Telegram Web Link
Audio
🗨عباس کاظمی
🕳سخنرانی؛ دانشگاه پس از کرونا
زمان شنیدن: ۱۴ دقیقه

🧊همایش آموزش عالی در دوران کرونا و پس از کرونا
🌐دوشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۰
🌎موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم
Audio
عباس کاظمی
سخنرانی در مراسم رونمایی اپلیکیشن آوا
عنوان:معمولی معمولی نیست
زمان شنیدن ۱۴ دقیقه
مکان کافه هفت اقلیم
چهارشنبه ۱ دی ۱۴۰۰

توضیح:اپلیکیشین آوا اپی مبتنی بر صداست که از لینک زیر قابل دانلود است

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.socialnetworks
مؤسّسۀ مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و گروه جامعه‌شناسی معرفت انجمن جامعه‌شناسی برگزار می‌کنند:

نقد و بررسی کتاب *رتروتوپیا*

با حضور:
دکتر آرمان ذاکری
دکتر عباس کاظمی

و مترجم کتاب:
جناب آقای بهروز گرانپایه


*شنبه ۹ بهمن ماه ۱۴۰۰*، ساعت ۱۶ تا ۱۸

پیوندهای شرکت در نشست
https://www.skyroom.online/ch/masoudgh92/iscs.science.and.society
و یا
www.b2n.ir/iscs
💢 بیانیّۀ اعضای هیأت مدیرۀ ادوار انجمن جامعه شناسی ایران دربارۀ محدودیت ها و مضایق ایجادشده برای جناب آقای دکتر سعید مدنی

به نام خداوند جان و خرد

ز دانش درِ بی نیازی بجوی، وگر چند سختیت آید به روی
(فردوسی)


اخیراً شاهد تصمیم ها و اقداماتی هستیم که موجب نگرانی جدّی دربارۀ حال و آیندۀ علم و اهل علم در ایران است. نحوۀ ممانعت از انتشار آثار علمیِ جناب آقای دکتر سعید مدنی، جامعه‌شناس کوشا و اهل تحقیقِ جدّی، و سپس ممانعت از سفر مُطالعاتیِ ایشان از نمودهای اینگونه اقدامات است.
دکتر سعید مدنی یک محقّق جدّی و متخلّق به اخلاق علمی است که هیچ‌گاه یافته های علمی و پژوهشی را تابع دیدگاه و عقاید سیاسی خود قرار نداده و از مصادیق تفکیک نقش علمی از نقش سیاسی بوده است. این تفکیک از جمله اصولی است که هم برای پیشبرد امر علم ضروری است و هم امکانی ضروری برای ایفای نقش اهل علم در مُشارکت و مشورت دادن دانشمندان در رفع مسائل کشور ایجاد می کند.

نشانه های روشنی وجود دارند که اینگونه اقدامات شامل نقض صریح موادّی از قانون اساسی و سایر قوانین و میثاق های ملّی و بین المللی هستند. امّا گذشته از نقض واضح قانون و برخوردهای فراقانونی در چنین مواردی، یک نگرانی اصولی دیگر هم برانگیخته می شود که همانا بی توجهی به تفکیک امر سیاسی از امر علمی است. آنچه اکنون در عرصۀ سیاست رُخ می‌دهد، از این روی موجب بیم و نگرانی است که این تفکیک رعایت نشده و مخالفت برخی از متصدیّان با عقاید یک پژوهش گر و دانشگاهی به حوزۀ اندیشه و فرهنگ و علم تسرّی یافته است، به نحوی که متاسفانه شاهد مواردی از مداخله های غیرقانونی نهادها و افراد غیرمسئول در امور علمی و فرهنگی مثل انتشار آثار، ادامه کار، تبدیل وضعیت استخدامی و ارتقاء مرتبه علمی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها هستیم.

ما برای حفظ کیان و استقلال کشور، نائل شدن به توسعۀ پایدار که خواسته و آرزوی همۀ ایرانیان، از جمله متولیّان و مسؤولان سیاسی کشور است؛ و برای حفظ جان و مال و آبروی شهروندان و بهروزی آنان، محتاج علم هستیم و انکار اهمیّت و ارزش علم، جفای آشکاری به حال و آیندۀ جامعه و کشور است و باعث ایجاد اختلال جدّی در ایفای وظایف نهاد علم می شود. در عین حال، همین اختلال باعث خواهد شد نهاد سیاست هم نتواند کارکردهای خود را تماماً و به درستی اجرا کند و آسیبی همه‌جانبه متوجّه کشور خواهد شد.

حفظ و صیانت از اصول و مرزهای اجتماعی اگر مهم تر از صیانت و حراست از مرزهای کشور نباشد، به همان اندازه ضروری است و ضامن و مناط حفظ مرزهای سیاسی کشور هم خواهد بود. حفظ و صیانت از اصول و مرزهای اجتماعی و رعایت تفکیک کارکردیِ این نهادها، وظیفه‌ای است که همه باید بدان بکوشند ولی در درجۀ اوّل این اولیای امور کشورند که باید آن را رعایت کنند و از دیگران هم رعایت آن را بخواهند. ما از مسؤولان کشور و متولّیان امور در وزارت خانه‌ها و نهادهای ذی ربط مُصرّانه می¬‌خواهیم با رفع ممانعت‌ها و محدودیت ها برای فعالیت های علمی جامعه شناسِ پژوهنده، جناب آقای دکتر سعید مدنی و برای همۀ دانشگاهیان، محقّقان، دانشجویان و معلّمان جامعه، هم زمینۀ رُشد و اعتلای علم را، که کشور ما برای عبور از بحران‌ها سخت بدان محتاج است، فراهم آورند و هم زمینه‌ساز مُشارکت همۀ اهل علم، دانشمندان و محقّقان در رفع مسائل بسیار حادّ کشور گردند.

اعضای هیأت مدیره ادوار انجمن جامعه شناسی ایران

1. تقی آزاد ارمکی
2. پرویز اجلالی
3. شیرین احمدنیا
4. فرهنگ ارشاد
5. علی‌اصغر اصغری
6. شهلا اعزازی
7. حمید انصاری
8. پرویز پیران
9. محمد توکل
10. حمیدرضا جلایی پور
11. فاطمه جواهری
12. علی محمد حاضری
13. اسماعیل خلیلی
14. پیام روشنفکر
15. محمد جواد زاهدی مازندرانی
16. سیامک زندرضوی
17. سیدحسین سراج زاده
18. ژاله شادی طلب
19. محمود شارع پور
20. داور شیخاوندی
21. محمد فاضلی
22. ناصر فکوهی
23. سعید معیدفر
24. محمد میرزایی
25. اسداله نقدی
26. علی یوسفی

yun.ir/yswfv6

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
👍1
Forwarded from جامعه‌شناسی
🎉 جشنواره کتاب آدم‌برفی تا 30 دی تمدید شد.

📚 کتاب‌های بیش از 200 ناشر کشور تا 26٪ تخفیف

جهت مشاهده عناوین روی اسامی ناشرین کلیک کنید.

نشرچشمه (25%)
نشرثالث (18%)
نشرنگاه (16%)
نشرهرمس (15%)
علمی و فرهنگی (15%)
انتشارات مروارید (18%)
نشر افق (25%)
نشر شیرازه (20%)
نشر میلکان (20%)
نشر روزگار (17%)
نشرسایان (26%)
نشرپارسه (15%)
نشر کرگدن (18%)
نشر کوله پشتی (20%)
نشر محراب قلم (20%)

در جشنواره کتاب آدم‌برفی بیش از 200 ناشر حضور دارند. عنوان کتاب یا ناشر مورد نظر خود را در barkhatbook.com جستجو کنید.


🌏جامعه‌شناسی👇
🆔 @IRANSOCIOLOGY
جامعه‌شناس خوب جامعه شناس مرده است

عباس کاظمی
https://www.tg-me.com/Varijkazemi

🧊جمله ای معروف و طنز آمیز وجود دارد که با عبارت سه نقطه« .... خوب .... مرده است »شروع می شود و معمولا به جای نقطه چین هر لغتی را می توانید جایگزین کنید. اینک نوبت عبارت «جامعه‌شناس خوب جامعه‌شناس مرده است» رسیده است. نیازی به توضیح نیست که عبارت مرده است اشاره به وضعیتی دارد که در آن امور را باید به آهستگی هر چه بیشتر پیش ببری و از سرو صدا کردن و فعالیت تاثیرگذار در جامعه اجتناب کنی. اینک تصویر مطلوب جامعه‌شناس خوب یا به عبارتی استاد دانشگاه خوب روشن تر می‌شود. به این معنا محمد فاضلی هیچ گاه « جامعه‌شناس خوبی» نبوده است و در واقع پایش را فراتر از گلیمش دراز کرده است. زیاد هستند جامعه‌شناسانی که در هیچ جا غیر از کلاسهای محدودی که درس می‌دهند شناخته نمی‌شوند، نه توان یاری رساندن به دولت را دارند و نه قدرت آگاهی رسانی به مردم، نه انگیزه امید بخشی به نسل جوان دارند و نه جسارت نقد به مدیران دولتی و سیاست‌های حاکمیتی.
💧محمد فاضلی را از سال ۱۳۸۰ می‌شناسم وقتی که هر دو دانشجوی دکتری بودیم و به دانشگاه مازندران برای تدریس می‌رفتیم. کلاسهای او پرشور و اتاقش در دانشگاه همیشه شلوغ و دستش پر بود از منابع روز و تحلیل‌های روزآمد. ویژگی‌هایی که تعداد زیادی از دانشجویان رشته‌های مختلف را به جامعه‌شناسی علاقمند ساخت. بعدها من در دانشگاه تهران استخدام شدم و او در دانشگاه مازندران مشغول به کار شد که متاسفانه در سال ۹۰ از آن دانشگاه اخراج شد. امید و علاقمندی‌اش به کشور او را به ادامه کار تشویق کرد و در دولت روحانی مشغول به کار شد و نقش خود را به عنوان جامعه‌شناس سیاستگذار ایفا کرد. او توانست در سال ۱۳۹۳ در گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی جذب شود و به تدریس دروس جامعه شناسی بپردازد.
🌑فاضلی درکی عمیق از دانش جامعه‌شناسی دارد، ضمن آگاهی عمیق از نظریات علوم اجتماعی معاصر، هنر او دانش مقایسه‌ای و مطالعات تطبیقی در خاورمیانه است. فاضلی صرفا در حوزه آکادمیک فعالیت نمی‌کرد چرا که وقت او به طور موازی صرف تاثیرگذاری بر مدیران سیاسی کشور و آگاهی بخشی به جامعه شده‌است. او ادامه دهنده راه افرادی چون پرویز پیران، نعمت فاضلی و... بود که همزمان توانسته است هم در حوزه عمومی و هم قلمرو سیاست گذاری و همچنین در فضای دانشگاهی تاثیرگذار باشند. زبان فاضلی زبانی قابل فهم و دور از مغلق گویی‌های متعارف یک جامعه‌شناس حرفه‌ای است. فعالیتهای او نمونه doing sociology (کار جامعه‌شناسی) است. دلیل حساسیت به فاضلی احتمالا به فعالیتهای وسیع عمومی او بر می‌گردد. در طی چند سال گذشته فاضلی کوشید از رسانه‌های عمومی و شبکه‌های اجتماعی به نفع گسترش « جامعه‌شناسی درگیر و متعهد» ( engagement sociology) بهره ببرد. کانال تلگرامی و اینستاگرامی دغدغه ایرانی و پادکستی به همین نام نشان از کوشش فراگیر او برای عمومی‌سازی «حساسیتهای اجتماعی» دارد. دو کلید واژه «امید» و «موفقیت‌های کوچک» نمایانگر کوششهای فاضلی در بدنه جامعه است.
💦امیدوارم تصمیم گیرانی که در اخراج او نقش داشتند در عملکرد خودشان تجدید نظر کنند و فاضلی را به دانشگاه برگردانند. فاضلی سرمایه ملی ماست، او نماینده امید به جامعه و ایران عزیز، نماد ماندن در کشور، روزنه‌ای برای آینده بهتر است.
https://www.tg-me.com/Varijkazemi
#علوم_اجتماعی #محمد_فاضلی #جامعه‌_شناسی #دانشگاه. #یاد_داشت
نامه_دانشگاه_شهید_بهشتی_pdf_دکترفاضلی.pdf
117.5 KB
نامه انجمن جامعه‌شناسی به دانشگاه شهید بهشتی.pdf دکترفاضلی.pdf
نامه رئیس جمهور (1).pdf
268.9 KB
نامه انجمن‌های علوم اجتماعی به رئیس جمهور (1).pdf
اصفهان
سخنرانی با موضوع زندگی‌حاشیه‌ای در کلانشهرها روز سه شنبه ۵ بهمن از ساعت ۱۶ در سالن سوره در خیابان امادگاه اصفهان با پخش فیلم #هومن_سیدی به همراه گفت و گوی مهمانان برگزار خواهد شد
https://www.instagram.com/p/CZAJ8IENScA/?utm_medium=share_sheet
Audio
عباس کاظمی
شنبه ۹ دی ۱۴۰۰

🔷فایل صوتی جلسه نقد و بررسی کتاب رتروتوپیا نوشته زیگمونت باومن ترجمه بهروز گرانپایه
🔸در این جلسه ابتدا آقای گرانپایه در مورد کتاب صحبت کردند،سپس دکتر آرمان ذاکری سخنرانی کردند.
💧فایل صحبتهای من ۲۰ دقیقه است.

#نقد_کتاب #امید #آینده #معرفی_کتاب #شهر #نظریه_انتقادی #عواطف
https://www.tg-me.com/Varijkazemi
همنشینی پلتفرم تجربه شهری با موضوع: مال‌ها؛ فضاهای شبه عمومی شهری ▫️با نگاهی بر کتاب «مگامال‌ها و مجتمع‌عای بزرگ شهری؛ مطالعاتی جامعه شناختی» نوشته‌ی عباس وریج کاظمی و مسرت امیرابراهیمی. با حضور: اعظم خاتم عباس وریج کاظمی مسرت امیرابراهیمی محمد رضایی ایمان واقفی نوید پورمحمدرضا سه شنبه ۱۲/ ۱۱/ ۰۰ ساعت ۹ شب در کلاب تجربه شهری لینک شرکت در جلسه: https://www.clubhouse.com/join/%D9%BE%D9%84%D8%AA%D9%81%D8%B1%D9%85-%D8%AA%D8%AC%D8%B1%D8%A8%D9%87-%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C/OBIVyHDy/mgwj0NLV
Audio
💐این سخنرانی به هاله لاجوردی تقدیم شده است
عباس کاظمی
سخنرانی
تاریخ ۵ بهمن ۱۴۰۰ شهر اصفهان

🔷عنوان؛ تاملی بر زندگی فرودستان و حاشیه‌های شهری به بهانه فیلم مغزهای کوچک زنگ زده
🔷مکان:تالار حوزه هنری اصفهان

💦زمان شنیدن: ۴۲ دقیقه

🗣لطفا در صورت فوروارد لینک را حذف نکنید

https://www.tg-me.com/Varijkazemi

#نقد_فیلم #فرودستی #فیلم #سخنرانی #فرودستان_شهری
Audio
💐این سخنرانی به هاله لاجوردی تقدیم شده است
سخنرانی بهارک محمودی
تاریخ ۵ بهمن ۱۴۰
💧سخنرانی تاملی در باب بازنمایی فرودستی در سینمای ایران، به بهانه فیلم مغزهای کوچک زنگ زده
💧مکان :اصفهان
💧زمان شنیدن: ۲۰ دقیقه
🗣لطفا در صورت فوروارد لینک را حذف نکنید

https://www.tg-me.com/baharak_mahmoodi
کانال بهارک محمودی

#نقد_فیلم #فرودستی #فیلم #سینما #بهارک_محمودی
2
عباس کاظمی
https://www.tg-me.com/Varijkazemi
این یادداشت به یاد هاله لاجوردی نوشته شده و در مجله رسانه فرهنگ در بهار ۱۴۰۰به چاپ رسیده است. و اکنون به مناسبت سالمرگ او به اشتراک گذاشته می‌شود. یادش گرامی.
عنوان: چون دوست دشمن است شکایت کجا بریم

https://www.academia.edu/70450717/%DA%86%D9%88%D9%86_%D8%AF%D9%88%D8%B3%D8%AA_%D8%AF%D8%B4%D9%85%D9%86_%D8%A7%D8%B3%D8%AA_%D8%B4%DA%A9%D8%A7%DB%8C%D8%AA_%DA%A9%D8%AC%D8%A7_%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%85
@DrNematallahFazeli-شهامت تدریس.pdf
636.7 KB
🔵 مقدمه کتاب شجاعت تدریس:

کتاب «شهامت تدریس» را محققی شاعر و نویسنده، تألیف کرده است.

🔻روایت پالمر از «زندگی درونی معلمان» نه تنها جذاب و خواندنی است، بلکه بکر، تازه و تکان‌دهنده است. روایت او از ترس‌هایی که معلمان و مدرسان دانشگاه تجربه می‌کنند حاصل تجربۀ زیستۀ پالمر و درک و شهود شاعرانه و درون‌بینانۀ او از این حرفه است.

🔻پالمر نه‌تنها خودشناسی و درک معلم از زندگی درونی‌اش را لازمۀ تدریس خوب و معلم خوب می‌داند، بلکه معتقد است معلمان خوب، نیازمند رسیدن به شناختی روشن و عمیق از دانشجویان و دانش‌آموزانند.

پالمر معتقد است کنش تدریس نیازمند ایجاد تعامل و یکپارچگی میان معلم، موضوع درس و دانشجویان و دانش‌آموزان است. مسئلۀ معلمی از دیدگاه پالمر «درد از هم گسیختگی» است.

🔻ترس و بی‌اعتمادی در فرهنگ دانشگاهی ایران نیز لانه کرده است. بسیاری از مدرسان دانشگاه، دانشجویان را متهم به نافرهیختگی می‌کنند و بسیاری از دانشجویان نیز مدرسان را شایستۀ مقام استادی دانشگاه نمی‌دانند.
Travelling concepts.pdf
832.8 KB
🔷Abbas Varij Kazemi & Saeid Safari

🔸Travelling concepts: the story of the commodification of higher education in Iran

📘Critique Journal of Socialist Theory(2020).#مقاله
2025/07/11 21:57:29
Back to Top
HTML Embed Code: