Telegram Web Link
باهوش‌های عجیب و غریب | ترویج هوش در برابر حکمت

Зеҳнҳои аҷибу ғариб | Тарғиби зеҳн бар муқобили ҳикмат
عبدالله محمد
Voice message
ریاکاری این دوران دیگر چندان سمت دین نیست مگر آنکه کسی بخواهد جایی در این کشور منصبی بگیرد اما در عرصهٔ جامعه، ریاکاری به سمتی می‌رود که جذاب و پرطرفدار است. کول‌نمایی، شادنمایی، مهربان نشان دادن خود در برابر حیوانات و... البته این قطعا معنایش این نیست که هرکس با حیوانات مهربان است یا شاد است دارد نمایش می‌دهد، اما اگر کسی بخواهد خود را طوری نشان دهد که نیست، قطعا خودش را آن چیزی نشان می‌دهد که طرفدار دارد. حالا اگر باهوش نمایی پرطرفدار باشد و من باهوش نباشم باید چکار کنم؟ بله، می‌توانم خودم را گیج و حواس پرت و شلخته و غیر اجتماعی نشان دهم. انیشتین شدن آسان نیست ولی می‌شود موهایت را شانه نکنی.
عبدالله محمد
Voice message
البته این که گفتم حکمت، چیزهایی را هم به نام حکمت ترویج می‌کنند اما جالب است که همان را هم برای این سبک زندگی و تاییدش به کار می‌برند. مثلا بهره‌گیری گزینشی از اشعار فارسی (نمونهٔ به روز شدهٔ مولانا، گزینش از خیام و حافظ و...) یا جا انداختن شارلاتان‌هایی مثل اوشو به عنوان پیر خردمند.
Forwarded from Pezhvaak+
روزۀ عرفه را فراموش نکنید... تقبّل الله منا ومنکم!
عید همگی‌تان مبارک و تقبل الله منا ومنکم.

برادرتان عبدالله
امتی که نمی‌تواند به وقتش شاد باشد و به دلیل مصیبت دیروز، دستاورد امروز را نمی‌بیند، امت ادامه دادن نیست. غم مداوم یعنی پذیرش شکست. همهٔ کسانی که پیروز می‌شوند امیدی در دل داشته‌اند و امید از جنس شادی است. آن مجاهد پابرهنه که با اسلحهٔ کهنه به دل دشمن می‌زند قطعا دلش پر از احساسات منفی نیست. آن برخاستن پس از مصیبت دلیل شادی و امید است. «به به» گفتن آن صحابی است که از شوق، چند دانه خرما را انداخت و به دل دشمن زد.

این وصف زیبا را از زبان یک صحابی بشنوید: «وأسرعهم إفاقة بعد مصيبة». یعنی: آنان در برخاستن پس از مصیبت، سریع‌ترین مردم هستند. این را دربارهٔ ویژگی‌های رومیان (همان غرب امروزی) گفت. همان‌هایی که تا نزدیکی قیامت، رقیبان سرسخت ما هستند.

مایل شدن به یک سمت آسان است، برای همین غالب مردم یا به سمت غم مزمن گرایش دارند و یا به سمت بی‌خیالی و الکی خوشی. بیداری اما این شکلی است که تو زندگی را زمینی موزاییکی ببینی که هر جایش رنگی است و هر موضعی، واکنش خودش را می‌خواهد. زمین زیر پایت را ببین و ببین به تو چه می‌گوید. عبادت وقتت را ببین و بپرس از تو چه می‌خواهد؟ اکنون وقت تبریک است. تقبل الله منا ومنکم.
عبدالله محمد
«وأسرعهم إفاقة بعد مصيبة». یعنی: آنان در برخاستن پس از مصیبت، سریع‌ترین مردم هستند.
دربارهٔ این «ویژگی‌های روم» سعی می‌کنم به زودی در یک فایل صوتی توضیح دهم. ان شاء الله.
Forwarded from عبدالله محمد (abdollah Mohammad)
مردم با روان‌پزشک صریح‌تر هستند تا با روحانی. چون روان‌پزشک آنان را از دوزخ نمی‌ترساند.

پائولو کوئلیو (منتشر شده توسط یکی از صفحات الحادی عربی)

اين حرف مثال مناسبی برای اثبات سطحی بودن سکولار عربی (شرقی) است، نه برای آنکه خود این حرف خیلی سطحی است ـ که واقعا سطحی است ـ بلکه اساسا برای کسانی که این حرف را برایشان نقل می‌کند (مسلمانان) معنایی ندارد! ملحد شرقی هر آنچه از انسان اروپایی بشنود را بدون در نظر گرفتن شرایط و محیط و سیاقِ گوینده‌اش طوطی‌وار نقل می‌کند چون اساسا معنایش را نمی‌داند*. برای سکولار شرقی همهٔ «ادیان» شبیه هم‌ند به ویژه اگر بشنود که این حرف دربارهٔ «ادیان ابراهیمی» است؛ دیگر نیاز چندانی به جستجو نیست، کافی است حرفی را که سکولار غربی دربارهٔ مسیحیت زده کپی کند و آن نسخهٔ کپی شده را به اسلام نسبت دهد.

گوینده این سخن یک نویسندهٔ برزیلی است؛ یعنی آنکه او دارد از یک خاستگاه کاتولیک سخن می‌گوید که اعتراف به گناه را از واجبات شخص مسیحی می‌داند، برعکس اسلام که اعتراف به گناه را گناهی دیگر می‌داند؛ مسلمان صالح کسی است که گناه خود را میان خود و پروردگارش نگه می‌دارد و همانجا نزد او توبه می‌کند و معصیتش را علنی نمی‌کند. همین اختلاف می‌تواند ما را در فهم ذهنیت «مسیحی‌های» معاصر یاری دهد، چه آنهایی که واقعا مسیحی هستند و چه ملحد و یا حتی مسلمانانی با فهم مسیحی از دین. چنین فهمی از بدعت اتاق اعتراف نصرانی برآمده است.

برای یک نصرانی آمرزش گناهان و رهایی، از اعتراف می‌گذرد، از این رو شخص مسیحی (یا تاثیر گرفته از آنان) پنهان ماندن گناهان را نوعی نفاق می‌بیند. همین مسئله دربارهٔ اروپایی سکولار که پیشینه‌ای مسیحی دارد و تاثیرگرفتگان از آنان صادق است. گناه یعنی گناهی که پنهان است. گناه بودن معصیت در ذاتِ معصیت نیست، بلکه در پوشاندن آن است، یعنی اگر گناهی را علنی انجام دادی دیگر گناه نیست و چه بسا نشان دهندهٔ «رندی» و رو راست بودن تو باشد و حتی به ستایش از تو بینجامد. از این رو انسان اروپایی احساس آسودگی وجدان نمی‌کند مگر با اعلان گناه یا اعتراف به آن و این همان چیزی است که اخیرا با بیان «هویت جنسیتی» ارتباط یافته است.

کشف راز و علنی کردن آن همان عاملی است که به پاکسازی درون می‌انجامد؛ چه این آشکارسازی با بیان راز به اطرافیان یا از طریق شبکه‌های اجتماعی باشد یا بر روی صندلی روانکاو که جایگزین اتاق اعتراف کلیسا شده است. یا چنانکه چسترتون می‌گوید: «روانکاوی همان اعتراف است، البته بدون آمرزش».

نویسنده: حس سلیم
(ترجمه با تصرف و اندکی اضافات)

* در محیط اسلامی نیازی به بیان گناهان به عالم یا شیخ نیست تا تو را از جهنم بترساند! بلکه خود این اعتراف به گناهانِ خود نزد دیگری، گناه است. بگذریم که هنگام توبه، هنگام یادآوری رحمت الهی است و شما نزد هر عالمی بروید و بگویید قصد توبه دارید شما را به رحمت خداوند نوید می‌دهد بی‌آنکه بخواهد دربارهٔ گناه شما چیزی بداند.

#ترجمه
1
آنکه بت خود را شکسته برای شکستن بت‌های دیگران تواناتر است.
4
قناة/ عبدالله الشهري
أجزم أن عامّة من يؤلف لا يمكن أن يدرك أثر تآليفه على القراء .. ربما بلغه القليل، ولكن غالب التأثير مطوي عنه .. وأنا والله أشعر بعمق تأثير عدد من الكتب والمقالات لا يعلم أصحابها - وهم أحياء فضلا عن الأموات- عن قوة أثرها على تفكيري ووعيي ووجداني .. ولذلك إذا…
من مطمئنم غالب کسانی که دستی در نوشتن دارند نمی‌توانند تاثیری که نوشته‌هایشان بر خوانندگان دارد را درک کنند.

شاید اثربخشیِ تعداد کمی از نوشته‌های یک نویسنده به او برسد، اما بیشتر این تاثیر از او پنهان خواهد ماند.

به خدا قسم، من اثر عمیق تعدادی از کتاب‌ها و مقالات را بر اندیشه و آگاهی و وجدانم احساس می‌کنم در حالی که خود آن نویسنده‌ها - حتی آنهایی که در قید حیات هستند چه رسد به رفتگان - از این تاثیر بی‌اطلاع هستند.

بنابراین، اگر خداوند دروازهٔ نوشتن را به روی تو گشوده و بهرهٔ مناسبی از علم داری: بنویس، بنویس، بنویس.

- عبدالله الشهری
2
Forwarded from Pezhvaak | پژواک
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺 اسلام‌شناس تنظیم بازار
چگونه افراد بی‌اطلاع را می‌فریبند؟

یکی از بهترین روش‌ها برای مبارزه با الحاد عاطل و خاتل فضای مجازی این است که سطح دانش و فهم داعیان دین‌ستیزشان را نشان دهیم. کسانی که جوابی برای سوالات بزرگ بشری ندارند و فکری ارائه نمی‌کنند، بلکه تنها بضاعتشان زبان‌درازی نسبت به دین است که با آن هم اسباب خندۀ افراد مطلع را فراهم می‌آورند.

مقدمه 00:00
زنادقه و حدیث عرق‌الخیل 00:29
ختم نبوت در عهد جدید 03:59
چالش‌چۀ ملحد در باب اخلاق 07:03

در یوتوب، با کیفیت دلخواه تماشا کنید
__________________
@pezhvaak_ch
هیچ یک‌جا نشسته‌ای با نبرد دیگران پیروز نشده است.
1
عبدالله محمد
خوش نداری قربانی من باشی و گوشت و خون و نگاه و تیزی نیش من شوی؟ من برای تو جاودانگی خواسته‌ام!
زمانی شکست کامل می‌شود که شکست خورده، بخشی از منظومهٔ پیروز شود. به امام احمد بن حنبل رحمه الله گفته شد: «باطل بر حق پیروز شد!» گفت: «غلبهٔ باطل بر حق این است که دل‌ها از هدایت به گمراهی جابجا شود؛ حال آنکه دل‌های ما بر حق پایدار است». برای همین بود که دوران جولان معتزله نتوانست به تسلط آنان بر جهان اسلام منتهی شود. البته گمان نکنید که این حفظ حق در دل کار ساده‌ای است. مقاومت، سرخ است. مردم به قوی‌تر میل دارند و حفظ باور به حق در دوران تسلط باطل ساده نیست. شاید روزهایی تاریک در پی باشد، شاید هم نباشد، اما در هر صورت بدان که نور سرد بیرون همیشه نیست، نور داغ درون را از دست نده.
1
چرا دوست داریم همه چیز را پیش‌بینی کنیم؟

Барои чӣ мо дӯст медорем, ки ҳама чизро пешгӯӣ кунем?

در همین باره:

https://www.tg-me.com/akseMahtab/1192

https://www.tg-me.com/akseMahtab/1330

https://www.tg-me.com/akseMahtab/2100

https://www.tg-me.com/akseMahtab/2101
و دین بیشتر مردم بر پایهٔ مشاهده و تجربه و آن‌چه با چشم خود می‌بینند، استوار است، نه بر دلیلی از وحیین (قرآن و سنت). و از این رو، با آن‌که پیامبر صلی‌ الله ‌علیه‌ و سلم ما را از دجّال خبر داده است، باز هم مردی به‌سوی او می‌رود تا تکذیبش کند، ولی آنچه را با او (دجال) می‌بیند، باور می‌کند و از او پیروی می‌نماید.

حازم الوزیری
ترجمه: صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
«چرا ملت‌های ما مانند غربی‌ها به خیابان نمی‌ریزند؟» و پرسش‌هایی دیگر

«Барои чӣ миллатҳои мо мисли ғарбиҳо ба кӯчаҳо намебароянд?» ва пурсишҳои дигар
1
صبغت الله عاکف هروی
اخیرا ایران تعداد زیادی از مهاجران افغانستان را به نام جاسوس دست‌گیر کرده است، تنها با دیدن مبایل‌ در حال فیلم‌برداری در دست شان. که تا این‌حد، تنها گمان و احتمال است، نه یقین!
و این نیز، سوژهٔ دیگری برای آزار و اذیت مهاجران افغانستان است.
متاسفانه این دست متهم‌سازی بدون دلیل حتی در میان مردم هم دارد تکرار می‌شود. گرفتار کردن مهاجرها آسان است چون مردم محلی هم نسبت به آنها همدردی نخواهند کرد و در واقع این کار خیلی کم هزینه است و استفاده از موج مشکوکی است که یکی دو سال اخیر علیه مهاجران افغانستانی به راه افتاده است. گفتم که: در جهان جدید هم انسان‌ها برابر نیستند.
1
عبدالله محمد
مؤمن حتی با پیروزی‌اش به دشمنش لطف می‌کند چون شکست او به دشمنش پیام اشتباهی را می‌رساند: اگر او برحق است، پس چرا ما همواره پیروزیم؟
مؤمن در دعایش از خداوند می‌خواهد که عامل فتنهٔ کافران نشود. حالا تو ببین چه بد است که کسی، عامل فتنهٔ مسلمانان شود.
عبدالله محمد
قدرت احترام می‌آورد. جهان جای بازندگان نیست. برنده ستایش می‌شود، حتی از سوی بازندگان. حسن بن قَحطَبه طائی، قهرمان مسلمان و از فرماندهان برجستهٔ عباسی بود که رومیان به سبب غزوات پرشمارش در سرزمینشان او را اژدها می‌نامیدند. ابن عدیم در تاریخ حلب آورده که نصرانیان…
چه فتنهٔ بزرگی است پیروزی باطل، چون به سادگی تمام: مردم پیروِ پیروز هستند و گمان می‌کنند پیروز چیز خاصی دارد که غالب شده است و حتی اگر کاملا تابعِ پیروز نشوند و همهٔ دین او را نگیرند، حداقل شبیه او می‌شوند. پیروزی، سدهای روانی را میان شکست خورده و پیروز از میان برمی‌دارد و شکست خورده را نسبت به او کنجکاو و سپس تحسین‌گر و در مراحل بعد، عاشق می‌سازد.
2025/07/13 13:34:01
Back to Top
HTML Embed Code: