Telegram Web Link
#غیبت_در_امتحانات
یا حذف ماده ۳۵


ماده ۳۵_ غیبت موجه در جلسه امتحان هر درس و نیز غیبت غیرموجه تا ۳ درس موجب حذف آن درس یا دروس می‌شود.

تبصره ۱_ غیبت غیرموجه در جلسه امتحان بیش از ۳ درس به منزله نمره صفر در امتحان آن درس یا دروس خواهد بود.

تبصره ۲_ تعیین غیبت موجه و غیر موجه به عهده شورای آموزشی واحد دانشگاهی است.

تبصره ۳_ در صورت استفاده از ماده 35 رعایت حداقل ۱۲ واحد در نیمسال موضـوع مـاده ۱۹ لازم نیست.
@amozeshiau
توجه کنید که تا سقف ۳ درس می توانید سرجلسه امتحان نروید و آن ۳ درس برای شما حذف می‌شود بدون آن که نمره ای برای آن در کارنامه یا حتی ریز نمرات ثبت شود.
اما اگر درس بعدی را در امتحان شرکت نکنید نمره آن به منزله صفر در نظر گرفته می‌شود و مستقیما در معدل تاثیر می‌گذارد
@amozeshiau
در صورتی که دانشجویان رشته غیر پزشکی در تمامی مقاطع تحصیلی به دلیل #غیبت در کلاس درس یا امتحان یک یا چند درس حاضر نشوند وضعیت آن دروس حذف آموزشی(غیبت موجه) درج میشود
@amozeshiau
🔺این بخشنامه مشمول تمامی افرادی است که در زمان ابلاغ آن مشغول به تحصیل هستند

🔺شهریه این دروس حذف شده عودت داده نمیشود

🔺این بخشنامه از نیمسال اول ۹۵-۹۶ به بعد لازم الاجرا میباشد
@amozeshiau
پیشنیاز
 درسی است که شما باید آنرا قبل از انتخاب درس اصلی بگذرانید. برای مثال اگه درس 1 پیشنیاز درس 2 هست یعنی تا زمانی که شما درس 1 رو پاس نکرده اید تحت هیچ شرایطی مجاز به اخذ درس 2 نمی باشید.

هم نیاز- پیش نیاز
به درسی گفته می شود که باید آنرا قبل از درس اصلی و یا در نهایت هم زمان با درس اصلی بگذرانید. برای مثال اگه درس 1 پیش نیاز هم نیاز درس 2 هست شما باید یا قبل از درس 2 و یا هم زمان با درس 2 ، درس 1 را بگذرانید:

تبصره 1
در حالتی که می خواهید دو درس 1و2 رو با هم بردارید باید با اطلاع مدیر گروه یا آموزش و موافقت انها باشد

تبصره 2
اگه دو درس رو با هم داشتید و درس 2 رو پاس کردین ولی درس 1 رو افتادین فقط یک ترم فرصت دارید تا درس 1 رو پاس کنید واگرنه هر دو درس حذف میشن
@amozeshiau
طبق ماده ۲۳ آیین نامه آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی: در صورتی که دانشجو در یک یا چند درس پیشنیاز نمره قبولی کسب نکرده یا برابر مقررات در کلاس‌های درس پیشنیاز شرکت کرده باشد اما سرانجام آن را حذف کرده باشد.
۱ شرکت در امتحان و کسب نمره مردود در آن درس و ۲ غیبت در جلسه امتحان همان حذف ماده۳۵، می‌تواند آن درس یا دروس پیشنیاز را با درس یا دروس وابسته، در یکی از نیمسال‌های بعد انتخاب و بگذراند.

تبصره ۱: نیمسال آخر تحصیلی از این قاعده مستثنی است.

تبصره ۲: حذف به دلیل غیبت کلاسی توسط استاد یا همان حذف ماده۳۱ و نمرات مردودی دروس پیشنیاز که با رای کمیته انضباطی اعلام شده‌ باشند، در شمول ماده۲۳ قرار نمی‌گیرند.

عدم رعایت پیش‌نیاز یا هم‌نیاز

ماده۲۵: چنانچه قبل از پایان هر نیمسال معلوم شود دانشجو در انتخاب واحد های درسی رعایت تقدم و تأخر یا سقف دروس را ننموده است، اداره آموزش موظف است قبل از شروع امتحانات آن نیمسال، نسبت به حذف دروس غیر مجاز اقدام نماید. اما اگر این امر به علت شرایط ویژه (انتقال یا میهمان) باشد به تشخیص شورای آموزشی می توان مورد را موجه تلقی کرد.

اگر زمان فارغ التحصیلی دانشجو، دروس پاس شده وی توسط کارشناس بررسی شود و درسی بدون رعایت پیش نیاز پاس شده باشد، شما ملزم به انتخاب واحد مجدد می باشید. 
@amozeshiau
کارشناسی پیوسته که طول دوره آن، معمولاً چهار سال بوده و برای شروع به تحصیل در آن، نیاز به تکمیل دوره پیش دانشگاهی و پذیرش از طریق قبولی در آزمون سراسری است. پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های سراسری، آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی انجام می‌گیرد.

کارشناسی ناپیوسته که طول دوره آن، معمولاً دو سال بوده و برای شروع به تحصیل در آن، نیاز به تکمیل دوره کاردانی و شرکت در آزمون ورودی کاردانی به کارشناسی است.

کاردانی پیوسته که ویژه فارغ التحصیلان هنرستان‌های «فنی و حرفه ای» یا «کار  دانش» است. این افراد، برای شروع به تحصیل در دوره کاردانی، ملزم به ارایه مدرک دیپلم و شرکت در آزمون کاردانی پیوسته هستند.

کاردانی ناپیوسته که ویژه فارغ التحصیلان پیش دانشگاهی است. این افراد، برای شروع به تحصیل در دوره کاردانی، ملزم به شرکت در آزمون سراسری هستند.
@amozeshiau
برای کاردانی پیوسته شما می‌توانید بعد از گذراندن سه سال دبیرستان/فنی و حرفه‌ای/کاردانش، بدون گذراندن دوره پیش‌دانشگاهی برای رشته موردنظر خود در دانشگاه ثبت‌نام کنید، درصورتی‌که برای ثبت‌نام کاردانی پیوسته باید حتما دوره پیش‌دانشگاهی را گذرانده باشید و یا مدرک دیپلم نظام قدیم داشته باشید.

نکته دیگر در تفاوت کاردانی پیوسته و ناپیوسته، شرکت در آزمون کنکور است؛ شما برای ثبت‌نام کاردانی پیوسته نیازی به شرکت در کنکور ندارید و پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی صورت می‌پذیرد؛ درحالی‌که برای انتخاب رشته‌های ناپیوسته باید در کنکور شرکت کنید. البته دانشگاه آزاد ثبت‌نام کاردانی ناپیوسته بدون کنکور هم دارد.

تفاوت دیگر کاردانی پیوسته و ناپیوسته در ارتباط رشته‌های تحصیلی دیپلم و کاردانی است. برای انتخاب رشته‌های کاردانی پیوسته نیاز است که رشته انتخابی و رشته دیپلمتان مرتبط باشند اما در کاردانی ناپیوسته نیازی به ارتباط بین رشته انتخابی و رشته دیپلم نیست.
@amozeshiau
#انصراف
#قوانین_آموزشی

آشنایی کامل با قوانین انصراف از تحصیل و هزینه‌های انصراف

🔺 برای انصراف از تحصیل باید مبلغ جریمه را پرداخت نمایید که این مبلغ با توجه به مقطع تحصیلی متفاوت است. هزینه انصراف از تحصیل طبق فرمول‌های زیر محاسبه می‌گردد:

🔻 مقاطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته:
(تعداد نیم‌سال‌های ثبت شده–۴) × (نصف شهریه ثابت)

🔻 مقطع کارشناسی پیوسته:
 (تعداد نیم‌سال‌های ثبت شده–۸) × (نصف شهریه ثابت)

🔻 مقطع دکتری حرفه‌ای (دامپزشکی):
(تعداد نیم‌سال‌های ثبت شده–۱۲) × (نصف شهریه ثابت)

🔻 مقطع دکتری حرفه‌ای (پزشکی):
کل شهریه پایه نیم‌سال‌های تحصیلی باقی مانده تا اتمام دوره

🔻 مطقع دکتری تخصصی:
(تعداد نیم‌سال‌های ثبت شده–۷) × (نصف شهریه ثابت)

🔻 مطقع دکتری تخصصی ورودی ۹۴ به بعد:
(تعداد نیم‌سال‌های ثبت شده–۶) × (نصف شهریه ثابت)

🔻 دستیاری تخصصی:
کل شهریه تحصیلی باقی مانده تا اتمام دوره

🔺 در صورتی که تفاضل اعداد فوق صفر یا منفی شود، مشمول پرداخت جریمه نخواهید بود. برای مثال اگر ۵ ترم در مقطع کاردانی تحصیل نموده‌اید، می‌توانید بدون پرداخت جریمه انصراف دهید.

🔺دانشجویان مقطع کارشناسی برای دریافت مدرک کاردانی می‌بایست هزینه انصراف را پرداخت نمایند.

🔺 دانشجویانی که می‌خواهند پس از انصراف از دانشگاه در واحد دیگری از دانشگاه آزاد ثبت نام نمایند‌، ملزوم به پرداخت جریمه یا هزینه انصراف نمی‌باشند ولی باید گواهی ثبت نام در واحد دانشگاهی دوم را به دانشگاه اول ارائه دهند.

🔺 دانشجویان ورودی جدید (به جز دانشجویان دوره دکتری حرفه‌ای گروه پزشکی) چنانچه پس از ثبت نام حضوری، تا قبل از ۳۰ مهرماه برای ورودی‌های نیم‌سال اول تحصیلی و قبل از ۳۰ بهمن ماه برای ورودی‌های نیم‌سال دوم تحصیلی، از رشته تحصیلی و دانشگاه خود انصراف دهد، مشمول پرداخت جریمه نخواهند بود.

🔺 دانشجویان ورودی جدید (به جز دانشجویان دوره دکتری حرفه‌ای گروه پزشکی) چنانچه پس از ثبت نام حضوری، تا ۳۰ آذرماه برای ورودی‌های نیم‌سال اول تحصیلی و تا ۳۱ اردیبهشت ماه برای ورودی‌های نیم‌سال دوم تحصیلی، از رشته تحصیلی و دانشگاه خود انصراف دهند، ۵۰ درصد کل شهریه پرداختی (پایه و متغیر) وصول و مابقی استرداد می‌شود.

🔺 دانشجویانی که دارای مجوز سازمان مرکزی مبنی بر تغییر رشته یا گرایش هستند، مشمول پرداخت هزینه انصراف نمی‌باشند.

🔺 دانشجویانی که در ترم یک تحصیلی از دانشگاه مرخصی گرفته باشند، چنانچه قبل از اقدام به ثبت نام در ترم دوم انصراف دهند، مشمول پرداخت جریمه نخواهند بود ولی شهریه پرداختی آن‌ها عودت داده نمی‌شود
@amozeshiau
قانون بلااثر شدن نمرات مردودی در سوابــــق تحصیلی دانشجویان رشته‌های غیرپزشکی

🔺چنانچه دانشجو در هر نيمسال در یک یا چند درس نمره قبولی کسب ننماید، نمره آن درس یا دروس در همان نیمسال بی اثر شده و درس حذف مي شود و فقط در کارنامه تحصیلی باقی مانده و در میانگین نیمسال و کل لحاظ نمی‌شود.
مقطع کارشناسی : نمره مردودی - زیر ١٠
مقطع کارشناسی ارشد : نمره مردودی - زیر ١٢
🔻تبصره : آرای کميته انضباطی دانشجویی (نمره ٠/٢۵) شامل این قانون نمی شود.
@amozeshiau
انواع وضعیت تراز مالی


🔺 بخش تراز مالی در منوی "مدیریت مالی نیم‌سال‌های تحصیلی دانشجو" قرار دارد و بیان‌گر وضعیت نهایی مالی دانشجو می‌باشد که سه وضعیت مختلف را شامل می‌شود:

🔺 بدهکار: به اندازه مبلغی که جلوی تراز مالی نوشته شده، بدهی دارید. برای پرداخت آن می‌توانید دقیقا همان مبلغ را از طریق گزینه "پرداخت الکترونیکی" یا "پرداخت الکترونیکی شهریه" در کادر سفید رنگ وارد کرده و پرداخت کنید. دقت داشته باشید که مطابق ترم‌های گذشته، برای تسویه بدهی می‌توانید تا قبل از شروع امتحانات اقدام کنید.

🔺 بستانکار: نه تنها هیچ بدهی‌ به دانشگاه ندارید، بلکه دانشگاه به شما بدهکار است! یعنی به اندازه مبلغی که جلوی تراز مالی نوشته شده، اصطلاحا از دانشگاه بستانکار هستید (اضافه واریز کرده‌اید) که این مبلغ در حساب آموزشیار شما باقی مانده و صرف شهریه ترم‌های آتی خواهد شد. (در صورتی که ترم آخر باشید، این مبلغ به شما عودت داده می‌شود)

🔺 تسویه: هیچ بدهی یا بستانکاری ندارید.

⚠️ قبل پرداخت حتما وضعیت تراز مالی را چک کنید و در صورتی که بستانکار یا تسویه بودید، نیاز به پرداخت هیچ مبلغی نمی‌باشد!

🔻 در منوی "مدیریت مالی نیم‌سال‌های تحصیلی دانشجو" و در پایین صفحه می‌توانید شهریه ثابت و متغیر هر ترم را به تفکیک مشاهده کنید.
@amozeshiau
قوانین مربوط به مرخصی تحصیلی

🔺ماده۴۸ : دانشجو ميتواند در هر يک از دوره های کاردانی و کارشناسی ناپيوسته، حداکثر دو نيمسال و در دوره های کارشناسی پيوسته و کارشناسی ارشد پيوسته چهار نيمسال از مرخصی تحصيلی استفاده کند.

🔺تبصره۱ : استفاده از مرخصي تحصيلي در چند نيمسال متوالي بلامانع است، دانشجو موظف است براي  نيمسالهاي مورد  درخواست خود مطابق ماده ۴۹ اين آيين نامه تقاضاي خود را به  واحد دانشگاهي ذيربط تسليم نموده و موافقت لازم را براي مرخصي تحصيلي  کسب کند.

🔺تبصره۲ : مدت مرخصي تحصيلي ( به استثناي مرخصي موضوع تبصره ۳ ماده ۳ و تبصره ۲ و ۳ ماده ۴۹ و همچنين يک نيمسال مرخصي زايمان ) جزو حداکثر مدت مجاز تحصيل دانشجو در هر دوره محسوب مي شود.

🔺ماده۴۹ : تقاضاي مرخصي تحصيلي بايد بصورت کتبي، حداقل دو هفته قبل از شروع انتخاب واحد  توسط دانشجو ، به اداره آموزش واحد دانشگاهي ذيربط تسليم گردد. اداره آموزش موظف است پس از بررسي وضعيت تحصيلي دانشجو قبل از اتمام مهلت انتخاب واحد موافقت يا عدم موافقت با درخواست دانشجو را کتبا به وي ابلاغ کند.

🔺 تبصره ۱: واحد آموزش، زماني با درخواست مرخصي موافقت مي نمايد که دانشجو از نظر گذراندن بقيه دروس دوره دچار مشکل نگردد

🔺تبصره ۲ : دانشجوياني که بعنوان همسر يا فرزند (به شرط نداشتن منع نظام وظيفه) يکي از اعضاي هيئت علمي که از فرصت مطالعاتي استفاده مي کند ، کارکنان دولت يا يکي از دانشجويان بورسيه ، به صورت همراه ، بخارج از کشور مي روند مي توانند با ارائه حکم ماموريت همسر و ولي به تشخيص و تاييد شوراي آموزشي واحد دانشگاهي علاوه بر استفاده از ميزان مرخصي استحقاقي در طول دوره تحصيل ، تا ۴ سال ديگر نيز از مرخصي تحصيلي بدون احتساب در سنوات بهره مند گردند. در اين صورت بايد نصف شهريه ثابت نيمسال هاي مرخصی برابر تعرفه آخرين نيمسالی که به تحصيل اشتغال داشته اند پرداخت نمايند

🔺 تبصره ۳ : مرخصی های اجباری که واحد دانشگاهي بدليل تشکيل نشدن کلاس يا عدم ارائه درس صادر می‌کند جزو سنوات تحصيلی دانشجو محسوب نمي شود و شهريه ای بابت آن دريافت نمی گردد
@amozeshiau
شرایط و نحوه‌ی اخذ واحد معرفی به استاد

🔺برای اخذ معرفی به استاد، باید تمام واحدهای اخذ شده در ترم‌های گذشته را پاس کرده باشید و تمام نمرات در کارنامه ثبت شده باشد و حداکثر فقط ۷یا ۸ واحد درسی (واحد نظری) مانده باشد تا فارغ‌التحصیل شوید. (نمی‌توان همزمان هم ترم درسی برداشت و هم معرفی به استاد گرفت)

🔺برای گرفتن‌ معرفی به استاد، به کارشناس گروه مربوطه مراجعه نمایید.

🔺دروس معرفی به استاد نباید واحد عملی داشته باشد. در غیر این صورت، معرفی به استاد ارائه نمی‌شود


🔺دروس ورزش و کارآموزی و هر درسی که واحدهای تمام عملی داشته باشد را نمی‌توان معرفی به استاد گرفت.

🔺تاریخ امتحان دروس معرفی به استاد قبل از امتحانات پایان ترم بوده و با هماهنگی با دایره امتحانات صورت می‌گیرد.

🔺هزینه اخذ واحد معرفی به استاد، نصف شهریه ثابت + شهریه متغیر واحدهای اخذ شده می‌باشد
@amozeshiau
جزئیات سنوات مجاز تحصیل دانشجویان

🔺مقاطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته ۳ سال
🔺مقطع کارشناسی پیوسته ۵ سال
🔺مقطع دکتری ناپیوسته ۶ سال
🔺مقطع دکتری حرفه ای ۸ سال

🔸افزایش سنوات مجاز تحصیل:

🔺مطابق تبصره ۱، دانشجویان مشمولی که در سنوات مجاز تحصیل، فارغ التحصیل نشوند، برای ادامه تحصیل نیاز به تصویب کمیسیون موارد خاص دانشگاه دارند تا با مکاتبه با دفاتر پلیس ۱۰+ برایشان درخواست افزایش سنوات گردد. بدیهی است دانشجویانی که مجوز سنوات اخذ نکرده باشند، غایب محسوب شده و اجازه ادامه تحصیل نخواهد داشت.

🔸تغییر رشته یا دانشگاه با ثبت نام مجدد:

🔺طبق تبصره ۲، دانشجویان مشمول در کل دوران تحصیل (از کاردانی تا دکتری) صرفا یک بار می‌توانند انصراف داده و با ثبت نام مجدد (با آزمون یا بدون آزمون)، تغییر رشته یا محل تحصیل و یا هردو را داشته باشند و معافیت تحصیلی جدید دریافت نمایند. در این حالت مدت تحصیل رشته و مقطع قبلی جزو سنوات رشته و مقطع جدید حساب نمی‌شود.

🔸اعلام اتمام معافیت تحصیلی:

🔺دانشجویان مشمول، به محض قطع ارتباط با دانشگاه به عناوین فارغ‌ التحصیل، ترک تحصیل، انصراف و یا اخراج، به سازمان وظیفه عمومی معرفی می‌گردند. این دانشجویان از زمان اتمام معافیت تحصیلی به مدت یک سال مهلت دارند تا به خدمت وظیفه اعزام یا در صورت داشتن شرایط، مجددا مشغول تحصیل گردند. در غیر این صورت، غایب محسوب می‌شوند.

🔺دانشجویان اخراجی و دانشجویانی که برای بار دوم انصراف داده یا ترک تحصیل کرده باشند، اجازه ادامه تحصیل را ندارند و دانشجویان فارغ التحصیل، فقط اجازه تحصیل در مقطع بالاتر را دارند.

🔺همچنین دانشجویان مقطع کارشناسی در صورت طی بیش از شش نیم‌سال و فراغت از تحصیل با مدرک معادل کاردانی، حق ادامه تحصیل نداشته و باید خود را به نظام وظیفه معرفی نمایند.

🔺دانشجویان جهت آگاهی از جزئیات قوانین نظام وظیفه، باید به مسئول نظام وظیفه واحد دانشگاهی محل تحصیل خود مراجعه کنند
@amozeshiau
#منتشر_کنید
2024/05/19 08:42:08
Back to Top
HTML Embed Code: