Telegram Web Link
💥علوم انسانی؛ راه تصاحب دنیا

📌در کشوری مانند آمریکا قبولی در رشته‌های #علوم_انسانی به‌مراتب دشوارتر از قبولی در رشته‌های مهندسی است.
📌این اهمیت و سخت‌گیری برای کیفیت علوم انسانی به این دلیل است که غربی‌ها فهمیده‌اند راه تصاحب دنیا همین علوم انسانی است.

📌ام‌آی‌تی که مهم‌ترین دانشگاه تکنولوژی آمریکاست، غرق در علوم انسانی است اما در دانشگاه صنعتی شریف علوم انسانی هیچ شأنی ندارد.

📌باید توجه داشت که #بومی‌سازی علوم انسانی با #تجاری‌سازی آن تفاوت دارد.

📌موضوعی که باید مطرح شود، لزوم استفاده از علوم انسانی برای رفع مشکلات جامعه است، نه اینکه لزوماً پول‌ساز بودن این علوم. در آنجا باید هم به ایجاد #نوآوری، هم به رفع نیازهای کشور و هم به تجاری‌سازی و صادرات توجه شود که نهایتاً بتواند به #اقتصاد_ملی کمک کند.

♨️ادامه ی گفتگو با دکتر مهدی گلشنی فیزیکدان و بنیان‌گذار گروه فلسفۀ علم دانشگاه صنعتی شریف را در لینک زیر بخوانید:

https://plink.ir/KyHnx

@appliedhumanities
💥تجاری‌سازی پژوهش‌های علوم انسانی در صنعت فرهنگ

📌یکی از پروژه‌های حوزه پژوهش‌های هنر و علوم انسانی که موفقیت تجاری داشته است، بازی ویدئویی Dear Esther است.

📌این بازی ابتدا به صورت یک پروژه پژوهشی دانشگاهی به وجود آمد و سرانجام به صورت یک #محصول_تجاری موفق در آمده است.

📌بازی Dear Esther دارای موفقیت اقتصادی گسترده‌ای بود و هم‌چنین برنده چندین نشان گواهی صنعتی شد.

📌پژوهش موردنظر توسط دکتر پینچبک، استاد بازی‌های رایانه‌ای در دانشگاه پورتسموت انگلستان، دانشکده‌ی فناوری‌های نوآورانه بین سال‌های ۲۰۰۷ – ۲۰۱۳ هدایت می‌شد.

📌او فقدان داده‌های پژوهشی در زمینه‌ی تجربه‌ی بازیکن، وجوه #روایی و طراحی بازی‌ها را تشخیص داد.

♨️ادامه مطلب در:

https://plink.ir/w4v8P


@appliedhumanities
💥عدم حضور علوم انسانی و اجتماعی ایران در نظام رتبه‌ بندیِ جهانیِ دانشگاهیِ شانگهای

📌یکی از مهمترین نظام های رده‌بندی دانشگاهی در کشور‌های غیر غربی نظام رده‌بندی آکادمیک شانگهای (Shanghai Academic Ranking of World Universities) است.

📌در گزارش سال2016 این رتبه‌بندی ۱۲۶ #دانشگاه از قاره‌های آسیا و اقیانوسیه در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته که تنها ۲ دانشگاه ایران در این میان بوده اند.

📌دانشگاه تهران و دانشگاه امیرکبیر هر کدام رتبه‌ای میان ۴۰۰ تا ۵۰۰ کسب کرده‌اند و در میان کشور‌های منطقه کشور عربستان سعودی ۲ دانشگاه در میان ۲۰۰ دانشگاه برتر و ۴ دانشگاه در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر داشته است.

📌در رتبه‌بندی شانگهای در میان ۲۰۰ دانشگاه برتر در زمینه #علوم_اجتماعی، دانشگاهی از ایران حضور ندارد و بهترین رتبه دانشگاه‌های ایران در زمینه علوم #کامپیوتر، مهندسی و #فناوری است.

ادامه مطلب در:
https://plink.ir/GuAPj

@appliedhumanities
💥اطلس سلامت روان در جهان و فهم وضعیت رشته و حرفه روانشناسی

📌اطلس #سلامت_روان در سازمان جهانی سلامت از جمله پروژه های این سازمان است که گزارش های آن به فهم وضعیت رشته و حرفه #روانشناسی کمک می‌کند.

📌داده‌های گزارش این اطلس نشان میدهد وضعیت منابع و هزینه‌ها در بخش سلامت روان چگونه است، قوانین و سیاست‌های این حوزه در چه وضعیتی است و توجهات معطوف به درمان است یا اقدامات پیشگیرانه.

📌همچنین مطالب مهم دیگری در این اطلس مطرح شده که به فهم وضعیت فعلی #بازار_کار رشته های روانشناسی و چالش‌های آن در سطح کلان کمک می‌کند.

📌طبق گزارش های اطلس، در سطح جهانی به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، به طور میانگین ۹ نفر فرد شاغل در حیطه سلامت روان وجود دارد.

📌البته در این اطلس دیتای تفکیکی در مورد ایران وجود ندارد و داده های مربوط به ایران را می توان در دسته ی کشورهای خاورمیانه یافت.

♨️ادامه مطلب در:

https://plink.ir/mMXZZ

@appliedhumanities
💥 12 ایده استارتاپی که فراموش شده اند!


@appliedhumanities
💥پروژه LASAR و کاربردی سازی فلسفه

📌یکی از مشکلات عرصه #آموزش، دشواری زبان انتقال آن است. بطوریکه غالبا اهل‌فن ‌هم از پس آن برنمی‌آیند.

📌اما ضرورت انکارناپذیر آن عده‌ای را بر آن داشته تا برای طرح‌ریزی و پایه‌گذاری آموزشی فلسفی گونه تلاش کنند.

📌پروژه‌ #LASAR که اجرای آن توسط #موسسه_فارادی واقع در #کمبریج انگلستان است بر روی بحث #علم و #دین از جنبه‌های گوناگون کار می کند.

📌سن هدف این پروژه در ابتدای امر، بچه‌های سنین دبستان تا دبیرستان و هدف غایی پروژه نشان دادن این موضوع به دانش‌آموزان است که علم و دین نه‌تنها باهم در تعارض نیستند، بلکه موضوعات عمیقا مشترکی وجود دارد که صرفاً با کمک هم دیگر می‌توانند از پس آن برآیند.

📌البته قرار نیست که این بحث‌ها تحمیلی به دانش‌آموز گفته شود بلکه در طی فرآیند این پروژه، دانش‌آموز یاد می‌گیرد که چگونه مسائل را عمیق‌تر ببیند و از تعصب دوری کند و درمورد سؤالات مهم بشری تفکر کند.

♨️ادامه مطلب:
https://plink.ir/9v88O

@appliedhumanities
در دی ماه 1398، بردار با همکاری جهاد دانشگاهی، کارگاه آموزش مبانی تحلیل شبکه اجتماعی و نرم افزار ucinet را در تهران برگزار خواهد نمود.

✳️ توسعه فناوری‌های شبکه‌ای،نوع، سطح و حجم ارتباطات انسانی را به شدت گسترش داده و نوع جدیدی از داده‌ها، ارتباطات و جوامع ظهور یافته است. تسلط به دو حیطه تحلیل‌های نرم‌افزاری و دانش جامعه‌شناسی، لازمه تحلیل جامع و آینده‌نگر از تغییرات اجتماعی است که روش‌شناسی تحلیل شبکه اجتماعی و استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی، این امکان را به خوبی فراهم آورده‌اند.

✳️ نرم‌افزار یوسینت با قابلیت‌های بالا و ساختاری کاربر پسند، فارغ از پیچیدگی‌های نهفته در طراحی آن، از جمله نرم‌افزارهای بسیار کاربردی است که در این کارگاه در کنار آشنایی با مبانی تحلیل شبکه اجتماعی آموزش داده خواهد شد.

✳️ این کارگاه به تمامی دانشجویان علوم انسانی کمک می کند تا جهان انسانی و اجتماعی و انبوه متغیرها و روابط را به کمک دانش روز کشف، درک و تحلیل نمایند. این مباحث با کارگاه های دیگر بردار در زمینه داده کاوی همسو خواهند بود.
لطفا تبلیغ را برای دوستانتان ارسال کنید.
✳️ اطلاعات بیشتر:
@appliedhumanities98
09195815324
💥به کار بردن ذهنیت علوم اجتماعی در سنجش رشد اقتصادی

📌چه اتفاقی می‌افتد اگر رشد یک کشور را با نگاه کردن به تولید ناخالص داخلی‌اش اندازه‌گیری نکنیم؟

📌با توجه به تبدیل شدن نابرابری و توزیع سرعت به یک نگرانی رو به رشد به نظر می‌رسد که باید به دنبال روش بهتری برای اندازه‌گیری رشد واقعی یک کشور باشیم.

📌#بنیاد_اقتصاد_جدید (NEF) در گزارش سال ۲۰۱۵ خود پنج شاخص را پیشنهاد کرد که می‌تواند جایگزین تولید ناخالص داخلی برای ارزیابی وضعیت رشد یک کشور شوند:

• شغل‌های خوب
• رفاه و خوشبختی
• محیط‌زیست
• انصاف
• بهداشت

♨️ادامه مطلب:

https://plink.ir/2QG1N

@appliedhumanities
💥هفت روش برای تبدیل ایده ها به واقعیت

@appliedhumanities
💥پرسیدن سؤال‌های فاندامنتالیستی ممنوع!

📌آموزش و #پژوهش علوم در ایران‌ مبتنی بر نگاه فلسفی خاصی به علم و معرفت و دانشگاه است که با کلیدواژه فلسفه زدایی از علم، نوعی خاصی از آموزش و پژوهش را موجب شده است.

📌وضعیتی که عملاً تا حدود زیادی ما را از #نظریه‌پردازی‌های جدی و اساسی در علوم پایه دور کرده است.

📌آموزش و پژوهش علوم پایه خصوصاً حوزه فیزیک نظری در ایران مبتنی بر این نگاه است که ما در علم صرفاً به دنبال ساختن مدلهای محاسباتی و فرمولبندی ریاضی از پدیدارهای عالم هستیم.

📌در این نگاه از #علوم_نظری مثل فیزیک انتظار نمیرود که در مورد عالم، معرفتی برای ما حاصل کنند.

📌در نتیجه #معرفت نسبت به عالم به توانایی ساختن و کار کردن با مدلهای ریاضی برای پیش بینی رفتار پدیده‌های عالم به‌منظور کنترل آنها تقلیل پیداکرده است.

ادامه مطلب در:

https://plink.ir/0uFsT

@appliedhumanities
💥ارزیابی پارادایمی برنامه‌های توسعۀ جمهوری اسلامی ایران

📌هر برنامۀ اجتماعی که می‌خواهد ارزش‌ها و اهداف جامعه را به واقعیت اجتماعی بدل کند بر اساس یکی از #پارادایم‌های_علم (اثباتی، تفسیری، انتقادی) روش تود را شکل می دهد.

📌در مقالۀ «ارزیابی پارادایمی برنامه‌های توسعۀ جمهوری اسلامی ایران»، دکتر محمدتقی ایمان و محمودرضا نوشادی کوشیده اند پارادایم‌های علمی حاکم بر برنامه‌های توسعۀ ایران را از طریق تحلیل محتوای کیفی متن این برنامه‌ها شناسایی کنند.

📌طبق نتایج این مقاله :

🔸در برنامۀ‌ اول (۱۳۷۲-۱۳۶۸)
نزدیک به‌ ۹۰‌ درصد از سیاست‎های کلی به رویکرد اثباتی متمایل است و در هدف‌های کلی برنامه‌ ۷۰ درصد رویکرد اثباتی وجود دارد و ۳۰ درصد رویکرد تفسیری و انتقادی.

🔸در برنامۀ دوم (۱۳۷۷-۱۳۷۳)
به تفکیک اهداف و سپس خط‌مشی‌های آن ‌۵۷ درصد حضور پارادایم‌ اثباتی، ۳۱‌درصد ‌پارادایم تفسیری‌، ۱۲‌درصد پارادایم انتقادی است. ‌

ادامه مطلب در:
https://plink.ir/nLkcl

@appliedhumanities
💥آنچه به افراد وسعت بینش می‌دهد، علوم انسانی است!

📌یکی از فرق‌های اساسی ما با غربی‌ها در اینست که عمدۀ منابع مالی دانشگاه‌های بزرگی چون #کمبریج و #آکسفورد و دانشگاه‌های ام آی تی و #هاروارد از وقف تأمین می‌شود.

📌اگرچه در اسلام وقف از امور مورد تأکید بوده اما چند #دانشگاه در ایران با وقف اداره می‌شوند؟

📌در ایران بسیاری از هزینه‌های آموزش عالی به دوش دولت است و دولت از پس تمام آن‌ها برنمی‌آید.

📌در غرب همۀ امور را به دوش دولت نمی‌اندازند بلکه #بخش_خصوصی در رفع نیازهای جامعه #سرمایه‌گذاری می‌کند.

📌از طرفی امروز حوزه‌های بین‌رشته‌ای در غرب بسیار شکوفا شده و این برعکس فضای حاکم بر جامعه علمی ماست که در آن پزشک غیرپزشک را قبول ندارد، یا مهندس غیر مهندس را نفی می‌کند.

📌آنچه به افراد وسعت بینش می‌دهد، #علوم_انسانی است که #اقتصاد بخشی از آن است.

📌اگر اقتصاددانان ما با دید علوم انسانی نگاه کنند، آن زمان است که منافع بیشتری را در نظر خواهند گرفت.

♨️ادامه گفتگوی بردار با دکتر مهدی گلشنی را در لینک زیر بخوانید:

https://plink.ir/1w8WS

@appliedhumanities
💥تحلیل‌های علوم انسانی و یادگیری ماشین

📌زندگی در دنیایی که داده‌های آن توسط کامپیوترها از پیش جدا شده و فیلتر شده‌اند، بدون کمک علوم محاسباتی و #علوم_انسانی در کنار هم، کار آسانی نخواهد بود.

📌امروزه داده‌های مختلف تحت تأثیر فرآیندهایی آماری‌ هستند که با نام #یادگیری_ماشین در حال رشد و گسترش هستند.

📌برای پیوند یادگیری ماشین و علوم انسانی، در کنار مهارت‌های جدید، استفاده از مهارت‌های سنتی علوم انسانی از الزامات است برای مثال نیازمند آزمایش فرض‌ها و مقابله با استدلال‌های متفاوت هستیم.

📌یادگیری ماشین می تواند در مباحث مختلف علوم انسانی سنتی به‌عنوان ابزاری قدرتمند در تحلیل‌های مختلف به کار گرفته شود؛ از تحلیل‌های زبانی در تحلیل رمان‌ها و ادبیات داستانی گرفته تا تحلیل ابزارهای #پردازش و تشخیص تصاویر در بررسی اسناد مختلف تاریخی و جغرافیایی.

♨️ادامه مطلب در :

https://plink.ir/dBmaZ

@appliedhumanities
💥روانشناسی معماری‌محور؛ اثر محیط‌های ساخته‌شده بر زندگی

📌بسیاری بر این عقیده اند در دوران بازسازی پس از جنگ جهانی دوم به علت ساخت خانه‌های زیاد در زمان کمتر و ساخت ساختمان‌های کوچک‌تر و فشرده‌ در دهه‌ی ۱۹۵۰ بخش اعظمی از فرم زیبایی‌شناسی مدرن، محیطی سرد و نامهربان پدید آورد.

📌یکی از محققان اجتماعی به نام دنیل فریدمن طی پژوهشی رابطه‌ای میان شرایط سکونت و #سلامت_فردی و تمایل به #جرم و علاقه به تحصیل یافته است.

📌اگر فضاها به‌گونه‌ای طراحی ‌شده باشند که در مقابل #الگوهای_رفتاری و حرکتی ما قرار بگیرند، حرکات و کنش‌های ما را محدود و در نتیجه می‌توانند باعث به وجود آمدن تنش‌های روانی و خشم و خستگی گردند.

♨️ادامه مطلب در:

https://plink.ir/ZGkt9

@appliedhumanities
💥برترین #تکنولوژی ها از نظر جذب #سرمایه در ۵سال آینده

@appliedhumanities
2024/06/01 07:47:54
Back to Top
HTML Embed Code: