Telegram Web Link
انجمن علمی ستاره‌شناسى
🔹️ برنامه مشترک انجمن علمی ستاره شناسی و انجمن علمی فیزیک 🔸️ ششمین سمینار از مجموعه سمینار های" به وقت دانشجو" 📍 مکان: سالن سمینار دانشکده فیزیک 📆 زمان برگزاری: سه شنبه ، ۱۲ اردیبهشت ماه، ساعت ۱۵ الی ۱۶ 🔆 با ارائه ی سرکار خانم فریبا شایگانی (دانشجوی…
🔹️علاقه مندانی که در این جلسه حضور نداشتند؛ میتوانند این جلسه را از طریق صفحه ی انجمن علمی ستاره شناسی در اپارات، دنبال کنند.

https://www.aparat.com/v/ih2DV

——————————————
🔭انجمن علمی ستاره شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫@astronomyiut
آشنایی با رصدخانه

🔸️رصدخانه ملی ایران نخستین پروژه بزرگ علوم بنیادی در ایران است که با هدف ساخت رصدخانه‌ای نجومی با تلسکوپی پیشرفته برای ترویج پژوهش‌های نجومی و توسعه تکنولوژی‌های مرتبط با آن شکل گرفته است. عامل توسعه این طرح رشد بیش از یک دهه آموزش عالی نجوم در ایران است. همچنین مدت‌هاست که دانشگاهیان و جامعه بزرگی از اخترشناسان آماتور ایرانی خواستار پیدایش آن بوده‌اند.

🔹️محققان رصدخانه ملی ایران، سایت گرگش را پس از یک مطالعه طولانی هشت ساله که در آن وضعیت آب و هوایی تمام کشور را مورد مطالعه قرار دادند انتخاب کردند. از آن زمان تا کنون فعالیت‌های بسیاری در طرح انجام شده اند از جمله احداث جاده اختصاصی ۱۱/۲ کیلومتری رصدخانه ملی که قله گرگش را به شبکه راه‌های جاده‌ای کشور متصل می کند.

🔸️از سال ۱۳۷۹ فعالیت های زیادی در پروژه رصدخانه ملی ایران انجام گرفته است. از تعیین مشخصات ریز ابزار رصدی اصلی سایت، یعنی تلسکوپ اپتیکی ۳/۴ متری (INO340) گرفته، تا راه اندازی سیستم های سنجش کنترل هوای قله و بسیاری از فعالیت های دیگر.

---------------------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
امکانات رصد خانه

🔹️رصدخانه ملی با استفاده از امکانات رصدی متنوعی که در اختیار دارد پایش های بزرگی را انجام خواهد داد. پایش طیفی گروه ها و خوشه های کهکشانی، سینماتیک کهکشان ها، و همچنین رصد منابع گذرا بخشی از اصلی‌ترین انگیزه‌های علمی رصدخانه ملی ایران هستند.
🔸️ تلسکوپ اصلی این سایت رصدی تلسکوپ INO340 است که ابزاری منحصر به فرد برای بررسی بسیاری از پرسش های باز در زمینه‌های نجوم و کیهان شناسی است. برای مثال INO340 با نگاه به کهکشان های کم نور و فضای میان کهکشانی تاریخچه ساختارهای بزرگ مقیاس عالم را دنبال خواهد کرد. همچنین تلاش می شود تا بخشی از پرسش‌های مطرح در زمینه فیزیک ماده تاریک و انرژی تاریک را پاسخ دهد. INO340 توانایی ما را برای شناسایی و مطالعه سیارات فراخورشیدی بسیار بالا خواهد برد. و در نهایت اگر این تلسکوپ مجهز به یک طیف سنج با وضوح بالا شود، می تواند ابزاری بسیار قوی برای تحقیق در زمینه محیط میان ستاره‌ای باشد.

🔹️تلسکوپ اصلی ۳/۴ متری رصدخانه ملی که از نوع ریچی کرتین (Ritchey‐Chrétien) است در محل کانون کاسگرین دارای میدان دید ۲۰ دقیقه قوسی است و در این میدان وضوح تصویری بهتر از ۰/۵ ثانیه قوس (FWHM) دارد. سه درگاه کناری هر یک با میدان دید ۸ دقیقه قوسی در نظر گرفته شده اند و از این رو می توان در آن واحد چهار ابزار نجومی را بر روی تلسکوپ نصب کرد. محدوده کاری این تلسکوپ از ۳۲۵ تا ۲۵۰۰ نانومتر است که البته در ابتدا تمرکز بر روی محدوده مرئی خواهد بود. دومین سامانه ای که برای رصدخانه ملی طراحی شده است سامانه میدان دید باز به نام INOLA است که برای مطالعه اجرامی که درخشندگی سطحی بسیار پایینی دارند در طول موج مرئی استفاده خواهد شد. سومین عضو رصدخانه، سامانه مکان پایی که از سه بخش کنترل دید نجومی (Auto DIMM)، یک دوربین دید ۳۶۰ درجه آسمان و یک ایستگاه هواشناسی تشکیل شده است.

🔸️امکانات مکمل نزدیک قله گرگش عبارتند از یک اتاق کنترل مرکزی، ساختمان سرویس و لایه نشانی،‌ پایگاه مکان پایی و مجموعه رصدسرا در نزدیکی روستای کامو. قطر گنبد تلسکوپ اصلی رصدخانه ملی ۱۶ متر است که هم در داخل گنبد و هم طبقه زیرین مجهز به سیستم حنک کننده فعال است تا اثرات گرمایی که عامل آن انسان یا ابزار باشد را خنثی کند. ساختمان سرویس مجهز به تالار پاک‌سازی و لایه نشانی آینه است و همچنین اتاق کنترل مرکزی در این ساختمان قرار دارد.

 -----------------------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
زمینه های علمی

🔸️با توجه به نیازهای مختلف جامعه علمی ایران طیف گسترده‌ای از اهداف برای رصدخانه ملی در نظر گرفته شده است. فهرست کامل اهداف علمی اولیه INO340 در زیر گنجانده شده اند.

🔹️منظومه شمسی

منظومه شمسی ما یک نمونه بسیار جذاب از پیشرفت فوق العاده سریع نجوم مدرن است و نمونه های جالبی را از مهمترین پارامترهای فیزیکی بدست می دهد. ساخت رصدخانه ملی به ما این امکان را می دهد که به بخشی از پرسش های مهمی که مدت هاست در رابطه با پیدایش منظومه شمسی، شناخت لایه های بالایی جو سیاره ها، فیزیک غول های گازی و یخی و همچنین تاریخچه پیچیده دینامیکی سیارک ها و اجرام کمربند کوییپر مطرح است پاسخ دهیم.


🔹️کهکشان‌ها و محیط اطراف آن‌ها

مطالعه کهکشان‌ها و آنچه که ما تا کنون از پیدایش و شکل گیری ساختارهای کوچک و بزرگ مقیاس عالم می دانیم تا حد بسیار زیادی وابسته به رصدهایی است که با تلسکوپ‌های متوسط مثل تلسکوپ رصدخانه ملی ایران انجام گرفته است. برخی از علایق جامعه منجمان ایران در زمینه مطالعه کهکشان‌ها در این بخش آورده شده است.
-----------------------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
گالری تصاویر رصد خانه ملی ایران

🔗 http://ino.org.ir/about/
-----------------------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔸️با راه‌اندازی تلسکوپ ۳/۴ متری رصدخانه ملی ایران و ثبت اولین نور آن، آخرین گام در مرحله تجمیع زیرمجموعه‌های تلسکوپ و تکمیل بزرگترین طرح کلان علمی ایران  پس از بیش از دو دهه تلاش بی وقفه برداشته شد.

🔹️دانشگاه صنعتی اصفهان علاوه بر موقعیت علمی پیشرو در میان دانشگاه‌های کشور در موقعیت ممتاز جغرافیایی با فاصله ۱۳۷ کیلومتری از رصدخانه ملی ایران قرار گرفته است. فرصت مناسبی برای همکاری‌های علمی و فناوری بین رصدخانه و دانشگاه صنعتی اصفهان فراهم شده است.

🔸️به منظور هماهنگی بیشتر بین رصدخانه ملی ایران و دانشگاه صنعتی اصفهان و معرفی تلسکوپ ملی ایران، گردهمایی توسط دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می‌شود.

🔹️این گردهمایی که از ساعت ۹ صبح ۲ خرداد ماه در تالار شهید فتوحی دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز می شود در ابتدا تیمی از رصدخانه ملی ایران به معرفی این طرح و جنبه‌های مختلف علمی و فنی آن خواهند پرداخت.
-----------------------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری رصد خانه ملی برگزار میکند:

🔹️گردهمایی معرفی و بررسی زمینه های همکاری با رصدخانه ملی ایران

🔸️فرصتی برای همکاری های علمی و فناوری بین رصد خانه ملی ایران و دانشگاه صنعتی اصفهان در راستای پروژه های تحقیقاتی مشترک

🕘 زمان : سه شنبه ۲ خرداد؛ ساعت ۹ الی ۱۱:۳۰
📍 مکان : تالار شهید فتوحی

🔹️ لینک ثبت نام :https://events.iut.ac.ir/event/18/
🔸️ مهلت ثبت نام : ۳۱ اردیبهشت ماه

🔹️سخنرانان مدعو :

"دکتر حبیب خسروشاهی"
"دکتر سید محمد مهاجر حجازی"
"دکتر امین فرهنگ نیا"
"دکتر رضا روانمهر"
"دکتر رامین شمالی"



🔴 ویژه ی اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان (رایگان)


درصورت وجود سوال یا نیاز به اطلاعات بیشتر با روابط عمومی در ارتباط باشید.

-----------------------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
"کارگاه بین المللی نجوم رادیویی"

🔸️این کارگاه توسط پژوهشگاه دانش های بنیادی با همکاری دانشگاه Erciyes و TAD و حمایت اتحادیه بین المللی نجوم (IAU) در کشور ترکیه برگزار میشود.

🔹️برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام به لینک زیر مراجعه فرمایید.

🔗https://ihowradioastro.github.io/

-----------------------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
باشگاه نجوم اصفهان برگزار میکند:

🔸️۲۰۴امین نشست باشگاه نجوم اصفهان:

فوران های امواج گاما؛ پر انرژی ترین انفجار های کیهان


🔹️دراین نشست با سخنرانی جناب دکتر سروش شاکری عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه صنعتی اصفهان با یکی از درخشان ترین رویدادهای مشاهده شده درجهان هستی،فوران های پرتوگاما، آشنا می شویم.

🔸️فوران هایی که درفواصل فراکهکشانی روی می دهند و توزیع تصادفی در پهنه آسمان دارند و تابش آن حدود میلیون ها بار از درخشندگی انفجارهای ابرنواختری بیشتر می باشد.

🕘 زمان :چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲؛ ساعت ۵ عصر
📍مکان :سالن همایش کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان


🔴برای علاقمندان به آسمان و رازهایش
-----------------------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
🔸️ آشنایی و نحوه ی کار با تلسکوپ رصدخانه ای (تلسکوپ دانمارک )

🔹️سخنران: دکتر صدیقه سجادیان
عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان


🔸️ 🕘 زمان : یکشنبه؛ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲؛ ساعت ۱۲ الی ۱۳:۳۰

🔹️📍مکان: سالن سمینار دانشکده فیزیک


در صورت وجود سوال یا نیاز به اطلاعات بیشتر با روابط عمومی در ارتباط باشید.

-----------------------------

🔭 انجمن علمی ستاره‌شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

💫 @astronomyiut
2025/07/07 04:30:34
Back to Top
HTML Embed Code: