Telegram Web Link
علل یبوست

علت اصلی معمولاً کندی سرعت عبور مواد از کولون یا اختلال دفع است. برخی بیماری‌ها موجب یبوست می‌شوند، مانند رژیم کم‌فیبریا کم‌آبی بدن، کم‌کاری تیروئید، بیماری دیابت، تومورها و سرطان‌هایروده. هنگامی که غذا وارد روده می‌شود آب و مواد مغذی از آن جدا می‌شوند و مواد زائد به صورت مدفوع باقی می‌مانند و به‌وسیلهٔ انقباض ماهیچه‌ها در روده حرکت می‌کند. مصرف کمِ فیبر و آب و نداشتن فعالیت بدنی و جلوگیری از دفع، این امر را دشوار می‌کند
عوامل تشدید

عوامل شایعی که یبوست را تشدید می‌کنند عبارتند از: نوع رژیم غذایی، نداشتن رژیم غذایی حاوی سبزیجات و میوه‌ها، کم مصرف‌کردن مایعات و نداشتن فعالیت فیزیکی مناسب. مصرف برخی داروها مثل داروهای ضد فشار خون بالا و برخی داروهای پایین‌آورندهٔ چربی‌های خون هم در ایجاد یبوست مؤثرند. شرایطفیزیولوژیکی مثل حاملگی و افزایش سن، تعدادی از بیماری‌ها که با کاهش حرکت همراه است، مانند قطع نخاعی یا بیماری‌های عضلانی مثل دیستروفی ماهیچه‌ای نیز از علل یبوست‌اند. برخی بیماری‌هایرودهٔ بزرگ که به‌جهت اختلال در حرکات رودهٔ بزرگ پدید می‌آید، مانند سندرم رودهٔ تحریک‌پذیر، بیماری‌های مرتبط با عضلات کفِ لگن خاصره، و بالاخره اختلالات افسردگی از علل دیگر ایجاد یبوست هستند. مصرف مواد مخدر و همچنین قرص‌های حاوی مواد مخدر سنتی و صنعتی، همانند ترامادول و متادون نیز می‌توانند باعث ایجاد یبوست شوند.
روش درمان

روش درمان براساس علت یبوست تعیین می‌شود. در ابتدا باید رژیم غذایی فردِ مبتلا اصلاح شود. چنانچه جواب مناسب گرفته نشد، از داروهای ملیّن و به‌ترتیب از داروهای بی‌ضرر، کم‌ضرر و داروهای محرک شروع می‌کنند تا به نتیجهٔ مطلوب برسند. در صورت امکان، قطع داروهایی که منجر به یبوست می‌شود از راه‌های درمان است. درمان کم‌کاری کم‌کاری تیروئید و سایر بیماری‌ها باید انجام شود.
برخی از ملیّن‌های معروف عبارتند از هیدروکسید منیزیم، روغن‌هایمعدنی مانند پارافین، داروهای گیاهی مانند صبر زرد، دایمولاکس، حب الذهب، سنا، سی لاکس و اسپرزه، ملیّن‌های اسموتیک مانندلاکتولوز، بیزاکودیل و روغن کرچک.
توصیه‌های تغذیه‌ای برای کاهش یبوست:

روزانه ۸–۱۰ لیوان مایعات مصرف کنید، مثلاً هر یک ساعت یک بار ۱ لیوان آب بخورید.

آلو یا آب آلوی گرم ملیّن است. سایر میوه‌های ملیّن شامل:انجیر،انگور، هندوانه، توت‌فرنگی، گلابی، زردآلو، زیتون، هلو، آب سیب،کیوی و….

به، سیب و موز نخورید.

رژیم غذایی شما باید مبتنی بر پرهیز باشد. برای این منظور، نانو غلات سبوس‌دار و حبوبات و میوه و سبزی مصرف کنید. می‌توانید روزانه یک قاشق مرباخوری سبوس برنج همراه‌با آب بخورید. (رژیم پُرفیبر در بیمارانی که علتِ یبوست آنها اختلالات نورولوژیک است، نمی‌تواند مؤثر باشد)

روزانه حداقل ۵ واحد میوه و سبزی تازه مصرف کنید.

اسپرزه یک ملیّن حجم‌دهندهٔ مدفوع است که آب موجود در روده را جذب می‌کند و سبب افزایش حجم مدفوع و دفع آن می‌شود. باید اسپرزه همراه‌با مقادیر زیادی آب یا سایر مایعات خورده شود. (به‌ازای هر قاشق چای‌خوری، ۲۴۰ سی‌سی یا یک لیوان مایعات بخورید)

روغن کرچک به دفع کمک می‌کند، ولی استفادهٔ آن در بلندمدت سبب کاهش جذب کلسیم و ویتامین‌های محلول در چربی مثل A, D, E, K می‌شود.

داروی سنا، دانهٔ کتان، شنبلیله، و ریواس برای یبوست توصیه می‌شود. (سنا بیشتر از ۲ بار در هفته توصیه نمی‌شود)

نعنا و چای بابونه سبب کاهش علایم یبوست می‌شود.

چای پررنگ نخورید.

در مدتی که یبوست دارید، ماست نخورید و به‌جای آن شیربنوشید.

مرزه و دارچین استفاده نکنید.

بیشتر غذاهایی که با نان سبوس‌دار خورده می‌شود مصرف کنید و کمتر برنج بخورید.

از استرس و اضطراب خود بکاهید.

حتماً فعالیت بدنی داشته باشید. روزانه دست‌کم ۳۰ دقیقهپیاده‌روی کنید.

برقراری نظم برای دفع داشته باشید و به‌محض احساس دفع، اجابت مزاج انجام گیرد.
دارویی گیاهی ۱۲ گیاه ضد یبوست برای سفارش

به دایرکت ما پیام بدهید

@Atariorkide
من را در Instagram دنبال کنید! نام کاربری: orkide.arbabi
https://www.instagram.com/orkide.arbabi?r=nametag
من را در Instagram دنبال کنید! نام کاربری: orkide.arbabi
https://www.instagram.com/orkide.arbabi?r=nametag
سلام خدمت دوستانی که به کانال این بنده وفادار مانده اند و بعد از گذشت بیشتر از یک سال از عدم فعالیت همچنان در کانال ما عضو هستند .انشالله شروع به کار و استار مجدد این کانال را میزنیم
افزایش قدکودکان به صورت طبیعی:

🔻خوردن فرنی با زعفران به‌عنوان دسر
🔻سوپ با عصاره ی پای مرغ ظهرها
🔻خوردن شیر با پودر سنجد شبها
🔻خوردن ماست با دارچین عصرها
🔻خوردن هندوانه با زنجبیل صبحها
🔻خوردن 14 عدد برنج صبح ناشتا
🔻خوردن 10 عدد تخم شنبلیله
🔻خوردن 12 عدد تخم سیاهدانه شبها موقع خواب
🔻خوردن تخم بلدرچین با سالاد جوانه گندم صبحها
🔻سبزیجات: کلم بروکلی،گوجه، نی نی پرارین، اسفناج، هویج، شاهی، لوبیا سبز
🔻میوه ها: توت سیاه، گیلاس
🔻آجیل: تخم کدو،پسته، گردو، فندق
🔻گوشت ها: گوشت گوساله، گوشت بوقلمون
🔻حبوبات: نخود،لپه

برای اینکه نسل آینده قد بلند بشه، این مطلبو لطفا برسونید به دست مامانایی که دلشون میخواد بچه قد بلند داشته باشن👌
@arbabiorkide
اکثر پزشکان متخصص مصرف توت فرنگی را برای پیشگیری و حتی کاهش بیماری های قلبی توصیه می کنند چراکه آنتی اکسیدان ها و پلی فنل ها در توت فرنگی باعث می شود که از سلامت قلب محافظت کند و می تواند از انواع مختلف سرطان جلوگیری کند و ویتامین C موجود در توت فرنگی حتی به سلامت پوست و مو نیز کمک خواهد کرد ؛ فیبر موجود در آن باعث کاهش وزن و بهبود هضم خواهد شد.

ارزش غذایی توت فرنگی:

یک فنجان توت فرنگی تازه (152 گرم) حاوی:

کالری:49

قند:7 گرم

چربی:0 گرم

فیبر:3 گرم

و سایر مواد مغذی توت فرنگی عبارتند از:

پروتئین:یک گرم (دو درصد از میزان توصیه شده روزانه )

ویتامین C :چهارمیلی گرم (149 درصد از میزان توصیه شده روزانه)

منگنز:6 میلی گرم (29 درصد است میزان توصیه شده روزانه)

فولات:5 گرم (9 درصد از میزان توصیه شده روزانه)

پتاسیم:233 میلی گرم (7 درصد از میزان توصیه شده روزانه)

منیزیوم:8 میلی گرم (5 درصد از میزان توصیه شده روزانه)

ویتامین K:سه میکرو گرم (چهار درصد از مقدار توصیه شده روزانه)

توت فرنگی ها دارای مواد مغذی بسیار زیادی هستند که مزایای فوق العاده ای دارند.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEEbmnHyMe8ld6l1kQ
چرا آنفلوآنزا باعث بدن درد می‌شود؟

وقتی آنفلوآنزا دارید و بدن درد می‌گیرید، دلیل دارد. بدن شما در اثر ترشح مواد شیمیایی خاصی برای کمک به مبارزه با عفونت دچار درد می‌شود. یکی از مواد شیمیایی تولید شده توسط سیستم ایمنی شما، پروستاگلاندین (PG) نام دارد. پروستاگلاندین به بدن‌تان کمک می‌کند با عفونت مبارزه کنید، اما می‌تواند سبب بدن درد نیز بشود. پروستاگلاندین می‌تواند علائم دیگری مانند تب نیز ایجاد کند.
@arbabiorkide
Channel name was changed to «طب سنتی و گیاهان دارویی (عطاری ارکیده)»
گیاه مر یا مُرّمکی یکی از گیاهان جالب توجه در زمینه ترک مواد مخدر و حتی ترک متادون می باشد:

مرمکی یک گیاه موثر در ترک اعتیاد:

به این صورت که با تحریک کردن گیرنده های دلتا بدن باعث ترشح بیشتر غدد درون ریز بدن می شود و این بزرگترین دستاورد یک دارو در درمان اعتیاد است.
مرمکی یک گیاه موثر در ترک اعتیاد و حتی ترک متادون است

مشخصات مرمکی :

نام های دیگر مرمکی : مُرّمکی، مُرّحجازی، مقل باد، مُرّ
مر صمغ رزینی معطری است، از مران گرفته می شود که از این جنس گیاه گونه های مختلفی وجود دارد. درختچه ای است خاردار و دارای شاخه های کوتاه. گل های آن دو نوع نر و ماده است. میوه ی آن گرد به شکل گلابی و کمی گوشتی است. محل رویش این درختچه و گونه های مختلف آن مناطق گرمسیری جنوب عربستان، حبشه، قسمت جنوبی دریای سرخ مقابل بندر عدن و سواحل آفریقایی دریای سرخ و سواحل سومالی در آفریقا می باشد.
مُرّمکی در فصل گرما به مقدار کمی خود به خود از تنه و ساقه ی درخت ترشح می کند. این صمغ ابتدا سفید است و پس از ماندن قرمز مایل به قهوه ای می شود، طعم آن تلخ است. روش دیگر گرفتن صمغ این است که قطعات تنه درخت یا ساقه های آن را در آب جوش می پزند و آب آن را صاف و تبخیر می کنند و رسوبات باقی مانده را می گیرند. رنگ این نوع صمغ سیاه است و کیفیت آن کم تر از نوع اول است.
مرمکی یک گیاه موثر در ترک اعتیاد

گیاه مر یا مُرّمکی یکی از گیاهان جالب توجه در زمینه ترک مواد مخدر و حتی ترک متادون می باشد:

مرمکی یک گیاه موثر در ترک اعتیاد:
به این صورت که با تحریک کردن گیرنده های دلتا بدن باعث ترشح بیشتر غدد درون ریز بدن می شود و این بزرگترین دستاورد یک دارو در درمان اعتیاد است. از طرفی دیگر باید گفت که طبق آخرین مطالعات انجام شده در تایوان می توان با اطمینان گفت که نوشیدنی شربت مر به دلیل داشتن ماده مخدر، جز مخدر های درجه سوم به حساب می آید و به نظر تعداد زیادی از پزشکان و درمانگران می توان از آن به عنوان جایگزین گیاهی استفاده کرد.

دیگر خواص دارویی مرمکی :

طبیعت آن خیلی گرم و خشک است، اگر هر بار نیم گرم از آن را بخورید، اعتدال دهنده است، خشک کننده رطوبت بدن است، برای رفع سستی معده، سو هاضمه، دفع رطوبات و تحلیل بادهای معده، تحلیل خون منجمد در رحم، تسهیل دفع زرد آب و بلغم، درمان زخم معده، رفع دل پیچه و ورم طحال، درد کلیه، در درمان بیماری کروز موثر است، برای تسکین دردهای سر معده، رفع ناراحتی های معده و دفع اخلاط سینه مفید می باشد.
برای رفع زکام مزمن و در مراحل اولیه بیماری سل، بیماری کمی ویتامین ث و درمان آنزیم های قانقاریایی، سیاه سرفه و قانقاریا موثر است، انسداد و گرفتگی مجاری را باز می کند، ورم های سرد بلغمی را تحلیل می برند و مانع تعفن اخلاط می شود، در مورد یبوست مسهل است.
رایحه معطر مُرّمکی گرم، شبیه دود و تند است. اجزا فعال روغن مرمکی عبارتند از: پینن، دی پنتن، لیمونن، کادینن، اسیدفورمیک، سید استیک، اسید مرولیک، اوژنول، تعدادی آلدئید و الکل و مقداری رزین.
جالب است بدانیم که:

همانند کندر، مُرّمکی در تمدن های باستانی به عنوان یک ماده معطر، بخور و در داروها به کار رفته است. بعنوان یک پماد التیام دهنده زخمبسیار ارزشمند بوده و گفته شده همه سربازان یونانی عازم نبرد، خمیر مرمکی را در کوله پشتی خود حمل می کردند زیرا ضدعفونی کننده، التیام بخش و ضد التهاب است و مخصوصا برای زخم های دیر التیام و بیماری های پوستی توام با ترشح مانند اگزمای همراه با ترشح و بیماری پای ورزشکاران ارزشمند است. در ارتباط با بیماری پای ورزشکاران، قارچ کش بودن مرمکی، فایده مضاعف آن محسوب می شود.
مُرّمکی ترک های پوستی و خشکی پوست را بهبود می بخشد و معمولا به صورت کرم برای درمان ترک های عمیق پاشنه پا و کرم های دست برای افراد شاغل در کارهای سخت مورد استفاده قرار می گیرد. مُرّمکی برای لثه بسیار خوب است و زخم های دهانی و اختلالات لثه را به سرعت بهبود می بخشد و مناسب ترین فرم استفاده از آن در دهان بصورت تنطور است که موجب رنگی شدن زودگذر دهان و احساس مزه تلخی می شود. با این حال اثرات التیام دهنده آن آنقدر قابل توجه است که به این دردسرها می ارزد!
به علت اثرات مفید مُرّمکی روی لثه ها، در بسیاری از خمیردندان ها مورد استفاده قرار می گیرد و برای پنهان کردن مزه تلخ آن روغن نعنا را به خمیر دندان می افزایند.
فراموش نکنیم :

آن را با آب مرزنجوش مخلوط کنید و بخورید. برای پیشگیری و ممانعت از زکام شدن بسیار موثر است.

آن را با دم کرده نعنا مخلوط کرده بخورید. برای رفع بدبویی بینی اثر دارد.

آن را با سرکه عنصل مخلوط کنید و در دهان مزه مزه نمایید. برای رفع و قطع خونریزی دندان نافع است.

کمی از آن را نرم بسایید و در کمی آب جوش حل کنید و شبی یک قطره در چشم بچکانید. قرمزی چشم را برطرف می کند.

به اندازه یک عدد از آن را با اندازه یک عدس تریاک مخلوط کرده و در مقعد شیاف نمایید. اسهالی که با پیچش شکم همراه باشد را درمان می کند.

پاشیدن گرد آن بر روی زخم، برای خشک کردن زخم های سرد موثر است.

آن را با کندر بکوبید. ضماد کنید. برای التیام اغلب زخم های سر سریع الاثر است.

کمی از آن را در آب ترب حل کنید و بر موضع بمالید. برای درمان بهق و کلف، فروکش کردن خال های صورت و تحلیل خون منجمد زیر پوست نافع است.

مقداری از مر را (بین دو تا چهار گرم) جدا کرده و آن را همچون چای دم کنید. ماده سرخوشی طبیعی است و می توانید از آن برای ترک متادون و حتی شیشه بهره ببرید، اگر قصد افزایش سرخوشی و بالا بردن اثر مر را دارید، آن را با مواد کافیین داری همچون قهوه و یا چای استفاده کنید. برای رفع تلخی آن، با عسل شیرین کنید و بنوشید.
تذکر : 

مضر مثانه است، برای اشخاص گرم مزاج مضر است. مر نباید به کودکان زیر دو سال داده شود و برای کودکان بزرگتر و اشخاص بزرگتر از 65 سال با دم کرده رقیق شروع و به تمردریج تا حد مجاز افزایش داده شود.مُرمکی قاعده آور است و زنان باردار و مادران شیرده نیز باید از مصرف مر اجتناب کنند. مصرف زیاد از حد مجاز مر ملین خیلی قوی است و ممکن است موجب عرق کردن و آشفتگی و تهوع شود.
شکوفه سنجد یک محرک عالی برای قوای جنسی بانوان می باشد که در طب سنتی به آن توصیه می شود. علاوه بر این شکوفه سنجد دارای خواص دیگری مانند محرک بودن، تقویت قلب، بهبود نفخ معده و بهبود کبد، درمان زکام و عفونت برنشها و … می باشد.
محرک میل جنسی در بانوان

در حال حاضر یکی از انواع گیاهان دارویی که می تواند باعث پیش گیری و درمان یکی از مشکلات و اختلالات رایج زناشویی شود، سنجد و شکوفه آن می باشد. در بسیاری از منابع مختلف طب سنتی به این موضوع اشاره شده است که نوشیدن دمنوش های تهیه شده از سنجد و شکوفه آن برای درمان بعضی از اختلالات جنسی به خصوص زنان موثر می باشد. تاثیر این گیاه بر روی درمان اختلالات جنسی زنان و حتی اضطرابی که امکان دارد در حین رابطه زناشویی تجربه نمایند به اندازه ای است که تحقیقات بسیاری در این مورد صورت گرفته است که در آن اثر گذاری گل سنجد و میوه آن بررسی شده است. با توجه به نتایج به دست آنده کپسول هایی به شکل صنعتی در داروخانه های بعضی کشورهای اروپایی به مردم ارائه شده است.
با توجه به نگاه درمانگران مکتب آیورودا بوییدن اسانس حاصل شده از گل سنجد می تواند باعث بهبودی و درمان ناتوانایی های جنسی شود. در این مورد درمانگران این طب بوییدن این اسانس را هیچوقت به مردان پیشنهاد نمی دهند زیرا باعث کاهش توانایی جسمی آن ها خواهد شد. از طرفی مصرف یک تا ۲ فنجان از دمنوش یا همان جوشانده شکوفه سنجد برای درمان این مشکل در زنان بدون تاثیر نبوده است. در صورتی که به دنبال درمان موفقی در این مورد هستید بهتر است قبل از مصرف با یک متخصص طب سنتی مشورت نمایید.
تقویت کننده معده و کبد

همانطور که گفتیم برای بهبود مشکلات گوارشی و معده می توان از شکوفه سنجد مصرف نمود. علاوه بر تقویت  معده، شکوفه سنجد دارای خواص دیگری مانند بهبود و تقویت کبد نیز می باشد. برای حل مشکلات معده و کمک به بهبود و تقویت کبد خود می توانید از دمنوش شکوفه سنجد مصرف کنید.

کمک به بهبود یرقان

یرقان یا همان مشکل زرد شدن پوست که می تواند نشان از بیماری دیگری مانند مشکل کبدی در بدن باشد، در صورت مشاهده باید درمان شود. شکوفه سنجد یکی از روش های کمک کننده به بهبود یرقان می باشد که می توانید از آن مصرف نمایید.
2024/05/17 07:49:12
Back to Top
HTML Embed Code: