Telegram Web Link
الگوی مصرف آب هر مشترک ۱۳۰ لیتر در شبانه روز شد.

🗓 ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، ۹:۵۴

به گزارش خبرنگاراقتصادی ایرنا، کاهش شدید بارش ها در سال آبی جاری و نیز احتمال بروز بحران های آبی سبب شد وزارت نیرو نسبت به اصلاح عدد الگوی مصرف آب به ازای هر مشترک در شبانه روز اقدام کند.

این وضعیت نشان دهنده آن است که کشورمان وارد پنجمین سال خشک شده و بر این اساس نیاز است نسبت به مدیریت بهینه مصرف آب اقدام های اصولی انجام شود.

در همین زمینه مدیرکل دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب کشور از ابلاغ الگوی جدید مصرف آب برای ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: بر این اساس، به صورت میانگین به ازای هر یک نفر ۱۳۰ لیتر در شبانه‌روز الگوی جدید تعریف و ابلاغ شده است. علی سید زاده ادامه داد: میانگین الگوی مصرف آب در سال ۱۴۰۳ به ازای هر یک نفر ۱۵۰ لیتر در شبانه‌روز بود.


وی افزود: بر مبنای الگوی تعیین شده در سال گذشته، ۵۲ درصد واحدهای خانگی و ساختمانی در کل کشور، کمتر از الگو و ۴۸ درصد بالای الگوی تعیین شده، مصرف آب داشتند.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب کشور اضافه‌کرد: حجم معادل مصرف آب مشترکان با مصرف کمتر از الگو (۵۲ درصد مشترکان) معادل ۲۸ درصد کل مصرف است، این در حالی است که حجم معادل مصرف آب در خصوص مشترکان بالای الگوی مصرف (۴۸ درصد مشترکان) ۷۲ درصد را شامل می‌شود.

سید زاده خاطرنشان‌کرد: نکته مهم این است که اعداد عنوان شده به صورت میانگین در کل کشور تعیین شده است اما در الگوی ابلاغی جدید برای سال ۱۴۰۴ به تفکیک هر شهر و در مجموع برای یک‌هزار و ۴۰۰ شهر به تناسب بعد خانوار آن شهر و شرایط آب و هوایی الگوی متناسب تدوین و ابلاغ شده است.

وی گفت: هم اکنون میانگین سرانه مصرف آب برای هر ایرانی ۱۹۵ لیتر در شبانه روز است، این در حالی است که الگوی مصرف (حد مجاز مصرف آب در شبانه روز) تعیین شده برای هر یک از افراد ۱۳۰ لیتر در شبانه روز تعیین شده است.


این مسئول اظهارداشت: بر این اساس حرکت به سمت رعایت الگوهای مصرف آب و سازگاری با شرایط کم آبی، تضمین کننده پایداری آب در طول سال است.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🗞⚠️کلانشهرهای تشنه

💧 بحران آب در شهرهای بزرگ جهان رو به افزایش است.

🗞روزنامه پيام ما (لينك)

⚠️در مطالعه‌ای با عنوان «روز جهانی صفر؟ بررسی تأمین و تقاضای فعلی و آینده آب در ۱۲ کلانشهری که به‌سرعت درحال‌توسعه هستند»، بحران رو به تشدید آب با تمرکز بر ۱۲ شهر جهان از جمله تهران بررسی شده است. این مطالعه که در مجله «شهرها و جامعه پایدار» منتشر شده است، واقعیت ناخوشایندی را نشان می‌دهد: در حال حاضر، ۱۱ شهر از این ۱۲ کلانشهر که ۱۷۸ میلیون نفر در آن زندگی می‌کنند، با کمبود آب دست‌وپنجه نرم می‌کنند. اگر اقدام عاجلی صورت نگیرد، کسری آب تا سال ۲۰۳۵ بیشتر می‌شود و زندگی میلیون‌ها نفر در معرض تهدید قرار می‌گیرد....

..شهر تهران با ۱۳.۷ میلیون نفر جمعیت، در حال حاضر با کسری ۴۴۴ میلیون مترمکعبی آب در سال مواجه است که معادل ۲۹ درصد از تقاضای کل آن است. این کمبود ناشی از سرانه تقاضای آب -بیش از ۲۰۰ لیتر به‌ازای هر نفر در روز- و تلفات قابل‌توجه آب در شبکه توزیع است. در کل ۱۲ شهر، تلفات آب به‌سبب نشت و کارایی پایین (فرسودگی، نگهداری ضعیف، مدیریت نادرست در بهره‌برداری و تکنولوژی قدیمی)، در مجموع ۴.۷ میلیارد مترمکعب یا ۳۳ درصد از آب تأمین‌ شده است. این مقدار آب برای تأمین نیازهای سالانه بیش از صد میلیون نفر با سرانه ۱۳۵ لیتر در روز ​​کافی است. شایان ذکر است که این حجم آب تقریباً برای جبران کسری فعلی کافی است و همچنین، فرصت مهمی برای رفع ناترازی به‌شمار می‌آید...


...تلفات آب همچنان یک مسئله اساسی است. کاهش تلفات آب در تهران می‌تواند به‌شکل قابل‌ملاحظه‌ای کسری ۴۴۴ میلیون مترمکعبی را کمتر کند. شهر توکیو از نمونه‌های پیشرو در کاهش موفق تلفات آب به‌شمار می‌آید. اکنون میزان هدررفت آب در شبکه آب شهری توکیو تنها دو درصد است....


راه‌حل‌های پیشنهادشده در این مطالعه عبارتند از:
۱. ارتقای زیرساخت: نوسازی لوله‌ها و جلوگیری از نشت به‌منظور کاهش هدررفت آب در شبکه توزیع.
۲. کاهش مصرف: کمپین‌های عمومی و انگیزشی برای کاهش سرانه تقاضا.
۳. منابع جایگزین: شیرین‌کردن آب، استفاده مجدد از فاضلاب، یا جمع‌آوری آب باران برای تقویت تأمین آب.
۴. اصلاح حکمرانی: عزم سیاسی جدی، سیاست‌ها و نظارت قوی‌تر برای اطمینان از دسترسی عادلانه و استفاده پایدار.


#كلانشهرهاي_تشنه
#پيام_ما

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💧پوستر باشگاه گل‌گهر سيرجان براي بازي هفته بيست و هفتم ليگ برتر با استقلال تهران


💧 "قهرمان زمين باشيم براي حفظ آب"

🔗كرمان نو (لينك)

رسانه رسمی باشگاه گل‌گهر سیرجان در توضیح این پوستر نوشته:
«درحالی‌که زمین‌های تشنه، چشم به آسمان دوخته است، گل‌گهر در مصاف با استقلال، صدای کمبود آب خواهد شد. این هفته، فوتبال را به یاد آب بازی می‌کنیم. برای هر قطره‌ای که زندگی می‌بخشد… بیاییم همه با هم با حفظ آب، قهرمان زمین باشیم و آن‌گونه که زمین سبز فوتبال را دوست داریم؛ زمین زندگی را هم سبز نگه داریم…»


#ليگ_برتر
#گل‌گهر_سيرجان
#استقلال_تهران
#صداي_آب

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
قانون برنامه پنجساله هفتم و پساب

✍️سعید مرید؛ استاد دانشكده كشاورزي دانشگاه تربيت مدرس

📘(يادداشت تحليلي)- نشريه آب و توسعه پايدار-سال يازدهم، شماره 4-1403

در قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، پساب جایگاه ویژه‌ای را پیدا کرده است. این موضوع ذیل ماده 39 و در بندهای متفاوتی مانند بند «ب» برای تأمین آب فضای سبز و «ث» برای تأمین آب صنایع، مورد توجه می‌باشد. پساب از منظر مدیریت منابع آب بخشی از یک سیستم آبی است و نگاه انتزاعی به آن می‌تواند بسیار خسارت‌بار باشد. با چنین نگاهی در هرگونه بهره‌برداری از این منبع، ابتدا لازم است، سوالات مهمی پاسخ داده شود، مانند آنکه: 1) کارکرد قبلی پساب‌ها در این سیستم چه بوده است؟ 2) درصورت تغییر کاربری این منبع تبعات آن روی کارکرد قبلی چه خواهد شد؟ 3) آیا بهره‌برداری از پساب، افزایش مصرف آب را هم به دنبال دارد؟ و سوالاتی دیگر از این سنخ.

اصل عدم استفاده از آب شرب براي فضاي سبز مورد تاييد است، ولي سازوكارهاي اولويت‌دار ديگري بايد در دستور كار قرار گيرند، در راس آن‌ها حذف چمن از منظر شهري مي‌باشد، مگر در موارد خاص.

متناسب با شرايط كشور و در شرايطي كه فرونشست دشت‌ها و تراز منفي سفره‌هاي آب زيرزميني به تهديدي جدي براي امنيت ملي تبديل شده است، استفاده از پساب قبل از آنكه بخواهد مورد توجه براي مصرف جديد باشد، مي‌بايست به تغذيه سفره‌هاي آب زيرزميني و جلوگيري از فرونشست‌ها تخصيص يابد.

"پساب" را نبايد ابتدا به‌عنوان يك منبع آب جديد ديد، بلكه آنچه در بهره‌برداري از آن رخ مي‌دهد، يك «بازتخصيص» است. بهره‌برداري جديد از آن ظرافت‌هايي دارد كه متاسفانه هنوز در برنامه‌ريزي منابع آب كشور نهادينه نشده است.


#پساب
#برنامه_هفتم
#آب_زيرزميني
#حقابه_زمين
#فرونشست

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مهاباد، علی دیانتی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، در گفت‌و‌گو با خبر صدا و سیمای مهاباد اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و محدودیت‌های ناشی از کم‌آبی در استان، برنامه‌ریزی جامعی برای اصلاح الگوی کشت و مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی تدوین شده است.

وی افزود: به‌منظور احیای دریاچه ارومیه و کاهش فشار بر منابع آبی، سطح زیر کشت محصولات پرآب‌بر مانند چغندرقند و یونجه که حدود ۵۰ درصد از آب بخش کشاورزی را مصرف می‌کنند، کاهش یافته و در مقابل، کشت محصولات کم‌آب‌بر مانند دانه‌های روغنی از جمله کلزا، گندم و جو گسترش یافته است.

دیانتی تأکید کرد: این اقدامات نه‌تنها مصرف آب را کاهش می‌دهد، بلکه با افزایش تولید دانه‌های روغنی مانند کلزا، بخشی از نیاز کشور که بیش از ۸۵ درصد آن از طریق واردات تأمین می‌شود، در داخل تولید خواهد شد.

وی ادامه داد: با اصلاح آرایش کشت چغندرقند، بهره‌وری آب تا ۵۰ درصد در هر هکتار افزایش یافته است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی همچنین به اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها اشاره کرد و گفت: در این طرح، کشت محصولاتی مانند گلرنگ، کاملینا، نباتات علوفه‌ای، حبوبات و گیاهان دارویی در اولویت قرار دارد تا وابستگی به منابع آبی کاهش یابد.

دیانتی افزود: طرح‌های زیرساختی نظیر انتقال آب با لوله و توسعه سیستم‌های نوین آبیاری نیز برای بهینه‌سازی مصرف آب در حال اجرا است.

وی با اشاره به کاهش ۳۸ درصدی بارندگی در سال جاری، خاطرنشان کرد: با وجود این چالش، تلاش می‌کنیم با اجرای این برنامه‌ها، تولید کشاورزی را حفظ کرده و به احیای دریاچه ارومیه کمک کنیم.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بازار مبادله آب‌هاي نامتعارف.pdf
162.7 KB
تصویبنامه مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۱۷ هیات وزیران درخصوص «آیین نامه اجرایی بند ت ماده ۳۸ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع ایجاد بازار مبادله آب های نامتعارف)» طی نامه شماره ۷۷۲۵ در تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۲۴ توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.

#آب_نامتعارف
#بازار_مبادله
#برنامه_هفتم

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رئیس اتاق اصناف کشاورزی هشدار داد؛ کاهش سهم آب کشاورزی؛ تهدیدی برای امنیت غذایی و نادیده‌گرفتن قوانین

به گزارش ایسنا، پیمان عالمی - رئیس اتاق اصناف کشاورزی - در نشست خبری امروز ( ۲۶ فروردین) نسبت به کاهش سهم آب کشاورزی و پیامدهای ناگوار آن هشدار داد. وی از اعلام دیرهنگام این تصمیم انتقاد کرده و تأکید کرد که این اقدام بدون برنامه‌ریزی مناسب، ممکن است تولید محصولات کشاورزی را تا ۴۰ درصد کاهش دهد، مسئله‌ای که مستقیماً امنیت غذایی کشور را تهدید می‌کند.

عالمی با اشاره به تأثیر مستقیم این کاهش بر تأمین مواد غذایی، تصریح کرد: در شرایط بحرانی ناشی از خشکسالی، انتظار می‌رفت وزارت نیرو با وزارت جهاد کشاورزی همکاری کند تا از اختلال در تولید غذا جلوگیری شود. اما به‌جای تعامل، این وزارتخانه با تصمیمات یک‌جانبه و کاهش ناگهانی سهم آب، کشور را با خطر کاهش شدید محصولات کشاورزی مواجه کرده است.

وی همچنین به عدم رعایت قوانین بالادستی اشاره کرد و گفت: مطابق ماده ۲۶ قانون توزیع عادلانه آب مصوب سال ۱۳۶۱، وزارت نیرو موظف است بر اساس میزان آبی که وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌ریزی می‌کند، تخصیص آب را انجام دهد. این در حالی است که کاهش ناگهانی سهم آب کشاورزی، بدون هماهنگی لازم، خلاف این قانون و سایر مقرراتی است که بر مدیریت یکپارچه منابع آبی تأکید دارند.
عالمی همچنین به ماده ۱۱ و ماده ۱۳ قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این قانون وظایف مشخصی را برای مدیریت تأمین و توزیع آب در بخش کشاورزی تعیین کرده‌اند.

وی تأکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی، به دلیل نبود اختیارات کافی و دخالت‌های وزارت نیرو، قادر به اجرای سیاست‌های مورد نیاز برای پایداری تولید غذا نیست.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی هشدار داد: ادامه این وضعیت نه‌تنها موجب کاهش محصولات کشاورزی خواهد شد، بلکه با تهدید جدی امنیت غذایی کشور همراه است. بازنگری در سیاست‌های تخصیص آب و اجرای دقیق قوانین موجب می‌شود تا از پیامدهای منفی جلوگیری شود.

عالمی به کاهش ناگهانی تخصیص آب به بخش کشاورزی که از ۶۳ میلیارد متر مکعب به ۲۴ میلیارد متر مکعب، یعنی حدود یک سوم، رسیده است، اشاره کرد و گفت: این اقدام باعث بروز چالش‌های جدی برای کشاورزان خواهد شد.


رئیس اتاق اصناف کشاورزی اظهار کرد: وزارت نیرو به‌جای توجه به نیازهای کشاورزی، از آب به عنوان یک منبع درآمدی استفاده می‌کند.

وی این موضوع را مغایر با قوانین توزیع عادلانه آب، مدیریت یکپارچه منابع آب و قانون کسب و کار دانست. به گفته او، حداقل نیاز آب بخش کشاورزی در سال جاری ۴۰ میلیارد متر مکعب است، در حالی که وزارت نیرو تنها ۲۴ میلیارد متر مکعب آب اختصاص خواهد داد.


رئیس اتاق اصناف کشاورزی همچنین افزود: کاهش توزیع آب از سوی وزارت نیرو می‌تواند به کاهش حداقل ۴۰ میلیون تن محصولات کشاورزی منجر شود که این مسئله به‌ویژه در شرایط وخیم کنونی کشور، به شدت نگران‌کننده است.


عالمی همچنین از قطعی‌های مکرر برق به عنوان یک سوء مدیریت از سوی وزارت نیرو یاد کرد و گفت: این قطعی‌ها در کنار کاهش تخصیص آب، کشاورزان را با مشکلات جدی مواجه کرده است. هیچ برنامه خاصی برای کمک به کشاورزان در عبور از این بحران‌ها وجود ندارد و چنین شرایطی می‌تواند به کاهش تولید محصولات غذایی و تهدید امنیت غذایی کشور منجر شود.
عالمی با اشاره به ارتباط مستقیم تأمین برق و تولید غذا، تصریح کرد: در شرایط بحرانی حاصل از خشکسالی و کاهش منابع آبی، انتظار می‌رفت وزارت نیرو با وزارت جهاد کشاورزی همکاری لازم را داشته باشد تا از اختلال در تولید غذا جلوگیری شود. اما به‌جای همکاری، این وزارتخانه با تصمیمات یک‌جانبه و مداخله در تأمین برق، کشاورزان را با بحران‌های جدی مواجه کرده است.
وی همچنین به عدم رعایت قوانین بالادستی در این زمینه اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو موظف است بر اساس تأسیسات و نیازهای کشاورزان، برق مورد نیاز را تأمین کند. اما قطعی‌های مکرر برق در این بخش، بر خلاف قوانین و مقرراتی است که بر مدیریت منابع انرژی تأکید دارند.
عالمی همچنین به تبعات اقتصادی ناشی از این قطعی‌ها اشاره کرد و گفت: بسیاری از کشاورزان به دلیل نبود برق کافی قادر به راه‌اندازی سیستم‌های آبیاری و تهویه مناسب نیستند که این مسئله به کاهش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی منجر خواهد شد.


رئیس اتاق اصناف کشاورزی هشدار داد: ادامه این وضعیت نه‌تنها تولید محصولات کشاورزی را کاهش می‌دهد بلکه با تهدید جدی امنیت غذایی کشور همراه است.
وی در پایان تأکید کرد: وزارت نیرو باید در سیاست‌های برق‌رسانی خود تجدید نظر کرده و همکاری‌های لازم با وزارت جهاد کشاورزی را به منظور تأمین برق و حمایت از تولیدکنندگان کشاورزی به‌کار گیرد تا از پیامدهای منفی بیشتری جلوگیری شود.


🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رئیس خانه صمت ایران در گفت‌وگو با ایسنا: صنعت زنده به آب است؛ نباید آینده تولید را تباه کنیم/ ضرورت استفاده از ماشین‌آلاتی که نیاز کمتری به آب دارند

عبدالوهاب سهل‌آبادی- رئیس خانه صمت ایران- در گفت‌وگو با ایسنا، با نگاهی بی‌پرده به ضعف‌های سیاست‌گذاری، نبود آمایش سرزمینی، جانمایی غلط صنایع و تأخیر در بهره‌گیری از فناوری‌های نوین آب‌بر پرداخته و تصریح کرد: مسئله آب نباید همچون سوخت، به حال خود رها یا صرفاً به بخش خصوصی سپرده شود؛ چراکه مردم و همچنین صنعت، هر دو از این تصمیمات ناصحیح آسیب خواهند دید.

🟣به‌جای برنامه‌ریزی، منابع‌ را از دست دادیم

وی ضمن تاکید بر اینکه صنعت، زنده به آب است، اظهار کرد: این جمله شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد، اما واقعیت در حقیقت همین است که بدون آب، نه تنها کشاورزی، بلکه بسیاری از صنایع کشور از نفس خواهند افتاد. امروز ما با بحران جدی در مدیریت منابع آبی به‌ویژه در مناطق مرکزی کشور روبه‌رو هستیم و صنعت با بی‌آبی دست‌وپنجه نرم می‌کند. متأسفانه به‌جای برنامه‌ریزی، منابع‌مان را هدر داده‌ایم؛ نه آمایش سرزمینی درستی انجام دادیم، نه از رودخانه‌ها و سیلاب ها به‌درستی بهره‌برداری کردیم. در نتیجه ما ساماندهی منابع را از دست داده‌ایم.

سهل‌آبادی در رابطه با نقش صنایع فولادی در این بحران، خاطرنشان کرد: منابع آبی کشور را عمدتاً در اختیار صنایعی گذاشته‌ایم که خودشان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آب هستند؛ از جمله صنایع فولادی. نکته نگران‌کننده اینجاست که بسیاری از این صنایع در مناطقی بدون امکان تامین پایدار آب یعنی در مرکز ایران و بدون توجه به اقلیم و ظرفیت‌های زیستی، ایجاد شده‌اند؛ حال نه‌تنها این تصمیمات غلط را اصلاح نکردیم که همان صنایع را هم توسعه داده‌ایم. این رویکرد، در بلندمدت امنیت آب و امنیت صنعتی کشور را توامان تهدید می‌کند.


رئیس خانه صمت ایران ادامه داد: یک نمونه، این موضوع استان یزد است. یزدی که تا دیروز برای تامین آب شرب خود نیازمند کمک استان اصفهان بود، امروز آب صنایع خود را نیز از اصفهان می‌گیرد. این یعنی، اضافه‌برداشت از یک منبع که خود، دچار تنش آبی است. در حقیقت باید پذیرفت که با این شیوه نمی‌توان آینده‌ای پایدار برای توسعه صنعتی رقم زد.

این مقام صنعتی در پاسخ به اینکه راه‌حل چیست و اینکه آیا انتقال آب راه‌حل مناسبی است؟ تصریح کرد: در حال حاضر، انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به سمت کرمان، یزد و اصفهان در حال انجام است؛ اما بسیاری از کارشناسان و فعالان محیط زیست معتقدند که این طرح‌ها، اکوسیستم منطقه را دچار آشفتگی خواهد کرد. ضمن اینکه ما تجربه‌های تلخی همچون خشک شدن دریاچه ارومیه را هم داریم. سدسازی‌های غیراصولی، حفر بی‌رویه چاه و نبود نظارت، نتیجه‌ای جز از بین رفتن زیست‌بوم‌ها، نداشت؛ بنابراین چنانچه قرار باشد دوباره همین مسیر را برویم، صنعت را فدای طبیعت کرده و طبیعت را هم فدای صنعت؛ این بازی باخت-باخت است.


سهل‌آبادی در خصوص استفاده مجدد از آب در صنعت، نیز معتقد است که در زمینه بازیافت آب، باید بسیار جدی‌تر از گذشته عمل کنیم. هرچند اقدامات خوبی آغاز شده، اما باید اذعان کنیم که ما در این زمینه دیر به فکر افتادیم. پساب‌های صنعتی باید به‌صورت کامل به چرخه تولید بازگردند و بازچرخانی در مقیاس وسیع‌تری اجرا شود. این نیاز به تجهیزات جدید، حمایت دولتی و فرهنگ‌سازی دارد. بدون سرمایه‌گذاری در این حوزه، مدیریت آب ممکن نخواهد بود.

وی افزود: بنابراین قطعا باید به سمت استفاده از ماشین‌آلاتی برویم که نیاز کمتری به آب دارند. صنعت ما باید پیشرفته شود. نمی‌توان با تکنولوژی دهه‌های گذشته، بحران‌های قرن جدید را مدیریت کرد. آب دیگر یک منبع در دسترس و ارزان نیست، بلکه یک سرمایه حیاتی و استراتژیک است. اگر صنایع ما نخواهند خودشان را با این واقعیت وفق دهند، در رقابت منطقه‌ای و جهانی عقب خواهند ماند. پیشنهاد ما این است که از این ‌پس باید در جانمایی صنایع، دقت ویژه‌ای به شاخص‌های اقلیمی، آبی و محیط‌زیستی داشته باشیم. صنایع آب‌بر باید در اطراف خلیج فارس و دریای عمان مستقر شوند. باید از آب دریا استفاده کرد، بازچرخانی را جدی گرفت و از تجربیات جهانی بهره برد. در کنار آن، باید بارش‌ها، سیلاب‌ها و منابع فصلی را به شکل مؤثر مدیریت کنیم. نباید بگذاریم به دلیل ضعف ساختاری در مدیریت منابع، سیل بیاید و برود و بعد از آن، تجربه بی‌آبی هم داشته باشیم.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
فرماندار تهران: نصب تجهیزات کاهنده مصرف در ادارات پایتخت/ تنش آبی را باید جدی گرفت​​​​​​​

فرماندار تهران با اشاره به ناترازی آب، گفت: اهمیت آب بسیار بالاتر از گاز و برق است؛ چرا که جایگزینی ندارد؛ باید این تنش آبی را جدی گرفت و وضعیت چاه‌ها و سفره‌های زیر زمینی را با دقت بررسی کرد.

به گزارش ایسنا، جلسه شورای حفاظت از آب پایتخت امروز (چهارشنبه) با حضور فرماندار تهران، مدیران شهری و نمایندگان شرکت آبفا، سازمان جهاد کشاورزی، شرکت توزیع نیروی برق تهران، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری استان برگزار شد.

حسین خوش اقبال فرماندار تهران در این جلسه با اشاره به وضعیت ناترازی‌های آب و برق، اظهار کرد: مشکلات پایتخت فقط مختص خودش نیست و در کل کشور بازتاب مثبت یا منفی دارد. منابع محدود و مصرف در تهران زیاد است؛ ۳ هزار و ۲۰۰ میلیون لیتر مترمکعب مصرف روزانه آب پایتخت گواه این آمار است.

وی ادامه داد: اهمیت آب بسیار بالاتر از گاز و برق است؛ چرا که جایگزینی ندارد. باید این تنش آبی را جدی گرفت و وضعیت چاه‌ها و سفره‌های زیر زمینی را با دقت بررسی کرد.

فرماندار تهران همچنین از رسانه‌ها درخواست کرد که در مسئله فرهنگ سازی و طریق مصرف صحیح منابع، وارد عمل شوند.

وی با بیان اینکه خط انتقال آب از سد طالقان از نظر منابع مالی و پیشرفت پروژه، وضعیت مناسبی دارد، عنوان کرد: تکمیل و بهره برداری طرح پروژه قمر بنی هاشم (ع) باید در اولویت قرار گیرد؛ چرا که بار سنگینی را از مصرف آب پایتخت برمی‌دارد.

فرماندار تهران تأکید کرد: مردم به مسئولان نگاه می‌کنند؛ اگر خودمان مصرف را رعایت نکنیم، مردم نیز رعایت نخواهند کرد. نصب تجهیزات کاهنده مصرف در ادارات باید با جدیت دنبال شود. همچنین بازبینی و کاهش آبیاری فضاهای سبز و کاهش استفاده از چاه‌های غیرمجاز و برخورد با متخلفین نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، کولر‌های آبی وسیله‌ای پر مصرف هستند که این روز‌ها با اوج گیری گرما نصب و راه اندازی و سرویس آن هم بیشتر می‌شود.
اما برای استفاده صحیح از این وسایل، خوب است تا چند نکته را رعایت کنیم.
استفاده از سایه بان برای کولر، استفاده نکردن از دور تند کولر‌های آبی، تنظیم دمای آسایش کولر گازی روی ۲۵ درجه، برای سرویس و راه اندازی کولر از سرویس کار دارای مجوز استفاده کنیم.
برای انجام هر کاری در مورد کولر باید برق را قطع کرد و در صورت امکان سر راه برق کولر فیوز هم گذاشت.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دومین جلسه بررسی وضعیت خشکسالی در سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد.

🗓 1404/01/27

به گزارش دفتر مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی : دومین جلسه کارگروه بررسی وضعیت تنش آبی سال زراعی جاری، وفق بند 1 مصوبات ستاد ملی مدیریت بحران کشور، با حضور معاونت آب و خاک، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی، نمایندگان تام الاختیار سازمان تحقیقات، مدیران وزارت نیرو و نمایندگان تام الاختیار سازمان زمین شناسی و محیط زیست کشور به ریاست رئیس محترم سازمان مدیریت بحران و دبیر شورای‌عالی مدیریت بحران کشور در محل آن سازمان درتاریخ 1404/1/27 برگزار گردید.

در این جلسه برنامه الگوی کشت اصلاح شده و برنامه های وزارت جهاد کشاورزی با تآکید بر آب تخصیصی وزارت نیرو ارائه گردید و ضرورت تجدید نظر در سهم آب تخصیصی وزارت نیرو ، به منظور تحقق هدفگذاریهای تولیدی و امنیت غذایی کشور و نیز تآمین منابع اعتباری از منابع مدیریت بحران برای مدیریت تنش آبی در حوزه مآموریتهای بخش کشاورزی کشور، ارائه گردید.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⚠️🚰🗞تأمین آب تهران پایدار نیست

🔗روزنامه پيام ما (لينك)

🟣.....نتایج جلسه اخیر هیئت وزیران درباره حل مشکل آب شرب برخی شهرها شگفت‌آور و تأسف‌برانگیز است. تجربه گذشته نشان می‌دهد وزارت نیرو نه‌تنها در انجام وظایف خود در زمینه مدیریت، حفاظت و بهره‌برداری پایدار از منابع طبیعی موفق نبوده، بلکه تعارض منافع در این وزارتخانه، به‌طور ملموس بر پایداری زیست‌محیطی کشور تأثیر منفی گذاشته است.

شرکت‌های آب‌وفاضلاب نیز در این روند از قاعده مستثنا نیستند. چرخه فروش آب، بازچرخانی ناقص و تخصیص غیراصولی آن به صنایع، اجرای وظایف اصلی این شرکت‌ها برای اصلاح الگوی مصرف را به حاشیه رانده است.

در تصویب‌نامه اخیر، حفر چاه در کلان‌شهرها و انتقال آب از طریق خط انتقال، به‌عنوان راه‌حلی برجسته مورد توجه قرار گرفته که با وجود جلوه ساده آن، تبعات مستقیم و غیرمستقیم سنگینی به‌همراه دارد. در ادامه این پیامدها بررسی خواهد شد و برخی راهکارهای موازی و جایگزین پیشنهاد می‌شود.

طرح‌های سدسازی و انتقال آب بین‌حوضه‌ای، به‌عنوان رایج‌ترین ابزار در نزد طراحان و تصمیم‌سازان وزارت نیرو، تبعات اجتماعی و آسیب‌های زیست‌محیطی فراوانی را در حوضه‌های آبریز و به‌ویژه تالاب‌های انتهای حوضه‌های فلات مرکزی به‌وجود آورده است. پناه بردن به حفر چاه آب در مناطق شهری نیز تبعات اجتماعی، امنیتی، زیست‌محیطی و اقتصادی ویژه‌ای، شامل فروریزش، فرونشست، تخریب زیرساخت‌ها و ابنیه مسکونی و خطوط انتقال را در پی خواهد داشت که حل‌وفصل آنها سخت و حتی غیرممکن خواهد شد....

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺💧مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان شهروندان این استان بخصوص شهرهای سمنان ، شاهرود و شهمیرزاد را به مدیریت و مصرف بهینه آب فراخواند و تاکید کرد : شهروندان از اتصال مستقیم پمپ به شبکه آب شهری خودداری کنند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان با بیان اینکه این استان کم‌بارش‌ترین استان کشور است گفت: بارش‌ها در سال ۱۴۰۳-۱۴۰۴ کمتر از میزان عادی بوده و این کمبود بارش بر روی چشمه‌ها و قنوات تاثیر گذاشته است.

وی با بیان اینکه سه شهر سمنان ، شاهرود و شهمیرزاد دارای کمبود آب هستند گفت: برای جبران این کمبود ، حفر چاه آب در این سه شهر در دستور کار است.

کشاورزیان افزود: ۲ حلقه چاه در شاهرود در حال تجهیز است که تا تیرماه وارد مدار میشود.

وی گفت: همچنین برای جبران کمبود آب در سمنان ۶ حلقه چاه حفر شده که ۳ حلقه از آن تجهیز و به مدار وصل شده است.

کشاورزیان افزود: برای شهمیرزاد هم حفر یک حلقه چاه پیش بینی شده است.

مدیر عامل آب و فاضلاب استان سمنان تولید منابع آب سالیانه در این استان را ۵۸ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: امسال حدود ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل ملی و استانی برای تجهیز و تامین آب در کوتاه مدت در نظر گرفته شده است.

وی تعداد مشترکان آب در مناطق شهری و روستایی را ۳۸۰ هزار مشترک بیان کرد و افزود: امسال با مشترکانی که برای افت فشار ، به صورت مستقیم از پمپ از شبکه آب منازل استفاده میکنند برخورد میشود و مشترکان باید از طریق مخزن و نصب آب بر روی پمپ از آب شهری استفاده کنند.

#آب_شرب
#سمنان

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟣 امضای تفاهمنامه کاهش ناترازی آب و انرژی در کشور توسط سه وزیر دولت چهاردهم

🟣وزیران سه وزارتخانه «آموزش و پرورش»، «نیرو و» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» با انعقاد تفاهمنامه‌ای سه جانبه همکاری‌های جدید خود را برای کاهش ناترازی آب و انرژی در کشور آغاز کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، بر اساس این تفاهم نامه که روز شنبه 30 فروردین ماه به امضای "علیرضا کاظمی"، "عباس علی آبادی" و "احمد میدری" رسید، وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، نیرو و تعاون، کار و رفاه اجتماعی متعهد خواهند شد در راستای تحقق اهداف و اجرای راهکارهای مندرج در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه هفتم توسعه جهت استانداردسازی الگوی مصرف آب و انرژی از امکانات طرفین به منظور هم افزایی استفاده کنند.


فرهنگ‌سازی و انتقال دانش تخصصی و تجربیات حوزه آب و انرژی به دانش آموزان، اولیاء و مربیان، اصلاح الگوی مصرف و کاهش مصرف منابع آبی و انرژی به منظور نهادینه شدن الگوهای رفتاری مناسب و تقویت حس مشارکت جویی و مسئولیت پذیری اجتماعی در بین دانش آموزان، اولیاء و مربیان از اهداف مهم این تفاهم نامه ذکر شده است.

از جمله تعهدات وزارت آموزش و پرورش در این تفاهم نامه فراهم کردن بستر مناسب به منظور ایجاد همکاری مشترک بین دانشگاه‌های فرهنگیان، شهید رجایی و پژوهشگاه نیرو و گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی کاهش الگوی مصرف آب و انرژی با اجرای طرح‌ها و پویش های ملی در مدارس است.

بر اساس این گزارش وزارت نیرو نیز متعهد به مشاوره و تامین و نصب تجهیزات کاهنده مصرف آب و انرژی به صورت پایلوت در مدارس و مراکز آموزشی و تربیتی، مساعدت و همکاری برای بازدیدهای علمی دانش آموزان از تأسیسات آب و برق، مشارکت در تهیه و تدوین محتوای استاندارد آموزشی و مهارتی در حوزه آب و انرژی است.

همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز متعهد به همکاری در تدوین محتوا و اجرای دوره های آموزشی به منظور استفاده بهینه از منابع آب و انرژی توسط دانش آموزان و دانشجویان و همکاری در تهیه و تدوین محتوا و استانداردهای آموزشی و مهارتی در حوزه آب و انرژی و مشارکت در برگزاری دوره‌های توانمندسازی برای فرهنگیان خواهد بود.

بر اساس این گزارش تفاهم‌نامه سه جانبه مورد اشاره از طریق راه‌اندازی یک کارگروه مشترک متشکل از نماینده‌های سه وزارتخانه وارد فاز اجرایی خواهد شد و به مدت سه سال اعتبار خواهد داشت.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⚠️کشت محصولات پرآب طلب در استان ایلام ممنوع شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان ایلام، در راستای مدیریت منابع آب و ایجاد توازن بین منابع و مصارف استان اطلاعیه ای با موضوع ممنوعیت کشت محصولات پر آب طلب از سوی شرکت آب منطقه ای ایلام انتشار یافت. این اطلاعیه علاوه بر نصب بیلبوردی در استان و شهرستانهای تابعه، بنحو گسترده در فضای مجازی استان توسط رسانه های پر مخاطب انتشار یافت.متن اطلاعیه به شرح ذیل می باشد:

قابل توجه کشاورزان محترم استان ایلام

« بر اساس مـــــــاده (۱) قانون توزیع عادلانه آب و مصوبات کارگروه ملی و استانی سازگاری با کم آبی و با عنایت به کاهش رواناب رودخانه ها، منابع آب سطحی و همچنین افت سطح آب زیرزمینی در سراسر استان، شایسته است تمامی بهره برداران منابع آب که از طرق مختلف شامل شبکه های آبیاری ایستگاه پمپاژ ثابت و سیار، چاه و موتور تلمبه چشمه و ... اراضی خود را مشروب می نمایند؛ از کشت محصولات پر آب طلب از قبیل برنج ، یونجه و ... در سال آبی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ خودداری فرمایند؛ لذا در صورت مشاهده هرگونه تخلف به استناد مواد ۲۷، ۲۸ و ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب، موضوع از طریق مراجع قضایی و انتظامی پیگیری خواهد شد.»



- گفتنی است این اقدام در پی کاهش بارندگی و نزولات جوی و افت سطح آب های زیرزمینی استان انجام گردید و هدف آن تامین آب مورد نیاز برای مصارف شرب، صنعت و کشاورزی به صورت پایدار است.

#ايلام
#ممنوعيت
#محصولات_آب_بر

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
1
«سازگاری با تغییر اقلیم و منابع آب »

🟣سخنرانان :
*سرکار خانم دکتر بنفشه زهرایی*
استاد دانشگاه تهران
*جناب اقای محمد ارشدی*
عضو شورای راهبردی اندیشکده تدبیر آب ایران


🗓 *چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

ساعت ۱۰ تا ۱۲

📗 برای شرکت کنندگان در نشست *گواهی حضور* صادر خواهد شد

🔗لينك دسترسي:
https://www.skyroom.online/ch/rcesd.ac.ir/climatechange


🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سومین نشست کارگروه تنش آبی در سازمان مدیریت بحران کشور برگزارگردید.

🗓 چهارشنبه ۱۰اردیبهشت ۱۴۰۴

این نشست که در راستای اجرای مصوبات دهمین جلسه ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کشوربا حضور نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی ( دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، معاونتهای آب و خاک،م امور باغبانی، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی ) وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نیرو و سازمان محیط زیست کشوردر وزارک کشوربرگزارگردید.

درابتدا مسائل و تعهدات طرفین در زمینه اقدامات انجام گرفته وفق مصوبات جلسه قبل مورد بررسی قرار گرفت، سپس موضوع مبانی محاسباتی تخصیص آب کشاورزی، توزیع استانی آب تخصیصی ( آبهای سطحی و رودخانه ها )، ضرورت تجدید نظر درخصوص آب حداقلی به بخش کشاورزی از سوی وزارت کشاورزی پیگیری شد. وزارت نیرو نیز به ارائه مراحل انجام طرح انتقال آب از طالقان به آبگیر بیلقان برای تامین آب شرب تهران پرداخت، سازمان محیط زیست درخصوص تامین حقابه محیط زیستی تالاب ها برای پیشگیری از مخاطرات زیست محیطی از قبیل گرد و غبار مطالبی را ایراد نمودند.

و مقرر شد که برنامه راهبردی اضطراری سال جاری برای کاهش خسارات و همچنین برنامه بلندمدت 5 ساله با رویکرد و توجه به محدودیت منابع آبی و اقلیمی کشور در اسرع وقت تهیه و مبنای پیگیری در شورای عالی بحران کشور باشد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سخنگوی صنعت آب کشور مطرح کرد: دو رویکرد مهم در کاهش ناترازی آب/ اقدام جدی برای جلوگیری از برداشت بی رویه از چاه‌های مجاز و غیرمجاز کشاورزی

سخنگوی صنعت آب کشور با تاکید بر پیشبرد اقدامات ویژه برای جلوگیری از اضافه برداشت و برداشت غیرمجاز در چاه‌های مجاز و غیرمجاز کشاورزی گفت: در جدول هفت ماده ۳۷ برنامه هفتم توسعه، پیش بینی شده است که میزان مصرف آب کشاورزی به ۶۵ میلیارد مترمکعب برسد و ۱۵ میلیارد مترمکعب از ناترازی‌ها رفع شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، "عیسی بزرگ‌زاده" گفت: در فصل هشتم برنامه هفتم توسعه که به موضوع "آب" اختصاص دارد، مواد و بندهای بسیار خوبی برای اصلاح حکمرانی و مدیریت آب پیش بینی شده است.
سخنگوی صنعت آب کشور در ادامه افزود: در جدول هفت ماده ۳۷ این برنامه، پیش بینی شده است که میزان مصرف آب کشاورزی به ۶۵ میلیارد مترمکعب برسد و ۱۵ میلیارد مترمکعب از ناترازی‌ها رفع شود که این هدف‌گذاری بسیار مهمی است.

وی یادآور شد: این هدفگذاری با دیگر اسناد موجود از جمله " نقشه راه آب" و "سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی" نیز سازگاری دارد.

به گفته وی، این هدفگذاری مهم در چهل و ششمین و چهل و هفتمین و نیز پنج جلسه کمیته تخصصی شورای عالی آب به صورت گسترده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بزرگ‌زاده افزود:
اعضای شورای عالی آب تصمیم دارند که میزان کاهش مصرف آب را در هر یک از دشت‌ها و حوضه‌های آبریز به تفکیک نوع مصرف (شرب، بهداشت، کشاورزی، صنعت و اهداف محیط زیستی) تعیین کنند. بخش بسیار مهمی از این امر انجام شده و به زودی نهایی خواهد شد.


سخنگوی صنعت آب کشور درباره راهکارهای پیش‌بینی شده برای رفع ناترازی آب اظهار کرد: در این زمینه نخست اقدامات ویژه و جدی در رابطه با مدیریت برداشت‌های غیرمجاز آب اعم از چاه‌های غیرمجاز و چاه‌های مجاز در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزایش بهره‌وری را موضوع دیگری برشمرد و بیان کرد: سازو کارهایی مانند بازار بهره‌وری می‌تواند در تعدیل بارگذاری کشاوری کمک کند؛ برای تعدیل بارگزاری کشاورزی معیارهایی در نظر گرفته شده است.

بزرگ‌زاده در این باره تصریح کرد:
اراضی کم بهره‌وری کشاورزی، اراضی که در بلنداب قرار گرفته و انرژی زیاد برای پمپاژ آب نیاز دارند، اراضی که مصرف آب در آنها فرونشست‌ها و خشکی تالاب‌ها را متاثر می‌کند و نیز اراضی که محصولات غیر راهبردی تولید می کنند، به عنوان معیارهایی در نظر گرفته شده است که در بهره‌وری مورد استفاده قرار می‌گیرند و روی آنها متمرکز هستیم، چرا که در تلاش هستیم مفاد سند ملی دانش بنیان و امنیت غذایی را با دقت پیاده کنیم.


🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⚠️ وزیر نیرو هشداد داد؛ آب تهران ظرفیت بارگذاری جمعیتی جدید ندارد.
وزیر نیرو با بیان اینکه استان تهران دیگر توانایی بارگذاری جمعیتی بیشتر را ندارد، هشدار داد: هم اکنون از همه پتانسیل‌ها برای تامین آب استان تهران استفاده شده و امکان تامین آب با مدل موجود بارگذاری جمعیت میسر نیست.

وزیر نیرو با بیان اینکه زمین‌های اطراف سدها پتانسیل خوبی جهت سرمایه گذاری در نیروگاه های خورشیدی است، گفت: در زمین و مخازن سدهای در اختیار آب و نیرو، حدود ۵۰۰ مگاوات پتانسیل نیروگاه های خورشیدی در خشکی و ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی شناور شناسایی شده که سرمایه گذاران می توانند با توجه به در دسترس بودن پست و خط انتقال، از این فرصت استفاده کنند.

علی آبادی طرح خط جایگزین انتقال آب از زیاران به بیلقان را یکی از اولویت‌های وزارت نیرو و شرکت آب و نیرو عنوان کرد و گفت: با توجه به محدودیت‌های منابع آب، همه تلاش‌ها بر این است که این طرح مهم در کوتاه‌ترین زمان ممکن به سرانجام برسد و آبی پایدار برای استان‌های تهران و البرز تامین شود.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي
join👉📱 @WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/08 22:46:23
Back to Top
HTML Embed Code: