Telegram Web Link
🔰 عزم جزم دولت برای مقابله با بیابان زایی در سال ۱۴۰۳

🔻ایکاش یک نفر در دولت یا مجلس به افکار عمومی توضیح دهد که فقط آن ۲۰۰ هزار تومان را چطور برآورد کرده اند؟😊
*جامعۀ بخر و بپر!*

*فردین علیخواه*
عضو گروه جامعه‌شناسی دانشگاه گیلان


بنز مدل E350 در حال عبور از خیابان است. شیشۀ برقی سمت راننده آن بسیار نرم و آرام‌آرام پایین می‌آید. تصویری بسیار جذاب، اما ناگهان نایلکس پر از پوست تخمۀ جابونی (مصطلح به ژاپنی) و پوست نارنگی از داخل به بیرون پرتاب می‌شود! رانندۀ جوان درحالی‌که برای خودش سوت می‌زند به بنر نصب شده بر پل‌عابر پیاده نگاه می‌کند که روی آن نوشته " هر زباله‌ای که به زمین می‌اندازیم کمر رفتگری را خم می‌کند!"

" *تحرّک اجتماعی* " به معنای تغییر موقعیت اجتماعی افراد، عموماً در همۀ جوامع به شکل تدریجی رخ می‌دهد. در واقع *آدم‌ها آهسته‌آهسته پله‌های به‌اصطلاح ترقّی را طی می‌کنند* و پیش می‌روند. البته تحرک اجتماعی می‌تواند روبه‌بالا و یا روبه‌پایین باشد.
عده‌ای هم ممکن است سال‌های سال همان جایی که هستند باقی بمانند. چرخِ زندگی اینان بر روی زمین ُبکسوات می‌کند! تلاش می‌کنند ولی جلو نمی‌روند. در کشورهایی که قاعده و قانون سرلوحه عملکردهاست و نظارت در آنها به شکل جدی اعمال می‌شود و اقتصادشان هم دچار شوک یا سکته نمی‌شود تحرّک اجتماعی گام‌به‌گام رخ می‌دهد.
وقتی سرگذشت مردان و زنان موفق را می‌خوانیم می‌بینیم که اکثر آنها با تلاش و پشتکار؛ گام‌به‌گام پیش رفته‌اند. کمتر دیده می‌شود که در این کشورها موقعیت اجتماعی آدم‌ها به شیوه " تقّی به توقّی خوردن" ارتقا یابد. در واقع امکان شکل‌گیری پدیده‌هایی مانند بابک زنجانی کمتر پیش می‌آید.

" *پرتاب‌شدن* " ویژگی *اقتصادهای بیمار* و حاصلِ هر ابلاغیه دولتی در عرصه اقتصاد است.
با هر ابلاغیه، عده‌ای روبه‌پایین و عده‌ای روبه‌بالا پرتاب می‌شوند!
بحث این نوشته اما چیز دیگری است.
از نظر اجتماعی، *تدریجی‌بودن تحرّک اجتماعی یک حُسن دارد* و آن اینکه " *مکان و منشِ* " آدم‌ها دوشادوش هم ارتقا می‌یابد. یعنی تدریجی‌بودن باعث می‌شود *افراد، منشِ لازم برای موقعیت یا مکان اجتماعی جدیدشان را نیز کسب کنند* .

وقتی در جامعه *امکان پیمودن یک‌شبهٔ راهِ صد‌ساله* وجود داشته باشد عرصه برای مانور " *نوکیسه‌ها* " هموار می‌شود.

مهم‌ترین ویژگی این نوکیسه‌ها آن است که *تناسبی بین مکان و منش‌شان* وجود ندارد. چون با " *سرقتِ* " زیاد به " *ثروتِ* " زیاد رسیده‌اند، و در واقع نرسیده‌اند بلکه پرتاب شده‌اند.
" *سرقت* ، *سرعت* ، *ثروت* " داستان زندگی *نوکیسگان اقتصادی* است.

قطعاً در این نوشته حساب کسانی که با تلاش به ثروت رسیده‌اند جداست. نوکیسه‌ها در همه عرصه‌ها حضور دارند از بازار تا موسیقی، از دانشگاه تا بیمارستان :
لازم نیست صدای گیرایی داشته باشید. جذاب کردن صدایتان را به نرم‌افزارها بسپارید. کافی است به کسی که نرم‌افزار می‌داند سفارش کار بدهید. بعد هم کلیپی تهیه کنید و هزینه پخش آن از سایت‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای را پرداخت کنید. شما دیگر سوپراستار شده‌اید! راستی استخدام " مدیر برنامه" یادتان نرود!

اگر سررشته‌ای از بازیگری ندارید نگران نباشید. به یک " *کارچاق‌کن* " وصل شوید و در خصوص مبلغی که باید به او بپردازید به توافق برسید. بقیه کارها را او به شکل تضمین شده انجام می‌دهد. شما دیگر سوپراستار شده‌اید!

می‌خواهید مراتب علمی را یک‌به‌یک طی کنید. به *اطراف میدان انقلاب تهران* بروید و *مقاله* ، *پایان‌نامه* و حتی *کتاب* سفارش دهید و دراسرع‌وقت تحویل بگیرید. اصلاً اگر حوصله رفتن به آنجا را ندارید در گوگل کلمات " *خرید پایان‌نامه و مقاله* " را جستجو کنید. هر چه سفارش بدهید در کمتر از یک روز درب منزل تحویل می‌گیرید. *شما* دیگر " *دکتر* " شده‌اید!

این است که *جامعه ایرانی پر می‌شود از نوکیسه‌هایی از هر نوعش!* از همه رنگش.

جامعه " *بخر و بپر* ". کسانی که می‌خرند و می‌پرند. جامعه‌ای که آدم‌ها به دنبال *راه‌های میان‌بر* هستند.
کسی نمی‌خواهد در مسیر مستقیم " راه *برود* ". همه می‌خواهند از مسیر میان بر " راه *بدوند* ".
این می‌شود که این روزها *پزشک* داریم ولی کمتر " *حکیم* " می‌بینیم،

*خواننده* داریم ولی کمتر " *هنرمند* " می‌بینیم،

*عضو هیئت‌علمی دانشگاه* داریم ولی کمتر" *استاد* " می‌بینیم.

*بازیگر* داریم ولی کمتر " *هنرپیشه* " می‌بینیم،

*دکتر* داریم ولی کمتر " *باسواد* " می‌بینیم.

چون اینان *خریده‌اند* و *پریده‌اند* ، پول داده‌اند و عبورکرده اند.

همه چیز اینان *عاریه‌ای* است. اگر گهگاه منشِ متناسب با مکانی را که اشغال کرده‌اند از خود نشان می‌دهند *تظاهرشان خیلی زود لو می‌رود* .

اینان مانند *کالاهای چینی* میدان توپخانه تهران‌اند که روی آنها درشت نوشته شده: *ساخت ژاپن!*
منبع : اینترنت
@Zaminonline
Forwarded from شبکه راوی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻مرگ صدها هزار ماهی در ویتنام

▫️موج گرمای بی سابقه و سوء مدیریت دریاچه در استان دونگ نای در جنوب ویتنام باعث مرگ صدها هزار ماهی شد.

@RaaviOnline1
🌐 raavi.news
🔰 مدیریت سازه محور فرهنگ!

حنیف رضا گلزار

🔻پس از تلاش برای تغییر کاربری بخشی از #بوستان_قیطریه و ساخت مسجد در آن، شهرداری تهران در ادامه سلسله برنامه های نمایشی - تبلیغاتی خود اینبار سراغ بوستان لاله رفت.

🔻بیش از ۳ هزار مترمربع از فضای سبز بوستان لاله چند روزیست که براساس شنیده ها برای ساخت فرهنگسرا حصار کشی و چندین کانکس در آن مستقر شده و به زودی تغییر کاربری خواهد یافت.

🔻#بوستان_لاله، گل سر سبد فضای سبز پایتخت و نماد و نشانی از توجه تاریخی مدیریت شهری کشور به ایجاد و گسترش فضای سبز است.

🔻فرهنگ عمومی جامعه با قطع درختان کهنسال و سرهم بندیِ آجر و سیمان و تیر آهن ارتقا پیدا نمی کند.

🔻حوزه فرهنگ، بیشتر از سخت افزار و تجهیزات و تاسیسات، به نرم افزار و کار فکری نیاز دارد که همه می دانند از اهداف، ماموریت ها، شرح وظایف،توان و برنامه های شهرداری تهران خارج است.

🔻بزرگترین و ماندگارترین «اقدام فرهنگی» شهرداری تهران، پذیرش درخواست های مردم و احترام به افکار عمومی درخصوص توقف تغییر کاربری بوستان های پایتخت است.
نشان "خورشید تابان" امپراطور ژاپن به معصومه ابتکار اعطا شد

طی مراسمی در سفارت ژاپن در تهران، سفیر تسو کادا تاماکی، نشان امپراطور ژاپن را به خاطر اقدامات موثر معصومه ابتکار در عرصه بین المللی و تقویت روابط دوستی بین دو کشور اهدا کرد.

▫️وی طی سخنانی گفت: عالیجناب امپراطور این نشان را برای قدردانی از نقش شما در تقویت روابط دوستی بین دو کشور اعطا کرده اند؛ شما نقش عمده‌ در تقویت روابط دوجانبه زمان تصدی پست‌ رئیس سازمان محیط زیست و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده داشته اید و من برای این دستاوردها صمیمانه تشکر می کنم

▫️معصومه ابتکار هم در سخنانی گفت: پذیرش "نشان خورشید تابان" برای من افتخاری بزرگ است. از امپراطور ژاپن و همه کسانی که در این زمینه موثر بوده اند و سفارت ژاپن تشکر می کنم

▫️دستاوردها نتیجه کار جمعی و صبر و استقامت در برابر چالش‌ها بوده

▫️امروز بیش از هر زمانی روابط دوجانبه بین کشورها با هدف مقابله با دو تهدید حیاتی علیه کره مسکون بشر ضرورت دارد؛ جنگ و تخریب زیست بوم. صلح جهانی با جنایات اسراییل تهدید می شود...

متن کامل+عکس👇
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1630717

@massoumehebtekar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 #ویدیو/ چرا ۱۳۰ خانه در روستای «امامزاده ابراهیم» آتش گرفت؟

🔴 فرماندار شفت: این پنجمین بار است که این منطقه دچار حریق می شود.
🔴 ۱۰۰ درصد سازه ها سوخت
🔴 دو مکان برای اسکان اضطراری مردم خسارت دیده درنظر گرفته شده است./ ایسنا گیلان

isna.ir/xdR3kF


@Zaminonline
🔻راهبرد زخمی‌سازی پروژه‌ها!
| حنیف‌رضا گلزار |

پرده نخست؛ پتروشیمی‌میانکاله
پرونده پتروشیمی‌ میانکاله را که یادتان هست؟ یکی از پیش‌بینی‌هایی که آن روزها انجام می‌شد این بود که هدف سرمایه‌گذار این طرح نه ساخت پتروشیمی ‌بلکه دریافت وام کلان چند میلیون یورویی و مهم‌تر از آن تصاحب زمین ۹۲ هکتاری مرتع حسین‌آباد بهشهر است که به زودی به منطقه آزاد تجاری تبدیل شده و به دلیل دسترسی آسان به بزرگترین بندر شمالی کشور، راه‌آهن، جاده ترانزیتی و امکانات شهری، قیمت هر مترمربع آن سر به فلک خواهد کشید. باز هم اگر یادتان باشد، کارفرما شبانه عملیات فنس‌کشی دورتادور زمین ۹۲ هکتاری را انجام می‌داد و بی توجه به همه دستورات قضایی‌ صادر‌شده، سرانجام فنس‌کشی زمین را به پایان برد.

◇حال که ساخت پتروشیمی ‌با پیگیری‌های مردمی ‌و به دستور دولت متوقف شده و نوبت پس‌دادن زمین رسیده، فاکتوری بالغ بر ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان از سوی کارفرمای اشغالگر عرصه روی میز گذاشته شده که این مبلغ را هزینه کرده‌ام. اگر زمین را می‌خواهید، خسارت مرا پس بدهید.

◇دولت هم که پولی برای پرداخت ندارد، فعلا کج‌دار و مریز تا می‌کند، برای پس گرفتن زمین شتابی ندارد و تلاش می‌کند تا ماجرا را مشمول زمان کند. سرانجام و سرنوشت این زمین که با بی‌مسئولیتی و کارشناسی نادرست سازمان متولی منابع طبیعی کشور اینطور چوب حراج خورد هم قابل پیش‌بینی است ولی پرسش اینجاست که چرا دستگاه‌های نظارتی و قضایی عملکرد بسیار ضعیف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دربارهٔ «صدور تخصیص» نادرست و غیرکارشناسی این عرصه را مورد پیگرد قضایی قرار نمی‌دهند؟

یادداشت کامل را این‌جا بخوانید.
@payamema
Forwarded from سلامت نیوز
🔴جاده بدون مجوز، باعث گردشگری نادرست و نابودی "منطقه حفاظت شده اشترانکوه" و "دریاچه گهر" شده

🔹به گزارش سلامت نیوز، شورای هماهنگی تشکل های محیط زیستی استان لرستان با امضا و ارسال یک نامه خطاب به علی سلاجقه معاون رییس جمهور و ریییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور درباره مرگ دریاچه گهر و نابودی منطقه حفاظت شده اشترانکوه به دلیل احداث جاده غیرقانونی و بی مجوز، از او خواستند تا اقدامات لازم را انجام دهد.

https://www.salamatnews.com/news/371286
Forwarded from شبکه راوی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻 اختصاصی راوی: رنگ سیمانی آسمان دورود

◽️ آلودگی کارخانه سیمان دورود در استان لرستان، مشکلات و بحران های زیستی فراوانی ایجاد کرده است.
◽️ با وجود تعهدات متعدد، صاحبان کارخانه تاکنون به وعده های خود عمل نکرده‌اند.

@RaaviOnline1
🌐 raavi.news
Forwarded from شبکه راوی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻 دکتر اسفندیار زبر دست، عضو هیات علمی دانشگاه تهران: چرا وزارت راه برای تامین ۴ میلیون مسکن سراغ دستگاه‌های دیگر رفته؟ یعنی سازمان ملی زمین و مسکن به اندازه ۴ میلیون واحد زمین ندارد؟

@RaaviOnline1
🌐 raavi.news
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:

🎦 ۵۷ درصد از آب تولیدی استان آذربایجان غربی صرف تولید چغندرقند می‌شود

@keshavarzplus
انعکاس مقاله چاپ شده در ژورنال Science Advances  درباره ابر بحران فرونشست و نابودی ذخایر آب زیر زمینی در ایران  در روزنامه دولتی ایران

◾️به گفته معتق، متاسفانه مسائل آب زیر زمینی در ایران طی دهه های گذشته بسیار مغفول مانده و عمده سیاست ها در دولت های گذشته، فقط معطوف به گسترش آبهای سطحی و سدسازی شده که خود اینها علاوه بر ایجاد معضلات محیط زیستی، در مواقع خشکسالی، فشار روی منابع آب زیرزمینی را افزایش داده اند. سیاست حفظ آبهای زیرزمینی متاسفانه هیچگاه اولویت نبوده و این صدمات جبران ناپذیری به منابع ارزشمند آبی ایران زده است.

◾️دو نویسنده مقاله تأکید می‌کنند: نتایج این مطالعه به وضوح نیاز ایران به انجام  اقدامات فوری و اجرای یک سیاست یکپارچه برای مدیریت و نگهداری هر چه بهتر آبهای زیرزمینی موجود را بیان می‌کند.

@mahdi_motagh


https://irannewspaper.ir/8460/15/91227

https://www.tg-me.com/Mahdi_Motagh/1281
Forwarded from «رَجان»
State-of-the-Climate-in-Asia-2023.pdf
3 MB
🌏 هشدار سازمان جهانی هواشناسی: سیل، خشکسالی و طوفان‌های گردوخاک ایران را تهدید می‌کند

▫️ سازمان جهانی هواشناسی در گزارشی نگران‌کننده، نسبت به تشدید چالش‌های اقلیمی در ایران، به‌ویژه خشکسالی و سیل، هشدار داده است. این گزارش که به بررسی وضعیت آب و هوایی قاره آسیا در سال ۲۰۲۳ پرداخته، به وقوع سیل در آستارا، خشکی تالاب هامون، طوفان‌های گرد و خاک در جنوب شرق و پیامدهای مخرب باد لوار در ایران اشاره می‌کند.
▫️گزارش سازمان جهانی هواشناسی زنگ خطری برای ایران است. اتخاذ تدابیر فوری برای مقابله با بحران آب و هوا، به‌ویژه مدیریت منابع آب و ارتقای تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر رویدادهای شدید آب و هوایی، امری ضروری و حیاتی است. بی‌توجهی به این هشدارها می‌تواند پیامدهای ناگوار و جبران‌ناپذیری برای ایران به همراه داشته باشد.

🇮🇷 کانال رَجان | محمد حسین شیخ محمدی

🌿 @sheikhmohamadi
Forwarded from محمد درویش
🟢 تاریخ جنبش‌های مدنی ایران، هرگز اثربخشی کارزار قیطریه را از یاد نخواهد برد! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ رفقای زاکانی با وقاحت می‌گویند: اینکه در یک کلان‌شهر ده میلیون‌نفری، ۲۱۰هزار مخالف شهردار باشند، طبیعی است!

2️⃣ آنها یادشان رفته که در همین انتخابات اخیر با آن همه تبلیغات و استفاده از رسانه ملی و تاکید بر واجب شرعی، افرادی به مجلس از تهران راه یافتند که بین ۲.۵ تا ۳.۵درصد واجدین شرایط به آنها رای داده بودند! یعنی کاهش ۲۰۰درصدی نرخ مشارکت مردم نسبت به دور دوم مجلس نهم! من به جای شما بودم به جای اینکه از حماسه ۸درصدی افتخار کنم، در زمین آب می‌شدم از چنین حجمی از بی‌آبرویی.

🧿 لطفاً همچنان از این کارزارها حمایت کنید:

♦️پارک قیطریه؛  ۱۵۰۱۵۳ امضا

https://www.karzar.net/106414

♦️نه به زاکانی؛ ۴۴۶۶۴ امضا

https://www.karzar.net/111183

♦️ نجات بوستان‌ها: ۵۴۷۷ امضا

https://www.karzar.net/114055

♦️ نه به پارک‌خواری: ۴۲۴۷ امضا

https://www.karzar.net/113985

#پارک_قیطریه
#نه_به_زاکانی
#محمد_درویش
🔰 بودجه؛ حیات خلوت کارگزاران!

حنیف رضا گلزار/ روزنامه پیام ما دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

🔻 یکی از گزاره های که کشور را از دست یابی به «مردم سالاری» و «دموکراسی» باز می دارد، نپرداختن توده مردم به روند نگارش و تصویب و اجرای لایحه و قانون بودجه سالانه کشور است.

🔻چرا توده مردم درباره چگونگی دخل و خرج خود چنین حساس هستند ولی درباره روند بودجه ریزی کشور کنش و واکنشی ندارند؟ آیا میان پول و دارایی های مردم با پول و دارایی های کشور تفاوتی هست؟!

دسترسی به متن یادداشت؛

https://payamema.ir/payam/105624
Forwarded from شبکه راوی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻 اختصاصی راوی؛ منافع پشت جاده النگدره!

◽️پشت پرده درخواست‌های بازگشایی مسیر خودرویی النگدره چه منافع و درآمدهای نجومی وجود دارد؟


@RaaviOnline1
🌐 raavi.news
2024/05/19 22:24:27
Back to Top
HTML Embed Code: