Telegram Web Link
#آداب_زیارت #پرسش_پاسخ

سجده مقابل قبور اهل بیت علیهم السّلام

✍🏻 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله

(به بخش پایانیِ پاسخ، دقّت شود)

@ashkvareh
#نفی_غلو

💥 با این کلامِ امام صادق علیه السّلام، دهان یک غالی را بستم، او لال شد از پاسخ

... وَ رُوِیَ عَنْ زُرَارَةَ أَنَّهُ قَالَ: قُلْتُ لِلصَّادِقِ علیه السلام إِنَّ رَجُلًا مِنْ وُلْدِ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سَبَإٍ یَقُولُ بِالتَّفْوِیضِ فَقَالَ وَ مَا التَّفْوِیضُ قُلْتُ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی خَلَقَ مُحَمَّداً وَ عَلِیّاً صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِمَا فَفَوَّضَ إِلَیْهِمَا فَخَلَقَا وَ رَزَقَا وَ أَمَاتَا وَ أَحْیَیَا فَقَالَ علیه السلام کَذَبَ عَدُوُّ اللَّهِ إِذَا انْصَرَفْتَ إِلَیْهِ فَاتْلُ عَلَیْهِ هَذِهِ الْآیَةَ الَّتِی فِی سُورَةِ الرَّعْدِ أَمْ جَعَلُوا لِلَّهِ شُرَکاءَ خَلَقُوا کَخَلْقِهِ فَتَشابَهَ الْخَلْقُ عَلَیْهِمْ قُلِ اللَّهُ خالِقُ کُلِّ شَیْ ءٍ وَ هُوَ الْواحِدُ الْقَهَّارُ فَانْصَرَفْتُ إِلَی الرَّجُلِ فَأَخْبَرْتُهُ فَکَأَنِّی أَلْقَمْتُهُ حَجَراً أَوْ قَالَ فَکَأَنَّمَا خَرِسَ...

✍🏻 از زراره روایت شده که به حضرت صادق علیه السّلام عرض کردم: یکی از اولاد عبداللَّه بن سبأ قائل به تفویض است. فرمودند: منظورش چیست؟ عرض کردم: می‌گوید خداوند تبارک و تعالی، حضرت رسول و امیرالمؤمنین صلوات الله علیهما را آفرید و به آن‌ها واگذاشت تا بیافرینند و روزی دهند و بمیرانند و زنده گردانند. امام علیه السلام فرمودند: دشمن خدا دروغ می‌گوید، هر وقت پیش او رفتی، این آیه سوره رعد را برایش بخوان: «أَمْ جَعَلُوا لِلَّهِ شُرَکاءَ خَلَقُوا کَخَلْقِهِ فَتَشابَهَ الْخَلْقُ عَلَیْهِمْ قُلِ اللَّهُ خالِقُ کُلِّ شَیْ ءٍ وَ هُوَ الْواحِدُ الْقَهَّارُ» رعد_ ۱۷ {یا برای خدا شریکانی پنداشته‌اند که مانند آفرینش او آفریده‌اند؟ و در نتیجه آفرینش بر آنان مشتبه شده است، بگو خدا آفریننده هر چیزی است و اوست یگانه قهار} زراره گوید: من پیش او رفتم و آنچه امام صادق علیه السلام فرموده بود را به او گفتم. گویی دهانش را با سنگ بستم. یا گفت: گویی لال شد.

📗 اعتقادات، شیخ صدوق، نشر کنگره شیخ مفید، ص ١٠٠

@ashkvareh
#پرسش_پاسخ

📸 سلام دادن به اهل بیت علیهم السّلام بعد از نمازها

✍🏻 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله، استفتائات

@ashkvareh
#پرسش_پاسخ

📸 در بعضى از مجالس و محافل مذهبى بعد از ذكر شريف صلوات و طلب فرج، با صداى بلند همه باهم يا على (عليه السّلام) مى‌گويند، انجام اين كار و رواج آن از نظر شرعى چه حكمى دارد؟

✍🏻 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله، استفتائات

@ashkvareh
#نفی_غلو #آداب_زیارت

⚠️ اكثر طبايع مايل است به غلو

✍🏻 مجلسی اول رحمه الله:

در آداب "زیارت جامعه" آمده: "ابتدا غسل زیارت بجای آور، وقتی وارد محدوده قبر مطهّر شدی و قبر را دیدی، بإيست و سى مرتبه اللَّه اكبر بگو، پس اندكى پيش رو با آرامش قلب بذكر الهى و آرام تن و گامها را نزديك گذار، پس بإيست و سى تكبير بگو، پس نزديك قبر رو و چهل تكبير بگو تا صد تمام شود." 👈🏻 و دور نيست كه وجه تكبير گفتن اين باشد كه اكثر طبايع مايل است به غلو، مبادا از عبارات امثال اين زيارات به غلو افتد، يا از بزرگى حق سبحانه و تعالى غافل شود، چنانكه گذشت در وجه گفتن تسبيح و تكبير و تهليل و تحميد و تمجيد كه باعث همه عدم غلو ملائكه بود، يا آن‌كه اكثر عالميان هرچند سعى كنند در معرفت اهل بیت علیهم السلام از صد هزار هزار، يك آن ممكن نيست كه توانند مطّلع شد ...
🔶 پس اگر غالى ائمه هدى را خدا داند با وجود اين غلو، يقينا رتبه ايشان بالاتر است از خدائى كه او تصوّر كرده است، و از اين جهت است كه در اخبار بسيار وارد شده است كه حضرت سيّد المرسلين صلى اللَّه عليه و آله فرمودند: يا على، خداوند متعال را نمى‌شناسد مگر من و تو، و مرا كسى نمى‌شناسد مگر خداوند و تو، و ترا نمى‌شناسد مگر خداوند و من، از آن جمله يك مرتبه از مراتب غلو آنست كه كسى رسول خدا و على عليهما السّلام را مثل يكديگر داند و هيچ تفضیل ندهد رسول اکرم را بر امیرالمومنین علیهما السلام، با آنكه احاديث متواتره وارد است كه حضرت سيد المرسلين صلى اللَّه عليه و آله فرمودند كه: "يا على تو مثل مَنى الّا در نبوت." و امثال اين عبارت؛ و شكى نيست كه امیرالمومنین علیه السلام نبىّ نيست...؛ و آن‌كه امیرالمومنین علیه السلام بهتر از انبياء باشد، دلالت ندارد بر امكان نبوّت آن حضرت، زيرا كه اگر ایشان با رسول اکرم صلی الله علیه و آله نبوَد، نبوّت ایشان ممكن بود، و ليكن با حضرت رسول بودن مانع بود از آنكه با آن حضرت مساوى باشد، يا از وجوه ديگر كه علم ما به آن نمى‌رسد، پس اگر كسى رتبه مرتضوى را صلوات اللَّه عليه دانسته باشد اين قسم مزخرفات نمى‌گويد.

📚 لوامع صاحبقرانی، ج ۸ ص ۶۶۷

@ashkvareh
#پرسش_پاسخ #نفی_غلو

🔹سؤال‌:

آيا مى‌توان به محتواى كتاب "شرح الزيارة احسايى" يا كتب "حافظ رجب برسى" اعتماد نمود؟

✍🏻 آیت الله صافی گلپایگانی رحمه الله:

كتابهاى شيخ احمد احسائى و سيّد كاظم رشتى مورد اعتماد نيست، در مورد كتابهاى حافظ برسى مثل (مشارق انوار اليقين) علّامه مجلسى نظر شريفشان عدم اعتماد به متفرّدات اوست.

📚 معارف دين،، ج ۲ ص ۲۰۷

@ashkvareh
#امام_جواد علیه السلام

⭕️ احترام امام رضا به امام جواد علیهماالسّلام

حَدَّثَنا أبُوالْحُسَيْن بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ أَبى عُبّادٍ وَ كانَ يَكْتُبُ لِلرَّضا عليه السلام : ... ما كانَ عليه السلام يَذْكُرُ مُحَمَّدا ابنَهُ إِلاّ بِكُنْيَتِهِ يَقُولُ: كَتَبَ اِلَىَّ أَبُوجَعْفَرٍ عليه السلام وَ هُوَ صَبىٌّ بِالْمَدينَةِ، فَيُخاطِبُهُ بِالتَّـعْظيمِ وَ تَرُدُّ كُتُبَ أَبى جَعْفَرٍ عليه السلام فِى نِهايَةِ الْبَلاغَةِ وَ الْحُسْنِ.

✍🏻 ابوالحسين بن محمد كه كاتب امام رضا عليه السلام بود، مى گويد: امام رضا عليه السلام فرزند خود _ امام محمد تقى عليه السلام _ را در حاليكه كودكى بيش در مدينه نبود، جز با كنيه‌اش ياد نمى كرد، و مى فرمودند: پسرم ابوجعفر عليه السلام به من اين چنين نوشته، و از او با تعظيم ياد مى كرد و در نهايت بلاغت و زيبائى جواب نامه هايش را پاسخ مى داد.

📚 عيون اخبار الرضا عليه السّلام، ج ٢ ص ٢۶۶

@fazaelvamaaref
#حزن #اشک #شاعران‌اهل‌بیت‌عصمت
شهادت #امام_جواد علیه السّلام

▪️ برای من گریه و زاری کن

💢 مُحَمَّدُ بْنُ مَسْعُودٍ، قَالَ حَدَّثَنِي حَمْدَانُ بْنُ أَحْمَدَ اَلنَّهْدِيُّ، قَالَ حَدَّثَنَا أَبُو طَالِبٍ اَلْقُمِّي، قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي جَعْفَرٍ اِبْنِ اَلرِّضَا (عَلَيْهِ السَّلاَمُ) فَأَذِنَ لِي أَنْ أَرْثِىَ أَبَا اَلْحَسَنِ أَعنِي أَبَاهُ! قَالَ فَكَتَبَ إِلَيَّ اُنْدُبْنِي وَ اُنْدُبْ أَبِي.

✍🏻 ابوطالب قمّى گوید: برای امام جواد عليه السّلام نوشتم اجازه بفرمایند تا مرثيه‌اى در باره پدرشان حضرت رضا علیه السّلام بگويم. در جواب فرمودند: براى من و پدرم گريه و زاری كن.

📓 رجال الكشّي، ص ۵۶٧

(مطلب مشابه از امام باقر عليه السّلام)

@ashkvareh
«عجبتُ لرَجلٍ كتم أعداؤه فضائله حسداً وکتمها محبّوه خوفاً و خرج ما بين ذين ما طبق الخافقين»
این عبارت در ستایش امیرمؤمنان علیه السلام به کدام شخص منسوب است؟
Anonymous Quiz
34%
احمد بن حنبل
36%
محمد بن ادریس شافعی
13%
صاحب بن عبّاد
8%
احمد بن شعیب نسائی
9%
ابونعیم اصفهانی
#نفی_غلو

📸 استفتاء از بعض فُقهاء درباره: "هو کشیدن و غُلو و نسبت ألوهیّت و اشعار صوفیانه در هیآت"

همواره فقهای شیعه از ناحیه غلات و جهّال متّهم به "تقصیر" در معارف اهل بیت علیهم السّلام بوده‌اند، دلیلش نیز واضح است. زیرا جاهل قدرت تشخیصِ "محکم و متشابه" در روایات را ندارد، لذا به متشابهاتی که با سلیقه‌اش سازگار است متمسّک می‌شود، به خلاف فقیه.

خداوند متعال ما را فقیه در دین گرداند، که طبق روایات، ارزش یک فقیه، از هفتاد عابد بیشتر است.

@ashkvareh
#نفی_غلو

📢 نظر علّامهٔ مجلسی رحمه‌الله درباره کتاب "مشارق الأنوار"

🔻ایشان در مقدّمه کتاب شریف "بحارالأنوار" می‌نویسد:

«كتاب مشارق الأنوار و كتاب الألفين للحافظ رجب البرسيّ. و لا أعتمد على ما يتفرّد بنقله لاشتمال كتابيه على ما يوهم الخبط والخلط و الارتفاع. و إنّما أخرجنا منهما ما يوافق الاخبار المأخوذة من الاُصول المعتبرة.»

✍🏻 کتاب "مشارق الأنوار" و کتاب "الألفین" تألیف حافظ رجب بُرسی است. من بر احادیثی که تنها او روایت کرده باشد هیچ اعتماد ندارم، چون آن دو کتاب در بردارنده مطالب بی اساس و مُشَوّش و بی‌اعتبار و غُلوآمیز است. من فقط از آن دو کتاب، احادیثی را که موافق احادیث کتب معتبره می‌باشد، نقل می‌کنم.

📚 بحارالأنوار، ج ١، ص ١٠

برخی مبلّغین، روایاتی را که فقط غلات یا متمایلین به آنان نقل کرده‌‌اند را منتشر می‌کنند و هنگام مطالبه سند و مدرک، به کتب آنان ارجاع می‌دهند. صِرف ارجاع دادن، سبب مستند بودن نمی‌شود، زیرا وقتی طالب سند می‌گوید: "سندش کجاست؟!" مقصودش این است که: آیا می‌توانیم به روایت اعتماد کنیم یا نه؟! آیا در کتب معتبر آمده؟! صِرفا نام کتاب به چه کار می‌آید ⁉️ اعتبارسنجی مهم است.

@ashkvareh
▪️ایّام شهادت مظلومانه #امام_باقر علیه السّلام تسلیّت باد

💢 وقتی هشام بن عبدالملک بن مروان (لعنهم الله)، امام باقر و امام صادق عليهماالسّلام را به شام احضار کرد، به انواع مختلف به آن حضرت بی‌ادبی و إهانت نمود. از امام صادق عليه السّلام روايت شده که فرمودند:

«فَلَمَّا وَرَدْنَا مَدِینَةَ دِمَشْقَ حَجَبَنَا ثَلَاثاً ثُمَّ أَذِنَ لَنَا فِی الْیَوْمِ الرَّابِعِ»

✍🏻 ما را سه روز پشت درب دارالحکومة (یا دروازه شهر) متوقّف کردند و در روز چهارم اذن ورود دادند‼️(بحارالأنوار، ج۴۶ ص٣۶٠)

و امام باقر علیه السّلام که در کودکی نیز با ورودش به شام سیاه، #مجلس_يزيد_ملعون، #اسارت، #مصائب_شام و .... را دیده بود. همان مصائبی که گویی پدرش امام سجّاد علیه السّلام و زنان خاندان عترت را پیر نمود. ولی امام صادق عليه السّلام در شام ندید آنچه پدرش دید.

اللهم العن قتلة الحسين عليه السّلام

@ashkvareh
▪️ایّام شهادت مظلومانه #امام_باقر علیه السّلام تسلیّت باد

به محمّد بن علي و پسرش و همراهانش (علیهم السّلام) آب و غذا ندهید، و کالایی به آنان مفروشید، و درب خانه‌ها را به رویشان باز مکنید

✍🏻 ابوبكر حضرمى گويد: چون امام باقر عليه السّلام را به شام نزد هشام بن عبد الملك بن مروان (لعنهم الله) بردند، هشام به اصحاب خود و حضّار مجلس كه از بنى‌اميّه (لعنهم الله) بودند، گفت: وقتی من محمّد بن على را توبيخ كردم و ساكت شدم، شما نیز يك به يك به او روی آوريد و توبيخش كنيد. سپس به حضرت اجازه ورود داد. چون امام وارد شد، با دست به همگان اشاره كرد و فرمودند: السلام عليكم، همگان را مشمول سلام خود ساخت و بنشست. و چون به هشام به عنوان خلافت سلام نكرد و بى‌اجازهٔ او نشست، كينه و خشم هشام افزون گشت. پس به امام روی کرد و شروع کرد به توبيخ و اهانت، از جمله سخنانش اين بود: اى محمّد بن على، هميشه مردى از شما خاندان، ميان مسلمين اختلاف انداخته و آنها را به سوى خود دعوت كرده و از روى بی‌خردى (‼️) و كم‌دانشى (‼️) گمان كرده كه او امام است. هر چه دلش خواست آن حضرت را توبيخ كرد، چون او خاموش شد، حاضران يكى پس از ديگرى تا نفر آخر به حضرت روی آوردند و توبيخ مى‌كردند. چون همگى ساكت شدند، حضرت برخاست و فرمودند: اى مردم به كجا می‌رويد و شيطان می‌خواهد شما را به كجا اندازد؟! خداوند متعال به وسيله ما خانواده، پيشينيانِ شما را هدايت كرد و آیندگانِ شما هم از بركت ما (هدايتشان) پايان يابد، (يعنى در زمان ظهور امام قائم عليه السّلام). اگر شما سلطنتى شتابان و زودگذر داريد، ما سلطنتى دير رس ولی جاودان داريم كه بعد از سلطنت ما سلطنتى نباشد، زيرا ما اهل پايان و انجاميم، و خداى عز و جل می‌فرمايد: ««وَ اَلْعٰاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ».
هشام دستور داد حضرت را به زندان برند، چون به زندان رفت، با زندانيان سخن مى‌گفت، همه زندانيان از جان و دل سخنش را پذيرفته، به او دل دادند، زندانبان نزد هشام آمد و گفت: يا اميرالمؤمنين من از اهل شام بر تو هراسانم و مى‌ترسم كه تُرا از اين مقام عزل كنند، سپس گزارش زندان را به او گفت. هشام دستور داد آن حضرت و همراهانش را بر استر نشانده و به مدينه برگردانند، و فرمان داد كه در بين راه بازارها را به روى آنها ببندند و از خوراك و آشاميدنى منعشان کنند (و مقصودش از اين دستور توهين و توبيخ آن حضرت بود)، پس سه روز راه پیمودند و هيچ‌گونه خوراك و آشاميدنى به دست نياوردند، تا آنكه به شهر مَديَن (شهر شعيب پيغمبر) رسيدند، مردم دروازه شهر را به روى آنها بستند، اصحاب حضرت از گرسنگى و تشنگى به ایشان شكايت بردند. امام عليه السّلام بر كوهى كه به آنها مُشرف بود بالا رفتند و با صداى بلند فرمودند: اى اهل شهرى كه مردمش ستمكارند، من بقية الّلهم و خداوند متعال مى‌فرمايد: «بَقِيَّتُ اَللّٰهِ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ وَ مٰا أَنَا عَلَيْكُمْ بِحَفِيظٍ». در ميان آن مردم، شيخى سالخورده بود، نزد مردم شهر آمد و گفت: اى قوم! بخدا كه اين ندا، مانند ندای شعيب پيغمبر است، اگر درب بازارها را به روى اين مرد باز نكنيد، از آسمان و زمین گرفتار بلا می‌شويد، اين بار مرا تصديق كنيد و فرمان بريد، و در آينده تكذيبم كنيد. من خيرخواه شمايم. مردم شتاب كردند و بازارها را به روى حضرت و اصحابش گشودند. خبر آن شيخ به هشام رسيد، دنبالش فرستاد و او را بردند و كسى ندانست كه كارش به كجا رسيد.

📚 الکافی، ج١ ص۴٧١

@ashkvareh
#زیارت #عرفه

اهمیّت زیارت امام حسین علیه السّلام در روز عرفه

زیارت آن حضرت در روز عرفه طبق روایتی از امام صادق علیه السّلام، پاداشِ حجّ و عمره بسیار، و جهاد فراوان دارد. (مصباح المتهجّد، ص ۷۱۵) در روایت دیگری از امام صادق علیه السّلام نقل شده است که خداوند در روز عرفه، قبل از اهل عرفات، به زوّار امام حسین علیه السّلام نظر می‌نماید، حاجاتشان را برآورده می‌سازد و گناهانشان را می‌آمرزد. (مصباح المتهجّد، ص ۷۱۵) در حدیث دیگری از سه امام بزرگوار، حضرت امام صادق و امام کاظم و امام رضا علیهم السّلام آمده است که هر کس روز عرفه به زیارت امام حسین علیه السلام برود، خداوند او را با ایمان محکم همراه با اطمینان باز می‌گرداند. (بحارالأنوار، ج٩٨ ص٨۶) و همان گونه که «سیّد بن طاووس»، بیان کرده است: احادیث در فضیلت زیارت امام حسین علیه السّلام در روز عرفه، متواتر است. (إقبال الأعمال، ج ١ ص ۳۳٢)

@ashkvareh
Forwarded from فضائل و معارف
چرا هر عیدی سبب تجدید حزنِ آل محمد علیهم السلام است؟!

🔸أَبِي رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ عَمْرِو بْنِ عُثْمَانَ عَنْ حَنَانِ بْنِ سَدِيرٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ دِينَارٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: قَالَ يَا عَبْدَ اللَّهِ مَا مِنْ عِيدٍ لِلْمُسْلِمِينَ أَضْحًى وَ لَا فِطْرٍ إِلَّا وَ هُوَ يَتَجَدَّدُ فِيهِ لآِلِ مُحَمَّدٍ حُزْنٌ قُلْتُ فَلِمَ قَالَ لِأَنَّهُمْ يَرَوْنَ حَقَّهُمْ فِي يَدِ غَيْرِهِمْ.

✍🏻 عبدالله بن دینار گوید امام باقر علیه السلام فرمودند: هیچ عیدی برای مسلمین نمی‌آید اعم از عید قربان و عید فطر، مگر آنکه حزنِ اهل بیت علیهم السلام تجدید می‌شود. گفتم چرا چنین می‌شود⁉️ فرمودند: زیرا می‌بینند حقشان در دست دیگران است.

📚 علل الشرائع، صدوق رحمه الله، نشر داوری، ٢/٣٨٨
📚 الکافی، ط_الاسلامیه، ٤/١٦٩
📚 تهذیب الاحکام، ٣/٢٨٩

مجلسی اول رحمه الله:

«وحزنهم عليهم السلام ليس باعتبار الجاه الدنيوي، بل باعتبار أنه لو لم يغصب حقهم لكان الخلق مهتدين و لكانوا ينتفعون بنصائحهم و مواعظهم و لم يكونوا من الهالكين‏.»

✍🏻 حزن اهل بیت علیهم السلام بخاطر مقامات دنیوی نیست، بلکه به این خاطر است که اگر حقشان غصب نمی‌شد، مردم بوسیله آنان هدایت می‌یافتند و از نصایح و معارف آنان بهره‌مند می‌گشتند و بخاطر جهل و گمراهی هلاک نمی‌گشتند.

📚 روضة المتقين في شرح من لايحضره الفقيه (ط - القديمة)، ٢/٧٤٩

🔴 علامه مجلسی رحمه‌الله:

«لأن العيد إنما وضع ليجتمع الناس عند الإمام و يأخذوا عنه معالم دينهم فإذا رأوا أئمة الضلال غاصبين لحقوقهم يضلون الناس عن الصراط المستقيم يحزنون لما يصيب الناس من الهلاك و الضلال لا لأنفسهم فإنهم في جميع الحالات فائزون بأعظم السعادات.»

✍🏻 حکمت عید برای این است که مردم گِرد امام معصوم آیند و معالم دینشان را از ایشان اخذ کنند، اما اهل بیت علیهم السلام وقتی می‌بینند که حقشان در دست سرانِ گمراهی است و مردم را از صراط مستقیم منحرف می‌کنند و به هلاکت و ضلالت می‌کِشانند، محزون می‌شوند. لذا این حزن بخاطر خودشان نیست، چراکه آنان در اوج سعادتند.

📚 مرآة العقول، ١٦/٤١١

عيد بدون امام زمان عجل الله تعالی فرجه

@fazaelvamaaref
2024/06/17 17:20:07
Back to Top
HTML Embed Code: