Telegram Web Link
Forwarded from پژوهش هنر
هنر پرسشگر است نه پاسخگو.پرسش هنری به گونه‌ای است که هیچ پاسخی را نمی‌پذیرد. به عبارت بهتر٬ پرسش به خودی خود ارزشمند و از پاسخ بی‌نیاز است.مثل قاب عکسی چنان زیبا که اگر زیباترین عکس‌ها را در آن بگذارند٬بیننده عکس را از یاد می‌برد و به قاب خیره می‌شود. برای همین است که رباعیات خیام هرگز اعتبار خود را از دست نمی‌دهند حتا اگر به پرسش‌هایی که در آنهاست پاسخ‌های بی‌شماری داده شود. در اینجا پرسش غایت پرسش است و انسان هر چه بیشتر بدین غایت دست یابد بیشتر می‌تواند خود را در آرامش و امنیت ببیند. وقتی حافظ می‌گوید: مرا در منزل جانان چه امن عیشون هر دم/جرس فریاد می‌دارد که بربندید محمل‌ها٬ با طرح این پرسش در واقع برای خود به نوعی ایجاد امنیت می‌کند.
#محمد‌_دهقانی
ازشهرخدا تا شهر انسان
ص۲۲۶
@artsearching
Ashkenazy plays Chopin Nocturne in C sharp Minor (No.20)
<unknown>
Ashkenazy plays Chopin Nocturne in C sharp Minor (No.20)
@artsearching
سباستیائو سالگادو در کتاب «مهاجرت» خود، به خوبی توانسته تصاویری دردناک و آخرالزمانی از وضعیتِ برزخی مهاجرانی را به تصویر بکشد که عموما در اواخر قرن بیستم در پی جنگ و ویرانی مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده و در وضعیت اسف باری به سر می‌برند. مجموعه عکسی که در طول شش سال سفر سالگادو و زندگی با مهاجران بیش از ۳۵ کشور، در جاده‌ها، اردوگاه‌ها یا حاشیه‌نشین‌های فقیر شهرهای بزرگ به ثبت رسیده است؛ از مهاجرت لاتین تباران به امریکا گرفته تا فرار مردم کوزوو به آلبانی، از روسیه گرفته تا صحرای آفریقا. او همچنین در سال ۲۰۰۰ نمایشگاهی پرتره از کودکان آواره‌ی جهان برای یونیسف برگزار کرد و تصاویر این نمایشگاه را در کتابی جداگانه منتشر کرد.
 
نتایج اولیه آزمون دکتری اعلام شد

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور :
🔹نتیجه اولیه انتخاب رشته مقطع دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۴ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور قابل مشاهده است.

🔹بیش از ۴۸ هزار متقاضی برای مرحله ارزیابی تخصصی به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی حداقل برای یک کد رشته محل معرفی شده‌اند.
Forwarded from Cinémathèque
جعفر پناهی نخل طلای کن را بُرد و ۲۸ سال پس از استادش، عباس کیارستمی، تبدیل به دومین فیلم‌سازِ ایرانیِ تاریخ شد که به این عنوان دست پیدا می‌کند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
.
📸 داستانی جذاب از یک نوآوری شگفت‌انگیز در دل تمدنِ آشور؛ تجهیزات نخستینِ غواصی!

بیش از سه هزار سال پیش، تمدن باشکوه آشور، تکنیکی شگفت‌انگیز و پیشرفته برای غواصی زیر آب ابداع کرد—چیزی که در یکی از سنگ‌نگاره‌های باستانی به‌روشنی به تصویر کشیده شده است. در این نقش‌برجسته تاریخی، سربازان آشوری را می‌بینیم که با استفاده از کیسه‌هایی از پوست بز، که با هوا پر شده‌اند، زیر آب تنفس می‌کنند؛ ابزاری هوشمندانه که شاید بتوان آن را نمونه‌ی اولیه تجهیزات غواصی دانست.

این نوآوری گواهی است بر نبوغ و سازگاری خارق‌العاده‌ی آشوریان با محیط اطراف‌شان. آنها از طبیعت برای اهداف نظامی بهره گرفتند و این نشان می‌دهد که تنها مهارت فنی نداشتند، بلکه پیش‌بینی و دوراندیشی نظامی نیز در سطح بالایی قرار داشت.

امروز، این اثر حیرت‌انگیز که یادگاری از خلاقیت و توانمندی یکی از بزرگ‌ترین تمدن‌های جهان باستان است، در موزه بریتانیا نگهداری می‌شود. تصویر پایینی، خودِ اثر اصلی است و تصویر بالایی، بازسازی مدرنی‌ست که ما را به درک بهتری از این دستاورد تاریخی می‌رساند.

نبوغ بشر، همیشه در دل تاریخ زنده است.
🔻نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ اعلام شد

🔹رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از انتشار کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ خبر داد

🔹رضا محمدی روز جمعه با اعلام این خبر گفت: متقاضیان آزمون ورودی کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ برای مشاهده نتایج اولیه آزمون خود می‌توانند به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org مراجعه کنند.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نقاشی‌های تاریخی از زیر گچ خارج شد

🔹مهدی هوشمندی‌نژاد، کارشناس بافت سنتی:  در جریان مرمت حمام خان کاشان، مجموعه‌ای از نقاشی‌های قدیمی کشف شدند که سال‌ها زیر لایه‌های گچ پنهان مانده بودند.

🔹نقاشی‌ها متعلق به دوران زندیه و قاجار هستند.
فراخوان جایزه تصویرسازی جشنواره Northern


موضوع این دوره از رقابت "داستان های خانه" است.
از تصویرگران دعوت می‌شود تا با شرکت در این رویداد مفهوم «داستان‌های خانه» را از زاویه دید خود به تصویر بکشند؛ تعابیر بیشماری می توان از "خانه" داشت از جمله یک مکان، یک احساس، یک خاطره یا حتی یک شخص. این رقابت از شما می‌خواهد تا از دریچه هنری منحصر بفرد خود، روایت شخصی، میراث فرهنگی یا مفهوم جهانی "خانه" را به تصویر بکشید.
۱۰ پروژه منتخب از هر دسته رقابتی به عنوان بخشی از این جشنواره که در سپتامبر ۲۰۲۵ در Hartlepool انگلستان برگزار می‌شود در مدرسه هنری Northern به نمایش عموم گذاشته خواهند شد.
این رقابت در ۳ دسته انیماتور نوظهور، تصویرساز نوظهور و تصویرساز حرفه ای برگزار می شود.
- آثار ارسالی باید دارای فرمت jpg .png یا .gif ،حجم کمتر از ۴ مگابایت، وضوح dpi ۷۲، فرمت رنگ RGB و عرض حداکثر ۳۰۰۰ پیکسل باشد.
- مدت زمان انیمیشن حداکثر ۳ دقیقه باشد.

شرکت در این رقابت برای همه تصویرگران حرفه‌ای و مبتدی از سراسر جهان آزاد و رایگان است.
جوایز:
تصویرگر نوظهور در حوزه انیمیشن (با حمایت استودیوی Aardman Animation): ۵۰۰ پوند جایزه نقدی، نمایش اثر در رویداد ویژه نمایش انیمیشن جشنواره در سینمای Vue در Hartlepool، به‌همراه دعوت به شرکت در دوره کوتاه‌ مدت شش‌هفته‌ای مستر کلاس در Aardman Academy
تصویرگر نوظهور: ۵۰۰ پوند جایزه نقدی
تصویرگر حرفه‌ای: ۱۰۰۰ پوند جایزه نقدی
همچنین، برندگان هر دو دسته تصویرگری (نوظهور و حرفه‌ای) از حمایت‌های پیشرفت حرفه‌ای نیز بهره‌مند خواهند شد؛ از جمله دسترسی رایگان به پلتفرم دیجیتال (با حمایت ReadyMag) یا دریافت منتورشیپ از تیم تصویر سازی NSA

مهلت ثبت نام: ۱۲ ژوئن ۲۰۲۵ (۲۲ خرداد ۱۴۰۴)
سایت فراخوان:
https://thefestivalofillustration.com/competition/
@artsearching
Forwarded from بیژن اشتری
آه از آن رفتگان بی‌برگشت...

با اندوهی سنگین و دلی پردرد، خبر کوچ همیشگی جناب بیژن اشتری، مترجم، نویسنده و روزنامه‌نگار برجسته را با شما همراهان گرامی در میان می‌گذاریم.

ایشان با ترجمه و انتشار آثار متعدد و مهم در حوزه تاریخ معاصر و سیاست، سهمی ماندگار در آگاهی‌بخشی و گسترش شناخت تاریخی در میان فارسی‌زبانان داشتند.

بیژن اشتری فعالیت ترجمه را از اوایل دهه ۶۰ در حوزه مطبوعات هنری و سینمایی آغاز و مدتی نیز به‌عنوان منتقد فیلم در روزنامه‌ها فعالیت کرد.

او طی بیش از چند دهه، با ترجمه آثار متعدد و تأثیرگذار درباره تاریخ معاصر، چهره‌های سیاسی و رژیم‌های توتالیتر، به یکی از مترجمان شاخص این حوزه بدل شد.

از جمله آثار شناخته‌شده او می‌توان به «انقلاب‌های ۱۹۸۹»، «استالین جوان»، «ادبیات علیه استبداد»، «مائو»، «چه‌گوارا»، «حرمسرای قذافی» و «آکواریوم‌های پیونگ‌یانگ» اشاره کرد.

ترجمه‌های او با جلدهای قرمز و سبک روایت‌محورش، خوانندگان بسیاری را با جنبه‌های تاریک و کمتر گفته‌شده‌ی تاریخ آشنا کرد.

بیژن اشتری عصر ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ در سن ۶۴ سالگی در منزل خود درگذشت.
📌آثار شاخص موزه‌های ایران به مخازن امن جابه‌جا شدند

▫️سازمان میراث فرهنگی ایران از پایان جابه‌جایی آثار شاخص موزه‌ها به مخازن امن خبر داد.

▫️این سازمان گفته است آثار تاریخی موزه‌ها به هنگام جنگ و بلایای طبیعی به مخازن امن منتقل می شوند تا از آسیب و ربایش در امان بمانند.

▫️آثار جابه‌جا شده به مخازن آثاری هستند که در سیاهه‌ی کارگروه مدیریت بحران موزه ها به عنوان آثار شاخص با نگهداری بالا تعریف شده و همه این آثار به مخازن امن منتقل شدند.
📌برگزاری فعالیت‌های هنری تا اطلاع تانوی لغو شد

معاونت امور هنری وزارت فرهنگ:
▫️تا اطلاع ثانوی، تمام آثار نمایشی به صحنه نخواهد رفت و اجراهای صحنه‌ای موسیقی و فعالیت گالری‌ها از امروز (جمعه ۲۳ خردادماه) متوقف می‌شود. /ایسنا
2025/07/05 02:59:53
Back to Top
HTML Embed Code: