Telegram Web Link
Audio
عباس کاظمی

📘مقدمه‌ای بر کتاب راهنمای فرهنگ مادی
🔸چهارشنبه ۲ تیر ۱۴۰۰
💧در این سخنرانی خلاصه‌ای از کوششهای انجام گرفته در زمینه مطالعه فرهنگ مادی را می‌شنوید. همچنین صورتبندی سه‌گانه‌ای از اینکه چرا متریالیتی در دهه نود در ایران مهم شده است ارائه می‌کنم.
💦زمان شنیدن :۲۴ دقیقه
لینک کانال تلگرام :
https://www.tg-me.com/Varijkazemi
#فرهنگ_مادی #اشیا #ایران_پسا_انقلابی #تازه_های_کتاب #نقد_کتاب
https://rpc.tehran.ir/default.aspx?tabid=306&ArticleId=24270
لیتک کتاب در مرکز مطالعات و برنامه ریزی
برای تهیه کتاب مگامال و مجتمعهای تجاری شهر تهران به کتاب فروشی های زیر مراجعه کنید:

- فروشگاه کتاب دانش شهر: تهران، میدان آرژانتین، نبش خیابان الوند، مجتمع تجاری بهاران، طبقه همکف یا با خرید آنلاین از طریق واتس اپ آقای قطبی
+98 917 306 7897

https://rpc.tehran.ir/Default.aspx?alias=rpc.tehran.ir/store&

- کتاب پرهام: تهران، خیابان انقلاب، خیابان 12 فروردین، پلاک 297
https://parhambook.com/
🗨 یا لینک مستقیم خرید
https://parhambook.com/search#!&Keywords-%D8%B9%D8%A8%D8%A7%D8%B3%20%DA%A9%D8%A7%D8%B8%D9%85%DB%8C
(بنظرم این آسونتره)

- کتاب اسم: خیابان انقلاب، بین ابوریحان و فلسطین، پلاک 1126
https://esmbook.com/
برنامه_هشتمین_همایش_علوم_اجتماعی_16_9_1400.pdf
296.1 KB
برنامه هشتمین همایش علوم اجتماعی - 16-9-1400.pdf
همایش_آموزش_عالی_در_دوران_کرونا_و_پساکرونا.pdf
1.1 MB
همایش آموزش عالی در دوران کرونا و پساکرونا.pdf
🔺عناوین سخنرانان شرکت کننده در مراسم رونمایی از اپلیکیشن آوا:

🔺سید محمد بهشتی: قصه، زبان فارسی، فرهنگ ایرانی.

🔺عباس کاظمی: معمولی، معمولی نیست.

🔺مانی کلانی: آوا، پروژه ای برای زنده کردن رادیوی ایرانی.

🔺شروین وکیلی: خرده روایت ها و صدای مردم.

🔺زهرا آقاجانی: قصه آوا.
مهدی سلیمانیه

♦️«پرنده و آتش» ♦️
(انتشار ِ کتابی برای ادای دین به حافظان ِروشنی ایران ِ عزیز)

▪️حدود سه سال قبل، ایده‌اش به ذهنمان رسید: در این سال‌ها، حال جامعه‌مان خوب نیست. حکمرانان، حق مردمان و داشته‌های این سرزمین را ادا نمی‌کنند. جامعه هم روز به روز بر مشکلاتش افزوده می‌شود. در چنین وضعیتی، "امید" پدیده‌ی کمیابی است. امیدی که تلاش خستگی‌ناپذیر برای بهبود وضعیت را دامن بزند. امیدی که دل‌ها را برای عبور از این زمستان مه گرفته، گرم کند.

▪️اما وجودهایی بوده‌اند که چراغ امید را در تمامی این سال‌ها زنده نگه داشته‌اند. کسانی که نه در میدان ِ پرهیاهوی سیاست، که در ساحت ِ فرهنگ و هنر، روشنایی را پرورانده‌اند. وجودهای با رکت گمنامی که بی‌صدا، چهار دهه است استخوان‌های بودن‌شان را ستون ِ ایستاده ماندن ایران ِ ناخوش‌احوال ِ این سال‌ها کرده‌اند.

▪️و ما سه سال قبل، تصمیم گرفتیم به برخی از این وجودهای روشنی‌آفرین ِ بی‌صدا، ادای دین کنیم: نهادهای فرهنگی ِ مردمی ِ مستقلی که بیش از سی سال توانسته‌باشند بخشی از هنر و فرهنگ ایران را بپرورند. وجودهایی که علیرغم تمام تفاوت‌هایشان، مذهبی یا غیرمذهبی، سنتی یا مدرن، در هنر یا ادبیات یا نشر کتاب یا انتشار مجله، تمام هستی‌شان را برای زنده‌ماندن چراغ ِ امید این جامعه وقف کرده‌اند.

▪️گاه یک کتاب‌فروشی کوچک، در یک شهر، چراغ فرهنگ‌وهنر را در دوران غربت فرهنگ‌وهنر مستقل، برای چندین دهه، روشن نگاه می‌دارد. گاه یک آموزشگاه هنری، برای چهار دهه، تنها پناهگاه‌ اهالی هنر در یک شهر ‌است. گاه یک آموزشگاه ِ فرهنگی و هنری، با سرمایه‌ای شخصی، آرشیوی غنی از موسیقی‌های بومی و محلی یک منطقه یا کشور را گردآوری و حفظ و منتشر می‌کند. گاه یک جمع فرهنگی، با برگزاری منظم سخنرانی‌ها و طرح مباحث فکری و گعده‌های اندیشه‌ای، نخبگان یک منطقه از کشور را با مباحث فرهنگی و هنری روز آشنا نگاه می‌دارد. گاه یک مجلۀ مستقل فکری، با نگارش مقالات و متون، نقش پل واسط میان روشنفکران و جامعه را در یک شهر یا استان، ایفا می‌کند. در پشت پردۀ تمامی این نهادهای فرهنگی مستقل، افراد یا جمع‌های فرهنگی و هنری بوده‌ و هستند که عمر، سرمایه‌ها و مهارت‌های خود را برای ساخت و نگهداشت این نهادها، در سکوت، صرف کرده‌ و می‌کنند.

▪️«پرنده و آتش»، اولین جلد از سری کتاب‌هایی است که به امید ِ ادای دین نوشته‌ایم: درباره کتابفروش و کتابفروشی که 42 سال است مأمن اهالی فرهنگ و هنر را در گوشه‌ای از ایران ِ عزیز، در مشهد، بوده‌است : «کتابفروشی امام» و بانی‌اش، «رضا رجب‌زاده».

▪️چاپ این کتاب هم با همت دوستان نشر آرما و به خصوص برادرمان، «محسن حسام مظاهری» میسر شد. اگر نبود صبر و همت این جمع، «پرنده و آتش» امروز به دست شما نمی‌رسید. مسیر چاپ این کتاب، حدود دو سال طول کشید، خودش ماجرایی پر قصه و غصه است؛ از ایراداتی که حضرات بر کلیت کتاب گرفتند و آن را به به صفاتی متهم کردند که در مخیله نمی‌گنجید. اما چه باک، که روایت ِ چنین داستان‌های ِ پر از صبر و امیدی، باید خودش هم نشانی از تحمل رنج و صبر و امید را داشته‌باشد.

▪️کتاب را به میرزا حسن رشدیه، پوران شریعت رضوی و تمامی معلمان صبور ِ گمنام ِ قدرنادیده‌ی ایران تقدیم کرده‌ایم؛ کسانی که نمادهای ِ مقاومت و صبر و آفریدن روشنایی در زمانه‌شان بوده و هستند. به خصوص این روزها که صدای رنج‌هایشان، از هر کوی و برزنی شنیده می‌شود.

▪️عمری باشد، در گام ِ بعدی، به سراغ وجودهای ماه و نهادهای با برکت فرهنگی و هنری مستقل دیگری می‌رویم و داستان ِ امید و وقف ِ وجودشان برای این سرزمین را روایت می‌کنیم. به تعبیر ِ زیبای ِ علی رجب‌زاده، «می‌گویند که وقتی حضرت ابراهیم را در آتش انداختند، پرنده‌ای کوچک پروازکنان می‌رفت و در منقار خودش آب جمع می‌کرد و می‌آمد و بر آن آتش عظیم چند قطره آب می‌ریخت. خاموش نمی‌شد، اما کارش را انجام داده‌ بود. فکر می‌کنم باید مثل آن پرنده بود. ما باید کار خودمان را بکنیم. باید کاری کنیم.» بله! باید «کاری» کنیم!

▫️مشخصات کتاب: «پرنده و آتش» (شناخت اجتماعی "انتشارات امام" مشهد)، نویسندگان: مهدی سلیمانیه و لیلا طباطبایی یزدی، با مقدمه دکتر هادی خانیکی، نشر آرما، 1400.

▫️لینک‌های تهیه کتاب: (به روز می‌شود)
https://www.iranketab.ir/book/63658-parandeh-va-atash

لینک دوم برای تهیه کتاب
https://barkhatbook.com/ln/6mz0

راهیانه|ایده‌نوشت‌های مهدی سلیمانیه|@raahiane
#سیاه_مشق|#روشنا|#ما|#ایران_عزیز|#جامعه‌شناسی|#جامعه
به دلیل شرایط کرونایی،تعداد افراد شرکت کننده محدود خواهد بود و با هماهنگی از طریق شماره واتس اپ اعلامی میسر خواهد شد
https://www.tg-me.com/Varijkazemi
Audio
🗨عباس کاظمی
🕳سخنرانی؛ دانشگاه پس از کرونا
زمان شنیدن: ۱۴ دقیقه

🧊همایش آموزش عالی در دوران کرونا و پس از کرونا
🌐دوشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۰
🌎موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم
Audio
عباس کاظمی
سخنرانی در مراسم رونمایی اپلیکیشن آوا
عنوان:معمولی معمولی نیست
زمان شنیدن ۱۴ دقیقه
مکان کافه هفت اقلیم
چهارشنبه ۱ دی ۱۴۰۰

توضیح:اپلیکیشین آوا اپی مبتنی بر صداست که از لینک زیر قابل دانلود است

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.socialnetworks
مؤسّسۀ مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و گروه جامعه‌شناسی معرفت انجمن جامعه‌شناسی برگزار می‌کنند:

نقد و بررسی کتاب *رتروتوپیا*

با حضور:
دکتر آرمان ذاکری
دکتر عباس کاظمی

و مترجم کتاب:
جناب آقای بهروز گرانپایه


*شنبه ۹ بهمن ماه ۱۴۰۰*، ساعت ۱۶ تا ۱۸

پیوندهای شرکت در نشست
https://www.skyroom.online/ch/masoudgh92/iscs.science.and.society
و یا
www.b2n.ir/iscs
💢 بیانیّۀ اعضای هیأت مدیرۀ ادوار انجمن جامعه شناسی ایران دربارۀ محدودیت ها و مضایق ایجادشده برای جناب آقای دکتر سعید مدنی

به نام خداوند جان و خرد

ز دانش درِ بی نیازی بجوی، وگر چند سختیت آید به روی
(فردوسی)


اخیراً شاهد تصمیم ها و اقداماتی هستیم که موجب نگرانی جدّی دربارۀ حال و آیندۀ علم و اهل علم در ایران است. نحوۀ ممانعت از انتشار آثار علمیِ جناب آقای دکتر سعید مدنی، جامعه‌شناس کوشا و اهل تحقیقِ جدّی، و سپس ممانعت از سفر مُطالعاتیِ ایشان از نمودهای اینگونه اقدامات است.
دکتر سعید مدنی یک محقّق جدّی و متخلّق به اخلاق علمی است که هیچ‌گاه یافته های علمی و پژوهشی را تابع دیدگاه و عقاید سیاسی خود قرار نداده و از مصادیق تفکیک نقش علمی از نقش سیاسی بوده است. این تفکیک از جمله اصولی است که هم برای پیشبرد امر علم ضروری است و هم امکانی ضروری برای ایفای نقش اهل علم در مُشارکت و مشورت دادن دانشمندان در رفع مسائل کشور ایجاد می کند.

نشانه های روشنی وجود دارند که اینگونه اقدامات شامل نقض صریح موادّی از قانون اساسی و سایر قوانین و میثاق های ملّی و بین المللی هستند. امّا گذشته از نقض واضح قانون و برخوردهای فراقانونی در چنین مواردی، یک نگرانی اصولی دیگر هم برانگیخته می شود که همانا بی توجهی به تفکیک امر سیاسی از امر علمی است. آنچه اکنون در عرصۀ سیاست رُخ می‌دهد، از این روی موجب بیم و نگرانی است که این تفکیک رعایت نشده و مخالفت برخی از متصدیّان با عقاید یک پژوهش گر و دانشگاهی به حوزۀ اندیشه و فرهنگ و علم تسرّی یافته است، به نحوی که متاسفانه شاهد مواردی از مداخله های غیرقانونی نهادها و افراد غیرمسئول در امور علمی و فرهنگی مثل انتشار آثار، ادامه کار، تبدیل وضعیت استخدامی و ارتقاء مرتبه علمی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها هستیم.

ما برای حفظ کیان و استقلال کشور، نائل شدن به توسعۀ پایدار که خواسته و آرزوی همۀ ایرانیان، از جمله متولیّان و مسؤولان سیاسی کشور است؛ و برای حفظ جان و مال و آبروی شهروندان و بهروزی آنان، محتاج علم هستیم و انکار اهمیّت و ارزش علم، جفای آشکاری به حال و آیندۀ جامعه و کشور است و باعث ایجاد اختلال جدّی در ایفای وظایف نهاد علم می شود. در عین حال، همین اختلال باعث خواهد شد نهاد سیاست هم نتواند کارکردهای خود را تماماً و به درستی اجرا کند و آسیبی همه‌جانبه متوجّه کشور خواهد شد.

حفظ و صیانت از اصول و مرزهای اجتماعی اگر مهم تر از صیانت و حراست از مرزهای کشور نباشد، به همان اندازه ضروری است و ضامن و مناط حفظ مرزهای سیاسی کشور هم خواهد بود. حفظ و صیانت از اصول و مرزهای اجتماعی و رعایت تفکیک کارکردیِ این نهادها، وظیفه‌ای است که همه باید بدان بکوشند ولی در درجۀ اوّل این اولیای امور کشورند که باید آن را رعایت کنند و از دیگران هم رعایت آن را بخواهند. ما از مسؤولان کشور و متولّیان امور در وزارت خانه‌ها و نهادهای ذی ربط مُصرّانه می¬‌خواهیم با رفع ممانعت‌ها و محدودیت ها برای فعالیت های علمی جامعه شناسِ پژوهنده، جناب آقای دکتر سعید مدنی و برای همۀ دانشگاهیان، محقّقان، دانشجویان و معلّمان جامعه، هم زمینۀ رُشد و اعتلای علم را، که کشور ما برای عبور از بحران‌ها سخت بدان محتاج است، فراهم آورند و هم زمینه‌ساز مُشارکت همۀ اهل علم، دانشمندان و محقّقان در رفع مسائل بسیار حادّ کشور گردند.

اعضای هیأت مدیره ادوار انجمن جامعه شناسی ایران

1. تقی آزاد ارمکی
2. پرویز اجلالی
3. شیرین احمدنیا
4. فرهنگ ارشاد
5. علی‌اصغر اصغری
6. شهلا اعزازی
7. حمید انصاری
8. پرویز پیران
9. محمد توکل
10. حمیدرضا جلایی پور
11. فاطمه جواهری
12. علی محمد حاضری
13. اسماعیل خلیلی
14. پیام روشنفکر
15. محمد جواد زاهدی مازندرانی
16. سیامک زندرضوی
17. سیدحسین سراج زاده
18. ژاله شادی طلب
19. محمود شارع پور
20. داور شیخاوندی
21. محمد فاضلی
22. ناصر فکوهی
23. سعید معیدفر
24. محمد میرزایی
25. اسداله نقدی
26. علی یوسفی

yun.ir/yswfv6

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
👍1
Forwarded from جامعه‌شناسی
🎉 جشنواره کتاب آدم‌برفی تا 30 دی تمدید شد.

📚 کتاب‌های بیش از 200 ناشر کشور تا 26٪ تخفیف

جهت مشاهده عناوین روی اسامی ناشرین کلیک کنید.

نشرچشمه (25%)
نشرثالث (18%)
نشرنگاه (16%)
نشرهرمس (15%)
علمی و فرهنگی (15%)
انتشارات مروارید (18%)
نشر افق (25%)
نشر شیرازه (20%)
نشر میلکان (20%)
نشر روزگار (17%)
نشرسایان (26%)
نشرپارسه (15%)
نشر کرگدن (18%)
نشر کوله پشتی (20%)
نشر محراب قلم (20%)

در جشنواره کتاب آدم‌برفی بیش از 200 ناشر حضور دارند. عنوان کتاب یا ناشر مورد نظر خود را در barkhatbook.com جستجو کنید.


🌏جامعه‌شناسی👇
🆔 @IRANSOCIOLOGY
2025/07/09 05:34:30
Back to Top
HTML Embed Code: