Telegram Web Link
جهان چگونه پایان خواهد یافت؟

(بخش اول)

جهان ما آغازی دارد و روزی پایانی نیز خواهد داشت؛ با انبساط کیهان و کم نور شدن ستارگان و کهکشان ها، آیا همه چیز به آرامی سردتر می شود؟ آیا انرژی تاریکی که انبساط کیهان را تسریع می‌کند، می‌تواند سرانجام فضازمان را از هم بپاشد؟

🔸️یکی از مواردی که میتوان با آن شروع کرد سناریویی است که آن را مرگ گرمایی جهان می‌نامیم.

🔹️مرگ گرمایی موردی است که در فیزیک پذیرفته شده است. گاهی اوقات به صورت عامیانه به آن انجماد بزرگ می گویند. ایده مرگ گرمایی این است که می دانیم جهان در حال انبساط است و این انبساط در حال شتاب گرفتن است. بنابراین کهکشان هایی که در جهان دور هستند، از یکدیگر دورتر می شوند و این گسترش ادامه دارد و با گذشت زمان سریعتر می شود.

🔸️در حال حاضر، تصور می‌شود این انبساط به دلیل وجود انرژی ای است که آن را انرژی تاریک می‌نامیم.ایده ها در مورد انرژی تاریک شامل این است که انرژی تاریک فقط نوعی خاصیت جهان است که ثابت کیهانی نامیده می شود، جایی که هر ذره کوچکی از فضا دارای نوعی کشش است.

🔹️همانطور که با انبساط جهان فضای بیشتری داریم، کشش بیشتری نیز داریم، زیرا انرژی تاریک بیشتری داریم و بنابراین جهان فقط به انبساط ادامه می دهد.هر کهکشانی یا هر خوشه ای از کهکشان ها بیشتر و بیشتر از بقیه جدا می شوند و جهان بیشتر منبسط می شود و با گذشت زمان خالی تر، پراکنده تر و سردتر می شود.

🔸️در نهایت شما در کهکشانی هستید که منزوی شده است، زیرا همه کهکشان های دیگر بسیار دور هستند، هیچ فعل و انفعالی وجود ندارد، هیچ گاز جدیدی برای تشکیل ستاره های جدید به وجود نمی آید و تمام ستاره های کهکشان شما میسوزند؛ بنابراین ستاره جدیدی متولد نمیشود پس ستاره ها می میرند و می سوزند و تاریک می شوند.وقتی به مرحله ای می رسید که همه چیز از بین می رود، آن آنتروپی حداکثر نامیده می شود که از قانون دوم ترمودینامیک پیش بینی شده است.

🔹️یک راه برای نگاه کردن به مرگ گرمایی وجود دارد که در آن به نوعی در وضعیت مرگ گرمایی ابدی هستید که در آن آنتروپی به حداکثر می رسد. اما حتی در حالت حداکثر آنتروپی، می توانید نوسانات تصادفی داشته باشید و محاسبات جالبی وجود دارد که در آن می‌توان بر اساس یک جهان بی‌نظم کاملاً همگن، محاسبه کرد که چقدر طول می‌کشد تا یک پیانوی بزرگ به‌طور تصادفی خود را در وسط جهان، جمع کند.

🔸️می توان این ایده را گسترش داد که اگر یک پیانوی بزرگ بتواند خودش را جمع کند هر حالتی که تا به حال در جهان وجود داشته است، می تواند. بنابراین وقتی به آن نقطه رسیدید، می‌توان گفت در همین لحظه، توزیع خاص اتم‌ها و مولکول‌ها در جهان در حال حاضر، در این نقطه، باید امکان داشته باشد که دوباره اتفاق بیفتد در واقع، بازه زمانی بسیار طولانی است، اما باید امکان تکرار آن وجود داشته باشد. و سپس جهان دوباره به سمت مرگ تکامل می یابد.

🔹️بنابراین به این ایده می رسیم که هر لحظه ای که تا به حال در تاریخ جهان اتفاق افتاده می تواند بی نهایت بار دوباره اتفاق بیفتد. این فرضیه "مغز بولتزمن" نامیده می شود.

▫️منبع: www.quantamagazine.org
#پست_علمی
#پایان_جهان
---------------------------
🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
💫
@astronomyiut
إنّا لله وإنّا إلیهِ رَاجعُون

الَّذِینَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ‌

با نهایت تأثر و تألم، درگذشت جانکاه و ناگهانی دانشجوی ارجمند آقای محسن دلفان را به خانواده محترم و دوستان ایشان و دانشگاهیان عزیز تسلیت عرض نموده و از درگاه ایزد منان برای آن مرحوم علو درجات و برای بازماندگان صبر جزیل مسالت می‌نماییم.

انجمن علمی ستاره شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
————————————————————
💫@astronomyiut
إنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

با کمال تأثر و تاسف به اطلاع می رساند متأسفانه هم دانشگاهی عزیزمان، مرحوم شادروان علی شوش بر اثر سکته ی مغزی به رحمت ایزدی پیوستند.

این ضایعه تألم بار را به خانواده و دوستان ایشان و دیگر دانشگاهیان تسلیت عرض نموده و رحمت و مغفرت الهی برای عزیز از دست رفته از خداوند متعال مسئلت می نمائیم.

---------------------------
🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
💫 @astronomyiut
با سلام و احترام
به استحضار می‌رساند گواهی دوره‌های مطالعاتی «اخترفیزیک مقدماتی» و «مکانیک مداری مقدماتی» برای دانشجویان ارسال شده است.
ضمن عذرخواهی بسیار بابت تاخیر و اظهاری شرمساری در عدم تسریع و تکمیل فرایند ارسال،لطفا در صورت مغایرت و اشتباه تایپی با ID زیر در ارتباط باشید:

@s_zorrieh
با سپاس فراوان
---------------------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه
صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
🔹️ برنامه مشترک انجمن علمی ستاره شناسی و انجمن علمی فیزیک

🔸️ دومین سمینار از مجموعه سمینار های " به وقت دانشجو"


📍 مکان: سالن سمینار دانشکده فیزیک

📆 زمان برگزاری: سه شنبه ، ۱۶ اسفند ماه، ساعت ۱۲

🔆 با ارائه ی جناب آقای نیما حامد (دانشجوی تحصیلات تکمیلی )

🔺️ با موضوع «فیزیک ذرات بنیادی تجربی(آزمایشگاهی)»


درصورت وجود سوال یا نیاز به اطلاعات بیشتر با روابط عمومی در ارتباط باشید.

-----------------------------

🔭 انجمن ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
انجمن علمی ستاره‌شناسى
جهان چگونه پایان خواهد یافت؟ (بخش اول) جهان ما آغازی دارد و روزی پایانی نیز خواهد داشت؛ با انبساط کیهان و کم نور شدن ستارگان و کهکشان ها، آیا همه چیز به آرامی سردتر می شود؟ آیا انرژی تاریکی که انبساط کیهان را تسریع می‌کند، می‌تواند سرانجام فضازمان را از…
جهان چگونه پایان خواهد یافت ؟

(بخش دوم)

🔸️دومین سناریویی که میتوان برای پایان جهان در نظر گرفت Big Rip نام دارد.

🔹️سناریوی Big Rip ایده ای است که به سوال درباره ی انرژی تاریک برمی گردد. ما نمی دانیم چه چیزی باعث می شود جهان سریعتر منبسط شود، ما آن را "انرژی تاریک" می نامیم. حال، اگر انرژی تاریک فقط یک ثابت کیهانی باشد، آنگاه می دانیم که چگونه پیش می رود و ما را به مرگ گرمایی سوق می دهد، جایی که همه کهکشان ها حداکثر جدا شده اند و سپس محو می شوند.

🔸️احتمالات فرضی دیگری برای انرژی تاریک وجود دارد. برخی بیان میکند که به جای اینکه انرژی تاریک صرفاً یک پس‌زمینه ثابت در کیهان باشد، چیزی پویا است به این معنی که می تواند در طول زمان تغییر کند و به طور خاص در طول زمان قدرتمندتر شود و به این ترتیب سریع و سریعتر شروع به کشش جهان می کند. این انرژی نه تنها باعث شتاب می شود، بلکه در داخل اجسام هم ایجاد می شود.

🔹️اگر یک ثابت کیهانی وجود داشته باشد، چگالی آن در جهان ثابت است. معنی آن این است که اگر یک کره را در اطراف یک منطقه خاص بکشید، مقدار مشخصی از ثابت کیهانی در آن کره وجود دارد و حتی با انبساط جهان، هنوز همان مقدار در آن کره وجود دارد. در جهانی با چیزی که ما آن را "انرژی تاریک فانتوم" می نامیم، مقدار انرژی تاریک در آن کره به مرور زمان افزایش می یابد. به عنوان مثال، اگر شما کهکشانی داشتید که در آن کره زندگی می کرد و آن کهکشان از نظر گرانشی محدود شده بود و همه چیز به نوعی توسط گرانش در کنار هم نگه داشته شده است، در جهانی با انرژی تاریک فانتومی، میزان کشش درون آن کره در حال افزایش است. انرژی تاریک در حال جمع شدن است و می تواند کهکشان را از هم جدا کند. می‌تواند ستاره‌ها را از کهکشان دور کند و می‌تواند سیارات را از ستاره‌ها دور کند.بنابراین به جای موقعیتی که انرژی تاریک فقط اجسام را از یکدیگر دور کند؛ فقط به نوعی فضای خالی بیشتری ایجاد می کند و در واقع چیزها را از درون کشیده می شود.

🔸️ بنابراین خوشه های کهکشانی قدیمی از هم جدا می شود؛ ستاره ها از لبه کهکشان بیرون کشیده میشود و این انرژی روز به روز قدرتمندتر می‌شود، به طوری که شروع به دور کردن سیارات از ستاره‌ها می‌کند، شروع به دور کردن قمرها از سیارات و در نهایت خود یک سیاره را منفجر می‌کند و سپس هرچه به سمت پایین‌تر می‌رود قدرت بیشتری پیدا می‌کند و در نهایت مولکول‌ها را می‌شکند، اتم‌ها را می‌شکند و در نهایت جهان از می پاشد.

🔹️ حال برای فهم بیشتر از استعاره بالون استفاده می کنیم؛ تصور کنید مورچه های کوچک روی سطح یک بالون هستند و با بزرگتر شدن بالون، مورچه ها از هم دورتر می شوند. اما خود مورچه ها واقعاً به آن توجه نمی کنند . در سناریوی Big Rip، بیشتر شبیه این خواهد بود که یک کهکشان را روی بالون بکشید و سپس بالون را گسترش دهید. حتی خود کهکشان نیز در آن تصویر بزرگتر می شود و بنابراین خود اجسام بزرگتر می شوند و در نقطه ای به جایی می رسید که خود بالون به نوعی منفجر می شود.

🔸️ اکنون، باید بگوییم که اکثر کیهان شناسان فکر نمی کنند که Big Rip اتفاق بیفتد زیرا قوانین خاصی در مورد شرایط انرژی در جهان را زیر پا می گذارد.

▫️منبع: www.quantamagazine.org
#پست_علمی
#پایان_جهان
---------------------------
🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
💫 @astronomyiut
🔹️ برنامه انجمن علمی ستاره شناسی و همکاری انجمن علمی فیزیک

🔸️ اولین وبینار از مجموعه کارگاه ها و سمینار های رصدخانه ملی ایران

🔹️ معرفی رصدخانه ASIAGO و تحلیل داده ستاره دوتایی

📍 مکان: برای شرکت در وبینار لطفا به لینک زیر مراجعه کنید:
https://meet.iut.ac.ir/b/np3-kju-auy-s3

📆 زمان برگزاری: شنبه ، ۲۰ اسفند ماه، ساعت ۱۷:۰۰

🔆 با ارائه جناب آقای آیدین ممتاز (دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پادوا ایتالیا)

🟣 شرکت برای عموم آزاد است.

در صورت وجود سوال یا اطلاعات بیشتر با روابط عمومی در ارتباط باشید.

-----------------------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
انجمن علمی ستاره‌شناسى
جهان چگونه پایان خواهد یافت ؟ (بخش دوم) 🔸️دومین سناریویی که میتوان برای پایان جهان در نظر گرفت Big Rip نام دارد. 🔹️سناریوی Big Rip ایده ای است که به سوال درباره ی انرژی تاریک برمی گردد. ما نمی دانیم چه چیزی باعث می شود جهان سریعتر منبسط شود، ما آن را…
جهان چگونه پایان خواهد یافت ؟

(بخش سوم )

🔸️ سومین سناریویی که برای پایان جهان در نظر گرفته میشود با نام " تئوری واپاشی خلاء"شناخته می شود.

🔹️ واپاشی خلاء چیزی است که فقط در زمان کشف بوزون هیگز توسط برخورددهنده بزرگ هادرونی به آن برخوردیم؛ به این دلیل که در آن زمان مردم در پاسخ به کشف بوزون هیگز شروع به نوشتن مقالاتی در مورد واپاشی خلاء کردند. زیرا ویژگی های بوزون هیگز نشان می دهد که واپاشی خلاء ممکن است رخ دهد.

🔸️ ایده پشت آن این واقعیت است که بوزون هیگز دلالت بر وجود میدان هیگز دارد. اکنون میدان هیگز نوعی میدان انرژی است که در تمام فضا وجود دارد و اساساً، کاری که برخورد دهنده بزرگ هادرونی انجام داد این بود که به نوعی آن میدان انرژی را برانگیخته و ذره ای را از آن میدان انرژی پدید آورد و این ذره شناسایی شد، ما آن میدان انرژی را میدان هیگز می نامیم.

🔹️ از نقطه نظر فیزیک، نکته مهم در مورد میدان هیگز این است که فرآیندی در جهان بسیار بسیار اولیه رخ داد که در آن میدان هیگز تغییر کرد. بنابراین در جهان اولیه، میدان هیگز ارزش متفاوتی داشت و ذرات با آن برهمکنش متفاوتی داشتند و مجموعه متفاوتی از ذرات در جهان وجود داشت و ما به جای الکتریسیته و مغناطیس و نیروهای هسته ای قوی و ضعیف، مجموعه ای متفاوت از نیروها داشتیم. سپس رویدادی به نام شکست تقارن رخ داد، جایی که  میدان هیگز تغییر کرد و ارزش دیگری به خود گرفت. بنابراین الکترون ها و کوارک ها پدید آمد و این امکان وجود نیروی الکترومغناطیسی و نیروهای هسته ای قوی و ضعیف را فراهم شد.

🔸️ وقتی بوزون هیگز کشف شد اندازه گیری جرم میدان هیگز و جرم ذرات دیگر امکان پذیر شد و به نظر می رسد که این نکات به این احتمال اشاره دارد که میدان هیگز می تواند دوباره تغییر کند. این ما را به وضعیتی تبدیل می‌کند که نمی‌توانیم وجود داشته باشیم، جایی که ذرات ما کنار هم نمی‌مانند؛ ثابت های طبیعت تغییر خواهند کرد و نیروها و ذرات متفاوتی وجود خواهند داشت. این ما را به حالتی تبدیل می کند که به آن حالت "خلاء واقعی" می گویند. منظور از "خلاء" به معنای وجود هیچ چیز نیست. بنابراین، اگر میدان هیگز واقعاً این امکان را داشته باشد که تغییر کند، به این معنی است که وضعیت خلاء که در آن قرار داریم، خلاء کاذب نامیده می‌شود.

🔹️ بنابراین جهان به‌نوعی فراپایدار است، یعنی «کاملاً پایدار نیست»، به همان شکلی که، مثلاً اگر یک فنجان قهوه را روی لبه میز بگذارید، آنجا می‌ماند اما ممکن است اگر میز‌ تکان بخورد سقوط کند و روی زمین بیفتد.

🔸️ تصور کنید یک زنجیر روی میز داشته باشید و یک حلقه از روی میز بیفتد، همه حلقه‌های دیگر را در حین افتادن پایین می‌کشد؛ بنابراین به محض اینکه یک رویداد در یک نقطه اتفاق بیافتد و این رویداد حالت خلاء واقعی را ایجاد کند باعث میشود که حالت خلاء در سراسر جهان با سرعت نور منبسط می شود و بنابراین اگر این اتفاق بیفتد؛ همه چیز را در جهان از بین میرود.

🔹️ درحال حاضر زمان فروپاشی که می توانیم از روی داده های فعلی خود تخمین بزنیم چیزی حدود 10 به توان 100 سال است. بنابراین این چیزی نیست که ما فکر کنیم به این زودی اتفاق می افتد.نکته دیگری که باید در نظر داشت این است که این محاسبات مبتنی بر آنچه در مورد مدل استاندارد فیزیک ذرات می دانیم است و مدل استاندارد فیزیک ذرات، که نوعی درک ما از نحوه عملکرد ذرات در این جهان است که البته ناقص است و شامل ماده تاریک و انرژی تاریک نمی شود و اگر واقعاً تصویر کامل تری از فیزیک ذرات داشتیم، ممکن بود اصلاً احتمال واپاشی خلاء را شامل نشود.

▫️منبع: www.quantamagazine.org
#پست_علمی
#پایان_جهان

---------------------------
🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
💫
@astronomyiut
فراخوان برنامه فرصت مطالعاتی ICTP/IAEA

#دیگر_خبرها

برنامه آموزشی میان دوره‌ای Sandwich Training Educational Programme (STEP)که به طور مشترک توسط ICTP و IAEA حمایت می‌شود مختص دانشجویانی است که در برنامه دوره دکتری یک کشور درحال توسعه ثبت‌نام کرده‌اند. هدف این برنامه آن است که دوره دکتری آنها را با فراهم آوردن دسترسی به امکانات پژوهشی ICTP و IAEA ...

📣 متن کامل را در Instant View ⚡️ (دکمه پایین صفحه) و یا در وب‌گاه انجمن فیزیک ایران بخوانید:
🚩http://www.psi.ir/news2_fa.asp?id=3848

وب‌گاه انجمن فیزیک ایران:
🌍 http://www.psi.ir

به کانال خبرى انجمن فیزیک ايران بپيوندید:
👇👇🏽👇👇🏽👇👇🏽👇
http://www.tg-me.com/psinews
ماموریت مرکوری رادسون ۳

🔶 نه تنها شوروی توانست در پرتاب موفقیت آمیز اولین ماهواره به مدار زمین در سال ۱۹۵۷ آمریکا را شکست دهد، بلکه آنها در فرستادن اولین انسان به مدار زمین نیز از رقیب خود پیشی گرفتند. در ۱۲ آوریل ۱۹۶۱ (۲۳ فروردین ۱۳۴۰)، یوری گاگارین توانست با فضاپیمای وستوک ۱ برای مدت ۱۰۸ دقیقه در مدار زمین باشد و بدین ترتیب عنوان اولین فضانورد تاریخ را از آن خود کرد.

🔷 ناسا نمی‌خواست خیلی از شوروی در این زمینه عقب بماند و به همین خاطر آلن شپارد، خلبان نیروی دریایی آمریکا را به عنوان اولین فضانورد ناسا که به مدار زمین فرستاده می‌شود، انتخاب کرد. وی در ۵ مه ۱۹۶۱ (۱۵ اردیبهشت ۱۳۴۰) به وسیله کپسول مرکوری به فضا فرستاده شد.

🔶 اگرچه مدت زمان حضور شپارد در مدار زمین کمتر از همتای روسی خود بود، ولی نام او به عنوان اولین فضانورد آمریکایی در تاریخ ثبت شد و برگی دیگر از دستاوردهای مهم ناسا رقم خورد. این ماموریت روحیه مردم آمریکا را تقویت کرد؛ زیرا آنها دیدند که آمریکا می‌تواند در عرصه فضا با شوروی رقابت کند. شپارد به یک چهره مهم در ناسا تبدیل شد و حتی در سال ۱۹۷۱ در ماموریت آپولو ۱۴ روی سطح ماه قدم گذاشت.

▫️منبع: ناسا
#پست_علمی
-----‐---------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
💫 @astronomyiut
🔹️ برنامه مشترک انجمن علمی ستاره شناسی و انجمن علمی فیزیک

🔸️ سومین سمینار از مجموعه سمینار های" به وقت دانشجو"


📍 مکان: سالن سمینار دانشکده فیزیک

📆 زمان برگزاری: سه شنبه ، ۲۲ فروردین ماه، ساعت ۱۵ الی ۱۶

🔆 با ارائه ی جناب آقای کسرا حدادی (دانشجوی کارشناسی )

🔺️ با موضوع «فیزیک ذرات در جهان اولیه»


درصورت وجود سوال یا نیاز به اطلاعات بیشتر با روابط عمومی در ارتباط باشید.

-----------------------------

🔭 انجمن ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
انجمن علمی ستاره‌شناسى
🔹️ برنامه مشترک انجمن علمی ستاره شناسی و انجمن علمی فیزیک 🔸️ دومین سمینار از مجموعه سمینار های " به وقت دانشجو" 📍 مکان: سالن سمینار دانشکده فیزیک 📆 زمان برگزاری: سه شنبه ، ۱۶ اسفند ماه، ساعت ۱۲ 🔆 با ارائه ی جناب آقای نیما حامد (دانشجوی تحصیلات تکمیلی…
🔶دوستانی که این سمینار رو از دست دادند، میتوانند این جلسه را به صورت ضبط شده از صفحه انجمن علمی ستاره شناسی اپارات، تماشا کنند.

https://aparat.com/v/70PUb

——————————————
🔭انجمن علمی ستاره شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫@astronomyiut
Forwarded from S. Zorrieh
🌙 در میهمانی خدا همه دعوتند

🔆 هفتمین ضیافت افطاری دانشجویان، اساتید و کارمندان دانشکده فیزیک

📆 تاریخ: دوشنبه ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۲
📍مکان: حیاط دانشکده فیزیک
🕡 زمان: از ساعت ۱۸:۳۰ الی ۲۱

🔸میهمانان عزیز لطفا حداکثر تا تاریخ یکشنبه ۲۷ فروردين‌ماه ساعت ۲۲ از طریق فرم ثبت‌نام (کلیک کنید) حضور خود را اطلاع رسانی نمایند.

اگر تمایل به مشارکت در برگزاری مراسم افطاری دانشکده فیزیک را دارید، مبالغ هدایا و نذورات خود را به شماره کارت زیر واریز کرده و در صورت تمایل به شماره تلفن 09361690033 اعلام نمایید.

💳 شماره‌کارت: 5859831054060768 به نام فاطمه عرب‌بیگی جزی

🔅همچنین در صورت وجود هرگونه سوال درخصوص برنامه و یا مشکل در ثبت‌نام، با روابط عمومی درارتباط باشید.

——————————————
🔭انجمن علمی ستاره شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫@astronomyiut
🔹️ برنامه مشترک انجمن علمی ستاره شناسی و انجمن علمی فیزیک

🔸️ چهارمین سمینار از مجموعه سمینار های" به وقت دانشجو"


📍 مکان: سالن سمینار دانشکده فیزیک

📆 زمان برگزاری: سه شنبه ، ۲۹ فروردین ماه، ساعت ۱۵ الی ۱۶

🔆 با ارائه ی جناب آقای مسیح باقری (دانشجوی کارشناسی )

🔺️ با موضوع  «پلاسمونیک و شبیه سازی COMSOL »


درصورت وجود سوال یا نیاز به اطلاعات بیشتر با روابط عمومی در ارتباط باشید.

-----------------------------

🔭 انجمن ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
کشف یک منطقه‌ی ستاره‌زا

🔸️خوشه ستاره ای NGC 346 که در این تصویر از دوربین مادون قرمز تلسکوپ فضایی جیمز وب(NIRCam) نشان داده شده است، یک خوشه ستاره ای پویا است که در یک سحابی در فاصله 200000 سال نوری از ما قرار دارد.

🔹️ستون ها و قوس های گاز در این تصویر حاوی دو نوع هیدروژن است. گاز صورتی هیدروژن پرانرژی وگاز نارنجی هیدروژن متراکم و مولکولی را نشان میدهد.

🔸️اختر‌شناسان این منطقه را بررسی کردند زیرا شرایط و مقدار عناصر سنگین‌تر از هیدروژن یا هلیوم درون ابر ماژلانی کوچک شبیه به آن چیزی است که میلیاردها سال پیش و زمانی موسوم به «ظهر کیهانی» در کهکشان‌ها دیده می‌شد که تشکیل ستاره در اوج خود بود. حدود ۳ میلیارد سال پس از مهبانگ کهکشان‌ها با سرعت بالایی در حال تشکیل ستاره بودند.

🔹️گاز سردتر محیطی عالی برای شکل گیری ستارگان فراهم می کند و همانطور و در حین این فرآیند محیط اطراف خود را تغییر می دهند. تأثیر این امر در برآمدگی های مختلف در سرتاسر دیده می شود که با شکستن نور این ستاره های جوان ابرهای متراکم ایجاد می شوند.

---------------------------
🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
💫
@astronomyiut
🛰 مرکز تحقیقات پژوهشگاه فضایی ایران و به همت شرکت کاشف و مرکز نوآوری فضای نو برگزار می‌کند:

💠 رویداد فرصت فضایی 💠

📡 شناسایی فرصت‌ها در حوزه کاربرد‌های نوین پهنای باند و ارتباط ماهواره‌ای

🔰 محورهای رویداد:
🔸 ناوبری
🔸 شبه ماهواره‌ها
🔸 خدمات ماهواره‌ای
🔸 اینترنت ماهواره‌ای
🔸 بالون‌ها و پهپادهای مقید
🔸 فناوری‌های مبتنی بر پهنای باند

🌐 برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به لینک زیر و یا سایت رویداد فرصت به نشانی Oppevent.ir مراجعه فرمایید.

🌐 http://oppevent.ir/event/bandwidth/

🆔 @newspace_ic
🆔 @Oppeventir
ساعت شنی کیهانی

🔸️ در این تصویر، جزئیات پیرامون ابر تاریک ساعت شنی L1527 IRS و ستاره اولیه آن را نشان می دهد.

🔹️پیش ستاره ی درون ابر تاریک L1527 که در این تصویر از دوربین مادون قرمز تلسکوپ فضایی جیمز وب(NIRCam) نشان داده شده است، درون ابری از مواد جاسازی شده است که رشد آن را تغذیه میکنند.

🔸️ رنگ‌های روشن این سحابی که در نور فروسرخ قابل مشاهده هستند، در واقع یک ستاره را در اولین زمان تولد نشان می‌دهند.

🔹️در مرکز شکل ساعت شنی، یک خط مرزی کوچک و تاریک می بینید که نمای لبه ای از یک قرص پیش سیاره ای است،که این به معنای یک قرص برافزایشی برای خود ستاره میباشد؛ که در واقع برای فعال سازی همجوشی هسته ای پایدار جرم جمع می کند؛ که باعث ایجاد یک ستاره میشود.

🔸️سحابی L1527 تنها حدود 100,000 سال قدمت دارد، که یعنی یک شی نسبتا جوان است.

---------------------------
🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
💫 @astronomyiut
2025/07/07 15:34:52
Back to Top
HTML Embed Code: