Telegram Web Link
🔵 گروه فلسفهٔ غرب
مؤسسهٔ پژوهشی حکمت و فلسفهٔ ایران برگزار می کند:

سلسله نشست های تخصصی ماهانه نسبت اخلاق با علوم

🔴 نشست سوم🏷 اخلاق و الهیات

🗣 سخنرانان و موضوع سخنرانی

🔘 ابوالقاسم فنایی ( دانشگاه مفید )
با موضوع : بررسی خوانش های متفاوت از قاعده ملازمه میان اخلاق و شریعت

🔘 رضا اکبری ( دانشگاه امام صادق "ع" )
باموضوع : تمایز مسئله وجود شناختی و معرفت شناختی حسن و قبح در کلامک اسلامی ( و آثار آن در الهیات )

🔘 غلامحسین توکلی ( دانشگاه اصفهان )
با موضوع : اگر خدا نباشد، آیا هر کاری مجاز است ؟

🔘 محمود مروارید ( پژوهشگاه دانش های بنیادی )
با موضوع : نگاهی به نظریه اصلاح شده امر الهی

▶️ مدیر نشست : دکتر سید محمود یوسف ثانی

🗓 زمان : شنبه 23 آذر ماه 98

🕰 ساعت : 15 الی 18

🏡محل برگزاری: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان نوفل‌لوشاتو، خیابان آراکلیان ، پلاک ۴، مؤسسهٔ پژوهشی حکمت و فلسفهٔ ایران

https://www.tg-me.com/philosophyofscience
🌾 @Abolghasemfanaei
🍁 نشست مؤسسه سروش مولانا با عنوان “از زندگی اخلاقی چه انتظاری می‌توان داشت؟”به‌ مناسبت روز جهانی فلسفه در پنجشنبه ۳۰ آبان ۹۸ با حضور دکتر ابوالقاسم فنائی، دکتر جواد حیدری، دکتر امیرحسین خداپرست و دکتر محمود مقدّسی

صوت و فیلم👇
3danet.ir/hD3dl
🌾 @Sedanet
🌾 @theworldasIsee
🌾 @Abolghasemfanaei
🌾 @sorooshemewlana
ravesh 1.pdf
327.4 KB
🗞 مقاله «بازخوانی دین از پنجرۀ عقل و اخلاق» از دکتر مهدی ایرانمنش که در آن به کتاب اخلاق دین شناسی و مقاله احیای فکر دینی اشاره شده است.
🌾 @Abolghasemfanaei
Forwarded from خانه‌ آشنا (Shiva Khalili)
درباب "طبیعت گرایی اخلاقی"

یکی از نزاع های فلسفه اخلاقی که در حوزه فراخلاق به آن پرداخته می شود، درباب تعریف مفاهیم اخلاقی چون "خوبی" است و همچنین نسبت این مفاهیم ارزشی با مفاهیم نااخلاقی و مخصوصا طبیعی و علمی است. پرسش جدی این است که آیا می توان "مفاهیم سبک" اخلاقی مثل "خوبی" را در قالب ترم ها/کیفیات طبیعی ریخت و با آن ها معادل گرفت یا خیر.کسانی که مخالف چنین نسبت و ارتباطی هستند، ادعای خود را متکی و مستند بر استدلال شهودی "مغالطه طبیعت گرایانه" که به نام جورج ادوارد مور سکه خورده است می کنند. بر وفق این استدلال که شرح و تقریر آن در جلسه خواهد آمد، مفاهیم اخلاقی قابل تحویل/تعریف به هیچ وصف طبیعی یا زیستی نیست و نمی تواند باشد.در مقابل برخی نیز این استدلال را ناکافی می دانند یا دست کم نقد جدی به یکی گرفتن و یا ارتباط جدی میان مفاهیم اخلاقی با مفاهیم و کیفیات طبیعی نمی دانند.

مهمانان برنامه دکتر هادی صمدی و دکتر ابولقاسم فنایی هستند که قرار است به این مهم بپردازند و مواضع و تبیین های خود را دراین باب مطرح‌کنند و به گفت‌‌وگو بنشینند.
@khanehashena
🍁مجموعه گفتگوهای پژوهشی اصغر زارع کهنمویی در حوزه اخلاق با عنوان «اخلاق، فصل نخست اصلاح» منتشر شد

🔅«اخلاق، فصل نخست اصلاح» مجموعه‌ی گفتگو‌های پژوهشی اصغر زارع کهنمویی در حوزه اخلاق است که با مقدمه‌ی سیدحسن اسلامی اردکانی، اواخر آذر ۹۸ منتشر شده است.

🔅این اثر که پس از ارزیابی‌های علمی توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی چاپ شده، در پنج فصل سامان‌ یافته است:

🔅فصل اول، تبیین جامعی از مسایل مرتبط میان نهاد اخلاق و دو نهاد دین و حقوق در قالب چهار گفتگوی بلند با مصطفی ملکیان، ابوالقاسم فنایی، ناصر کاتوزیان و محمد راسخ به دست می‌دهد.

🔅در فصل دوم، وضعیت اخلاقی جامعه ایرانی در گفتگو با تقی آزاد ارمکی، ابراهیم حاجیانی، عباس عبدی و قدیر نصری بررسی شده است.

🔅فصل سوم به نسبت اخلاق و سیاست و قدرت اختصاص دارد و شامل چهار گفت‌وگوی عمیق با سیدعلی محمودی، محمدرضا تاجیک، سعید حجاریان و سروش دباغ است.

🔅در فصل چهارم درباره اهمیت و نحوه اخلاقی بودن ساحت رسانه،‌ هنر و تاریخ با کاظم معتمدنژاد، حسن نمک‌دوست، آیدین آغداشلو و سیدصادق سجادی گفتگو شده است.

🔅فصل پنجم نیز در قالب چهار گفتگوی راهبردی با محسن رنانی، بخشعلی قنبری، محمود عباسی و حسین راغفر به بررسی نسبت اخلاق با اقتصاد و نظام صنفی می‌پردازد.

🌐 اطلاعات بیشتر در صدانت

🌾 @Sedanet
ابوالقاسم فنائی
درباب "طبیعت گرایی اخلاقی" یکی از نزاع های فلسفه اخلاقی که در حوزه فراخلاق به آن پرداخته می شود، درباب تعریف مفاهیم اخلاقی چون "خوبی" است و همچنین نسبت این مفاهیم ارزشی با مفاهیم نااخلاقی و مخصوصا طبیعی و علمی است. پرسش جدی این است که آیا می توان "مفاهیم…
📢 لغو مجدد نشست خانه دوستان آشنا

با توجه به بالا رفتن شاخص آلودگی هوا و تداوم آن، برنامه روز جمعه، گفتگوی دکتر صمدی و دکتر فنایی لغو شد. به زودی زمان جدید برگزاری این برنامه اعلام‌ می‌شود‌.

☎️ ۲۲۲۲۲۳۰۰
📞 ۰۹۲۱۳۰۱۹۰۱۹

@khanehashena
🎥 بررسی و نقد الاهیات دکتر عبدالکریم سروش
جلسه اول : 2 اردیبهشت 98
جلسه دوم: - 9 اردیبهشت 98
دانشگاه مفید

👤 ارائه دهنده:
دکتر ابوالقاسم فنائی

👤 ناقدان:
دکتر میر سعید موسوی کریمی
دکتر وحید سهرابی‌فر

🌐 دریافت صوت و فیلم

🌾 @Abolghasemfanaei
🔹کافر «قرآنی» غیر از کافر «فقهی» است. کافر در زبان قرآن کسی است که حقانیت عقیده/ادعا/سخنی را درک کرده و میداند که آن عقیده/ ادعا/ سخن، حق است و در عین حال از سر هوی و هوس یا تعصب و عناد و لجبازی و حسادت و خودپرستی و دنیاپرستی آن را انکار میکند. کفر ورزیدن در قرآن به معنای پوشاندن «حقی» است که حقانیتِ آن بر انکار کننده «روشن» و «معلوم» است.

🔹و لذا انکار «حقی» که حقانیت آن بر انکار کننده «پوشیده» است، یا دلیل معتبری بر «ناحق بودن» آن گواهی میدهد، از نظر قرآن کفر نیست. و نیز ابراز شک و تردید در حقی که حقانیت آن بر شخص پوشیده است و دلیل قانع کننده ای به سود آن در دسترس او نیست، کفر نخواهد بود. کسی که به استناد «دلیل موجه» و از سر حقیقت طلبی، نه از سر تعصب و هوی و هوس و خودپرستی و دنیاپرستی عقیده یا آموزه ای را که «واقعا» حق است نمیپذیرد، از نظر قرآن نه تنها کافر نیست که مستحق ثواب و پاداش است.

دکتر ابوالقاسم فنائی، کتاب اخلاق دین شناسی، صفحه 203

🌾 @Abolghasemfanaei
🔺دومین شماره از مجله حیات معنوی با موضوع فقه و اخلاق و با آثاری از ابوالقاسم فنایی، سید ضیا مرتضوی، حسین واله، سیدمحمدعلی ایازی، محمد هدایتی، محمد سروش محلاتی، اکبر ثبوت، احمد شهدادی و حسن بوسلیکی منتشر شد. این مجله با مسوليت علی باقری فر در موسسه بشری منتشر می شود. علاقمندان ساکن قم می توانند این مجله را از کتابسرای طه واقع در مجتمع ناشران تهیه کنند.
@namehayehawzavi
🗞 دغدغه های دین و اخلاق در خوانده های سال ۱۳۹۰
✍️ سید #حسن_اسلامی اردکانی

🔅در چند سال گذشته شاهد توجه فزاینده‌ای به عرصه اخلاق هستیم و جامعه علمی پرونده این بحث را پیش روی خود گشوده است. این عطف توجه را باید به فال نیک گرفت، هرچند همراه با هر اقبالی از این دست، شیوه کتاب‌سازی در این عرصه نیز شکل گرفته و کتاب‌ساخته‌های متعدد و بی‌ارزشی به نام اخلاق وارد بازار فرهنگی شده و این نهال نوپا را در معرض خطر قرار داده است. من نیز که طی دو دهه گذشته، در کنار مباحث فلسفه دین، به اخلاق‌ورزی و اخلاق‌نگاری مشغولم، سعی می‌کنم تا آثار چشم‌گیری را که منتشر می‌شود به دست بیاورم و آن‌ها را بخوانم یا دست کم ورقی بزنم.

🔅امسال نیز چندین کتاب در عرصه فلسفه دین و اخلاق را بررسی و مرور کردم. اما سه کتاب را مشخصاً خواندم و آن‌ها را از جهاتی بسیار آموزنده و مفید یافتم. اولی کتاب اخلاق برای زندگی، نوشته خانم جودیث اِی. باس است که عمدتاً متنی آموزشی است. دومی کتاب مقدمه‌ای تاریخی به فلسفه دین، نوشته خانم لیندا زاگزبسکی است، که نظریه‌ای خاص در باب نسبت دین و اخلاق دارد، و آن را بسیار خواندنی یافتم. سومی کتاب اخلاق دین‌شناسی، نوشته آقای #ابوالقاسم_فنائی ست که اثری پژوهشی و قابل تأمل است. در این جا نخست اشاراتی به کتاب‌های اول و دوم کنم و سپس به تفصیل سراغ کتاب سوم بروم و ملاحظات خود را در این باب بیان کنم.

🌐 متن کامل به همراه PDF

🌾 @Sedanet
🌾 @hassan_eslami
🌾 @abolghasemfanaei
⚫️ جان سلطانی ز زندانی برست

دوست عزیز و رفیق شفیق استاد رضا بابائی پس از تحمل درد و رنج‌های فراوان به دیار باقی شتافت و در جوار رحمت الاهی آرمید و دوستان و دوستداران خود را در غم فقدان خود برای همیشه داغدار و سوگوار کرد. چند صباحی که افتخار آشنائی و مصاحبت با او و خوشه‌چینی از خرمن ادب، حکمت و دانش و بینش و کنش او را داشتم، به جز نیکی و نیک‌خواهی و دفاع از حق و حقیقت و شفقت بر خلق و دغدغة رفاه و آسایش مادی و تعالی اخلاقی و معنوی انسان‌ها چیزی ندیدم.

تردید ندارم که درد و رنجی که از بیماری جسمی خویش تحمل می‌کرد در مقایسه با رنجی که از گرفتاریها و مشکلات دیگران می‌برد برای او هیچ بود. کسی نبود که با او هم‌نشین شود و پس از برخاستن احساس گرمی و روشنی نکند. اینک مائیم و میراث گرانسنگ مکتوب و شفاهی او و یادی که از او در خاطره‌ها مانده است. درگذشت او را به بازماندگان، دوستان و دوست‌داران و شاگردانش تسلیت می‌گویم و از خدای بزرگ برای او علو درجات و برای بازماندگان آرامش و شکیبائی طلب می‌کنم.

مشعلی که برافروخت فروزان و راهش پر رهرو باد

ابوالقاسم فنائی
🗞 مناسبات فقه و اخلاق
گفت‌وگوی علی مهجور با #ابوالقاسم_فنائی

🔅این گفت‌وگو پیش‌تر در نشریه وزین حیات معنوی، شماره دوم، زمستان ۱۳۹۸، صص ۷-۴۵ . منتشر گردیده است. بازنشر آن در اینجا با اجازه دوست گرامی و فرهیخته، جناب آقای علی باقری‌فر، مدیر مسئول و سردبیر محترم این نشریه، صورت می‌گیرد. از ایشان بابت موافقت با درخواست بازنشر آن سپاسگزارم. اینک که در آستانه چهلمین روز درگذشت دوست عزیزم شادروان استاد رضا بابائی قرار داریم، این گفت‌وگو را به روان پاک ایشان تقدیم می‌کنم.

🌐 دریافت فایل PDF این گفت‌وگو

🌾 @Sedanet
🌾 @Abolghasemfanaei
🗞مقاله «مسئولیت انسان‌ها در قبال محیط زیست: اجماع هم‌پوش میان اخلاق دینی و اخلاق فرادینی»
✍️ به قلم ابوالقاسم فنائی و سجاد بهروزی

منتشر شده در: دو فصلنامه علمی هستی و شناخت، دوره ۴، شماره ۲ – شماره پیاپی ۸، پاییز و زمستان ۱۳۹۶ (دوره ۴، شماره ۲، پاییز و زمستان ۱۳۹۶، پیاپی ۸)

رهایی از بحران محیط زیست، که سراسر کره زمین را در برگرفته است، نیازمند مشارکت همه انسان‌هاست؛ مشارکتی که بدون توافق بر سر هنجارهای جهان‌شمول در اخلاق محیط زیست ممکن نیست. اما، با توجه به اختلاف‌نظر فرهنگ‌ها و مکاتب گوناگون در جهان‌بینی و مبانی اخلاق، این پرسش مطرح می‌شود که «چگونه می‌توان به چنین توافقی دست یافت؟». ادعای اصلی این پژوهش این است که برای رسیدن به چنین توافقی می‌توان از ایده «اجماع هم‌پوش» بهره گرفت. بر اساس این ایده، برای توافق بر سر هنجارهای جهان‌شمول، توافق بر سر مبانی توجیهی اخلاق محیط زیست لازم نیست، بلکه کافی است که این هنجارها به‌گونه‌ای صورت‌بندی شوند که توجیه آنها به جنبه‌های اختصاصی هیچ‌یک از سنت‌های دینی، مکاتب جامع علمی، فلسفی و اخلاقی وابسته نباشد، و پیروان سنت‌ها و مکاتب گوناگونِ عقیدتی با تمسک به دلایل پذیرفته‌شده در سنت و مکتب خود، بتوانند بر سر آنها توافق کنند. این مقاله می‌کوشد نشان دهد که چنین اجماعی بر سر «لزوم اخلاقی احترام به طبیعت»، به عنوان هنجاری بنیادین در حفاظت از محیط زیست، ممکن است. برای مثال، مسلمانان می‌توانند بر اساس آموزه‌های دینی خود این هنجار را به رسمیت بشناسند، و هواداران نظریۀ «احترام به طبیعت» -که نظریه‌ای فرادینی در اخلاق محیط زیست است – نیز بر اساس مبانی فرادینی خود می‌توانند چنین هنجاری را توجیه کنند.

دریافت مقاله از سایت صدانت
دریافت مقاله از سایت دانشگاه مفید

🌱@Abolghasemfanaei
☘️ امر دینی و امر فرادینی در پیام عاشورا
👤 #ابوالقاسم_فنائی

تحریر و تنقیح سخنرانی به مناسبت عاشورا در جمع برخی از دانشجویان کیمبریج / آبان ۱۳۹۲

🔅مناسبت اقتضا می‌کند درباره‌ی شخصیت سرور آزادگان، امام حسین و مهم‌ترین حادثه‌ی زندگی ایشان، یعنی واقعه‌ی کربلا، گفتگو کنیم. هم در مورد شخصیت ایشان و هم در مورد تحلیل و تبیین واقعه‌ی کربلا کم سخن نگفته‌اند، و دوستان علاقه‌مند نیز کمابیش با ادبیاتی که پیرامون این دو موضوع بسط یافته آشنا هستند. بنده نیز سال‌ها پیش توفیق داشته‌ام که تبیینی اخلاقی از کنش سیاسی امام حسین بدست دهم. در این‌جا قصد تکرار گفته‌های خود و دیگران را ندارم. بلکه مایلم از فرصت استفاده کنم و به تفسیر یکی از سخنانی بپردازم که به ایشان منسوب است.

🔅آن سخن این است: «اِن لَم یَکُن لَکُم دینٌ وَ لاتَخافُونَ المَعادَ فَکُونُوا اَحراراً فی دُنیاکُم»: «اگر دین ندارید، و از بازگشت به سوی خداوند نمی‌ترسید، [دست‌کم] در دنیای خود آزاده باشید». این یکی از سخنانی است که در واپسین لحظات عمر امام حسین در خطاب با لشکریان یزید بر زبان ایشان جاری شده است. در نگاه نخستین این سخن معنای ساده و روشنی دارد، اما بر خلاف معنای ساده و روشن آن، بسیار عمیق است. در این سخن دو حقیقت بسیار مهم و کلیدی نهفته است که اگر جدی گرفته شوند می‌توانند رویکرد ما در دین‌شناسی و دین‌داری را به کلی عوض کنند، و رنگ و بو و سبک و سیاق دیگری بدان ببخشند.

🔅 این دو حقیقت عبارتند از:
(۱) «استقلال اخلاق از دین» و
(۲) «به رسمیت شناختن امور فرادینی» یا «تفکیک قلمرو دین از قلمروهای دیگر».
بحث امشب ما به شرح و بسط این دو حقیقت اختصاص دارد. به نظر می‌رسد اگر دینداران بخواهند سعادت دنیا و آخرت خود را تأمین و تضمین کنند، یکی از مقدمات ضروری آن این است که به این دو حقیقت تسلیم شوند.

🌐 دریافت فایل PDF

🌾 @Sedanet
🌾 @Abolghasemfanaei
سخنرانی ابوالقاسم فنائی با عنوان «کربلا، صحنه رویارویی اسلام اموی و اسلام علوی»

instagram.com/p/CEQ-bMXpfRI

چراغی دیگر؛ سلسله نشست های خانه اندیشمندان علوم انسانی به مناسبت ایام شهادت سیدالشهدا (مجازی)

پخش آنلاین از صفحه اینستاگرام و شبکه آپارات خانه اندیشمندان علوم انسانی:

instagram.com/iranianhht.ir
aparat.com/ihht.ir

دوشنبه - ۳ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۲۱
☘️ حسین، مکتبِ عدالت و کرامت
👤 #ابوالقاسم_فنائی | مرداد ۱۳۸۷ | کانون توحید لندن

🔅«عدالت» و «کرامت» دو مورد از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین ارزش‌های اخلاقی‌اند و به نظر من مروری گذرا بر گفتار و رفتار امام حسین نشان می‌دهد که از ابتدا تا انتها آن حضرت بر اساس این دو ارزش بزرگ اخلاقی تصمیم گرفته و عمل کرده است. امام حسین در سال آخر زندگی خود، یعنی پس از مرگ معاویه و جانشینی یزید به جای او، دو تصمیم بزرگ و سرنوشت‌ساز گرفته است و این دو تصمیم تنها بر اساس اصل عدالت و اصل کرامت، که هر دو از اصول اخلاقی‌اند، قابل توجیه است. حرکت امام حسین حرکتی کور و مبتنی بر عاطفه و احساسات نبود، بلکه از یک منطق قوی عقلانی و سنجیده و حساب شده پیروی می‌کرد...

متن جلسه اول
متن جلسه دوم

🌾 @Sedanet
🌾 @Abolghasemfanaei
🔆 سخنران اولین شب از ویژه‌برنامه تعزیت‌آفتاب:
دکتر #ابوالقاسم_فنائی

📝موضوع: افسون گل سرخ:
گفت‌وگو در باب جنبه‌های اخلاقی و معنوی نهضت امام حسین (ع)

🔸بخش اول: دوشنبه ۱۴ مهرماه ۱۳۹۹
🔸بخش دوم: سه‌شنبه ۱۵ مهرماه ۱۳۹۹
🕣ساعت ۲۰:۳۰

🔍لایو صفحه اینستاگرام کانون فرهنگی هنری امام حسین (ع) به آدرس:
http://instagram.com/mirneshaneh

✔️کانون فرهنگی هنری امام حسین (ع) - میرنشانه
#تعزیت_آفتاب

🔸با ما همراه باشید:
🆔 @Mirneshaneh
🔴دانشگاه مفید به مناسبت روز جهانی فلسفه، سلسله نشست‌های تخصصی با موضوع فلسفه اخلاق برگزار می‌کند:

🔹«فلسفه اخلاق در یونان»
🎤دکتر سیدابراهیم موسوی
🗓یکشنبه ۹ آذرماه، ساعت ۱۶ تا ۱۸

🔹«جایگاه نظریه اعتباریات علامه در فلسفه اخلاق»
🎤دکتر مسعود ادیب
🗓دوشنبه ۱۰ آذرماه، ساعت ۱۶ تا ۱۸

🔹«نسبت اخلاق و حقوق بشر»
🎤دکتر سیدمسعود موسوی
🗓سه‌شنبه ۱۱ آذرماه، ساعت ۱۶ تا ۱۸

🔹«فلسفه اخلاق معاصر»
🎤دکتر ابوالقاسم فنائی
🗓چهارشنبه ۱۲ آذرماه، ساعت ۱۶ تا ۱۸

📱پخش از صفحه اینستاگرامی دانشگاه مفید

@publicmofid

🌾@news_sedanet
🍁 نشست روشنفکری دینی و فقه

با حضور شادروان داود فیرحی، محمدمهدی مجاهدی، ابوالقاسم فنائی، سید علی میرموسوی، محمود شفیعی، یوسف خان‌محمدی و سید صادق حقیقت

دانشگاه مفید؛ چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹

🔅در نشست «روشنفکری دینی و فقه» دیدگاه شادروان دکتر داود فیرحی در خصوص موضع روشنفکران دینی دربارۀ نسبت فقه و اخلاق مطرح شد و از سوی حاضران مورد بررسی و نقد قرار گرفت. این نقدها عمدتا در خصوص مدعیاتی بود که در قالب پاسخ به سوالات زیر صورت گرفت:

۱- آیا روشنفکران دینی ما، می‌خواهند دین را از سنت جدا کنند؟ یا برآنند که اخلاق را جایگزین فقه کنند؟

۲- چرا روشنفکران دینی دموکراسی را بر حکومت دیکتاتوری یا اقتدار گرا ترجیح می‌دهند؟ آیا این یک سؤال اخلاقی است و برخی به فقه مراجعه می‌کنند تا توجیهی به سود آن سؤال اخلاقی پیدا کنند؟ یا سؤالی فقهی است؟

۳- آیا می‌توان بین ارزش‌هایی مقبول مانند دموکراسی، حقوق بشر و حق تعیین سرنوشت و … – از یک طرف – و خوانشی خاص از فقه که با آن ارزشها نامتناسب است، – از طرف دیگر – آشتی برقرار کرد؟ اساسا دلیل مقبولیت این ارزشها چیست و این ارزشها، ارزش بودن خود را از کجا اخذ می‌کنند؟ از سیاست؟ ازحقوق؟ ازاخلاق؟ یا دین؟

۴- برای حل این ناسازگاری‌ها آیا باید به همان منابع سنتی و با همان روش سنتی رجوع کرد؟ یا باید به اخلاق و حقوق مدرن و با روش‌هایی نه لزوما سنتی رجوع نمود؟

۵- جایگاه و اهمیت حسن و قبح عقلی و شرعی در این بحث کجاست؟ ورابطه دین و اخلاق چگونه است؟

۶- برخی از مهمترین این پرسش‌ها که مرکز ثقل نزاع بین اشاعره و معتزله نیز بوده است، مبتنی بر پاسخ به این پرسش مهم است که آیا ارزش‌ها و احکام و هنجارهای اخلاقی ازاراده تشریعی خداوند سرچشمه می‌گیرند؟ یا از شهودهای اخلاقی؟ وجدان اخلاقی، یا حس و تجربه اخلاقی؟ و یا ترکیبی از اینها؟

🌐 دریافت صوت کامل این نشست

🌾
@Sedanet
@Feirahi
@MMojahedi
@Alimirmoosavi
@Abolghasemfanaei
@S_sadegh_haghighat
2024/06/16 10:33:51
Back to Top
HTML Embed Code: