Telegram Web Link
سفر نظریه‌ها کتابی است درباره‌ی مواجهه‌ی ما ایرانیان با نظریه‌ها در چهارچوب استعاره‌ی سفر که نه‌تنها راوی نظریه را همچون مسافری در نظر می‌گیرد که تجربه‌هایش از سفر را در قالب نظریه بازمی‌گوید که نظریه نیز همچون کاشف و توریست به سرزمین‌های گوناگون سفر می‌کند و در مواجهه با زمینه‌های متفاوت بازتفسیر می‌شود و تغییر می‌کند.

عباس کاظمی این کتاب را در ادامه‌ی بحث نظریه‌زدگی تألیف کرده است و در آن به این بحث می‌پردازد که چرا در کشورهایی مانند ایران نظریه‌ها موجوداتی کم‌تحرک، ساکن و غیرقابل‌تغییر فرض می‌شوند و آیا نظریه‌های علوم انسانی در ایران سفری بی‌بازگشت دارند؟

ماجرای کتاب، سفری است که ایده‌ی نظریه‌های مسافر را در میان مباحث رشته‌ای و میان‌رشته‌ای مختلف عبور می‌دهد و درنهایت، سازوکار نظریه‌پردازی را برای مخاطبان علوم انسانی فهم‌پذیر می‌سازد.

سفر نظریه‌ها | عباس کاظمی | چاپ اول ۱۴۰۲، شمیز، رقعی، ۱۵۰ صفحه، ۸۸۰۰۰ تومان، #کتاب


مقدمه کتاب
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1108

معرفی اجمالی کتاب
https://www.tg-me.com/Varijkazemi/1124

@agarpub
👍18
💠 تابلوی فتح تهران؛ یادگار روز چیرگی بر «بزرگ‌ترین دشمن آزادی»

🔘۲۵ تیرماه سالروز فتح تهران است. روزی که مجاهدان گیلانی به فرماندهی محمدولی خان سپهدار تنکابنی و یپرم‌خان ارمنی و قوای بختیاری به فرماندهی علیقلی‌خان سردار اسعد، پس از سه روز جنگ شهری، تهران را فتح کردند. در این روز، محمدعلی‌شاه که یک سال قبل مجلس شورای ملی را به توپ بسته بود، به باغ سفارت روسیه در زرگنده شمیران پناهنده شد و کلنل لیاخوف، افسر روسی که عامل گلوله‌باران مجلس بود، خود را در مسجد سپهسالار تسلیم سپهدار و سردار کرد.

🔘این تابلو که در کاخ صاحبقرانیه شمیران نگهداری می‌شود و نقاش آن ناشناس است، تابلوی «فتح تهران» نام دارد. در بالای قاب، سمت راست، رسیدن مشروطه‌خواهان به خاکریز خندق تهران و یکی از دروازه‌ها (احتمالا دروازه بهجت‌آباد) را می‌بینیم و در سمت چپ، جنگ آنان با قوای قزاق را کنار رودخانه و پل کرج. در پایین قاب، سمت راست، جنگ بختیاری‌ها و مجاهدین با سیلاخوری‌ها در یکی از محله‌های تهران تصویر شده است و در سمت چپ، جنگ بادامک در نزدیکی شهریار.

🔘مرکز قاب به جشن پیروزی فاتحان تهران در میدان بهارستان اختصاص دارد. عرصه میدان مملو از مجاهدان سواره و پیاده‌ای است که سپهدار تنکابنی (سمت راست) و سردار اسعد (سمت چپ) را در میان گرفته‌اند. پرچم‌های سرخ میان جمعیت و نیز بالای سردر مجلس شورای ملی در اهتزار است. روی پرچم‌های قرمزی که در دستان سواره‌نظام است، عبارت‌هایی هم‌چون «زنده باد مجاهدین بختیاری»، «یا صاحب‌الزمان» و «زنده باد سرداران ملی ایران» به چشم می‌خورد. روی پرچم بالای سردر مجلس نیز نوشته‌اند: «نصر من الله و فتح قریب»: یاری خدا و پیروزی نزدیک است! ۲۵ تیرماه، روزی بود که به تعبیر یکی از وقایع‌نگاران اثر مشروطه، مردم بر محمدعلیشاه، «این بزرگ‌ترین دشمن آزادی» چیره شدند.

https://www.tg-me.com/nafetehroon/2397

🔺تلگرام و اینستاگرام ناف تهرون @nafetehroon
👍11
معرفی کانالهای تلگرامی پژوهشگران زن در حوزه علوم‌اجتماعی

۱. دکتر فریبا نظری
جامعه‌شناسی گروههای اجتماعی

@Sociologyofsocialgroups

۲.دکتر بی‌تا مدنی
مطالعات فمنیستی تفسیری
@sociology_of_sport

۳. دکتر مینا شیروانی
جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@Sociology_Development_economic

۴. دکتر مریم نصر
Critice
https://www.tg-me.com/neocritic

۵. دکتر فاطمه علمدار
روانشناسی اجتماعی ایرانیان

https://www.tg-me.com/fsalamdar63

۶. دکتر سیمین کاظمی
جامعه‌شناسی پزشکی
https://www.tg-me.com/drsiminkazemi

۷.دکتر فاطمه موسوی
زنان و مسائل اجتماعی
https://www.tg-me.com/women_socialproblems

۸. دکتر بهارک محمودی
https://www.tg-me.com/baharak_mahmoodi

۹. دکتر گیتی خزائی
جامعه‌شناسی محیط زیست و خانواده
https://www.tg-me.com/EnvironmentalSociology

۱۰ دکتر شیوا علینقیان
رسانه‌ی مردم‌نگار
https://www.tg-me.com/radiomardomnegar


معرفی از کانال تلگرامی عباس کاظمی
@varijkazemi
👍54
👍10
https://www.tg-me.com/sepantasocialscience/161


جامعه شناسی در سفر: موضوع بحث؛ تفریحات ایرانیان

برگزاری؛ شهر دماوند

به روایت:عباس کاظمی(جامعه شناس)
زمان : پنجشنبه وجمعه(سفر دو روزه)/ ۱۱ و ۱۲ مرداد  ۱۴۰۳

▪️افرادی که در دماوند و اطراف آن ساکن هستند نیز می‌توانند از طریق هماهنگی با شماره 09125474889 با خانم مجمع (پیامک لطفا ) به ما بپیوندند.

📒با خوانش کتاب تفریحات ایرانیان، مسکرات و مخدرات از صفویه تا قاجاریه
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

اطلاعات بیشتر
👍12
📍اندیشه پویا ۹۱ در گرمای مرداد منتشر می‌شود.
شماره‌ی ۹۱ اندیشه‌پویا بایادداشت‌ها، مقالات و گفت‌وگوهای خواندنی همین روزها منتشر می‌شود. شما می‌توانید نسخه‌ی‌ خودتان از اندیشه پویا را از همین لحظه و با ارسال پستیِ رایگان پیش‌خرید کنید. برای پیش‌خرید اندیشه‌ پویا کافی‌ است مبلغ ۱۴۰ هزارتومان به شماره کارت بانکی ۵۸۵۹۴۷۱۰۱۰۲۶۹۷۱۴ (بانک خاورمیانه/برات‌اله صمدی‌راد‌)واریز کنید و تصویر فیش واریزی را برای ما ارسال کنید.

برای اطلاع از چگونگی تهیه و سفارش اندیشه پویا ۹۱، به تلگرام ۰۹۰۲۶۰۵۱۴۱۰ پیام دهید.
@andishepouya
👍15
آیا فاجعه می‌تواند باردار امیدی باشد؟
👍51👎4
عباس وریج کاظمی pinned «https://www.tg-me.com/sepantasocialscience/161 جامعه شناسی در سفر: موضوع بحث؛ تفریحات ایرانیان برگزاری؛ شهر دماوند به روایت:عباس کاظمی(جامعه شناس) زمان : پنجشنبه وجمعه(سفر دو روزه)/ ۱۱ و ۱۲ مرداد  ۱۴۰۳ ▪️افرادی که در دماوند و اطراف آن ساکن هستند نیز می‌توانند…»
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹ایده‌ی "جامعه شناسی در سفر"، گفتگو با عباس‌وریج‌کاظمی

🕰جمعه ۲۲تیر ۱۴۰۳

☑️در این گفت گو درباره چیستی "جامعه‌شناسی در سفر"، صحبت کردیم و اینکه "جامعه‌شناسی در سفر"، چه تفاوتی با کلاس درس یا درس‌گفتارهای جامعه‌شناسانه دارد؟ چگونه عمومیت بیشتری به مخاطبان علوم‌اجتماعی می‌بخشد؟ چگونه آدمهای غیردانشگاهی هم از این شکل از سفر می‌توانند بهرمند شوند؟ و در نهایت بینش‌ و تخیل جامعه‌شناسانه چگونه به میانجی سفر می‌تواند شکوفا شود؟

@parsehayeshahri
@varijkazemi

آکادمی علوم‌اجتماعی سپنتا
https://www.tg-me.com/sepantasocialscience

#سفر #جامعه_شناسی_در_سفر #عباس_کاظمی #سپنتا #پرسه‌_های_شهری
👍10
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس
عباس کاظمی: نسل زد از حاکمیت زندگی می‌خواهد/جامعه در شرایط خاص دو قطبی می‌شود/ می‌گفتند پزشکیان رای بیاورد، همجنسگرایی رونق می‌گیرد


جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه های خود میزبان دکتر عباس کاظمی استاد دانشگاه و جامعه شناس بود؛ او در این گفت و گو روی موضوع دو قطبی شدن جامعه نظر متفاوتی داشت که مشروح آن را می توانید ببینید و بخوانید.

دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: در روزهای پس از انتخابات ریاست جمهوری همچنان موضوع مشارکت مردم، میان کارشناسان و جامعه شناسان در حال تحلیل است از این رو در یکی دیگر از برنامه های جامعه پلاس میزبان دکتر عباس کاظمی، استاد دانشگاه و جامعه شناس و شرایط جامعه پس از انتخابات را تحلیل و بررسی کردیم.

🔵 youtu.be/TR_2I5W_xZU

🎥 جهت مطالعه متن کامل و مشاهده فایل تصویری این گفتگو در سایت دیدارنیوز، اینجا کلیک کنید

@didarnews1
@didarnewsir
@Varijkazemi
👍16
روستایی به شهر آمد و مهمان شهری شد. شهری او را حلو آورد و روستایی با اشتها بخورد آن را، گفت: ای شهری! من شب و روز به گزر خوردن آموخته بودم، این ساعت طعم حلوا چشیدم، لذت گزر از چشمم افتاد.... چه چاره کنم؟چون روستایی حلوا چشید، بعد از این میل شهر کند؛زیرا شهری دلش را برد، ناچار در پی دل بیاید.

مولانا، فیه مافیه

#شهر #گزبن_گویه


کانال تلگرامی
@varijkazemi
👍40👎1
عباس وریج کاظمی pinned «گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس عباس کاظمی: نسل زد از حاکمیت زندگی می‌خواهد/جامعه در شرایط خاص دو قطبی می‌شود/ می‌گفتند پزشکیان رای بیاورد، همجنسگرایی رونق می‌گیرد جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه های خود میزبان دکتر عباس کاظمی استاد…»
📝گفت‌وگوی عباس کاظمی با مدیران مراکز افکارسنجی. منتشر شده در اندیشه پویا ۹۱.
برای اطلاع از چگونگی تهیه و سفارش اندیشه پویا ۹۱، به تلگرام ۰۹۰۲۶۰۵۱۴۱۰ پیام دهید.
@andishepouya
👍11
Forwarded from نشر اگر
سرگذشت اجتماعی اشیا در ایران

سرگذشت اجتماعی تقویم در ایران


كتاب سرگذشت اجتماعی تقويم در ايران سرگذشت تقويم را در ايران از گذشته تا امروز شرح می‌دهد و نشان می‌دهد تقويم چطور همچون بستری برای رقابت ميان قدرت‌ها و مردم برای تأثيرگذاری بر تحولات بوده است.
تقويم‌ها از قديمی‌ترين ابزارهای زمانی هستند. مشخص كردن فصول، روزها و ماه‌ها، همواره برای زندگي بشر اهميت داشته است؛ از يک‌سو، زمان كاشت و برداشت را مشخص می‌کرده و از سوی ديگر، زمان جشن‌ها و آيين‌های مذهبی را يادآوری می‌كرده است.

سرگذشت اجتماعی توالت در ایران

كتاب سرگذشت اجتماعی توالت در ايران سرگذشت پرفرازونشيب توالت را در ايران از گذشته تا امروز شرح می‌دهد كه تأثيرش را می‌توان در شهرسازی و معماری، ادبيات، فرهنگ، هنر و… ديد.

سرگذشت اجتماعی لب‌آرایی در ایران

كتاب سرگذشت اجتماعی لب‌آرايی در ايران روند تاريخی شكل‌گيری رژلب‌های امروزی را در نسبت با اجتماع برای خوانندگان شرح می‌دهد.
از اولين آرايش زنان و مردان در تاريخ سال‌های زيادی گذشته، تا آن‌جا كه حتی شايد نتوان با قطعيت تاريخ مشخصی را نشان داد و گفت كه از اين تاريخ انسان‌ها شروع به رنگ كردن صورت و بدنشان كرده‌اند.

سرگذشت اجتماعی خزینه در ایران

كتاب سرگذشت اجتماعي خزينه در ايران روايت مقاومت‌های مردمی در مقابله با دوش و شكل‌گيری مطالبه‌ی‌ اجتماعی «خواست خزينه» است و توضيح می‌دهد كه «جنبش خزينه» چطور و در پی هم‌آيندی كدام نيروهاي اجتماعی شكل گرفت.
پيامد تغيير در ساختار حمام تنها تغييري ساده در آداب مأنوس شست‌وشو نبود، كه البته آن هم در جای خودش حائز اهميت است. حمام عمومی قرن‌ها بخشی مهم از زندگی روزمره و حيات اجتماعی مردم بوده است...

@agarpub
👍26
زیمل و پروژه جمعیت
@bankema کانال بایگانی
عباس کاظمی

عنوان: زیمل و پروژه جمعیت
محل برگزاری : پانوراما
تاریخ: ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
زمان شنیدن: یک ساعت

#عباس_کاظمی #سخنرانی #زیمل #فایل_صوتی

@varijkazemi
👍21
سکوت، مرز درونی گفت‌وگوست. فرد بی‌ثمر و بی‌مایه هرگز به این مرز نمی‌رسد؛او گفت‌وگوهای خویش را تک‌گویی می‌کند

والتربنیامین. متافیزیک جوانی
👍59👎1
دینداری در ایران پساانقلابی.pdf
765.7 KB
👆
عباس کاظمی

🔻ظرف بیست سال گذشته که روی داده‌های دینداری کار می‌کردم پرسشی بی‌پاسخ درگیرم کرده‌بود: چرا در حالی که داده‌هایی چون نماز و روزه،مسجد رفتن روند کاهشی را نشان می‌دهند، داده‌های مربوط به زیارت، جشنهای مذهبی، سفره‌های نذری و ... کاهش نیافته است و در مواقعی افزایشی هم بوده است.
🔻آخرین مقاله در زمینه وضعیت دینداری را با دکتر مهدی فرجی در سال ۱۳۸۸ نوشته بودم. اینک در کنار دکتر‌نفیسه‌حصارکی از سال ۱۳۹۸ با کار کردن روی داده‌های جدید، پرسش مهمی را پی‌گرفتیم و روی داده‌های جدیدتر کار کردیم.

🔸در طول چند دهه گذشته، منابع و مخازن دینداری به آرامی از پایه‌های فقاهتی صرف به منابع عاطفی و هیجانی تغییر کرده‌است. به تناسب،دستگاه ایدئولوژیک دولت در دهه ۱۳۹۰ تغییر کرده و بر دوش جماعت‌های مذهبی سوار شده‌است. اکنون پرسشی که مقاله در ادامه بدان می‌پردازد این است که عواطف،امیال و هیجانات تا چه اندازه راهی برای گریز از سیطره ایدئولوژیکی و تا چه‌اندازه مسیری نو برای بازتولید اقتدارگرایی باز کرده‌است.


@varijkazemi
👍30
آه، چقدر امید، دریا دریا امید- ولی نه برای ما.

فرانتس کافکا
👍67👎5
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻امیدهای کوچک و ناامیدی بزرگ

🔹عباس کاظمی

▪️یکشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳

@varijkazemi
👍23👎1
ذکر رابعه‌ی عدویه
اگر کسی گوید که ذکر او در صف رجال چرا کردی؟ گوییم: خواجه انبیا_علیه الصلواه و السلام_می‌فرماید که "ان الله لاینظر الی صورکم". کار به صورت نیست به نیت نیکوست. ....چنان‌که عباسه‌ی طوسی گفت:"چون فردا در عرصات آواز دهندکه: یا رجال! اول کسی که پای در صف رجال نهد، مریم بود". کسی که[رابعه] اگر در مجلس حسن [بصری] حاضر نبودی، مجلس نگفتی، لاجرم ذکر او در صف رجال توان کرد.

تذکره‌ الاولیا، عطار نیشابوری
https://www.tg-me.com/Varijkazemi


#رجال
👍25
2025/07/10 23:08:24
Back to Top
HTML Embed Code: