Telegram Web Link
🔴 دادگاه تجدیدنظر حکم ژینا مدرس گرجی را به دو سال و چهار ماه زندان در سنندج تبدیل کرد.

📌حکم اولیه ژینا ۲۱ سال زندان (ده سال اجرایی) در تبعید در شهر همدان بود./ کانون زنان ایرانی

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
🔴 مصاحبه با خانم‌ها آذر منصوری، مریم باقی و مریم بهادری در خصوص مشارکت سیاسی زنان

✍🏻 موژان اشرفی

📌در آخرین گام برای بررسی علل و موانع مشارکت سیاسی زنان در ایران به سراغ سه تن از زنان کنش‌گر سیاسی و پژوهش‌گر در این رابطه رفتیم تا این مسئله را از نگاه آنان نیز بررسی کنیم. هر چند این مصاحبه‌ها به صورت جداگانه انجام گرفت برای سهولت بیشتر مقایسه پاسخ‌ها، آن‌ها را در کنار هم قرار دادیم.

۱.   اصلی ترین موانع مشارکت سیاسی زنان را چه می دانید؟

۲.  برای رفع این موانع چه راهکارهایی وجود دارند؟

۳.   امروزه شاهد شکاف جنسیتی عمیقی در ایران هستیم، اصلی ترین عوامل از نظر شما کدامند؟

۴.  چه عواملی در کاهش شکاف جنسیتی موثرند؟

۵.  راهکارهای ترغیب زنان به مشارکت و افزایش مشارکت سیاسی زنان کدام اند؟

۶.    در فضای امروز ایران شاهد کنشگری پررنگ غیر رسمی زنان در جامعه هستیم برخلاف کنش گری رسمی، به نظر شما علت چیست ؟ و چه عواملی موجب تقویت کنشگری رسمی می شود؟

۷.  فعالیت زنان در احزاب غیر حکومتی هم می توان گفت نسبت به مردان بالا نیست. به نظر شما چرا؟ چه راه حل هایی دارید؟


👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.


@swhriran
👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
🔴 بیماری مرگباری که در ایران مخفی‌کاری می‌شود!

📌زگیل تناسلی در ایران سانسور می‌شود؛ آمار وزارت بهداشت از مبتلایان به HPV با تجربه پزشکان همخوانی ندارد. در خیابان‌ها، مدارس، روزنامه‌ها، زیرنویس‌ برنامه‌های تلویزیونی، آموزش‌های همگانی، حتی در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها تقریبا هیچ‌چیز درباره HPV نمی‌بینید.

📌وزارت بهداشت ایران مدعی است که تنها هشت درصد مردم کشور به HPV مبتلا هستند اما ساناز گودرزی، پزشک زنان که در تهران ساکن است، به این آمار اعتقادی ندارد و می‌گوید که هر روز با تعداد زیادی از آنها سر‌و‌کار دارد و سال به سال هم بیشتر می‌شوند. هرچند او اعتقاد دارد بسیاری از بیماران با تقویت سیستم ایمنی بدن خود‌به‌خود مداوا می‌شوند و برای معالجه سراغ پزشکان نمی‌روند.

📌مژگان کریمی‌زارچی، متخصص زنان و فوق تخصص سرطان‌‎های زنان و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و رئیس بخش زنان بیمارستان فیروزگر، می‌گوید که ۹۶ درصد موارد ابتلا به زگیل تناسلی از طریق تماس جنسی است و چهار درصد دیگر برای احتمالاتی در نظر گرفته می‌شود که هنوز اثبات نشده‌اند. /شرق

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
🔴 پانته‌آ بهرام و مهتاب نصیرپور بدون حجاب در فستیوال هنری مهر در دبی شرکت کردند.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👏82👎1🔥1
🔴 مطهره گونه‌ای، فعال دانشجویی بازداشت شد

📌علت بازداشت مطهره گونه‌ای اجرای حکم یک سال حبس او است./ایران‌تایمز

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
😁1💔1
🔴 تقدم مردان بر زنان!

📍درباره تاثیر نابرابری جنسیتی بر بازار کار


✍🏻 هلیا عبدالله‌زاده

📌نگرش متفاوت به زنان و مردان در طیف وسیعی از حوزه‌ها ازجمله نامزدی در انتخابات سیاسی، حضور در احزاب یا برنامه‌ها، مشارکت در بازار کار، میزان دستمزد یا حق بهره‌مندی از فرصت‌های مختلف، عاملی است که سبب شکل‌گیری شکاف جنسیتی می‌شود. از منظر اقتصاد این شکاف را می‌توان در حوزه‌هایی مانند فرصت‌های اشتغال، میزان دستمزد، مشارکت در بازار کار و تفکیک جنسیتی مشاغل به وضوح مشاهده کرد. در نقطه مقابل، برابری جنسیتی تنها زمانی حاصل می‌شود که افراد صرف‌نظر از اینکه مرد باشند یا زن، بتوانند به منابع، فرصت‌ها و پاداش‌های یکسانی دسترسی پیدا کنند و از آن بهره‌مند شوند. در دهه‌های اخیر بسیاری از کشورها ازجمله کشورهای حوزه اسکاندیناوی یا استرالیا در ایجاد برابری‌های جنسیتی، به‌ویژه در زمینه آموزش و کار، پیشرفت قابل‌ ملاحظه‌ای داشته‌اند. با وجود این، هنوز هم زنان کمتر از مردان حقوق می‌گیرند و کمتر احتمال دارد بتوانند از فرصت‌های ارتقای شغلی بهره ببرند و به همین سبب، به‌خصوص در کشورهای توسعه‌نیافته، بسیار محتمل است که سال‌های پایانی عمر خود را در فقر و تنگدستی سپری کنند. با وجود این ، هنوز هم برای اکثر مردان دشوار است که از سیاست‌های دوستدار خانواده تبعیت کنند و در مقابل مشکلات و حواشی اشتغال همسران خود انعطاف‌پذیرتر باشند.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍1
🔴 چالش‌های زنان برای مطابقت خود با مفهوم نامأنوس «کنسرت بانوان»

✍🏻 نرگس کیانی | خبرنگار گروه فرهنگ

📌انتشار خبر برگزاری کنسرت گروه موسیقی «نهال» به سرپرستی لیلا نجفی «ویژه بانوان»، از ساعت ۱۴ روز جمعه ۲۰ مهرماه در تالار وحدت تازه کننده داغی کهنه است؛ داغ برگـاری مفهوم نامانوس «کنسرت بانوان» در صلات ظهر

📌از زاویه دید متخصص‌ترین اساتید آواز هم صبح تا ظهر زمان مناسبی برای آواز خواندن نیست و احتمال اینکه جسم خواننده به یاری او نیاید بسیار است

📌مشخص نیست چرا از زنان شنونده این‌قبیل کنسرت‌ها انتظار می‌رود برخالف شنوندگان کنسرت‌های خوانندگان مرد، اشتیاقی به حضور در اجرایی زنده در میانه روز داشته باشند؟

📌اینکه چرا خوانندگان زن باید پیش از تاریکی هوا روی صحنه بروند سوالی است که پاسخ به آن را تنها می‌توان با زهرخندی، اینگونه داد که لابد به زعم متولیان دولتی حوزه موسیقی، شنوندگان آواز این زنان، باید پیش از تاریکی هوا به خانه‌هایشان بازگشته باشند./ هم میهن

👈🏻 ادامه مطلب در لینک زیر:

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-22699

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍2
🔴در حاشیه‌بودگی

✍🏻 سبا قنبری

📌ذهنیت در حال گذار، رو به جلو و توسعه‌یافته زن ایرانی به واسطه ورود موفقیت‌آمیز به دانشگاه، تلاش برای ورود به بازار کار علی‌رغم موانع متعدد ساختاری و شکل گرفتن مباحث برابری جنسیتی و فمینیسم در جامعه در تقابل با واقعیت حقوقی و اجتماعی او قرار دارد. به بیانی ساده‌تر ذهنیت زنان خیلی جلوتر از وضعیت حقوقی و اجتماعی آنان است.

📌زنان انتظارت و مطالبات جدیدی دارند که نظام سیاسی پاسخگوی آنان نیست. این شکاف و فاصله ایجاد شده یک احساس نادیده‌انگاری و در حاشیه‌بودگی را در زنان ایجاد کرده است. به نحوی که زنان عمیقا احساس بی‌عدالتی و تبعیض‌های جنسیتی را در زیست روزمره خود احساس می‌کنند. تبعیض‌هایی که هم در سپهر خصوصی و هم در سپهر عمومی بر سر راه زنان قرار دارد.

📌در قلمرو خصوصی قوانینی که ضد عاملیت، ضد فاعلیت و ضدسوژگی زنان هستند عملا جایگاه در حاشیه‌بودگی زنان را حفظ و تثبیت می کنند. قوانینی که به زن می‌فهمانند تو بالغ نیستی و این مردان هستند که باید در مورد تمامی امورات مهم زندگی‌ات تصمیم بگیرند.

📌در قلمرو عمومی عدم دسترسی به فرصت‌های شغلی برابر، عدم دسترسی به فرصت‌های سیاسی، نابرابری در دریافت دستمزد و حقوق، نداشتن حق انتخاب در تعیین پوشش موردنظر و به طور کلی محدودیت‌هایی که زنان به عنوان مثال در حوزه ورزش، موسیقی و … با آن مواجه هستند نمونه‌ای از شکاف میان ذهنیت با عینیت حقوقی و اجتماعی زنان است. هم‌چنین کودک همسری، قتل‌های ناموسی و تعلل در تصویب قوانینی که دارای بازدارندگی در برابر چنین فجایعی باشند مطابق با انتظارات زنان نیست.

📌درهم‌تنیدگی این دو عرصه باعث شده تا به صورت زنجیروار موقعیت فرودست زنان حفظ شود. به عنوان‌ مثال نابرابری ارث بین فرزند دختر و پسر در خانواده عملا زنان را از سرمایه اقتصادی خانوادگی به مقدار قابل توجهی محروم می‌کند و این عامل در کنار این امر که نظام حقوقی حق اشتغال زنان را منوط به اجازه مردان می‌کند، فرصت حضور زنان در بازار کار مردانه ایران را با محدودیت‌های جدی مواجه می‌کند. به نحوی که در برخی تحلیل‌های موجود از زنان در بازار کار ایران تحت عنوان «حاشیه‌نشینان تحصیل کرده» یاد می‌شود.

📌ذهنیت جدید زنان در سایه گذار هویتی رخ داده که از ویژگی‌های اصلی آن بازاندیشی در ارزش‌ها و هنجارهای رسمی است در تقابل با نظام هنجاری سنتی دارد. این ذهنیت جدید آن‌چه را که نهاد دین و سنت آمرانه به آن دیکته می‌کند به راحتی نمی‌پذیرد، نقش‌های جنسیتی را بایدی در زندگی خود نمی‌داند و در یک معنا حق انتخاب و اختیار را که همواره و به شیوه‌های گوناگون از زنان سلب شده است، مطالبه می‌کند.

📌انتظارات جدید شکل گرفته در زنان سبب شده است تا به صورت فردی در جهت تلاش برای تغییر وضعیت خود اقدام کنند. تقاضای درج شروط ضمن عقد هنگام ازدواج، ایستادگی در برابر مردسالاری خانوادگی و تلاش برای تغییر دادن نگرش‌های ضد زن، استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص اینستاگرام برای کسب و کارهای اینترنتی نمونه‌ای از اقدام‌های فردی زنان است.

📌مردسالاری نهادینه شده در کنار حقوق نابرابر اجتماعی عملا زیست روزمره زنان را به عرصه‌ای برای مبارزه، مقاومت و تلاش برای افزایش آگاهی جنسیتی جامعه تبدیل کرده است.

@womenstudiesisaorg
👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
🔴 روایتی از زندگی زنان کولبر در میان پژوهش‌‏های اجتماعی ایران
زنان کولبر در تقاطع رنج

✍🏻 سارا سبزی

📌«یکی از زنان کولبری که با آنها صحبت کردم، 47 ساله بود که خودش و همسرش هردو کولبر بودند و در این راه پایش شکسته بود و حتی پول عملش را هم نداشت. برای جابه‌‏جایی هر کالا، 100 هزار تومان می‏‌گرفت و حجم بار تفاوتی در دستمزد آن نداشت. زن دیگری، 55 ساله بود که سه پسر بیکار و تحصیل‌کرده داشت و همسرش در مغازه کنار خودش کار می‏‌کرد. آنها مغازه‏ای دارند که به‌‏غیر از محصولات سوپرمارکتی، وسایلی که از عراق می‌‏آورد را همان‌جا می‏‌فروشد. زن دیگری می‏‌گفت، از زمان جنگ ایران و عراق کولبری را شروع کرده بود و پنج فرزند داشت و همسرش را از دست داده بود.» این چند روایت واقعی از زنان کولبر پنج منطقه کردنشین ایران است که زندگی‏شان در یک پژوهش مردم‌‏نگارانه بررسی شده است؛ زنانی که سهم زیادی در میان پژوهش‌‏ها ندارند و به‌‏سختی تصویری واقعی از هویت سیاسی و اجتماعی آنها به دست می‌‏آید.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 با زن جماعت معامله نمی‌کنیم‼️


✍🏻 قرار نیست حضور یک مرد موجودیت زنان رو تایید کنه زنان نیمی از جامعه هستند.

باید به حضور زنان در هر نقش و عرصه‌ای عادت کنید.


📌زنان به اندازه مردان شهروندان جامعه هستند و حق زندگی معامله فعالیت اجتماعی و رسیدگی به امور روزانه شون رو دارن.

زنان کسی هستند نه اموال کسی.



havin_hosseiny
👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
دیده‌بان ایران«اجرای قانون حجاب و عفاف» را بررسی کرد:

📍دولت می‌تواند قانون حجاب و عفاف را اجرا نکند؟

📍فلاحت پیشه:
پزشکیان ابلاغ قانون حجاب و عفاف را امضا نکند



📌حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، استاد دانشگاه و نماینده ادوار مجلس درباره ابلاغ قانون حجاب و عفاف به دیده بان ایران گفت:
توصیه می‌کنم پزشکیان ابلاغ این قانون را امضا نکنند چرا که این امضا در درجه اول ظلم به یک به نهادیست به اسم «انتخابات» و پس از آن ظلم به «اعتماد مردم» است. این قانون حاصل عدم درک نیازهای جامعه توسط بخشی از افراطی کشور است. من معتقدم قانون حجاب نیز به سرانجام قوانین و تلاش‌های گذشته برای مقابله با ویدیو، ماهواره و فضای مجازی گرفتار خواهد شد. هدف از درگیر کردن پزشکیان این است که بخشی دیگری از مردم ناامید شوند و این فضای ناامیدی به معنای تداوم رای‌آوری کسانی است که سوار بر رای‌های اقلیتی است. رای‌های اقلیتی برای کشور رسوایی و برای عده‌ای نان و قدرت دارد.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍1
🔴 محدودیت سنی برای بارداری برداشته شد!

📌معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه محدودیت سنی برای بارداری برداشته شده است و سنین ۱۵ تا ۴۹ سال برای بارداری مناسب اعلام می‌شود، خواستار توجه ویژه به قشر تحصیل‌کرده متاهل جامعه در برنامه‌های جوانی جمعیت در جهت الگوسازی شد.

📌به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رئیسی گفت: جوانی جمعیت یک مساله ملی و بسیار جدی است و علاوه بر مردم، نیاز به اقناع سازی تمام مسئولان دارد، زیرا جوانی جمعیت فقط مساله دولت نیست و به کل کشور و تمام دستگاه‌ها مربوط می‌شود.

📌پیش‌تر پریسا طاهرزاده، جراح، متخصص زنان، زایمان و فلوشیپ نازایی، با انتقاد از سیاست‌های وزارت بهداشت به روزنامه شرق گفته بود: «حاملگی در سنین زیر ۱۸ سال و بالای ۳۵ سال بارداری پرخطر محسوب می‌شود».

📌بر اساس استانداردهای جهانی و توصیه‌های متخصصان، سن مناسب بارداری بین ۲۰ تا ۳۵ سالگی است. در این بازه سنی، خطرهای کمتری زنان را تهدید می‌کند و بدن آنان برای بارداری و زایمان بیشترین آمادگی را دارد. در این محدوده سنی، تخمک‌ها هم کیفیت بهتری دارند و خطرات ناشی از عوارض بارداری کمتر است.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
🤬11
🔴 جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۴ به هان کانگ، نویسنده اهل کره جنوبی تعلق گرفت

📌آکادمی سوئد اعلام کرد که خانم هان «برای نثر به شدت شاعرانه‌اش که با رنج‌های تاریخی رویارو می‌شود و شکنندگی زندگی انسانی را به تصویر می‌کشد» برنده این جایزه شده است.

📌آندرس اولسون، رئیس کمیته آکادمی نوبل، در بیانیه‌ای در این زمینه گفت: «او آگاهی منحصربه‌فردی از پیوندهای بین بدن و روح، زندگی و مرگ دارد و در سبک شاعرانه و تجربی خود به یک مبتکر در نثر معاصر تبدیل شده است.»

📌هان کانگ اولین برندهٔ نوبل ادبیات از کرهٔ جنوبی محسوب می‌شود و کار خود را از سال ۱۹۹۳ با انتشار شعر آغاز و اولین مجموعه داستان خود با عنوان «عشق یِنوسو» را دو سال پس از آن منتشر کرد.

📌از آغاز اعطای جوایز نوبل در سال ۱۹۰۱ میلادی تاکنون ۱۲۱ نفر برنده نوبل ادبیات شده‌اند.

📌در این مدت چهار بار این جایزه به طور مشترک به دو نفر تعلق گرفته است.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍1
🔴 تویوتا از دکتر لیلا شریفیان به مناسبت روز جهانی دختر تقدیر کرد

📌شرکت خودروسازی تویوتا به مناسبت روز جهانی دختر، از خانم دکتر لیلا شریفیان به‌عنوان یکی از چهره‌های برجسته و الهام‌بخش تقدیر کرد. دکتر شریفیان پس از ترک ایران، دکترای خود را در رشته مکانیک از سوئیس دریافت کرد و سپس به بلژیک رفت تا با شرکت تویوتا همکاری کند.

📌او اکنون ۱۲ سال است که در تویوتا مشغول به کار بوده و تخصص و تمرکز خود را بر روی خودروهای الکتریکی و فناوری‌های مربوط به باتری معطوف کرده است. تویوتا از دستاوردهای او در این حوزه تشکر کرده و نقش او را به عنوان الگویی موفق برای دختران سراسر جهان در عرصه علم و فناوری برجسته کرده است.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍8🔥1
🔴 یونیسف: ۳۷۰ میلیون دختر در سراسر جهان تحت خشونت جنسی قرار دارند

📌صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)، اولین گزارش تخمین جهانی خشونت جنسی علیه کودکان و نوجوانان را منتشر کرده است. به گفته این سازمان بیش از ۳۷۰ میلیون دختر در سراسر جهان پیش از سن ۱۸ سالگی قربانی تجاوز جنسی یا انواع دیگری از سوءاستفاده شده‌اند.

📌بر اساس این داده‌ها، ۷۹ میلیون نفر از این افراد ساکن مناطق جنوب صحرای آفریقا هستند. این رقم ۲۲ درصد از کل دختران و زنان جوانی است که در آن منطقه زندگی می‌کنند. ۷۵ میلیون نفر در شرق و جنوب شرق آسیا (۸ درصد)، ۷۳ میلیون در آسیای مرکزی و جنوبی (۹ درصد) و ۶۳ میلیون در اروپا و آمریکای شمالی (۱۴ درصد) هستند.

📌بر اساس اطلاعات موجود، بیشترین خشونت جنسی علیه خردسالان در دوران نوجوانی اتفاق می‌افتد که افزایش قابل توجهی در سنین ۱۴ تا ۱۷ سالگی دارد.

📌به گزارش یونیسف پسران و مردان جوان نیز تحت تأثیر قرار دارند. تخمین زده می‌شود که ۲۴۰ تا ۳۱۰ میلیون پسر - حدود یک نفر از یازده نفر - تجاوز یا خشونت جنسی را در دوران کودکی خود تجربه کرده‌اند.

📌بنا بر گزارش این نهاد وابسته به سازمان ملل این داده‌ها از نظرسنجی‌های ملی که در ۱۲۰ کشور و منطقه بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ انجام شده به دست آمده است.

📌با این حال به ویژه در مورد تجربیات پسران و اشکال غیر فیزیکی خشونت جنسی شکاف‌های داده‌ای وجود دارد. یونیسف همچنین می‌گوید که ممکن است شمار موارد گزارش‌نشده زیاد باشد.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
😱2🤬2
🔴 پرستو سرمدی رییس کمیسیون مطالعات زنان حزب اتحاد در مصاحبه با امتداد‌‌: از دولت انتظار داریم مانع کودک‌همسری وکودک‌مادری باشد/ افزایش جمعیت نیاز به گشایش اقتصادی اجتماعی و تامین حقوق مادران دارد، نه اجبار

✍🏻امتداد-گروه اجتماعی: پرستو سرمدی رئیس کمیسیون زنان حزب اتحاد در رابطه با اظهارنظرهایی مبنی بر اینکه «سنین ۱۵ تا ۴۹ سال برای بارداری مناسب اعلام می‌شود.» به امتداد گفت:

📌متاسفانه در سال‌های گذشته شاهد رویکرد بسیار آسیب‌زایی بودیم که به بهانه افزایش جمعیت، به ترویج و گشودن راههای افزایش کودک همسری می‌پرداخت و به هشدار‌های مکرر متخصصان و فعالان اجتماعی در مورد ابعاد بسیار منفی این پدیده توجه نمی‌کرد. با شکل‌گیری دولت جدید انتظار آن را داریم که این رویکرد به سرعت متوقف شود، اما اخباری مبنی بر این که محدودیت سنی برای بارداری برداشته شده و «سن ۱۵ سالگی تا ۴۹ سالگی برای بارداری مناسب دانسته شده»، بر نگرانی ما بسیار افزود.

📌 آنچه شاهدیم این است که یک گام از ترویج کودک‌همسری جلوتر رفته و کودک‌مادری ترویج می‌شود. بارها ابعاد بسیار آسیب‌زای کودک‌همسری و کودک‌مادری را متذکر شده‌ایم.

هر میزان رشد کودک‌همسری و کودک‌مادری معادل فاصله بیشتر گرفتن از توسعه کشور است.


📌محرومیت از تحصیل، محرومیت از رشد اجتماعی، انزوا و جدایی از گروه همسالان، واگذاری مسئولیت‌های زندگی خانوادگی بر دوش ناتوان کودکان، افزایش احتمال طلاق و رها شدن افرادی که در سنین کودکی ازدواج می‌کنند و ... تنها بخشی از تبعات کودک همسری است، که حال باید افزایش احتمال خطر به دنیا آمدن نوزادان نارس از مادرانی که خود در سنین کودکی هستند، افزایش احتمال فوت در اثر بارداری و زایمان، افزایش کودکان حاصل از طلاق، ورود کودک‌همسران و فرزندان‌شان به جمعیت فقیر و جمعیت کودکان کار را هم به آن اضافه کنیم.

📌نگاه به زنان به عنوان بدن‌هایی که تنها وظیفه دارند به افزایش جمعیت بپردازند، پس چه بهتر که زودتر ازدواج و فرزندآوری کنند، علاوه بر این که نگاهی غیر انسانی است، نگاهی ضد توسعه نیز است. کشورهایی که به دنبال توسعه یافتن هستند، تلاش می‌کنند هر چه بیشتر به سال‌های کسب دانش و مهارت‌های اجتماعی دختران بپردازند. برای این کشورها هر یک سال ماندن دختران در مدرسه و ازدواج نکردن اهمیت دارد. پس به روشهای مختلف تلاش می‌کنند از ازدواج کودکان جلوگیری کنند. بنابراین هر میزان رشد کودک‌همسری و کودک‌مادری معادل فاصله بیشتر گرفتن از توسعه کشور است.

افزایش جمعیت نیاز به ایجاد امید اجتماعی و گشایش اقتصادی دارد، نه اجبار.


📌از سوی دیگر ماجرا ترویج زنان در سنین بالا به فرزندآوری، در شرایطی که به دلیل قانون جوانی جمعیت، دسترسی به غربالگری و سقط جنین با دشواری مواجه شده، خطر زایمان نوزادان نارس را افزایش می‌دهد.

📌از دولت فعلی که انتظار داریم نگاه توسعه‌گرا و ضد تبعیض و علمی داشته باشد توصیه می‌کنم، در صورتی که افزایش جمعیت و جلوگیری از پیری جمعیت را به عنوان هدف در نظر گرفته است، به دنبال اجرای قانون فعلی جوانی جمعیت که بسیار غیرکارشناسی و با رویکرد امنیتی و اجبار کردن به بارداری نوشته شده و در سالهای گذشته در افزایش فرزندآوری اثر بخش هم نبوده است، نباشند و از نو با کمک متخصصان و کارشناسان برنامه جدیدی تدوین کنند.

مادام که زنان از حق حضانت و امکان تصمیم‌گیری در امور کودک برخوردار نیستند کمتر به فرزندآوری تمایل نشان خواهند داد.


📌هر چند که احتمالا پاسخ اکثر کارشناسان مشخص است، افزایش جمعیت نیاز به ایجاد امید اجتماعی و گشایش اقتصادی دارد، نه اجبار.

📌در عین حال ترغیب زنان به افزایش فرزندآوری نیاز به تامین حقوق آنها در جایگاه مادری دارد. مادام که زنان از حق حضانت و امکان تصمیم‌گیری در امور کودک برخوردار نیستند و در عین حال وظیفه مراقبت از کودکان به طور یک‌طرفه بر دوش آنها گذاشته شده، به گونه‌ای که سبب حذف مادران از مشاغل و جامعه می‌شود، کمتر به فرزندآوری تمایل نشان خواهند داد.


@emtedadnet
👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
🔴 قوه قضاییه در مورد الهه محمدی و نیلوفر حامدی: مجازات اشد ۵ سال حبس را اجرا می‌کنیم

سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری:

📌دو خبرنگار نامبرده (الهه محمدی و نیلوفر حامدی) که به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس و به دلیل «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به پنج سال حبس محکوم شده بودند، در دادگاه تجدیدنظر از اتهام "همکاری با دولت متخاصم آمریکا" تبرئه شدند.

📌با توجه به حکم صادره، مجازات اشد (پنج سال حبس) برای این افراد اعمال خواهد شد. پرونده آن‌ها جهت اجرای احکام به مراجع مربوطه ارسال شده است تا حکم نهایی اجرا شود.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
🤬4😢1
🔴تجربه‌ زنان موتورسوار؛ از متلک‌ها تا فرار از پلیس/ سیاست‌گذار جرات تغییر در حوزه زنان را ندارد

📌موتورسواری زنان غیرقانونی نیست و قانونی وجود ندارد که در آن تصریح شده باشد زنان حق ندارند سوار موتورسیکلت شوند، اما بر اساس تبصره ماده ۲۰ «قانون رسیدگی به مجازات رانندگی»، صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت برای مردان برعهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است.

📌یک موتورسوار زن در تهران می‌گوید:  متاسفانه بیشتر از اینکه حواسم به کنترل موتور باشه یا نگران دزد و خفتگیر باشم، مراقبم پلیس راهنمایی و رانندگی نبینم و همیشه اضطراب دارم. از طرف دیگه اگر تصادف کنم و کسی بهم بزنه در هر حال من مقصرم چون گواهینامه ندارم.

📌سوسن هم می‌گوید: خیلی‌ها وقتی می‌بینن راننده موتور دختره می‌گن دمت گرم. اما بعضی مردها هم متلک می‌اندازن و معمولا می‌گن برو بشین پشت ماشین ظرفشویی. البته من سعی کردم به این واکنش‌های بد هم عادت کنم، هرچند که هنوز هم برام درد داره./خبرآنلاین

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
🔴 بحران معیشتی زنان فلسطینی در جنگ: ۸۵ درصد از ناکافی بودن کمک‌ها شکایت دارند

📌در تیرماه امسال، بیش از ۳۶ هزار فلسطینی قربانی جنگ شده‌اند که از این تعداد، بیش از ۱۰ هزار نفر زن بوده‌اند. شواهد نشان می‌دهد که بیش از ۲۰ هزار خانواده فلسطینی اکنون توسط زنان سرپرستی می‌شوند.

📌طبق آمارها، از هر ۱۰ زن، ۸ نفر به کمک غذایی نیاز دارند و ۸۵ درصد این زنان اعلام کرده‌اند که کمک‌های دریافتی برای پاسخگویی به نیازهایشان کافی نیست.

*یک فریم از جنگ با نگاه زنان

@cafeNoun
👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍1
🔴 مادری با هول و هراس

📍گزارش «شرق» از انجام غربالگری و وضعیت سقط جنین در کشور، 3 سال پس از اجرای قانون جوانی جمعیت

✍🏻شرق-مریم لطفی:

📌پریسا طاهرزاده، جراح و متخصص زنان:سقط جنین غیرقانونی می‌تواند عوارض زیادی برای مادران داشته باشد. ممکن است پیش از ختم بارداری، سونوگرافی اولیه انجام نداده باشند تا متوجه شوند جنین داخل رحم یا خارج از رحم است. عفونت در شرایط غیراستریل و احتمال سوراخ‌شدن رحم نیز در نهایت می‌تواند مرگ مادر را به دنبال داشته باشد.

📌سارنگ یونسی، متخصص علوم آزمایشگاهی:
قبل از اجرای قانون جوانی جمعیت نسبت اختلالات کروموزومی که تشخیص داده شده و به دنیا می‌آمدند، به کل اختلالات کروموزومی که به صورت قانونی سقط شده‌اند، حدود 1.2 درصد بوده است. یعنی از هر صد مورد بچه مشکل‌دار فقط 1.2 موارد زنده به دنیا می‌آمد.

📌اما از زمان اجرائی‌شدن این قانون این نسبت 2.9 درصد شده است، یعنی از هر صد مورد بچه مشکل‌دار، 2.9 مورد زنده به دنیا می‌آید. این یعنی اینکه 2.4 برابر تولد بچه‌های مشکل‌دار در این دو بازه زمانی بیشتر شده است.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
2025/07/12 14:26:11
Back to Top
HTML Embed Code: