Telegram Web Link
سارا عباسی، همسر منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری از جان‌باختگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸، در صفحه اینستاگرام خود از اعتصاب غذای همسرش خبر داد.

🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
28💔13😁3🤬2🤣2
نعیمه دوستدار- در سایه بحران‌های اقتصادی و سیاست‌های تبعیض‌آمیز جمهوری اسلامی، مهاجرستیزی علیه افغانستانی‌ها در ایران به پدیده‌ای نگران‌کننده بدل شده است؛ اما این تنفر اجتماعی، نتیجه فرهنگ مردم نیست، بلکه بازتاب سالها بهره‌کشی، بی‌حقوق‌سازی و تبلیغات رسمی است.

🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
🤮94🤡3🤬2🌭2🖕2👍1🍌1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️تیم‌های آتش‌نشانی در ازمیر برای هفتمین روز متوالی در میان افزایش دود و بسته شدن جاده‌های اصلی در تلاش برای خاموش کردن آتش‌سوزی‌های جنگل‌های این منطقه هستند.
مقام‌های محلی از تخلیه ده‌ها هزار نفر و خسارت به حدود ۲۰۰ خانه خبر داده‌اند.
رسانه‌های ترکیه مدعی شده‌اند گروهی که خود را «کودکان آتش» می‌نامند، مسئولیت آتش‌سوزی‌ها را بر عهده گرفته‌اند.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
😢72🥰2👍1
محمد صلاح درباره مرگ ژوتا: فکر نمی‌کردم یک روز از بازگشت به لیورپول بترسم

محمد صلاح، ستاره مصری لیورپول در واکنش به مرگ دلخراش دیگو ژوتا، بازیکن پرتغالی این باشگاه، در اینستاگرام نوشت: «واقعاً کلمات کم می‌آورند. هرگز فکر نمی‌کردم روزی از بازگشت به لیورپول بترسم... اما حالا می‌دانم بازگشت بدون دیگو چقدر دردناک خواهد بود.»

او افزود: «پذیرفتن اینکه دیگر دیگو در کنارمان نخواهد بود، بسیار سخت است. تمام افکار و دعاهایم با همسر، فرزندان و والدین اوست که دو فرزندشان را به طرز دلخراشی از دست داده‌اند. دیگو و برادرش آندره هرگز فراموش نخواهند شد. نزدیکانشان به تمام حمایت ما نیاز دارند.»
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
13🤡4
♦️نیکول آیرز، فضانورد ناسا روز پنجشنبه ۱۲ تیر تصویر پدیده‌ای موسوم به «اسپرایت» یا «شبح» نوعی صاعقه که در مزوسفر سومین لایه تشکیل‌دهنده جو زمین رخ می‌دهد و تصویر شگفت‌انگیزی از آن ثبت کرده، در حساب اکس خود منتشر کرده است.
او همراه با انتشار این تصویر نوشت: «امروز صبح وقتی داشتیم از مکزیک و آمریکا عبور می‌کردیم، این شبح را دیدم.»
این فضانورد در توضیح این تصویر نوشت: «شبح‌ها رویدادهای نورانی گذرا هستند که بالای ابرها اتفاق می‌افتند و توسط فعالیت الکتریکی شدید در رعد و برق‌های زیر آنها ایجاد می‌شوند.»
نیکول آیرز افزود: ما منظره‌ بسیار خوبی از بالای ابرها داریم، بنابراین دانشمندان می‌توانند از این نوع تصاویر برای درک بهتر شکل‌گیری، ویژگی‌ها و رابطه‌ی «تی‌ال‌ای» ها با رعد و برق استفاده کنند.
در این تصویر، «شبح» که اساسا یک تخلیه الکتریکی مقیاس بزرگ است در مرکز تصویر به‌صورت یک فلش آبی‌سفید بر روی ابرها دیده می‌شود که یک انفجار نازک، قرمز و درخت‌مانند از نور به‌سمت بالا در آسمان تاریک شلیک می‌کند.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
14
زندانیان سیاسی در فضایی خشونت‌بار و تحقیرآمیز از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل شدند

بر اساس روایت‌های منتشرشده از سوی شماری از زندانیان سیاسی، مسئولان زندان اوین و سازمان زندان‌ها، پس از حمله اسرائیل به زندان اوین، از صدها زندانی سیاسی به عنوان «سپر انسانی» بهره بردند و آن‌ها را در شرایطی تحقیرآمیز، غیرانسانی با دست‌بند و پابند، به زندان تهران بزرگ منتقل کردند.

در پی حمله هوایی دوم تیرماه اسرائیل به زندان اوین و انتقال گروهی از زندانیان سیاسی به زندان‌های تهران بزرگ و قرچک ورامین، روایت‌هایی منتشر شده که از خشونت گسترده، تحقیر سیستماتیک و بی‌توجهی کامل مسئولان جمهوری اسلامی به جان زندانیان حکایت دارد.

این روایت‌ها نشان می‌دهند که مقامات قضایی و امنیتی نه‌تنها هیچ تلاشی برای محافظت از زندانیان در شرایط اضطراری نکرده‌اند، بلکه با بستن دست و پای آن‌ها، تهدید با اسلحه و انتقال شبانه و ناگهانی، کرامت انسانی زندانیان را به‌طور آشکار نقض کرده‌اند.

در واکنش به این رویداد، شماری از زندانیان سیاسی با انتشار نامه‌ها و بیانیه‌ها و تماس‌هایی تلفنی از درون زندان، نسبت به رفتار تحقیرآمیز ماموران، وضعیت غیرانسانی زندان‌های تهران بزرگ و قرچک ورامین و سکوت و بی‌تفاوتی نهادهای مسئول اعتراض کرده‌اند.

آن‌ها تاکید کرده‌اند که در شرایط جنگی، نه‌‌تنها از ابتدایی‌ترین حقوق خود محروم شده‌اند، بلکه با خطر جانی مضاعف مواجه‌اند.

این روایت‌ها، انتقال زندانیان را نه اقدامی امنیتی، بلکه تلاشی برای انتقام‌گیری سیاسی و سرکوب مضاعف مخالفان و منقدان جمهوری اسلامی توصیف کرده‌اند.

قدیانی و محمودیان: میان دو خطر، ما قربانی بودیم

ابوالفضل قدیانی و مهدی محمودیان، دو فعال سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ، در روایتی مشترک از حمله اسرائیل به زندان اوین، با شرح جزئیات حمله، از انفجارهایی گفتند که بخش‌هایی از زندان از جمله بهداری و انبارهای غذایی را ویران کرد و منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر از جمله زندانیان شد.

این دو زندانی سیاسی تاکید کردند که بارها هشدار داده بودند نگه‌داشتن زندانیان در شرایط جنگی، جان آنان را با خطر جدی روبه‌رو می‌کند. با این حال، نه‌تنها هیچ توجهی به این هشدارها نشد، بلکه حکومت با اعمال محدودیت‌های بیشتر، فشارها را افزایش داد.

آن‌ها با اشاره به پیشنهاد اعطای مرخصی یا آزادی زندانیان پیش از حمله و بی‌اعتنایی مسئولان به آن نوشته‌اند: «جمهوری اسلامی هیچ ارزشی برای جان انسان‌ها قائل نیست و زندانیان را عملا به عنوان «سپر انسانی» به کار می‌گیرد.»

به گفته آنان، در حالی که زندانیان برای امدادرسانی به یاری مجروحان رفته بودند، نیروهای امنیتی با اسلحه‌های آماده شلیک، آن‌ها را تهدید کردند.

قدیانی و محمودیان در روایت خود به انتقال اجباری زندانیان اشاره کردند که با تهدید به شلیک به زندانیان تنها ۱۰ دقیقه فرصت داده شد. به گفته آن‌ها، گویا سرکوب‌گران جمهوری اسلامی قصد داشتند کاری را انجام دهند که اسرائیل موفق به انجام آن نشد.

این دو زندانی سیاسی با انتقاد شدید از سیاست‌های جنگ‌طلبانه علی خامنه‌ای، نوشتند:« کسی که به‌جای صلح، بر طبل جنگ می‌کوبید و خود را ولی‌امر مسلمین می‌دانست، در پناهگاه امن پنهان شده بود، در حالی که ما با دستان بسته، قربانی سیاست‌هایی شدیم که سال‌ها نسبت به آن هشدار داده بودیم.»

آن‌ها اضافه کردند: «این‌جا، میان دو خطر، ما اسیر و قربانی بودیم، قربانی سیاست‌هایی که زندگی و کرامت انسانی‌مان را به بازی گرفته‌ بود.»

رضا خندان: زندانیان سیاسی از زیر بمباران به زنجیر و تحقیر سپرده شدند

رضا خندان، فعال مدنی زندانی با انتشار گزارشی از زندان تهران بزرگ، با عنوان «گزارش یک جنایت»، جزییاتی تکان‌دهنده از نحوه انتقال شبانه زندانیان اوین پس از حمله اسرائیل را روایت کرد و نوشت: «رفتاری که با ما شد در تاریخ نظیر نداشته است.»

این فعال مدنی در گزارش خود با اشاره به اینکه پیش از حمله به زندان اوین، بارها به مسئولان هشدار داده شد و خود و بسیاری دیگر خواستار آزادی زندانیانی در شرایط جنگی شدند، نوشت با این حال هیچ اقدامی صورت نگرفت.
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
🤬155👎2💔1
سارا عباسی، همسر منوچهر بختیاری، در پیامی با اشاره به وضعیت وخیم این زندانی سیاسی اعلام کرد همسرش در اعتراض به رفتار تحقیرآمیز مأموران زندان و عدم رسیدگی به درخواست‌هایش دست به اعتصاب غذا زده است. به گفته او، منوچهر بختیاری در تماس تلفنی اعلام کرده است که مأموران به دستور رئیس سازمان زندان‌های استان قزوین، او را به بهانه بردن به بهداری به‌طور کامل برهنه کرده و در حضور هم‌بندی‌هایش مورد توهین و فحاشی قرار داده‌اند، در حالی که به بهداری هم منتقل نشده است.

سارا عباسی نوشته است: «امروز پنج روز است که همسرم در اعتراض به این ظلم بزرگ اعتصاب غذا کرده. حال او اصلا خوب نیست و از نظر جسمی و روانی بسیار آسیب دیده.» به گفته او، تماس‌های منوچهر بختیاری تحت کنترل شدید امنیتی است و محرومیت او از مرخصی در حالی ادامه دارد که همسر و فرزندش نیز بیمار هستند.

او با اشاره به بیماری‌های قلبی، مشکلات شکمی و انسداد شدید ادراری همسرش هشدار داده است: «جان او در خطر است. مسئولیت هر اتفاقی برای او بر عهده رئیس زندان قزوین، رئیس سازمان زندان‌های استان و رئیس قوه قضائیه است.»
🏁 🇬🇧 ManotoTV

🤖 @VahidOOnLine
🤬294😢1🤡1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یک شهروند با ارسال ویدیویی از اهواز گزارش داده که در سه روز گذشته، آب آشامیدنی در این شهر قطع شده است.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
🤬232😁2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
قطع گسترده برق روز جمعه، ۱۳ تیرماه، در بخش‌هایی از جمهوری چک موجب توقف صدها قطار و گیر افتادن افراد در آسانسورها شد. مقامات علت احتمالی این اختلال را سقوط یک کابل فشار قوی اعلام کرده‌اند.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
4🤔2
عبدالرحیم موسوی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، با اشاره به جنگ با اسرائیل گفت: «طبق فرمان اول رهبری برنامه بیچاره کننده‌ای را طراحی کرده بودیم اما فرصت اجرای آن نشد، اگر بار دیگر به ایران حمله کند آنگاه خواهند دید که چه خواهیم کرد.»

او افزود اسرائیل و آمریکا برای این جنگ ۱۵ سال برنامه‌ریزی کرده بودند، اما در ارزیابی درباره خامنه‌ای، مردم و توان دفاعی نیروهای مسلح دچار اشتباه شدند.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
🤣76🤡94🍌4🥴3🤪3🖕2💅1
پزشکیان در اجلاس اکو: با استناد به منشور ملل متحد پاسخ قاطعی به متجاوزان دادیم

مسعود پزشکیان، رییس‌ دولت چهاردهم، در هفدهمین اجلاس کشورهای عضو سازمان اکو در جمهوری آذربایجان گفت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در برابر حملات اسرائیل، با استناد به ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در چارچوب حق دفاع مشروع، از مردم و حاکمیت کشور دفاع کردند و «پاسخی قاطع» به متجاوزان دادند.

پزشکیان که جمعه ۱۳ تیر به دعوت الهام علی‌اف، رییس‌جمهوری آذربایجان و برای شرکت در هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) به شهر خانکندی سفر کرده، در حاشیه این اجلاس با رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

این نخستین سفر خارجی پزشکیان پس از جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی و اسرائیل است.

پزشکیان در جریان نشست سران اکو در باکو گفت: «در حالی که در حال مذاکره بودیم، رژیم صهیونیستی حملات وحشیانه‌ای را علیه ما آغاز کرد. این اقدامات نقض آشکار بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد بود و متاسفانه با همراهی ارتش متجاوز آمریکا ادامه یافت.»

در این اجلاس سران کشورهایی نظیر جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان، پاکستان و قزاقستان حضور دارند.

پزشکیان در شرایطی به باکو سفر کرد که در روزهای پس از آغاز جنگ ۱۲ روزه، شماری از رسانه‌های حکومتی در ایران به این موضوع پرداختند که بیشترین حملات اسرائیل از جمهوری آذربایجان انجام شده است.

پیش‌تر رسانه‌ها در ایران گزارش دادند که رییس دولت جمهوری اسلامی، پنجم تیر در گفت‌وگوی تلفنی با الهام علی‌اف، رییس‌جمهوری آذربایجان، خواستار «بررسی و راستی‌آزمایی برخی اخبار درباره تعرض پهپادها و ریزپرنده‌های اسرائیل از طریق فضای سرزمینی آذربایجان» شده اما علی‌اف، در پاسخ این گمانه‌زنی‌ها را «جفنگیات» خوانده است.

پزشکیان گفت که در جریان ۱۲ روز حمله، اهدافی چون «استادان دانشگاه، غیرنظامیان، نیروهای نظامی خارج از ماموریت، تاسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای و زیرساخت‌های عمومی» هدف قرار گرفتند و این حملات منجر به خسارات انسانی و مادی گسترده‌ای شد.

او در ادامه از موضع‌گیری برخی کشورها در حمایت از جمهوری اسلامی تقدیر کرد و گفت: «بسیاری از سازمان‌ها و نهادهای منطقه‌ای و بین‌المللی، از جمله در نشست اخیر وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی، مواضع قاطعی در محکومیت این حملات اتخاذ کردند.»

پزشکیان همچنین آمادگی جمهوری اسلامی را برای میزبانی هجدهمین نشست سران عضو سازمان اکو اعلام کرد.

به گزارش رسانه‌ها در حاشیه این اجلاس پزشکیان با امام علی رحمان، رییس‌جمهوری تاجیکستان دیدار و گفت‌و‌گو کرد. هم‌زمان عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی که در این سفر پزشکیان را همراهی می‌کند در حاشیه این نشست با محمد اسحاق‌دار، وزیر امور خارجه پاکستان دیدار و رایزنی کرد.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
🤣22🤡43🖕3👍2😁2🤪2
فایننشال تایمز: عربستان سعودی پس از جنگ اسرائیل و جمهوری اسلامی، کنار تهران می‌ماند

فایننشال تایمز در گزارشی نوشت که حمله اسرائیل به جمهوری اسلامی، باعث شده عربستان سعودی بیش از پیش نسبت به اسرائیل به‌عنوان «نیرویی نظامی‌گرا و بی‌ثبات‌کننده» در منطقه نگران شود و از زمان جنگ، اقداماتی علنی برای تقویت روابط با تهران انجام دهد.

یکی از افراد آگاه به سیاست‌های دولت عربستان سعودی به فایننشال تایمزگفت: «کشورهای خلیج فارس روند نزدیکی با ایران را حفظ خواهند کرد. این سیاستی عاقلانه در برابر بزرگ‌ترین همسایه‌‌شان در آن سوی خلیج فارس است.»

از زمان جنگ اسرائیل با جمهوری اسلامی، بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ رهبران اسرائیل و آمریکا بارها موضوع بعدی در دستور کار خود، یعنی تداوم برقراری روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی را مطرح کرده‌اند.

رییس‌جمهوری آمریکا، اعلام کردهبا نابودی برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، زمینه برای پیوستن کشورهای بیشتری به «پیمان ابراهیم» فراهم شده است.

رسانه‌های آمریکایی ۱۲ تیر گزارش دادند ترامپ در کاخ سفید با خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، دیدار و گفت‌وگو کرده است.

نخست‌وزیر اسرائیل، که پیش از حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و جنگ غزه، به نظر می‌رسید به توافق تاریخی برای عادی‌سازی روابط با ریاض نزدیک شده بود، هفته گذشته به رسانه‌ها گفت: «عربستان سعودی و صلح با دیگران را بسپارید به من. باور کنید، نه‌تنها به آن فکر کرده‌ام، بلکه اکنون هم به آن فکر می‌کنم.»

اما فایننشال تایمز جمعه ۱۳ تیر نوشت که دست‌کم در مورد عربستان سعودی، دیگر مشخص نیست که این کشور مشتاق عادی‌سازی روابط با اسرائیل باشد.

بر اساس گزارش این روزنامه، محاسبات ریاض به‌شدت پس از ۷ اکتبر تغییر کرده است و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، از جنگ اسرائیل در غزه انتقاد کرد و روند آشتی با ایران، رقیب دیرینه ریاض، را سرعت بخشید.

منبع مطلع به فایننشال تایمز گفت که تقویت روابط با تهران «باعث می‌شود عادی‌سازی روابط ریاض با اسرائیل کم‌تر محتمل شود و عربستان سعودی را مصمم‌تر می‌سازد تا خواسته‌هایش درباره موضوع فلسطین را دنبال کند.»

تهران همواره از مخالفان سرسخت عادی‌ شدن روابط اسرائیل با کشورهای منطقه بوده است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مهر ۱۴۰۲ عادی‌سازی روابط اسرائیل و کشورهای منطقه را به «شرط‌بندی روی اسب بازنده» تشبیه کرد و آن را «قماری محکوم به باخت» خواند.

حسن الحسن، پژوهشگر ارشد سیاست خاورمیانه در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در بحرین، گفت: «هزینه‌ حیثیتی عادی‌سازی روابط با اسرائیل برای عربستان اکنون بسیار بالاتر است؛ هم در داخل کشور و هم برای جایگاه منطقه‌ای و اسلامی‌اش.»

پیش از ۷ اکتبر، محمد بن سلمان قصد داشت در ازای امضای یک پیمان دفاعی با ایالات متحده روابط دیپلماتیک با اسرائیل برقرار کند. این اقدام می‌توانست یک آرایش جدید در خاورمیانه باشد.

در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، امارات و بحرین با اسرائیل روابط خود را در قالب توافق‌نامه‌های موسوم به «ابراهیم» عادی کردند، اما توافق با عربستان سعودی به‌عنوان رهبر جهان اسلام و حامی دیرینه آرمان فلسطین برای اسرائیل یک پیروزی بزرگ محسوب می‌شود.

عربستان سعودی حملات ۱۲ روزه اسرائیل به جمهوری اسلامی را محکوم کرد و وزیر دفاع این کشور، خالد بن سلمان، یکشنبه گذشته با عبدالرحیم موسوی، رییس جدید ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، گفتگو کرد تا درباره «تلاش‌ها برای حفظ امنیت و ثبات» بحث کند.

با این حال، فایننشال تایمز نوشت که برای عربستان سعودی، تضعیف جمهوری اسلامی به‌دست اسرائیل و همچنین تضعیف نیروهای نیابتی‌اش مانند حزب‌الله موجب شده که تهدید تهران کم‌تر به‌نظر برسد، حتی اگر این موضوع باعث نگرانی شود که جمهوری اسلامی اکنون ممکن است بیشتر از قبل به دنبال سلاح هسته‌ای برود.

گرگوری گوس، پژوهشگر موسسه خاورمیانه در واشینگتن، گفت: «ایرانِ ۲۰۲۲، ایرانِ ۲۰۲۵ نیست.» او با این حال افزود که «اسرائیلِ پیروزِ ۲۰۲۵ به‌نظر می‌رسد که به عنصری بی‌ثبات‌کننده در سیاست‌های منطقه‌ای تبدیل شده است.»

این گزارش در شرایطی منتشر شده است که در روزهای اخیر، گمانه‌زنی‌ها درباره گسترش پیمان ابراهیم و برقراری روابط دیپلماتیک میان کشورهای منطقه و اسرائیل بالا گرفته است.
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
🖕256🥱1🤣1
حسن عاملی،‌ نماینده خامنه‌ای در استان اردبیل،‌ درباره مخالفان جمهوری اسلامی گفت: «من برای اپوزیسیون خارج از کشور به خصوص به خانواده سلطنتی خیرخواهی دارم.»

عاملی افزود: «با ذکور این خانواده حرفی ندارم چون او به پدرش رفته است.»

او خطاب به شهبانو فرح پهلوی گفت: «لحظه‌ها و دقیقه‌ها برای عاقبت‌به‌خیری شما مهم است اگر در گذشته کار خیری داشته باشی این توفیق حتما با شما یار خواهد بود.»
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
🤡45🤮21🖕13🤷42🤨2😈1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران که روز جمعه به منظور شرکت در هفدهمین نشست سران کشورهای سازمان همکاری‌های اقتصادی، اکو، به باکو رفته است، در حاشیه این نشست با الهام علی‌اف، رئیس‌ جمهوری آذربایجان دیدار و گفتگو کرد.
پزشکیان در حاشیه این نشست با رجب طیب اردوغان، رئیس‌ جمهوری ترکیه و نیز با رئیس‌ جمهوری تاجیکستان، نخست‌ وزیر پاکستان نیز دیدار داشت.
این نشست با حضور سران کشورهایی همچون آذربایجان، ترکمنستان، افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان، پاکستان و قزاقستان برگزار شد و فرصتی برای تبادل‌نظر در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای فراهم کرد.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
🤣10🖕83😁1🤡1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام روز جمعه در گفتگو با مهر مدعی شد که آمریکا در حمله به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی چیزی به دست نیاورد و با آبروریزی شدیدی مواجه و تحقیر شد.
او همچنین ادعا کرد که تل آویو ناامن شده است و اسرائیل هم امروز با بحران بزرگی مواجه است.
فرمانده سابق سپاه در عین حال با بیان اینکه «ملت ایران از این مرحله از جنگ با موفقیت بیرون آمد» تاکید کرد: «باید مراقبت کرد و نباید مغرور شد.»
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
🤡37🖕19🤣132👍2😈1
علی‌محمد نائینی، سخنگوی سپاه پاسداران، با تهدید اسرائیل گفت پاسخ سریع جمهوری اسلامی، «محاسبات دشمن را برهم زده است.»
او افزود برای تشخیص پیروزی یا شکست در جنگ، باید به اهداف آن توجه کرد.

نائینی اضافه کرد: «دشمنان ایران درک کافی از جمهوری اسلامی ندارند.»
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
🤣53🤡11🖕104👍2👏2😁1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️سازمان «دفاع مدنی سوریه» روز جمعه، ۱۳ تیرماه تصاویری از تلاش آتش‌نشانان برای مهار آتش‌سوزی‌های جنگلی در حومه لاذقیه را منتشر کرد.
بنابر گفته این سازمان، تیمی تدارکات در حین تلاش برای رسیدن به آتش‌نشانانی که در حال مهار آتش‌سوزی‌های جنگلی قسطل معاف در حومه لاذقیه هستند، در محاصره شعله‌های آتش قرار گرفته است.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
6👏2🙏2
تصویر انفجار و ذهن بی‌پناه ما؛ چرا ویدیو تجریش این‌چنین ما را لرزاند؟

در جهانی که تصاویر خشونت و مرگ به روالی روزمره بدل شده‌اند و شاید مثل گذشته قلب‌ها را نمی‌لرزانند، گاهی یک ویدیو مرز میان تماشای منفعل و درگیرشدن عاطفی را از هم می‌درد. ویدیو انفجار در میدان تجریش دقیقاً همین کار را کرد.

این انفجار نه نخستین حادثه خون‌بار سال‌های اخیر بود و نه شدیدترین آنها، اما چیزی در آن ویدیو هست که ما را میخکوب کرد. این ویدیو نه فقط تصویری از یک حادثه، بلکه نمایی از فروپاشی ذهنی جامعه‌ای به‌دست می‌دهد که سال‌هاست در وضعیت تعلیق زندگی می‌کند. این فروپاشی، فقط یک احساس نیست بلکه در بطن نظم اجتماعی و اعتماد مدنی ریشه دارد. این تصویر، برخلاف ده‌ها ویدیو خشونت‌باری که پیش‌تر دیده‌ایم، چیزی را در درون ما شکست. این مقاله به دنبال پاسخ دادن به این سوال است: چرا شوکه شدیم؟

شهر، ترافیک، استیصال و پایان

این مهم است که فراموش نکنیم جوامع تنها بر پایه قانون دوام نمی‌آورند، بلکه اعتماد به تداوم نظم و احساس پیوند با تاریخ و مکان حلقه‌های اصلی پیوند جامعه هستند و با آنها پابرجا می‌مانند. تجریش، برای شهروند تهرانی (و حتی بسیارانی که گذری به آن داشته‌اند)، نه فقط یک میدان شهری، که نماد همین تداوم و پیوند است. جایی در شمالی‌ترین بخش پایتخت که در طول تاریخ حوادث بسیاری به خود دیده، از سال‌های دور که پیوندی از طبیعت، مذهب و فرهنگ و اقتصاد بود تا سیل و هزاران و هزار خاطره تلخ و شیرین دیگر.

انفجار در چنین نقطه‌ای، چیزی فراتر از یک جنگ است؛ این تصویر نماد پاره‌شدن پیوند میان فرد و شهر، میان خاطره و فضا، و میان ملت و سرزمین است. انگاری که تمام این پاره‌ها با اتوموبیل سفید به هوا پرتاب می‌شود و مرگبار به زمین می‌خورد.

شهر، شوک، جنگ و مرگ

شهر نه تنها محمل تعامل اقتصادی و اجتماعی ا‌ست، بلکه بستر اخلاق عمومی و سنت‌های نانوشته است. وقتی یک شهر در جنگی که در شروع و پایانش نقشی جز قربانی ندارد، در حملاتی بدون اخطار ناگهان مرگ بر خیابان‌هایش فرود می‌آید، حس مالکیت جمعی شهروندان نسبت به محیط‌زیست‌شان فرو می‌ریزد. و این دقیقاً همان چیزی است که تصویر دوربین تجریش نمایان می‌کند: شکستن یک دیوار نامرئی، نه در مرز نه در جبهه جنگ، که در قلب شهر.

در ویدیویی که از دوربین نظارتی به دست آمده، نه فریاد هست و نه تدوین، فقط تصویر خام است از لحظه‌ای که ناگهان خیابان منفجر می‌شود و اجسام به هوا پرتاب می‌شوند. همین بی‌واسطگی است که تصویر را واقعی‌تر و کوبنده‌تر می‌کند. ما مرگ را دیدیم، نه در جبهه، بلکه در پیاده‌رو، در میانه رفت‌وآمد روزانه، و این تضاد همان ضربه‌ای ا‌ست که ذهن را از جا کند.

شهر، امنیت و پیوندهایی که منفجر می‌شود

برای ما امنیت ثمره پیوستار فرهنگی و روانی ملت ا‌ست؛ ثمره‌ای که حکومت نقشی در آن ندارد و ما مردم سال‌ها به خون دل آن را ساخته‌ایم و حتی گاه، حکومت آن را از ما سلب کرده است.
آنچه تصویر تجریش را شوکه‌کننده می‌کند، دقیقاً غیاب این پیوستار است. تصویر، ما را با واقعیتی مواجه می‌کند که در آن نه نهادها پاسخگو هستند، نه روایت رسمی قابل اعتماد است، و نه شهروند احساس می‌کند بخشی از یک ساختار منسجم است.

این لحظه‌ها، خطرناک‌تر از خود انفجارند، چون بنیان آن‌چه را که جامعه را جامعه می‌سازد، از هم می‌پاشند.

این تصویر ضربه‌ای ا‌ست به زندگی روزانه ما، زندگی‌ای که حتی در ۱۲ روز جنگ سعی می‌کرد با تمام سختی‌ها، بودنش را زندگی کند. در میان مردمی که حتی در روزهای موشک‌باران هنوز به نظم، قانون و زندگی با یک نرم جدید باور دارند. و حالا این ویدیو به آنها می‌گوید «هیچ چیز عادی نیست» و همین نکته است که وحشت‌زاتر از خود انفجار عمل می‌کند. طبقه‌ای که قرار بود ستون فقرات جامعه باشد، به ناگهان می‌بیند که حتی در قلب تهران، در روز روشن، در میدانی که همیشه نشانی از زندگی مدنی بود، هیچ دفاعی وجود ندارد.

شهر، تصویر ذهنی و حک شدن درد
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
16👎9💔6👍4🤣2🤮1🌭1🍌1😭1
2025/07/13 20:28:23
Back to Top
HTML Embed Code: