Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠کار خوب و ارزشمند محیط‌بانان بوشهری
نجات گله‌ای از قوچ و میش تشنه و گرفتار به دست چهار نفر از دوست‌داران حیات وحش هرمزگان از عمق گودال آبگیری خشک‌شده در کوه‌های بندر لنگه و بستک

این ویدیو را محمد پیروزی در صفحه اینستاگرامش منتشر کرده که در ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ ثبت شده است و تلاش او و سه نفر از دوستانش را برای نجات این حیوانات از گودال نشان می‌دهد.

آقای پیروزی نوشته که «۲۷ راس قوچ و میش وحشی که برای خوردن آب به یکی از آبگیر‌های طبیعی در کوه‌های مناطق مرزی بندر لنگه و بستکر وارد شده بودند، در گل و لای و عمق بالای گودال گرفتار شده بودند که با اقدام چهار نفر از دوستداران حیات وحش ۲۴ راس از این حیوانات نجات یافتند.»


اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹 هخامنشیان چگونه ستون های تخت جمشید را ساختند؟
بخشی از مستند 5000 سال مهندسی ایرانیان
به کارگیری قرقره های مرکب در بالا بردن ستون های چندین تنی پارسه



اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
📜کتیبه ۹۰۰ساله در حلب سوریه که نام ایران در آن آمده است.

🔸بر اساس این کتیبه‌ی تاریخی، #سلجوقیان پس از فتح حلب خود را با عنوان شاه ایران معرفی کرده‌اند. زمانی که هنوز کشوری به نام ترکیه و حتی عثمانی درکار نبود.

همه عالم تن است و ایران دل


اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
ar100940-001.pdf
6 MB
🔹 عکس اصل عهدنامه ترکمانچای با سجع مهر عباس میرزا(نایب السلطنه) وابوالحسن خان ایلچی(وزیر دول خارجه)



اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹 خوانندگی زنان و ممنوعیت کنسرت آنان


اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گر ز حال دل خبر داری بگو
ور نشانی مختصر داری بگو
مرگ را دانم، ولی تا کوی دوست
راه اگر نزدیکتر داری بگو...


اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠موسسه فرهنگی موزه ها برگزار می کند:
همزمان با دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس، آیین رونمایی از نخستین اطلس جغرافیایی و تاریخی خلیج فارس( جزایر سه گانه)


اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
📢 به پزشک و رادیولوژ مجوز مرمت بناهای تاریخی می‌دهند!

🗣 رازانی، رئیس پیشین پژوهشکده حفاظت و مرمت:

◀️ اعتقاد ندارم که ما با مافیا روبه‌رو هستیم.مشکل اصلی قانونی است که اجازه می‌دهد افرادی که هیچ تخصصی در حوزه میراث فرهنگی و حفاظت و مرمت ندارند و یا تحصیلاتشان در حوزه پزشکی یا حتی رادیولوژی است، مجوز مرمت بگیرد.در برخی موارد، دیوارهای خشتی با سیمان مرمت می‌شود./ایسنا


اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
💠 استاد فرزانه علامه محمد قزوینی
✍️ یادداشت استاد شفیعی کدکنی


وقتی که علامه محمد قزوینی بعداز عمری تحصیلات حوزوی در ایران و سال‌ها پژوهش در اروپا و حشر و نشر با بزرگ‌ترین خاورشناسان جهان و نشر آن‌همه آثار تاریخی و ادبی فارسی و عربی و فراهم آوردن آن‌همه یادداشت ها به ایران بازگشت، ارادتمندان او، امثال سیدحسن تقی‌زاده و بدیع‌الزمان فروزانفر، خواستند برای او ممرّ معیشتی فراهم سازند که او پیرانه‌سر از گرسنگی نمیرد.

مصلحت در آن دیدند که ایشان را به استادی دانشگاه تهران دعوت کنند. مجلسی برای همین امر در دانشگاه تهران تشکیل شد که در آن تقی‌زاده و فروزانفر و همه بزرگان عصر در آن جمع بودند. از علامه قزوینی نیز خواهش کرده بودند که به آن مجلس درآید. سرانجام مسأله استادی ایشان را مطرح کردند و قرار شد که شورای دانشگاه این موضوع را تصویب کند. هر یک از بزرگان دقایقی چند در فضایل علمی ایشان و جایگاه جهانی ایشان در حوزه پژوهش های ایرانی و اسلامی، سخن گفت و همگی به دانشگاه تهران تبریک گفتند که علامه قزوینی چنین افتخاری را به دانشگاه تهران داده و استادی آنجا را قبول کرده است.

کار در آستانه تمام شدن بود که یکی از استادان دانشکده الهیات که در معارف طلبگی مرد فاضلی بود، و معلم صرف و نحو عربی بود، پرسید: «ایشان استاد چه رشته‌ای خواهند بود؟» پاسخ دادند که «استاد تاریخ.»

آن استاد ساده لوح دانشکده الاهیات گفت:
تاریخ را که بچه خودش می‌خواند، استاد لازم ندارد.

مرحوم قزوینی با شنیدن این سخن برخاست و گفت: «آری تاریخ، استاد لازم ندارد». و مجلس را ترک گفت و برای همیشه دانشگاه تهران را از وجود بی‌مانند خویش محروم کرد. هرچه تقی‌زاده و فروزانفر و دیگر بزرگان عجز و لابه کردند، به هیچ روی حاضر نشد استادی دانشگاه تهران را قبول کند.

📚 از کتاب درویش ستیهنده، نوشته محمدرضا شفیعی کدکنی، ص ۱۰۳


👈اهل قلم وفرهنگ:
🆔 https://www.tg-me.com/ahleghalamvafarhang
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این هم نمونه ی وطنی یک بانوی آموزگار دوست داشتنی که به بچه های کلاسشان با انتخاب خودشان سلام صبح بخیر میگوید😍
سپاس از این آموزگار برای این تنوع و ایجاد انگیزه🌸

💠 یکی از استادان دانشگاه در آفریقای جنوبی:

🔻برای نابودی یک ملت نیازی به حمله نظامی و لشکر کشی نیست.

🔻فقط کافیست سطح و کیفیت آموزش را پائین آورد و اجازه تقلب را به دانش آموزان داد.
مریض به دست پزشکی که تقلب میکند خواهد مرد.
خانه ها به دست مهندسی که موفق به تقلب شده ویران خواهد شد.
منابع مالی را به دست حسابداری که موفق به تقلب شده ، از دست خواهیم داد.
انسانیت به دست عالم دینی که موفق به تقلب شده میمیرد.
عدالت به دست قاضی که موفق به تقلب شده ضایع میشود...

🔴سقوط آموزش پرورش = سقوط یک ملت

اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
● توی کلاس به انگلیسی صحبت نمی‌کنیم؟
○ نخیر؛ ما در این گروه افتخار می‌کنیم که به زبان فارسی سخن بگوییم و در خدمت زبان فارسی باشیم.
ـــ ـ ـــ ـ ـــ ـ ـــ ـ ـــ ـ ـــ ـ ـــ ـ ـــ ـ ـــ ـ ـــ ـ ـــ ـ ـــ ـ ـــ ـ ـــ

💠 این پاسخ استاد است به دانشجوی جدید زبان‌شناسی در پاییز ۱۳۷۸؛ استادی که بی هیچ گزافه‌ای، به زبان بیگانهٔ انگلیسی چونان زبان مادری خود، فارسی، مسلط بود و ای‌بسا در خانه ناگزیر بود گاه برای همسرش انگلیسی سخن بگوید.
#زادروز

📝 علی‌محمد حق‌شناس (۱۴ اردیبهشت ۱۳۱۹، جهرم – ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۹، تهران) زبان‌شناس، فرهنگ‌نویس، استاد دانشگاه، مؤلف و مترجم بود. او ضمن استادی در گروه زبان‌شناسی دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تهران، مؤلف و مترجم آثار متعدد در زمینهٔ ادبیات، زبان‌شناسی، تاریخ زبان‌شناسی و فرهنگ‌های انگلیسی به فارسی و از اعضای شورای بازنگری در شیوهٔ نگارش و خط فارسی نیز بود. کتاب‌ فرهنگ انگلیسی به فارسی #هزاره از آثار ارزشمند وی بود که برنده کتاب سال شد. استاد حق شناس در سال ۱۳۸۵ به عنوان چهرهٔ ماندگار در بخش زبان‌شناسی معرفی شد.

#همواره_یادشان_گرامی_باد🌺🌺


اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
♦️وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پشت درهای بسته و در سکوت کامل خبری، انتقال موزه قرآن از چهارراه سپه به سعدآباد را تصویب کرد. بر اساس ابلاغیه‌ای که به‌صورت ضرب‌الاجل نیز صادر شده است، مدیران موزه آب در سعدآباد موظف شده‌اند، ساختمان این موزه را به سرعت تخلیه کنند و آن را تحویل مدیران موزه قرآن بدهند.
به گزارش روزنامه پیام ما، این تصمیم پس از تعطیلات نوروز امسال و به‌رغم مخالفت و مقاومت مسئولان موزه آب گرفته شده است. حال‌آنکه انتقال یک موزه‌ به صورت ضرب‌العجل در هیچ‌ دستورالعمل جهانی وجود ندارد.
در پی این تصمیم، فروش بلیت موزه آب متوقف و درهای آن نیز بسته شده است. کارکنان این موزه در حال جمع‌آوری تابلوها گفته‌اند که از این نوع «برخورد دستوری و ضربتی» متعجب شده‌اند. با این روی هیچ مسئولی در وزارت میراث فرهنگی درباره این موضوع پاسخگو نیست. تنها برخی به کنایه گفته‌اند که این نوع تصمیم‌ها در دوران وزارت رضا صالحی امیری، وزیر فعلی میراث فرهنگی تازگی ندارد.


اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
⭕️ تپه هفت هزار ساله در نزدیکی به‌شهر با خاک یکسان شد

📌 بقایای انسان‌های پیش از تاریخ، سفال‌های شکسته و خمره‌های تاریخی روی خاک دیده می‌شود

♦️ در یکی از تلخ‌ترین حوادث برای آثار باستانی و تاریخی ایران، تپه باستانی قیزبون در شرق استان مازندران که پیشینه‌ هفت هزار ساله دارد، در اثر تخریب گسترده با خاک یکسان شده و لایه‌های باستانی آن زیرورو شده‌اند. به‌ طوری‌ که طبق شواهد میدانی، دنده‌ها و مهره‌های کمر انسان‌های پیش از تاریخ، سفال‌های شکسته، خمره‌های تاریخی و حتی دندانی عجیب که احتمالا متعلق به اسب است، روی خاک دیده می‌شود.

حسین رمضان‌پور، باستان‌شناس، در پی بازدید از این محوطه تاریخی، تخریب آن را «از بدترین فجایع باستان‌شناسی» توصیف کرد و به سایت عصر ایران گفت: «اینجا پر از گوردخمه‌های دوره اشکانی و بقایای انسانی است.»
#میراث_فرهنگی

اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
💠 از میهن ایران‌شهر
در سال ۱۹۶۴ در استانبول، تابوتی متعلق به یک ایرانی مسیحی در قرن دوم هجری که در جستجوی مسیح به روم سفر کرده و آن‌جا از دنیا رفته بود، کشف گردید، که بر روی آن کتیبه‌ای به خط پهلوی و زبان دری این پیام زیبا حک شده بود:
«این گور برای خرداد است، پسر هرمزدآفرید، که خدایش بیامرزاد، از میهن ایران‌شهر، از روستای چَرگان از دهِ خشت، که سالی به امید و خواستاریِ بارخدای، مسیح راست و پیروز، به روم اندر بود.»
منبع:
“L'inscription funéraire pehlevi d'Istanbul,”
Jean Pierre de Menasce
Iranica Antiqua 7, 1967, pp. 59-71.

The Middle-Persian Inscription from Constantinople: Sasanian or Post-Sasanian?"
François de Blois
Studia Iranica 19 (2), 1990, pp. 209-218.

نقل از توییتر امیرعباس خسروی:
https://x.com/AA_Khosravi/status/1705252297322713101?t=CHsPT5LUyEyRGAGzexPdsA&s=19

روستای چرگان، به احتمال زیاد، چهرگان کنونی است، این روستا در دهستان چهرگان بخش تسوج از توابع شهرستان شبستر استان آذربایجان غربی واقع است.


اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
🔹 از آن هنگامی که جمال عبدالناصر مصری(جمال عبد الناصر حسين؛ ۱۵ ژانویهٔ ۱۹۱۸ – ۲۸ سپتامبر ۱۹۷۰) یاوه گویی و ژاژ خایی کرد و نام خلیج فارس را به غیر آن برساخت، تا به امروز هیچ یک نتوانستند و نمی توانند با اراده ملی ایرانیان هماوردی کنند؛ نه دونالد ترامپ، نه خلخالی، نه سعید جلیلی، نه رائفی پور ... هیچ کدام، هیچ غلطی نتوانسته‌اند و نمی‌توانند بکنند.

🌸 پس دل آسوده بدارید که به نیایش داریوش بزرگ هخامشی، اهورامزدا [با تلاش ایرانیان میهن‌دوست] این سرزمین را از آفات درونی و بیرونی پاسداری می‌کند؛ داریوش بزرگ هخامنشی، در بند سوم از سنگ‌نبشته‌ی تخت جمشید گوید: «... اهورامزدا این کشور را از #دشمن، خشکسالی و دروغ نگاه داراد».

#خلیج_فارس🌺


اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
1️⃣ گوگل نام «خلیج فارس» را در نقشه‌های خود به «خلیج عربی» تغییر داد
طبق گزارش‌های رسانه‌ای، اپلیکیشن نقشه‌های گوگل نام «خلیج فارس» را در برخی نسخه‌ها به «خلیج عربی» تغییر داده است.

کاربران در خاورمیانه اعلام کرده‌اند که اکنون هنگام جستجو با استفاده از اصطلاحاتی مانند «خلیج عربی» یا «خلیج فارس»، نام «خلیج عربی» نمایش داده می‌شود.

این تغییر در نام، همزمان با تحولات دیپلماتیک میان واشنگتن و تهران در زمینه پرونده هسته‌ای و فشارهای عربی برای تغییر نام تاریخی خلیج فارس صورت می‌گیرد./شفقنا

2️⃣ تغییر نام تور جهانی تنیس به تور جهانی «خلیج فارس»
با درخواست رسمی رئیس فدراسیون تنیس ایران و موافقت مسئولان فدراسیون جهانی، رقابت‌های تور جهانی که هم‌اکنون در تهران پیگیری می‌شود به رقابت‌های تور جهانی «خلیج فارس» تغییر نام یافت./مهر

اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
1️⃣ گوگل نام «خلیج فارس» را در نقشه‌های خود به «خ.ل.ی.ج عربی» تغییر داد
2️⃣ نحوه اعتراض به تغییر نام خلیج فارس در گوگل مپ


📝 پس از انجام مراحل فوق، متن زیر را در داخل کادر مربوطه (شماره ۶) وارد کنید:



اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
1️⃣ گوگل نام «خلیج فارس» را در نقشه‌های خود به «خ.ل.ی.ج عربی» تغییر داد
2️⃣ نحوه اعتراض به تغییر نام خلیج فارس در گوگل مپ

📝 پس از انجام مراحل فوق، متن زیر را در داخل کادر مربوطه (شماره ۶) وارد کنید:

Dear Google Maps Team,

I hope this message finds you well.

We, as a group of concerned users, are writing to respectfully request the correction of a geographic naming error in your map service. The body of water currently labeled as the “Arabian Gulf” has been historically and internationally recognized as the Persian Gulf for over two millennia.

The name “Persian Gulf” is not only rooted in ancient historical records, such as those of Herodotus, Ptolemy, and countless Islamic and Western sources, but is also officially recognized by the United Nations and almost all international organizations and atlases, including the National Geographic Society and Encyclopædia Britannica.

Using alternative names undermines historical accuracy and can contribute to cultural and political tension. We respectfully urge you to uphold academic integrity and international standards by correcting the name on Google Maps to “Persian Gulf”.Thank you for your attention to this matter and for your commitment to providing accurate and responsible geographical information.
Sincerely


اهل قلم و فرهنگ:
👉🆔 @ahleghalamvafarhang
2025/07/06 00:45:39
Back to Top
HTML Embed Code: