Telegram Web Link
برنامه روز دوم (چهار‌شنبه25 تیرماه 1404)کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی

پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی
📔ورزش و تاب آوری اجتماعی در جهان پر التهاب

سخنرانان:
#دکتر_مقصود_فراستخواه
#دکتر_مریم_آئینی

مدیر نشست:
#دکتر_مجید_خاتونی
 
🗓 سه شنبه 24 تیر 1404 ساعت 17

🏡  سالن حافظ

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢 انجمن جامعه ورزش و فرهنگ ایران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
👏1
🔴 درباره بیانیه میرحسین موسوی

✍️ محمد مالجو

بیانیه میرحسین موسوی، همچون همیشه موجز است و کامل و هرآنچه باید موضع‌گیری درباره وضعیت کنونی را شامل بشود داراست؛
- محکومیت تجاوز به ایران و تسلیت به داغداران
- ستایش از درک درست مردم و ذکر مخاطرات مصادره حرکت مردم از سوی حاکمیت
- پیشنهادهایی برای تغییر در کوتاه‌مدت؛ آزادی زندانیان سیاسی و تغییر رویکرد رسانه ملی
- پیشنهادی برای تغییر اساسی؛ رفراندوم برای تشکیل مجلس موسسان قانون اساسی

میرحسین موسوی برای مردم تعیین تکلیف نکرده؛ چیزی بر آن‌ها تحمیل نکرده و همچنان بر همان سیاق ٨٨ و سال‌های پس از آن، تلاش کرده تا بر یک کلیت مردمی و سیاسی تاکید کند؛ این آن گوهر ناپیدا در اپوزیسیون جمهوری اسلامی است. اما آیا نیرویی سیاسی در وضعیت ما وجود دارد که خطوط میرحسین موسوی را نمایندگی کند؟ شوربختانه به نظر نمی‌رسد.

@kaleme

https://www.tg-me.com/Vortrags/97731
👍3👎3
ایران‌گرایی : منحط یا اخلاقی و زایشگر

محمدجواد غلامرضا کاشی

---
چرخش جمهوری اسلامی به ملیت و ملی‌گرایی تازگی ندارد. بیش از یک دهه است، وجود گروه‌های وابسته به ایران در غزه و لبنان و عراق به عمق راهبردی ایران نسبت داده می‌شد. استدلال می‌شد قدرت منطقه‌ای ایران، راهی است برای دفاع از تمامیت سرزمینی ایران. اگر با دشمنان خود در دوردست‌ها رویارو نشویم، باید کنار مرزهای خود آنها را ملاقات کنیم. شواهد دیگری هم می‌توان آورد و استدلال کرد منظومه گفتاری نظام، به تدریج به سمت ملیت‌گرایی سوق پیدا کرده است.  اما چرخش موفق به سمت ملیت‌گرایی، ملزوماتی دارد و الا از یک چاله به چاله دیگری خواهیم افتاد. 
گاهی تمسک به ملیت‌گرایی از سر ناچاری و ناشی از زوال گفتار اسلام‌گراست گاه یک انتخاب تازه اخلاقی. به نظر می‌رسد نظام با درک زوال گفتار اسلام‌گرا، به سمت نوعی ملیت‌گرایی منحط میل می‌کند.
یک گفتار سیاسی هنگامی زوال پیدا می‌کند که وجه هژمون خود را از دست داده باشد. نتواند روح و روان مردم را همراه خود کند. آنگاه ناگزیر است از منظومه‌های کلامی دیگر برای توجیه خود بهره ببرد. حضور ایران در کشورهای منطقه دیگر با تمسک به گفتار امت‌گرایانه و اسلامی پذیرش داخلی نداشت. به همین سبب برای توجیه حضور این نیروها از کلام ناسیونالیستی بهره برداری می‌شد. یک گفتار هنگامی که وجاهت سیاسی خود را از دست می‌دهد، دستمایه سوء استفاده و فساد نیز می‌شود. ظهور الیگارشی‌های فاسد مالی و اخلاقی در  اشکال گوناگون با نام اسلام و اسلام‌گرایی، مظهر تام و تمام زوال و انحطاط گفتار سیاسی اسلام‌گرا در ایران بود.
جنگ دوازده روزه با اسرائیل یک نقطه عطف در چرخش به سمت ملیت‌گرایی بود. اما این ملیت‌گرایی از همان بدو تولد منحط زائیده می‌شود.
چرا گفتار اسلام‌گرایی به سمت زوال و تضعیف پیش رفت؟ دوگانه سازی میان امت اسلام و دیگران، نقطه ضعف اصلی آن بود. چرا که امت‌گرایی اسلامی بعدها به امت‌گرایی شیعی، و پس از آن به امت‌گرای ولایی تغییر منزل داد. هر روز تنگ نظرتر از دیروز شد و چندان دایره دوستان را تنگ کرد که کمتر کسی مقیم حریم حرم ماند. این گفتار خود زوال و تضعیف خود را رقم زد. حال اگر قرار باشد همان بازیگران، همان سیاست‌ها و خط‌مشی‌های پیشین به نام ایران رقم بخورد، از یک صورت زوال یافته به گفتاری منتقل خواهیم شد که از همان روز اول منحط و فرسوده است. 
ایران‌گرایی به شرطی نو و زاینده زائیده خواهد شد که از گذشته درس بگیرد و دوگانه‌سازی‌های پیشین را تکرار نکند. ما ایرانیان جمعی از نوع بشریم. خیال نکنیم امت برگزیده و نورچشمی خدا و تاریخ بوده یا هستیم. البته میراث و تاریخی داریم که مختص خودمان است. کورش هخامنشی و فردوسی و شاهنامه و مولوی و قرآن و سعدی و تشیع و تسنن از جمله آنهاست. ما همزمان چندتا هستیم. ما چقدر به چند بودگی خود گشوده‌ایم؟ سوال دوم این است که با همه مواریث‌مان چه موهبتی برای بشریت امروز به ارمغان خواهیم آورد؟ برای درمان دردهای عام بشر امروز چه در چنته داریم؟
همزمان به میراث تاریخی و فرهنگی بشر گشوده باشیم. در سنت‌های فکری غرب و شرق جهان امروز، چه درمان‌هایی برای درمان دردهای ما نهفته است؟ ما به یک ایران‌گرایی  مشتاق دیگری نیازمندیم نه سنخی از ایران گرایی که دگرستیزی امت را این بار به زبانی تازه ترجمه کند.
ملیت‌گرایی گشوده، متکثر، گفتگویی و جستجوگر وفاق و دوستی یک انتخاب اخلاقی است. جمهوری اسلامی برای چرخش به سمت این سنخ از ملیت گرایی، نیازمند نقد رادیکال گذشته است.
واقع این است که ناسیونالیسم منحط امروز صاحب دارد. ایران‌گرایان در خارج از کشور و در داخل ایران با مستمسک عرب ستیزی و افغان ستیزی بیش از یک دهه است جان گرفته‌اند. جمهوری اسلامی با چرخش به سمت این سنخ از ناسیونالیسم کاری جز آن نمی‌کند که خود را خلع گفتاری کند.
@javadkashi

https://www.tg-me.com/Vortrags/97703
👍2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
.
🇮🇷 « شریعتی و امر ملی »

🔹 پنل سوم: شریعتی و ضرورت خودآگاهی تاریخی (شنبه 21 تیرماه 1404 ، ساعت 20-23):

مقصود فراستخواه

https://youtu.be/INt9K11ZG_E?si=3_5Cj7TKlpkPADdS


زمان: 19 الی 21 تیرماه 1404

🎤 برگزاری در صفحۀ کلاب‌هاوس صدای فردا و کانال یوتیوب بیژن عبدالکریمی


انتشار با ذکر منبع بلامانع است .

کانال سخنرانی ها ، درس گفتارها و گفت و گوها :

https://www.tg-me.com/Vortrags
👎1
انجمن علمی دانشجویی علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری انجمن علمی اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، انجمن علمی دانشجویی مطالعات آسیا-پاسیفیک دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

🔹«جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل»🔹

▫️ پیامد ها و الزامات اجتماعی-فرهنگی در سطح ملی و منطقه‌ای

نشست پنجم:

👤با حضور:

▫️ دکتر نعمت‌الله فاضلی
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

▫️دکتر محمدرضا کلاهی
عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و اجتماعی


📆 چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴

ساعت ۲۱:۰۰


🔷جهت حضور در نشست به نشانی زیر پیام دهید:

🔴 تلگرام:
@iliyagolbaba

🔴 بله:
@iliyG

           (حضور برای همگان آزاد است)          
                                  
————————————
⚪️ انجمن علمی دانشجویی علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی

🔹 https://www.tg-me.com/ATU_PS

انجمن علمی دانشجویی مطالعات آسیا-پاسیفیک دانشگاه تهران

🔹 https://www.tg-me.com/UTAsiaPacific

انجمن علمی دانشجویی اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی

🔹 https://www.tg-me.com/economicsth
2025/07/13 20:25:04
Back to Top
HTML Embed Code: