Telegram Web Link
سَهْلٍ رضي الله عنه ، عَنِ النَّبِيِّ صلى الله عليه و سلم ، قَالَ: إِنَّ فِي الجَنَّةِ بَابًا يُقَالُ لَهُ الرَّيَّانُ، يَدْخُلُ مِنْهُ الصَّائِمُونَ يَوْمَ القِيَامَةِ، لاَ يَدْخُلُ مِنْهُ أَحَدٌ غَيْرُهُمْ، يُقَالُ: أَيْنَ الصَّائِمُونَ؟ فَيَقُومُونَ لاَ يَدْخُلُ مِنْهُ أَحَدٌ غَيْرُهُمْ، فَإِذَا دَخَلُوا أُغْلِقَ فَلَمْ يَدْخُلْ مِنْهُ أَحَدٌ
متفق‌علیه
بخاری(۱۸٩۶)مسلم(۱۰۲۷)

از سهل رضي الله عنه روایت است که رسول‌الله صلى الله عليه و سلم روایت است که فرمودند: «در بهشت دروازه‌ای است که (ریَّان) می‌گویند، روزه داران در روز قیامت از آن دروازه داخل می‌شوند، و به غیر از آن‌ها هیچ کس دیگری از آن دروازه داخل نمی‌شود». «گفته می‌شود که روزه داران کجا هستند؟ آن‌ها می‌ایستند، و هیچ کسی جز آن‌ها از آن دروازه داخل نمی‌شود. و چون داخل بهشت شدند، آن دروازه بسته می‌شود، و هیچ کس دیگری از آن داخل نمی‌شود»

ريان، يعني تَر و تازه یا شاداب و پُرآب و نامِ یکی از دروازه‌های بهشت است که ویژه‌ی روزه‌داران می‌باشد و نامش تناسب جالبی با عمل‌کردِ روزه‌داران دارد؛ زیرا روزه‌داران تشنه می‌شوند؛ به‌ویژه در روزهای گرم و طولانیِ تابستان. لذا ریان، نام مناسبی برای دروازه‌ای‌ست که به روزه‌داران اختصاص دارد
31👍2
مشاری العفاسی /جزء 5
🌙رمـضــان بــهار قــرآن
🌙رمـضــان بــهار قــرآن

🌸#هرروزیک_جزء

🔸ترتیل #جزء_پنجم قرآن کریم

🎧با صوت زیبای
#مشاری_العفاسی
14
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عَنْ أَنَسٍ، قَالَ خَطَّ النَّبِيُّ صلى الله عليه وسلم خُطُوطًا فَقَالَ: هَذا الإِنسَانُ، وَهَذا أَجَلُهُ: فَبَيْنَما هو كَذَلِكَ إِذ جَاءَ الخَطُّ الأَقْرَبُ
بخاری(۶۴۱۸)

رسول‌الله صلى الله عليه و سلم خط‌هایی را رسم نمود و فرمودند: این آرزو، و این اجل انسان است، و در حالی که او به آرزوهایش غرق است، آن خط نزدیک‌تر [یعنی: اجلش] فرا میرسد.
😭13😢111
عَنْ جُنْدَب رضي الله عنه قالَ: قَالَ النَّبِيُّ صلى الله عليه و سلم : «مَنْ سَمَّعَ سَمَّعَ اللَّهُ بِهِ وَمَنْ يُرَائِي يُرَائِي اللَّهُ بِهِ»
بخاری(۶۴٩٩)

از جندب رضي الله عنه روایت است که رسول‌الله صلى الله عليه و سلم فرمودند: کسی که عملش را به قصد شهرت انجام داده باشد، الله رسوایش می‌سازد، و کسی که ریا کاری کند، الله اعمال باطنی‌اش را برای مردم برملا می‌سازد


کسی که کاری را جهت آنکه مردم ببینند انجام داده باشد، تا بعدا از او تعریف کنن الله این نیتش را در دنیا و در روز قیامت برای مردم برملا می‌سازد، و طاعتی که از روی ریا انجام پذیرد باطل است، و در نزد الله متعال مورد قبول واقع نمی‌شود.
29👍3
عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ، عَنِ النَّبِيِّ صلى الله عليه وسلم قَالَ نِعْمَ سَحُورُ الْمُؤْمِنِ التَّمْرُ ‏.‏
ابوداود (۲۳۴۵) ابن حبان (۳۴۷۵)

از ابو هریره رضی‌الله‌عنه روایت است که رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمودند:
بهترین سحریِ شخص مومن،  خرما است.

خرما فواید فراوانی دارد که رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم خوردن آن را توصیه میکند.
و زندگی صحابه در مدینه عمدتاً بر اساس آن بود.
یکی از بهترین چیزهایی که مؤمن در وقت سحری می تواند برای روزه بخورد خرما است. این به روزه داران کمک می کند تا روزه خود را انجام دهند.
26
مشاری العفاسی /جزء 6
🌙رمـضــان بــهار قــرآن
🌙رمـضــان بــهار قــرآن

🌸#هرروزیک_جزء

🔸ترتیل #جزء_ششم قرآن کریم

🎧با صوت زیبای
#مشاری_العفاسی
7👍2
عن أَبِي هُرَيْرَةَ رضي الله عنه سَمِعَ رَسُولَ اللهِ صلى الله عليه و سلم ، يَقُولُ: إِنَّ الْعَبْدَ لَيَتَكَلَّمُ بِالْكَلِمَةِ، مَا يَتَبَيَّنُ فِيهَا، يَزِلُّ بِهَا فِي النَّارِ، أَبْعَدَ مِمَّا بَيْنَ الْمَشْرِقِ»
متفق‌علیه
بخاری(۶۴۷۷)مسلم(۲۹۸۸)

از ابو هریره رضي الله عنه روایت است که رسول‌الله صلى الله عليه و سلم فرمود: گاهى بنده خدا حرفى مى‌زند که درباره آن فکر و دقّت نمى‌کند، ولى این حرف باعث مى‌شود از جاى بلندى به فاصله بین مشرق و مغرب در آتش دوزخ پرت شود.

چه آن‌گاه که سخنی را از کسی نقل می‌کنیم و چه آن‌گاه که سخنی را به دیگری می‌گوییم؛ در هر دو صورت، با صبر و تأنی رفتار نماییم و شتاب‌زده سخن نگوییم یا با عجله و شتاب و از روی بی‌فکری حرفی را بازگو نکنیم. وقتی خوب دقت کردیم و برایمان روشن شد که نفع یا مصلحتی در آن سخن وجود دارد، آن‌را بر زبان بیاوریم؛ و گرنه سکوت کنیم که نبی‌اکرم صلى الله عليه و سلم فرموده است: «هرکس به الله و آخرت ایمان دارد، یا سخن نیک بگوید یا ساکت باشد
24👍3
عَنْ سَهْلِ بْنِ سَعْدٍ رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُ  أَنَّ رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم قَالَ: «لا يَزَالُ النَّاسُ بِخَيْرٍ مَا عَجَّلُوا الْفِطْرَ
متفق‌علیه
بخاری(۱۹۵۷)مسلم(۱۰۸۹)

از سهل ابن سعد رضی‌الله‌عنه رسول ‏الله  صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: «مردم تا زمانی در خیر، بسر میبرند كه در افطار نمودن، عجله كنند». (یعنی بلا فاصله پس از غروب آفتاب، افطار نمایند)»


در این حدیث رسول الله صلی الله علیه وسلم خبر می دهد، مادامی که مردم در افطار کردن عجله کنند، همواره در خیر و خوبی هستند چون با این کار از سنت نبوی محافظت می کنند. اما زمانی که مخالفت کرده و افطار را به تاخیر بیندازند، این نشانه ی زوال خیر و خوبی در میان آنها می باشد. چون تمسک به سنت نبوی را ترک نمودند. سنتی که رسول الله صلی الله علیه وسلم برای امتش باقی گذاشت و آنها را به محافظت از آن امر نمود
26
مشاری العفاسی /جزء 7
🌙رمـضــان بــهار قــرآن
🌙رمـضــان بــهار قــرآن

🌸#هرروزیک_جزء

🔸ترتیل #جزء_هفتم قرآن کریم

🎧با صوت زیبای
#مشاری_العفاسی
5
شخصی روزه قضایی دارد. و توانایی قضا کردن را هم دارد، اما بعد از ماه رمضان بجای قضا کفاره را پرداخت میکند.
آیا چنین کاری جایز است؟
Anonymous Quiz
26%
بله.
70%
خیر.
4%
نمی‌دانم
24👍3😨1
عَنْ أَنَسِ بْنِ، مَالِكٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم إِنَّ اللَّهَ لَيَرْضَى عَنِ الْعَبْدِ أَنْ يَأْكُلَ الأَكْلَةَ فَيَحْمَدَهُ عَلَيْهَا أَوْ يَشْرَبَ الشَّرْبَةَ فَيَحْمَدَهُ عَلَيْهَا
مسلم(۲۷۳۴) ترمذی(۱۸۱۶)


از انس بن مالك رضى الله عنه روايت است كه: رسول‌الله‌ صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: الله متعال از بنده ای که غذايی می خورد و او را حمد و سپاس می گويد يا هنگامی که جرعه ای آب می نوشد و الله را حمد و ستايش می کند، راضی و خشنود می شود.

يكى از اسباب جلب رضايت الله متعال شكر كردن او براى خوردن و آشاميدن است، زيرا الله متعال خود به تنهايى اين رزق را ارزانى داده است.
28
عَنْ ابْنِ عَبَّاسٍ رضی‌الله‌عنه قَالَ: سَافَرَ رَسُولُ اللَّهِ صلی‌الله‌علیه‌وسلم فِي رَمَضَانَ فَصَامَ حَتَّى بَلَغَ عُسْفَانَ، ثُمَّ دَعَا بِإِنَاءٍ فِيهِ شَرَابٌ فَشَرِبَهُ نَهَارًا، لِيَرَاهُ النَّاسُ، ثُمَّ أَفْطَرَ حَتَّى دَخَلَ مَكَّةَ، قَالَ ابْنُ عَبَّاسٍ‍ س: فَصَامَ رَسُولُ اللَّهِ‍ صوَأَفْطَرَ، فَمَنْ شَاءَ صَامَ، وَمَنْ شَاءَ أَفْطَرَ.
مسلم(۱۱۱۳)

از ابن عباس رضي الله عنه روایت است که رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم در ماه رمضان به مسافرت رفت و تا هنگامی‌که به عسفان رسید، روزه بود. سپس ظرف آبی خواست و در حالی که هنوز، روز بود، آبها را خورد تا مردم او را ببینند. سپس همچنان، روزه نگرفت تا اینکه وارد مکه شد. ابن عباس رضی‌الله‌عنه می‌گوید: رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم(در سفرها) گاهی، روزه می‌گرفت و گاهی، روزه نمی‌گرفت. لذا مردم هم می‌توانند روزه بگیرند و هم می‌توانند، روزه نگیرند.



به هر صورت این نشان می دهد که روزه نگرفتن در سفر، رخصت و ارفاقی از جانب الله متعال به بندگانش می باشد. بنابراین هرکس از این رخصت استفاده کند، عمل درستی انجام داده است و هرکس در سفر روزه بگیرد، برای او جایز است و روزه‌ی وی معتبر است.
17
مشاری العفاسی /جزء8
🌙رمـضــان بــهار قــرآن
🌙رمـضــان بــهار قــرآن

🌸#هرروزیک_جزء

🔸ترتیل #جزء_هشتم قرآن کریم

🎧با صوت زیبای
#مشاری_العفاسی
7👍1
روزه چندمین رکن اسلام است؟
Anonymous Quiz
71%
سوم
21%
چهارم
8%
پنجم
13👌1🤷1
احادیث صحیح نبوی
روزه چندمین رکن اسلام است؟
در این مورد دوستانی که از حدیث آگاهی دارن در دیدگاه میتونن بیان کنند که روزه رکن چندم است.
ان شاءالله
👍7
عَائِشَةَ، قَالَتْ: قَالَ رَسُولُ اللهِ صلی‌الله‌علیه‌وسلم مَنْ أَحْدَثَ فِي أَمْرِنَا هذَا مَا لَيْسَ فِيهِ فَهُوَ رَدٌّ»
مسلم(۲۹۸۵)

از عایشه رضي الله عنه روایت است که رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: کسى که در دین ما چیزى به وجود آورد که جزو دین نباشد و آن را به عنوان دین به مردم معرفى کند، آن چیز باطل و مردود است.

همان‌گونه که ملاحظه می‌کنید این حدیث به یکی از شرایط پذیرفته شدن عمل، که همانا موافقت با سنت رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم می‌باشد، اشاره دارد. زیرا برای پذیرفته شدن هر عمل، دو شرط وجود دارد. یکی اینکه فرد در کارش، اخلاص داشته باشد.
یعنی آن عمل را صرفاً برای الله عزوجل و رسیدن به رضای او انجام دهد و این، همان مقتضای لا اله الا الله می‌باشد.
دوم اینکه کار شخص، بر اساس سنت رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم باشد، و این، مقتضای نبی‌اکرم رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم می‌باشد.
21👍1
عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ‍ رضی‌الله‌عنه قَالَ: جَاءَ رَجُلٌ إِلَى النَّبِيِّ صلی‌الله‌علیه‌وسلم فَقَالَ: هَلَكْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ، قَالَ: «وَمَا أَهْلَكَكَ»؟ قَالَ: وَقَعْتُ عَلَى امْرَأَتِي فِي رَمَضَانَ، قَالَ: «هَلْ تَجِدُ مَا تُعْتِقُ رَقَبَةً»؟ قَالَ: لاَ، قَالَ: «فَهَلْ تَسْتَطِيعُ أَنْ تَصُومَ شَهْرَيْنِ مُتَتَابِعَيْنِ»؟ قَالَ: لاَ، قَالَ: «فَهَلْ تَجِدُ مَا تُطْعِمُ سِتِّينَ مِسْكِينًا»؟ قَالَ: لاَ، قَالَ: «ثُمَّ جَلَسَ، فَأُتِيَ النَّبِيُّ صلی‌الله‌علیه‌وسلم بِعَرَقٍ فِيهِ تَمْرٌ، فَقَالَ: «تَصَدَّقْ بِهَذَا». قَالَ: أَفْقَرَ مِنَّا؟ فَمَا بَيْنَ لاَبَتَيْهَا أَهْلُ بَيْتٍ أَحْوَجُ إِلَيْهِ مِنَّا، فَضَحِكَ النَّبِيُّ صلی‌الله‌علیه‌وسلم حَتَّى بَدَتْ أَنْيَابُهُ، ثُمَّ قَالَ: «اذْهَبْ فَأَطْعِمْهُ أَهْلَكَ».
مسلم(۱۱۱۱)

از ابوهریره رضی‌الله‌عنه روایت است که مردی نزد رسول ‏الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم آمد و گفت: یا رسول الله! من هلاک شدم. رسول ‏الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: چه چیزی تو را هلاک کرده است؟ گفت: ماه رمضان (در حال روزه) با همسرم همبستری کردم. رسول ‏الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: آیا غلامی ‌داری که او را آزاد کنی؟ گفت: خیر. رسول ‏الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: می‏توانی دو ماه متوالی، روزه بگیری؟ گفت: خیر. رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: می‏توانی شصت مسکین را خوراک بدهی؟ گفت: خیر. راوی می‌گوید: سپس آن مرد همانجا نشست. در آن اثنا، کیسه‏ای پر از خرما نزد رسول ‏الله صلى الله عليه و آله و سلم آوردند. نبی اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: این خرماها را صدقه کن. آن شخص، گفت: آیا فقیرتر از من هم وجود دارد؟ سوگند به الله، در میان این دو سنگلاخ مدینه، هیچ خانه‌ای نیازمندتر از خانه‌ی من نیست. رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم با شنیدن این سخن، خندید به گونه‌ای که دندانهای (مبارکش) ظاهر شد. سپس، فرمود: برو، خرماها را به خانواده‌ات بده
34👍2
مشاری العفاسی /جزء 9
🌙رمـضــان بــهار قــرآن
🌙رمـضــان بــهار قــرآن

🌸#هرروزیک_جزء

🔸ترتیل #جزء_نهم قرآن کریم

🎧با صوت زیبای
#مشاری_العفاسی
12
حجامت کردن روزه را باطل میکند؟
Anonymous Quiz
22%
بله.
71%
خیر.
6%
نمی‌دانم.
12👌4
أَبَا هُرَيْرَةَ، يَقُولُ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم ‏أُمِرْتُ بِقَرْيَةٍ تَأْكُلُ الْقُرَى يَقُولُونَ يَثْرِبَ وَهْىَ الْمَدِينَةُ تَنْفِي النَّاسَ كَمَا يَنْفِي الْكِيرُ خَبَثَ الْحَدِيدِ
مسلم(۱۳۸۲)

از ابوهریره رضي الله عنه روایت است که رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: الله به من دستور داد به شهرى هجرت نمایم که بر سایر شهرها غالب و پیروز مى‌شود، شهرى که عدّه‌اى از منافقین به آن مى‌گویند یثرب ولى اسم آن مدینه است. مدینه انسان‌هاى فاسد را از خود به دور مى‌نماید، آن‌ها را نابود مى‌سازد همانگونه که بخارى آهنگر زنگار و ناپاکى را از آهن بدور مى‌نماید.
26👍3
2025/07/14 22:44:44
Back to Top
HTML Embed Code: