری وقایع آبان ۹۸ گفته بود: «هر وقت مردم خواستند حرفی بزنند، این جریان فاسد وارد میدان شده، با خشونت و تیراندازی، مسیر را منحرف کرده است.»
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
♦️حساب ارتش دفاعی اسرائیل در اکس، روز شنبه، هفتم تیرماه از هدف قرار دادن و کشتن حکام محمد عیسی العیسی، یکی از بنیان‌گذاران شاخه نظامی حماس خبر داد.
ارتش اسرائیل نوشت:‌ «عیسی از چهره‌های کلیدی در توسعه نیروی نظامی حماس، آموزش نیروها و طراحی حمله هفتم اکتبر بود. او به‌عنوان رئیس پشتیبانی رزمی، حملات هوایی و دریایی علیه اسرائیلی‌ها را سازمان‌دهی می‌کرد».
ارتش اسرائیل و شین‌بت اعلام کردند که «عملیات شناسایی و حذف تمامی تروریست‌های دخیل در حمله هفتم اکتبر» را ادامه خواهند داد.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران در خصوص جنگ اسرائیل و جمهوری اسلامی در صداوسیما گفت: «کمتر از پنج درصد توان دفاعی ما در جنگ اخیر وارد عمل شد‌.»
او افزود: «ما دستمان پر است و شاید بتوانیم تا چند سال همینطور سر دشمن موشک بریزیم.»
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
محمدرضا نقدی، معاون سپاه پاسداران، درباره جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل گفت: «ما دستمان برای جنگیدن پر است و شاید بتوانیم چندسال همین‌طوری روی سر دشمن بریزیم، اما اتکای ما به این نیست؛ به ملت، امداد الهی و ایمان است.»

او افزود: «ما کمتر از پنج درصد توان دفاعی کشورمان در این جنگ وارد عمل شد.»

نقدی اضافه کرد: «قدرت اصلی نیروهای مسلح ما در نیروی زمینی است که خیلی‌حرف‌ها برای زدن دارد.»

این مقام سپاه گفت: «توان خیلی داریم،‌ خیلی حرف‌ها برای زدن داریم اما بنای کشت و کشتار حداکثری نداریم.»
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
♦️خبرگزاری حوزه علمیه روز شنبه، هفتم تیرماه گزارش داد که طی حملات ۱۲ روزه اسرائیل به جمهوری اسلامی، شش آخوند کشته شدند. در میان کشته‌شدگان، نام امام‌جماعت مسجد شهرک چمران تهران، مسئول عقیدتی-سیاسی سازمان بسیج کل کشور و مسئول نمایندگی خامنه‌ای در سپاه کرج به چشم می‌خورد.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
ارتش اسرائیل: یکی از بنیان‌گذاران حماس در حمله به غزه کشته شد

ارتش اسرائیل اعلام کرد یکی از بنیان‌گذاران حماس و از چهره‌های کلیدی در طراحی حمله هفتم اکتبر این گروه به اسرائیل، در جریان حمله هوایی به شهر غزه کشته شده است.

محمد عیسی العیسی که فرماندهی ستاد پشتیبانی رزمی و اداری شاخه نظامی حماس را بر عهده داشت، ششم تیر در عملیات مشترک ارتش و سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شاباک) در محله صبره شهر غزه هدف قرار گرفت و کشته شد.

ارتش اسرائیل شنبه هفتم تیر در اطلاعیه‌ای گفت عیسی پیش‌تر مسئولیت تقویت توان نظامی حماس در نوار غزه را بر عهده داشت.

به گفته ارتش اسرائیل، عیسی یکی از منابع کلیدی دانش نظامی و از آخرین فرماندهان ارشد حماس بود که پیش از هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در جایگاه‌های بالای فرماندهی فعالیت داشت و همچنان در نوار غزه باقی مانده بود.

او از بنیان‌گذاران شاخه نظامی حماس به شمار می‌رفت، ریاست ستاد آموزش نظامی را بر عهده داشت و از اعضای شورای عالی امنیتی و نظامی این گروه بود.

بر اساس اطلاعیه ارتش اسرائیل، عیسی همچنین نقش مهمی در طراحی و اجرای حمله هفتم اکتبر ایفا کرده بود.

در جریان جنگ و از جمله در روزهای اخیر، او به عنوان رییس ستاد پشتیبانی رزمی، «طرح‌های حملات تروریستی هوایی و دریایی علیه غیرنظامیان اسرائیلی و نیروهای ارتش در نوار غزه» را هدایت می‌کرد.

ارتش اسرائیل در گزارش خود افزود عیسی به‌طور هم‌زمان، مسئول بازسازی ساختارهای سازمانی حماس بود که در جریان جنگ آسیب دیده‌اند.

اسرائیل پس از حمله حماس در هفت اکتبر که منجر به کشته شدن هزار و ۲۰۰ نفر و ربوده شدن ۲۵۱ گروگان از غزه شد، جنگ هوایی و زمینی را در غزه آغاز کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، از آن زمان تاکنون بارها تاکید کرده است به هر طریقی تمام رهبری حماس را از بین خواهد برد.

اسرائیل پس از شروع جنگ در غزه، اکثر رهبران و چهره‌های کلیدی حماس مانند اسماعیل هنیه، محمد ضیف، یحیی سنوار، مروان عیسی و محمد سنوار را کشته است.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران، در اظهاراتی درباره جنگ اخیر اسرائیل و جمهوری اسلامی گفت: «فرار اپراتورهای پدافند اسرائیل باعث موفقیت ما شد.» او مدعی شد کرد که در این نبرد «کم‌تر از ۵ درصد توان دفاعی ما وارد عمل شد» و بخش عمده‌ای از توان نظامی جمهوری اسلامی همچنان دست‌نخورده باقی مانده است.
نقدی افزود: «توان‌های اصلی ما دست‌نخورده باقی‌مانده. قدرت اصلی ما در حوزه نیروی زمینی است و انتصابات اخیر رهبر انقلاب در مورد سردار پاکپور و سردار کرمی معنادار بود.»
او در ادامه گفت: «ما دستمان برای ضربه‌زدن به دشمن پر است. خیلی حرف‌ها برای زدن داریم اما بنای ما بر کشتار حداکثری نیست.»
معاون سپاه در پایان گفت: «بردباری می‌کنیم تا فتح قدس مانند فتح مکه با کم‌ترین خسارت انجام شود.»
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داد یک شهروند ۲۴ ساله اسرائیلی به نام روی میزراهی که در ماه آوریل به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی بازداشت شده بود، مواد منفجره قدرتمندی را در نزدیکی خانه وزیر دفاع اسرائیل کار گذاشته بود.

طبق این گزارش این عملیات بسیار به موفقیت نزدیک شده بود. میزراهی از طریق یک کانال تلگرام با مأموری ایرانی به نام «الکس» ارتباط برقرار کرد.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
♦️مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز شنبه هفت تیر در پیامی در شبکه اجتماعی اکس، درخواست‌ها در جمهوری اسلامی برای بازداشت و اعدام رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد این اظهارات باید محکوم شود.

او در ادامه با تاکید بر حمایت ایالات متحده از تلاش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در زمینه راستی‌آزمایی و نظارت بر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی نوشت: «ما از فداکاری و حرفه‌ای‌گری مدیرکل و کارکنان آژانس تقدیر می‌کنیم و از ایران می‌خواهیم امنیت و سلامت کارکنان این نهاد بین‌المللی را تضمین کند.»

واکنش وزیر خارجه آمریکا در حالی منتشر می‌شود که پس از حمله اسرائیل به زیرساخت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی، بسیاری از چهره‌های سیاسی نزدیک به حکومت از جمله علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی، خواستار جلوگیری از ورود رافائل گروسی به ایران شدند.

روزنامه کیهان، نزدیک به دفتر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز در سرمقاله روز شنبه خود خواهان اقدام قضایی و حتی صدور حکم اعدام برای گروسی به دلیل آنچه همکاری فنی آژانس با اسرائیل خوانده شد، شده بود.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
روزنامه کیهان، زیر نظر نماینده علی خامنه‌ای، در مطلبی در صفحه نخست خود دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو، رهبران آمریکا و اسرائیل، را تهدید به مرگ کرد و نوشت آن‌ها «نباید زنده بمانند.»

این روزنامه با انتشار تصویر و خبر تشییع جسد فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی در تهران نوشت: «ملت امام حسین در حماسه تشییع، علیه آمریکا و اسرائیل اعلام جنگ کرد و تصریح کرد که ترامپ و نتانیاهو نباید زنده بمانند.»
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
بن‌بست تاریخی مردم ایران: وقتی حتی جنگ هم کاری نمی‌کند

تجربه جنگ ۱۲ روزه نشان داد که جمهوری اسلامی به‌رغم تمام شکست‌های نظامی، همچنان توانایی بقا دارد. این بن‌بست تاریخی، اکنون چنان فراگیر شده که به بحرانی معنایی برای مردم بدل شده است: وقتی هیچ‌کدام از راه‌های کلاسیک تغییر کار نمی‌کند، چه باید کرد؟

از واپسین روزهای خرداد ۱۴۰۴، مردم ایران یک تجربه بی‌سابقه را پشت سر گذاشته‌اند. جمهوری اسلامی، پس از چندین دهه تنش با اسرائیل و ایالات متحده، به‌طور مستقیم وارد جنگی تمام‌عیار با این دو کشور شد.

این نبرد که ۱۲ روز به طول انجامید، زیرساخت‌های هسته‌ای و نظامی کشور را در هم کوبید، فرماندهان اصلی نیروهای مسلح از جمله محمد باقری، حسین سلامی، غلامعلی رشید و علی شادمانی را از میان برداشت و نهاد فرماندهی سپاه پاسداران و ارتش را به لرزه انداخت.

با این‌حال، نتیجه نهایی برای بسیاری از ایرانیان ناامیدکننده بود: آتش‌بس برقرار شد، حکومت نجات یافت و هیچ‌کدام از سناریوهای تغییر، چه از درون و چه از بیرون، به وقوع نپیوست.

اگر اعتراضات مردمی در سال‌های گذشته از دی ۹۶ و آبان ۹۸ گرفته تا جنبش «زن، زندگی، آزادی» با سرکوب خونین پاسخ داده شد و اگر اصلاح‌طلبی درون‌ساختاری از دولت محمد خاتمی تا مسعود پزشکیان به فرسودگی و بی‌اثر شدن رسید، حالا حتی امید به فروپاشی از طریق فشار نظامی نیز برای گروهی که آن را تنها راه‌حل ممکن می‌دانستند، رنگ باخته است.

تجربه جنگ ۱۲ روزه نشان داد که جمهوری اسلامی، به‌رغم تمام شکست‌های نظامی، همچنان توانایی بقا دارد.

این بن‌بست تاریخی، اکنون چنان فراگیر شده که دیگر تنها یک بحران سیاسی یا اجتماعی نیست، بلکه به یک بحران معنایی برای مردم بدل شده است: وقتی هیچ‌کدام از راه‌های کلاسیک تغییر کار نمی‌کند، چه باید کرد؟

برای درک عمیق‌تر این وضعیت، باید آن را در سه سطح بررسی کرد: تحلیل سیاسی و نهادی، ارزیابی تاریخی-تطبیقی، و نهایتا طراحی راهبردی برای آینده.

این سه سطح، به‌جای آن‌که پاسخی قطعی ارائه دهند، امکان شکل‌دهی به یک گفت‌وگوی واقعی درباره بن‌بستی را فراهم می‌کنند که جامعه ایران در آن گرفتار شده است.

[📷 اینجای مطلب در منبع یک تصویر نمایش داده شده است.]

سیاست در استیصال

در ادبیات علوم سیاسی، ساختارهایی که امکان اصلاح ندارند، اعتراض را به‌شدت سرکوب می‌کنند و در برابر حملات خارجی نیز انعطاف‌ناپذیر باقی می‌مانند، به‌عنوان «رژیم‌های اقتدارگرای مقاوم» شناخته می‌شوند.

مدل حکمرانی جمهوری اسلامی، به‌ویژه پس از دهه ۱۳۹۰، به‌خوبی در چارچوب نظریه‌های «اقتدارگرایی مقاوم» جای می‌گیرد. مفهومی که به رژیم‌هایی اشاره دارد که با وجود بحران‌های داخلی، اعتراضات مردمی و فشارهای بین‌المللی، به بقای خود ادامه می‌دهند.

اوا بلین، استاد علوم سیاسی، در مقاله‌ شاخص خود با عنوان «پایداری اقتدارگرایی در خاورمیانه» نشان می‌دهد که دوام رژیم‌های اقتدارگرا در این منطقه بیش از آن که به مشروعیت یا عملکرد اقتصادی وابسته باشد، متکی بر انسجام نیروهای امنیتی و اراده آنان برای سرکوب است.

جمهوری اسلامی با تکیه بر سپاه پاسداران، بسیج و شبکه‌های اطلاعاتی موازی، ساختار پیچیده‌ای از کنترل و سرکوب اجتماعی ایجاد کرده که دقیقا با مدل بلین هم‌خوانی دارد.

استیون لوویتسکی و لوکان وی، استادان علوم سیاسی نیز در کتاب «اقتدارگرایی رقابتی» مفهوم رژیم‌های هیبریدی را مطرح می‌کنند که در آن، نهادهای دموکراتیک وجود دارند اما این نهادها به‌شدت دست‌کاری و کنترل می‌شوند تا حکومت اقتدارگرا بتواند در ظاهر قانونی، اما در واقع مستبدانه عمل کند.

نظام جمهوری اسلامی نیز دقیقا در این چارچوب قرار می‌گیرد: انتخاباتی با ظواهر رقابتی اما در عمل، فاقد امکان واقعی برای انتقال قدرت.
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
محمود نبویان، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس، در پستی در شبکه‌های اجتماعی نوشت دستور توقف جنگ با اسرائیل را «پس از چندبار التماس دشمن» علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، صادر کرد.

خامنه‌ای از زمان آغاز جنگ به پناهگاهی زیرزمینی منتقل شد و پس از اجرای آتش‌بس نیز در هیچ برنامه عمومی ظاهر نشده است.

نبویان در ادامه سخنانش اضافه کرد هیچ‌کس به دنبال مذاکره با آمریکا نیست.

این نماینده مجلس گفت که اورانیوم غنی‌شده در درون ایران باقی می‌ماند و به خارج کشور فرستاده نمی‌شود.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
شبکه ۱۲ اسرائیل: جاسوس ایرانی قصد ترور وزیر دفاع را داشت

شبکه ۱۲ اسرائیل در گزارشی اختصاصی فاش کرد یک شهروند ۲۴ ساله اسرائیلی که در ماه آوریل به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی بازداشت شد، مامور شده بود تا مواد منفجره قدرتمندی را در نزدیکی خانه یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، کار بگذارد.

این رسانه اسرائیلی با استناد به منابع امنیتی، این اقدام را بخشی از «نقشه ترور» طراحی‌شده از سوی جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد. فرد بازداشت‌شده که «روی میزراهی» نام دارد، به «همکاری با دشمن در زمان جنگ» متهم شده است.

بنابر این گزارش، جمهوری اسلامی با استفاده از پلتفرم تلگرام با میزراهی ارتباط برقرار کرده و از طریق ماموری به نام «الکس» او را به ماموریت‌های مختلفی از جمله جاسوسی و عملیات تروریستی گماشته است.

در نخستین مرحله، میزراهی به همراه فردی دیگر به نام «الموگ آتیاس» اقدام به فیلم‌برداری از مکان‌هایی چون مقر شاباک (سرویس امنیت داخلی اسرائیل) و برج‌های عزریلی در تل‌آویو کردند.

در ادامه، مامور وابسته به حکومت ایران از آن‌ها خواست دو دوربین جاسوسی را در شهر زادگاه وزیر دفاع، «کفار احیم»، نصب کنند. اما این دو نفر پس از مشاهده خودروی امنیتی با چراغ‌های گردان، دوربین‌ها را در بوته‌ها پنهان کردند.

در مرحله بعد، به میزراهی پیشنهاد شد که در قبال یک میلیون دلار یک دانشمند در مؤسسه علمی وایزمن را ترور کند، اما او پس از آنکه نیمی از مبلغ به‌صورت پیش‌پرداخت پرداخت نشد، از اجرای ماموریت سر باز زد.

پس از آن، یک مامور دوم ایرانی با نام مستعار «گتز» با میزراهی تماس گرفت و از او خواست مواد منفجره‌ای را در نزدیکی خانه یسرائیل کاتز کار بگذارد. او این مواد را در یک کیف آبی از مکانی دریافت کرد و به محلی در حوالی منزل وزیر دفاع منتقل کرد. گفته می‌شود میزراهی در ازای این ماموریت ارز دیجیتال دریافت کرده و حتی بخشی از مواد منفجره را به خانه شخصی خود برده است.

در گزارش شبکه ۱۲ همچنین آمده است که ماموریت قرار بود در صورت عبور وزیر از محل، به انفجار منجر شود. منابع امنیتی اسرائیل ادعا کرده‌اند که جمهوری اسلامی در اجرای این طرح به موفقیت «بسیار نزدیکی» رسیده بود. با این حال، جزئیاتی درباره مکان دقیق کارگذاری مواد منفجره یا آمادگی آن برای انفجار منتشر نشده است.

«ماعور گورن»، رئیس واحد اطلاعات پلیس اسرائیل، در واکنش به این پرونده گفت که در طول جنگ بارها مشاهده شده که نیروهای ایرانی با استفاده از تصاویر تهیه‌شده توسط عوامل‌شان در اسرائیل، اقدام به شناسایی و هدف‌گیری مکان‌های خاص کرده‌اند. به گفته او، طرح ترور وزیر دفاع تنها یکی از چندین طرح جمهوری اسلامی برای هدف قرار دادن مقامات ارشد اسرائیلی است.

وکیل میزراهی در گفت‌وگو با شبکه ۱۲ مدعی شده موکلش «جوانی نادان» بوده و هیچ آسیبی به امنیت کشور وارد نکرده است. با این حال مقام‌های امنیتی می‌گویند اقدامات او، زنگ خطری جدی درباره نفوذ دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی در داخل اسرائیل است.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
نعیمه دوستدار - تجربه جنگ ۱۲ روزه نشان داد که جمهوری اسلامی به‌رغم تمام شکست‌های نظامی، همچنان توانایی بقا دارد. این بن‌بست تاریخی، اکنون چنان فراگیر شده که به بحرانی معنایی برای مردم بدل شده است: وقتی هیچ‌کدام از راه‌های کلاسیک تغییر کار نمی‌کند، چه باید کرد؟

🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
2025/07/05 06:55:08
Back to Top
HTML Embed Code: