Telegram Web Link
عاملان اتّهام به تشیّع

اینکه اصرار داریم منابر از وجود سخنرانان و مادحین غالی‌مسلک و فاسدالعقیده و کذّاب پاک شود، همین است که مخالفین شیعه سخنان این جماعت را جزئی از عقاید شیعیان محسوب می‌کنند و در نتیجه شیعه را مشرک می‌نامند، در حالی که روایات و سیره اهل بیت علیهم السّلام و اصحاب و شيعيان خلاف این فسادهای عقیدتی را ثابت می‌کند. منفورترین طایفه نزد اهل بیت علیهم السّلام غلات می‌باشند که روایاتش مکرّر بیان شده، لذا این جماعت هیچ ربطی به اصل مذهب ندارند. در تمام ادیان و مذاهب همیشه جماعتی بوده‌اند که سبب بدنامی اصل مذهب شدند، و هیچ عاقل منصفی آنان را با اصل مذهب برابر نمی‌داند. حتّی سُنّیان نیز جماعت کثیری از منتسبین به خود را تکفیر و طرد می‌کنند.

👈🏻 مگر گناه وجود افراد فاسدالعقیده به عهده اهل بیت علیهم السّلام است؟! حضرات معصومین علیهم السّلام در لعن و طرد و نفی آنان نهایت تلاش را نموده‌اند، دیگر باید چه می‌کردند؟! اگر اهل بیت علیهم السّلام و اصحاب و شيعيان، این جماعت را تأیید و تقویت نمایند، إشکال به اصل مذهب وارد بود، امّا حاشا که چنین باشد.

لعنت خداوند بر تمام مشرکین، در هر لباس و مذهبی.

@ashkvareh
#نفی_غلو

وقتی امام صادق علیه السّلام از خود نفی غلو کنند، دیگر تکليف دیگران روشن است

امام صادق علیه السّلام فرمودند:

... إِنَّ عِیسَی لَوْ سَکَتَ عَمَّا قَالَتِ النَّصَارَی فِیهِ لَکَانَ حَقّاً عَلَی اللَّهِ أَنْ یُصِمَّ سَمْعَهُ وَ یُعْمِیَ بَصَرَهُ وَ لَوْ سَکَتُّ عَمَّا قَالَ أَبُو الْخَطَّابِ لَکَانَ حَقّاً عَلَی اللَّهِ أَنْ یُصِمَّ سَمْعِی وَ یُعْمِیَ بَصَرِی.

✍🏻 اگر عیسی علیه السّلام، در مورد آنچه نصرانیان در مورد او گفتند ساکت می‌ماند، خداوند می‌بایست گوش او را کرّ و چشمش را کور می‌کرد. من هم اگر نسبت به آنچه ابوالخطاب (غالیِ مشهور) می‌گوید، سکوت کنم، خداوند می‌بایست گوشم را کرّ و چشمم را کور کند.

📚بحارالانوار، ج ٢۵، ص ٢٩٣، به نقل از "رجال الکشی"

@ashkvareh
#نفی_غلو

⛔️ ما می‌گوئیم این‌چنین نیستیم، غلات می‌گویند هستید !!!!

🔅رجال الکشی: مُحَمَّدُ بْنُ قُولَوَیْهِ عَنْ سَعْدٍ عَنِ ابْنِ یَزِیدَ وَ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَی عَنْ عَلِیِّ بْنِ مَهْزِیَارَ عَنْ فَضَالَةَ بْنِ أَیُّوبَ الْأَزْدِیِّ عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام یَقُولُ لَعَنَ اللَّهُ عَبْدَ اللَّهِ بْنَ سَبَإٍ إِنَّهُ ادَّعَی الرُّبُوبِیَّةَ فِی أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ کَانَ وَ اللَّهِ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام عَبْداً لِلَّهِ طَائِعاً الْوَیْلُ لِمَنْ کَذَبَ عَلَیْنَا وَ إِنَّ قَوْماً یَقُولُونَ فِینَا مَا لَا نَقُولُهُ فِی أَنْفُسِنَا نَبْرَأُ إِلَی اللَّهِ مِنْهُمْ نَبْرَأُ إِلَی اللَّهِ مِنْهُمْ.

✍🏻 ابان بن عثمان نقل کرده، از حضرت صادق علیه السّلام شنیدم که می‌فرمودند: خداوند متعال عبدالله بن سبأ را لعنت کند! او مدّعی ربوبیّت در مورد امیرالمؤمنین علیه السّلام بود. بخدا قسم، امیرالمؤمنین علیه السّلام به میل خود، بندگی خداوند متعال می‌نمود. وای بر کسی که بر ما دروغ بندد! گروهی درباره ما چیزهایی می‌گویند که ما درباره خویش آن را نمی‌گوییم.❗️از چنین کسانی بخدای تعالی بیزاری می‌جوییم، از چنین کسانی بخدای تعالی بیزاری می‌جویم.

📚 بحارالانوار، ج ٢۵، ص ٢٨۶، به نقل از "رجال الکشی"

@ashkvareh
#نفی_غلو

💥 فقیه عالیقدر، شیخ یوسف بحرانی رحمه الله:

«اختلافی بین شیعه نیست در حکم نجاست غلات و نجاستِ باقی‌ماندهٔ هرآنچه از آن خورده‌اند.»

از آنجا که اهل بیت علیهم السّلام مکرّر غلات را نفرین کرده، و از خداوند متعال أشدّ عذاب و بدترین نوع مرگ را برای آنان طلب می‌نمودند، لذا بر ما نیز لازم است که غلات زمان را لعن و نفرین کنیم و بدترین عذاب و مرگ را برای آنان طلب نماییم. حال اگر این نفرین و طلب عذاب و مرگ، ضمن ادعیه و نمازی که در آن دشمن را با نام و بطور خاصّ نفرین می‌کنند باشد، بهتر است و اثر آن بیشتر خواهد بود ان شاء الله. در جلسات مذهبی، بعد از نمازها، و در هر حال آنان را نفرین کنید و رسوایی روزافزون آنان را مسألت نمائید که این جماعت سبب اذیّت اهل بیت علیهم السّلام و ننگ تشیّع می‌باشند.

@ashkvareh
#نفی_غلو

⚠️ غلات حتی در اسلام ظاهری هم داخل نمی‌شوند

علّامه مجلسی رحمه الله ذیل یکی از روايات شریف، و در بیان تفاوت "ایمان واقعی و اسلام ظاهری" می‌نویسد:

👈🏻 هرکس شهادتین بگوید و منکر ضروریات اسلام نباشد، هرچند تظاهر کند، داخل در اسلام است، حتّی منافقین؛ غیر از نواصب و غلات و قائلین به جسمیّت خداوند متعال !!!

«... و الإسلام هو الإذعان الظاهري بالله و برسوله و عدم إنكار ما علم ضرورة من دين الإسلام فلا يشترط فيه ولاية الأئمة عليهم السلام، و لا الإقرار القلبي فيدخل فيه المنافقون و جميع فرق المسلمين ممن يظهر الشهادتين عدا النواصب و الغلاة و المجسمة...»

📚 مرآة العقول، ج ٧ ص ١٢٠

🔵 و ایشان در جای دیگر می‌نویسد:

"و المشهور نجاسة الخوارج و النواصب و الغلاة"

✍🏻 مشهور بین شیعه این است که خوارج و غلات و نواصب نجس هستند.

📚 مرآة العقول، ج ١٣ ص ٣٩

@ashkvareh
#نفی_غلو

⭕️ علّامه‌ مجلسی رحمه الله:

اختلافی نیست در اینکه ذبيحه غلات، مانند ذبيحه نواصب و خوارج و بت‌پرستان و آتش‌پرستان و مرتدّین و غیر اهل کتاب، حلال نیست، زیرا از اسلام خارجند.

📚 ملاذ الأخيار، ج ۱۰ ص ۱۷۳ ___ ملاذ الأخيار، ج ۱۴ ص ۲۴۷

@ashkvareh
#نفی_غلو

🔹 مجلسی اوّل رحمه الله:

«خلافى نيست در آنكه خوارج و نواصب و غلات و مرتد و مجسّمه (که قايل به جسمیّت خداوند هستند) داخل امّت اسلامند، امّا به اعتبار انكار ضرورى دين، از دين خارج شده‌اند، و منافقانِ اين زمان ايشانند...»
 

📚 لوامع صاحبقرانى، ج ۲ ص ۲۹۵

👈🏻 «خلافى نيست در آنكه بر كسى كه از غير ملّت اسلام باشد يا به حسب ظاهر از مسلمانان باشد و در واقع كافر باشد به آن كه انكار كرده باشد ضرورى از ضروريات دين را مثل خارجى كه بر امام زمان خروج كرده باشد، يا مذهب خوارج داشته باشد، و بر غلات كه مجموع ائمه هدى را يا يكى از ايشان را خدا می‌دانند، و هم چنين مرتد و مجسّمه نماز میّت نمى‌توان خواند ...»

📚 لوامع صاحبقرانى، ج ۲ ص ۳۶۰

🔻«در حکم خرید و فروش پوست، مشهور آنست كه از نواصب و خوارج و غلات و مرتدان و مجسّمه نمى‌توان گرفت.»

📚 لوامع صاحبقرانى، ج ۳ ص ۳۷۲

@ashkvareh
#نفی_غلو #زیارت

👈🏻 علّامه مجلسی رحمه الله می‌نویسد:

در بخشی از آداب زیارت حرم سامراء، آمده که بگوئیم:

🌹 الحمدلله که خداوند متعال ما را بولایت اهل بیت علیهم السلام هدایت نمود، و شناختِ دشمنان و اولیائش را بما عطا فرمود، و توفیق زیارت امامان ما را نصیبمان نمود، و ما را از دشمنان اهل بیت علیهم السلام، و غلات، و مقصّرين در حقّ أهل بيت عليهم السّلام قرار نداد.

🔹الْحَمْدُللَّهِ الَّذِی هَدانا لِهذا، وَ عَرَّفَنا أَوْلِیاءَهُ وَ أَعْداءَهُ، وَ وَفَّقَنا لِزِیارَةِ أَئِمَّتِنا، وَ لَمْ یَجْعَلْنا مِنَ الْمُعانِدِیْنَ النّاصِبِیْنَ وَ لا مِنَ الْغُلاةِ المُفَوِّضِیْنَ وَ لا مِنَ الْمُرْتابِیْنَ الْمُقَصِّرِیْنَ.

 📕تحفة الزائر، نشر مؤسسه امام هادی علیه السلام، ص ۵۷۰

@ashkvareh
#نفی_غلو

⚠️ سوءاستفاده غلات از احادیث صحیح

اهل بیت علیهم السّلام بیش از نواصب، از غلات در رنج و زحمت بودند، و بیش از همه، از غلات تقیّه می‌نمودند

غلات شفاعت نمی‌شوند

مجلسی اول رحمه الله:

«در ازمنه حضرات ائمه معصومين صلوات الله عليهم، از حضرت امام موسى كاظم تا به حضرت صاحب الامر، خصوصا در زمان امام على نقى و امام حسن عسكرى صلوات اللَّه عليهم كه ائمه را پادشاهان در حبس مى داشتند و شهيد مى‌كردند، جمعى اين شبهه را ذكر كردند كه چگونه می‌شود خليفه خدا بر دست كافران گرفتار باشند يا كشته شوند؟! البته غايب شده‌اند؛ و شنيده بودند كه صاحب الامر غايب خواهد شد، گفتند البته آن امام غایب، امام کاظم علیه السلام خواهد بود. و غلات بسيار شدند از عوام، و اين معنى ظاهر است كه طبايع عوام مايل است به غلو، و غلات احاديث ائمه اطهار را مستند خود مى‌كردند مثل اخبار: "ما جَنب اللَّه و عين اللَّه و يد اللَّه و باب اللهیم" و اكثر اوقات ائمه معصومين صلوات اللَّه عليهم از دست اين جمع در عذاب بوده‌اند بيش از نواصب!!!

📚 لوامع صاحبقرانى، ج ۶ ص ۱۵۶

(دقیقا الحال نیز غلات چنین می‌کنند، که شهادت اهل بیت علیهم السّلام را با تأویلات باطل‌ و عوامانه انکار کرده، و یا احادیث صحیح و فضائل اهل بیت علیهم السّلام را در جهت عقاید کفرآمیز خود معنا و تأویل می‌نمایند.)

اهل بیت علیهم السّلام در سفرهای حجّ و غیره، خوراکِ مُقوّی و خوب استفاده می‌کردند تا بدن بر عبادت توان داشته باشد، و تا غلات نسبت خدائى به ايشان ندهند، و تقيّه كه حضرات ائمه معصومين صلوات اللَّه عليهم از اين جماعت مى‌كردند بيشتر بود از تقيّه‌ای كه از دشمنان مى‌كردند!!!

📚 لوامع صاحبقرانى، ج ۷ ص ۳۵۵

🔹بنا بر روایات، غيرِ شيعيانِ اثنی‌عشری (مانند واقفیه و اسماعيليه و زیدیه) و سُنّيانى كه عداوت با يكى از ائمه هدى داشته باشند (نواصب)، قطعا قابل شفاعت نيستند و از كفّارند، مانند غلات كه يكى از ائمه هدى را خدا دانند!

📚 لوامع صاحبقرانى، ج ۸، ص ۷۴۲

@ashkvareh
تجربه شماره ۱: مطالبه آقای ناصرالدین انصاری قمی

پرده اول:

بندانی در ۲۲ مهر ۱۴۰۲، در بنیاد فرهنگی امامت سخنرانی کرد و گفت: «علامه مجلسی علیه‌الرحمه، در حاشیه خطی یکی از تألیفاتشان، من زیارت کردم _بوسیدم البته_ چند سال قبل، می‌فرماید: ...».
سپس دروغ‌های زیادی، از جمله ادعای چند بار تشرف خدمت امام عصر (عج)، به علامه مجلسی نسبت داد.

صوت و متن این سخنرانی:
https://www.tg-me.com/Bandani1/503

پرده دوم:

آقای ناصرالدین انصاری قمی در این جلسه حضور داشت و بعد از جلسه، از بندانی مدرک این ادعا را طلب کرد.

تصویر حضور آقای انصاری قمی در مجلس بندانی:
https://www.tg-me.com/Bandani1/504

پرده سوم:

بندانی چاره‌ای اندیشید و از طریق یکی از نزدیکانش، به داماد آقای انصاری قمی پیام داد که مدرک آن ادعا، کتاب «علامه مجلسی» علی دوانی است.

صوت پیام ارسالی بندانی:
https://www.tg-me.com/Bandani1/505

پرده چهارم:

آقای انصاری قمی پاسخ داد:
اولاً: آقای بندانی، ادعای دیدن و بوسیدن خط خود علامه مجلسی در حاشیه یکی از کتبش را کرده است، نه کتاب «علامه مجلسی» آقای دوانی!!
ثانیاً: در کتاب «علامه مجلسی» آقای دوانی نیز چنین چیزی وجود ندارد!!

صوت آقای انصاری قمی:
https://www.tg-me.com/Bandani1/506
https://www.tg-me.com/Bandani1/507

پرده آخر:

طبق معمول، آقای بندانی نیشابوری دیگر جوابی نداد!! و با گذشت چند ماه، اکنون آقای انصاری قمی در پاسخ به برخی مدافعان بندانی، صوت‌ها را در گروه روحانیت شیعه در ایتا منتشر کرده است.

اکنون:
_نه جای انکار هست؛ چون هم صوت‌ بندانی، هم صوت آقای انصاری قمی و هم صوت واسطه موجود است.

_ نه جای دفاع از ادعای اول بندانی هست؛ چون کتاب آقای دوانی ربطی به دستخط ادعایی علامه مجلسی ندارد!!!

_ نه جای دفاع از ادعای دوم بندانی هست؛ چون کتاب آقای دوانی هم موجود است و در آن، چنین مطلبی وجود ندارد!!!

فایل کتاب: https://www.tg-me.com/Bandani1/508

_ نه جای حمل بر ضعف حافظه و سبق لسان و سهو و خلط است؛ چون دستخط علامه مجلسی که با کتاب آقای دوانی خلط نمی‌شود! و بعد از آنکه بندانی پس از چند روز در مقام پاسخ برآمده و پاسخ خود را فرستاده، سهو دوباره در ارجاع به کتاب آقای دوانی معقول نیست!

@Bandani1
#نفی_غلو

📢 معنای صحیح "تفویض" و ردّ ادّعای غُلات کذّاب

👈🏻 پیرامون تفويض، علّامه مجلسى رحمه الله با استناد به روایات، توضيحى بيان كرده كه خلاصه‌اش اين است که تفويض به چند معنى استعمال می‌شود:

1⃣ تفويض در امر آفرينش و روزى دادن مخلوق و زنده كردن و تربيت و ميراندن آنها

چنانچه جماعتى عقيده دارند كه خداى تعالى ابتدا پيغمبر اكرم صلى اللّه عليه و آله و ساير اوليائش را خلق كرد و سپس خلقت و تربيت ساير موجودات را به اختيار ايشان گذاشت، پس آنها بيافرينند و روزى دهند و بميرانند و اين طايفه بنام «غُلات يا مُفوّضه» ناميده می‌شوند. شكّى نيست كه اين عقيده كفر است و معتقدين به آن از زمره مسلمين خارجند. اِلّا آنان که مقصودشان اين باشد كه ائمّه علیهم السّلام علّت غائى ايجادند و خداوند آنها را در آسمان و زمين و نسبت به هر چيز فرمانده و مُطاع قرار داده و حتّى جمادات از ايشان فرمان می‌برند، و هرچه خواهند خداوند انجام دهد، ولى آنها جز آنچه خداوند خواهد نخواهند. اين عقيده درست است و روایات هم بر آن دلالت دارد.

🔹 شيخ صدوق رحمه الله در رساله عقايدش گويد: "اعتقاد ما شيعيان درباره غُلات و مفوّضه اين است كه ايشان كافرند و بدتر از يهود و نصارى و مجوس و همه بدعت گزاران و گمراهانند، زيرا هيچكس مانند ايشان خداوند را كوچك نكرده است ...." تا آنجا كه گويد:
"امام رضا عليه السّلام در دعايش می‌فرمودند: خدايا من از هر توان و نيروئى بيزارى جويم و به سوى تو گرايم، توان و نيروئى جز از جانب تو نيست، خدايا من به سوى تو بيزارى می‌جويم از كسانيكه براى ما آنچه را سزاوار نيست ادّعا مى‌كنند، خدايا من به سوى تو بيزارى مى‌جويم از كسانى كه درباره ما آنچه را که خود نمی‌گوئيم می‌‌گويند. خدايا آفرينش مخصوص تو، و رزق از جانب تو است، ترا مى‌پرستم و از تو يارى مى‌جويم، خدايا تو خالق ما و خالق پدران پيشينيان و پدران آيندگانى، ربوبيّت جز براى تو سزاوار نيست و خدائى جز ترا
نشايد."

❇️ شيخ مفيد رحمه الله فرمايد:
"غُلاتِ مسلمان‌نما همان كسانند كه اميرالمؤمنين و امامان از فرزندانش علیهم‌ السّلام را به خدائى و پيغمبرى نسبت دهند، ايشان گمراه و كافرند و اميرالمؤمنين عليه السّلام فرمان كشتن و سوختن آنها را داده است."


2⃣ تفويض در امر دين

و آن معانى و تفاسير مختلفى دارد، معنائى كه صحيح است و حكم عقل هم بر آن دلالت دارد و مقصود از تفویض در روايات اينست كه:
" خداوند متعال امر سياست و تأديب و تكميل و تعليم مردم را به أئمّه اطهار واگذار فرموده است و نيز امر كردند مردم را به اطاعت از خودشان نسبت به آنچه خواهند و نخواهند، و در آنچه صلاح دانند و صلاح ندانند. زیرا خداوند امر و حدود و جزئیات دینش را چه در فقه چه در اعتقادات به آنان سپرده است و‌‌‌‌ حکمشان حکم خداست.

📚 مرآة العقول، ج ٣ ص ١۴۴

📜 رساله اعتقادات، مفید و صدوق رحمهم الله، "باب الإعتقاد في نفي الغلو والتفويض"

@ashkvareh
#نفی_غلو

🔴 تفاوتِ "خلق" و "استحاله" (تبدیل چیزی به چیز دیگر)

🔸 علّامه مجلسی رحمه‌الله:

✍🏻 خلق کردن در اصل، تدبیر مستقیم در پدید آوردن است و برای آفرینشِ مخلوقینِ بدونِ اصل و آفرینشِ بدونِ الگو از کسی نیز به کار می‌رود. خداوند متعال درباره خودش فرموده: «آسمان‌ها و زمین را آفرید.» [۱] و در به وجود آوردن چیزی از چیز دیگر، مانند: «انسان را از نطفه آفرید.» [۲] و خلق به معنای به وجود آوردن تنها درمورد خداوند متعال به کار می‌رود، به همین دلیل فرموده: «آیا آن‌کس که می‌آفریند با کسی که نمی‌آفریند برابر است؟» [۳] 👈🏻 اما خلق به معنای تغییر شکل، مختصّ خداوند متعال نیست، لذا خداوند فرموده: «و هنگامی که با اجازه من از گِل، صورت پرنده پدید آوردی.» [۴]

[۱]: الأنعام: ۱
[۲]: النحل: ۴
[۳]: النحل: ۱۷
[۴]: المائدة: ۱۱۰

📚 بحارالانوار، ج ٩١ ص ٢۵٠

آیا فهمِ مطلبی به این آسانی، دشوار است که برخی دست و پا می‌زنند تا این دو را با یکدیگر خلط کنند⁉️

@ashkvareh
#پرسش_پاسخ

سؤال:

در فرهنگ ما عباراتى، مانند «يا اباالفضل حاجت مرا بده، و يا امام رضا مشكل مرا حلّ كن» رايج است. با توجه به اين كه تمام امور عالم در دست خداست، آيا اين گونه توسّل‌ها با توحيد منافات ندارد؟

✍🏻 آیت الله صافی گلپایگانی رحمه الله:

به طور كلّى قدرت و ولايت به طور غير مستقيم و به اذن الله بر احياء و شفاى بيماران و توسعه رزق و سازمان دادن كائنات، شرك و غلوّ نيست، بلكه اعطاى اين قدرت به بعضى از بندگان، طبق حكمت و مصلحت لازم است و اينها مجارى فيض خداوند هستند، و چنانچه مقصود از مجارى فيض اين باشد كه ايشان در باطن، وسايل و اسباب و وسايط تربيت و رسيدن فيض الهى به ممكنات مى‌باشند، كه همه از آنان كسب استعداد و صلاحيّت مى‌نمايند، چنان كه در ظاهر، بسيارى از مخلوقات از آفتاب استفاده مى‌نمايند و در ادامهٔ بقا و رشد و نموّ از آن مدد مى‌گيرند، مطلب صحيحى است و شائبه شرك و تفويض و غلوّ در آن نيست.
توسّل به اهل بيت عليهم السّلام براى گشايش كارها و مشكلات، از راه هايى است كه خداوند متعال، بندگانش را به آن توصيه نموده است. بنابراين توسّل به ايشان، در واقع تمسك به ريسمانى است كه خداوند براى نجات قرار داده است. جهت مطالعه بيشتر مى توانيد به كتاب "ولايت تكوينى و تشريعى" اينجانب مراجعه نماييد.

📚 معارف دین، ج٣ ص١٠٠

@ashkvareh
#نفی_غلو

📢 مجلسی اوّل رحمه الله:

«... العبد الصالح موسى بن جعفر عليهما السلام، و كان تسميته عليه السلام بالعبد الصالح بإذنه و أمره للتقية أو لرفع توهم الغلاة.»

✍🏻 تعبيرِ «عبدِ صالح» برای موسى بن جعفر صلوات الله عليهما، بِه اذنِ آن حضرت بوده است، بخاطر تقيّه، یا برای رفع کردن توهّم غالیان که اهل بیت علیهم السّلام را خدا می‌دانستند.

📚 روضة المتقین، ج ٢ ص ١٤٧ _ لوامع‌صاحبقرانی، ج ٣ ص ٣٧٠

فقط خداوند متعال می‌داند که اهل بیت علیهم السّلام چه زجری کشیدند از حماقت و نادانی غلات ملعون، که حتّی تا این حدّ باید امر را واضح می‌نمودند که ما بنده صالح خداوندیم.

@ashkvareh
#نفی_غلو

📢 آیا اهل بیت علیهم السّلام به اصحاب نزدیکشان می‌گفتند که ما خدائیم، و از دیگران پنهان می‌کردند ⁉️

🔹عَنْهُ عَنْ صَالِحٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أُورَمَةَ عَنِ ابْنِ سِنَانٍ عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ كُنْتُ أَنَا وَ الْقَاسِمُ شَرِيكِي وَ نَجْمُ بْنُ حَطِيمٍ وَ صَالِحُ بْنُ سَهْلٍ بِالْمَدِينَةِ فَتَنَاظَرْنَا فِي الرُّبُوبِيَّةِ قَالَ فَقَالَ بَعْضُنَا لِبَعْضٍ مَا تَصْنَعُونَ بِهَذَا نَحْنُ بِالْقُرْبِ مِنْهُ وَ لَيْسَ مِنَّا فِي تَقِيَّةٍ قُومُوا بِنَا إِلَيْهِ قَالَ فَقُمْنَا فَوَ اللَّهِ مَا بَلَغْنَا الْبَابَ إِلَّا وَ قَدْ خَرَجَ عَلَيْنَا بِلَا حِذَاءٍ وَ لَا رِدَاءٍ قَدْ قَامَ كُلُّ شَعْرَةٍ مِنْ رَأْسِهِ مِنْهُ وَ هُوَ يَقُولُ لَا لَا يَا مُفَضَّلُ وَ يَا قَاسِمُ وَ يَا نَجْمُ لَا لَا بَلْ عِبادٌ مُكْرَمُونَ لا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُمْ بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ.

✍🏻 مفضّل بن عمر گويد: من و قاسم شريكى و نجم بن حطيم و صالح بن سهل در مدينه بوديم و دربارۀ ربوبيّتِ (ائمه اطهار) گفتگو می‌کردیم، پس برخى از آنها گفتند: اين چه بحثى است كه می‌كنيد؟ ما هم اكنون به امام نزديكيم، و او هم از ما تقيّه نمى‌كند، برخيزيد تا نزد آن حضرت برويم (و از خود آن حضرت اين مطلب را بپرسيم). مفضّل گويد: ما برخواستيم و بخدا سوگند هنوز به درب خانۀ آن حضرت نرسيده بوديم كه ديديم امام صادق عليه السّلام است بدون كفش و عبا از درب خانه بيرون آمد و (از شدّت ناراحتى) تمام موهاى سر مبارکش راست شده بود و به ما فرمودند: نه، نه! اى مفضّل و اى قاسم، و اى نجم. نه، نه! (چنان نيست كه شما خيال كرده‌ايد) بلكه ما بندگان گرامى خداوند متعال هستيم كه در گفتار بر او پيشى نگيرند و به دستور او عمل كنند.

📚 الکافی، ج ٨ ص ٢٣١

🔻 علّامه مجلسی رحمه الله ذیل این روایت می‌نویسد:

"في الربوبية" أي ربوبية الصادق عليه السلام أو جميع الأئمة عليهم السلام و لعله كان غرضهم ما نسب إليهم من أنه تعالى لما خلق أنوار الأئمة عليهم السلام فوض إليهم خلق العالم، فهم خلقوا جميع العالم، و قد نفوا عليهم السلام ذلك و تبرءوا منه، و لعنوا من قال به، و قد وضع الغلاة إخبارا في ذلك و يحتمل أن يكونوا توهموا حلولا أو اتحادا كالنصارى في عيسى عليه السلام و كأكثر الصوفية في جميع الأشياء، تعالى الله عن جميع ذلك علوا كبيرا.

✍🏻 اینکه راوی گفته درباره ربوبیّت گفتگو می‌کردیم، یعنی درباره ربوبیّت امام صادق علیه السّلام و أئمه علیهم السّلام.
شاید به دلیل اینکه خداوند نور اهل بیت علیهم السّلام را ابتدا خلق کرده، گمان کرده‌اند که خلق عالم را نیز به آنان واگذار کرده و آنان عالم را خلق کردند، اما امام علیه السّلام این گمان را باطل کردند و از این عقیده برائت نمودند و قائلین به این قول را لعن فرمودند. به تحقيق که غلات درباره خالقیّت اهل بیت علیهم السّلام اخباری را جعل کردند و گمان کردند که خداوند متعال در آنان حلول نموده یا با آنان متّحد شده، مانند اعتقاد نصاری درباره عیسی علیه السّلام، و مانند صوفیه که قائل به اتحاد و حلول خداوند در تمام اشیاء شدند. و خداوند متعال منزّه است از این سخنان.

📚 مرآة العقول ج ٢٦ ص ١٦٧

غلات ملعون هیچ راه فراری ندارند، و اینکه برای اباطیل و کفریّات خود متمسّک به "سِرّ و اصحاب سِرّ" می‌شوند، شیّادی و کذب محض است، چنانکه نمونه‌ای بر ردّ این ادّعا در روایت فوق گذشت. ای بی‌خردان لامذهب، توهّم کرده‌اید که اهل بیت علیهم السّلام اصحاب خاصّ خود را اهل سِرّ نمی‌دانستند، امّا شما اهل سِرّ و اسرار اهل بیت علیهم السلام هستید و آنچه آنان نفهمیدند شما فهمیدید ⁉️ بیش از این خود را رسوای خاصّ و عام مکنید و دهانتان را فرو بندید، بلکه طشت رسوایی‌تان کمتر صدا دهد.

@ashkvareh
#پرسش_پاسخ #نفی_غلو

فتوای آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله، درباره غُلات

سؤال:

آيا طايفه‌اى به نام غُلات كه در برخى از نواحى افغانستان زندگى مى‌كنند نجس هستند و آيا مباشرت با آن‌ها و استفاده از ذبيحه‌شان، جايز است‌؟

✍🏻 پاسخ:

در صورتی كه يكى از معصومين (عليهم السّلام) را خدا بخوانند يا بگويند خدا در او حلول كرده است، نجس‌اند و ذبيحۀ آن‌ها حرام است و از امورى كه باعث تقويت آن‌ها يا تضعيف مذهب حقّه تشيّع مى‌شود بايد اجتناب كرد.

📘استفتائات، ج١ ص٧١

@ashkvareh
#نفی_غلو

💢 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله:

كافر، يعنى كسى كه منكر خداست، يا براى خدا شريك قرار مى‌دهد، يا پيغمبرىِ حضرت خاتم الانبياء محمّد بن عبد اللّه صلى الله عليه و آله را قبول ندارد نجس است، و انكار چه به قلب باشد و چه به زبان سبب كفر مى‌گردد، و همچنين غُلات (يعنى كسانى كه يكى از معصومين عليهم السلام را خدا خوانده يا بگويند خدا در او حلول كرده است) و خوارج و نواصب (يعنى كسانى كه دشمنى اهل بيت عليهم السّلام را دين خود قرار دهند) نجس‌اند... (رساله توضیح المسائل، ص٢٩)

شرايط پنج‌گانه ذبح:

سر بريدن حيوان چند شرط دارد:

اوّل: كسى كه سر حيوان را مى‌برد، چه مرد باشد، چه زن، بايد مسلمان باشد. و بچّه مسلمان هم اگر مميّز باشد؛ يعنى خوب و بد را بفهمد، مى‌تواند سر حيوان را ببُرد، و امّا كسى كه از كفّار يا از فرقه‌هايى است كه در حكم كفّارند، مانند غُلات و خوارج و نواصب، نمى‌تواند سر حيوان را ببُرد. (رساله توضیح المسائل، ص ۵۴٣)

كسى كه شكار مى‌كند بايد مسلمان باشد يا بچّه مسلمان باشد كه خوب و بد را مى‌فهمد و اگر كافر يا كسى كه در حكم كافر است - مانند غُلات و خوارج و نواصب - حيوانى را شكار كنند، آن شكار حلال نيست. (ص ۵۴۶)

@ashkvareh
#نفی_غلو

📸 فتوای آیت الله سیستانی حفظه الله درباره غُلات

@ashkvareh
2024/06/17 19:27:05
Back to Top
HTML Embed Code: