Telegram Web Link
#تازه_های_اندیشه


💠 شرح هِدایة ‌الحِکمة

✍🏻مریم مرادخانی



«شَرح هِدایة الحِکمة»، تألیف قاضی کمال‌الدین حسین ‌بن ‌معین‌الدین میبدی با مقدمه، تصحیح و تحقیق علیرضا جوانمردی‌ادیب از سوی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب به عنوان سیصد ‌و ‌پنجاه و هفتمین اثر منتشر شد. هِدایة ‌الحِکمة نوشتۀ اثیرالدین ابهری است که معین‌الدین میبدی این شرح را بر آن نگاشته است. در اهمیت این اثر همین بس که در حدود هفتصد سال، جایگاه خود را به عنوان یک کتاب درسی در شرق و غرب حوزه‌های فکری جهان اسلام حفظ کرده است.


قاضی کمال‌الدین میبدی، از شخصیت‌های برجستۀ علمی ادبی قرن نهم و دهم هجری است. هدایة‌ الحکمة از جمله مواریث و منابع مهم فلسفه و حکمت اسلامی است که میبدی با بیان نقد و نظرهای خاص خود در شرح آن، علاوه بر نقش بسزایی که در تطور حکمت اسلامی و نزدیک شدن مشارب فکری مختلف تا زمان خود داشته، توانسته است الهام‌بخش صدرالمتألهین شیرازی در ظهور حکمت متعالیه نیز باشد.

جوانمردی‌ادیب، در مقدمه‌ای که بر این اثر نوشته است، اعتقاد دارد، مشخص نمودن نقش و تأثیر هر یک از حکما در سیر اندیشه‌هایی که با نام «فلسفۀ اسلامی» شناخته می‌شود، در گرو احیای نسخه‌های خطی به صورت نسخه‌های چاپی منقّح است.

از منظر این مصحح، حجم مطالبی که به بیان اندیشه‌های سه حکیم مسلمان یعنی شیخ‌الرئیس، شیخ اشراق و صدرالمتألهین به‌عنوان ارکان اصلی و بنیانگذاران سه مکتب مشاء و اشراق و متعالیه اختصاص یافته است، نسبت به سایر حکمای اسلامی قابل مقایسه نیست. وی این اتفاق را به دلیل عدم دسترسی آسان پژوهشگران و مورّخین به دیدگاه حکمایی می‌داند که آثارشان به‌صورت نسخه‌های خطی در کتابخانه‎‌ها نگهداری می‌شود.

جوانمردی‌ادیب در ادامه به این نکته اشاره می‌کند که آثار حکمای مکتب شیراز که در تحول فلسفه و پیدایش حکمت متعالیه تأثیر بسزا داشتند، جزء همان متونی هستند که به‌صورت نسخۀ خطی نگهداری می‌شوند و شروحی که بر آنها نوشته شده، حلقۀ مفقوده تاریخ فلسفۀ اسلامی است. اندیشه‌های قاضی کمال‌الدین حسین بن معین‌الدین میبدی از جملۀ همان میراث فلسفی است که با احیای کتاب «شرح هدایة‌ الحکمة» می‌توان به آن دست یافت.

این که این اثر در هفتصد سال گذشته جایگاه خود را به‌عنوان یک کتاب درسی در شرق و غرب حوزه‌های فکری جهان اسلام حفظ کرده است و حکمای برخاسته از ایران، هند، ماوراءالنهر، بلاد عثمانی و سرزمین‌های عربی شروحی آکنده از مطالبی دقیق بر آن نوشته‌اند، گویای ارزش و اهمیت آن است.

هدایة‌ الحکمة در سه بخش منطق، الهیات و طبیعیات تدوین یافته است. به گفتۀ جوانمردی ادیب، شرح میبدی دربرگیرندۀ دو بخش طبیعیات و الهیات هدایة ‌الحکمة است که مورد اقبال بسیاری از اندیشمندان قرار گرفته و سالها به‌عنوان یک دورۀ جامع فلسفۀ اسلامی تدریس شده است.

اثیرالدین ابهری، از جمله شاگردان مشهور فخرالدین رازی است که در عرصه‌های گوناگونی چون فلسفه، منطق، نجوم و ریاضیات تبحر کافی داشته است. کمال‌الدین ابوالفتح موسی بن یونس موصلی دیگر استاد اثیرالدین بوده است. وی چندی نیز در خدمت محیی‌الدین محمد ‌بن محمد بن‌ سعید بن‌ رندی شاگردی کرده و عاقبت رهسپار بلاد روم شده و اوقات خود را به تدریس و تعلیم گذرانده است.


ادامه مطلب 👇🏻
(برای مطالعه ادامه این مطلب روی instant view کلیک کنید.)


#فلسفه_اسلامی #کمال_الدین_میبدی #اثیرالدین_ابهری #مریم_مرادخانی

🖇 به نقل از :
📌 میراث مکتوب

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#معرفی_کتاب


📙 تکوین و جوهر : ارسطو و ابن‎رشد بین متافیزیک و طبیعیات

Génération et Substance

🖋 کریستینا سرامی (Cristina Cerami)
🔹 زبان : فرانسوی
🔸وضعیت نشر : De Gruyter 2015



▪️ درباره کتاب :

کتابی به زبان فرانسه که به بحث از رابطه فیزیک و متافیزیک در اندیشه ارسطو و ابن‎رشد می‎پردازد.






#فلسفه #متافیزیک #طبیعیات #ارسطو #ابن_رشد #کریستینا_سرامی #کتب_انگلیسی

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#تازه_های_دین_پژوهی


✳️ دین با به ارمغان آوردن معنا در زندگی، احساس افسردگی را کاهش می‌دهد



✍🏻
کریستین ریگ



تا به امروز هیچ مطالعه‌ای انجام نشده بود که در آن بررسی شود دین‌مداری و معنادار دانستن زندگی چه ارتباطی با کاهش نشانگان افسردگی دارد. این موضوعی است که هدف پژوهشگران حاضر است.


بسیاری از مواقع می‌شنویم که تسلیم و سرسپردگی در برابر یک قدرت بالاتر می‌تواند احساس شادی و خوشبختی را برای انسان به ارمغان بیاورد و این احساسی است که بسیاری از پیروان ادیان در سراسر جهان در آن سهیم هستند. این مدّعا در مطالعه جدیدی که در نشریه «روندهای روان‌شناسی[۱]» منتشر شده به اثبات رسیده است. به منظور انجام این مطالعه، یک نظرسنجی آنلاین بر روی ۲۷۹ نفر (که ۷۲% آن‌ها زن بودند) انجام گرفت تا ارتباط میان سطح دین‌مداری و نشانگان افسردگی مورد بررسی قرار گیرد.

در پرسش‌نامه سؤالاتی درباره دین‌مداریِ باطنی افراد، معنادار دانستن زندگی و افسردگی، اضطراب و استرس مطرح شده بود. مورد اول یعنی دین‌مداری باطنی، به تجربه شخص مبنی بر ارتباط با مقدّسات یا ماوراء اشاره دارد. بارها به اثبات رسیده که این دست ارتباطات معنوی بر سلامت جسم و روان انسان تأثیرگذار است. به همین ترتیب، معنادار پنداشتن زندگی با احساس اضطراب، افسردگی و استرس ارتباط منفی دارد (یعنی باعث کاهش چنین احساساتی می‌شود).

نتایج مطالعه نشان داد که دین‌مداری باطنی ۱۳% واریانس «معنادار پنداشتن زندگی» و ۲% (این رقم به لحاظ آماری مهم است) واریانس «افسردگی» را تشکیل می‌دهد. با یکسان نگاه داشتن متغیّر «دین‌مداری باطنی»، پرده از تأثیرِ میانجی‌گرانه «معنادار پنداشتن زندگی» بر افسردگی برداشته شد (که قریب به ۲۰% واریانس را تشکیل می‌داد).

این دستاورد بر مطالعات پیشین مهر تأیید می‌زند. نظریه‌هایی وجود داشت دالّ بر این که دین‌مداری تأثیر مثبتی دارد، ولیکن این نظریه‌ها از قدرت روشنگری کافی برخوردار نبودند. اما اکنون برای تأیید نظریه‌هایی از این دست شواهد تجربی در اختیار داریم. البته از محدودیت‌های این مطالعه می‌توان به این موارد اشاره کرد که اکثر شرکت‌کنندگان در آن زن بودند و این که تنها یکی از ابعاد دین‌مداری (بعد باطنی) مورد مطالعه قرار گرفت.

شناخت رفتارها و عملکردهایی که موجب تقویت تأثیر مثبت دین‌مداری و مقابله با نشانگان افسردگی می‌شود، یکی از کاربردهای اصلی و عملی روان‌شناسی است. در حقیقت مطالعه حاضر ارزش معنا در زندگی را مورد تأکید قرار می‌دهد و نشان می‌دهد دین با معنادار ساختن زندگی انسان تأثیر مثبتی در وجود او حاصل می‌آورد.

جا دارد که در پژوهش‌های آتی ارتباطات ناشناخته دیگر میان معنا در زندگی و افسردگی، اضطراب و استرس مورد بررسی قرار گیرد.

مطالعه اصلی تحت عنوان «معنا در زندگی، میانجی ارتباط میان دین‌مداری باطنی و نشانگان افسردگی[۲]» به قلم جوآو کامپوس، جولیانا بردمیر و کلاریسا ترنتینی نوشته شده است.



ارجاعات:

[۱] Trends in Psychology

[۲] Meaning in Life as a Mediator of the Relationship Between Intrinsic Religiosity and Depression Symptoms




#ادیان #دین #معنای_زندگی #کریستین_ریگ

🖇 به نقل از :
📌 دین آنلاین

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#سخنرانی


📣 نشست نقد کتاب «فرهنگ اگزیستانسیالیسم»

🎤 حمیده بحرینی
🎤 عیسی امن‌خانی
🎤 ارسطو میرانی
🎤 علی‌اصغر محمدخانی

🔹 تعداد کل جلسات : 1
📆 تاریخ : سه‌شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸







#فلسفه #فرهنگ #اگزیستانسیالیم #حمیده_بحرینی #عیسی_امن_خانی #ارسطو_میرانی #علی_اصغر_محمدخانی

🖇 به نقل از :
📌 کانال شهر کتاب

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#مرور_مجلات


📰 تاريخ اسلام
📅 دوره 21 - شماره مسلسل 84



1️⃣ بررسی منازعات آفاقی‌ها- دکنی‌ها در حکومت بهمنیان و حکومت‌های ‌محلی ‌شیعه ‌دکن
🖋 لیدا مودت
🖋 علی سجادی


2️⃣ چرخش ماهیت شیعی جنبش عباسیان از آغاز تا آستانه خلافت
🖋 محمدرضا بارانی
🖋 یونس غفاری پور


3️⃣ تحلیلی بر شبکه سازی قدرت سیاسی ـ دینی در عصر ابناء الرضا(ع) بر اساس نظریه بسیج سیاسی چارلز تیلی
🖋 رحمت عباس تبار مقری
🖋 عادله آزرم نژاد


4️⃣ نقش عالمان در مناسبات مذهبی منطقه شام در عصر ممالیک (923-648ه.ق.)
🖋 شهناز کریم زاده سورشجانی
🖋 زهراء روح اللهی امیری


5️⃣ ژئوپولتیک قبیله‌گرایی و مواجهه اسلام با آن؛ ظهور اسلام به مثابه دینی ابراهیمی در ساختار ژئوپولتیکال عربستان
🖋 عبدالمجید مبلغی


6️⃣ بررسی وضعیت افول پایگاه قدرت در دوره سلطان مسعود غزنوی
🖋 سیدمیرحسین علامه


7️⃣ بررسی علل تحول مراسم آیینی و سوگواری شهر مشهد در دوره قاجار
🖋 علی روحانی قوچانی
🖋 شهرزاد ساسان پور
🖋 حسین آبادیان
🖋 منیره کاظمی راشد


8️⃣ بررسی مقایسه‌ای روایت‌های متفاوت تاریخ‌نگاران قرن‌های سوم و چهارم هجری از رویدادهای قفقاز در دو قرن نخست هجری
🖋محمدرضا کیوانی
🖋 فریدون اله یاری
🖋 مصطفی پیرمرادیان





📎مشاهده و بارگیری مقالات 👈🏻 اینجا




🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#فیلم


📹 اعتماد، اخلاق و اُکسی‌توسین

🎤 پل زاک
📆 تاریخ : 2011





▪️ درباره فیلم :‌

آیا
انسان‌ها چیز منحصربفردی در وجود خود دارند؟ ما تنها موجوداتی هستیم که احساسات کاملاً اخلاق‌مدارانه داریم و به عنوان موجودات اجتماعی درگیر اخلاق هستیم. با این همه، نیاز داریم که بدانیم چرا و چگونه مردم اخلاقی عمل می‌کنند. ولی آیا این احساسات اخلاقی، حاصل فرآیندهای شیمیایی هستند؟ می‌خواهیم بدانیم آیا پارامتری شیمیایی برای اخلاق وجود دارد؟ آیا مولکولی به نام مولکول اخلاق وجود دارد؟ در این ویدئو پل زاک به پرسش‌هایی از این دست می‌پردازد.






#TED

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#تازه_های_اندیشه


💠 استخراج بیت‌کوین استعاره‌ است، اما می‌تواند به‌اندازۀ یک استخراج واقعی مخرب باشد
استخراج بیت‌کوین چگونه آیندۀ بشریت را هدف گرفته است؟


✍🏻 الیزابت کولبرت

✍🏻 بابک حافظی (ترجمه)


پولْ داستانِ دروغینِ مشترک بین ما انسان‌هاست. من یک‌تکه کاغذ به شما می‌دهم و شما هم درعوض آن، به من تخم مرغ و کره می‌دهید و هر دو با لبخند از هم جدا می‌شویم. به دنیای رمزارزها که می‌رسیم داستان قدیمی پول بیشتر از دروغین بودن شبیه داستان‌های تخیلی می‌شود. سودهای چندهزار درصدی، بی‌ثباتی‌های غیرقابل پیش‌بینی و حل معماهای رمزنگاری شده برای «استخراج» واحدهای جدید. البته ژانر رمزارزها فقط به مقداری هیجان‌ و تخیل ختم نمی‌شود و گویا دارد به ضرر همۀ انسان‌ها و محیط‌زیست تمام می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد فقط استخراج بیت‌کوین در یک سال به‌اندازۀ کل مصرف برق سالانۀ سوئد انرژی نیاز دارد. بیت‌کوین چیست و چگونه آیندۀ کرۀ زمین را هدف گرفته است؟



اغلب می‌شنویم که پولْ داستانِ دروغینِ مشترک بین ما انسان‌هاست. من یک‌تکه کاغذ، یا این روزها به‌احتمال بیشتر یک‌تکه پلاستیک، به شما می‌دهم. شما هم درعوض آن، به من تخم مرغ، کره یا یک موکا فراپاچینو با شکلات سفید می‌دهید و هر دو با لبخند از هم جدا می‌شویم. اما در دنیای رمزارزها، اوضاع بیشتر شبیه یک فراداستانِ مشترک است و بی‌ثباتی موجود در ژانرش هم احتمالاً نقش عنصر هیجان‌انگیز ماجرا را بازی می‌کند. دوج‌کوین رمزارزی است که در ابتدا برای مسخره‌بازی ساخته شده بود، اما به‌لطف کارهایی مثل پمپاژ۱ به‌سبک شرکت گیم‌‌استاپ۲و توییت‌های حمایتیِ ایلان ماسک، ارزشش از ماه ژانویه به این‌طرف رشد ۸ هزار درصدی را تجربه کرد. روز سه‌شنبه، که طرفداران دوج‌کوین آن را با‌عنوان «روزِ دوج» تبلیغ می‌کردند، مجموع ارزش این رمزارز به بیش از ۵۰ میلیارد دلار رسید، یعنی حتی از ارزش بازاری شرکت فورد هم بیشتر. یک صرافی رمزارز به نام کوین‌بِیس، که تازه چهارشنبۀ هفتۀ قبلش وارد بورس شده بود، تقریباً بلافاصله بعد از شروع به کار، ارزشش از جنرال موتورز هم بیشتر شد.

رواج رمزارزها، همان‌طور که قبلاً گفته شده است، اتفاق مهمی در دنیای مالی بود. این اتفاق همچنین اتفاق بزرگی در دنیایِ، درواقع ... کل دنیا بود. این موضوع به‌طور خاص درمورد پدربزرگ رمزارزها یعنی بیت‌کوین صادق است. بیت‌کوین هم مثل دوج‌کوین، اخیراً یک رشد قیمت جهشی را تجربه کرده است. در آوریل ۲۰۲۰، قیمت هر بیت‌کوین حدود ۷ هزار دلار بود؛ امروز قیمت هر بیت‌کوین به بیش از ۵۵ هزار دلار رسیده است (بیت‌کوین در روز ۱۴ آوریل رکورد قیمت ۶۴ هزار و ۸۹۵ ممیز ۲۲ دلار را ثبت کرد، اما بعد از آن روند نزولی در پیش گرفت). همان‌طور که هزینۀ سرمایه‌گذاری روی بیت‌کوین افزایش پیدا کرده است، سود بالقوۀ «استخراج» آن نیز بالا رفته است. هرچند عبارت استخراج بیت‌کوین یک اصطلاح کاملاً استعاره‌ای است، اما نتایج آن می‌تواند، دقیقاً به‌اندازۀ یک استخراج واقعی، مخرب باشد.

بر اساس «شاخص کمبریج برای مصرف برق بیت‌کوین»، مصرف انرژی عملیات استخراج بیت‌کوین در سراسر جهان، در حال حاضر حدوداً ۱۲۰ تِراوات‌ساعت در سال است. این میزان، حدوداً برابر کل مصرف سالانۀ برق کشور سوئد است. طبق اعلام وب‌سایت دیجی‌کونومیست، برق موردنیاز برای یک تراکنش بیت‌کوین، معادل یک‌ماه مصرف برق یک خانوار متوسط آمریکایی است و کربنِ منتشرشده از این کار تقریباً یک‌میلیون برابر بیشتر از کربنِ منتشرشده در یک تراکنش با کارت اعتباری ویزا است. در شرایطی که دنیا به‌شدت نیازمند کاهش انتشار کربن است، آیا منطقی است که برق یک سوئد را صرف یک ارز مجازی کنیم؟ به‌نظر واضح می‌آید که پاسخ باید منفی باشد، اما اوضاع همچنان همین است که می‌بینیم.



ادامه مطلب 👇🏻
(برای مطالعه ادامه این مطلب روی instant view کلیک کنید.)


🖇 به نقل از :
📌 ترجمان

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#معرفی_کتاب


📘 الوجیز فی الإمامة و الولایة


🖋 احمد حسین یعقوب اردنی
🔹 زبان : عربی
🔸وضعیت نشر : بیروت ، الغدیر ، 1417




▪️ درباره کتاب :

کتاب الوجیز فی الامامه و الولایه کتابی ارزشمند درباره امامت ، ضرورت آن و جانشینی رسول الله (ص) می باشد که قدمی موثر در جهت روشن کردن افکار خوانندگان درباره امامت و ولایت می باشد.




#اسلام #امامت #ولایت #احمد_حسین_یعقوب_اردنی #کتب_عربی

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#تازه_های_دین_پژوهی


✳️ روشنفکری فلسفی یا حقوقی، مسئله این است



✍🏻
عبدالمجید مبلغی



آن‌گاه که سخن از روشنفکری به میان می‌آید شتابان پرسشی همیشگی برمی خیزد و گلوی گفتگو را می‌فشارد: کدام روشنفکری؛ روشنفکری عرفی یا روشنفکری دینی؟به باور من این پرسش راه به کج راهه می‌برد و بخت‌های گفتگو را برای ایده پردازی‌های افق گشایانه از همان ابتدا بر باد می‌دهد.




تعیین اینکه روشنفکری دینی است یا نه همانقدر خود-بازگویانه و خود-ارجاع‌گرانه است که اندیشه خود را روشنفکرانه دانستن و اندیشه دیگران را تاریک انگارانه دیدن. چنین پرسشی اساساً نمی‌تواند در افق درکی پدیدارشناسانه و حائز عیار موثری از بی طرف علمی و سنجش پذیر در بازگشت‌های متعدد طرح گردد. مساله آنجا است که جانمایی دینی یا غیردینی هر رویکرد به اقتضای نحوه دیدن و منطق درونی آن فهمیدنی و شدنی می‌شود و خطکش های ساده سازانه بیرونی راهی به این مهم نمی‌توانند گشود. دینی یا غیردینی دانستن روشنفکری به جایی بهتر از قضاوت‌های تند و درشت در قبال نظام‌های آگاهی دلخواه صاحبان اندیشه‌های رنگارنگ نمی‌انجامد و درک سنخ شناسانه مؤثر و سودمندی از نحوه بودن این نظام‌های آگاهی و گفتمان‌های روشنفکری به دست نمی‌دهد.

به باور من پرسش دقیق‌تر و بسیار مهم‌تر، که متاسفانه به آن نپرداخته‌ایم و بر آن تقریباً همیشه چشم فرو بسته‌ایم، فلسفی یا حقوقی بودن روشنفکری است. برای توضیح این نظرگاه لازم است تا به اختصار به سرشت روشنفکری بپردازیم: روشنفکری با یک ویژگی بنیادین و یک کارویژه کانونی قابل شناسایی است. ویژگی بنیادین روشنفکری خردورزی پایبند به کشف راه‌های تازه در مسیر آگاهی، و کارویژه کانونی آن تلاش صادقانه و مشفقانه برای گسترش این آگاهی برآمده و برگرفته از خردورزی در عرصه عمومی است. سنخ شناسی مؤثر و پیامد-فهمانه روشنفکری در بازگشت به این ویژگی و آن کارویژه جامه تحقق به تن می‌پوشد. کارایی و کارگشایی این درک سنخ شناسانه از روشنفکری آنگاه روشن می‌شود که با لحاظ این دو (ویژگی و کارویژه) به سودمندی هر یک از این دو سنخ از روشنفکری حقوقی و فلسفی بپردازیم و نیاز یا عدم نیاز یک جامعه به دو حوزه روشنفکری فلسفی و حقوقی را بیازماییم.

وجهه همت روشنفکری فلسفی پرسشگری از مباحثی همچون منطق پدیداری آگاهی، سطوح مختلف و متعدد آن و حوزه‌های معتبر یا نامعتبر آگاهی و… است. این سنخ از روشنفکری در رفع رجوع مشکلات جامعه کارآمدی چندانی به هم نمی‌رساند و در بسیاری از تلاش‌های خود کم پیامد و پرطمطراق باقی می‌ماند؛ اما روشنفکری حقوقی نگاهی موشکافانه، و بنابر تعریف، از سر خردورزی به جزئیات معطوف به گوشه‌های پیدا و پنهان سبک‌های زندگی دارد. مشخصاً این روشنفکری به جوانب سبک زندگی در ارتباط با آگاهی و نحوه توسعه آن در عرصه‌هایی هم چون شیوه‌های زیست جمعی و رویه‌های سازگار یا ناسازگار با اندیشه خردمندانه می‌نگرد. چنین سنخی از روشنفکری برای اجتماع کارآمدتر، کارسازتر و کارگشاتر است.

مشکل آنجا است که ما ایرانیان به دلایل مختلف، که می‌توان در جای خود کمر همت به توضیح آسیب شناسانه و پدیدارشناسانه آن بست و جوانب تاریخی و معاصر منجر به آن را برشمرد، میلی جدی به روشنفکری فلسفی داریم و از روشنفکری حقوقی به صورت غافلگیرکننده‌ای غفلت ورزیده‌ایم. روشنفکری پدیدآمده میان ما بیش از آنکه گره از گره‌های ناگشوده بگشاید، بر گره‌های فروافتاده در کارمان افزوده است.


ادامه مطلب 👇🏻
(برای مطالعه ادامه این مطلب روی instant view کلیک کنید.)

#روشنفکری #روشنفکری_دینی #عبدالمجید_مبلغی

🖇 به نقل از :
📌 دین آنلاین

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#سخنرانی


📣 نگرشی فلسفی به تنهایی

🎤 محمود مقدّسی
🔸 صاحب محتوا : کانون فلسفه و دین دانشگاه امیرکبیر
🔹 تعداد کل جلسات :
🗓 تاریخ : ۲۹ آبان ۹۹ - روز جهانی فلسفه






#تنهایی #فلسفه #محمود_مقدسی

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#مرور_مقالات


📄 الوجود الاباضي في الاندلس

🖋 یحیی محمد بکوش
🔹 زبان : عربی




▪️ چکیده :‌

مقاله‎ای از یحیی بکوش، محقق فرقه اباضیه که در آن تاریخچه و چگونگی استقرار اباضیه در اندلس را مورد بررسی قرار می دهد.





#اسلام #مذاهب_اسلامی #اباضیه #خوارج #یحیی_محمد_بکوش

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#فیلم


📹 زمین به تیغ بلاغت گرفته‌ای سعدی…
سخنرانی دکتر حسن بلخاری به مناسبت روز بزرگداشت سعدی

🎤 حسن بلخاری
📆 تاریخ : 1 اردیبهشت 1400






▪️ درباره فیلم :‌

به مجالس پنج‌گانه جناب سعدی و زبان نثر او چقدر توجه کرده‌ایم؟!

اول اردیبهشت ماه جلالی
بلبل گوینده بر منابر قضبان
بر گل سرخ از نم اوفتاده لآلی
همچو عرق بر عذار شاهد غضبان

اول اردیبهشت‌ماه روز بزرگداشت شیخ اجل جناب سعدی علیه‌رحمه است. او که هرچه در وصف بلاغت و فصاحت او بگوییم کم است و آنچه امروز از زبان فارسی بر گفتار ما جاریست مدیون همت اوست. او که ادبیات تعلیمی را برپا کرد و حقیقتاً استاد سخن پارسی بود. بزرگداشت ایشان بهانه‌ای شد تا به آثاری بپردازیم که در عین استحکام و جلوه تمام، کمتر مورد توجه اهل ادب قرار گرفته و مغفول مانده. حسن بلخاری در این جلسه بر مجالس پنجگانه جناب سعدی متمرکز شدند و سخنرانی خود را به توضیح و تبیین این اثر اختصاص دادند. پایبندی ایشان به متن، تذکری به خودبسنده بودن این مجالس است و تفسیرهای دور و دراز، رهزن دست‌یافتن به آن چیزی است که سعدی بنا دارد در گفت‌‌و‌گو با ما به آن رهنمون شود. گویی هرآنچه سعدی در تغزل بوستانش و حکمت‌های گلستانش پیگیری کرده، در این مجالس به نحو روشن و صریحی با مخاطبش درمیان می‌گذارد و او را به گفت‌‌و‌گو با خویش فرامی‌خواند. مجلس سوم از مجالس پنجگانه ایشان فرصتی فراهم کرد که نقاط تازه‌ای را در کار سعدی کشف کنیم و متوجه شویم که قوت و زیبایی قلم او در آثار نثر، اگر بیش از آثار نظم نباشد، کمتر نیست.





#ادبیات_فارسی #سعدی #حسن_بلخاری

🖇 به نقل از :
📌 کانال سیمافکر

🔗 مجموعه الفبا :

🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#تازه_های_اندیشه


💠 نسبت فقه و فلسفه


✍🏻 حسن بلخاری



تأویل حکمی و عرفانی مسائل فقهی در نبراس الهدای ملاهادی سبزواری

جامع قرآن، عرفان و برهان

توشیهیکو ایزوتسو که خود از متفکران نامدار قرن بیستم است، مرحوم ملاهادی سبزواری را به رأی و نظر همگان، بزرگ‌ترین فیلسوف ایرانی در قرن نوزدهم میلادی می‌داند، کسی که در میان استادان و بزرگان عارف آن عصر مقام نخست را داشت. اقبال لاهوری نیز به عنوان یکی از احیاگران بیداری اسلامی در دوران معاصر، معتقد است ملاهادی سبزواری نماینده بزرگ تغییر مسیر فلسفه ایرانی در روی تافتن از فلسفه نوافلاطونی به حکمت افلاطونی اصیل است: «ملاهادی بزرگ‌ترین متفکر عصر اخیر ایران است؛ بنابراین بررسی فلسفه او برای شناخت نحوه تفکر اخیر ایران لازم است. فلسفه سبزواری مانند فلسفه اسلاف او سخت با دین آمیخته است. سبزواری با استناد فعلیت به حق، جهان‌بینی ایستای افلاطون را دگرگون کرد و به پیروی از ارسطو حق را مبدأ ثابت و موضوع همه حرکات شمرد. از دیدگاه او، همه موجودات عالم به کمال عشق می‌ورزند و به سوی غایت نهایی خود سیر می‌کنند.»۱

می‌توان ملاهادی سبزواری را که در سال ۱۲۱۲ق در سبزوار دیده به جهان گشود و در ۱۲۸۹ق چشم از جهان فروبست، از فیلسوفان و بل دقیق‌تر حکیمان صاحب‌نظری دانست که جامع قرآن و عرفان و برهان در تاریخ فلسفه اسلامی بودند. نظری به عناوین تألیفات او این معنا را اثبات و به وضوح نشان می‌دهد. از یک سو در فلسفه و منطق، صاحب اثر نامداری چون «منظومه» و شرح آن است که تلخیصی کامل از حکمت متعالیۀ صدراست و از سوی دیگر صاحب «شرح مثنوی» مولانا و نیز از یک سو «حاشیه بر شوارق» ملا عبدالرزاق لاهیجی و از دیگر سو صاحب رسائلی چون «رحیق و راح افراح» در علم بدیع و نیز «حاشیه بر شرح سیوطی» بر الفیه ابن مالک. و همه اینها در حالی است که آثاری در شرح ادعیه بسیار مهم شیعی دارد، چون: «شرح الاسماء» یا شرح دعا جوشن کبیر و نیز «شرح دعاء الصباح». بر این رسائل باید نوشتارهای کلامی او همچون «اصول‌الدین» و نیز «الجبر و الاختیار» و «هدایه الطالببین» را و مهمتر کتب فقهی او چون «النبراس فی اسرار الاساس» و نیز «مقیاس» و «منظومه فقه» را افزود.

بنابراین با شخصیتی متضلع مواجیهم که در فقه و فلسفه و عرفان و نیز قرآن و لغت و کلام، استاد است و گرچه در مواردی همچون علم خدا بر ذات خویش، حادث بودن عالم امر، تفاوت حرکت با تحریک، جوهر دانستن برخی اقسام علم، با صدرا اختلاف نظر دارد و رأی بوعلی سینای بزرگ را در مسئله ادراک کلیات نمی‌پسندد، اما کیست که نداند ملاهادی قطعا یکی از بزرگ‌ترین حلقات وصل عرفان و فلسفه صدرایی و اسلاف او با حکمت و عرفان امروز است.

عارف عالم

نکته بارز حیات مبارک ملاهادی ورع و تقوای او از یک سو و تشرع و دینداری او از دیگر سوست و این البته ویژگی مهم حکمای شیعی است. از صدرا به بعد، حکمای مسلمان به ویژه در حوزه فلسفه و حکمت ایرانی، فیلسوفانی فقیه‌اند و فقیهانی متکلم و متکلمانی متقی و متقیانی عارف و عالمانی آگاه به رموز و اسرار عرفانی (ملاهادی در شعر با نام «اسرار» تخلص می‌کرد) و این تضلع به دلیل پیوند متقن و استوار اندیشه‌ورزی حکمی و برهانی این حکما با متون روایی و الگو قراردادن شخصیت‌هایی همچون حضرت امیر‌المؤمنین علی(ع) است. در قاموس همین معنا و در مطلب دیگری در کتاب بزرگداشت‌نامه جهانگیرخان قشقایی، از جایگاه وسیع نهج‌البلاغه و ادعیه در حکمت و فلسفه مابعد صدرایی سخن گفته‌ام.۲

دو روایت در اثبات نکته نخستین این بخش، یعنی ورع و تقوای فوق‌العاده ملاهادی مشهور است: اول روایت محمدعلی مدرس تبریزی ـ صاحب ریحانه‌الادب ـ است که با یک واسطه، دیدار شاه قاجار با ملاهادی را چنین بازگو می‌کند: «ناصرالدین شاه نقل می‌کند که در اثنای مسافرت به اروپا، در تبریز توقف کرد. موقع بازدید از یکی از علمای متمکن آن شهر، به او گفت: در این مسافرت به هر شهری که وارد می‌شدیم، اهالی آن شهر حسب‌الوظیفه استقبال می‌کردند؛ ولی [در سفر به مشهد مقدس،] ملاهادی که شاه و وزیر نمی‌شناسد؛ گذشته از استقبال، حتی به دیدن ما هم نیامد. من این کار را بسیار پسندیدم و گفتم: اگر او شاه نمی‌شناسد، شاه او را می‌شناسد.


ادامه مطلب 👇🏻
(برای مطالعه ادامه این مطلب روی instant view کلیک کنید.)

#فلسفه_اسلامی #فقه_و_اصول #ملاهادی_سبزواری #حسن_بلخاری

🖇 به نقل از :
📌 روزنامه اطلاعات

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#معرفی_کتاب


📙 ترجمه انگلیسی " کشف المناهج الادله از ابن‌رشد "

Faith and reason in Islam: Averroes' exposition of religious arguments

🖋 ابن رشد
🖋 ابراهیم نجار (Najjar, Ibrahim Y)
🔹 زبان : انگلیسی
🔸وضعیت نشر : Oneworld Publications 2014



▪️ درباره کتاب :

ترجمه انگلیسی کشف المناهج الادله از ابن رشد که نظر او درباره عقلانیت، همچنین آراء او درباره زبان، حقوق، و تفسیر متون دینی در آن آمده است و تصویری جامع از دستاورهای عقلانی ابن‎رشد به دست می‎دهد. این کتاب ترجمه‎ای همراه با تفسیر و نکات است و در مقدمه آن شرحی از ترجمه آثار ابن‎رشد به انگلیسی نیز آمده است






#ابن_رشد #ابراهیم_نجار #کتب_انگلیسی

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#تازه_های_دین_پژوهی


✳️ جمعیت اهل سنت ایران چقدر است؟



✍🏻 مهدی فرمانیان



یکی از مباحث دقیق و حساس آمار جمعیت اهل سنت در ایران اسلامی است. آمار‌های منتشر شده در این زمینه بسیار متفاوت از یکدیگر هستند. یقینا دو پارامتر «علمی» و «سیاسی – تبلیغی» مهم‌ترین دلایل ارائه‌ی آمارهای گوناگون در این زمینه هستند. مخفی نیست که آمار و اعداد یکی مهم‌ترین ابزارها و کاربردی‌ترین سلاح‌های تبلیغاتی است که دوست و دشمن از آن استفاده یا سوء استفاده می‌کنند. خوشبختانه رغم رشد علمی و کارکرد مرکز آمار، هنوز تمامی آمارها در این زمینه شفاف و دقیق نمی‌باشند یکی از گزارش هایی که کمی به واقعیت نزدیک است، رساله دکتری عبدالظاهر سلطانی در دانشگاه اوزاعی لبنان با عنوان «اهل سنت ایران، فرصت‎‌ها و چالش ها» که در سال ۱۳۹۵ منتشر شد.[1] وی جمعیت اهل سنت ایران را (به غیر از تهران) حدود «نه میلیون و پانصد هزار نفر» دانسته است. به نظر نویسنده جمعیت اهل سنت تهران، حدود «یک میلیون نفر» هستندو سند خود را در این آمار «گفته می شود» بیان کرده است. بنابراین به نظر ایشان حدود «ده میلیون و پانصد هزار نفر» از جمعیت ایران را برادران اهل سنت تشکیل می دهند، اما جمع آمار ایشان با استان تهران، نه میلیون و نهصد و دوازده هزار نفر است. یعنی جمعیت اهل سنت ایران جمعا ده میلیون نفر است.

وی در بیان تفکیک جمعیت اهل سنت استان های سنی نشین آورده است: جمعیت اهل سنت استان اردبیل حدود 30 تا 40 هزار نفر،[2] استان خراسان شمالی حدود 000/80 نفر[3] و استان گلستان حدود هشتصد هزار نفر است.[4] همچنین استان گیلان حدود دویست و پنجاه هزار نفر اهل سنت دارد.[5] اهل سنت استان مازندران حدود هفت هزار نفر[6] و در استان بوشهر حدود پنجاه هزار نفر سنی وجود دارد.[7] در استان خراسان رضوی حدود ششصد هزار نفر از اهل سنت زندگی می کنند.[8]

بنابر نظر دکتر سلطانی جمعیت اهل سنت استان سیستان و بلوچستان حدود «دو میلیون و یکصد هزار نفر» است.[9] در استان کرمان حدود 000/20 نفر از اهل سنت در شهرهای جنوبی استان زندگی می کنند.[10] جمعیت اهل سنت استان آذربایجان غربی حدود «یک میلیون و هفتصد هزار نفر» است[11] و استان کردستان حدود «یک میلیون و سیصد هزار نفر» است.[12]

بنابر اطلاعات ارائه شده توسط دکتر سلطانی، جمعیت اهل سنت استان کرمانشاه حدود هفتصد هزار نفر[13] و در استان فارس حدود یکصد و شصت و پنج هزار نفر از اهل سنت زندگی می کنند.[14] جمعیت اهل سنت استان هرمزگان حدود پانصد هزار نفر است[15] و در استان خراسان جنوبی، حدود یکصد هزار نفر از اهل سنت زندگی می کنند.[16]وی معتقد است در همه استان های شیعه نشین به غیر از استان های سنی نشین حدود پانصد هزار نفر سنی وجود دارد.[17] دکتر عبدالظاهر سلطانی در ادامه می نویسد: «با تحقیقات میدانی به این نتیجه رسیدم که جمعیت اهل سنت ایران ده و نیم میلیون نفر است. کردها چهار و نیم میلیون، بلوچ دو و نیم، فارس یک میلیون و هفتصد هزار، ترکمن یک میلیون، تالشی دویست و ینجاه هزار و عرب یکصد و بیست هزار و ترک ها پنجاه هزار نفرند».[18] تحلیل و ارزیابی مطالب دکتر عبدالظاهر سلطانی در کتاب اهل سنت ایران چالش ها و فرصت ها ما را به این نتیجه می رساند که جمعیت اهل سنت ایران حدود «دوازده درصد : 12%» از جمعیت کل کشور را تشکیل می دهد.




پی‎‌نوشت :

[1] . «کتاب اهل سنت ایران فرصت ها و چالش ها» نوشته دکتر عبدالظاهر سلطانی با مقدمه مصطفی اربابی و دکتر جلالی زاده ناشر آراس و حافظ ابرو چاپ اول 1395. مراکز پخش تایباد کتابفروشی سنت 05154535310 و سنندج پاساز عزتی انتشارات اراس تلفن 08733128341
[2] . عبدالظاهر سلطانی، اهل سنت ایران فرصت ها و چالش ها، ص 66.
[3] . همان، ص 67.
[4] . همان، ص 69
[5] . همان، ص 71.
[6] . همان، ص 72.
[7] . همان، ص 74.
[8] . همان، ص 82-83.
[9] . همان، ص 86.
[10] . همان، ص 87.
[11] . همان، ص 88
[12] . همان ص 90.
[13] همان، ص 91.
[14] . همان، ص 77.
.[15] همان، ص 79.
[16]. همان، ص 80-81.
[17] . همان، ص 94.
.[18] همان، ص 95 و ۳۲۸




#اسلام #اهل_سنت #مهدی_فرمانیان

🖇 به نقل از :
📌 سایت اطلاع رسانی دکتر مهدی فرمانیان

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#سخنرانی


📣 مبنای علوم اجتماعی جدید، کانتی است

🎤 محمد علی مرادی
🔹 تعداد جلسات : 1





▪️ درباره سخنرانی :

محمد علی مرادی در نشست نقد و بررسی کتاب «شرایط امکان علوم اجتماعی در فلسفه غرب و فلسفه متأخر اسلامی» با بیان اینکه علوم، مبانی فلسفی می خواهند، گفت: مبنای علوم اجتماعی دوران جدید کانت است

محمدعلی مرادی در نشست نقد و بررسی کتاب «شرایط امکان علوم اجتماعی در فلسفه غرب و فلسفه متأخر اسلامی» که در انجمن جامعه شناسی ایران برگزار شد با اشاره به اینکه یک ایراد عمده به ما وارد است که تاکنون به آن نپرداخته ایم و آن این است که علوم مبانی می خواهد و مبانی را هم فیلسوفان بحث می کنند گفت: علوم اجتماعی دوران جدید مبنایش کانت است. تمام تحول فلسفه کانت که در کتاب سنجش خرد ناب می آید و در ادامه دورکیم و آگوست کنت به فلسفه علوم اجتماعی متمرکز می شوند و وبر به نقد دوم متمرکز شد و کنش را مهم دانست و گادامر بر نقد سوم متمرکز می شود.





#کانت #علوم_اجتماعی #محمدعلی_مرادی

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
🔎🔎 فهرست جامع کانال الفبا

💬 مجموعه الفبا در پی جامعیت و سهولت جستجو و کاوش در منابع متفاوت می‌باشد. به همین دلیل این کانال سعی در ارائه محتوا به نحو جامع، دقیق و منظم دارد. ما مطالب کانال را در 13 دسته قرار داده‌ایم که به شرح زیر می‌باشد.



✔️ پرونده معرفی اشخاص (معرفی اشخاص قابل توجه در حوزه‌های مختلف از جمله کلام، فلسفه، عرفان و ... به همراه تعدادی از کتب و مقالات مهم و مرتبط با آن‌ها)
#پرونده_اشخاص

✔️ پرونده درباره اشخاص (بررسی و معرفی برخی از آثارِ درباره اشخاص مهم در حوزه‌های مختلف شناخته شده در عصره تفکر و اندیشه؛ که از اول اردیبهشت آغاز می شود.)
#پرونده_درباره_اشخاص

✔️ پرونده موضوعی ( ارائه مطلب راجع به یک موضوع خاص و تعدادی از کتب و مقالات کارآمد و دست اول در ارتباط با موضوع)
#پرونده_موضوعی

✔️ پرونده جریان شناسی (بررسی و معرفی یک جریان خاص فکری، اشخاص و آثار آن‌ها)
#جریان_شناسی

✔️ پرونده ویژه (ارائه مباحث مشترک موجود در قالب یک پست فهرست‌وار)
#پرونده_ویژه

✔️ درسگفتار و سخنرانی (در حوزه‌های مختلف و به شکل صوتی، تصویری یا مکتوب)
#درسگفتار
#سخنرانی

✔️ فیلم (گفتارها، مناظرات، مصاحبه‌ها و ... اشخاص مبرز در حوزه‌های مختلف کلام و فلسفه و عرفان و ...)
#فیلم

✔️ معرفی کتاب (معرفی کتاب ها به زبان فارسی، عربی، انگلیسی به صورت روزانه)
#معرفی_کتاب

✔️ مرور مجلات (ارائه آخرین شماره‌های مجلات معتبر)
#مرور_مجلات

✔️ مرور کتاب (ارائه متن کتب مختلف برای مطالعه روزانه)
#مرور_کتاب

✔️ مرور مقالات (ارائه مقالات مهم و تاثیرگذار علمی-پژوهشی)
#مرور_مقالات

✔️ بریده کتاب (ارائه قسمتی از متن یک کتاب برای مطالعه و معرفی همان کتاب)
#بریده_کتاب

✔️ تازه‌های اندیشه (ارائه گزارش‌ها، مقالات روز، مصاحبه‌ها، جریانات روز و ... در حوزه اندیشه)
#تازه_های_اندیشه

✔️ تازه های دین پژوهی (ارائه گزارش‌ها، مقالات روز، مصاحبه ها، جریانات روز و ... حول مباحث دین شناسی و ...)
#تازه_های_دین_پژوهی




♦️ فهرست کامل هر ماه ( ارائه فهرستی کامل از تمامی مطالبی که در طی یک ماه ارائه گردیده، به تفکیک موضوع، و به شکل لینک شده به همان پست)


〽️ فهرست کامل سال ۱۳۹۹


⚡️ فهرست کامل فروردین ۱۴۰۰
⚡️
فهرست کامل اردیبهشت ۱۴۰۰
⚡️ فهرست کامل خرداد ۱۴۰۰






⭕️ در آینده دامنه فعالیت‌های کانال به تدریج گسترده‌تر و مواردی به این 13 دسته اضافه خواهد شد.
اما در این میان، برای دست‌یابی راحت‌تر شما به مطالب کانال، پست مرجع راهنمای همیشگی شما خواهد بود و به صورت "پین شده" در دسترس شما خواهد بود.

#فهرست_جامع_کانال
📑 فهرست مطالب ماه خرداد 1400



⚡️ #درسگفتار


📢 نظریات جامعه‌شناسی
- محمد رضایی (7 جلسه)

▪️ جلسه اول
▪️ جلسه دوم
▪️ جلسه سوم
▪️ جلسه چهارم
▪️ جلسه پنجم
▪️ جلسه ششم
▪️ جلسه هفتم


📢 فلسفه نقادی کانت - حمیدرضا سعادت نیاکی (14 جلسه)

▪️ جلسه اول
▪️ جلسه دوم
▪️ جلسه سوم
▪️ جلسه چهارم
▪️ جلسه پنجم
▪️ جلسه ششم
▪️ جلسه هفتم
▪️ جلسه هشتم
▪️ جلسه نهم
▪️ جلسه دهم
▪️ جلسه یازدهم
▪️ جلسه دوازدهم
▪️ جلسه سیزدهم
▪️ جلسه چهاردهم


📢 فلسفه فارابی - محسن کدیور (3 جلسه)

▪️ جلسه اول
▪️ جلسه دوم
▪️ جلسه سوم


📢 اندیشه های ژان ژاک روسو (سید جواد طباطبایی)

▪️ جلسه اول
▪️ جلسه دوم
▪️ جلسه سوم
▪️ جلسه چهارم





⚡️ #فیلم

📹 داستان مسلمان شدن رپر فرانسوی، ملانی دیامز

📹 گفتاری از شهید مطهری

📹 غروب بت‎ها (سخنرانی بیژن عبدالکریمی)

📹 گفتگوی اختصاصی با دکتر تقی آزاد ارمکی پیرامون : " وضعیت دیروز، امروز و فردای جامعه‌شناسی و جامعۀ ایران "

📹 تفاوت لذت و خوشبختی (رابرت لاستیگ)

📹 رئالیسم و ایدئالیسم از منظر علامه طباطبایی (سیدحمید طالب‌زاده)

📹 پنج کاری که انسان باید قبل از چهل سالگی‌اش انجام دهد (مصطفی ملکیان)

📹 نمودار گرافیکی تغییرات جمعیتی کشورهای جهان اسلام از سال 1960 میلادی تا 2100 (1339 تا 1479 خورشیدی)

📹 مجموعهٔ کرش کورس فلسفهٔ اخلاق

🔺 قسمت اول : فرا اخلاق
🔺 قسمت دوم: نظریۀ امر الاهی
🔺 قسمت سوم : نظریۀ قانون طبیعی
🔺 قسمت چهارم : کانت و امر مطلق
🔺 قسمت پنجم : فایده گرایی
🔺 قسمت ششم : قرارداد گرایی
🔺 قسمت هفتم : ارسطو و نظریه فضیلت
🔺 قسمت هشتم : بخت اخلاقی


📹 «روز بزرگداشت ابوعلی سینا» (قاسم پورحسن)
📹 «روز بزرگداشت ابوعلی سینا» (حسن بلخاری)
📹 «روز بزرگداشت ابوعلی سینا» (حسین کلباسی اشتری)
📹 «روز بزرگداشت ابوعلی سینا» (نجفقلی حبیبی)


📹 فیزیک " فلسفه طبیعی دوران باستان و تفسیر جهان " (امین نظری)

📹 بهای خوشبختی (بنژامین والس)

📹 شفقت و معنی اصلی همدلی (جن هلفکس)
📹 بیایید درباره مُردن صحبت کنیم (پیتر ساول)

📹 آیا پول شما رو گستاخ می‌کند؟ (پائول پیف)


📹 در سال‌های پایانی زندگی چه چیزی برای‌مان حقیقتاً مهم است؟ (بی. جی. میلر)

📹 ارتباطی دوباره با شفقت (کریستیا تیپت)

📹 اعتماد، اخلاق و اُکسی‌توسین (پل زاک)

📹 مستند زندگی چارلز داروین (Charles Darwin)

📹 زمین به تیغ بلاغت گرفته‌ای سعدی… (حسن بلخاری)
⚡️ #مرور_مجلات



📰 الهیات قرآنی (دوره 8 شماره 14)
📰 پژوهش‎های عقلی نوین (دوره 5 شماره 9)
📰 قبسات (دوره 25 شماره 95)
📰 شیعه پژوهی (دوره 7 شماره 19)
📰 معرفت (دوره 29 شماره 12)
📰 آموزه های فلسفه اسلامی (دوره 15 شماره 27)
📰 معرفت فلسفی (دوره 18 شماره 2)
📰 آیین حکمت (دوره 12 شماره 45)
📰 فلسفه تحلیلی (دوره 25 شماره 38)
📰 مطالعات عرفانی (دوره 1 شماره 31)
📰 تربيت اسلامي (دوره 16 شماره 35)
📰 انسان پژوهی دینی (دوره 17 شماره 44)
📰 ادبیات عرفانی و اسطوره شناختی (دوره 17 - شماره 62)
📰 تاريخ اسلام (دوره 21 - شماره مسلسل 84)





⚡️ #مرور_مقالات

📄 میراث عرفانی بایزید در تذکره الاولیای عطار (محمدرضا شفیعی کدکنی)

📄 منطق سینوی، ابداعات و نوآوری‌ها (لطف الله نبوی)

📄نسبت اندیشه هیدگر با Mystik (عرفان فلسفی) (بهمن پازوکی)

📄 جایگاه حروف نزد عرفا و تأثیر آن بر هنر خوشنویسی اسلامی (عبدالله محمدی پارسا، حسن بلخاری قهی)

📄 گناه از منظر نیچه و حافظ (سروش دباغ)

📄 ظهور و تکوین علوم انسانی در غرب (محمد علی مرادی)

📄 انعکاس فلسفه فلوطین در حکمت صدرالمتألهین (محمدمهدی گرجیان، نرجس رودگر)

📄 روش‌شناسی صدرالمتألهین در تحلیل مفهومی‌ـ‌وجودی نفس انسان (محمد حسین وفائیان، احد فرامرز قراملکی)

📄 فرقه‌گرایی تشیع نخستین (اکبر باقری)

📄 نگاهی به یک قرن ترجمة متون فلسفی در ایران (کتابشناسی فيلسوفان مغرب‌زمین از پیش از میلاد تا پايان قرن نوزدهم) (مریم مهدوی مزده، سعید انواری)

📄 علامه معاصر آقای محمد قزوینی (محمد معین)

📄 سیمای ایرانیان دوره هخامنشی در نگاه یونان: نخستین تصویرسازیِ غرب از شرق (بهرام روشن ضمیر)

📄 احادیث آفرینش آدم «علی صورته»: چالش های فهم در سده های دوم و سوم هجری (احمد پاکتچی)

📄 افلاطون و شاعران (هانس گئورگ گادامر)

📄 الوجود الاباضي في الاندلس (یحیی محمد بکوش)
2025/07/14 21:03:48
Back to Top
HTML Embed Code: