Telegram Web Link
🔴 خواهران میرابال، پروانه‌هایی ایستاده در طوفان

✍🏻 میرا قربانی فر

📌 ۲۵ نوامبر هر سال به عنوان روز جهانی رفع خشونت علیه زنان برگزیده شده است.
این روز برای یادآوری عزم همگانی برای مبارزه با خشونت علیه زنان انتخاب شده است. شورای عمومی سازمان ملل متحد در ۱۷ اکتبر ۱۹۹۹ نامگذاری این روز را به عنوان روزی جهانی تصویب کرد
دلیل انتخاب این تاریخ به خاطر قتل وحشیانه سه خواهران میرابال، فعالان سیاسی اهل جمهوری دومینیکن انتخاب شده است.

📌اوایل نوامبر ۱۹۶۰، ژنرال تروخیو- رئیس جمهور دومنیکن- اعلام کرد کشورش با دو مشکل مواجه است: کلیسا و خواهران میرابال.
چند هفته ای طول نکشید که گماشته های بُز(عنوانی که مخالفان تروخیو به او داده بودند) مشکل دوم را حل کردند و در ۲۵ نوامبر، خواهران میرابال را در سانحه ای ساختگی از میان برداشتند. شادی بُز چندان دوام نیاورد و پنج ماه بعد، تروخیو نیز در خوردرو خود به قتل رسید.
داستان زندگی خواهران میرابال در جمهوری دومنیکن بر کسی پوشیده نیست.

📌پاتریا ، دِدِ ، مینِربا و ماریا ترسا - چهار دختر خانواده میرابال- به فاصله چند سال از یکدیگر متولد شدند. پدر آنها تاجری موفق بود و از این راه زندگی مرفه ای برای دختران خود فراهم ساخت. مینِربا متاثر از افکار عموی خود به جنبش ضد تروخیو پیوست و در رشته حقوق تحصیل کرد اما از آنجایی که به پیشنهاد همخوابگی با بُز جواب رد داده بود به دستور تروخیو، هرگز نتوانست مدرک خود را از دانشگاه دریافت کند.

📌با ادامه فعالیت های مینِربا، دیگر خواهران نیز به او پیوستند و با یاری یکدیگر مخالفان بسیاری را در گروه خود جمع کردند و سرانجام جنبش ۱۴ ژوئن را در جمهوری دومنیکن تشکیل دادند؛ جنبشی که بدنبال سرنگونی تروخیو بود. در داخل همین گروه زیر زمینی بود که همقطاران عنوان پروانه را برای مینِربا انتخاب کردند و از آن پس خواهران میرابال، پروانه ها(Las Mariposas) نامیده شدند.

📌تروخیو بارها همسران پروانه ها را زندانی و شکنجه کرد تا آنها را از ادامه فعالیت علیه خود باز دارد، اما موفق نشد. در شامگاه ۲۵ نوامبر ۱۹۶۰، پاتریا ، مینِربا و ماریا تِرسا که از ملاقات همسرانشان در زندان باز می گشتند ، توسط افراد ناشناس مورد ضرب و شتم قرار گرفته و سپس خفه شدند و در عملیاتی ساختگی ماشین آنها به پایین دره پرتاب شد.

📌از نگاه مورخان، کشته شدن خواهران میرابال نقطه عطفی در سقوط حکومت تروخیو است زیرا مردم دومنیکن هرگز توضیحات مقامات در خصوص کشته شدن آنها در حادثه رانندگی را باور نکردند و عنوان پروانه های فراموش نشدنی (Inolvidables Mariposas ) را برای خواهران میرابال به کار بردند.

📌دِدِ میرابال پس از مرگ خواهرانش، تمام توش و توان خود را صرف نگهداری و ترویج عقاید آنها کرد. با تلاش های دِدِ هم اکنون در حومه شهر سائوسِدو در جمهوری دومنیکن موزه میرابال راه اندازی شده که وسایل شخصی خواهران میرابال و زندگی آنها را به نمایش گذاشته است.

📌پس از کشته شدن خواهران میرابال بسیاری از کشورهای امریکای لاتین و برخی دیگر از کشورها در سرتا سر جهان، ۲۵ نوامبر را «روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان» اعلام کردند. این روز در کشورهای مختلف عناوین متفاوتی اعم از «خشونت علیه زنان ممنوع»، «روزی برای پایان خشونت علیه زنان» و… نام داشت تا اینکه سرانجام در سال ۱۹۹۹( ۳۹ سال پس از کشته شدن پروانه ها) در مجمع عمومی سازمان ملل، ۲۵ نوامبر به عنوان «روز مبارزه با خشونت علیه زنان» نامگذاری شد.

📌در همین حال با کشته شدن پروانه ها در دومنیکن، خولیا آلوارز ( نویسنده و شاعر دومنیکنی) این سوژه را موضوع کتاب خود قرار می دهد و با گردآوری اسناد و مدارک کتاب در زمانه ی پروانه ها را در سال ۱۹۹۴ به انگلیسی و چند سال بعد به اسپانیایی منتشر کرد.

📌سقوط دیکتاتوری تروخیو در جمهوری دومنیکن از چنان جذابیتی برخوردار بود که یوسا پس از مطالعه آرشیو اسناد و خاطرات اطرافیان بُز، در رمانی مجزا تحت عنوان" سور بُز " که در سال ۲۰۰۰ منتشر شد، لحظات آخر دیکتاتور قبل از کشته شدن را به تصویر کشید.

📌آرتور دُو مسلاوسکی در کتاب خود با عنوان تب تند امریکای لاتین در خصوص انقلاب فیدل کاسترو در کوبا می نویسد: « وقتی انقلاب راه می انداخت می گفت کوبا، کوبای ما کوبای آزاد دیگر فاحشه خانه یانکی ها نخواهد بود اما نیم قرن بعد دختر های دانشگاه دیده شلوار آدم را می گیرند و به ازای ۲۰ دلار یا حتی اسکناس ده دلاری ابراز آمادگی می کنند …. هاوانای دوران فیدل فاحشه خانه ای است که دنیا به خودش ندیده است».

#روز_جهانی_منع_خشونت_علیه_زنان #منع_خشونت_عليه_زنان #خواهران_میرابال
#شانزده_روز_نارنجی #violenceagainstwomen


@Zerohouriniran
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 روز جهانی منع خشونت علیه زنان: گزارش هولناک جدید درباره کشتار زنان

📌بر اساس دو گزارشی که سازمان ملل متحد در نوامبر ۲۰۲۴ به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد روز جهانی منع خشونت علیه زنان منتشر کرده، وضعیت زنان در سراسر جهان در حال وخیم‌تر شدن است. گزارش‌های اخیر سازمان ملل نشان می‌دهد که خشونت علیه زنان همچنان در حال افزایش است و برای بسیاری از زنان در نقاط مختلف جهان، این خشونت‌ها در قالب‌های جدیدی همچون کشتار، تجاوز جنسی و محدودیت‌های دسترسی به خدمات بهداشتی بروز می‌کند.

📌طبق این گزارش‌ها، در سال ۲۰۲۳، هر روز ۱۴۰ زن و دختر به دست شریک زندگی یا نزدیکان خود کشته شده‌اند، به عبارت بهتر در هر ۱۰ دقیقه یک زن جان خود را از دست داده است. این وضعیت در کنار افزایش ۵۰ درصدی موارد خشونت جنسی در مناطق درگیر جنگ، به یک بحران جهانی تبدیل شده است. درگیری‌های مسلحانه همچنین باعث شده‌اند که زنان ۴۰ درصد از تلفات جنگ‌ها را تشکیل دهند، که این رقم نسبت به سال ۲۰۲۲ دو برابر افزایش داشته است. بیشترین تلفات غیرنظامیان در سرزمین‌های اشغالی فلسطین گزارش شده و در این میان، زنان نیز بیشترین آسیب را دیده‌اند.

📌در کشورهای متاثر از جنگ، زنان به‌ویژه در معرض خطر کمبود مراقبت‌های پزشکی هستند. به‌طور مثال، هر روز ۵۰۰ زن و دختر در این مناطق به دلیل عوارض ناشی از بارداری و زایمان جان خود را از دست می‌دهند. در همین راستا تا پایان سال ۲۰۲۳، روزانه ۱۸۰ زن در غزه بدون دسترسی به مراقبت‌های پزشکی مناسب یا نیازهای ضروری زایمان کرده‌اند.

📌طبق اعلام سازمان ملل، این گزارش‌ها نشان‌دهنده ضرورت اقدام فوری برای مقابله با این بحران جهانی است. اقداماتی شامل افزایش پاسخگویی و عدالت، ارتقای آگاهی عمومی و حمایت از زنان در همه سطوح، از جمله در فرآیندهای صلح و سیاسی. سازمان ملل متحد خواستار اقدام فوری و حمایت از حقوق زنان گردیده تا از افزایش این خشونت‌ها جلوگیری شود و امنیت و حقوق زنان در تمام نقاط جهان به‌طور مؤثری تضمین گردد./مطالعات زنان

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 قالیباف: ۲۳ آذر قانون حجاب و عفاف را ابلاغ خواهم کرد

📌به دلیل ملاحظات امنیتی سالگرد ۱۴۰۱ یک مقدار رعایت شد.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👎5
🔴 جزئیات لایحۀ حجاب که به قانون تبدیل شد

📌لایحۀ «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به لایحۀ حجاب پس از رفت‌وبرگشت‌های متعدد میان مجلس و شورای نگهبان در ۷۴ ماده و ۵ فصل تنظیم و به قانون تبدیل شد.

📌فصل اول به کلیات و تعاریف، فصل ۲ به وظایف عمومی دستگاه‌های اجرایی، فصل ۳ به تکالیف اختصاصی دستگاه‌های اجرایی، فصل ۴ به وظایف عمومی و مسئولیت‌های اجتماعی و فصل ۵ نیز به جرائم و تخلفات پرداخته است./فارس

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👎2🤬1
🔴 چالش‌های بازنمایی و سوژه‌شدن زن در هنر معاصر ایران

✍🏻 فرزانه هورشید


📌هنر معاصر ایران در چند دهه اخیر، گویای تلاش‌های هنرمندانی است که نه تنها خود را از محدودیت‌های سیاسی و اجتماعی آزاد کرده‌اند بلکه در عرصه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی، پرسش‌هایی بنیادین را طرح کرده‌اند. یکی از این پرسش‌ها، مسئله بازنمایی زنان و نقش آن‌ها به‌عنوان خالق و سوژه آثار هنری است؛ چالشی که در تقابل میان سنت،مدرنیته و سیاست‌های جاری بازنمایی درفضای هنر قرار دارد.

📌یکی از عرصه‌های عمومی نمایش آثار هنری موزه‌ها هستند که با ارائه مجموعه ‌هایی منتخب، نه تنها معرف هنر هر دوره محسوب می‌شوند بلکه بخشی از اعتبار مادی و معنوی اثر را نیز رقم می‌زنند. در این میان، موزه هنرهای معاصر تهران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز نمایش و حفظ آثار هنری معاصر، نقش بسزایی در معرفی هنر ایرانی به جهان و آشنایی مخاطبان داخلی با هنر بین‌المللی ایفا می‌کند. با این حال،حضور زنان در این فرایند همواره جای سوال بوده است.

📌نمایش اخیر گنجینه موزه هنرهای معاصر که بیش از ۱۲۰ اثر را دربرگرفته، تنها شامل سه اثر از هنرمندان زن می‌شود. این امر به‌طور طبیعی سوالاتی درباره سیاست ‌های کیوریتوری، نگاه مردانه مسلط بر بازنمایی هنری و نحوه حضور زنان دراین فضاها به میان می‌آورد. به‌ویژه هنگامی که آثار انتخاب‌شده نیز تا حدی بازتاب نگاه خیره مردانه به زن به‌عنوان سوژه و ابژه هنری هستند.این یادداشت در پی تحلیل سه اثر از سه هنرمند زنی است که در این نمایشگاه به نمایش درآمده‌اند، با هدف بررسی مفاهیمی چون جنسیت، هویت و سیاست‌های بازنمایی.

📍لیلی متین‌دفتری (۱۹۲۵–۲۰۰۷)|عنوان اثر: پرتره نسرین

📌لیلی متین دفتری، نقاش و گرافیست ایرانی، یکی از برجسته‌ترین چهره‌های هنر معاصر ایران است که با تلفیق عناصر مدرنیسم و نشانه‌های سنتی ایرانی، زبانی نوین در آثار خود خلق کرد. او که نوه محمد مصدق بود، در بستری سیاسی-فرهنگی رشد کرد و توانست هنر خود را به گونه‌ای فراتر از چارچوب‌های رایج ارائه دهد. کارهای او اغلب با رنگ‌های پرشور، ترکیب‌های خلاقانه و سبکی انتزاعی شناخته می‌شوند که نمایانگر کشمکش‌های میان مدرنیته و سنت هستند.اثر پرتره نسرین، که در این نمایشگاه ارائه شده، با نگاه مستقیم به مخاطب و استفاده از پیکره‌ای ساده و گوشواره‌های بزرگ، مفاهیمی چون هویت، زنانگی و فردیت را بازتاب می‌دهد. رنگ‌های تخت و جسورانه اثر، در کنار ترکیب‌بندی مدرن، نوعی مقاومت در برابر کلیشه‌ها را به نمایش می‌گذارند و در عین حال، تلاشی برای بازسازی هویتی زنانه و سیال ارائه می‌دهند که فراتر از مرزهای کلیشه‌ای است.

📍ماری کاست (۱۸۴۵–۱۹۲۶)|عنوان اثر: مادر روستایی و بچه‌اش

📌ماری کاست، هنرمند امپرسیونیست آمریکایی، در آثار خود به مسائل زنان، نقش مادری و جایگاه آن‌ها در اجتماع پرداخته است. اثر مادر روستایی و بچه‌اش، که در این نمایشگاه ارائه شده، لحظه‌ای صمیمی و جهانی از رابطه مادر و فرزند را به تصویر می‌کشد. ترکیب‌بندی اثر و انتخاب رنگ‌ها حسی از آرامش و نزدیکی را القا می‌کنند، اما در لایه‌های عمیق‌تر، تضاد میان نقش‌های سنتی و هویت فردی زن را نشان می‌دهند. مادر در این اثر، چهره‌ای پشت به مخاطب دارد و به فرزندش خیره شده است. این زاویه، در عین حال که مفهوم مراقبت و محبت بی‌قید و شرط را منتقل می‌کند، هویت فردی مادر را در حاشیه قرار می‌دهد و او را بیشتر به نمادی از مادری تقلیل می‌دهد.

📍معصومه مظفری (۱۳۳۷)|اثر: بدون عنوان


📌 اثر بدون عنوان از معصومه مظفری، نمونه‌ای از توانایی او در انتقال مفاهیم پیچیده انسانی با استفاده از تکنیک‌های ساده است. این اثر که زنی را در فضایی مینیمال و انتزاعی به تصویر می‌کشد، نه تنها به مسائل جنسیتی بلکه به پرسش‌های فلسفی و وجودی نیز پرداخته است.چهره زن در این اثر، در حالی که در سکوت و تأمل غرق شده، در ترکیب با دست‌هایی که در پس‌زمینه دیده می‌شوند، نوعی تنش میان گذشته و حال، و میان هویت فردی و اجتماعی را القا می‌کند. فضای اثر، حس مبارزه‌ای درونی را منتقل می‌کند که زن در آن به دنبال رهایی از محدودیت‌ها و تعریف هویتی مستقل است.

📍نتیجه‌گیری

📌این سه اثر از سه هنرمند زن، تلاش‌هایی متفاوت برای بازتعریف زنانگی و هویت زنانه ارائه می‌دهند. متین دفتری با عناصر مدرن و زبان بصری انتزاعی، به مسائل هویتی و فرهنگی می‌پردازد؛ کاست، در تقابل میان نقش مادری و استقلال زنانه، تنشی مداوم را به تصویر می‌کشد؛ و مظفری، با نگاه مینیمالیستی و سایه‌های مفهومی، زنی را نشان می‌دهد که فراتر از کلیشه‌ها به سوژه‌ای مستقل تبدیل می‌شود.

📌بااین‌حال، کمبود تعداد آثار زنان در نمایشگاه “چشم در چشم” نشان‌دهنده تداوم نادیده گرفتن مشارکت زنان در تاریخ هنر است.

https://cutt.ly/aeZuytex

@iranfardamag
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 بعضی از جرائمی که در ⁧ قانون حجاب⁩ برای آنها مجازات تعیین شده است!

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

📌طبق ماده ۵۰ قانون عفاف و حجاب، زنانی که در انظار عمومی اعم از فضای حقیقی یا مجازی کشف حجاب کنند در مرتبه اول حدود ۵ میلیون تومان و در مراتب بعدی حدود ۱۶۵ میلیون تومان جریمه می شوند

📌جزای نقدی درجه شش، ۲۰ میلیون تا ۸۰ میلیون تومان است و رقم جریمه درجه ۵، ۸۰ میلیون تومان تا ۱۶۵ میلیون تومان است.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🤣1
🔴 از لابلای #قانون_حجاب | طبق ماده ۳۲ مهاجرین یا اتباع بیگانه قانونی، مجوز امر به معروف و نهی از منکر می‌گیرند.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🤬2👎1👏1
🔴 از لابلای #قانون_حجاب | طبق ماده ۵۶ در صورت عدم پرداخت جریمه، محکومان بی‌حجابی و بدحجابی از این خدمات محروم می‌شوند؛
گذرنامه
گواهینامه،
شماره‌گذاری پلاک وسایل نقلیه،
صدور مجوز خروج از کشور
ترخیص خودرو

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🤬3🤣2
🔴 از لابلای #قانون_حجاب | طبق ماده ۵۴ اسنپ و تپسی، هم باید بی‌‌حجابی را گزارش دهند و هم سامانه‌شان را در اختیار پلیس قراردهند وگرنه به ۳ ماه سود ناشی از درآمد جریمه می‌شوند!

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🤬2😁1
🔴 جرایم قانون حجاب و عفاف!

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 جرم: راکب نسوان| گزارش شبکه شرق از موتورسواری زنان

✍🏻 مریم لطفی

📌«چطور می‌توانم تَرک یک مرد موتورسوار بنشینم، اما یک وجب جلوتر نه!» این گزارش روایتی از موتورسواری زنان در شهر است.

📌نیروی انتظامی سفت‌و‌سخت ایستاده و با استناد به تبصره ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که به گفته حقوق‌دانان محل بحث است، از صدور گواهی‌نامه برای زنان اجتناب می‌کند.

📌اینها در حالی است که در ماده یک آیین‌نامه صدور انواع گواهی‌نامه رانندگی گفته شده هر‌کس بخواهد با هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی رانندگی کند، باید ‌گواهی‌نامه رانندگی متناسب با آن وسیله را دارا باشد.

📌در این قانون نه بحثی از ممنوعیت زنان مطرح است و نه حتی تأکیدی بر لفظ مردان وجود دارد.

@sharghdaily
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
1
🔴 آیت الله هاشمی اصفهانی: قانون حجاب با هیچ یک از موازین شرعی سازگار نیست

آیت‌الله سیدمحمد هاشمی اصفهانی مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم:
📌قانون حجاب و عفاف صرف نظر از تاثیر و عدم تاثیر و مصلحت و عدم مصلحت آن که سخت مورد تردید است در شرایط بحرانی معاصر منطقه و کشور با هیچ یک از موازین شرعی و مراتب مقرره نهی از منکر ثابت عندالفقهاء سازگار نیست.

📌امیدواریم اولیاء امر و زعمای کشور ولو برای حفظ مصلحت نظام و جلوگیری از کاهش اعتبار آن چاره ای بیندیشند.


👈🏻 جزییات بیشتر را در لینک زیر بخوانید:
khabaronline.ir/xmWqk

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍5
🔴 نظرخواهی درباره قانون «عفاف و حجاب» که ابلاغ قریب‌‏الوقوعش واکنش‌‏های زیادی در پی داشته است
حجـاب روی موج هشدار

✍🏻 زهرا جعفرزاده، سارا سبزی گروه جامعه

📌تصویب و نهایی شد؛ لایحه عفاف و حجاب پس از کش‌وقوس‌های فراوان، ایرادهای وارده و رفت‌وبرگشت‌ها به شورای نگهبان و مجلس درنهایت تبدیل به قانون شد و حالا قرار است در بیست‌وسومین روز آذرماه، توسط رئیس مجلس شورای اسلامی برای اجرا ابلاغ شود.

📌ماجرا از شهریورماه سال گذشته شروع شد؛ زمانی که نمایندگان مجلس در نشستی علنی دور هم جمع شدند و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه یک‌فوریتی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب، برای اجرای آزمایشی سه‌ساله این لایحه با ۱۵۲ رأی موافق، ۳۴ رأی مخالف و هفت رأی ممتنع موافقت کردند و لایحه را به شورای نگهبان فرستادند.

📌آذرماه همان سال، یعنی سه ماه بعد از تایید یک فوریتی این لایحه، شورای نگهبان، با 109 ایراد و 23 غلط املایی در متن لایحه، آن را به مجلس شورای اسلامی بازگرداند. پاییز سال گذشته مرکز پژوهش‌های مجلس، گزارشی از ایرادات وارده به لایحه عفاف و حجاب از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان منتشر کرد.

📌براساس آنچه در این گزارش آمده، مجمع تشخیص مصلحت نظام، به توقیف گذرنامه‌ها بدون دستور قضایی و به همکاری نکردن صداوسیما با افراد دارای پرونده در حال رسیدگی قضایی ایراد گرفت و اعلام کرد که این لایحه پر از واژگان مبهم غیرحقوقی و در تعارض با سایر قوانین ازجمله قانون تجارت است.

📌از آن‌سو یکی از پرتکرارترین ایرادات شورای نگهبان به این مصوبه هم، نبود شفافیت مرز‌های ضوابط پیش‌بینی شده است. اختیارات بدون مرز دستگاه‌ها برای مقابله با بی‌حجابی، بازگذاشتن دست مجری قانون برای تفسیر به رای آن، تداخل وظایف وزارتخانه‌ها با شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیش‌بینی نکردن هزینه‌های بارشده به بودجه دولت، واگذاری وظیفه قانون‌گذاری مجلس به سایر قوا ازجمله ایراداتی بود که شورای نگهبان به این لایحه وارد کرد.

📌با این حال اما پس از بررسی مجلس، لایحه دوباره به شورا فرستاده شد و اوایل مهرماه امسال، خبر آمد که شورای نگهبان آن را تایید کرد و دوباره به مجلس فرستاد. دهم آذرماه، به‌طور رسمی، تبدیل آن به قانون اعلام شد. متن نهایی قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به قانون حجاب در 74 ماده و درمجموع پنج فصل تنظیم و به قانون تبدیل شد؛ قانونی که مجازات‌های متعددی برای متخلفان در نظر گرفته است.

📌مجازات‌های مورد اشاره در این قانون، در چند دسته طبقه‌بندی می‌شوند: بی‌حجابی سازمان‌یافته، ارسال فیلم یا عکس درباره حجاب به افراد یا رسانه‌های خارجی، توهین و تمسخر حجاب یا تبلیغ بی‌حجابی و بی‌عفتی در فضای مجازی و واقعی تا مجازات بی‌حجابی کودکان ۹ تا ۱۵ سال و مجازات بی‌حجابی نوجوانان 15 تا 18 سال.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 «جمهوری فلسفه و ادبیات» برگزار می‌کند:

📍نشست «زنان، خشونت، قانون»

با حضور:
- سیمین کاظمی (جامعه‌شناس، پزشک):
خشونت نهادی و نقض تمامیت جسمانی زنان

- سارا باقری (وکیل دادگستری، فعال حقوق زنان): چالش‌های حقوقی خشونت علیه زنان

- دبیر نشست: مریم لطفی (روزنامه‌نگار)

زمان: سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۱۷-۱۹ (افزودن به تقویم گوگل)

📍محل برگزاری: تهران، خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچهٔ نایبی، پلاک ۲۳ (روی نقشهٔ گوگل)

@jomhourifalsafe
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 اژه‌ای رئیس قوه‌قضائیه در مجلس: وضعیت عفاف و حجاب به هیچ وجه و با هیچ منطقی درست نیست؛ باید فکری برای آن داشته باشیم/ قانونی وضع شده که باید ابلاغ و اجرا شود

📌قانون حجاب و عفاف کم دارد کاستی دارد؟ اشکالی ندارد نمی گویم وحی منزل هست؛ اگر کم دارد کاستی دارد اصلاحی هم دارد باز خود نمایندگان محترم مجلس می‌توانند اصلاح بکنند. می تواند تفسیر یا ابهامی دارد مجلس تفسیر بکند اما باید به این نکته توجه داشته باشیم مسئله امنیت و مسئله اجتماعی را مهم بشماریم.
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 حقوقدانان تعارضات قانون حجاب و عفاف با حقوق اساسي ملت را بررسي مي‌كنند
در مسير تنش‌زايي


✍🏻مهدي بيك‌اوغلي

📌«دولت براي اصلاح قانون حجاب اقدام مي‌كند.» اين خبري است كه روز گذشته از سوي معاون ارتباطات و اطلاع‌رساني دفتر رييس‌جمهور منتشر شده است. در كشاكش دامنه وسيع انتقادات و در شرايطي كه ابعاد و زواياي گوناگون اين قانون با انتقاد بسياري مواجه شده، سيد مهدي طباطبايي با انتشار توييتي در شبكه اجتماعي ايكس نوشت: «براي اصلاح قوانين بد هم مسيرهاي منطقي پيش‌بيني شده است، حكمراني شايسته از اجراي قوانيني كه مخالف مصالح كلي كشور است و جامعه را دچار تنش و دوپارگي خواهد كرد پيشگيري خواهد كرد. بايد قدري بيشتر صبور باشيم. گفته‌اند كاميابي عاقبت كسي است كه صبر مي‌ورزد.»

📌مسيري كه طباطبايي به آن اشاره مي‌كند قبلا از سوي حقوقدانان مورد تاييد قرار گرفته است. محمود عليزاده طباطبايي يكي از اين حقوقدانان است كه در گفت‌وگو با «اعتماد» 4مسير ارائه به مجمع تشخيص مصلحت، شوراي عالي امنيت ملي، همه‌پرسي و ارائه لايحه از سوي دولت را به عنوان راهكار تعليق اين قانون بر شمرده است. در‌ميان اين نقدها و اعتراض‌ها و مطالبات اما تنها گروهي كه از تصويب و ابلاغ اين قانون خوشحالند اعضاي جبهه پايداري هستند كه احساس مي‌كنند ابلاغ اين قانون دولت را در مسير عدم تحقق يكي از مهم‌ترين وعده‌هايش قرار مي‌دهد. اما نكته‌اي كه اين طيف‌هاي راديكال به آن توجه نمي‌كنند، آسيب‌هايي است كه اجراي اين قانون ممكن است براي كليت نظام ايجاد كند.

📌«اعتماد» پس از بررسي محتوايي اين قانون در اين شماره سراغ چند تن از حقوقدانان رفته تا درباره تناقضات و مشكلات اين قانون بحث و تبادل نظر داشته باشد. پوربابايي و جعفر‌پور در اين گفت‌وگو هر كدام به تعارض اين قانون با حقوق اساسي ملت اشاره مي‌كنند.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 قانون عفاف و حجاب و مشكلاتش

✍🏻سيمين كاظمي

📌قانون عفاف و حجاب با وجود هشدار و انذار مكرر كارشناسان، متخصصان، جامعه مدني و فعالان حوزه‌هاي مختلف به تصويب رسيد. تصويب قانون ۷۴ ماده‌اي حجاب كه تقريبا تمام دستگاه حاكميت را بسيج كرده است، از چند جهت موجب بيمناكي و نگراني جامعه شده است. نگراني براي نقض حقوق زنان، تهديد وفاق اجتماعي، از تبعات اين قانون است. اين قانون ايرادات كلي و جزئي زيادي دارد كه در اين يادداشت به چند مورد اشاره مي‌كنم.

📌قانون عفاف و حجاب با نام حمايت از خانواده تدوين و تصويب شد، اما قانون‌نويسان به اين واقعيت توجه نكرده‌اند كه تشكيل خانواده و استحكام و دوامش هيچ ارتباط معني‌داري با پوشش زنان در عرصه عمومي ندارد. قانونگذاران بر اساس يك فرضيه اثبات نشده كه بي‌حجابي باعث فروپاشي خانواده مي‌شود، چنين قانوني را تدوين و تصويب كرده‌اند. بايد از آنها پرسيد وقتي ماده اول را مي‌نوشتيد، چند مقاله پژوهشي درباره خانواده خوانديد يا با چند محقق مشورت كرديد كه چنين فرضي را مبناي قانون كرديد؟ اگر واقعا نگران موجوديت خانواده هستيد، خوب است بدانيد آنچه خانواده را واقعا تهديد مي‌كند، با آنچه شما به عنوان تهديد برساخت مي‌كنيد از زمين تا آسمان فاصله دارد و اگر مي‌خواهيد به خانواده كمك كنيد به نتايج پژوهش‌ها رجوع كنيد و از محققان واقعي و بي‌طرف راهنمايي بخواهيد. در اين قانون كه مداخله دولتي است، و از سوي ديگر داعيه حمايت از خانواده دارد، زنان كمترين نقش را دارند...

📌 چنانكه معاونت امور زنان و خانواده كاملا به حاشيه رانده شود و وزارت كشور نقش اصلي را به عهده دارد، تا مشخص شود كه اين نظم مردانه حتي به زنان خودي هم بي‌اعتماد است و آنها را لايق عهده‌دار شدن امور زنان نمي‌داند.
نكته ديگر آن است كه حجاب به عنوان يك هنجار اجتماعي در جامعه ايران دستخوش تحول شده است، ولي مدافعان آن بدون توجه به چنين تحولي در تكاپو براي احياي آن به هر شكل ممكن هستند. توجه نمي‌كنند كه از نظر بخش‌هايي از جامعه ايران در قرن جديد شمسي پوشش زنان، امر شخصي آنهاست.

📌واقعيت مغفول اين است كه فرهنگ و ارزش‌ها و هنجارهاي اجتماعي را نمي‌توان به ضرب و زور قانون و جريمه و حبس ساخت. آنچه بر پايه جريمه و حبس نگه داشته مي‌شود چون بر باورهاي قلبي، اراده و خواست مردم تكيه ندارد، در اولين فرصت فروخواهد پاشيد و توسط جامعه پس زده خواهد شد. بنابراين پوشش زنان به عنوان امر فرهنگي مقهور قانون و معطل دستور نخواهد ماند و زنان حتي اگر مقابل دوربين يا مامور حجاب بر سر كنند، وقتي به آن اعتقاد نداشته باشند چندمتر دورتر از سر برخواهندگرفت. پس چنين قانوني سعي بيهوده‌اي است كه جز هدر دادن منابع كشور و ايجاد زحمت براي جامعه نتيجه‌اي در بر نخواهد داشت.

📌قانون حجاب تصويب شده است و حالا همه نگران آن هستند كه اجرايش در اين جامعه پرمساله به چه نتايجي ختم مي‌شود؟ قانوني كه پشتوانه اجتماعي نداشته باشد، دو نتيجه بيشتر ندارد يا قابليت اجرا ندارد و متروك مي‌ماند يا اجرا مي‌شود و به تعارض و درگيري و نارضايتي دامن مي‌زند و هزينه‌هاي ريز و درشتي را به جامعه تحميل مي‌كند. هيچ كدام از اين دو مسير نمي‌تواند مطلوب قانون‌گذاران باشد. پس‌اي كاش پيش از اجرا به تبعات آن توجه شود و مواجهه با موضوع حجاب بر اساس عقلانيت و احترام به حقوق زنان و در نظر داشتن تغييرات اجتماعي صورت گيرد./ اعتماد

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴گفت و گوی «اعتماد» با مدیر گروه جامعه شناسی سیاسی در انجمن جامعه شناسی ایران با عنوان قانون حجاب فضاي بحرانی جامعه را تشديد مي‌كند

✍🏻 نيره خادمي

لايحه پر حاشيه عفاف و حجاب سرانجام در روزهاي پاياني مهر‌ماه سال 1403 در 74 ماده توسط شوراي نگهبان تاييد شد و روز دهم آذر ماه متن كامل آن در برخي رسانه‌ها منتشر شد. از زمان انتشار متن، موجي از انتقاد و نگراني از اجراي اين لايحه كه حالا ديگر نام قانون را با خود همراه دارد، در رسانه‌ها و شبكه‌هاي مجازي شكل گرفت. در اين لايحه نه تنها براي زنان و مردان كه براي صاحبان كسب و كارها هم مجازات‌هاي سنگين مادي تا 920 ميليون تومان و همچنين محروميت‌هاي اجتماعي و معنوي در نظر گرفته شده است. اگرچه اين قانون هنوز ابلاغ نشده است و حتي چند روز پيش حجت‌الاسلام انصاري، معاون حقوقي رياست‌جمهوري از تعليق اجراي آن خبر داد ولي محمد باقر قاليباف، رييس مجلس دو روز بعد از اين سخنان از ابلاغ آن در بيست و سومين روز آذرماه سخن گفت. «اعتماد» براي بررسي تبعات اجراي اين قانون در جامعه پر مساله ايران سراغ دكتر احمد بخارايي، مدیر گروه جامعه شناسی سیاسی در انجمن جامعه شناسی ایران و استاد دانشگاه رفت تا با توجه به بندهاي مختلف آن به يك تصوير كلي از موضوع برسد. او معتقد است كه نگاه‌هاي ايدئولوژيك كه با قدرت پيوند خورده، مي‌خواهد ايدئولوژي را با بازوي قدرتي پيش ببرد، به ضد خودش تبديل مي‌شود و همان حداقل‌ها از اصول اخلاقي كه در جامعه هست هم، ‌آرام ‌آرام فروكش خواهد كرد.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
2025/07/10 23:39:33
Back to Top
HTML Embed Code: