Telegram Web Link
فراستخواه تبیین کرد

عاشورا ؛ روایتی از عظمت روحی ، شهادت و آزادگی



https://www.tg-me.com/Vortrags/97707

مقصود فراستخواه در پنجمین جلسه نشست «چراغی دیگر» از سلسله نشست‌های خانه اندیشمندان علوم انسانی به موضوع «محکمات و متشابهات عاشورا» پرداخت و گفت:‌ عاشورا روایتی از عظمت روحی، شهادت و آزادگی و از تجربه بخشایش، گذشت و وفا است که این روایت به ناگزیر دراماتیک است. هر کسی که وجدان و شرف و آگاهی داشته باشد و در چنین موقعیتی قرار بگیرد به ناگزیر روایت دراماتیک خواهد داشت.


به گزارش ایکنا، مقصود فراستخواه، جامعه‌شناس و استاد موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی در پنجمین جلسه نشست «چراغی دیگر» از سلسله نشست‌های خانه اندیشمندان علوم انسانی که به مناسبت ایام شهادت سیدالشهدا(ع) شامگاه شنبه ۱۴ تیر برگزار شد به موضوع «محکمات و متشابهات عاشورا» پرداخت که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم.
 
دین ساحت ذهن و زبان بشر است و عنصر مرکزی آن توجه به عنصر قدسی، غایی و رستگاری نهایی است اما ذهن و زبان انسانی حداقل به غیر از ساحت دین، هفت ساحت دیگر دارد. هر کدام از این هفت ساحت موجودیتی دارند که مهم هستند و قواعد و زبان خاصی دارند؛ مانند ساحت عقل و خردورزی که یک ساحت مستقل است، ساحت الفت، ساحت اخلاق، ساحت معنا، ساحت هنر و صور خیال، ساحت علم‌ورزی و ساحت فناوری. زکریای رازی در مباحث فلسفی خود از ملت‌هایی بحث می‌کند که اصلاً نبوتی در بین آنها نبود و زندگی کردند و تمدن، اخلاق، الفت و عقل داشتند. 
 
اتفاقاً یکی از خطابه‌های حسین بن علی، سیدالشهدا(ع) در روز عاشورا که در قدیمی‌ترین منابع هم ذکر شده است دلالت و آشکاری بر این فرض دارد که فرموده‌اند «ای گروه ابوسفیان، دین ندارید و از معاد نمی‌ترسید؟ آزاده باشید؛ اگر آزاده نیستید به عرف و سنت‌های عرب بازگردید. من را می‌کشید؟ این جهال و لات‌های خود را نگذارید که به خانواده‌ام تعرض کنند.» حسین بن علی(ع) در اینجا ساحت آزادمنشی مستقل از دین، ساحت اخلاق و ساحت عرف عرب را معرفی می‌کند. هشت ساحتی که بیان شد که یکی از آنها ساحت دین است که هر کدام مبادی و روش‌شناسی خود را دارند. میان این ساحات هشتگانه می‌توان با حفظ قلمرو و همزیستی قلمروها به شکل خلاق و آزادمنشانه؛ تعامل، تبادل و گفت‌وگوهای ثمربخشی صورت گیرد. 
خطاهای ساحت دینی
هر کدام از این ساحت‌ها هم معرض‌ها، مغالطات و خطاهایی وجود دارد؛ مثلاً پوزیتیویسم در ساحت علم‌ورزی، خطایی است که دانشمندان مرتکب می‌شوند و در ساحت دین‌ورزی هم همین گونه است که استعداد تعصب و تمامیت‌خواهی است. کسی که به غلط دین می‌ورزد می‌تواند بگوید که همه چیز را من تعیین می‌کنم و دین تکلیف همه چیز را مشخص می‌کند. کجای منطق می‌گوید که دین باید تکلیف همه چیز را روشن کند؟ در ساحت دین، غلبه احساسات کور، هیجانات مفرط، عقل‌گریزی، خرافات و مناسک‌گرایی وجود دارد البته منظور مناسکی که جزو فرهنگ، آیین‌ها و مناسک هر فرهنگی وجود دارد، نیست. نکته مهم دیگر این است که در ساحت دین استعدادی وجود دارد که تمایل دارد بر سایر ساحت‌ها سلطه داشته باشد که می‌توان آن را «سلطه مقدس» بر تمامی ساحت‌ها به نام دین نامید. 
 
همچنین در دین استعداد غلو و مبالغه وجود دارد که در قرآن به این موضوع با آیه «لَا تَغْلُوا فِي دِينِكُمْ» بر این مسئله تأکید شده است. به عنوان مثال می‌توان به غلو در نهضت سیدالشهدا(ع) اشاره کرد که از صفویه تا قاجار و از قاجار تا انقلاب و به ویژه از انقلاب تا به امروز غلوهای زیادی در نهضت حضرت اباعبدالله سیدالشهدا(ع) صورت گرفته است. نمونه‌های آن عباراتی است که متعلق به دوره قاجار است و از فضای عراقی برخاسته است که گفته شده «إنَّ الحیاةَ عقیدةٌ و جهادٌ» که نه حدیث است و نه منبع آن در کتاب‌ها وجود دارد که از سنت‌های دینی عراقی در دوره قاجار برخاسته است که بالاتر از عقل و قرآن نشسته است و در دوره انقلاب از آن یک ایدئولوژی ساخته شد که یعنی عقیده داشته باشید و مدام در راه آن بجنگید. وقتی یک ایدئولوژی دولت می‌شود نتیجه آن مشخص است؛ گویی کل زندگی ما یک ایدئولوژی است و ستیز با آن ایدئولوژی با همه چیز و همیشه است. عبارت «کُلُّ یَومٍ عاشورا و کُلُّ أرضٍ کَربَلا» هم هیچ سندیتی درباره درست بودن آن وجود ندارد و بیشتر از طریق منابر و تریبون‌ها منتشر شده است که یعنی همه روزها عاشورا و همه جا کربلاست؛ باید پرسید پس چه روزی، روز کار، ورزش، عقلانیت، بازار، تولید و توسعه است؟ 

ادامه مطلب در لینک زیر:
https://iqna.ir/fa/news/4293051/%D8%B9%D8%A7%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B9%D8%B8%D9%85%D8%AA-%D8%B1%D9%88%D8%AD%DB%8C-%D8%B4%D9%87%D8%A7%D8%AF%D8%AA-%D9%88-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C
👎3🥰1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📔چراغی دیگر؛ دومین جلسه از سلسله نشست‌های خانه اندیشمندان علوم انسانی به مناسبت ایام شهادت سیدالشهدا (علیه السلام) در سال 1404


سیاست و حقیقت : درسی از حادثه کربلا

سخنران :

#دکتر_محمدجواد_غلامرضا_کاشی

https://youtu.be/_6eSO0Oaozo?si=7FhbLUIRi7DqUvQ2

https://www.instagram.com/reel/DL4Ln77sKXm/?igsh=ZTQ0OTE5dW8wNnI4


🗓 چهارشنبه 11 تیر 1404 ، ساعت 20:30

🏡  خیابان استاد نجات الهی، بوستان ورشو، سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی


💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht


انتشار با ذکر منبع بلامانع است .

کانال سخنرانی ها ، درس گفتارها و گفت و گوها :

https://www.tg-me.com/Vortrags
👎4🥰1
⭕️ سقوط در چاه اسلام سیاسی

محمد مالجو

آیا مناقشۀ خونین میان اسرائیل و ایران فقط یک بازیِ شطرنج سیاسی است بر سر منافع ملیِ هر یک از دو کشور متخاصم؟ پاسخِ مبتنی بر «رئال‌پالیتیک» می‌گوید بله. لنز واقع‌گرایانۀ «رئال‌پالیتیک» به‌روشنی نشان می‌دهد که هر دو بازیگر، یعنی ایران و اسرائیل، در این آوردگاهِ مرگ و زندگی با تمام توان در پی بقای خود از طریق ایجاد بازدارندگی‌اند، از طریق تسلط بر منابع و گذرگاه‌های راهبردی، از طریق رقابت برای کسب هژمونی منطقه‌ای، از طریق هر چه مجهزترسازی خود به توانایی‌های آفندی و پدافندی. تحلیل‌های مبتنی بر «رئال‌پالیتیک» به‌درستی نشان می‌دهند که هر دو کشور در منازعه‌ای وجودی‌اند برای تحکیم جاپای خود در این میدان پرخطر. اما آیا این تصویر دقیق برای ما تمام ماجرا را روایت می‌کند؟ هرگز! «رئال‌پالیتیک» گرچه چگونگی این منازعه را با جزئیات ترسیم می‌کند اما در برابر پرسش از «چرایی»اش به‌تمامی ساکت است. این چارچوب بی‌رمق به‌هیچ‌وجه پاسخی برای این پرسش بنیادی ندارد که چرا این منازعه به یک صف‌آرایی تمام‌عیارِ وجودی تبدیل شده است. چگونه می‌توان توضیح داد که عربستان و اسرائیل از دشمنی دیرینه به درجه‌ای از همکاری رسیدند؟ چرا ترکیه و اسرائیل، به‌رغم همۀ تنش‌هایی که با هم دارند، همواره رگه‌هایی پررنگ از روابط متقابل امنیتی و اقتصادی را حفظ کرده‌اند؟ چرا ایران و عربستان، به‌رغم رقابت‌های ژئوپولیتیک و حتی مذهبی، به سطح منازعۀ وجودی نرسیده‌اند؟ «رئال‌پالیتیک» در پاسخ به این معماها ناتوان است. «رئال‌پالیتیک» به‌دقت «چگونگی» را وصف می‌کند اما از «چرایی» به‌تمامی غفلت می‌ورزد. پاسخ حقیقی، البته فقط تا جایی که به طرف ایرانی برمی‌گردد، در قلب ایدئولوژی «اسلام سیاسی» نهفته است. این ایدئولوژی می‌تواند معمای مصاف جاری بر سر مرگ و زندگی را رمزگشایی کند. این مصاف، فراتر از یک بازی قدرت ساده، ریشه‌های عمیقی در باورها و جهان‌بینی‌ها نیز دارد که «رئال‌پالیتیک» از درک‌شان قاصر است. «رئال‌پالیتیک» به ما نشان می‌دهد که ما چگونه می‌جنگیم اما فقط اسلام سیاسی است که فریاد می‌زند چرا باید تا پای نابودی پیش برویم. ضرورت هولناک در همین‌جا سربرمی‌آورد: اگر قائلان به ایدئولوژی اسلام سیاسی در صحنۀ سیاست ایران کماکان چیرگی داشته باشند، حتی با فرضِ نامحتملِ پیروزیِ ما نیز، ایرانِ ما دچار باخت تمدنی خواهد شد.


🆔 @mmaljoo


https://www.tg-me.com/Vortrags
👥 گفتگو با دکتر نعمت‌الله فاضلی با موضوع

🔻 میز ایران

زمان: پنجشنبه، 19 تیرماه 1404، ساعت 18

مکان: کافه پترن، خیابان سمیه، تقاطع ایرانشهر

https://www.tg-me.com/Ihashti

📍جهت رزرو به آی دی زیر پیام دهید:

🆔 @ihashti_admin
🔘 نشست «عصر روشن» با محوریت «تأثیر جنگ بر ادبیات جهان» در خانه هنرمندان ایران

🌀 نشست ماهانه «عصر روشن» در خانه هنرمندان ایران، با محوریت «تأثیر جنگ بر ادبیات جهان» برگزار خواهد شد.

🔻در این روز شاعران به یاد «پرنیا عباسی»، شاعر جوان ایرانی که به همراه خانواده‌اش در حمله هوایی رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه به شهادت رسید، گردهمایی خواهند داشت.

🔻 معرفی کتاب‌های شعر تازه منتشر شده، شعرخوانی و گفت‌وگوی اهالی ادبیات و موسیقی از بخش‌های ثابت «عصر روشن» است.

🔻علیرضا بهرامی و افسانه حسنیه مجریان این نشست هستند.

🔻نشست ماهانه «عصر روشن» ساعت ۱۷ جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.

#خانه_هنرمندان_ایران
#سالن_استاد_امیرخانی

@iranartists
Instagram Downloader | اینستاگرام دانلودر:
یکی از مطالبی که اکثر قریب به اتفاق خانواده روشنفکران ایرانی می‌پذیرند، دیانت اخلاقی است. با توجه به این نکته، می‌بایستی تلاش کرد تا اخلاقیات بر دین تفوق یابد و یا دین با محک اخلاق سنجه شود.
با توجه به همین نکته بود که شما (و هم ما) حملات اسرائیل به فلسطین، لبنان و سوریه و حملات اسرائیل و آمریکا به ایران و هم‌چنان جنگ روسیه و اوکراین را محکوم کردید/کردیم. از آنجا که من شاگرد حقوق هستم، همه‌ی این جنگ‌ها را با (در حد سواد اندک حقوقی خود) مورد بررسی قرار دادم. هرچند شاید این صداها به گوشی نرسید و چنان شد که نباید می‌شد. ولی ما در حد وسع خود تلاش کردیم. به گفته‌ی مولانای بلخی: «دوست دارد یار این آشفته‌گی/کوشش بیهوده به از خفتگی».
این مسایل گذشتند و رسیدیم به اخراج بی‌مهابای حکومت (و ای‌بسا نه دولت) ایران. این اخراج ناانسانی افغانستانی‌های مهاجر، اگر جواز حقوقی (چه حقوق بین‌الملل و چه حقوق داخلی) داشته باشد، به دور از «مروت» است که هیچ، حتا دور از «مدارا» نیز است. یعنی حتا اگر افغانستانی‌ها دوست هم نبودند (که در سطح کل، ما افغانستانی‌ها، ایرانی‌ها را دوست و برادر می‌دانیم، هرچند که عناصر ناباب هم در میان هردو ملت

وجود دارند) باز هم مستوجب مدارا بودند -با دوستان مروت، با دشمنان مدارا.
گذشته و مهم‌تر از آن، خموشی عزیزان روشنفکر ایرانی جای پرسش است. عادت این عزیزان بود که پس از هر ماجرایی در داخل ایران و خارج از آن واکنش نشان می‌دادند و خواستار برقراری عدالت و رسیدگی به قضایا می‌شدند. در این مورد، که فقط شامل اخراج هم نیست (و شامل توهین، تحقیر، لت‌وکوب، نپرداختن رهن خانه، گرسنه و تشنه گذاشتن و حتا کشتن می‌شود) هیچ واکنشی از این عزیزان دیده نشده و شاهد سکوت گویای‌شان هستیم.
این مسأله ما را به یاد ابتذال شر هانا آرنت، در جریان محاکمه‌ی آیشمن در اورشلیم می‌اندازد. مگر روشنفکران ایرانی وارث سعدی نیستند که می‌گفت :«بنی آدم اعضای یکدیگرند»؟ اگر چند افغانستانی ناباب کارهای خرابی انجام داده‌اند، آیا همه باید به جرم آن‌ها مجازات شوند؟ اگر چنین شود، اصل تفرد جرم و جریمه (که یکی از اصول اولیه جرایم داخلی و بین‌المللی است) چه می‌شود؟ نکرده جرم را جریمه چرا؟ اگر قرار باشد اخراج صورد گیرد، آیا نباید از توهین و تحقیر خودداری کرد؟ اگر اخراجی در کار باشد، آیا نباید مزد کارگرانی که فراتر از توان کار کرد‌اند و کسانی که پول رهن خانه پرداخته‌اند را باز پرداخت؟تمام حرف من این است که سکوت شما گویای حال بدی است که نمی‌شود از آن دفاع کرد. با مهر
جواد

صفحه ی اینستاگرام صدیقه وسمقی

https://www.tg-me.com/Vortrags/97723
‍ ‍🔴 آقا مصطفی از نزدیک

✍🏻 سعید مدنی

زندان دماوند

▫️مصطفی تاج‌زاده‌ای که من پس از نزدیک به دوسال هم‌بندی و هم‌اتاقی و زندگی شبانه‌روزی در زندان اوین شناختم، قطعا با کسی که از راه دور می‌شناختم، تفاوت بسیار دارد. به گذشته کار ندارم، آن‌چه از زیست مشترک به یادگار دارم، بسیار عمیق‌تر و دقیق‌تر است.

▫️مدتهاست یکی از ملاک‌هایم برای ارزیابی افراد عاملیت انسانی است. عاملیت به طور دائمی در تنش با ساختارهای پیرامون افراد است. مهم نیست در نهایت انسان هم‌سو با ساختار یا خلاف آن عاملیت داشته باشد، مهم این است که انسان چه میزان برپایه «خودفرمانروایی» (autonomy) تصمیم می‌گیرد و عمل می‌کند. نسبت بین عاملیت و ساختار را گاه برحسب نسبت بین خرد و کلان توضیح داده‌اند. کلان میل به حذف خرد دارد و آقامصطفی خردی است که در گلوی بسیاری کلان‌ها از نظام حکمرانی تا دوستان اصلاح‌طلبش، از براندازها تا رفرمیست‌ها گیر می‌کند. در سال‌های اخیر او لقمه‌ی لذیذی برای همه این‌ها بوده‌است.

▫️وقتی در بازداشت اول گفت «در ایران تقلب انتخاباتی ممکن نیست»(قریب به مضمون) آب از لب و لوچه بازجویانش راه افتاد و فریاد زدند که یافتیم، اما تاج‌زاده تکه استخوانی مقابل آن‌ها انداخت که در گلوی‌شان گیر کرد و به همین سبب با جداسازی او از دیگر زندانیان بازداشتی ۸۸ و دوستانش، پس از طرح موضوع کودتای انتخاباتی، ناچار شد تاوان سنگینی دهد.

▫️وقتی چپ و راست اصلاح‌طلب تلاش کردند با بزک کردن پزشکیان و تقلیل‌گرایی سیاسی او را متقاعد کنند تا در انتخابات غیرمنصفانه، ناعادلانه و غیردموکراتیک شرکت کند و‌ لقمه‌ای لذیذ شود برای ابتذال روزنه‌گشایی، باز هم عاملیت آقامصطفی کار دستشان داد و حاضر به حضور در بازی بزرگان نشد.

▫️عاملیت تاج‌زاده او را برای همه غیرقابل پیش‌بینی کرده، برخلاف دیگران قابل پیش‌بینی که خودآگاه و ناخودآگاه اسیر ساختارهای خرد و کلانی هستند که بر آن‌ها سیطره دارند. اینان پیش از آن‌که تصمیم بگیرند کجا بایستند، جایشان تعیین شده است.

▫️آقامصطفی شورشی است، از همین رو با جهان اجتماعی‌اش برخوردی کارآمد و خلاق دارد و همین خلاقیت به او انگیزش قوی می‌دهد تا خواست‌ها، آرزوها و آرمان‌هایش را با قوت دنبال کند. همین خصیصه موجب شده تا بین آگاهی گفتاری و آگاهی عملی تاج‌زاده شکافی نبینیم، او همان می‌کند که می‌گوید و می‌نویسد! به قول گیدنز «عاملیت با رویدادها سروکار دارد که یک فرد عامل آن‌هاست. هرچیزی که اتفاق می‌افتد، می‌توانست اتفاق نیفتد اگر فردی در وقوع آن دخالت نمی‌کرد.»

▫️عاملیت تاج‌زاده را در زندگی روزمره زندان دیده‌ام، شاهد بوده‌ایم که چگونه زیر نگاه تند و خشن زندانیان سیاسی که او را «مزدور سابق رژیم» می‌دانستند، او آگاهانه با آن‌ها شوخی می‌کرد، قهقهه می‌زد تا یخ‌ها آب و باب گفتگو باز شود. درست همان‌طور که در کنار دوستان و همفکرانش در زندان نیز، با قوت و جدیت بحث می‌کرد، عصبانی می‌شد، داد می‌زد و بلافاصله پس از پایان گفت‌و‌گو باز هم شوخی بی‌ربط و باربطی سرهم می‌کرد تا دوستی را بغل کند و باز هم قهقهه زند.

▫️نمی‌دانم آقامصطفی در آینده چه مسیری را در پیش خواهد گرفت، شاید با او موافق باشم و شاید مخالف، اما مطمئنم عاملیت قوی‌اش هر تصمیمش در آینده را بر «خودفرمایی» او پی ریزی می‌کند و از همین رو هرچه کند و هرچه بگوید قابل احترام است و پایه‌های اخلاقی دارد، زیرا آزاده است.

تیرماه ۱۴۰۴
*کانال فردای بهتر
@kaleme

https://www.tg-me.com/Vortrags
1
.
🇮🇷 «شریعتی و امر ملی»
زمان: 19 الی 21 تیرماه 1404
🎤 برگزاری در صفحۀ کلاب‌هاوس صدای فردا و کانال یوتیوب دکتر بیژن عبدالکریمی

🔴لینک‌های ورود:
صفحۀ کلاب‌هاوس صدای فردا
کانال یوتیوب دکتر بیژن عبدالکریمی

🔹 پنل نخست: شریعتی و ضرورت خودآگاهی تاریخی (پنجشنبه 19 تیرماه 1404، ساعت 20-23):

بیژن عبدالکریمی، ابراهیم متقی، حسن یوسفی اشکوری، محمدجواد صافیان، میلاد دخانچی، آیدین ابراهیمی، امین ارژنگ

🔸 پنل دوم: شریعتی، ملیت ومذهب (جمعه 20 تیرماه 1404، ساعت 20-23):

علیرضا شجاعی‌زند، حسین راغفر، احمد زیدآبادی، مقصود فراستخواه، حمید پارسانیا، سیدجواد میری، محمد ثقفی، عطاءالله بیگدلی، علیرضا زادبر

🔹 پنل سوم: شریعتی و ایران  (شنبه 21 تیرماه 1404، ساعت 20-23):

محسن کدیور، شهریار زرشناس، احمد ملکی، علیرضا میرزایی، حسین مهدی‌زاده، فرهاد شفیع‌زاده
🍌3
🔵 «صدکتاب ماندگار قرن» به ایستگاه «نقد و سیاحت» اثر فاطمه سیاح می‌رسد

🔹در سی‌‌وسومین نشست از سلسله رویدادهای «صد کتاب ماندگار قرن» کتاب «نقد و سیاحت» در کتابخانه ملی به بوته نقد گذاشته می‌‎شود؛ مجموعه‌ای از سفرنامه‌ها، تأملات فرهنگی و اجتماعی و تحلیل‌هایی از یک زن روشنفکر ایرانی به عنوان یک منتقد فرهنگی.

🌐 مشاهده خبر کامل

#صد_کتاب_ماندگار_قرن
#سازمان_اسناد_و_کتابخانه_ملی_ایران

🆔 @nali_ir
سخنراني جناب آقای مهندس عبدالعلی بازرگان، راس  ساعت ۷ عصر،  جمعه  (August 11 2025)  به صورت حضوری در اتاق M50 كمپبل كاميونيتي سنتر برگزار میشود.

آدرس محل برگزاری نشست:

  1West Campbell Ave, Room_ M50 Campbell, CA 95008
👎2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
.
🇮🇷 « شریعتی و امر ملی »

🔹 پنل نخست: شریعتی و ضرورت خودآگاهی تاریخی (پنجشنبه 19 تیرماه 1404 ، ساعت 20-23):

حسن یوسفی اشکوری


https://youtu.be/07r4MW4ZMY0?si=Ru9ej7Y22T1M1sOB


زمان: 19 الی 21 تیرماه 1404

🎤 برگزاری در صفحۀ کلاب‌هاوس صدای فردا و کانال یوتیوب بیژن عبدالکریمی


انتشار با ذکر منبع بلامانع است .

کانال سخنرانی ها ، درس گفتارها و گفت و گوها :

https://www.tg-me.com/Vortrags
👎1
بیانیه میرحسین موسوی
از زندان اختر


🔴 در جریان جنایات اخیر اسرائیل و آمریکا علیه میهن‌ عزیزمان بار دیگر عیار مردم ایران محک خورد

ساختار کنونی نظام نماینده همه ایرانیان نیست | برگزاری رفراندم برای تاسیس مجلس موسسان قانون اساسی، راه را برای تحقق حق تعیین سرنوشت مردم هموار و دشمنان این مرزوبوم را از دخالت در امور کشور مأیوس خواهد کرد



بسم الله الرحمن الرحیم

▫️در جریان جنایات اخیر اسرائیل و آمریکا علیه میهن‌ عزیزمان یک بار دیگر عیار مردم ایران محک خورد و امتیازی بر امتیازات کارنامه تاریخی‌‌شان افزوده شد؛ و این نه فقط به خاطر همبستگی آنان در برابر دشمن، که به واسطه ایستادگی آنها در عین رنجیدگی‌های عمیق بود. در حالی که فرزندان نظامی ملت شهید یا غافلگیر شده بودند دوراندیشی ستودنی مردم نقشه‌های شوم متجاوزان را ناکام گذاشت. اینک پس از سپری شدن آن روزها، هولناک خواهد بود اگر کسانی با رویاپردازی واکنش جامعه را تاییدی بر شیوه حکمرانی ناکارآمدشان بپندارند یا جلوه دهند. چنین اشتباهی ملت را دلسرد و بیگانه را امیدوار خواهد کرد که شاید بار بعد بتواند خدای‌ناکرده در سپری که او را ناکام‌ گذاشت رخنه‌ای بیابد.

▫️مردم پس از  آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند که بی‌پاسخ ماندن‌شان دشمن را شاد می‌کند. در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانه ملی کمترین توقعات است. علاوه بر این، وضعیت تلخی که برای کشور پیش آمد نتیجه یک رشته خطاهای بزرگ بود. تجربه جنگ دوازده روزه نشان داد که ضامن نجات کشور احترام به حق تعیین سرنوشت همه شهروندان است و ساختار کنونی نظام نماینده همه ایرانیان نیست. مردم می‌خواهند شاهد تجدیدنظر در آن خطاها باشند. برگزاری رفراندوم برای تاسیس مجلس موسسان قانون اساسی، راه را برای تحقق حق تعیین سرنوشت مردم هموار و دشمنان این مرز و بوم را از دخالت در امور کشور مأیوس می‌کند.

«إنّ لربّکم فی ایام دَهرکُم نفَحات، ألا فتَعرّضوا لها و لا تعرضوا عنها». به راستی که در روزهای زمانه نسیم‌هایی از فرصت از سوی پروردگارتان هست، هان که آنها را دریابید و روی از آنها برنتابید.
اینجانب ضمن‌ محکوم کردن تجاوزات اخیر علیه کشورمان به خانواده‌های داغدار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گویم و برای شهدای این ایام رحمت و مغفرت آرزو می‌کنم.

میرحسین موسوی
۲۰ تیرماه ۱۴۰۴

@Kaleme

https://www.tg-me.com/Vortrags/97731
6👍1🍌1
Forwarded from نشر نی

‌نشر نی برگزار می‌کند:
جلسهٔ نقد و بررسی کتابِ
«‌کشف ایران»
نوشتهٔ علی‌ میرسپاسی

با حضور:
کاوه بیات
محمدحسین خسروپناه (آنلاین)
علی میرسپاسی (آنلاین)
رامین کریمیان (مترجم کتاب)

زمان: دوشنبه ۲۳ تیر، ساعت ۱۸
مکان: خیابان فاطمی، خیابان رهی معیری، نبش خیابان فکوری، پلاک ۲۰، ساختمان نشر نی، طبقهٔ پنجم


ورود برای عموم آزاد است.
👍3
Forwarded from BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻این هفته در پرگار: راز ماندگاری مراسم و مناسک شیعی در چیست؟


🔻چرا با اینکه نهادهای دینی در ایران در مجموع رو به ضعف می‌روند بزرگداشت محرم هر سال با شور بیشتری همراه است؟ راز ماندگاری مراسم و مناسک و نمادهای شیعی در چیست؟

میهمان‌ها:
احمد کاظمی موسوی، پژوهشگر تاریخ شیعه
بهار داوری، استاد تاریخ ادیان
رسول نفیسی، جامعه‌شناس

این برنامه پیش از این یک بار دیگر پخش شده است.

@BBCPersian
👍3
2025/07/12 05:53:55
Back to Top
HTML Embed Code: