Telegram Web Link
📌سند راهبردی جامع مددکاری اجتماعی در سازمان بهزیستی کشور به‌زودی رونمایی می‌شود

👤سید جواد حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی:

🔹️کلیه وظایف محوله بهزیستی مدون شده‌اند و براساس رویکرد پیشگیرانه محور چند نوع تبارشناسی، توقیفی، تثبیتی، تعدیلی و تاسیسی خواهد داشت.

🔹️فعالیت‌هایی که ماهیت پیشگیرانه بیشتر داشته باشند، براساس این سند اقبال بیشتری به آنها خواهد شد.

🔹️به دلیل سرعت تحولات و دگرگونی‌های بالای جوامع از جمله ایران، درگیر کردن همه ارکان جامعه در این تحولات و ایجاد دگرگونی‌های گسترده از لایه‌های سطحی تا عمقی همراه با تولید ابهام، جوامع امروز «جامعه طوفانی» هستند.

🔹️جامعه ایران مواجه و درگیر فقر، بیکاری، نداشتن مسکن، بی تعادلی جمعیت است که در آن 14 میلیون نفر دچار جابه‌جایی و حاشیه نشینی هستند.

🔹️در بهزستی تعداد 2 هزار مددکار اجتماعی به صورت رسمی و 7500 نفر به صورت غیر رسمی مشغول به کار هستند و با طرح «بهزیست- محله» قصد داریم گام‌های بالنده برداریم.

🌐https://adna.ir/news/6359

🆔️@Adnanews
📌توانمندسازی کلیدواژه مشترک سخنرانان همایش روز ملی مددکاری اجتماعی

🔹️سی و نهمین همایش روز ملی مددکاری اجتماعی در ایران روز شنبه 22 دی ماه در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی با حضور فعالان این حرفه و جمعی از کارشناسان و نخبگان حوزه‌های اجتماعی برگزار شد.

🔹️دبیر علمی این همایش سید حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران بود که در ابتدای مراسم ضمن گرامیداشت این مناسبت ملی، رسالت مددکاران اجتماعی را کمک به شاد زیستن مردم عنوان کرد.

🔹️وی درباره فلسفه نامگذاری شعار امسال همایش مبنی بر «مددکاری اجتماعی و توانمندسازی» هم اشاره‌ای داشت که هرسال شرایط کشور رصد و متناسب با آن شعاری برای یکسال انتخاب می‌شود.

🔹️کلیدواژه «توانمندسازی» فصل مشترک تمام سخنرانی‌های این همایش بود و موضوعاتی همچون توانمندسازی معتادان بهبود یافته از جمله سرفصل‌هایی محسوب می‌شد که در خلال صحبت‌های برخی سخنرانان به فراخور تکرار می‌شد.


🌐https://adna.ir/news/6359

🆔️@Adnanews
📌کارزار رسانه‌ای والد آگاه- فرزند ایمن آغاز به‌ کار کرد

👤فرهاد اقطار، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی:

🔹️اکنون در بسیاری از خانواده‌ها، محبت فرزندان از محیط بیرون کسب می‌شود؛ بنابراین این کارزار برای آگاهی بخشی خانواده‌ها راه‌اندازی شده است.

🔹️برای این کارزار رسانه‌ای علاوه بر استفاده از ظرفیت نهادهای دیگر، پوسترهایی برای آگاهی بخشی خانواده‌ها در زمینه اعتیاد طراحی شده است و سئوال‌هایی مانند «آیا می‌دانی الان فرزندت کجاست؟» از خانواده پرسیده شده است.

🔹️سوال دیگر از خانواده ها این است که «آیا دوست فرزندت را می‌شناسی؟»، بسیاری از خانواده‌ها دوستان فرزندان خود را نمی‌شناختند یا اینکه یک فرزند دختر، محبت را در فضای مجازی از فردی می‌گیرد که حتی چهره او را ندیده است!

🌐https://adna.ir/news/6360

🆔️@Adnanews
📌آدرس سایت و کانال‌های پایگاه خبری اعتیاد (ادنا)

▪️سایت
https://adna.ir/

▪️تلگرام
@Adnanews

▪️واتساپ
https://chat.whatsapp.com/I5JIT4VCkGxLHhdBqoRscr

🔸️مهم‌ترین خبرها و تحلیل‌ها درباره اعتیاد و سیاست‌گذاری‌های این حوزه به‌طور مستمر در #ادنا منتشر می‌شود.
کانال پایگاه خبری اعتیاد pinned «📌آدرس سایت و کانال‌های پایگاه خبری اعتیاد (ادنا) ▪️سایت https://adna.ir/ ▪️تلگرام @Adnanews ▪️واتساپ https://chat.whatsapp.com/I5JIT4VCkGxLHhdBqoRscr 🔸️مهم‌ترین خبرها و تحلیل‌ها درباره اعتیاد و سیاست‌گذاری‌های این حوزه به‌طور مستمر در #ادنا منتشر می‌شود.»
📌آیا افغانستان کشت خشخاش را کاهش داده است؟

👤سردار محمد زارعی قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر:

🔹️کشفیات ما تحقیقاً از منشأ افغانستان است و کشور عراق یکی از مسیر‌های ترانزیت است، ما مواد مخدر را در مبادی ورودی کشف و ضبط می‌کنیم.

🔹️محموله‌های مواد مخدر را در مبادی کشف می‌کنیم و قبل از این که هر موضوعی محقق شود اینها غالباً کشف شده است.

🔹️کشور افغانستان در حال حاضر اعلام کرده که با کشت خشخاش مقابله می‌کند؛ برخی از یافته‌ها ما نشان می‌دهد که این اتفاق تا حدودی رخ‌داده است، اما این به آن معنا نیست که این ممنوعیت به طور کامل اعمال شده باشد نیست.

🌐https://adna.ir/news/6361/

🆔️@Adnanews
📌تجربه گرانسنگ ایران درباره بازپروری معتادان

🔹️نخستین نشست کمیته مشترک جمهوری اسلامی ایران و عراق در زمینه مبارزه با مواد مخدر در مجتمع شقایق ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد.

👤احمد صالح حمود الزرکانی، مدیرکل مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور عراق:

🔹️ایران در این زمینه مقابله با موادمخدر زبان‌زد عام و خاص است همچنین در رابطه با مقابله با عرضه با مواد مخدر به همکاری با ایران چشم دوخته‌ایم.

🔹️تدوین راهبرد و تعیین برنامه‌های سنجیده در امر مقابله با موادمخدر در کشور عراق خبر صورت گرفته است؛ تحکیم همکاری‌های بین‌المللی سرلوحه تمام این راهبردها است از این جهت که هیچ کشوری به تنهایی قادر به مقابله با جرم موادمخدر نیست.

🔹️بر همین اساس تصمیم گرفتیم همکاری‌های بین‌المللی را با دیگر کشورها و در رأس آن با‌ جمهوری اسلامی ایران شروع کنیم.

🌐https://adna.ir/news/6362

🆔️@Adnanews
📌توانمندسازی و درمان؛ دستاوردهای اعلامی ستاد مبارزه با مواد مخدر

👤محمد جمالو، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر (در نخستین نشست کمیته مشترک ج.ا.ا و عراق):

🔹️استراتژی جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر و روانگردان‌ها، منطبق با آخرین دستاوردهای بین‌المللی، استراتژی متوازن و یکپارچه بوده و بر چهار بخش اساسی استوار است.

🔹️پیشگیری از اعتیاد با ارتقاء آگاهی‌های عمومی و ایجاد حساسیت اجتماعی، درمان و کاهش آسیب معتادان و در نهایت حمایت‌های اجتماعی، مراقبت‌های پس از درمان و توانمندسازی بهبودیافتگان به عنوان چهار بخش اساسی استراتژی جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با موادمخدر هستند.

🔹️سند جامع پیشگیری به عنوان نقشه راه پيشگيري از اعتياد در كشور با هدف كاهش نرخ بروز اعتياد در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله تصویب شد.

🔹️برنامه های آگاه‎ساز و هشداردهنده، برنامه هاي آموزشي و تربيتي به منظور توانمندسازي، برنامه هاي جايگزين و در نهایت برنامه‌های مداخله‌گر چهار محور عملیاتی برنامه‌ها در سند مذکور هستند.

🌐https://adna.ir/news/6363

🆔️@Adnanews
📌نگاهی به ریشه‌های ناکامی مراکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد و راهکار‌هایی برای اصلاح این چرخه

🔹️چالش‌های اجرایی
▪️معیوب بودن چرخه جمع‌آوری
▪️نگهداری و درمان ناقص و کمبود سرانه‌هایی مانند ویزیت پزشکان و روان‌شناسان

🔹️چالش‎های ساختاری
▪️مواجهه مقطعی و ناپایدار با موضوع افراد دارای تجاهر به اعتیاد
▪️کمبود و ناپایداری اعتبارات مالی
▪️فقدان نظام ارزیابی و پایش
▪️فقدان انسجام آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها
ضعف در اقدام و مراقبت نظام‌مند پس از خروج

🔹️چالش‌های فرایندی
▪️ابهام در تعریف تجاهر و شیوه احراز آن
تقلیل چرخه درمان و توانمندسازی به خدمات اولیه پزشکی
▪️شنیده نشدن صدای جامعه هدف (معتادان متجاهر)
▪️برچسب‌زنی و طرد اجتماعی

🌐https://adna.ir/news/6364

🆔️@Adnanews
کانال پایگاه خبری اعتیاد
📌نگاهی به ریشه‌های ناکامی مراکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد و راهکار‌هایی برای اصلاح این چرخه 🔹️چالش‌های اجرایی ▪️معیوب بودن چرخه جمع‌آوری ▪️نگهداری و درمان ناقص و کمبود سرانه‌هایی مانند ویزیت پزشکان و روان‌شناسان 🔹️چالش‎های ساختاری ▪️مواجهه مقطعی و ناپایدار با موضوع…
📌برزخ کمپ‌های خمار

🔹️برخی منتقدان، حذف موقت و جمع‌آوری قهری معتادان متجاهر را چرخه‌ای ناکارآمد و باطل و نتیجه آن را صرفا اتلاف منابع می‌دانند.

🔹️۱۱۶ میلیاردو ۴۰۰ میلیون تومان؛ این رقم حداقل پولی است که از ابتدای امسال تا نیمه دی بابت نگهداری حدود ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ استان خراسان رضوی هزینه شده است.

🔹️اگر بخواهیم این هزینه را به صورت روزانه هم حساب کنیم، خیلی سخت و پیچیده نیست؛ ۸۰ هزارتومان تعرفه ابلاغی امسال برای نگهداری یک معتاد متجاهر به ازای هر روز در یکی از کمپ‌های ماده ۱۶ است.

🔹️براساس آماری که شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان رضوی دراختیار ما قرار داده و البته به صورت میانگین است، هم اکنون ۵ هزارمعتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ استان نگهداری می‌شوند. به عبارت دیگر هر روز بابت نگهداری این تعداد معتاد متجاهر، دست کم ۴۰۰ میلیون تومان هزینه می‌شود.  

🔹️محسن مروی، معاون سلامت اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی، نیز نیمه‌های دی ماه امسال گفته بود: از ابتدای امسال ۶۹ میلیارد تومان به عنوان کمک هزینه نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر کمپ‌های ماده ۱۶ از محل اعتبارات پرداخت شده است.
او حلقه مفقوده کمپ‌های ماده ۱۶ را موضوع توانمندسازی دانسته و گفته بود که درحال حاضر پنج مرکز توانمندسازی در مشهد فعال است.

🌐https://adna.ir/news/6364

🆔️@Adnanews
📌جلسه کمیته ملی کنترل و نظارت بر مواد روانگردان و پیش‌سازها برگزار شد

🔹️در پنجاه و نهمین «کمیته ملی کنترل و نظارت بر مواد روانگردان و پیش‌سازها»، نمایندگان دستگاههای ذیربط به بحث و گفتگو در خصوص ابعاد مختلف قاچاق و توزیع مواد روانگردان و پیش سازها پرداختند.

🔹️این جلسه کمیته ملی کنترل و نظارت بر مواد روانگردان و پیش‌سازها در ستاد مبارزه با مواد مخدر به ریاست محمد زارعی قائم مقام دبیرکل ستاد و رئیس کمیته و با حضور شهرام دسترنج مدیرکل مقابله با عرضه ستاد و دبیر کمیته برگزار شد.

🌐https://adna.ir/news/6365

🆔️@Adnanews
📌لزوم ایمن سازی اطراف محیط‌های آموزشی؛ هدف، پیشگیری از اعتیاد

👤علی محمد پناه، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در پنجمین کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای استان:

🔹️در صدد هستیم که با استفاده از علم روز دنیا جلسه ای در آینده ای نزدیک برگزار کنیم و استفاده از هوش مصنوعی را نیز در این حوزه مدنظر قرار دهیم تا بتوانیم با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا در این زمینه با قدرت بیشتری ورود کنیم.

🔹️یکی از درخواست‌های همیشگی ما و مطالبات مردمی جمع آوری دکه‌های تنقلاتی از اطراف مدارس است که بر اساس گزارشات رسیده بعضی از آنها به توزیع مواد مخدر مشغول هستند که البته اقدامات مقابله‌ای در این زمینه انجام شده است اما یکی از ضروریات پیشگیرانه جمع آوری آنها از اطراف محیط های آموزشی و نا امن سازی محیط برای آنها باشد.


🌐https://adna.ir/news/6366

🆔️@Adnanews
کانال پایگاه خبری اعتیاد
📌لزوم ایمن سازی اطراف محیط‌های آموزشی؛ هدف، پیشگیری از اعتیاد 👤علی محمد پناه، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در پنجمین کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای استان: 🔹️در صدد هستیم که با استفاده از علم روز دنیا جلسه ای در آینده ای نزدیک برگزار…
📌لزوم سرکشی و نظارت اماکن ورزشی!

👤حسن اصلانی مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری:

🔹️یکی از ضروریات حوزه مواد مخدر و توزیع شیشه بازرسی‌های ویژه و دوره ای از اماکن و باشگاه های ورزشی است.

🔹️با این سرکشی از مکان‌های ورزشی می‌توانیم از این آسیب و خطر بالقوه نیز به جدّ پیشگیری کنیم.

👤صدیق محمدی کارشناس معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری:

🔹️اگر بتوانیم اشتغالی پایدار در کنار تقویت اوقات فراغت افراد با ورزش را توسعه دهیم قطعا شاهد کاهش آمار اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان خواهیم بود.

🌐https://adna.ir/news/6366

🆔️@Adnanews
📌دبیرکل تازه منصوب شده ستاد مبارزه با مواد مخدر کیست؟

🔹️مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در حکمی حسین ذوالفقاری را به عنوان دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزید.‌

🔹️وی در حوزه حقوق و مدیریت مدارج عالی تحصیلی را سپری کرده است.

🔹️در فاصله سال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۲ به عنوان فرماندهی انتظامی فارس و تا ۱۳۸۴ در همین جایگاه در استان اصفهان بود.

🔹️سپس تا ۱۳۸۷ جانشین فرمانده نیروی انتظامی بود و بلافاصله بعد آن تا سال ۱۳۹۳ فرمانده مرزبانی جمهوری اسلامی ایران خدمت کرد.

🔹️در طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ به عنوان معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور منصوب شد.

🔹️از جمله سوابقش در دولت چهاردهم می‌توان قبول مسئولیت کمیته انتصابات وزارت کشور اشاره کرد.

🔹️هدایت بیش از ۴۰ پایان نامه و رساله دکترا و تالیفات گوناگون بخش دیگری از سوابق ذوالفقاری است. رساله دکترای او نیز در حوزه قانون‌گرایی است.

🔹️گفته می‌شود او در شورای اجتماعی به موضوعاتی همچون فرهنگسازی و اصلاح رفتار با مشارکت مردم به شکل هنرمندانه اعتقاد داشته است.

🔸️متن حکم انتصاب دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر👇

🌐https://adna.ir/news/6367

🆔️@Adnanews
کانال پایگاه خبری اعتیاد
📌دبیرکل تازه منصوب شده ستاد مبارزه با مواد مخدر کیست؟ 🔹️مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در حکمی حسین ذوالفقاری را به عنوان دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزید.‌ 🔹️وی در حوزه حقوق و مدیریت مدارج عالی تحصیلی را سپری کرده است. 🔹️در فاصله سال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۲…
📌انتظارات رئیس جمهور از دبیر کل جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر

🔹️گزاره‌های کلیدی متن حکم حسین ذوالفقاری:

▪️حرکت در چهارچوب قانون
▪️پیگیری اهداف سند چشم انداز
▪️دنبال کردن سیاست‌های رهبری
▪️الگو قرار دادن برنامه هفتم توسعه
▪️اعمال سیاست‌های هدفمند مقابله‌ محور
▪️بهره‌گیری از نیروهای "مومن" و "پاکدست"
▪️راهکارهای پیشگیرانه مقابل تهدیدات
▪️گسترش تشخیص، درمان و بازتوانی
▪️گسترش حمایت‌های اجتماعی
▪️توسعه پژوهش‌های بنیادی و کاربردی
▪️استفاده از ظرفیت کارشناسان و نخبگان
▪️استفاده از نهادهای مردمی و خیرین
▪️برگزاری منظم جلسات ستاد و پیگیری مصوبات

🌐https://adna.ir/news/6367

🆔️@Adnanews
📌استان البرز به الگوی موفقی در حوزه مقابله با اعتیاد مبدل می‌شود/ رتبه یک درمان بهبودی کشور

👤سردار سید جعفر حسینی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان البرز:

🔹️مقامات این استان از افزایش مصرف موادمخدر صنعتی در میان دانش‌آموزان و دانشجویان ابراز نگرانی و بر لزوم اجرای برنامه‌های پیشگیرانه تأکید کرده‌اند.

🔹️در حوزه درمان، استان البرز پنج مرکز فعال برای درمان و بهبود معتادان دارد. این مراکز شامل دو مرکز در قزل‌حصار و یک مرکز در چهارباغ است.

🔹️در دهه فجر ششمین مرکز درمانی به نام مرکز یاریگران زندگی در استان البرز افتتاح می‌شود و یک مرکز دیگر نیز در نظرآباد در حال راه‌اندازی است.

🔹️اقدامات جمع‌آوری معتادان متجاهر و پاکسازی مناطق آلوده نیز در جریان است؛ استان البرز با اجرای این طرح‌ها توانسته در سطح کشور رتبه نخست را در درمان و بهبود معتادان کسب کند. مسئولان امیدوارند با ادامه این تلاش‌ها، الگوی موفقی برای دیگر استان‌ها ارائه شود.

🌐https://adna.ir/news/6368/

🆔️@Adnanews
📌لزوم اتصال داده های حوزه آسیب های اجتماعی

🔸️نشست معاونین سلامت اجتماعی و روسای ادارت فوریت های اجتماعی سازمان بهزیستی برگزار شد.

👤سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور:

🔹️پایگاه های جامع رفاه ایرانیان، سراج، سامانه ۱۲۳، مشاورا ۱۴۸۰ و ... دارای داده های زیادی هستند که با یکدیگر پیوند ندارند و لازم است به هم متصل شوند.

🔹️۶ سامانه در حوزه آسیب های اجتماعی فعالیت می کنند که داده های موجود در آنها به یکدیگر مرتبط نیستند و به لقمه دانشی برای بهره برداری تبدیل نمی شود.

🔹️مجموعه فعالیت های سازمان بهزیستی باید توانمندسازانه، پیشگیرانه، دانش بنیان، محله محور، ادغام گرایانه، اجتماعی سازانه، مشارکت جویانه، عدالت خواهانه، تمرکز زدایانه، فراگیر سازانه، فرصت آفرینانه و خانواده محور باشند.

🌐https://adna.ir/news/6369

🆔️@Adnanews
📌اعلام سهم پرداختی بیمه سلامت برای درمان اعتیاد

👤مهدی رضایی معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت:

🔹️تمامی مراکز دولتی، عمومی غیر دولتی، خصوصی، خیریه و موقوفه طرف قرارداد با بیمه سلامت خدمات درمان اعتیاد را ارائه می‌دهند.

🔹️کلیه بیمه شدگان سازمان‌های بیمه گر پایه (سازمان تأمین اجتماعی و سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح) می‌توانند از خدمات درمان اعتیاد استفاده کنند.

🔹️سهم پرداختی معادل هفتاد درصد تعرفه مصوب بخش دولتی میزان پوشش بیمه درمان اعتیاد است. سهم پرداختی سازمان در خصوص معتادان بی بضاعت و کودکان معتاد معادل ۹۰ درصد تعرفه مصوب بخش دولتی است.

🔹️تعداد افراد تحت پوشش دریافت کننده خدمات درمان اعتیاد در سال ۱۴۰۲، ۱۲۷ هزار و ۴۷۳ نفر است.

🌐https://adna.ir/news/6370

🆔️@Adnanews
📌انتقال مراکز کاهش آسیب اعتیاد بافت تاریخی شیراز به حواشی/ ادنا: پاک کردن صورت مساله؟

👤علیرضا اسکندری، عضو شورای اسلامی شهر شیراز:

🔹️بافت تاریخی، قلب هویتی و فرهنگی هر جامعه است و هرگونه دخل و تصرف غیرکارشناسی می‌تواند منجر به نابودی این هویت شود.

🔹️راه‌اندازی مراکز DIC در بافت تاریخی نه تنها با شأن این منطقه همخوانی ندارد، بلکه به تخریب فضای فرهنگی، اجتماعی و حتی زیبایی‌شناختی آن منجر خواهد شد.

🔸️به گزارش پایگاه خبری اعتیاد (ادنا) این اظهارات درحالی مطرح می‌شوند که گویا به تقدم (حضور معتادان) و تاخر (تاسیس مراکز) بی توجه هستند؛ حضور معتادان بی‌خانمان و پرسه آنها در کلانشهرها معلول مراکز کاهش آسیب نیست و فعالیت چنین مراکزی در جهت کمک به حل این مسائل است.

🔸️به‌نظر می‌رسد باتوجه به حساسیت افکار عمومی روی بافت تاریخی شیراز، این اظهارات در راستای پاک کردن صورت مساله انجام شده است و اصل مشکل را نادیده می‌گیرد.

🌐https://adna.ir/news/6371

🆔️@Adnanews
2025/07/06 12:56:29
Back to Top
HTML Embed Code: