Telegram Web Link
🔹تبدیل ایران به کارگاه پتروشیمی‌ها!

🔹در حالی که لیست بلند بالایی از پتروشیمی‌های تعطیل شده در کشور وجود دارد که فعالیت این واحدها به دلیل کمبود آب دچار مشکل شده‌ است، در اقدامی عجیب، قرار است به زودی در خورستان کلنگ یک پتروشیمی دیگر به زمین زده شود!

🔹خبرهای رسیده حاکی از آن است که وزیر نفت یا معاون وزیر نفت در سفر ریاست جمهوری به خوزستان می‌خواهد کلنگ یک پتروپالایش در بخش زیدون بهبهان حدفاصل روستای چشمه شیخ و تله سیاست را به زمین بزند.

🔹در این پروژه سیصد هکتار اراضی ملی نیز تغییرکاربری داده خواهد شد.

🔹معلوم نیست مراحل قانونی برای واگذاری از سوی سازمان‌های منابع‌طبیعی و آبخیزداری و امور اراضی کشور طی شده یا نه، اما مرتعداران عرفی اعلام کرده‌اند که حقوق قانونی آنها پرداخت نشده است.

🔹این پروژه حتی یک برگ گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی نیز ندارد.

🔹دهها نفر از مرتعداران دارای حق عرفی در این عرصه، تاکنون دو تجمع روبه روی فرمانداری بهبهان داشته‌اند.

🔹این کلنگ زنی غیرقانونی در سکوت و انفعال سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری و سازمان حفاظت محیط زیست انجام خواهد شد.

🔹مطابق ماده 105 قانون برنامه سوم توسعه که در ماده 71 قانون برنامه چهارم توسعه مورد تنفیذ و تایید قرار گرفته و متعاقبا در آیین نامه اجرایی ماده 105 قانون برنامه سوم توسعه و ماده 192 قانون برنامه پنجم توسعه مصوب سال 1389 مورد تاکید قرار گرفته است، همچنین آیین نامه ارزیابی اثرات محیط زیستی، طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ کشور باید پیش از اجرا و در مرحله انجام مطالعات امکان سنجی و مکان یابی، براساس ضوابط پیشنهادی شورای عالی محیط زیست کشور و مصوبه هیات وزیران نیاز به ارزیابی‌های محیط زیستی دارند. نتیجه تصمیم‌گیری نهایی کارگروه ارزیابی اثرات زیست محیطی و معاونت انسانی سازمان حفاظت محیط زیست برای شروع به کار مجریان طرح الزامی است. از این رو هر گونه شروع عملیات اجرایی، کلنگ زنی، تجهیز کارگاه و... بدون مجوز زیست محیطی برخلاف قوانین آمره و قابل تعقیب کیفری است.

🔹آیا سازمان منابع طبیعی در رابطه با پتروشیمی زیدون بهبهان به‌ وظیفه حفاظتی خود به درستی عمل می‌کند یا اینکه این سازمان به قلکی برای تخصیص زمین به طرح‌های بدون ارزیابی اقتصادی و محیط زیستی تبدیل شده است؟

🌿 @asoondar
🔹در سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری چه می‌گذرد؟

🔹پنجشنبه هفتم اردیبهشت قرار است کلنگ یک پتروشیمی دیگر در ۳۷۵ هکتار از اراضی ملی بهبهان به زمین بخورد!

🔹این پتروشیمی در محلی که منابع آب کافی در اختیار ندارد با تکیه بر آب شیرین شده خلیج فارس احداث می‌شود.

🔹مالک پتروشیمی به جز تصرف اراضی ملی برای احداث کارخانه، ۵۰ هکتار زمین هم برای استقرار آب‌شیرین کن و خط انتقال آن از هندیجان در اختیار خواهد گرفت.

🔹آیا نمی‌شد این پتروشیمی را در نزدیکی دریا و محوطه‌ای کوچکتر احداث کنند؟

🔹جالب آنکه سازمان بازرسی کشور به موضوع کلنگ‌زنی پتروشیمی بدون گزارش ارزیابی زیدون بهبهان ورود کرده و اخذ مجوز زیست محیطی را برای پروژه ضروری دانسته است.

🔹سازمان محیط زیست، اعطای هرگونه مجوز به این پروژه را تکذیب کرده و گزارش اولیه ارسالی مالک پتروشیمی را مردود اعلام کرده است.

🔹سازمان امور اراضی طی مراحل قانونی برای تحویل زمین به مالک این پتروشیمی را رد می‌کند.

🔹تنها موافقت موجود، توافق اداره کل منابع‌طبیعی برای تخصیص ۳۷۵ هکتار اراضی ملی به این پروژه است!

🔹آیا سازمان منابع‌طبیعی به وظایف حفاظتی خود به درستی عمل می‌کند؟

🌿 @asoondar
🔹بر اساس نامه اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان و نامه اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهبهان، پتروپالایش زیدون فاقد گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی و مجوز لازم از سازمان حفاظت محیط زیست کشور است.

🔹بر اساس این مکاتبات، هرگونه کلنگ زنی، جاده کشی، و تجهیز کارگاه توسط مجری پروژه غیرقانونی است.

🌿 @asoondar
#بیانیه #مولدسازی #مطالبه

⬅️ دومین بیانیه‌ی جمعی از فعالان و کنشگران محیط زیست و منابع طبیعی کشور، در خصوص اجرای طرح موسوم به «مولدسازی»

1⃣ بخش نخست 1⃣

✳️ نزدیک به دو سال از آغاز به‌کار دولت جدید و نزدیک به چهارسال از برپایی مجلس کنونی می‌گذرد و این در شرایطی است که محیط زیست و منابع طبیعی سرزمین ما همچون بسیاری از بخش‌های دیگر، روزگار وخیمی را طی می‌کند.

🔹یکی از منظومه‌های بحرانی کشور بی‌گمان مجموعه‌ای از چالش‌های محیط زیستی و بهره‌کشی از منابع طبیعی است که در کنار دیگر چالش‌ها و پرسمان‌ها، نگرانی‌های جدی را برای همه مردم این سرزمین به وجود آورده است. می‌دانیم که بخش بزرگی از این چالش‌ها و پریشانی‌ها، از مجموعه سیاستگذاری‌ها، قانونگذاری‌ها و رویکردهای ناهمسو با محیط زیست و منابع طبیعی در دولت‌ها و یا دوره‌های پیشین مجلس به مدیران و تصمیم‌گیران امروز کشور به میراث رسیده ولی وعده‌های زمان کسب رأی همین مسؤولان و مدیران را برای چاره‌‌اندیشی و رفع معضلات، فراموش نکرده‌ایم.

🔹 جای بسی تاسف است که دولت و مجلس فعلی، رویکرد انکار وضعیت فلاکت‌بار طبیعت ایران را در پیش گرفته‌اند. آقای رییسی، چه در زمانی‌که بر مسند قاضی‌القضات تکیه زده و یا حال که سکانداری دولت را عهده دارند، بارها گفته‌اند «توسعه فرع بر محیط زیست است»؛ چه جمله زیبا، گویا و امیدبخشی.
اما طبق آنچه به اختصار شرح داده خواهد شد، امور کشور در سیاستگذاری و اجرا در مسیر عکس این گفته قرار گرفته است:
🔶 الف) توسعه‌خواهی پروژه محور: یکی از بزرگترین ویرانگران پایه‌های زیستی سرزمین و درهم‌شکننده توان طبیعی، مجموعه پروژه‌های ریز و درشتی است که قوه مجریه به نام توسعه در حال پیش بردن آنهاست. پروژه‌هایی که مطالعات واقعی و ضروری و بی‌طرفانه در اسناد پشتیبان آن نیست. تنور این پروژه‌ها در تنگدستانه‌ترین شرایط بودجه عمومی کشور همچنان نه گرم، که داغ و سوزان است و در حالیکه دولت توان کافی برای فراهم‌آوردن داروی مورد نیاز بیماران را ندارد، این پروژه‌ها با همراهی مجلس ردیف بودجه می‌گیرند.
🔹 این در حالی است که در بیشتر موارد، "انتقاد" و "اعتراض" جامعه کارشناسان و کنشگران محیط زیست کشور بی پاسخ می‌ماند و گاهی هم که پاسخی می‌گیرد، متأسفانه کمتر پیش می‌آید با توهین یا افترا همراه نباشد.
🔹 در شرایطی که می‌دانیم وضعیت آبی کشور تا به چه اندازه بحرانی است و تنها امید به فراهمی پایدار آب، حفظ کوه‌ها و پوشش گیاهی و خاک سالم است، شاهد چکش‌های وارونه و ویرانگر بر همین ستون‌های زندگی در قالب تصمیم‌های دولت و مصوبه‌های مجلس هستیم. از تصمیم  شگفت‌آور دولت در واگذاری پنج هزار معدن غیرفعال تا تصویب قانون جهش مسکن و عطابخشی از اراضی ملی و حریم حیاتی شهرها و سکونت‌گاه‌های انسانی به پروژه‌های ساخت و ساز و یا بارگذاری دوباره صنایع آلوده کننده‌ای همچون پتروشیمی و فولاد بر دشت‌های تشنه و یا در همسایگی مناطق حفاظت شده، همگی از مصادیقی هستند که نشانگر ادامه حکمروایی ثروت‌اندوزان سیری‌ناپذیر بر اندیشه سیاست‌گذاری‌های کلان کشور است.
🔹 در شرایطی که سالهاست یکی از درخواست‌های بنیادین کنشگران محیط زیست و منابع طبیعی کشور و دو دستگاه حاکمیتی کارگزار طبیعت ایران و جوامع محلی، تغییر قانون فعلی معادن و اصلاحات سال ۹۰ و ۹۲ آن به نفع حفاظت از طبیعت و عناصر حیاتی و حقوق انسانی مردم مجاور این صنعت ویرانگر است، وزارت صمت با جسارتی غیر قابل باور ، بار عام برای واگذاری پنج هزار معدن غیرفعال برگزار می‌کند که به احتمال زیاد بخش مهمی از آنها به علت پایبند نبودن به همین‌ ضوابط نیم‌بند موجود محیط زیستی و یا شکایت و نارضایتی مردم تعطیل شده است.
🔹 لازم به یادآوری به نمایندگان مجلس است که بخش مهمی از اعتراضات مردم در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ و نیمه اول ۱۴۰۱ مربوط به مسائل آب، محیط زیست و نابرابری در بهره‌مندی پایدار از منابع ملی و همگانی است. بی‌توجهی به این مسائل و ذبح طبیعت در قربانگاه اقتصاد نامولد و اشتغال میرا، می‌تواند سونامی بزرگتری از نارضایتی‌ها و بحران‌های اجتماعی را در آینده نزدیک ایجاد کند.

🔶 ب) مالکیت عمومی و موارد نقض آن: گردابی به مراتب ویرانگرتر از پروژه های مخرب، تصاحب اراضی ملی است. وزارت نیرو با تباه ترین کارنامه در میان دستگاه‌های دولتی که دستاورد آن صدها دشت فرونشسته، آبخوان‌های به غارت رفته، رودهای خشکیده و جمعیتی بزرگی از مهاجرانی که بی‌آب و زمین شده اند، قصد تملک اراضی ملی را کرده تا پس از کساد شدن بازار آب، بخت خود را اینبار در بنگاه داری زمین جستجو کند. این وزراتخانه در قالب شرکت‌های آب منطقه‌ای اقدام به دریافت سند برای بسترهای آبی کشور کرده که به استناد تبصره «د» ماده ۲۶ ناظر به اموال دولتی صادر شده است.

🆔 @IranENGOs

[ادامه در پست بعدی 👇👇👇]

🌿 @asoondar
[ادامه از پست قبلی 👆👆👆]

#بیانیه #مولدسازی #مطالبه

2⃣ بخش دوم 2⃣

🔹 به بیان آشکار، وزارتخانه‌ای در اقدامی بهت‌آور، مشغول تعیین تکلیف برای دارایی‌های همگانی مردم است. دارایی‌ها و ثروت‌هایی که با برداشت‌های جهت‌دار از قانون، به دارایی شرکت‌های دولتی تبدیل خواهد شد. چگونه اموال عمومی، به صراحت اصل ۴۵ قانون اساسی،  می‌تواند به دارایی‌های نهادها، شرکت‌ها و بنگاه‌هایی تبدیل شود که بیم آن می‌رود روزگاری در راستای اهداف تامین مالی و رتق و فتق امور روزانه آن وزارتخانه و نهاد و بنگاه هزینه شود؟
🔹 متاسفانه در این میان نهادهای اجرایی و نظارتی و همچنین نمایندگان مجلس که این جابجایی کلان و غیرقانونی اموال عمومی را می‌بینند، در مواردی سکوت اختیارکرده و در مواردی بر آتش تاراج دارایی‌های سرزمینی و ملی می‌دمند. قانون جهش تولید مسکن مصوب سال ۱۴۰۰ از این دست دمیدن و همراهی با سودجویان است.

🔶 ج) مولدسازی، نگرانی و ابهامات: یکی از نگران‌کننده‌ترین موضوعات امروز کشور، طرح موسوم به مولدسازی است که در سال گذشته تصویب و زمزمه‌های اجرای آن در سال جاری شنیده شده است. فعلا نمی‌خواهیم به چگونگی اجرا و رعایت نشدن مسائل شکلی و مسیرهای قانونی و لازم در تصویب چنین طرح گسترده‌ای وارد شویم. تنها به برخی پرسش‌ها و درخواست‌ها جهت پاسخگویی به افکار عمومی و برای زدودن تاریکی‌ها و تاباندن نور بر سیاهی این برنامه بسنده می‌کنیم:
🔹 سرآغاز و خاستگاه هر کدام از این دارایی‌های ملی چیست و کجاست؟ آیا این دارایی‌ها به راستی آنگونه که نام بر آنها نهاده‌اند، «غیرمولد» و «بلامصرف» و «مازاد» است؟ بخشی انبوهی از دارایی‌های ملی در این فروش ویژه، بی‌گمان دارایی‌ها و ثروت‌های ملی و اراضی ملی بوده و‌ بنا به درخواست نیاز یک یا چند دستگاه دولتی برای بهره‌برداری در راستای منافع ملی در بازه زمانی مشخص در اختیار دستگاه‌های دولتی قرار داده شده  بود. اکنون این پرسش مهم مطرح است که اگر این دارایی‌های به امانت سپرده شده مورد نیاز نیست، چرا نباید به جایگاه اولیه یعنی اراضی ملی بازگردانده شود؟
🔹 این دارایی‌های ملی با اجرای برنامه مولدسازی با چه روشی و چگونه به فروش می‌روند؟ درآمد حاصل از فروش به چه مصرفی می‌رسند؟ خریداران چه کسانی هستند؟ خریداران قرار است با اموال خریداری‌شده چه کنند و کدام کاربری را به‌ویژه بر زمین‌های فروخته شده به‌کار بندند؟ آیا سیاست فروش اموال و این روش کوچک‌سازی دولت با توجه به چشم‌انداز اقتصادی کشور و سایر سیاستهای حاکمیت بوده و با ردیف‌های بودجه همخوانی دارد؟ آیا قرار است دارایی‌ها عمومی و نیز بخش خصوصی ناتوان، از سوی نهادهایی خریداری شود که در حال حاضر هم بخش مهمی از اقتصاد کشور در مالکیت ایشان است؟ با توجه به نیاز مالی شدید برای خرید چنین اموالی، آیا دوباره مکانیسم‌های وام‌گیری کلان و سپس چاپ پول و افزایش تورم به کار گرفته می‌شوند؟ آیا قرار است برای فروش بهتر و آسان‌تر، از ابزار مماشات در قانون و نقض ضوابط شهری و یا سایر دستگاه‌های حاکمیتی بهره گرفته شود؟ به عبارتی قرار است همراه با فروش دارایی‌های ملی، قانون و ضابطه‌فروشی هم انجام شود؟ آیا زمان اجرای طرح حتی اگر لازم باشد، به درستی انتخاب شده است؟
🔹 بی‌گمان بخش خصوصی و همینطور دیگر نهادهای اقتصادی، یک باغ و یا عرصه کشت نهال را به برای نمونه در راستای اهداف خیر عمومی نخواهند خرید و به دنبال تغییر کاربری و ساخت و ساز خواهند افتاد. آیا چنین رخدادی افزون بر قانون‌شکنی و قانون‌فروشی، زمینه‌ساز ویرانی بیشتر محیط زیست و منابع طبیعی و  گسترش فقر پایدار سرزمین نخواهد شد؟
🔹 آشکار است که گزینش واژگان مناسب، الزاما زمینه‌ساز کارکرد و دستاورد خوب و مناسب برای یک طرح نیست. بی شک گزینش واژگانی زیبا همچون «مولدسازی و فروش اموال مازاد» این طرح را از پرسش و نقد مصون نمی‌دارد و نمی‌تواند برای آن ارزش و پشتوانه بسازد.

✳️ بر همه خردمندان قوم روشن است که برخورداری از سرزمینی پایدار، نیازمند به پایداری زیستی و داشتن اندوخته‌های حیاتی و لازمی، چون آب و خاک و هواست. نگذاریم که این داشته‌ها و دارایی‌ها به آسانی و با خیره‌سری و‌ یا آزمندی گروهی کوچک از دست برود.

✳️ همچنین به روشنی از مجلس و دولت می‌خواهیم که در راستای پاسداشت کیان ایران‌زمین و امنیت زیستی آن گام بردارند و با پیراستن رویکردها و نگاه‌های ناهنجار، نگذارند که گروهی با بهره‌گیری از پاره‌ای نابسامانی‌های اقتصادی، به اراضی ملی و ثروت‌های همگانی یورش برند و از آنها، ثروت گروهی و دسته‌ای و خانوادگی و شخصی بسازند.

✳️ یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۲

🆔 @IranENGOs

🌿 @asoondar
📌یک سوم نهال‌های طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به زارعت چوب اختصاص دارد

🔹رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، ۳۰۰ میلیون اصله نهال برای زراعت چوب اختصاص یافته است، در حالی که تقاضا در این حوزه، ۵۰۰ میلیون اصله نهال است.

🌾 بخوانید
🆔 @iananews_ir

🌿 @asoondar
🔹نگاه از بالا به پایین دبیر کمیته علمی یک طرح مردمی!

🔹علی علیزاده علی‌آبادی رییس کمیته علمی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در نشست دانشگاه ساری تاکید کرد که اظهارات کارشناسی هیچ تاثیری در اجرای طرح نخواهد داشت!

🔹وی گفت کارشناسان هرچه بگویند، آقای احمدی یعنی مجری طرح کار خودش را انجام خواهد داد!

🔹علیزاده معتقد است چون تصمیم گرفته شده یک میلیارد نهال در کشور کاشته شود، اساتید دانشگاه حق انتقاد ندارند و فقط باید راهکار برای اجرای طرح ارائه دهند!

🔹وی سمن‌ها را هم فاقد صلاحیت برای اظهار نظر درباره طرح کاشت یک میلیارد نهال می‌داند! این در حالی است که ایده طرح بر مبنای مشارکت مردم شکل گرفته اما دبیر علمی طرح اعتقادی به مشارکت سمن‌ها در تصمیم‌سازی‌ها ندارد!

🔹علیزاده برای خبرنگاران هم هیچ حقی به جز طرح پرسش، آن هم پرسش‌های غیرچالشی قائل نیست و معتقد است یک خبرنگار حق صحبت کردن درباره مباحث تخصصی را ندارد!

🔹حال این پرسش مطرح است که اگر خبرنگاران به‌عنوان رکن چهارم دموکراسی حق اظهار نظر و طرح پرسش ندارند پس چه کسی ایرادات طرح‌ها را گوشزد کند و حافظه تاریخی مسئولانی که فقط چند صباحی بر صندلی‌های مدیریتی تکیه می‌زنند را بیدار کند؟

🔹آیا دبیر کمیته علمی یک طرح به ظاهر مردمی به جز خودش که تخصص حشره شناسی دارد اما بر کرسی مدیریت موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع تکیه زده برای دیگر صاحبنظران این حوزه حق اظهار نظر قائل است؟

🔹این مدیر دولتی معتقد است در بخش کشاورزی مقدار زیادی آب هدر می‌رود اما همه به مصرف آب طرح کاشت یک میلیارد نهال ایراد می‌گیرند! آب مورد نیاز طرح باید از طریق آب‌شیرین‌کن‌ها تامین شود و با توجه به سه بار آبیاری در سال نیاز آبی طرح زیاد نیست!

🔹آیا دبیر علمی طرح آخرین یافته‌های علمی دنیا درباره اثر منفی توسعه جنگل در مناطق خشک بر منابع آبی را خوانده است؟ آیا او نمی‌داند که در بخش کشاورزی برای تامین غذا ناگزیر به برخی اقدامات ناسازگار با محیط طبیعی هستیم در حالی که این الزام در طرح‌های توسعه جنگل وجود ندارد؟

🔹آنچه امروز از زبان دبیر یک کمیته به ظاهر علمی جاری شد، نگرانی‌ها درباره تبعات اجرای طرح یک میلیارد نهال در کشور را تشدید کرده است!

🌿 @asoondar
4_6003300201660419424 (1).pdf
233.8 KB
گزارش کوتاه نشست علمی طرح کاشت یک میلیارد اصله نهال در دانشگاه ساری

این جلسه با اظهارات توهین آمیز رییس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به جامعه دانشگاهی و خبرنگاری به تنش کشیده شد...

@IranNaturalResources


🌿 @asoondar
🔹در انجمن جنگلبانی ایران چه می‌گذرد؟

🔹چندی است تنها تشکل تخصصی حوزه جنگل، به حاشیه رفته و نقش تخصصی و فعال این مجموعه به دست فراموشی سپرده شده است.

🔹بعد از تصویب طرح تنفس جنگل و کش و قوس‌های فراوان بر سر انتخابات این انجمن، سرانجام تیم جدید امور انجمن جنگلبانی را به دست گرفت اما رامین رحمانی عضو هیات علمی دانشگاه گرگان که با انتخاب اعضای هیات مدیره جدید، سمت ریاست این انجمن را عهده‌دار شده بود، یکسال پس از قبول مسئولیت، با این سمت خداحافظی کرد.

🔹پس از رحمانی، علی بناگر را به‌عنوان رئیس انجمن جنگلبانی انتخاب کردند. در حالی که بسیاری از اعضا درباره داشتن مدرک دکترای وی تردید داشتند و حتی انتخابات دور قبل انجمن به دلیل دکتر نبودن رئیس منتخب (مرحوم مهندس گنجی)، تجدید شد.

🔹در دور جدید فعالیت انجمن جنگلبانی، انتظار می‌رفت تنها مجموعه تخصصی حوزه جنگل با بیش از 200 عضو هیات علمی قوی‌تر از قبل ظاهر شود اما به اعتقاد بسیاری از افراد، این انتظار محقق نشد.

🔹رئیس انجمن جنگلبانی در جلسات آن‌طور که باید ظاهر نشد و حتی در متن سخنرانی‌هایش به نکاتی اشاره می‌کرد که از نظر تخصصی، خالی از اشکال نبود. ضمن آنکه نامبرده نمی‌توانست در برابر ایراداتی که مسئولان دولتی از سخنانش می‌گیرند، به درستی و قاطعانه از مواضع خود که در واقع مواضع انجمن علمی جنگلبانی است دفاع کند.

🔹دوره ریاست علی بناگر بر اساس اساسنامه انجمن به پایان رسیده و باید این تشکل تخصصی بار دیگر انتخابات برگزار کند اما شنیده‌ها حاکی است که دور اول انتخابات انجمن بدون اطلاع‌رسانی مناسب و با حضور حداقل اعضا برگزار شده و به دلیل به حد نصاب نرسیدن جلسه، انتخابات به دور دوم موکول شده است.

🔹اطلاع رسانی درباره زمان دقیق برگزاری دور دوم هم گویا فقط در صفحه اینستاگرام انجمن انجام شده و از سایر ابزارهای اطلاع‌رسانی برای برگزاری انتخابات دور دوم استفاده نشده است.

🔹بر اساس اساسنامه این تشکل علمی، دور دوم انتخابات انجمن، با هر تعداد عضو رسمیت می‌یابد و حاضران می‌توانند اعضای هیات مدیره جدید را انتخاب کنند.

🔹حال این پرسش مطرح است که چرا اعضای هیات مدیره فعلی انجمن علمی جنگلبانی بدون سر و صدا و با حداقل اطلاع رسانی دور اول انتخابات انجمن را برگزار کرده و در دور دوم هم همین سناریو در حال تکرار است؟

🔹آیا شخص یا اشخاصی از برگزاری سوت و کور انتخابات انجمن نفع می‌برند؟ یا عده‌ای یک انجمن منفعل بی سر و صدا را به انجمن علمی قوی ترجیح می‌دهند؟

🔹آیا با توجه به روند تخریب سرزمین، بهتر نیست انجمن علمی جنگلبانی به روزهای اوج خود بازگردد تا در مقابل میزپرستی برخی مسئولان بیاستد و مانع از دست رفتن اندک جنگل‌های باقی مانده در ایران شود؟

🔹سئوالات زیادی درباره عملکرد انجمن جنگلبانی ایران در دور جدید و انتخابات آن مطرح است و امیدواریم اعضای هیات مدیره فعلی به این سئوالات به صورت شفاف پاسخ دهند!

🌿 @asoondar
🔹دکتر عزیز اصلی از پیشکسوتان رشته جنگلداری درگذشت.

🔹اولین طرح‌های جنگلداری ایران توسط مهندسان ژاپنی فرانسوی مستشار سازمان فائو طراحی شد. این طرح‌ها به نام طریقه دانگ واحد نامیده می‌شدند و دکتر عزیز اصلی در آن مقطع با این طرح‌ها همکاری داشت.

🔹این ضایعه را به جامعه جنگلبانی ایران تسلیت می‌گوییم.

🌿 @asoondar
🔹با وجود تکرار خشکسالی‌ها رخ داد:

🔹صدور مجوز برداشت سقز از جنگل‌های زاگرس

🔹یک کارشناس جنگل گفت: با وجود تکرار خشکسالی‌ها در سراسر کشور، بعد از یک توقف سه ساله، بار دیگر مجوز برداشت صمغ برای جنگل‌های زاگرس صادر شد.

🔹محسن جوانمیری کارشناس جنگل در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: متاسفانه در سال جاری شاهد آزادسازی و صدور مجوز برداشت صمغ سقز از درختان بنه در فصل تابستان در استان‌های حوزه زاگرس هستیم. از آخرین مرحله انجام این عملیات (تابستان سال ۱۳۹۹) فقط سه سال گذشته است.

🔹وی افزود: صدور مجوز برداشت قبل از هر چیز باید با رعایت اصول و موازین فنی انجام شود. مهمترین مورد آن گذشت زمان لازم در شرایط اقلیمی مناسب برای بازیابی قوه تولید درختان بنه بهره‌برداری شده در گذشته است.
این کارشناس جنگل گفت: با این حال، صدور مجوز برداشت صمغ سقز از درختان بنه توسط سازمان منابع طبیعی در شرایطی انجام شده است که ظرف سه سال گذشته شرایط خشکسالی شدید بر بیشتر مناطق زاگرس حاکم بوده است.

🔹وی اضافه کرد: طی این مدت این درختان با شرایط تنش خشکی مواجه بوده‌اند. بر اساس مطالعات اخیر گونه بنه در اثر فرآیند زوال اکوسیستم همانند گونه بلوط ایرانی دچار خشکیدگی شده است و با انجام عملیات برداشت صمغ سقز از درخت بنه و آتش سوزی جنگل، مطمئنا فرایند خشکیدگی تشدید خواهد شد.

🔹جوانمیری بیان کرد: با وجود اینکه شرایط برای بهره‌برداری از درختان بنه و برداشت صمغ سقز مساعد نیست، انجام چنین عملیاتی به صورت غیر فنی و عمدتاً به دلیل ملاحظات غیرفنی انجام می‌شود.

🔹وی اضافه کرد: با کوتاه شدن چرخه زمانی برداشت صمغ سقز از درختان بنه بیم آن می‌رود که در سالیان آتی این عمل از حالت چرخه‌ای خارج شده و به صورت سالیانه انجام شود. چنین رفتاری منجر به تسریع تخریب اکوسیستم جنگلی زاگرس می‌شود.

🔹این کارشناس جنگل یادآور شد: این اقدام در حالی انجام می‌شود که اخیرا مسئولان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، اجرای طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور را در دستور کار دارند و سعی بر آن دارند تا سطح سبز و سرانه سطح سبز در کشور را افزایش دهند.

🔹وی تاکید کرد: انجام چنین عملیاتی به شکل کنونی و تحت تاثیر مسائل غیرفنی با اجرای طرح‌هایی همچون طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور در تضاد است.

🔹جوانمیری گفت: اگر مهمترین وظیفه سازمان منابع طبیعی حفاظت از جنگل است، انجام چنین کاری کاملاً با مسئولیت اصلی این مجموعه مغایرت دارد، تداوم چنین اعمالی منجر به نابودی و تخریب بیش از پیش جنگل‌های اکوسیستم زاگرس می‌شود./ایانا
🌿 @asoondar
🔹قطع سرخدار جعفر آباد گرگان

🔹سرخدار از گونه‌های در معرض خطر انقراض و توده‌های آن جزء ذخایر طبیعی به حساب می‌آید.

🔹سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری آیا به وظایفش عمل می‌کند؟

🌿 @asoondar
🔹روزی برای مرتع

🔹ترحم بهزاد مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری در نامه‌ای خطاب به رئیس این سازمان خواستار پیگیری برای نامگذاری روزی به نام مرتع شد.
🔹پیشنهاد اولیه، انتخاب ۲۵ اردیبهشت به‌عنوان روز مرتع است.

🌿 @asoondar
🔹مجلس تصویب کرد حفاظت از جنگل‌های فاقد طرح در ازای برداشت درختان شسکسته و افتاده به بخش خصوصی واگذار شود.

🔹هادی کیادلیری رئیس دانشکده منابع‌طبیعی و محیط زیست این مصوبه را مغایر با سیاست‌های کلان منابع‌طبیعی می‌داند.

🔹متن کامل خبر را در لینک زیر بخوانید:
https://www.borna.news/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C-4/1513116-%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%A8-%DB%8C%DA%A9-%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%B6%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%84%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C
🔹سازمان منابع‌طبیعی قصد دارد به کمک اعتبارات حاصل از مسئولیت اجتماعی صنایع آلاینده، طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را تامین کند.

🔹به گفته عباسعلی نوبخت اگرچه یک ردیف اعتباری برای این طرح در نظر گرفته شده است، اما این منابع تکافوی اجرای طرح را نمی‌کند.

🔹مشروح خبر در لینک زیر:.
http://www.iana.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D8%B7%D8%A8%DB%8C%D8%B9%DB%8C-86/118264-%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7-%D8%AA%D8%A7-%D9%81%D8%A7%D8%B5%D9%84%D9%87-%D9%85%D8%AA%D8%B1-%D8%AC%D9%86%DA%AF%D9%84-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF

🌿 @asoondar
2024/06/11 10:36:55
Back to Top
HTML Embed Code: