🔹آیا «فرصت ویژه» به «ننگ تاریخی» تبدیل می‌شود؟
🔸بلایی که اختلاف نمایندگان بر سر منطقه آزاد آورد

🔸نزدیک به سه سال از تصویب قانون ایجاد منطقه آزاد استان اردبیل می‌گذرد. قانونی که بهبود فضای کسب و کار و توسعه اقتصادی را هدف‌گذاری کرده بود. اما افسوس و صد افسوس که از بلعیدن این لقمۀ آماده هم عاجز مانده‌ایم؛ چون نه محل ایجاد منطقه آزاد استان اردبیل مشخص شده و نه ساز و کار راه‌اندازی آن. در بررسی چرایی امر متاسفانه به رد پای خودی‌ها می‌رسیم!

🔸ایجاد منطقه آزاد اردبیل منوط به انتخاب یک منطقه از چهار منطقه بیله‌سوار، گرمی، مشگین‌شهر و نمین بود اما نقطه پایان این مصوبه نقطه آغازی بر هنرنمایی نمایندگان استان در مجلس بود تا «کور آتی مینیب، کؤنده‌لن چاپالار!»

🔸سریال تلخ اظهارات ضد و نقیض آقایان که هر کدام یکی پس از دیگری حوزه انتخابیه خود را مرکز منطقه آزاد استان اعلام می‌کرد تمامی نداشت و افکار عمومی هم گیج و مبهوت نظاره‌گر ماجرا بود. برخی هم پا را فراتر نهاده و از اصلاح قانون مصوب و شروع همزمان منطقه آزاد اردبیل در چهار نقطه سخن به میان آوردند و از جسارت و رشادتشان در طی این مسیر صعب‌العبور چه‌ها که نگفتند. فتبارک الله احسن الخالقین!

🔸هر نماینده ایجاد منطقه آزاد اردبیل در جایی به غیر از حوزه انتخابیه خود را به منزله پایان عمر سیاسی خود قلمداد کرده بود و مسکوت ماندن منطقه آزاد اردبیل را بر ایجاد آن در هر شهری به غیر از شهر خود ترجیح می‌داد. پس شد آنچه شد و همچون اغلب مقاطع تاریخی، «عصبیت» بر «عقلانیت» پیروز شد تا بزرگترین فرصت توسعه استان اردبیل حالا حالاها خاک بخورد.

🔸آقایان بی‌توجه به منافع استان بر آن شدند تا از نمد منطقه آزاد استان کلاهی برای شخص خود ببافند و ناباورانه بر طبل تفرقه کوبیدند. مادران قلابی که در کمال سنگدلی فرزند نورسیده را هر یک به سویی کشیدند. آقایان نماینده که بر اساس قانون اساسی نماینده کل ملت هستند، در مقام عمل با تعصب کور فقط و فقط جمعی از کوته‌اندیشان پیرامون خود را نمایندگی کردند و برای یک دستمال، قیصریه را به آتش کشیدند!

🔸نمایندگان استان تا به امروز حفظ ظاهر می‌کردند و ضمن رد هرگونه اختلاف از وحدت مثال‌زدنی مجمع نمایندگان سخن می‌راندند. حالا در آستانه انتخابات مجلس دوازدهم پرده‌ها برافتاده و یکی پس از دیگری و به صراحت «اختلاف نمایندگان» را دلیل اصلی اجرایی نشدن قانون ایجاد منطقه آزاد اردبیل عنوان می‌کنند؛ صحت خواب آقای نماینده. چشم بسته غیب می‌گویید!

🔸این «فرصت‌سوزی آشکار» که در حال بدل شدن به یک «ننگ تاریخی» است در دوران استانداری سیدحامد عاملی در حال وقوع است. او در آزمونی دشوار قرار گرفته و زمان چندانی هم پیش رو ندارد. استاندار اردبیل برای تبرئه شدن از اتهام تضییع منافع استان، باید در اسرع وقت، بازی خطرناک نمایندگان را بر هم زده و پرقدرت و مصمم به موضوع ورود کند. عاملی باید بدون توجه به تفرقه‌افکنی‌ها و حاشیه‌سازی‌ها به صرفه‌ترین منطقه را به دولت پیشنهاد بدهد. به عنوان شخص اول اجرایی استان «تصمیم بزرگ» را اتخاذ کند و استارت منطقه آزاد اردبیل را بزند و وگرنه «یاش دا قورونون اودونا یاناجاق!»

@barayeardabil
🔹کاسبان نفاق
🔸چه کسانی از اختلاف نمایندگان سود می برند

🔸اختلاف نظر بین نمایندگان مجلس استان اردبیل در دور یازدهم اگرچه با برنامه ریزی قبلی به وجود نیامد اما دل فرصت طلبان را شاد کرد و موقعیت ذی قیمتی را برای آنها فراهم آورد.

🔸نیکزاد و موسوی به عنوان دو راس اصلی این اختلاف قرار داده شدند، دو نماینده ای که صاحب نظران ژرف اندیش به خوبی میدانند که این دو هیچ اختلاف ریشه ای و منافات عمیقی با یکدیگر ندارند بلکه در بزنگاه های مهمی به عنوان حامی و پشتیبان یکدیگر ظاهر شده و تمام قد از مواضع همدیگر دفاع می کردند.

🔸پایه اصلی این اختلاف ریشه در عملکرد و اظهارات برخی از اطرافیان نزدیک به دو کاندیدا دارد، کم نبودند اطرافیانی که به دلیل کم توانی ذهنی سیاسی اختراعاتی از خود در کنند که هیزم اصلی آتش این اختلاف را مهیا کرد.

🔸اختراع یک بزرگتر از شش شاید به نظر همان کم توان های ذهنی شاهکاری هنری می آمد، اما از عقلای آن جمع هم واکنشی درست و حسابی در جهت تکذیب و تلطیف فضا نشان داده نشد، همین امر سبب شد کم توان های ذهنی مقابل عصبی شده و با تهییج فضا در صدد مقابله و نشان دادن قدرت وارد عمل شوند، از عقلای این جمع هم واکنشی در جلوگیری از این تشنج دیده نشد.

🔸در این میان شست کاسبان نفاق خبر دار شد که چه نشسته اید که فرصت از این بهتر برای سودجویی پیدا نخواهیم کرد، پس وارد عمل شدند و با خبرچینی و خبر سازی و جریان سازی هر دو کاندیدا را تا جایی پیش بردند که نقطه فاجعه آن در انتخابات نائب رئیسی مجلس آبرو برای نمایندگان مجلس اردبیل باقی نگذاشت.

🔸به هر حال اگر جنگی نباشد چه نیازی به سرباز و سردار و حزب و دسته و حمله و دفاع خواهد بود؟ آیا نمایندگان تحت فشار و تقابل بیشتر نیاز به کمک و یارگیری دارند یا نمایندگان همدل و همراه؟ آیا نفوذ در تصمیمات نمایندگان پراکنده و پرتنش راحت تر نیست؟ دقیقا فضایی باب میل کاسبان نفاق.

🔸مگر نیکزاد و موسوی با هم پدرکشتگی داشتند که چهار سال رو در روی یکدیگر قرار بگیرند؟ سایر نمایندگان هم برای محافظت از خود هیچ حرکت مثبتی برای رفع این شرایط نکردند. کاسبان نفاق اینگونه منافع استان را به سود خودشان چهار سال تمام لگد مال کردند.

@barayeardabil
🔹چرا باید حسن نوعی اقدم را انتخاب کرد؟
🔸چون اقتصاد مهم است

🔸بدون اقتصاد همه چیز کشک است، اخلاق و معرفت و ایمان و فرهنگ و تدین و آرمان و ایدئولوژی و خلاصه همه چیز کم اهمیت و فاقد اولویت خواهد بود.

🔸اقتصاد نه با شعار نجات پیدا می کند نه با وعده تسکین می یابد، اقتصاد باید ریشه ای و بنیادی و بر اساس تخصص و علم ساخته و پرداخته شود.

🔸امروز از نانی که میخوریم تا مسجدی که می رویم تا نگاه های نگران فرزندانمان به آینده تا امنیت درآمدی و بهداشت و درمانی پدران و مادران سالخورده و حتی رویاپردازی ها و آرزوهای جوانانمان دربست زیر تیغ تیز بحران اقتصادی سلاخی می شود.

🔸نوعی اقدم نماینده ای پر انرژی جسور و سخنور و کاربلد اقتصادی است، او اقتصاد را میفهمد و راه های قانونی نجات آن را ازبر است، شاید معجزه گر اقتصاد بیمار نباشد اما دو مزیت ویژه دارد، اول از تصویب مصوبات غیر کارشناسی و من درآوردی جلوگیری می کند، دوم ایده های عملی مهمی در حوزه اقتصاد را به تصویب مجلس می رساند.

🔸طرح استخدام نیروهای حق التدریس آموزش و پرورش و آموزشیاران نهضت سوادآموزی که مصوب و تبدیل به قانون شد یکی از کارهای ارزشمند نوعی اقدم در مجلس است، یا جلوگیری از تصویب تقسیم کشور به 5 منطقه و با مرکزیت 5 استان قدرتمند که منجر به تباهی سایر استان های کم برخوردار می شد از نتایج حضور نوعی اقدم در مجلس است.

🔸اگر نوعی اقدم نبود و در برابر پیشنهاد باهنر و حداد عادل و توکلی چهره های مطرح در مجلس هفتم نمی ایستاد، الان به جای حقوق از قبل قانون نظام پرداخت هماهنگ ، مقداری سهام و دیون نسیب همه شاغلان میشد!

🔸پس اگر اقتصاد مهم است و کیفیت و رفاه زندگی مهم است بهتر است نوعی اقدم و نوعی اقدم ها را انتخاب کنیم و الی کلاهمان بیشتر از آنچه تصور می کنیم پس معرکه خواهد بود.

@barayeardabil
🔹سالار شاکر فراتر از انتظار
🔸نوبت بازیگری به کارگردان انتخاباتی رسید

🔸شاید چند ماه پیش کمتر کسی فکر می کرد که سالار شاکر در قواره یک نامزد انتخاباتی تمام عیار خود را به عرصه سیاسی استان عرضه کند.

🔸پیشترها شاکر را یک بازی گردان سیاسی پشت صحنه قدر برای اصولگرایان به یاد داریم ، مهره ای که تاثیرات مهم او در ستاد های انتخاباتی بر کسی پوشیده نیست.

🔸او اکنون فراتر از انتظار ظاهر شده و در حالی که اکثر فضای تبلیغاتی انتخاباتی استان مملو از پوپولیسم مطلق است ، شاکر از نقش تعیین کننده حقوقدان ها در مجلس سخن می گوید و عدم حضور کاربلدهای قانون در مجلس را باعث بحران های اجتماعی و اقتصادی و خاموشی جامعه مدنی میداند.

🔸در سخنرانی هایش از تغییر های مهم در ساختارهای حقوقی و قانونی به نفع مردم می گوید، صاحب گفتمان انتخاباتی است و از حمایت بخش مهمی از چهره های سرشناس استان بهره می برد.

🔸در معادلات امروز فضای انتخاباتی سالار شاکر غیر قابل چشم پوشی و جزو 5 کاندیدای اول مورد توجه در جامعه و محافل سیاسی است . شاکر فراتر از پیش بینی ها و انتظارات ظاهر شده و ماه های پیش رو توان افزایش قدرت ستاد انتخاباتی و قدرتمند تر کردن سبد رای خود را دارد.
🔹تحلیل کوتاه بر فضای انتخابات اردبیل

🔸علی نیکزاد: فعلا نگرانی چندانی برای صعود به مجلس دوازدهم ندارد، رویش های خوبی بعد از صلاحیت ها داشته و ریزش هایش متوقف شده است، دغدغه اصلی او افزایش سبد رای به حداکثر ممکن است.

🔸رضا کریمی : موج الحاق از ستادهای رد صلاحیت به ستاد کریمی ضریب چشمگیری به سبد رای او داده، دیدارهای مرتب و پرشمار او با استقبال قابل توجهی مواجه شده ، در رقابت تنگاتنگی برای کسب صدر منتخبین مجلس دوازدهم قرار دارد.

🔸غفور پاکنهاد: دیر آمده اما با دست پر، کوله باری از تجربه و روابط عمیق و تاثیر گذار در مراکز تصمیم گیری کلان کشوری دارد، جایگاه رفیع سیاسی و شخصیتی کاریزماتیک دارد، تسلط شگفت انگیزی به قوانین و چگونگی احقاق توسعه داشته اما نیازمند معرفی دقیق و درست به افکار عمومی است.

🔸رامین صادقی : صدای پای صلاحیت او به گوش می رسد، استارت فعالیت انتخاباتی او نشان میدهد سکه بازگشت بزرگ به نام او ضرب خواهد شد، شبکه ای گسترده و مویرگی از طرفداران دو آتیشه او فعال شدند و سبد رای غافلگیر کننده ای خواهد داشت.

🔸منصور حقیقت پور: تاس آمدن و نیامدن او به حوزه انتخابیه اردبیل همچنان در چرخش است، آیا او سرلیستی تهران را رها کرده و با تحمل هزینه های زیاد به اردبیل خواهد آمد یا از تهران راهی مجلس خواهد شد و هفت نماینده استان اردبیل را یاری خواهد کرد؟

🔸حسین نوری : در محافل سیاسی صحبت از بازگشت نوری به گردونه رقابت ها می شود ، بازگشت او تکلیف لیست اصولگرایان را روشن خواهد کرد، از سبد رای وفاداری برخوردار است و با یاری لیست می تواند مدعی یکی از کرسی های مجلس باشد.

🔸صدیف بدری : فعلا زیاده عرضی نیست

@barayeardabil
🔹از هارپ تا بحران برف
چرا به غر زدن علاقه مند شدیم؟

🔸بارش 30 سانت برف بهانه ی خوبی شد تا تاخ و تاز مجازی برای تحمیل واژه بحران به افکار عمومی آغاز شود.

🔸گویی بلایی آسمانی بر سر اردبیل آوار شده و عنقریب است که توده عظیمی از ملت هلاک شوند!

🔸درست است که چند سال با بارش محدود و کم برف مواجه بودیم اما اینجا اردبیل است و همگی به یاد داریم که از اواخر پاییز تا اوایل فروردین هر هفته چنین برف هایی می بارید ، 30 سانت برف که این حرفها را ندارد.

🔸حالا چه شده که با اولین بارش برف در بحرانی خیالی فرو رفتیم خدا عالم است، افراط در احساس مطالبه گری، منطق پرسش از مسئولان را هم کور کرده است.

🔸انگار نوعی سوسولیسم بر اظهار نظر ها حاکم شده ، فرمایشات سطحی با توقعات الکی ، چون فلانی قدم زنان نتوانسته برود نان تازه بخرد پس مسئولان بی کفایت هستند، چون یارو نتوانسته خودرو خود را از پارکینگ خارج و در شهر دور دور کند پس با بحرانی عظیم روبرو شدیم، چون فلانی در سربالایی کوچه سُر خورده پس نیازمند امداد رسانی از آسمان و زمین و بد و بیراه گفتن و متهم کردن همه عوامل برف روبی شدیم.

🔸معلوم است که کیفیت خدمات رسانی شهری در حد اعلای مطلوب قرار ندارد. اما در کجای دنیا می توانند در یک چشم بر هم زدن کل شهر را از 30 سانت بارش، برف روبی کنند؟! در خود آمریکا و اروپا هم چنین چیزی میسر نیست.

🔸ما علاقه شدیدی به غر زدن پیدا کردیم، تا دو روز پیش با انواع تصاویر و استنادات از پروژه هارپ ، غر می زدیم که کو بارش؟ حتما توطئه ای در کار است! امروز هم با تمام توان غر میزنیم که این چه بارشی است که ما را با بحران مواجه کرده ، حتما بی کفایتی در کار است!

🔸متاسفانه توپیدن به هر درست و غلطی در فضای مجازی مد روز است و همه گیری آن باعث شده موضوع مهمی مثل مطالبه عمومی برای توسعه همه جانبه و کلان، در لابلای این غر زدن های روزمره و سطحی گم شود.

@barayeardabil
🔹رضا کریمی تنها صدای متفاوت
🔸تقابل اندک سالاران با کمپین انتخاباتی برای مردم

🔸رضا کریمی تنها کاندیدایی از جبهه مخالفان اندک سالاری است که توانست در مرحله اول صلاحیت خود را اخذ کند و در گردونه رقابتهای مجلس دوازدهم باقی بماند.

🔸سیاست ورزان اصیل و اندیشمند به خوبی میدانند که اگر لکه ای ناچیز هم در پرونده کریمی وجود داشت بدون لحظه ای درنگ صلاحیت او مورد تردید قرار می گرفت.

🔸همین پاکدستی و اهل معامله نبودن کریمی باعث شده که برخی مخالفان قسم خورده از هیچگونه کوششی برای غبارآلود کردن فضای قدرتمند انتخاباتی پیرامون او دریغ نکنند.

🔸چرا که اندک افرادی که با خیال زد و بند در کمپین انتخاباتی او در مجلس دهم او نفوذ و فرصت طلبانه مترصد بهره مند شدن بودند ، سرشان بی کلاه ماند و دیدند که رضا کریمی کاملا متفاوت با روند خدمتگزاری منتخبین به در خواست های ناثواب ستادی عمل می کند.

🔸طیف دوم مخالف رضا کریمی را اندک سالاران تشکیل میدهند که همپوشانی عجیبی با طمعکاران بی بهره طیف اول دارد، اندک سالاران به هیچ عنوان حاضر نیستند به غیر از منویات آنها صدای دیگری شنیده شود.

🔸اندک سالارها نه تنها دوست ندارند او راهی مجلس دوازدهم شود بلکه با تمام توان در جهت تضعیف او علی الخصوص از طریق لشکر سایبری و فضا سازی مجازی به تلاش های بی فایده خود ادامه میدهند.

🔸علی رغم همه این بدخواهی ها رضا کریمی در موقعیتی از انتخابات مجلس دوازدهم قرار گرفته که از مرحله یکی از منتخبین بودن عبور کرده و اکنون به کسب بیشترین آرا و منتخب اول حوزه انتخابیه خود می اندیشد .

🔸شاهد این موضوع نیز فوج پیوستن اعضای ستادی کاندیداهای رد صلاحیت شده به ستاد کریمی و نشست هایی که با استقبال بی نظیر مردمی انجام میگیرد است.

🔸به هر روی رضا کریمی تنها صدای متفاوت خارج از گردونه اندک سالاران و رقابت های درون جناحی آنان است که در انتخابات مجلس حضور دارد و پیروزی او می تواند تصمیمات یک سویه در آینده را به نفع مردم معتدل و تغییر دهد.

@barayeardabil
🔹سلطان در تله آفساید
🔸قایق انتخاباتی #نیکزاد به گل نشست

🔸دو هفته مانده به انتخابات قایق موج ندیده ستاد نیکزاد با سونامی های سهمگینی روبرو شده است. اکنون ناخدای طوفان ندیده با این سکان در هم شکسته به کدام ساحل خواهد رسید؟

🔸درست در لحظه ای که انصار نیکزاد یک گوشه ای لم داده و بازی از پیش برنده شده را روی کاغذ برای همدیگر توضیح می دادند و آماده هورا کشیدن در 11 اسفند میشدند پیشانی این تیم در تله آفساید گیر کرده است.

🔸زمان رو به اتمام است و نیمکت مشوش و هزار مربی مشغول شمردن مشکلاتی است که علی الحساب هیچ ربطی به بازی داخل زمین نداشته و تاثیری در نتیجه نخواهد داشت.

🔸ستادی که با نخ های نازک بافته شده از رویای پست و مقام به هم متصل بود با تلنگر انتشار یک فایل صوتی از هم گسیخته است و آنچه بر جای مانده تشکیک و بدبینی ستادیون نیکزاد حتی از بغل دستی خود است که مبادی فایلی در حال ضبط باشد.

🔸ادعاهای کاندیداهای رد صلاحیت شده مبنی بر نقش نیکزاد در گزارش هایی که به رد صلاحیت آنها انجامیده ، جبهه ای بسیار قوی در برابر او ایجاد کرده است ، جبهه ای که با انتخاب شدن هیچ کاندیدایی کاری ندارد، هدف آن فقط عدم موفقیت نیکزاد در انتخابات پیش روست.

🔸غرور کاذب برگرفته از پیروزی بی دغدغه نیز باعث شده نیکزاد از پاسخگویی سهم چندانی نداشته باشد، افکار عمومی همچنان منتظر پاسخ به انتصابات بی حد و حصر و دستاورد جناب چهره ملی در این 4 سال نمایندگی است.

🔸نه تنها یک نطق در دفاع از حقوق مردم از نیکزاد در دسترس نیست بلکه آنچه به عنوان عملکرد و کتاب معرفی می شود در حد یک نماینده بسیار معمولی هم نیست چه رسد به نماینده مثلا ملی!

@barayeardabil
تنهاترین کاندیدا اگر...

اگر نیکزاد همین امشب به ستادش اعلام کند هیچکدام از عوامل ستاد در صورت پیروزی او پست و مقامی دریافت نخواهند کرد فردا صبح تنهاترین کاندیدای تاریخ انتخابات اردبیل خواهد شد .

@barayeardabil
🔹باید دید زور کدام یک بیشتر است

🔸آیا سبد رای تشنگان پست و مقام قوی تر خواهد بود و چهار سال آینده را با سونامی دوم انتصابات سپری خواهیم کرد؟
🔸یا سبد رای عموم مردمی که تشنه شایسته گزینی هستند تا مشکلات ناشی از چهار سال انتصابات گسترده مرتفع شود؟

🔸نماینده خواص یا نماینده ملت، مسئله این است!

@barayeardabil
🔹مگر سلطان به رعیت جواب می دهد؟


@barayeardabil
🔹4 روز طلایی
🔸بررسی اجمالی فضای انتخابات اردبیل

🔸رضا کریمی : سیر صعودی رضا کریمی هم اکنون در اوج قرار دارد و فقط کافی است وی در 4 روز آینده این فضا را حفظ کرده و در اوج بماند، پیوستن تصاعدی اقشار مختلف ، احزاب و چهره های سیاسی دومینو وار به پیش می رود، تارگت کریمی کسب رای اول حوزه انتخابیه است و در صورت حفظ حال و هوای پرشور کمپین خود موفقیت در دسترس اوست. او نماینده شایسته ای برای مردم در مجلس دهم بوده و صاحب گفتمان و تنها صدای متفاوت این دوره انتخابات است.

🔸حسین نوری: سبقت نوری از سایر کاندیداهای مدعی آنها را غافلگیر کرده است ، شاید اگر تصور میکردند که نوری با این حجم از استقبال روبرو می شود خیلی پیش تر به فکر چاره می بودند! حمایت رای های خاکستری و سبد های رایی که سایر کاندیداها وقعی به آنها نمی نهادند نوری را به یکی از مدعیان اصلی منتخب روز 12 اسفند از حوزه انتخابیه اردبیل تبدیل کرده است. 4 روز باقی مانده برای نوری بسیار حیاتی خواهد بود.

🔸صدیف بدری : آرام و متین اما عمیق و گسترده پیش می رود، بیشتر صاحب نظران بر روی تکرار سه باره او در مجلس توافق نظر دارند ، مقاومت خاصی از سوی هیچ تشکل موثر انتخاباتی بر روی بدری نیست ، هر کسی بخواهد سه کاندیدای احتمالی منتخب حوزه اردبیل را بشمارد قطعا یکی از انگشتانش را برای بدری خم خواهد کرد. او در تمام سبد های رای سهم دارد ، با همین فرمان 4 روز دیگر باید بدری را سناتور بدری صدا کرد.

🔸سالار شاکر: دنده معکوس او بعد از صلاحیت سرعت قابل توجهی به کمپین انتخاباتی وی بخشید، شاکر طرفداران دو آتشه ای و پرشوری دارد که همه جوره پای او ایستاده اند، بنظر میرسد فضای حاکم بر کمپین انتخاباتی او چنان پیش می رود که شاکر تا آخرین فشنگ انتخاباتی در عرصه رقابت خواهد جنگید. این انتخابات برای او حیثیتی شده ، شاکر باید از هر دقیقه 4 روز باقی مانده حداکثر استفاده را نماید.

🔸احد بیوته: طرفداران خاص خود را دارد و به همان اندازه نیز مخالفان قطعی ، اما با تمام توان در حال رقابت است ، رسیدن او به سقف رایی که راهی مجلس شود کمی بعید به نظر می رسد اما برای او فقط غیرممکن غیرممکن است ، صندوق های اردبیل خاطراتی ثبت کردند که ثابت می کند کار نشد ندارد. بیوته در 4 روز باقی مانده باید برگه های آسی را رو کرده و سبد رای خود را رشد دهد.

🔸علی نیکزاد: با چو انداختن «چیخیب اوتوروب » مدتی توانست از زیر بار سلطان انتصابات رهایی یابد، اما نماینده باید در برابر مردم تعظیم کند با گردنی افراشته نمی شود دلها را تسخیر کرد. از همین روی دوباره با اوج گیری انتقادات به گوشه رینگ رانده شده و راند آخر برای او بسیار نفسگیر خواهد بود، فعلا شبکه ای از مدیونین به نیکزاد و جمعیتی از امیدواران به مدیون شدن شرایط کمپین او مخصوصا بعد از انتشار فایل صوتی را مدیریت می کنند، در چهار روز آینده باید تلاش کند از زیر فشار افکار عمومی خود را خلاص کند.

@barayeardabil
🔹4 روز طلایی
🔸بررسی اجمالی فضای انتخابات اردبیل

https://www.tg-me.com/barayeardabil/2858 اینجا بخوانید


@barayeardabil
بوردا دنئیب قونشودا یومورتدی


اینجا بخوانید https://www.instagram.com/p/C32kY32ODD5/?igsh=MTI5cGg2NmgyZHRpbQ==


@barayeardabil
🔹همیشه در دسترس

حمید رستمی

🔸سپهر سیاسی ایران آکنده از آدم‌های ابن الوقت اپورتونیست سیاست زده خود بزرگ‌پنداری است که هر چهار سال یک بار به مردم فلک زده ای که هیچ چاره ای جز باور کردن شعارهای پوپولیستی و امکان ناپذیر این عده، برای رهایی حداقلی از تنگناهای متعدد اقتصادی و اجتماعی ندارند رجوع می کنند و بعد از در آغوش کشیدن شاهد پیروزی از همان فردای روز جمعه موعود تلفن ها را خاموش کرده و و حال اساسی به جیب و اعوان و انصار نزدیک داده و به ریش خلق الله می خندند تا چهار سال دگر که گذر پوست کلفتشان به دباغ خانه ضعفا بیفتد و باز با ترفندی دل و دین شان دزدیده و سبز نشینی خویش را تمدید کنند.

🔸در این میان گاه آدم‌های شریفی هم پیدا می شوند که هیچ نسبتی با این قواعد بازی ندارند و سعی دارند که نان ذات پاک و دل بی غل و غش خویش خورند و آن خلق و خوی سنتی را حفظ کرده و قبل و بعد و حین وکالت برای شان تفاوت چندانی با هم ندارد و تلاش می کنند ارتباطشان با قشر زحمت کش و آسیب پذیر بی صدا در جامعه حفظ شده و دست کم گوش شنوایی برای دردها و آلام ریز و درشت و چشم بینایی برای درک صحیح معضلات جامعه و زبان گویایی برای فریاد زدن ناملایمات و نگاه نامتوازن داشته باشند که ماهیت وجودی و مشروعیت اخلاقی سیاسی اشان را از موجودیت این قشر وام گرفته اند.

🔸مهندس رضا کریمی یکی از آن معدودترینهاست که هنوز می خواهد اثبات کند که زمانه مرام و مردانگی و مردمداری برنیفتاده و می شود در این اتاق تنگ و تاریک جایی و شب تیره جایی پیدا کرد و قبای ژنده دردمندی ملتی را آویزان کرد.

🔸اویی که ۱۲ سال پیش با یک رای غافلگیر کننده متکی به شخصیت خود و اطرافیانش بدون وام گرفتن از هیچ گروه سیاسی و ایدئولوژیک هرچند به صندلی وکالت نرسید ولی برای دور بعد اسم خود را در بین مدعیان یادداشت کرد تا ۴ سال بعد راه چندان سختی برای رفتن به بهارستان نداشته باشد.

🔸در روزی از روزهای وکالت که سرش حسابی شلوغ بود برای نخستین بار در دفترش مهمان یک استکان چای شده بودم. اشاره کردم که این اولین دیدار چهره به چهره ماست اما خیلی زود تصحیح کرد و یادآور شد که چند سال پیش با عارف شیرزاد (پیشکسوت مطبوعاتی) در استانداری هم همراه چند نفر به اتاقم آمده بودید. از این حجم از قوت حافظه انگشت حیرت به دندان عقل گزیدم که چگونه دیداری که بیشتر گفتگوی حاج عارف با او بود و من در گوشه ای نشسته و منتظر اتمام گفتگو و رفتن پی بخت خود بودم و اصلاً یادم رفته بود آن روز را، با چنان دقتی به خاطر داشته باشد و در حالی که آن روز شاید ۱۰ کلمه هم حرفی با هم رد و بدل نکردیم .

🔸چند روز بعد به بهانه بازدید از یک پروژه احداث پست برق برای یک صبح زمستانی سخت دعوتش کردم و با آغوش باز پذیرفت. نه قراول داشت و نه یساول! با دوستانه ترین حالت ممکن ساعت ۶ صبح یخبندان اردبیل با ماشین خود به دنبالش رفتم. با بزرگواری و سر ساعت و بدون هیچ تکبری آمد و مثل دو تا دوست قدیمی بگو و بخند، ۳۰ کیلومتر تا خارج از شهر رفتیم و کار به سامان رسید.

🔸او همان رضا کریمی قبل از نمایندگی بود با صفا و صمیمیت و پاکدستی و مواظبت از اعتبار بیشتر که این اعتبار و خوشنامی در این زمانه به راحتی به دست نمی آید بخصوص بدون باج دادن به کسی و قولهای الکی دادن و آسمان به ریسمان بافتن و تقسیم پستهای مدیریتی چون گوشت قربانی بین در و همسایه!

🔸چند روز پیش پرواز اردبیل تهران مقدور نشد و با منصور (پسر دایی ام) تصادفا از جلوی ستادش عبور کردیم. یک ندای غریب و درونی گفت که سری به دوستت بزن! با کمترین امید داخل شدیم و سرگرداندیم. همه آدم‌های نا آشنای پای کار بودند. در غربت ستاد از کسی پرسیدم مهندس رضا کریمی اینجا نیست؟ گفت آنجاست مگر نمی بینی؟

🔸از آن حجم از بی آلایشی و خلوص تعجب کردم در حالی که همگنانش در ماشینهای ضد گلوله با شیشه دودی از این روستا به آن روستا می روند و پشت سر قطاری از ماشینهای اجاره ای را روان کرده اند و گرد و خاک ماشینهایشان ۳ ساعت بعد هم فرو نمی نشیند او روی صندلی انتظار سالن ستادش با نزدیکان نشسته و گپ می زند.

🔸این همان رضا کریمی تغییر ناپذیر ماست که در ۱۲ سال اخیر نه در منش و خوی و خصلت و نه در رفتارهای سیاسی کمترین تغییری نکرد و پایمردانه سر مواضعش ایستاده و از مرد  میهن آبادی میگوید کسی که همیشه یک گوشی در دسترس دارد که میتوان آزادانه ارتباط گرفته و درد دل کنید و او هم در هر لباسی همیشه مثل یک دوست خوب برای تک تک آدمهایی که به در بسته خورده اند و کارشان گیر است زمان میگذارد و در بعد کلان هم از عقلانیتی میگوید که سالهاست از قوه تقنینی کشور رخت بربسته.

🔸به قول یکی از دوستان، فقط مهندس رضا کریمی می‌تواند در پاکدستی و صداقت جا پای جای مرحوم دکتر نایبی شهردار و نماینده قدیم اردبیل بگذارد و بس!

@barayeardabil
🔹نتیجه انتخابات اردبیل چند نکته جالب توجه دارد:

🔸اول:نتیجه نهایی انتخابات توسط دو سبد رای محلات 13 گانه و مغانی های مقیم اردبیل رقم زده می شود، سایر سبد های رای به قول معروف رفتن قاطی باقالیا و زین پس محلی از اعراب نخواهند داشت و حکم تزئینی در انتخابت ها خواهد داشت.

🔸دوم: 50 درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند و بخش قابل توجهی از آنها نه تنها به تکرار شرایط موجود رای دوباره داده و وضعیت کنونی را تایید کردند بلکه احتمالا بدتر شدن وضعیت کنونی نیز برایشان فاقد اهمیت بوده است.

🔸سوم : 50 درصد از واجدین شرایط که در رای گیری شرکت نکردند احتمالا از وضعیت موجود راضی بوده و تلاش برای تغییر آن را ضروری ندانستند، بنظر میرسد این دسته آمادگی لازم را برای بدتر شدن احتمالی وضعیت کنونی را داشته اند.

🔸چهارم : شاید فقط درصد ناچیزی از رای دهندگان اقدام به انتخاب کاندیدایی کرده باشند که توانایی تغییر شرایط کنونی را داشته باشد، این طیف گرچه عاقلانه و هوشمندانه رای داده اند اما به دلیل قلت باید نان تصمیمات اکثریت قهرکننده و تایید کنندگان وضع موجود را نوش جان کنند.

🔸پنجم : سیاست هر خانواده یک کاندیدا به صورت معجزه آسایی درست عمل میکند و به قول برنامه نویس ها به کدی که کار میکند نباید دست زد، دقیقا معلوم نیست چه فعل و انفعالی در مغز این طیف از کاندیداها اتفاق می افتاد که با 1000 رای تا انتهای انتخابات سلحشورانه حضور دارند، اما خاصیت هایی چون افزایش آمار و مشارکت و سرشکن کردن آرای کاندیداهایی که حضورشان در مجلس زیاد هم ضروری نیست را نمیتوان نادیده گرفت.

🔸ششم: همانطور که قبلا که اشاره شده بود پوپولیسم و پول نقشی غیر قابل انکار دارند که وقتی با ناآگاهی و شوخی گرفتن امر مهمی چون انتخابات مخلوط می شود کار را تمام می کند.

🔸در پایان باید به هر طیف رای دهندگان و قهر کنندگان گفت : ایام به کام و توفیقات مستدام !

@barayeardabil
💢« نه» به خیانت و نفاق / تیرخلاص ۱۱ اسفند به تزلزل هویت سیاسی

✍️ فرهاد عبدالعلی پور
عضو جبهه اصلاحات استان اردبیل 


🔹یادم هست سالها پیش با پدر مرحومم در مورد مفهوم «کیشی» بودن صحبت میکردیم. من در عالم کودکی معتقد بودم «کیشی» یعنی مرد بودن ولی از نظر پدرم مفهوم اصلی «کیشی»یعنی مرام، سلوک ، کیش و مکتب اخلاقی داشتن، و رفته رفته این تعریف پدر از مردانگی در جریان اتفاقات زندگی اجتماعی بیشتر برای من آشکارتر شد.

🔹به دور از نگرش سیاسی و تحلیل عدم ارائه لیست توسط جبهه اصلاحات استان، با نگاهی ریزبینانه به برخی مسائل و اتفاقات میتوان نتیجه گرفت که عده ای خواص که در گذشته نام و آوازه ای برای خود داشتند در ۱۱ اسفند ماه هم بازنده اخلاق و مکتب مردانگی بودند، هم بازنده سیاست و هم روسیاه در برابر مردم.

🔹 در حوزه گرمی فعل و انفعالات سیاسی از همان اول دستخوش حواشی قابل توجهی شد و در نتیجه آرا هم، مردم به پشت کردن به اصول و عقاید «نه» بزرگ گفتند و شاید این رویداد، شروع حیات سیاسی جدیدی در این منطقه باشد.

🔹 در حوزه خلخال  و کوثر، زیر و رو کشی ها سیاسی و یا به اصطلاح «دورویی» و دوزیستی سیاسی برخی کاندیداهای مطرح نتیجه نداد،  و آنچیزی به نتیجه و سرانجام رسید که خط بطلانی بر اینگونه رفتارها و کنشهای مثلا زیرکانه بود.

🔹در حوزه مشکین شهر ، رای و نتیجه نهایی، «غرور و خودخواهی» استاد سیاست را به مانند شیشه خرد کرد و درس عبرتی برای دیگر افراد شد.

🔹 در حوزه پارس آباد هم «بی ادبی و فرصت طلبی » راه بجایی نبرد و همچنان اصالت رفتار و شخصیت به دور از هرگونه گرایش سیاسی مورد توجه مردم قرار گرفت.

🔹و در نهایت در حوزه اردبیل ، نمین،نیر و سرعین، رد صلاحیت برنامه ریزی شده و تلاش درجهت کاندیدا تراشی برای جبهه اصلاحات آنهم نه با متر و ملاک مشخص بلکه بصورت مهندسی شده و تلاش برای تخریب این جناح سیاسی، با سد بزرگی روبرو شد تا کاهش آرای مردم درس عبرتی برای همه باشد.

🔹اما سخنی با منتخب اول  اردبیل، افت محسوس میزان رای  شما  نسبت به  ادوار گذشته، حکایت از نبود کارنامه درخشان و قابل قبولتان در دوره یازدهم دارد. باید بدانید انتخاب شما بخاطر کارایی و یا اقبال افکار عمومی نسبت به کارنامه و برنامه تان نبوده ، اگر افرادی همچون محمد فیضی ، کمال الدین پیرموذن ، حسن نوعی اقدم و بهروز اسکندپور در این مسیر رد صلاحیت نمیشدند شاید الان اسم شما هم‌ جز حذف شدگان بود.

🔸 و در آخر، یادمان باشد؛ اصالت و مکتب مردانگی غیر قابل خرید و فروش است .راه درست فقط راه مردم است و لاغیر. این انتخابات تلنگری بود برای همه ما که بدانیم مردم همیشه چندین قدم جلوتر از افکار ما بوده اند و تاریخ انقضای حرکت های حذفی، دورویی و پوپولیستی به اتمام رسیده است.
🔹پدیده های انتخابات مجلس دوازدهم

🔸حسین نوری :
در حالی که بیشتر صاحب نظران انتخاباتی در روزهای آخر انتخابات نوری را در معادلات خود محاسبه نمی کردند اما او توانست رای قابل توجه و شایسته ای را کسب کند.
آرای نوری از آن روی حائز اهمیت است که لیدرهای شعبده باز انتخاباتی و پیمانکاران معجزه گر و سرمایه داران شرط بند هیچ جایگاهی در ستاد انتخاباتی او نداشتند، هیچگونه رای کور قبیله ای و طایفه ای در سبد رای او نبود و از مواضع پوپولیستی هیجان برانگیز و اظهارات رادیکالی دوری کرد.
نوری بدون هزینه های کلان برای ستادهای آنچنانی و پوستر و کارناوال و مجالس پر زرق و برق و ردیف کردن طرفداران اتوبوسی، آرای پاکی به دست آورد که با دور دوم انتخابات تنها دو هزار رای فاصله داشت. او بدون بهره مندی از مزایای آرای پست و مقام های قبلی و بدون پیشینه انتخاباتی در عرصه انتخابات حضور یافت و خوش درخشید.

🔸براتعلی شوقی:
با اینکه پیشینه شهرداری در مناطق و خود شهر نمین و رضایت مندی مردم از عملکرد وی پشتوانه قدرتمندی برای او بود اما بسیار فراتر از پیش بینی ها ظاهر شد و توانست رای بسیار خوبی را کسب کند.
مواضع تند او و شجاعتش در اظهارات انتخاباتی توجه ها را به سوی وی جلب کرد ولی بحث صلاحیت اوج گیری او را به تاخیر انداخت و رشد آرای شوقی را به حد نصاب نرساند .
گرچه ضعف تبلیغاتی و عدم معرفی او به سبد های رای دیگر مناطق حوزه انتخابیه آرای شوقی را کاهش داد اما با این حال او پدیده منحصر بفرد این دوره از انتخابات بود.

@barayeardabil
2024/04/27 06:59:29
Back to Top
HTML Embed Code: