Telegram Web Link
💫 انجمن علمی ستاره‌شناسی با همکاری انجمن علمی فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می‌کند:

⭕️ کارگاه ترمودینامیک سیاه‌چاله

👤 سخنران: فرهنگ لران (دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان)

🔘زمان: چهارشنبه و پنجشنبه: ۲۳ و ۲۴ مهرماه
ساعت ۱۷ الی ۱۸


🔻لینک ورود:
🌐 https://meet.iut.ac.ir/b/far-sq7-icm-lja

🔹 @physicsiut
@astronomyiut
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹🔹🔹
سلاااام بر همه ی همراهان محترم

گرانش یکی از چهار نیروی اصلی طبیعت و شاید مرموز ترینشونه.
همه ی ما از وقتی داستان افتادن سیب روی سر نیوتون رو شنیدیم ، گوشمون با مفهومی به نام گرانش آشنا بوده .
روزگار سپری شد اما همچنان موضوع گرانش از با اهمیت ترین مسائل دنیای علم باقی موند و از معدود موانع “نظریه ی همه چیز” جور درنیامدن نسبیت عام ومکانیک کوانتومی بوده و هست.
اما در این برنامه که اتفاقا اسمش هم گرانش هست ، قرار نیست از تغییر پارادایم علمی یاتناقض ها حرف بزنیم.
ما اینجا قصد داشتیم تا علم رو به فرهنگ نزدیک کنیم و برای مخاطبان برنامه از اهمیت علم ، فناوری و آینده ی کشور بگیم.
حدود یک سال ونیم وقت گذاشتیم و با تعدادی از صاحبنظران کشور درحوزه های تخصصی علم ، علوم انسانی ، فرهنگ و فلسفه حرف زدیم ونظرشون رو درمورد آینده ی علم و توسعه ی فناوری درکشور پرسیدیم بااین امید که این گفت وگو ها در شرایط پیچیده و گاها نامید کننده ی کشور راهگشا باشه و دری از جنس امید رو برای موتور پیشران توسعه کشور یعنی جوون های سرزنده یی که به کار علم مشغولند،باز کنه.

همراه ما باشید

🔹🔹🔹
#تیزر
#آغاز_در_راه_است
🔴ساعت ۲:۳۰ بامداد چهارشنبه ۲۳ مهر سیاره مریخ در وضعیت مقابله قرار می‌گیرد.
مریخ که این شب‌ها با درخشش کم‌نظیرش در آسمان شب خودنمایی می‌کند سه‌شنبه گذشته، ۱۵ مهر، به نزدیک‌ترین فاصله‌اش با زمین رسید؛ فاصله‌ای در حدود ۶۲ میلیون کیلومتر که تا سال ۲۰۳۵ میلادی (۱۴۱۴ شمسی) تکرار نخواهد شد.
امشب، مریخ در وضعیت مقابله قرار می‌گیرد. در این وضعیت مریخ و زمین و خورشید روی یک خط قرار می‌گیرند و زاویه‌ای به راس زمین که یک ضلعش به سوی مریخ و ضلع دیگرش به سوی خورشید می‌رود ۱۸۰ درجه خواهد بود. به‌ این ترتیب با غروب خورشید، مریخ از افق شرقی طلوع می‌کند و تا طلوع آفتاب در روز بعد فرصت برای رصد آن مهیاست.

▶️ شب‌های پس از مقابله فرصت مناسبی است برای رصد سیاره سرخ. این شب‌ها قدر ظاهری مریخ حدود منفی ۲.۶ است و پس از ماه و زهره درخشان‌ترین سوژه در سراسر آسمان شب است. برای یافتن آن با چشم غیرمسلح کافی است زیر آسمانی صاف، جرم‌ نارنجی رنگ درخشانی را جست‌وجو کنید که از ستاره‌های اطرافش به وضوح درخشان‌تر است.
یادمان باشد مریخ تا ۱۵ سال دیگر، با چنین درخششی در آسمان دیده نمی‌شود. فرصت را از دست ندهید!

/منبع: مجله نجوم

@astronomyiut
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
 💫رقص مارپیچی مرگبار دو ستاره نوترونی

🔹فرایندی که منجر به برخورد دو ستاره، ایجاد تلاطم در فضا-زمان و شکل‌گیری همزمان امواج گرانشی و نوری می‌شود.

🔻اين برخورد همچنين عناصر سنگيني مانند طلا،‌پلاتين و سرب ايجاد كرده و آنها را با سرعت 60,000 کیلومتر بر ساعت(20% سرعت نور!) به فضاي اطراف خود پراكنده می‌سازد.

🔹ستاره‌هاي نوتروني كوچكترين نوع ستاره‌ها در جهانند، و قطر آنها با بزرگي یک شهر قابل مقايسه است. اين ستاره‌ها از تراكم به شدت بالايي برخوردارند درحدي كه جرم آنها بيش از خورشيد است. یک قاشق از جرم اين ستاره‌ها چند میلیون تن وزن دارد. به بياني ديگر اين ستاره‌ها را بايد خورشيدي در نظر گرفت كه به اندازه يك شهر متراكم شده‌باشد، و اكنون دو ستاره با چنين وضعيتي با يكديگر برخوردي خشونت‌آميز دارند. از اين رو انرژي آزاد‌شده ناشي از اين برخورد از كل انرژي كه خورشيد در تمامي دوران زندگي‌اش ايجاد كرده بيشتر است، با اين تفاوت كه اين انرژي هنگفت در كسري از ثانيه متصاعد می‌شود!

🔻چنين رويداد‌هايي كمتر از 100 بار در هر يك ميليون سال در يك كهكشان رخ مي‌دهند.

@astronomyiut
💫 انجمن علمی ستاره شناسی برگزار می‌کند:

💠 کارگاه کیهان‌شناسی مقدماتی

👤 مدرس: دکتر شهرام صالحی (پژوهشگر کیهان‌شناسی)


🔘 شروع کارگاه از پنجشنبه پانزدهم آبان ماه

⌛️زمان: پنجشنبه‌ها، ساعت ۱۶ الی ۱۷:۳۰

💰هزینه‌ی ثبت‌نام: ۳۵ هزار تومان

همراه با ارائه گواهینامه الکترونیکی حضور

🔻اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
🆔 @IutAstronomy

@astronomyiut
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💫 فضاپیمای اوسیریس رکس ناسا که در فاصله‌ی ۳۲۱ میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد، دیروز با موفقیت روی سطح سیارک بنو فرود آمد.

🔻 مأموریت این فضاپیما جمع‌آوری مجموعه‌ای از سنگ‌ریزه‌ها و غبار از این سیارک است.

🔻هدف اصلی اوسیریس رکس در این ماموریت "بررسی و بازگشت"، حمل نمونه‌ها از سیارک کربنی بنو به زمین در سال 2023 است تا دانشمندان در آزمایشگاه به بررسی و تحلیل آن‌ها بپردازند. سیارک‌ها درواقع بقایای منظومه‌ی شمسی آغازین هستند این اجرام نسبتا بدون تغییر و دست‌نخورده باقی ماندند. تحلیل تنها بخش کوچکی از سیارک‌ها می‌تواند داده‌هایی غنی درباره‌ی انواع مواد در آغاز حیات منظومه‌ی شمسی دراختیار دانشمندان قرار دهد.

@astronomyiut
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💫 نمایشی سه‌بعدی از ستون های آفرینش

🎆 در این کلیپ که با استفاده از تصاویر تلسکوپ فضایی هابل به دست آماده است،‌ ستونهایی تیره از گاز سرد که در سحابی عقاب قرار دارند را مشاهده می‌کنید. بادهای ستاره ای و تابش ستاره های پرجرم بر این ابرها اثر می‌گذارند و تصاویر عجیبی را در آنها شکل می‌دهند.

🔻جهت اطلاعات بیشتر به این پست مراجعه کنید.
@astronomyiut
انجمن علمی ستاره‌شناسى
💫 انجمن علمی ستاره شناسی برگزار می‌کند: 💠 کارگاه کیهان‌شناسی مقدماتی 👤 مدرس: دکتر شهرام صالحی (پژوهشگر کیهان‌شناسی) 🔘 شروع کارگاه از پنجشنبه پانزدهم آبان ماه ⌛️زمان: پنجشنبه‌ها، ساعت ۱۶ الی ۱۷:۳۰ 💰هزینه‌ی ثبت‌نام: ۳۵ هزار تومان همراه با ارائه گواهینامه…
🔘 سرفصل مطالب کارگاه کیهان‌شناسی مقدماتی:


🔻کیهان‌شناسی رصدی: در این بخش به بررسی این پرسش می‌پردازیم که عالم از چه تشکیل شده است و مشاهدات رصدی ما تا کنون چه چیزی را نشان می‌دهد.

🔻مدل مه‌بانگ(Big Bang): در این بخش به مدل مه‌بانگ داغ می‌پردازیم. سناریوی انفجار بزرگ و جهان تورمی را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم. پیدایش عالم و سیر تحول آن از آغاز تا امروز، در این سناریو بررسی می‌شود.

🔻مقدمه ای بر نظریه نسبیت عام و کیهان‌شناسی نسبیتی: در این بخش به مقدمات نظریه نسبیت عام اینشتین و کیهانشناسی نسبیتی می‌پردازیم.

🔻هندسه‌ی عالم: در این بخش مدل های مختلف کیهان‌شناسی را عنوان می‌کنیم. مدل فریدمان، شکل و هندسه‌ی عالم در این بخش مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

🔹ثبت نام و اطلاعات بیشتر:
🆔 @IutAstronomy

@astronomyiut
2025/07/13 22:07:15
Back to Top
HTML Embed Code: