Telegram Web Link
نابغه‌ای برای در هم کوبیدن کلیشه‌ها

۲۲ اردیبهشت روز تولد مریم میرزاخانی است؛ روزی که از سوی اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان به عنوان روز زنان در ریاضیات نامگذاری شده است. مریم میرزاخانی اولین زن برنده جایزه فیلدز بود که در سال ۱۳۹۶ و در سن ۴۰ سالگی درگذشت.

@ancient
اگر گذارتون به جلفا افتاد، برای یک یا دو ساعت بیخیال ولع خرید بشین! از این پاساژهایی که ساخته شدن تا خلأهای درونمون رو با خرید پر کنیم دل بکنین و برین به پل "کشته شدگان شهریور ۱۳۲۰". شهریور ۱۳۲۰ زمانیست که متفقین تصمیم به اشغال ایران میگیرن! ارتش شوروی به پشت رود ارس که میرسه، برای ۴۸ ساعت زمین گیر میشه اما اینور پل، ارتش ایران نبود! فقط سه نفر بود!

«ژاندارم سرجوخه مصیب محمدی»، «سید محمد راثی هاشمی» و «عبدالله شهریاری» برای ۴۸ ساعت در برابر ارتش شوروی مقاومت میکنن.

پس از شهادت، فرمانده‌ی شوروی به ارتشش دستور میده این سه سرباز رو با تشریفات نظامی به خاک بسپرن!

گاهی برای یه مملکت فقط سه نفر بسه! سه نفری که واقعی باشن!

@ancient
+میلتون ، با وجود اینکه نابینا بود ، می نوشت
+بتهوون ، در حالی که ناشنوا بود آهنگ می ساخت
+هلن کلر ، در حالی که نابینا و ناشنوا بود سخنرانی می کرد!
+رنوار ، در حالی که دست هایش دچار عارضه رماتیسمی بود ، نقاشی می کرد
+مجسمه ساز مکزیکی بعد از قطع دست راستش ، ساخت مجسمه ای را که آغاز کرده بود با دست چپ به پایان رساند!

آدم ها علیرغم نابینایی ، ناشنوایی ، معلولیت ، پیری ، فقر ، کم سنی ، مشقت یا بی سوادی بر سختی ها غلبه می کنند ، از همه پیشی می گیرند ، کار را به اتمام می رسانند و موفق می شوند .

شما هم شک نکنید می توانید علیرغم سختی ها و مشکلات خود را به هدف برسانید.

@ancient
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سرود شاهنشاهی، یکی از سه سرود رسمی کشور در دورهٔ پهلوی بود. دو سرود دیگر «سرود پرچم» و «سرود ملی» نام داشتند. آهنگ هر سه سرود یکسان و تفاوت فقط در شعر آنها بود.

@ancient
ميخواهم اينطوری باشم !

حوالي سی تا چهل سالگی ؛ فهمیدم هرچه زیستم اشتباه بود!
حالا میفهمم چیزی بالاتر از سلامتی، چیزی بهتر از لحظهء حال، بااهمیت تر از شادی، باارزش تر از تخیل و در صدر ِ همه، نفس هایی که نفهمیده دَم و بازدَم می شدند !

حالا میفهمم: استرس، تشویش، دلهره، ترس ِ آزمون، ترس ِ نتیجه، ترس ِ کنکور، اضطراب ِ سربازی، ترس از آینده، وحشت از عقب ماندن، دلهرهء تنهایی، تردیدهای ِ مستاصل کننده،
نگرانی از غربت، وحشت از غریبی، غصه های ِ عصر ِ جمعه، اول ِ مهر، ۱۴ فروردین، بیکاری هرگز نه ماندگار بودند نه ارزش ِ لحظه های ِ هَدَررفته اَم را داشتند.

حالا میفهمم یک کبد ِ سالم چندبرابر ِ لیسانسم ارزشمند است. کلیه هایم از تمامی ِ کارهایم، دیسک کمرم از متراژ ِ خانه، تراکم ِ استخوانم از غروب های ِ جمعه،روحم از تمام ِ نگرانیهایم، زمانم از همهء ناشناخته‌های ِ آینده های ِ نیامده اَم، شادیم از تمام ِ لحظه های ِ عبوسم، امیدم از همهء یاس هایم باارزش تر بودند.

حالا میفهمم چقدر موهایم قیمتی بودند و چقدر یک ثانیه بیشتر کنار ِ فرزندم زنده بمانم ارزش ِ تمام ِ شغل های ِ دنیا را دارد.

یقین دارم آدم هایی که به معنی ِ تمام ِ کلمه، لحظهء بودنشان را میفهمند با غبار ِ غم و تردید و غصه و ترس و اضطراب و چه شَوَدها نیالودند.
در حال، ماندند و ذهن ِ شان را خالی، حِسِّ شان را چون ابر در حرکت، روحشان را با آموزه های ِ درست و حقیقی تزیین و اندیشه هایشان را آزاد و تخیل شان را سرشار می کنند.

به معنی ِ حقیقی ِ کلمه زنده اند و زندگی می کنند و به معنی ِ واقعی ِ کلمه در آرامش میمیرند:

سرخوش، همچون فصلی از زندگی،
جزیی از زندگی و در مسیر زندگی.

@ancient
اینجا کانال سوئز در مصر است. آبراهی که داریوش بزرگ هخامنشی 2500 سال قبل دستور ساخت آن را داد و دریای سرخ را به مدیترانه متصل کرد تا کشتی های ایران بتوانند با عبور از نیل از خلیج فارس به مدیترانه برسند. سرپرستی ساخت این آبراه را مهندس «ارتاخه» از مهندسان ایرانی عصر هخامنشی به عهده داشت و ساخت آن ده سال طول کشید. البته کانالی که داریوش حفر کرد با کانال امروزی تفاوت دارد.

متن ترجمه كتيبه داريوش در كانال سوئز:

📌 منم داریوش، شاه شاهان، شاه کشورهایی که تمام نژادها مسکون است.
📌... من پارسی هستم و به همراهی پارسیان مصر را گرفتم، امر کردم این کانال را بکنند از رود نیل که از مصر جاری است تا دریایی که از پارس بدان روند.
📌 این آبراه کنده شد چنانکه فرمان دادم و کشتی‌ها از مصر بوسیله این کانال به ‌سوی پارس روانه شدند چنانكه اراده من بود...

@ancient
کوتاه ترین داستان ترسناک دنیا داستان زیر است که نویسنده‌ اش فردریک براون نویسنده آمریکایی قرن بیستم است!


The last man on earth is sitting alone in his room and all of a sudden a Knock on the door.

 آخرین انسان روی کره زمین تنها در اتاقش نشسته بود که ناگهان در زدند...!

@ancient
کتاب که گران شد صف نکشیدیم ...

این تنها دلیلی است که عمرمان در بسیاری از صف‌ها تلف شده و خواهد شد.


@ancient
خاک خودی...

ناصرالدین شاه به روسیه سفارش توپ داد. توپ را آوردند و در برابر چشمان همایونی شلیک کردند، از قضا لوله توپ روسی تحمل گلوله باروت را نداشت و منفجر شد و زمین زیر پایه توپ هم تبدیل به چاله ای شد!

ملازمان شاه که اوضاع را خراب دیدند
برای چاره آن گفتند :

"قربان خاک خودی را که چنین می کند
ببینید خاک دشمن را چه خواهد کرد!"

حکایت این روزای ماست... زیاد شرحش ندیم بهتره...

@ancient
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این انیمیشن ایرانی که در سال ۱۳۵۳ ساخته شده رو ببینید و لذت ببرید از هنر ناب ایرانی

این انیمیشن توسط نقاشی های تعدادی بچه دبستانی ساخته شده و با امکانات دهه ۵۰ ! بعد امروز کودکان ما با انیمیشن های آمریکایی سرگرم میشن ...

ساخته نورالدین زرین‌کلک، پدر انیمیشن ایران

@ancient
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ریشه تعارف شاه عبدالعظیمی که تاکنون نمی دانستیم. حکایت امام جمعه و ماشین دودی..

@ancient
زمانی که روحانی در سال ۹۴ به ایتالیا سفر کرده بود، مقامات ایتالیایی با یک توهین تاریخی، تفاهم نامه ها را زیر پای مجسمه "مارکوس آئورلیوس آنتونیوس" که در دوره اشکانی، ایرانیان را شکست داده بود، امضا کردند.

گویا اونا یادشون رفته بود که سردار سورنا با ۱۰ هزار نفر، لشکر ۴۲ هزار نفری رومیان را در حران طوری شکست داد که در تاریخ روم سنگین ترین شکست آنها از ایران بود! در پایان نبرد ۲۰ هزار رومی کشته و ۱۰ هزار تن اسیر شدند! پلوتارک از سورنا بعنوان بلندقدترین و خوش چهره‌ ترین مرد زمان خود یاد کرده بود...

@ancient
صادق زیباکلام که بارها از رضاشاه حتی‌ در شبکه ۴ حمایت کرده درباره او مینویسد: اگر کسی سال ۱۲۹۹ از ایران خارج میشد و سال ۱۳۲۰ به ایران باز میگشت، باورش نمیشد که این سرزمین همان ایران است. هیچ تردیدی وجود ندارد که رضاشاه در توسعه اقتصادی بی بدیل عمل کرد،

اما در حوزه توسعه سیاسی نه تنها هیچ پیشرفتی نداشتیم، بلکه به عقب هم برگشتیم. پیش از رضاشاه احزاب و مطبوعات آزاد بودند، هیچ کس را برای انتقاد دستگیر نمیکردند و مخالفان سرکوب نمیشدند اما سیاست رضاشاه برخورد خشن با مخالفانش بود و این انکارشدنی نیست...

@ancient
شاهِ زن آزار، مازوخیسم جنسی

پس از نادر و در عصر زندیه، حرمسرایی به وجود نیامد و کریم خان زند که با لقب وکیل الرعایا حکم میراند به جز همسر قانونی و تعدادی خدمتکار، سودای دیگری در سر نداشت، اما با طلوع دولت قاجار توسط آغا محمد خان، حرمسراها دوباره تشکیل شد...

آغا محمد خان که در نوجوانی از مردی ساقط، خواجه و مقطوع النسل شده بود، در این عرصه تشنه تر از سایرین بود و در زمان خود گوی سبقت را از همگان ربود‌. او چون توان سکس نداشت، با روش هایی که به اعمال سادیسمی و مازوخیسمی شباهت داشتند، زنان حرمسرا را عذاب و شکنجه میداد!!

آغا محمد خان با مضروب و خونی ساختن بدن زنان بوسیله شلاق، گاز گرفتن آن ها، ضربه زدن و فرو کردن اشیا مختلف به اندام های جنسی زنان حرمسرا و دیگر اعمال خشونت آمیز اقدام به ارضای تمایلات بیمارگونه خود می نمود...

📚منبع: تاریخ عضدی، شاهزاده عضدالدوله احمد میرزا

@ancient
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽زندگی نامه حكيم عمر خیام در ۴ دقیقه

١٠ نكته جالب از اين دانشمند ايرانى كه تاكنون نميدانستيد!

@ancient
به دلیل اینکه خیام اشعار زیادی درباره می سروده شراب خیام در جاهای مختلفی از جهان تولید میشد. رباعى نوشته شده اين شاعر بزرگ بر روى بطرى:

می خوردن و شاد بودن آیین منست
فارغ بودن ز کفر و دین دین منست
گفتم به عروس دهر کابین تو چیست
گفتا دل خرم تو کابین منست

@ancient
ایشون مارگارت میچله.
سال ۱۹۲۶ شوهرش از دست کتابایی که میخونده خسته میشه، چون آوردنشون از کتابخونه با ایشون بوده و بهش میگه: «پِگی ول کن! به‌جای این‌همه کتاب خوندن، بشین یکی بنویس!»
ایشونم میشینه و رمان "بر باد رفته” رو مینویسه!

نتیجه: پشت هر زن موفقی، یک مرد تنبلم هست :))

@ancient
کف زدن در دوره استالین

در دوران حکومت استالین، دست زدن پای سخنرانی حزب کمونیسم شوروی گاه تا ۲۰ دقیقه هم طول می کشید و آن هم یک علت داشت: شایع شده بود که کا.گ.ب(سازمان اطلاعات) سخنرانی ها را زیر نظر می گیرد تا اولین کسی که دست زدن را قطع می کند شناسایی کند. این بود که هیچ کس جرات نمی کرد اول از همه دست از تشویق بکشد.

سرانجام برای حل مشکل، زنگی را در جلسات کار گذاشتند که اعلام ختم دست زدن را می کرد. البته این زنگ هم برای خودش داستانی داشت! بعضی ها برای چاپلوسی و خودنمایی، بعد از صدای زنگ هم باز دست می زدند و به افتخار سران شعار می دادند.


@ancient
پاسارگاد در برابر زمین لرزه تا 7 ریشتر مقاوم است! مهندسان هخامنشی 2500 سال پیش با روشی که امروزه به آن "پی دو پوشه" گفته می شود و در ساخت نیروگاه ها استفاده می شود پاسارگاد را بنا کرده اند

@ancient
فروش دختران در زمان قاجار

از آنجایی که وضع اقتصادی عامه مردم ایران در دوره قاجاریه بسیار بد بود و شاهزادگان،والیان و حکام چنان زندگی را بر مردم تنگ کرده بودند که هر خانواده اصطلاحا در پی کم کردن نان خورهایش بود...

و طبق معمول همواره قدرتمندان نیز زنباره و هوس ران بودند، بنابراین بهترین کالا برای باز پرداخت بدهی مالیاتی مردم در نزد آنان همین زن و دخترهای مردم بود! و چون گرسنگی و مالیات بر خانواده ها فشار می آورد، از دختران خود برای رها شدن از آن تنگناها مایه می گذاشتند!

ناظم الاسلام کرمانی در صفحات ۲۰۹ و ۲۰۸ در اواخر سلطنت مظفرالدین شاه چنین میگوید: حکایت قوچان را مگر نشنیده اید که پارسال زراعت به عمل نیامد و می بایست هر یک نفر مسلمان قوچانی سه "ری" گندم مالیات بدهد. چون نداشتند و کسی به داد آنها نرسید...

حاکم آنجا سیصد نفر دختر مسلمان را در عوض گندم، مالیات گرفته و هر دختری را به ازای دوازده من گندم (۳۶ کیلو) محسوب و به ترکمانان فروخت! گویند بعضی از دختربچه ها را در حالت خواب از مادرهایشان جدا می کردند! زیرا که بیچاره ها راضی به تفرقه نبودند و شیون می کردند!

@ancient
2025/07/04 03:55:16
Back to Top
HTML Embed Code: