Telegram Web Link
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در بیانیه‌ای اعلام کرد امنیتی‌سازی، نژادپرستی و اخراج مهاجران افغانستان نقض آشکار حقوق انسانی است.
این سندیکا با اشاره به اینکه مهاجران، بخشی جدایی‌ناپذیر از طبقه کارگر هستند و برخوردهای نژادپرستانه به همبستگی اجتماعی آسیب می‌زند، افزود: بزرگ‌نمایی آمار مهاجران، اتهام‌زنی بی‌اساس و اخراج‌های اجباری، ابزاری برای سرکوب و انحراف افکار عمومی است.

این سندیکا با رد اتهام‌های اثبات‌نشده‌ مانند «جاسوسی برای اسرائیل» علیه مهاجران افغانستانی، تاکید کرد چنین اتهاماتی بدون مدارک معتبر و روند قضایی شفاف، جنبه تبلیغاتی و سرکوبگرانه دارند. روشن است که جاسوسان واقعی در ساختارهای رسمی نفوذ کرده‌اند، نه مهاجران، مردم عادی یا فعالان اجتماعی که نه دسترسی دارند و نه انگیزه‌ای برای همکاری با اسرائیل.»
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
به گزارش فاکس نیوز، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نهادی که «زمانی نیرویی انقلابی و پرنفوذ بود»، پس از مجموعه‌ای از شکست‌های نظامی سنگین با بحرانی عمیق و آینده‌ای نامشخص روبه‌رو شده است.

افشون استوار، کارشناس مسائل ایران و نویسنده کتاب «پیشتاز امام: دین، سیاست و سپاه پاسداران» به فاکس‌نیوز گفت: «آنچه سپاه طی ۲۵ سال گذشته برایش تلاش کرد، اساساً از دست رفته است. کارزار آن‌ها برای ساخت بازدارندگی داخلی با موشک‌ها و غنی‌سازی هسته‌ای و گسترش نفوذ منطقه‌ای از طریق نیروهای نیابتی، عملاً فروپاشیده است.»

به گفته استوار، شکست‌های یک سال اخیر از جمله تضعیف حزب‌الله در لبنان، فلج شدن حماس در غزه، از دست رفتن نفوذ در سوریه و نابودی زیرساخت‌های نظامی و هسته‌ای در حملات اسرائیل و آمریکا، باعث شده جای پای منطقه‌ای سپاه به شدت محدود شود و رژیم برای بازبینی راهبرد خود تحت فشار قرار گیرد.

🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️ یک مرد ۹۲ ساله در بریتانیا به دلیل تجاوز و قتل زنی ۷۵ ساله در سال ۱۹۶۷ به حبس ابد با حداقل ۲۰ سال زندان محکوم شد؛ حکمی که به گفته قاضی «به معنای مرگ در زندان» است. این پرونده به عنوان قدیمی‌ترین پرونده حل‌شده جنایی در تاریخ بریتانیا است که بعد از نزدیک به شش دهه به نتیجه رسید.

ریلن هدلی، متهم این پرونده، که در آن زمان ۳۴ سال داشت، وارد خانه لوییزا دان در جنوب غرب انگلستان شد، او را مورد تجاوز قرار داد و سپس خفه کرد. قاضی در دادگاه بریستول گفت: «او حرمت خانه قربانی را شکست و باعث درد و وحشت فراوانی پیش از مرگش شد.»

هدلی پیش‌تر نیز در سال ۱۹۷۷ به دلیل تجاوز به دو بیوه سالمند دیگر محکوم شده بود. این سوابق، به گفته قاضی، «الگوی رفتاری هولناکی» را نشان می‌دهند.

پرونده قتل دان در سال ۲۰۲۳ بازگشایی شد و پلیس با استفاده از دی‌ان‌ای باقی‌مانده روی لباس قربانی، هدلی را شناسایی کرد. اثر کف دست چپ هدلی نیز با اثری که در صحنه جرم یافت شده بود مطابقت داشت.

دادستانی اعلام کرد که احتمال دارد هدلی به پرونده‌های حل‌نشده دیگری نیز مرتبط باشد.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️فریدون عباسی، از متخصصان ارشد هسته‌ای ۱۹ روز قبل از اینکه در حمله ۲۳ خرداد اسرائیل کشته شود، در مصاحبه‌ای اعلام کرد توانایی ساخت سلاح هسته‌ای را دارد و اگر به او بگویند «بساز، می‌سازد.» او در این زمینه به توانایی ساخت سازه استوانه‌ای یا کروی و انفجار متقارن اشاره کرد.
اصطلاح «انفجار متقارن» (Symmetrical Explosion) در موضوع هسته‌ای به نوع خاصی از طراحی در بمب‌های هسته‌ای ــ به‌ویژه بمب‌های پلوتونیومی با سازوکار «انفجار درونی» (implosion-type) ــ اشاره دارد. در این نوع طراحی، یک هسته‌ی پلوتونیومی زیر آستانه بحرانی (زیر-بحرانی) در مرکز قرار دارد و توسط لایه‌هایی از مواد منفجره معمولی (high explosives) به‌صورت کروی احاطه شده است. این مواد منفجره طوری چیده شده‌اند که به شکل کاملا متقارن و همزمان منفجر شوند.
عباسی روز یکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۳، در گفتگو با خبرگزاری دانشجو با اشاره به لزوم ترکیب ماده‌ هسته‌ای با فناوری انفجاری برای ساخت سلاح گفت: «سلاح یک ماده می‌خواهد؛ یعنی اگر اورانیوم یا پلوتونیم داشته باشی، باید فناوری انفجاری روی آن سوار شود... انفجار متقارن کار ساده‌ای نیست، اما ما می‌توانیم انجامش بدهیم.»
او از چهره‌های ارشد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، عضو سابق سپاه پاسداران و از افراد تحریم‌شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد بود. عباسی از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ ریاست سازمان انرژی اتمی را برعهده داشت و در سال‌های اخیر به‌عنوان نماینده مجلس و رئیس کمیسیون انرژی فعالیت می‌کرد.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
وای‌نت: احتمال دست داشتن سپاه در قتل سه تبعه سوئیس در ایران

پرتاب از بالکن، مرگ در خیابان، و خودکشی مشکوک در زندان؛ گزارش تازه‌ای در سوئیس از نقش احتمالی دستگاه‌های امنیتی ایران در قتل سه تبعه این کشور، از جمله دو دیپلمات ارشد، پرده برداشته است.

پایگاه خبری وای‌نت به‌دنبال انتشار گزارش تازه‌ای از سوی رسانه عمومی سوئیس نوشت، مقام‌های اطلاعاتی و دیپلماتیک در سوئیس بار دیگر درباره دخالت احتمالی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، از جمله اطلاعات سپاه پاسداران، در مرگ مشکوک سه شهروند سوئیسی در ایران ابراز نگرانی کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، که مجموعه‌ای از اسناد و شهادت‌های محرمانه را تحلیل کرده، این افراد طی سه سال گذشته در شرایطی غیرعادی در ایران جان باخته‌اند؛ از سقوط مرگبار از بالکن یک دیپلمات تا مرگ مشکوک یک مامور اطلاعاتی در پی بیماری ناگهانی و جان‌باختن یک گردشگر به‌اتهام جاسوسی.

سوئیس که از زمان انقلاب ۱۳۵۷ به‌عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران فعالیت می‌کند، سال‌ها نقشی حساس در ارتباطات محرمانه میان تهران و واشینگتن ایفا کرده است.

اما بنابر گزارش وای‌نت، سوءظن فزاینده جمهوری اسلامی به همکاری دیپلمات‌های سوئیسی با ایالات متحده ممکن است به هدف‌گیری مستقیم آن‌ها منجر شده باشد.

سقوط مرموز معاون سفیر

نخستین مورد، ماه مه ۲۰۲۱ رخ داد؛ زمانی‌که «سیلویا برونر»، معاون سفیر سوئیس در تهران، از طبقه هفدهم یک برج مسکونی در تهران به پایین سقوط کرد و جان باخت. مقام‌های جمهوری اسلامی این حادثه را خودکشی اعلام و دلیل آن را «مشکلات روانی» عنوان کردند.

اما به‌نوشته وای‌نت، اظهارات اولیه نیروهای امدادی ایران که از نبود شواهد کافی برای خودکشی سخن گفته بودند، پس گرفته شد و مقام مسئول آن نیز برکنار شد.

در عین حال، مقام‌های سوئیسی با انجام تحقیقاتی که در پایان سال ۲۰۲۴ به‌دلیل «فقدان مدرک قطعی» مختومه شد، تردیدهایی جدی در خصوص نحوه مرگ این دیپلمات ابراز کرده‌اند.

برادر برونر به بازرسان گفته که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی پیش از مرگ خواهرش به خانه او رفته بودند و رد چکمه‌های آن‌ها عمدا در آپارتمان باقی مانده بود؛ نشانه‌ای روشن از این‌که او تحت مراقبت قرار دارد.

همچنین یک یادداشت خودکشی در خانه یافت شد، اما بدون امضا؛ و کالبد بی‌جان او در حالی به سوئیس بازگردانده شد که مغز، قلب و دیگر اندام‌های کلیدی‌اش از بدن خارج شده بود.

یک کارشناس پزشکی قانونی سوئیس به اس‌آر‌اف گفته است احتمال خودکشی وجود دارد، اما «نمی‌توان رد کرد» که برونر به پایین پرت شده باشد.

[یک مطلب گنجانده شده از توییتر]

مرگ مامور اطلاعاتی در پوشش وابسته نظامی

حادثه دوم، در سال ۲۰۲۳ رخ داد؛ زمانی‌که یک وابسته نظامی سفارت سوئیس در ایران به‌طور ناگهانی دچار بیماری شد، به‌شدت مجروح و در بی‌هوشی کامل به کشورش منتقل شد. او اندکی بعد در بیمارستانی در سوئیس جان باخت.

وای‌نت به‌نقل از گزارش اس‌آر‌اف فاش کرده این فرد در واقع مامور اطلاعاتی مخفی سوئیس بوده و برخی کارشناسان احتمال داده‌اند که در جریان عملیات شناسایی در ایران شناسایی و مسموم شده باشد. مقامات اطلاعاتی سوئیس از اظهار نظر رسمی در این‌باره خودداری کرده‌اند.

یک منبع امنیتی سوئیسی به وای‌نت گفته است که نمی‌داند دلیل مشخص قتل چه بوده، اما بر «پارانویا» یا بدگمانی شدید اطلاعات سپاه تاکید کرد و افزود: «جمهوری اسلامی، سفارت سوئیس را یکی از روزنه‌های نفوذ سازمان سیا می‌داند و معتقد است برخی از کارکنان آن برای آمریکا کار می‌کنند.»

شهادت مامور سابق اطلاعات ایران

در ادامه این گزارش، وای‌نت از قول یک افسر پیشین اطلاعات حکومت ایران که به آلمان گریخته، می‌نویسد: «من در سال ۲۰۲۱ در ایران بودم و همکارانم در واحد اطلاعات سپاه آشکارا درباره مرگ دیپلمات زن سوئیسی صحبت می‌کردند. آن‌ها گفتند این یک عملیات توسط اطلاعات سپاه بود که به قتل انجامید؛ ماموریتی جاسوسی که به‌اشتباه انجام شد.»

به‌گفته این منبع، «سپاه پاسداران به‌شدت بدبین است و سفارت سوئیس را پایگاهی برای نفوذ آمریکا تلقی می‌کند.»

[یک مطلب گنجانده شده از توییتر]

گردشگری که متهم به جاسوسی شد و در زندان جان باخت
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
محمد خاتمی، رییس دولت اصلاحات با اشاره به جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی و اسرائیل اعلام کرد: «آمریکا باید گرگ زخمی و درنده اسرائیل را بازدارد و خود نیز به این نتیجه برسد که راهی به جز مذاکره با احترام متقابل وجود ندارد.»
او افزود: «اسرائیل با کمک همه جانبه دولت مغرور آمریکا حاکمیت سیاسی ایران را نشانه رفت»

🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شان «دیدی» کمبز، رپر آمریکایی، چهارشنبه ۱۱ تیر در دادگاهی برای جرم «انتقال افراد برای مشارکت در فحشا» محکوم شد، اما از اتهامات سنگین‌تر «توطئه برای ارتکاب جرائم سازمان‌یافته» و «قاچاق انسان» تبرئه شد.

مریم رحمتی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال، گزارش می‌دهد.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
از شهروندان خواستیم که تجربه‌های خود را از مواجه با ایست و بازرسی‌ها در شهر و محله خود پس از آتش‌بس با ما در میان بگذارند. مخاطبی با ارسال پیامی صوتی از تهران به ایران‌اینترنشنال می‌گوید: «بسیجی‌ها ساک باشگاه خانومی جوان را می‌خواستند بگردند. آن خانوم اجازه نداد بعد از مقداری جر و بحث پلاک‌های ماشینش را کندند. آن خانم خیلی عصبی شده بود. موبایل ما را هم که در پیاده‌رو نظاره‌گر بودیم گشتند که فیلم نگرفته باشیم. همسرم باردار است در خیابان خیلی حالش بد شد ولی اصلا برایشان مهم نیست. فقط برایشان مهم این است که کسی از کارهایشان فیلم و عکس نگیرد.»
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⭕️«سونامی از آسمان»؛ ابر نادر در سواحل پرتغال ثبت شد

♦️در میانه موج گرمای شدید پرتغال، توده‌ای عظیم و نادر از ابر موسوم به «رول کلود» (volutus) بر فراز سواحل غربی این کشور شکل گرفت و چشم‌اندازی کم‌سابقه و دلهره‌آور پدید آورد. این ابر لوله‌ای که از فراز دریا به سمت ساحل حرکت می‌کرد، ساعاتی از بعدازظهر یکشنبه گردشگران را تحت‌تاثیر قرار داد.
به گزارش سازمان هواشناسی پرتغال، شکل‌گیری این پدیده در پی برخورد جریان هوای مرطوب و خنک دریایی با هوای داغ مناطق خشکی رخ داده است؛ شرایطی که در اوج گرمای ۴۶ درجه‌ای این کشور، بستر وقوع چنین پدیده‌ای را فراهم کرده بود.
با وجود ظاهر سنگین و موج‌مانند این ابر، خطری متوجه ساکنان و گردشگران نبود و تنها با وزش بادی نسبی همراه بود. ویدیوها و تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، نمایی خیره‌کننده از حرکت آرام و بی‌صدای این توده ابر را ثبت کرده‌اند. برخی کاربران این تصاویر را با «سونامی» ولی اینبار در آسمان تشبیه کرده‌اند.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
نیویورک‌تایمز به نقل از یک مقام نظامی اسرائیل و یک منبع فلسطینی نزدیک به حماس گزارش داد که در جریان مذاکرات جاری برای دستیابی به توافقی درباره آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه، حماس پذیرفته است که هنگام تحویل گروگان‌ها هیچ‌گونه مراسم عمومی برگزار نکند.

به نوشته این روزنامه، این تصمیم با هدف جلوگیری از جنبه‌های تبلیغاتی مراسم‌های قبلی و در پاسخ به اعتراض‌های مقامات اسرائیلی اتخاذ شده است. اسرائیل در گذشته بارها از آنچه «نمایش‌های تحقیرآمیز» توسط حماس نامیده، انتقاد کرده بود.
🏁 🇬🇧 ManotoTV

🤖 @VahidOOnLine
مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «برنامه اصلی دولت راه‌اندازی شبکه اطلاع‌رسانی ملی است که متاسفانه در آن تاخیر افتاده است.»
او ادامه داد: «اسرائیل از فیلترشکن‌ها پشتیبانی می‌کند و در خیانت پیام‌رسان‌های خارجی و ضرورت قفل کردنشان شک نباید کرد.»
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «پیام‌رسان‌های خارجی اطلاعات گسترده خود را به اسرائیل می‌فروشند. مردم خودشان از این پیام‌رسان‌ها و فیلترشکن‌ها استفاده نکنند.»
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⭕️غرق‌شدن کشتی مسافربری در اندونزی چهار کشته و ده‌ها مفقود برجا گذاشت

♦️واژگونی یک کشتی مسافربری در مسیر جاوه در اندونزی به بالی، دست‌کم چهار کشته و بیش از ۳۰ مفقود برجای گذاشت. این کشتی که حامل بیش از ۶۰ سرنشین و خودرو بود، تنها ۳۰ دقیقه پس از ترک بندر بانیوانگی دچار حادثه شد و در دریا غرق شد.

مقام‌های اندونزیایی اعلام کرده‌اند که تاکنون ۲۹ نفر نجات یافته‌اند، اما عملیات جستجو برای یافتن مفقودان، به‌دلیل شرایط نامساعد جوی با دشواری همراه است.

اندونزی با هزاران جزیره، به‌شدت به حمل‌ونقل دریایی وابسته است؛ با این حال، ضعف نظارت و ایمنی، بارها به وقوع حوادث مرگ‌بار منجر شده است.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
⭕️مرگ چهار میلیون نخل آبادان در سه دهه

♦️از شش میلیون نخل آبادان در دهه ۱۳۶۰، امروز تنها دو میلیون اصله باقی مانده است؛ نخلستان‌های خرمشهر نیز با کاهش چشمگیر سطح زیر کشت مواجه‌اند.

بیش از ۳۵ هزار هکتار از نخل‌های این دو شهر در خطر نابودی بر اثر پیشروی آب شور خلیج‌فارس قرار دارند، در حالی‌که سدسازی‌های بی‌رویه و برداشت‌های گسترده آب در بالادست، عامل اصلی این بحران عنوان می‌شود.

پژوهشگران حوزه آب و محیط‌زیست، ریشه بحران را در سوءمدیریت و بی‌توجهی به حقابه این مناطق استراتژیک می‌دانند و هشدار می‌دهند تداوم این وضعیت می‌تواند به نابودی کامل نخل‌ها، تنش‌های اجتماعی و بحران‌های زیست‌محیطی منجر شود.
عباس ربیهاوی، پژوهشگر حوزه آب و محیط‌زیست در جنوب خوزستان به روزنامه پیام ما گفت: «مشکلات جدی آب در خرمشهر و آبادان ناشی از اجرای برنامه‌های نامتناسب در طول چندین دهه و سوءمدیریت است.»

به گفته این پژوهشگر، شوری آب رودخانه بهمنشیر روی آب شرب هم تاثیر گذاشته و میزان شوری آب شرب از شش هزار میکروموس بالاتر رفته که شش برابر حد مجاز است. از طرف دیگر، حیات دو میلیون نفر نخل باقیمانده و ۳۲ هکتار اراضی زراعی و باغی و همچنین مشاغلی نظیر آبزی‌پروری و دامپروری در معرض تهدید جدی و مرگ قرار گرفته است. علاوه‌بر‌آن، وضعیت زیست‌محیطی و آبزیان نیز به‌شدت تحت تنش قرار دارد.

بحران آب در اواخر دهه ۷۰، که به شور شدن آب اروند و بهمنشیر منجر شد، ناشی از کاهش دبی آب به‌دلیل ساخت سد در بالادست، انتقال و برداشت آب برای طرح‌های متعدد نیشکر، از جمله طرح‌های فارابی، میرزاکوچک‌خان، دعبل و امیرکبیر بود. این شرایط همچنین باعث پیشروی آب دریا به‌سمت اروند و بهمنشیر شد و درنهایت به مرگ و به‌اصطلاح سوختگی نخل‌ها در این منطقه انجامید.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
⭕️فصل بهار در حال حذف شدن از تقویم اقلیمی ایران

♦️با ادامه روند گرمایش زمین و بی‌توجهی به بحران اقلیمی، تابستان ایران دیگر محدود به سه ماه نیست و فصل بهار در حال حذف شدن از چرخه طبیعی کشور است. احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی، در گفت‌وگو با روزنامه پیام ما هشدار داد: «اگر سناریوی بدبینانه تغییر اقلیم محقق شود و دما تا ۸ درجه افزایش یابد، بسیاری از شهرهای پرجمعیت حاشیه کویر مانند یزد، کرمان و اصفهان دیگر قابل‌سکونت نخواهند بود.»

به گفته وظیفه، در دهه‌های گذشته، دمای تابستانی ایران در تیرماه آغاز می‌شد، اما اکنون از اردیبهشت‌ماه شروع و تا مهر ادامه دارد. «تابستان ایران عملا چهار تا پنج ماهه شده است، و دوره گذار از فصل سرد به گرم، یعنی فصل بهار، به‌طرز محسوسی کوتاه شده است.» او تاکید کرد که میانگین دمای ایران در ۵۰ سال گذشته بیش از ۲ درجه افزایش یافته که فراتر از میانگین جهانی است.
درحالی‌که بسیاری از کشورها در مسیر کاهش انتشار کربن گام برداشته‌اند، ایران هنوز اقدام مؤثری در راستای توافقنامه پاریس انجام نداده است. وظیفه با اشاره به افزایش تبخیر آب، نیاز بیشتر به مصرف، و اختلال در الگوهای بارشی، افزود: «اگر دما سه درجه افزایش یابد، میزان تبخیر تا ۲۰ درصد بیشتر می‌شود، درحالی‌که منابع آب کشور ثابت یا در حال کاهش است.»

او راه‌حل مقابله با بحران اقلیمی را توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، نوسازی صنعت برق، و اصلاح الگوی مصرف انرژی دانست و هشدار داد: «در صورت بی‌توجهی، نه‌تنها فصل بهار، بلکه زیست در نیمی از سرزمین ایران نیز از دست خواهد رفت.»
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
نصیر حسینی، نماینده خامنه‌ای در استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل گفت: «ما هرگز شکست نمی‌خوریم، زیرا خداوند با ماست.»
او اضافه کرد: «نباید فریب دشمنان را بخوریم و باید همواره آماده و در میدان باشیم و از ولایت فقیه، انقلاب، نظام و اسلام پشتیبانی کنیم.»
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
غرق‌ شدن یک کشتی مسافربری در نزدیکی بالی اندونزی چهار کشته و ۳۰ مفقود بر جا گذاشت

مقام‌های امداد و نجات اندونزی اعلام کردند در پی غرق‌شدن یک کشتی مسافربری با ۶۵ سرنشین در نزدیکی جزیره بالی، دست‌کم چهار نفر جان باخته‌اند، ۳۰ نفر ناپدید شده‌اند و ۳۱ نفر نجات یافته‌اند.

خبرگزاری رویترز پنج‌شنبه ۱۲ تیر گزارش کرد که عملیات جست‌وجو برای یافتن مفقود‌شدگان در شرایط دریایی طوفانی همچنان ادامه دارد.

به گفته آژانس ملی جست‌وجو و نجات، این کشتی که کی‌ام‌پی تونو پراتما جایا KMP) Tunu Pratama Jaya) نام داشت، شامگاه چهارشنبه حدود نیم ساعت پس از ترک بندر بانیوانگی در استان جاوای شرقی و در مسیر به‌سوی بالی، دچار حادثه و غرق شد.

این کشتی در مجموع ۵۳ مسافر، ۱۲ خدمه و ۲۲ خودرو را حمل می‌کرد.

این آژانس اعلام کرد تلاش‌ها برای یافتن ناپدیدشدگان در جریان است اما جریان‌های قوی آب و وزش باد شدید، روند امدادرسانی را با مشکل مواجه کرده است.

یک بالگرد و ۱۳ غواص برای عملیات نجات به محل اعزام شده‌اند.

تداوم حوادث دریایی در پرجمعیت‌ترین مجمع‌الجزایر جهان

در ویدیویی که آژانس ملی امداد و نجات اندونزی (باسارناس) منتشر کرده، پیکر یکی از قربانیان در شرایط دریایی آرام از یک قایق ماهیگیری به ساحل منتقل می‌شود.

هنوز اطلاعیه‌ای رسمی درباره تابعیت مسافران منتشر نشده اما فهرست سرنشینان که از شبکه خبری «مترو تی‌وی» پخش شده، نشان می‌دهد که هیچ مسافر خارجی‌ای در کشتی حضور نداشته است.

کشتی‌های مسافربری یکی از وسایل حمل‌ونقل رایج در اندونزی هستند؛ کشوری که بیش از ۱۷ هزار جزیره دارد.

در سال‌های گذشته، رعایت‌ نشدن استانداردهای ایمنی و بارگیری بیش از حد، بدون تجهیزات نجات کافی، به بروز مکرر حوادث دریایی در اندونزی منجر شده است.

سال ۲۰۲۳، یک کشتی کوچک در نزدیکی جزیره سولاوسی اندونزی واژگون شد و دست‌کم ۱۵ نفر جان خود را از دست دادند.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
♦️ میانگین شاخص آلودگی هوای تهران صبح روز پنجشنبه، ۱۲ تیرماه به عدد ۱۴۲، رقمی که وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» را نشان می‌دهد، رسید. این شاخص در ۲۴ ساعت گذشته حتی تا ۱۷۱ افزایش یافته بود که در محدوده «ناسالم برای همه» قرار دارد.
آلاینده اصلی، ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون اعلام شده است. کارشناسان توصیه کرده‌اند گروه‌های آسیب‌پذیر مانند سالمندان، کودکان و بیماران قلبی-ریوی از فعالیت در فضای باز خودداری کنند.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، تصویب‌نامه هیئت وزیران در خصوص لغو ممنوعیت ترخیص برنج در فصل برداشت را به وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و امور دارایی، و جهاد کشاورزی ابلاغ کرد.
بر اساس این تصویب‌نامه، ترخیص برنج در فصل برداشت از اول مرداد تا پایان آبان سال جاری (۱۴۰۴) از سر گرفته می‌شود.
🏁 🇬🇧 ManotoTV

🤖 @VahidOOnLine
جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا، در یادداشتی با عنوان «ما باید کار را در ایران تمام کنیم» که در نیویورک تایمز منتشر شده، ضمن ابراز رضایت از حملات نظامی آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای در ایران، از توقف زودهنگام این حملات انتقاد کرد و خواستار اقدام قاطع‌تر برای نابودی کامل زیرساخت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی شد.

او در بخشی از یادداشت، صراحتا نوشت که بدون تغییر حکومت در تهران، نمی‌توان به خلع سلاح کامل هسته‌ای دست یافت و تاکید کرد: «واشینگتن باید از تغییر حکومت در تهران حمایت کند.» بولتون «مدل لیبی» را به‌عنوان تنها راه رضایت‌بخش مطرح کرد.

مشاور امنیت ملی ترامپ در دولت سابق او نوشت: «برخلاف معمر قذافی، ملاها که پیش‌تر به‌شدت تحقیر شده‌اند، می‌دانند که تحقیر بیشتر حکومتشان را تضعیف می‌کند.»

در پایان یادداشت، بولتون با اشاره به عزم احتمالی اسرائیل برای اقدام نظامی بیشتر، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا دولت فعلی آمریکا نیز اراده لازم برای پیگیری این مسیر را دارد یا نه.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
2025/07/04 15:26:55
Back to Top
HTML Embed Code: