Telegram Web Link
بسیاری از دوستان همواره می‌پرسند چگونه تغییر ممکن است؟ما چگونه می‌توانیم روی جامعه تاثیر بگذاریم؟ کتاب تغییر اثر سنتولا را پیشنهاد می‌کنم بخوانید اما قبل از خواندن آن کتاب به شرح تفصیلی محمد فاضلی در کانال دغدغه ایران رجوع کنید که کتاب را در سه اپیزود به خوبی شرح داده‌است. بنظر من، همه باید این سه اپیزود از کتاب را بشنوند.
@varijkazemi
عباس کاظمی

👇👇👇👇👇👇👇
نظریه تغییر

محمد فاضلی

تغییر چگونه رخ می‌دهد؟ چگونه رفتاری یا مصرف کالایی در جامعه فراگیر می‌شود؟ چگونه یک نوآوری توسط مردم پذیرفته می‌شود؟ آدم‌ها تحت چه سازوکاری به یک جنبش اجتماعی می‌پیوندند؟

#دیمون_سنتولا در کتاب تغییر به این سؤالات پاسخ می‌دهد. اپیزودهای ۸۵ تا ۸۷ پادکست دغدغه ایران، به شرح این کتاب پرداخته است.

شنیدن اپیزود ۸۵
قسمت اول شرح کتاب تغییر: رخدادهای بزرگ چگونه فراگیر می‌شود؟

شنیدن اپیزود ۸۶
قسمت دوم شرح کتاب تغییر: رخدادهای بزرگ چگونه فراگیر می‌شود؟

شنیدن اپیزود ۸۷
قسمت سوم شرح کتاب تغییر: رخدادهای بزرگ چگونه فراگیر می‌شود؟

دسترسی به کتاب تغییر

@dirancast_official
👍217👎1
♦️[در باره‌ی استادان دانش‌گاه] / ۱

✍️دکتر خیّام عبّاسی
۱۰ شهریور ۱۴۰۲

دکتر عباس کاظمی‌وریج در یادداشتی از اوضاع زندگی استادانِ اخراجی نوشته و توصیه کرده است که این ارج‌مندان هم از رنج‌های خود پس از اخراج بنویسند و هم قوی باشند.
به نظرم نه تنها استادان اخراج‌شده، زخم و ضربت‌خورده و قربانی شده بایستی از وضعیت پس از اخراج‌شان بگویند و بنویسند، که دیگران هم اگر تعهدی در خود احساس می‌کنند، و حتی دانشجویانی که شاهدان این ستم‌ها بوده‌اند، ضرورت دارد در این مورد بگویند و بنویسند.
در گروه‌های آموزشی علوم انسانی سه تیپ شخصیتی از اعضای هیأت‌علمی را می‌توان دسته‌بندی کرد. یک‌گروه را می‌توانم «کارمند»، «مستخدَم» و «عضو مؤسسه» بگویم. این‌گروه صرفاً نقش آموزشی دارند‌ و به‌عبارتی در نقش خود فرو نمی‌روند یا شاید به‌عللی تمایلی به فرو رفتن در نقش خود ندارند.‌ اصل مهم برای آن‌ها «پرستیژ» استادیّ دانشگاه در جامعه است. واحدهای موظفی را درس می‌دهند؛ پایان‌نامه‌های محوله را به سرانجام می‌رسانند؛ تدریس و راهنمایی را تنها انجام وظیفه می‌دانند و میزان یادگیری یا به‌روز بودن منابع درسی، حضور جدّی دانشجو در کلاس، اُفت آموزشی، پایین بودن نمرات آزمون‌ها، میزان علاقه‌مندی دانشجو به دانش، یأس و ناامیدی دانشجو، هدف دانشجو از تحصیل (یادگیری یا تنها اخذ مدرک)، وضعیت جامعه، آسیب‌های اجتماعی و مواردی مانند این‌ها برای‌شان یا فاقد اهمیّت است یا کمترین اهمیّت را دارند. اغلب این تیپ از اعضا، اوقات خود را بیشتر صرف فعالیّت‌های اقتصادی می‌کنند و در نتیجه، گفتن و نوشتن و تدریس در روند استادیّ‌شان ارزش ثانویّه دارند و اگر در دریافت حقوق و مزایا از دانشگاه خلل و اختلالی پیش بیاید، یا کم‌وبیشی باشد، نه اعتراض می‌کنند و نه بر زندگی‌شان تأثیر محسوسی دارد.
این گروه از وجه جهان‌بینی، ایدئولوژی و احساس مسئولیت هم محافظه‌کار هستند. در ساحل دور از دریا می‌خوابند تا خواب آب نبینند و اگر نسبت به وضعیت اقتصادی یا حتی آموزشی هم انتقادی داشته باشند، نه از منظر علمی و در عیان، بلکه به روش «دورهمی» و در خفا و در حلقۀ افراد مورد اعتماد، با رعایت همۀ جوانب! می‌گویند و می‌شنوند تا وقت بگذرد. کلاس‌های درس این گروه هم همیشه شلوغ است چون ویژگی مهم «استاد خوب» را دارند. نتایج ارزش‌یابی کلاس‌های درسی‌شان هم همیشه «خیلی خوب» از لیکرت دریافت می‌کنند. ناظران سیستم سیاسی هم از این عده، خاطر و خیال جمع دارند و اگر آنان را یار شاطر نمی‌شمرند باری بار خاطر هم نمی‌دانند. اگر قرار باشد میزی (بزرگ یا کوچک) به آنان واگذار بشود هم مشکلی بابت منفی بودن جواب استعلام‌ها ندارند. در نوشتن و چاپ مقاله هم اگر چیزی از پایان‌نامه‌های دانشجویی درآمد و «درد سر» نداشت، که شاهد مقصود در آغوش است، اگر نشد و درنیامد که آبی از آب نجنبیده است. این گروه در حضور بالادستان، مستمعِ منظم و تأیید کننده آنان هستند و در جمع پایین‌دستان، متکلم وحده و کاشفان نواقص آن‌ها.
گروه دوم درست بر عکس، می‌کوشند حد اقلّی از معیارهای علمی را (در آموزش و پژوهش) رعایت کنند. این است که نه کلاس شلوغ و نه تعدد پایان‌نامه دارند. تدریس برخی دروس برای آن‌ها ممنوع است؛ در منصب‌داری، پاسخ استعلام‌شان منفی است؛ فعالیّت اقتصادی بیرون از دانشگاه ندارند؛ بند ناف زندگی‌شان به حقوق دریافتی متصل است؛ نسبت به پس‌وپیشی دریافت حقوق و دیگر مشکلات دانشگاه اعتراض می‌کنند؛ جهان‌بینی و ایدئولوژی روشنی دارند و علی‌الاغلب در تقابل با سیستم‌های ناکارآمد و غیردموکراتیک مواجهۀ انتقادی دارند. این گروه را می‌توان «معلّم» و «پژوهش‌گر» نام داد.اکثریت این گروه، برچسبی سیاسی و اعتقادی از سوی گروه سوم و برخی از دانشجویانِ ناراضی از نمره خورده‌اند و سال‌های سال (چون جذامیانی که کاظمی به‌درستی تصوّر کرده است)، خون دل خورده و خاموش بوده‌اند.در میان این گروه، زیرگروهی هستند که به دو علّت متحمّل ستم‌دیده‌گی مضاعف شده‌اند. یک، زیرا شهرتی مانند مشاهیری چون سیّد جواد طباطبایی، نیک‌گهر، سروش، زارچی و ... ندارند؛ و دو زیرا در گروه‌های آموزشی شهرستان‌ها مشغول هستند و نسبت به «مرکز»، «پیرامونی» محسوب می‌شوند. البته پیرامونی شمردن این جمع، نتیجۀ نوع پندار همکاران مرکزنشینی است که به‌ویژه در حوزۀ جامعه‌شناسی که خود شاهد بوده‌ام،  نگاه برتری‌جویانه در دانایی خود دارند و هر همکار شهرستان‌نشینی را «جهان چندم» مرکز (که خود باشند) می‌دانند.

ادامه دارد. 👇👇👇


#عباسی
#دانش‌گاه

@NewHasanMohaddesi
👍8
Forwarded from زیر سقف آسمان
♦️[در باره‌ی استادان دانش‌گاه] / ۲

✍️دکتر خیّام عبّاسی
۱۰ شهریور ۱۴۰۲


به عنوان یک نمونه، عباس کاظمی کتابی از تجربه‌های زیستۀ کلاس‌های جامعه‌شناسی منتشر کرد. در این کتاب نامی از همکاران گروه‌های آموزشی بیرون از «مرکز» دیده نشد؛ گویی که چون فاصلۀ جغرافیایی زیادی با مرکز دارند، پس شایستگی و اهلیّت «گفتن» هم ندارند و حیف است اوقات عزیز مرکزنشینان صرف شنیدن از این «حاشیه‌نشینان» بشود. همین نگاه‌ (تأکید کنم که نه با این شدّت) بر پذیرش و داوری مقاله‌های حاشیه‌نشینان (باز تأکید کنم در اکثریت) مجلّات جامعه‌شناسی و علوم اجتماعی حاکم است. من بارها مقالاتی از همکاران حاشیه‌ای‌شده را دیده‌ام که با مقالات مرکز ثقل «پای‌تخت» جامعه‌شناسی ایران برابری داشتند و متصدیّان مجلّات به‌راحتی آنها را قابل حتی داوری هم ندانسته بودند.

گروه سوم و کم‌تعداد، کسانی هستند که به‌جز داشتن ویژگی‌های گروه اول، «کارگزار» سیستم سیاسی در نقش «استاد» محسوب می‌شوند. این جمع،‌ مناصب اجرایی دانشگاه‌ها را به صورت گردشی در اختیار دارند و از حمایت‌های مادی و غیرمادی سازمان یا وزارتخانه هم برخوردار هستند. به کرّات دیده شده است که مثلاً یکی از این اعضا با مرتبۀ مربی، ریاست دانشکده را بر عهده دارد و برای تعدادی که رتبۀ «استاد تمام» دارند هم تکلیف تعیین می‌کنند. «کارگزار» بودن این عزیزان، تعهدی هم بر دوش‌شان نهاده است که در شناساندن «همکاران مسأله‌دار» یار دوازدهم سیستم حذف و پاک‌سازی باشند. صفت «مبلّغ» بیشتر بر این جمع قابل اطلاق است تا محقق یا معلّم.

گروه‌های اول و سوم، نه تهدیدی برای سیستم‌های درونی و بیرونی محسوب می‌شوند و نه همان سیستم‌ها آنان را تهدید می‌دانند؛ و پیدا است که درد و رنجی ندارند تا از کلمات شفابخش استفاده کنند و تجربۀ تلخی از تعلیق و حذف درس و اخراجی و تشکیل پرونده و تخطئه و توهین و... هم ندارند. اصلاً تجربه‌ای این‌چنینی ندارند، چه رسد به تلخ بودن آن!.

می‌توان به توصیۀ کاظمی گوش جان سپرد؛ یعنی گروه دوم و زیرگروه آن، از تجربیّات خود بگویند و بنویسند. اما چگونه «قوّی» وّ قدرتمند باشند و بمانند؟
این گروه شامل کسانی می‌شود که عمدتاً دورۀ میان‌سالی را طی می‌کنند و توان سرمایه‌گذاری خصوصی یا تبحر در فعالیّت اقتصادی دیگری ندارند، و تمام همّ‌وغمّ‌شان شغل و حرفۀ اصلی‌شان بوده است. اکثراً حتی مستأجر هستند؛ از حقوق ناچیز معلّمی هم پس‌اندازی برای‌شان نمانده؛ پیرامونی و حاشیه‌ای محسوب می‌شوند و علاوه بر ثروت و سرمایۀ اقتصادی، از شهرت نیز بی‌نصیب‌اند. با این ویژگی‌ها، چگونه قوی بمانند؟.
کاظمی به‌یقین متوجّه این نکته هست که امکانات و دسترسی‌هایی را که ساکنین تهران (همگان به‌طور عام و استادانِ اخراجی به‌طور خاص) دارند، مراکز استان‌ها یا شهرستان‌هایِ غیر از مراکز استان‌ها، ندارند؛ نه برای آموزش بیرون از دانشگاه و نه پژوهش و نه حتی برای نقد یک کتاب یا یک نمایش و تئاتر.این‌ها، «قربانیان خاموش و فراموش‌شده» هستند.

باری، می‌کوشیم قویّ و امیدوار باشیم و بمانیم. قرار داریم گرد قبلۀ یأس و ناامیدی طواف نکنیم. خوش‌بینی را بگسترانیم و به‌جای نفرینِ بر تاریکی، شمعی بگیرانیم. به آینده بدبین نباشیم؛ از تاریخ بیاموزیم؛ کلمات شفابخش را مرهم زخم‌ها کنیم؛ و گر «غم لشگر انگیزد که خون» علم و تعلیم و معلّمی را بریزد، به ساقی سخن و سطر بیاویزیم. امّا، در این‌جا که ماییم، هر آن‌چه سفت و سخت بود، هنوز سفت و سخت است و تا ذوب شدن و دود شدن واقعیت‌های اجتماعی و سیاسی غیرعلمی و غیراخلاقی و غیرانسانی فاصله‌ای بسیار است. این‌جا، امید بستن به تغییرات را می‌دانیم؛ راه و روش تغییر دادن را نه به اندازۀ استادان دردمند، که اندکی آموخته‌ایم اما سرعت تغییرات بسیار کُند است آقای دکتر کاظمی؛ بسیار کُند و بطئ؛ چرا که نیروهای ارتجاعی و امکاناتِ مستظهر به سیاست و ایدئولوژی و سنت‌شان، ریشه سترگ و عمیق در تاریخ و فرهنگی دارند که از عنصر نقد تهی هستند. نقد که به گمان‌ام گام ابتدایی و ضروری تغییر و تحول است. «این‌جا هر روز، روز واقعه تکرار می‌شود».
در پایان و با این توصیف و با فرض وجود اراده‌هایی برای بقا و تغییر، مایل‌ام از هر خواننده‌ای بپرسم (به‌خصوص برای بقای زندگی اخراجی‌ها) که: «چه باید کرد؟».
نام بردن از کاظمی (که خود قربانی و آسیب‌دیدۀ دانشگاهی است) در این یادداشت به معنای تقصیر و قصور ایشان نیست. نام بردن از ایشان را احترام برای یادداشت دردمندانه‌اش در مورد «مسألۀ» «اخراجی‌ها» معنا کنید.


#عباسی
#دانش‌گاه

@NewHasanMohaddesi
👍12
Forwarded from مُداخِلات (Roozbeh Aghajari)
در میانه‌ی موج «انقلاب فرهنگی دوم» در دانشگاه‌ها، پرسشی درست را عباس کاظمی مطرح کرد که به نظرم پاسخ درست به آن دربردارنده‌ی پاسخ به پرسشی است که باید پیش از آن مطرح شود. کاظمی در یادداشتی در کانال تلگرامی شخصی‌اش پرسیده است که «بعد از اخراج اغلب اهالی علوم انسانی که بی‌پشتوانه‌اند، چه باید بکنند». در این یادداشت کوتاه به این موضوع پرداخته‌ام که علم‌وران علوم انسانی‌اجتماعی در برابر سرکوب چه کرده‌اند یا چه راهبردهایی را پیش می‌گرفته‌اند.

@interventions

https://bit.ly/3L819D0
8👍4
لینک ثبت نام
@parvinshahin
👍7
Forwarded from SocioMedia
.
🔺 جامعه‌شناسان و پیاده‌روی اربعین

🔷 جبار رحمانی و مهدی اعتمادی فرد (22 آبان 97)
⭕️ https://www.tg-me.com/SocioMedia/2097

🔷 محسن حسام مظاهری (14 آبان 97)
⭕️ https://www.tg-me.com/SocioMedia/2079

🔷 ابراهیم فیاض و احمد نادری (7 آبان 97)
⭕️ https://www.tg-me.com/SocioMedia/2077

🔷سهیلا صادقی فسائی (3 و 10 آبان 1396)
⭕️ https://www.tg-me.com/SocioMedia/1025

🔷محمّد سلگی، محمّدرضا جوادی‌یگانه، فاطمه جواهری، محمّدرضا پویافر، زهراسادات روح‌الامین، سید حسین سراج‌زاده، احمد مسجدجامعی و مصطفی اسدزاده (16 مهر 98)
⭕️ https://www.tg-me.com/SocioMedia/3469

🔷غلامرضا صدیق‌اورعی و مهدی قاضی (22 آبان 97)
⭕️ https://www.tg-me.com/SocioMedia/3477

🔷عبّاس کاظمی (احتمالاً پاییز 96)
⭕️ https://www.tg-me.com/SocioMedia/3479

🔷غلامرضا صدیق‌اورعی (مهر 98)
⭕️ https://www.tg-me.com/SocioMedia/3481

🔷 جبار رحمانی (30 مهر 98)
⭕️https://www.tg-me.com/SocioMedia/3510
.
5
🟢گروه روانشناسی اجتماعی انجمن جامعه شناسی ایران،با همراهی باشگاه اندیشه،برگزار میکند:

معرفی و نقد کتاب

بنده استاد هستم!
مروری بر تجربه نقشی عضو هیئت علمی بودن و حواشی آن


🟡 زنان و چالش های جذب در هیئت علمی
مینا عزیزی(دانشجوی دکتری جامعه شناسی)


🔴متقاضی جذب؛بی هویت،بی قرارداد
دکتر شیوا علینقیان(مردمشناس)



🔵اخراج و پس از آن
دکتر عباس کاظمی(جامعه شناس)



🟠استاد یا کارمند؛مسئله این است!
دکتر محمد فاضلی(جامعه شناس)


🟣پیرامون کتاب
دکتر فاطمه علمدار(جامعه شناس و نویسنده کتاب)


📆شنبه،۱۸ شهریور ۱۴۰۲

🕰ساعت ۱۷ تا ۱۹:۳۰

🚪تهران.خ وصال شیرازی.کوچه نایبی.پلاک۲۳.باشگاه اندیشه

📱پخش زنده از صفحه اینستاگرام گروه روانشناسی اجتماعی
@socialpsychology_group

📱صفحه اینستاگرام پخش زنده باشگاه اندیشه
@bashgah.andisheh.live


ورود برای عموم،آزاد و رایگان است.
👍76👏1
عباس وریج کاظمی
پنل‌های همایش. فاینال (1).pdf
با سلام
دوستانی که در همایش جنبش‌های اجتماعی در تیرماه مقاله ارائه کردند،فردا آخرین روز ارسال جستارهای تکمیل شده برای چاپ در کتاب همایش است.
لطفا جستارهای تکمیل شده خود را به ایمیل زیر ارسال فرمایید
[email protected]
👍4
عباس وریج کاظمی pinned «مجموعه سخنرانی‌ها و کلاسها در زمینه زندگی روزمره 🔷عباس کاظمی ۱. رادیکالیزه شدن زندگی روزمره در ایران،شهریور ۱۴۰۲ https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1414 ۲. زندگی روزمره در عصر پهلوی اول، شهریور ۱۴۰۲ https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1402 ۳.زندگی روزمره در سایه انقلاب، فروردین…»
Audio
📘درباره کتاب اندیشیدن با هنر

عباس کاظمی

زمان شنیدن ۲۵ دقیقه
🔺تاریخ سخنرانی چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
🛖مکان: فرهنگسرای ارسباران

اگر به موضوع بحث علاقمند هستید این فایل را هم بشنوید
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/682

@varijkazemi

#نقد_کتاب #سخنرانی #هنر #علوم_انسانی #فایل_صوتی
👍6🔥1
▶️ برخی از نوشته‌ها و گفت‌و‌گوها و سخنرانی‌ها در مورد جنبش مهسا در سال ۱۴۰۱

🔻دهه‌ی هشتادی‌ها رهبران آینده جامعه (آذر ۱۴۰۲)

https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1231


🔸جنبش اجتماعی نسل گیمرها(۱۶ مهر ۱۴۰۱)
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1149

🔻جابجایی‌های عظیم فرهنگی و جنبش زندگی روزمره در ایران(آذر ۱۴۰۱)
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1178

🔸حیات شبکه‌ای و جنبش زندگی در ایران(دی ۱۴۰۱)
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1201

🔻زمزمه تصنیف‌های عصر مشروطه
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1157

🔸برای یک زندگی معمولی،مصاحبه با نوجوانان و جوانان (دی ۱۴۰۱)
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1253

🔻سخنرانی در انجمن جامعه‌شناسی ایران:فردا که بهار اید (۲۸ دی ۱۴۰۱)
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1259

🔸کار جامعه‌شناسان: گپ در جمع جامعه‌شناسان(اسفند ۱۴۰۱)
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1260

🔻میزگرد با حضور آگاهان اجتماعی
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1302

🔸جامعه‌شناسی جنبش زن،زندگی و آزادی،گفت و گو با جامعه‌شناسان ( نوروز ۱۴۰۲)
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1254
👍114
Audio
⬇️اردیبهشت ۱۴۰۲

✳️عباس کاظمی

کیفیت تحقیقات علوم‌انسانی چگونه‌است؟ تحقیقات علوم‌انسانی چه کاربردی برای جامعه دارند؟ مشکلات و مسائل موجود برسر راه تحقیقات علوم‌انسانی چه هستند؟

▶️این مصاحبه در بهار ۱۴۰۲در دفتر کارم در موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی در پاسداران انجام شده‌است. به دلیل بارانی بودن هوا در برخی موارد کیفیت صدا مطلوب نیست.

#گفت‌_و_گو #مصاحبه #علوم_انسانی #پژوهش #فایل_صوتی
👍52
Audio
جلسه اول،زندگی روزمره در عصر پهلوی اول

❇️عباس کاظمی

🔻تعداد جلسات ۴ جلسه

✳️آکادمی سپنتا

@sepantasocialscience

▶️ برای تهیه دوره کامل این درسگفتار با لینک زیر در ارتباط باشید
@sepanta_academy

#زندگی_روزمره #کلاس #سپنتا #پهلوی_اول
14👍3👏1
متوجه شدیم که استادیار خوش‌ذوق،خلاق و باسواد گروه جامعه‌شناسی دانشگاه‌تربیت‌مدرس از مهرماه امسال از دانشگاه اخراج شده است. البته بیش از دوسال بود که حکم آقای دکتر ذاکری تمدید نشده بود. اینک با قطع حقوق و عدم ارائه درس به ایشان به کل همکاری را قطع کرده‌اند.
متاسفم که دانشجویان از حضور چنین پژوهشگر عمیق و عزیزی محروم شدند اما امید داریم که آرمان ذاکری مسیر علمی خود را با اراده پولادین‌تری خارج از دانشگاه ادامه دهد.

@varijkazemi

#آرمان_ذاکری #اخراج #دانشگاه
46👍5👎2👏1
#پیشنهادوما

کتاب هم شرقی، هم غربی؛ تاریخ روشنفکری مدرنیته ایرانی

پیشنهاددهنده: عباس وریج کاظمی

نویسنده:‌ افشین متین
مترجم: حسن فشارکی
ناشر: شیرازه

عباس کاظمی درباره این کتاب نوشته است: «کتاب «هم شرقی، هم غربی؛ تاریخ روشنفکری مدرنیته ایرانی» ساختار مدرنیته ایرانی را تا پایان پهلوی دوم شرح می‌دهد. ابتدا می‌کوشد تا تبار متفاوتی از مدرنیته ایرانی به دست دهد،تباری که تماما غربی نیست بلکه تا اندازه زیادی متاثر از الگوی روسی و عثمانی است. به نظر نویسنده مدرنیته ایرانی هم شرقی است و هم غربی.
در یکی از درخشان‌ترین فصل‌های کتاب فهم انتقادی احمد کسروی و فخرالدین شادمان از تمدن جدید به بحث گذاشته می‌شود. کتاب به خوبی ریشه‌های نقد فرهنگی علیه مدرنیزاسیون پهلوی را که در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ اوج گرفته‌ است، به بحث می‌گذارد.»
www.tg-me.com/asaroma
🔸 آثاروما؛ رسانه تحلیل هنر و فرهنگ
👍202
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔶مستند تلویزیونی «در جستجوی فلسطین: بازگشتِ ادوارد سعید به خانه»(1998)
[با زیرنویس فارسی]

🔹ترجمۀ: سایرا رفیعی

از کانال
@SocioMedia

کانال مطالعات‌فرهنگی ایرانی
https://www.tg-me.com/culturalstudies_usc
7👍3
Audio
▶️عباس کاظمی

جلسه آشنایی دانشجویان ورودی ۱۴۰۲ مطالعات فرهنگی

🔷داستان ما و مطالعات فرهنگی

🔻دانشگاه علم و فرهنگ
@varijkazemi

❇️آبان ۱۴۰۲

#فایل_صوتی #سخنرانی #مطالعات_فرهنگی
9
Audio
عنوان سخنرانی: رادیکالیزه شدن زندگی روزمره در ایران

🔸عباس کاظمی
🔷زمان شنیدن: ۱.۴۰ دقیقه

🔻این سخنرانی در مدرسه تابستانه تغییرات فرهنگی در تاریخ شهریور ۱۴۰۲ ارائه شده است

🛖مکان:باشگاه اندیشه

زمان:۱۷ شهریور ۱۴۰۲
@varijkazemi



🔻رابطه زندگی روزمره و مطالعات فرهنگی: مطالعات فرهنگی از دومسیر به زندگی روزمره پرداخته است. یکی مسیر مردم‌نگارانه و مناسک و دوم  مسیر مطالعه فرهنگ عامه

🔻زندگی روزمره در خاورمیانه مملو از هیجان و اضطراب و تغییر و بی‌ثباتی است

🔻زندگی روزمره به دلیل خصلت نااندیشدنی‌اش می‌تواند مستعد سواری مجانی به ایدئولوژی شود

🔻دریچه‌های فهم زندگی‌روزمره در ایران
✔️زندگی روزمره به مثابه پسماند
✔️ملال در زندگی روزمره
✔️انتظار در ایران و مفهوم منجی
✔️نوسان میان کسالت و شگفتی
✔️عنصر و اهمیت عواطف در زندگی روزمره و سرکوب شدن عواطف
✔️زندگی بدون آینده و فوران ناامیدی

#زندگی_روزمره #سخنرانی #جنبش_اجتماعی #تغییرات_اجتماعی

کانال عباس وریج‌کاظمی
@varijkazemi
13👍8
این نکته دکتر علیخواه خیلی مهم است
ذائقه طبقه متوسط در مجالس ترحیم(همانند دیگر شیو‌ه‌های زندگی مردم)،به سمت فضاهای غیرمذهبی رفته است. این تغییر جهتی که مردم در شیوه‌زندگی خود داده‌اند با سیاست‌های مضحک دولتی نه تنها تغییر نمی‌کند بلکه شدت می‌گیرد.
فضاهایی چون مسجد مستلزم بکارگیری عناصر سنتی دینی است مانند مداح، سخنرانی روحانی،ختم قران و... اما فضاهایی چون تالار و اخیرا خانه که من تجربه آن را داشته‌ام به کل عناصر دیگری را به میان می‌آورند،خاطره، گفت‌وگوی بیشتر، شکل متفاوت پذیرایی،درهم آمیزی جنسیتی و فضای صمیمی و...

عباس کاظمی
👍39👏2👎1
2025/07/08 21:57:23
Back to Top
HTML Embed Code: