Telegram Web Link
🔴 اصلاحیه قانون حجاب فعلاً مسکوت ماند

شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهور :  

📌دولت تصمیم گرفته است اصلاحیه قانون حجاب که توسط مجلس و رئیس مجلس پیشنهاد شده بود، فعلاً ابلاغ نشود.

📌این لایحه در حال حاضر امکان اجرایی شدن ندارد و پیشنهاد شده است از طریق جلسه سران قوا یا شورای امنیت ملی بررسی و متوقف شود.

📌برخی قوانین به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم اجرایی نمی‌شوند. در مورد این اصلاحیه نیز شرایط فعلی کشور برای اجرای قانون فراهم نیست./ هم میهن

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍2
🔴 زینب کاظمی، نویسنده کارزار مخالفت با ابلاغ قانون حجاب در گفتگو با امتداد:
قانون عفاف و حجاب به نوعی اعلام جنگ با بخش عمده‌ای جامعه خواهد بود/ قانونی که بخش زیادی از جامعه را مجرم قلمداد کند، ماهیت قانونی نخواهد داشت/ مشکل کار کجاست که مجلس تا این حد در مقابل شنیدن صدای مردم، بسته و کور رفتار می‌کند؟/ این قانون گویی بنا دارد تا شبکه جاسوسی مردم نسبت به یکدیگر را ایجاد کند

✍️امتداد-محمد جعفری:
در میان کشمکش‌های کنونی میان ارکان مختلف نظام درباره قانون موسوم به عفاف و حجاب، این قانون در حالی که قرار بود در بیست و سومین روز از آبان‌ماه از سوی محمد باقر قالیباف برای اجرا به دولت پزشکیان ابلاغ شود با اصرار دولت، همچنان در شورایعالی امنیت ملی متوقف مانده است.

📌در همین ارتباط، کارزاری با هشتگ #نه_به_قانون_حجاب_و_عفاف در پلتفرم کارزار به راه افتاده و تا کنون، امضای نزدیک به ۸۰ هزار شهروند ایرانی پای آن به ثبت رسیده است. در این کارزار که خطاب به رئیس‌جمهور پزشکیان تنظیم و آماده شده، آمده؛ «ما این قانون را در مغایرت با حقوق شهروندی دانسته و معتقدیم در این قانون نسبت به طیف گسترده‌ای از جامعه به ویژه زنان، جرم‌انگاری صورت گرفته است؛ لذا اجرای آن در منافات با وفاق ملی خواهد بود».

📌در متن این کارزار، همچنان خطاب به پزشکیان، تاکید شده؛ «جناب آقای رئیس جمهور! ما امضاکنندگان این کارزار از جنابعالی خواستاریم که در جهت وفاق ملی، صیانت از حقوق اساسی شهروندان و همچنین افزایش امید به بهبود شرایط کنونی، از تمامی اختیارات قانونی و ظرفیت‌های فراقانونی خود استفاده کرده و از اجرای قانون حجاب و عفاف جلوگیری نمایید».

📌زینب کاظمی، نویسنده این کاراز در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به ملاحظات مربوط به طرح و اشتراک‌گذاری آن، اظهار داشت: کارزاری که من با انگیزه درخواست جلوگیری از اجرای قانون عفاف و حجاب، خطاب به رئیس‌جمهور نوشتم تا کنون نزدیک به ۸۰ هزار امضا را به ثبت رسانده تا منعکس‌کننده بخشی از دغدغه‌ها و مطالبات عمومی شهروندان در این باره باشد.

📌قانون عفاف و حجاب در صورت اجرا-بخصوص بندهای چهار و پنج آن-به نوعی اعلام جنگ به بخش عمده‌ای جامعه خواهد بود. به ویژه دو فصل آخر این قانون، زندگی جمع کثیری از بانوان جامعه کشورمان را با جرم‌انگاری روبرو کرده است. کما اینکه، متاسفانه ما در این قانون، شاهد جرم‌انگاری برای دختران ۹ و ۱۰ ساله نیز هستیم! بخش زیادی از مردم ایران، پس از اجرای این قانون، ممکن است که با جرم‌انگاری روبرو شوند.

📌اینکه اساسا، قانونی بخواهد بخش زیادی از جامعه را مجرم قلمداد کند، ماهیت قانونی نخواهد داشت. ضمن اینکه این قانون در شرایطی که با مشکلات عدیده‌ای در کشور روبرو هستیم، دستگاه‌ها و ارگان‌های زیادی را درگیر اجرای خود خواهد کرد. اینکه در چنین وضعیتی، این همه ظرفیت، هزینه و توان ساختار اجرایی کشور مصروف این موضوع شود، منطقی به نظر نمی‌رسد. این قانون، همچنین با شعار مطرح شده از سوی رئیس جمهور، تحت عنوان وفاق ملی، کاملا در تعارض و تضاد قرار می‌گیرد.

📌این قانون همینطور، مسئله اعتماد عمومی شهروندان نسبت به یکدیگر و رابطه حاکمیت-ملت را نیز دچار آسیب خواهد کرد. قانون عفاف و حجاب، مردم را مقابل یکدیگر قرار داده و به ایجاد دودستگی در میان آحاد جامعه منجر می‌شود. در قرآن هم آیه صریحی داریم که می‌فرماید؛ «يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱجۡتَنِبُواْ كَثِيرࣰا مِّنَ ٱلظَّنِّ إِنَّ بَعۡضَ ٱلظَّنِّ إِثۡمࣱۖ وَلَا تَجَسَّسُواْ»؛ «اى كسانى كه ايمان آورده ايد، از بسيارى از گمان ها دورى كنيد؛ زيرا برخى از گمان ها گناه است و [از اسرار ديگران] تجسس نكنيد». اما این قانون، متاسفانه گویی بنا دارد که شبکه جاسوسی مردم نسبت به یکدیگر را ایجاد کند. رویکردی که اساسا، شایسته مردم ایران نیست.

📌سوال اینکه، مشکل اصلی کار در کجاست؟ نمایندگان مردمی که قرار بوده تا صدای آن‌ها باشند، بنای ابلاغ چنین قانونی را دارند؟ چه شده که مجلسی که باید منعکس‌کننده مطالبات عمومی باشد، انقدر در مقابل شنیدن صدای مردم، بسته و کور رفتار می‌کند؟ آقایان از خودشان بپرسند که کجای مسیر را اشتباه رفتیم که مجلس ما، خالی از نمایندگان واقعی مردم شده است؟

👈🏻 لینک این کارزار


@emtedadnet
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 انتقادات یک فعال دانشجویی در حضور پزشکیان: پوشش دانشجویان دختر هر روز تحت بررسی نیروی حراست دانشگاه قرار می‌گیرد

📍تجربه زیسته زنان در فضای دانشگاه سرشار از روایت‌های تبعیض نارواست


📌سها قمریان عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه تهران در سخنان خود در حضور مسعود پزشکیان، رییس جمهور گفت: پوشش دانشجویان دختر هر روز تحت بررسی نیروی حراست دانشگاه قرار می گیرد و این البته علاوه بر مواجه با گشت ارشاد و توقیف خودرو های شخصی است.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
3
🔴 مسئله زن

📌شاید بتوان گفت که مسئله زن و ابعاد حیات اجتماعی و سیاسی او یکی از محوری‌ترین مسائل جامعه ایران است. نشست دیروز به مناسب روز زن و مادر و سخنرانی قابل‌توجه آقای رئیس‌جمهور و سخنان مدعوین فقط بخشی از مسئله زن را به تصویر کشید.

📌شاید یکی از ریشه‌های این بحران را باید در یکی دانستن زن و مادر دانست. به عبارت دیگر، درست است که مادران زن هستند و پدران هم مرد؛ ولی همانطور که پدر بودن فقط یکی از وجوه مرد را نشان می‌دهد، مادر بودن هم فقط بخشی از وجود زن را بازتاب می‌دهد. به‌ویژه در دنیای جدید که زنان جدا از ایفای نقش مادری نقش‌های فراوان دیگری دارند و می‌خواهند حقوق آنان در ایفای این نقش‌ها نیز رعایت شود.

📌بهتر است با ذکر یک موضوع جالب آغاز کنیم. به احتمال فراوان اگر در گذشته و تا ۱۴۰۰سال پیش از مردم می‌پرسیدیم که به نظر شما ارث میان مرد و زن چگونه تقسیم شود، اکثریت قاطع همان نسبت دو به یک را می‌گفتند. چون وضعیت زن در ساختار قدرت و نقش اقتصادی او چنین نظری را مطلوب می‌نمود. ولی سال گذشته در زمان وزارت فرهنگ دولت آقای رئیسی پیمایشی که درباره ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان انجام شد، حاکی از موافقت بیش از ۷۷درصدی مردم با برابری ارث برای زن و مرد بود.

📌آیا این به منزله عبور آنها از شریعت است؟ قطعاً، خیر؛ چون بسیاری از آنان ملتزم به شرع هستند، ولی می‌بینند که نقش زنان در حال تغییر است. البته شرع هم اختیاراتی را برای تحقق این برابری از طریق وصیت یا در حال حیات در نظر گرفته است؛ ولی این تغییر رویکرد ناشی از تغییر شرایط جامعه و جایگاه و نقش زنان است.

📌این تغییر رویکرد در حقوق خانواده از جمله حق طلاق، حق حضانت، حق اشتغال زنان و حق تحصیل و غیره هم به‌خوبی دیده می‌شود؛ ولی نظم حقوقی ایران هنوز تطابق لازم با این تحولات را پیدا نکرده است و اتفاقاً یکی از دلایل مشکلات خانواده همین شکاف حقوقی است. وضعیت حقوقی موجود مربوط به زمانی بود که زنان واجد قدرت اثرگذاری کافی در جامعه نبودند، درحالی‌که اکنون در همه سطوح هم‌پای مردان در حال نشان دادن خلاقیت و توانایی‌های خود هستند.

📌ما نمی‌توانیم ازیک‌سو شاهد افزایش و سبقت کمی و کیفی دختران دانشجو از پسران باشیم و از سوی دیگر، همچنان نظام حقوقی خانواده را براساس گذشته تعریف و تعیین کنیم.

📌اکنون ۶۸درصد مردم با حق طلاق برای زنان موافق هستند و این موافقت در دو دهه اخیر افزایشی بوده است. اگر قصد ما تحکیم نهاد خانواده است که هدف ارزشمندی است، این کار را باید از طریق احترام به واقعیت‌های خانواده هسته‌ای انجام داد.

📌خانواده‌ای که بنیان آن بر حرکت به‌سوی برابری و مشارکت هرچه بیشتر همه اعضای خانواده بنا نهاده شده؛ هر گونه مخالفت با این روند موجب اخلال در امر نهاد خانواده می‌شود و جدایی و طلاق را زیادتر می‌کند.

📌یکی از دلایل بحران در ازدواج و فرزندآوری وجود همین عدم تطابق حقوق زنان با مقتضیات روز آنان است؛ مسئله‌ای که در پوشش زنان بیش از هر جای دیگری خود را نشان داده است. ولی این تنها جایی نیست که با چالش جدی مواجه هستیم؛ بلکه فقط بیشتر از موضوعات دیگر دیده می‌شود.

📌به همین دلیل است هنگامی که از مردم پرسیده شده است که: «در جامعه ما شرایط برای پیشرفت زنان فراهم است. چقدر موافق یا مخالفید؟» افراد مخالف با ۴۸درصد بیش از موافقان با ۴۳درصد هستند. حتی نظر زنان و مردان دراین‌باره تفاوت معناداری ندارد.

📌واقعیت این است که انقلاب تابوهای زیادی را درباره زنان و جایگاه آنان شکست و موجب شد که حتی دختران روستایی و طبقات پایین هم برخلاف پیش از انقلاب برای تحصیل و ارتقای جایگاه خود درس بخوانند و وارد دانشگاه‌ها شوند؛ امری که پیش از انقلاب مطلقاً عمومیت نداشت، ولی به موازات این تحولات، اکنون پس از گذشت ۴۵سال است که می‌بینیم حضور زنان در کابینه پذیرفته شده است.

📌یا هنوز بخش مهمی از حقوق زنان به‌ویژه در خانواده در قالب‌های گذشته است؛ درحالی‌که اتفاقاً حتی به لحاظ شرعی هم قابل‌اصلاح است. مسئله زن یکی از اَبَرچالش‌های موجود جامعه ایران است که به‌جای تفاهم و گفت‌وگو از طریق تقابل پیش می‌رود و عوارض این نحوه پیشبرد امور بسیار بیشتر از اصلاحات تفاهمی و وفاقی است.

📌جلوی «سیل زنان» نباید ایستاد که جز ویرانی نتیجه دیگری ندارد./ هم میهن

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 يک زن عضو دولت جديد سوريه شد

📌احمد الشرع فرمانده اداره سیاسی جدید سوریه از تاسیس امور زنان در کابینه جدید این کشور و واگذاری مسئولیت آن به فردی به نام عایشه الدبس خبر داد.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
⚫️ ژاله علو بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و گوینده درگذشت

▪️ژاله علو متولد ۱۳۰۶ در تهران شاعر، گوینده رادیو، صداپیشه و هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون ظهر امروز سوم دی درگذشت. وی از پیشکسوتان عرصه بازیگری و گویندگی است. او از برگزیدگان هشتمین همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۹ نیز بوده است.

▪️شاهرخ رزمجو فرزند ژاله علو درگذشت این بازیگر را تایید کرد و در این باره به خبرنگار گفت: ژاله علو امروز سوم دی ماه حدود ظهر در بیمارستان شهرام درگذشت.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
😢31
🔴 محاقِ خانگی‌شدن سیاست / درباره‌ توقفِ ابلاغ قانون عفاف و حجاب

✍🏻 مهسا اسداله‌‏نژاد

📌در ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳ اعلام شد که شورای عالی امنیت ملی، ابلاغ لایحه‌ی حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب را متوقف کرده‌است؛ اقدامی که پیش از این سابقه نداشت. مرجع رسیدگی به مناقشه‌ی قوا در ساختار سیاسی، مجمع تشخیص مصلحت نظام است. درواقع تا پیش از این، مجمع مصلحت نظام تشخیص‌دهنده‌ی آن بود که آیا قانونی، در رفت‌وبرگشت میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، به مصلحتِ نظام است یا خیر. اگر به مصلحت است، اجرایش با وجود اختلاف میان نخبگانِ سیاسی حاکم صحیح است و اگر به مصلحت نیست، باید اجرای آن را متوقف کرد.

📌این برای نخستین‌بار است که شورای عالی امنیت ملی درباره‌ قانون مصوب مجلس و شورای نگهبان، که کاملاً صورت داخلی دارد، به نحوی مداخله کرده که ابلاغ و اجرای آن را متوقف می‌کند. شورای عالی امنیت ملی هم‌چون مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارگانی‌ است که در بازنگریِ قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ به قانون اساسی الحاق شد. درواقع این دو نهاد، هر یک به‌وجهی، بازنمایانگرِ بحرانِ تصمیم‌گیری بین سران قوا و البته فرماندهیِ کلِ قوا به‌شمار می‌رفتند.

📌مجمع تشخیص مصلحت نظام از درون مناقشه‌ تمام‌نشدنی میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی از دلِ شورای عالی دفاع شکل گرفت. درواقع تبدلِ آن پس از اتمام جنگ ایران و عراق بود. مجمع تشخیص مصلحت نظام بنا بود تا در امور داخلیِ قانون‌گذاری و بحرانِ تصمیم‌گیری بر سر قوانین نقش یکپارچه‌کننده‌ و وحدت‌بخش را بازی کند و شورای عالی امنیت ملی نیز قرار بود تا در مواجهه با «تهدیدات» نخست خارجی، سپس داخلی چنین نقشی را برعهده بگیرد. درباره‌ قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگِ عفاف و حجاب، امنیت بر مصلحت پیشی گرفت. شورای نگهبان مصوبه‌یِ مجلس را تأیید کرد.

📌به نظر می‌رسید که در مدت زمانِ بلند، به نفعِ کلی است که بتوان فرآیند پیشروی چنین کشفی را کنترل کرد اما شورای عالی امنیت ملی نظرش بر این بود که تهدید در زمانِ کوتاه بر منفعت در زمانِ بلند می‌چربد. امکان دارد که تهدیدزایی اجرای چنین قانونی چنان درگیری‌ای پدید آورد که دیگر عملاً خبری از منفعتِ بلندمدت نباشد. در کنار غلبه‌ فوریتِ تهدید در مقابله با مدتِ به‌بارآوردنِ منفعت، باید یک نکته‌ دیگر را نیز لحاظ کرد؛ در شرایط فعلی مسعود پزشکیان رئیس شورای عالی امنیت ملی‌ است.

📌درواقع رئیس‌جمهوری یک‌بار از حیثِ ساختار قانونی توان ایستادگی در مقابلِ قانونی را ندارد که از مجرایِ مجلس و شورای نگهبان می‌گذرد، اما بار دیگر به‌واسطه‌ آن‌که رئیس شورای عالی امنیت ملی‌ است، می‌تواند تلاش کند تا در موازنه‌ رأی‌گیری نظر خود را غالب کند. در این خصوص هم فشار افکار عمومی و هم وضعیت سیاسی در منطقه، هر دو با هم، در تشخیصِ اینکه امنیت نظام به خطر می‌افتد، مؤثر واقع می‌شود.

📌در بیان مخالفت‌های گسترده با این مصوبه‌ مجلس، غالباً از کلماتِ ابتدایی آن صرف نظر می‌شود. آنچه از چشم می‌افتد آن دو مفهوم نخست است؛ «حمایت» از «خانواده». این مصوبه قرار بود تا به خانگی‌شدنِ سیاست دامن بزند. منطق خانه را بر منطق شهر حاکم کند یا به‌ زبان ملایم‌تر از تسری منطق خانه «حمایت» کند. درواقع پسِ پُشت مصلحتِ نظام در کنترل کشف حجاب و درآمدزایی از مواردِ صورت‌گرفته آن، یک بینش کلی نسبت به منطق جاری در شهر وجود دارد: شهر باید جایی شبیه به خانه باشد. درواقع قانون‌گذار باور دارد که به‌واسطه کنترل کشف حجاب، دارد به خانواده خدمت می‌کند.

📌به این ترتیب که شهر نیز تداومِ منطق سروری حاکم بر خانه می‌شود. بااین ‌وجود، قانون‌گذار یک موضوع را فراموش کرده ‌است؛ آن هم این‌که گستره‌ مخالفت با چنین قانونی از واژگونی تصور چنین زنی آغاز شده‌ است: زن در خانواده دیگر تابع نیست. قانون‌گذار از یاد برده‌ است که زن دیگر تحت تسلط ارزش‌ها و باورهای پدرسالارانه نیست. خودِ منطقِ خانه از اساس دگرگون شده و دستخوشِ بازتعریفِ ارزش‌ها و وظایف ازپیش‌تعیین‌شده، شده است.

📌جنبش زنان در طول دهه‌ها موفق شده تا خودِ منطق سروری حاکم بر خانه را به چالش بکشد و منطق جدیدی را بیافریند که در آن زنان عاملیتِ خود را برای شکل‌دهی به ارزش‌ها و وظایف ساخته‌اند. به این‌ترتیب اگرچه قانون‌گذار در پیِ این است که «تفاوت» موجود در شهر را تابعِ «وحدت» نظم حاکم بر خانواده کند، این مسئله را از یاد برده است که خودِ نظم حاکم بر خانواده دیگر «وحدت‌»‌یافته نیست و از اساس «متفاوت» و دگرگون شده ‌است./ هم میهن

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍1
🔴 بررسی نقش زنان در فعالیت‌های داوطلبانه

📍همونی باش که هستی

✍🏻 سمیه افشین‌فر

📌امروز در جامعه شاهد حضور زنان در عرصه‌های مختلف هستیم، بنابراین تجربه مستقیم آنها از نیازهای مختلف و گروه‌های نیازمند نیز عمیق‌تر می‌شود. زنان در جامعه سنتی در شبکه‌ای از روابط اجتماع سنتی، افراد و گروه‌های نیازمند محله را شناسایی و به آنها کمک می‌کردند، در جامعه جدید نیز زنان فعال در عرصه اجتماعی بر فضای جامعه اثر می‌گذارند، چرا که آنها با شناختی برآمده از تجربه زیستی روزمره در شهر، به مشارکت در فعالیت‌های نیکوکارانه و داوطلبانه برای پاسخ به بخشی از نیازهای جامعه اقدام می‌کنند. این نیازها نه‌تنها زنان و کودکان، بلکه تمامی گروه‌های اجتماعی و تنوعی از اولویت‌های مختلف اجتماعی را شامل می‌شود. با چند چهره فعال حوزه داوطلبانه آشنا می‌شوید.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍1
🔴 پرستو احمدی و نوازندگان «کنسرت فرضی» تفهیم اتهام و با وثیقه آزاد شدند

📌پرستو احمدی امروز به همرای وکلای خود به دادسرای ناحیه ۳۸ امنیت اخلاقی تهران مراجعه کرد و پس از تفهیم اتهام با وثیقه ۳ میلیارد تومانی آزاد شد.

📌همچنین نوازندگان کنسرت فرضی با وثیقه ۲ میلیارد تومانی بعد از تفهیم اتهام آزاد شدند./ امتداد

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 رعنا، روایت سکوت و ایستادگی

✍🏻 ترانه بنی‌یعقوب


📍سیزده سال بعداز فاجعه، زندگی رعنا دختری که پدرش در دو و نیم سالگی بر صورت او و مادرش اسید پاشید، چگونه می‌گذرد؟

📌سمیه را اولین بار در بیمارستان طرفه تهران دیدم. شوهرش در اردیبهشت ماه سال ۹۰، دو سال پیش از آن، روی او و دختر دو سال و نیمه‌اش رعنا اسید پاشیده بود. دو سالی که پس از این حادثه گذشت، جز دوا، درمان، و جراحی نبو د، اما هیچ‌یک از آن‌ها به بهبودی منجر سمیه را اولین بار در بیمارستان طرفه تهران دیدم. شوهرش در اردیبهشت ماه سال ۹۰، دو سال پیش از آن، روی او و دختر دو سال و نیمه‌اش رعنا اسید پاشیده بود. دو سالی که پس از این حادثه گذشت، جز دوا، درمان، و جراحی نبود، اما هیچ‌یک از آن‌ها به بهبودی منجر نشد. صورت سمیه، که شدیداً با اسید سوخته بود، کاملاً بی‌شکل شده بود؛ از چشمانش تنها دو حفره باقی مانده بود و لب‌های نیمه‌سوخته‌اش کج. اسید به تمام جوارح اصلی بدنش آسیب زده بود، اما او تمام تلاشش را می‌کرد تا زنده بماند؛ تنها به خاطر دو دخترش، رعنا که آن زمان چهار ساله بود و نازنین که شش سال داشت.

📌آن روزها صورتش را با یک روسری بزرگ می‌پوشاند. می‌گفت از سؤال‌ها و نگاه‌های کنجکاوانه مردم خسته شده است. رعنا، کنارش بود، عروسکش را در آغوش گرفته و ساکت دراز کشیده بود. آن روز به بیمارستان آمده بودند تا سر رعنا برای چندمین بار جراحی شود. اسید چنان پوست سر این کودک را سوزانده بود که درمانش به جراحی‌های بی‌شمار نیاز داشت، جراحی‌هایی که حتی حالا که رعنا ۱۶ ساله است، همچنان ادامه دارد.

📌اتاق کوچک بیمارستان طرفه خفه و تاریک بود. باریکه‌های کم‌رمق نور، سایه‌هایی بی‌جان روی تخت رعنا می‌انداختند. بوی مرکورکروم و سوختگی و درد فضا را آکنده کرده بود. سمیه گوشه پتوی رعنا را فشار می‌داد و با بغضی سنگین حرف می‌زد. دختر کوچکش بی‌حرکت به دیوار زل زده بود.

📌سمیه خسته بود؛ خسته از سفرهای مداوم بین روستای همت‌آباد بم و تهران. گفت که هیچ مسافرخانه‌ای در تهران نبوده که در آن ساکن نشده باشد. تصور این‌که با بدنی سوخته و پردرد، ساعاتی طولانی را در اتوبوس طی کند و در مسافرخانه‌های ارزان قیمت اقامت کنی، آزاردهنده بود. نشد. صورت سمیه، که شدیداً با اسید سوخته بود، کاملاً بی‌شکل شده بود؛ از چشمانش تنها دو حفره باقی مانده بود و لب‌های نیمه‌سوخته‌اش کج. اسید به تمام جوارح اصلی بدنش آسیب زده بود، اما او تمام تلاشش را می‌کرد تا زنده بماند؛ تنها به خاطر دو دخترش، رعنا که آن زمان چهار ساله بود و نازنین که شش سال داشت.

📌آن روزها صورتش را با یک روسری بزرگ می‌پوشاند. می‌گفت از سؤال‌ها و نگاه‌های کنجکاوانه مردم خسته شده است. رعنا، کنارش بود، عروسکش را در آغوش گرفته و ساکت دراز کشیده بود. آن روز به بیمارستان آمده بودند تا سر رعنا برای چندمین بار جراحی شود. اسید چنان پوست سر این کودک را سوزانده بود که درمانش به جراحی‌های بی‌شمار نیاز داشت، جراحی‌هایی که حتی حالا که رعنا ۱۶ ساله است، همچنان ادامه دارد.

📌اتاق کوچک بیمارستان طرفه خفه و تاریک بود. باریکه‌های کم‌رمق نور، سایه‌هایی بی‌جان روی تخت رعنا می‌انداختند. بوی مرکورکروم و سوختگی و درد فضا را آکنده کرده بود. سمیه گوشه پتوی رعنا را فشار می‌داد و با بغضی سنگین حرف می‌زد. دختر کوچکش بی‌حرکت به دیوار زل زده بود.
سمیه خسته بود؛ خسته از سفرهای مداوم بین روستای همت‌آباد بم و تهران. گفت که هیچ مسافرخانه‌ای در تهران نبوده که در آن ساکن نشده باشد. تصور این‌که با بدنی سوخته و پردرد، ساعاتی طولانی را در اتوبوس طی کند و در مسافرخانه‌های ارزان قیمت اقامت کنی، آزاردهنده بود./ کانون زنان ایرانی

ادامه‌ی مطلب را در وبسایت کانون زنان ایرانی بخوانید:
https://ir-women.com/20475

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🤬1
🔴 قانون مهریه اصلاح و زندان حذف شد

📌نماینده مجلس گفت: معتقدیم با زندانی کردن زوج، زندگی زوجین دوام نخواهد داشت بنابراین در این طرح پیش بینی شده که حقوق زوج و زوجه رعایت، اما از زندانی شدن زوج جلوگیری و به جای حبس محکومیت‌ها و مجازات‌های دیگر اعمال شود که باعث از هم پاشیدگی خانواده‌ها نشود.

📌نماینده طراح طرح اصلاح قانون مهریه، از تصویب کلیات این طرح در نشست عصر روز گذشته کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی خبر داد.
حسینعلی حاجی‌دلیگانی از تصویب کلیات طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و برخی از احکام راجع به مهریه در نشست (یکشنبه، ۲ دی ماه) کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی خبر داد.

📌وی گفت: جزئیات این طرح مورد بررسی قرار خواهد گرفت به نحوی که خروجی آن شرایطی را فراهم کند که زوجین همدیگر را به زندان محکوم نکنند.

📌حاجی‌دلیگانی بیان کرد: معتقدیم با زندانی کردن زوج، زندگی زوجین دوام نخواهد داشت بنابراین در این طرح پیش بینی شده که حقوق زوج و زوجه رعایت، اما از زندانی شدن زوج جلوگیری و به جای حبس محکومیت‌ها و مجازات‌های دیگر اعمال شود که باعث از هم پاشیدگی خانواده‌ها نشود.

📌نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: حبس لزوماً به معنای زندانی شدن نیست و ممکن است از پابند الکترونیک استفاده یا نوع دیگری از محکومیت‌ها پیش بینی شود تا زوجی که در پرداخت مهریه تعلل می‌کند، متنبه شود، اما زندگی آنها پایدار بماند./ مهر

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍2👎1
🔴 همایش زن در تاریخ محلی گیلان برگزار می‌شود

📌روز پنج شنبه ششم دی‌ماه برای زنان گیلانی روز متفاوتی است. روزی که به همت انجمن زنان پژوهشگر تاریخ، پژوهشگرانی از پایتخت و خطه گیلان در دهکده ساحلی بندرانزلی از نقش و جایگاه زنان این بخش از پهنه شمال کشورمان سخن خواهند گفت.

📌این برنامه در واقع دومین پیش همایش « زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال» است و اولین پیش‌همایش، در مهرماه سال‌جاری، با همکاری موسسه فرهنگی میرداماد، در گلستان برگزار شد.

📌لازم به ذکر است در پایان پنل‌های ارائه مقالات میزگرد « تاریخ نگاری زنان گیلان با رویکرد تاریخ شفاهی» با حضور پژوهشگران این حوزه  از تهران و رشت، با معرفی نمونه‌های انجام شده، برگزار خواهد شد.

📌این برنامه یک روزه با همکاری انجمن ایران شناسی شعبه گیلان، انجمن آثار و  مفاخر، انتشارات فرهنگ ایلیا، خرد سرای فردوسی، حوزه هنری، میراث فرهنگی شهرستان خمام و شهرداری و شورای شهر انزلی انجام خواهد شد.

📌شرکت کنندگان می‌توانند از نمایشگاه جنبی
شامل دست ساخته‌ها و آثار هنری زنان این منطقه دیدن کنند.

📌شرکت در این برنامه برای علاقمندان به تاریخ ایران‌زمین و مطالعات میان رشته‌ای بویژه مطالعات زنان آزاد و رایگان است.

📌گفتنی است همایش زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال، اردیبهشت سال ۱۴۰۴ با همکاری انجمن ایرانی تاریخ، معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، نشر تاریخ ایران، باشگاه اندیشه، انجمن ایرانی مطالعات زنان و انجمن ملی زنان کارآفرین در استان مازندران برگزار خواهد شد.

@zananepazhoheshgartarikh1396
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 زنان خانه‌دار را تنها نگذاریم

📌زنان خانه‌دار به صورت متوسط بیش از 77 ساعت در طول هفته کار می‌کنند؛ یعنی دو برابر ساعت کاری یک کارمند، با این تفاوت که در هیچ طبقه‌بندی شغلی قرار نمی‌گیرند و دستمزدی هم در برابر زحمات‌شان دریافت نمی‌کنند. اما ما چه شناختی از مشکلات زنان خانه‌دار داریم؟

📍اول: زنان خانه‌دار را نادیده نگیریم
طبق بررسی‌های مختلف، معمولا زنان خانه‌دار به دلیل یکنواختی زندگی و تنهایی زیاد داخل خانه، دچار افسردگی بیشتری در مقایسه با بقیه اقشار جامعه می‌شوند؛ بنابراین باید اعضای خانه، به‌ویژه شریک عاطفی، در هر شرایطی متوجه زحمات این زنان باشند، چون بزرگ‌ترین رنج برای زنان خانه‌دار نادیده‌ گرفته‌شدن هست.

📍دوم: تقسیم وظایف در خانه
اعضای خانه باید همراه‌های همیشگی زنان خانه‌دار باشند. یادمان باشد خانه‌داری مخصوص زنان خانه نیست، پس بهتر است تا حد ممکن برای کارهای خانه، بین اعضای خانواده تقسیم وظایف انجام شود.

📍سوم: شریک عاطفی باید همراه همیشگی باشد
کمک‌حال بودن مردان خانه، همیشه یک دلگرمی بزرگ برای زنان خانه‌دار محسوب می‌شود. این موضوع در ماه‌های اول زایمان و تولد فرزندان شکل جدی‌تری به خودش می‌گیرد. حتی طبق نظر متخصصان، این همراهی می‌تواند از بروز افسردگی‌های شدید بعد از زایمان هم جلوگیری کند.

📍چهارم: قدردان آنها باشیم
در همه جای دنیا زنان خانه‌دار در سنین و جایگاه‌های اجتماعی مختلف هستند و حتی برخی به اجبار مشغول خانه‌داری می‌شوند. بنابراین بهتر است به‌جای کوچک‌شمردن این نوع کار در خانه، قدردان تمام زنانی باشیم که بدون چشم‌داشت، در‌حال کاری شبانه‌روزی و بدون دستمزد هستند./ شرق

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍31
🔴 جانشین سابق سرپرست دادسرای کرج به دلیل نبود امکان پیشرفت زنان در سیستم قضایی مجبور شد خود را بازخرید کند

📍نگاه سنتی سیستم قضایی نسبت به زنان


نیره خادمی

📌نخستين تماس با سحر ابوالحبيب، جانشين سابق سرپرست دادسراي كرج كه سال گذشته به دليل نااميدي از ارتقا در سيستم قضايي، خود را بازخريد كرده بود، اسفند‌ماه سال گذشته برقرار شد. از همان ابتدا مشخص بود كه با زني بسيار دقيق روبه‌رو هستم و چندين بار تلفني گفت‌وگو كرديم. تازه خود را بازخريد كرده بود و پيش از آنكه وعده‌اي براي پرسش و پاسخ بدهد، صميمانه سوالاتي پرسيد. بعد اما منتظر مانديم تا به دور از مشغله‌هاي ذهني كه دارد، فرصت مناسبي براي تماس پيدا شود. حدود 10‌ماه از آن زمان گذشته است و سرانجام فرصت فراهم شد. گفت‌وگوي تلفني با او در روزهايي كه هواي تهران درگير آلودگي و سرما است در شرايطي انجام شد كه هفته‌هاي پاياني انتظار براي به دنيا آمدن دوقلوها را پشت سر مي‌گذارد. سحر ابوالحبيب فارغ‌التحصيل رشته حقوق از دانشگاه تهران است و تحصيلات خود را تا مقطع دكتري در جزا و جرم‌شناسي ادامه داده. از سال ۹۴ وارد سيستم قضايي شده؛ سه‌سال به عنوان داديار تحقيق، سه‌سال به عنوان داديار اظهارنظر و حدود يك سال هم جانشين سرپرست مجتمع بوده و با وجود اينكه به ارتقا در اين رشته علاقه داشته اما تلاش‌هايش نتيجه نداده است. بارها تقاضاي ارتقا به سمت بازپرسي را مطرح كرده اما همه درخواست‌هايش بي‌پاسخ مانده است. به صورت غير رسمي به او مي‌گفتند؛ «سياست‌هاي قوه هنوز تغيير نكرده است.» بنابراين در چنين شرايطي كه هيچ امكاني براي پيشرفت يا تغيير در مسير شغلي‌اش، وجود نداشت، پايان سال گذشته خود را بازخريد كرد تا به كار تدريس و وكالت بپردازد. سيده سحر ابوالحبيب حالا به «اعتماد» مي‌گويد: « زن بودن در تمام مراحل جذب، پذيرش، و ارتقا در سيستم قضايي ايران مانعي جدي محسوب مي‌شود. حتي در برخي سال‌ها، دانشگاه علوم قضايي هيچ دانشجوي زني پذيرش نكرده و در دوره‌هاي كارآموزي نيز معمولا تعداد كمي از زنان پذيرفته مي‌شوند. اين محدوديت‌ها در مسير حرفه‌اي زنان نيز ادامه دارد، جايي كه سمت‌هاي شغلي آنان به دادياري، دادرسي اجراي احكام مدني، و مشاوره خانواده محدود شده است.»

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍1
🔴 حق عائله مندی برای زنان بازنشسته تامین اجتماعی برقرار می‌شود؟

📌به گزارش خبرنگار ایلنا، زنان بازنشسته از حق عائله مندی محروم هستند. «مهین وزیری» بازنشسته تامین اجتماعی که پیگیر برقراری این مولفه مزدی است؛ در این رابطه گفت: سه شنبه هفته گذشته، نشستی با حضور مدیران تامین اجتماعی برگزار شد که در نهایت قول مساعد دادند موضوع برقراری حق عائله مندی برای زنان بازنشسته را پیگیری کنند.

📌وی افزود: به نمایندگی تعدادی از بانوان بازنشسته تامین اجتماعی که مدت‌هاست نمایندگی‌شان را برعهده دارم، از پرسنل ارشد سازمان پرسیدم آیا حق بانوان سرپرست خانواده توسط تامین اجتماعی این است؟ علیرغم گرفتن رای دیوان و وجود این مصوبات، اکنون که اجرای این حق، مسدود شده است؛ شما بفرمایید ما زنان سرپرست خانواده برای اجرای حق‌مان، به کجا مراجعه کنیم؟

📌به گفته وی، طبق تبصره۴ ماده۶۸ خدمات کشوری، کلیه بانوان بدون همسر (مطلقه یا همسر فوت شده)، واجد دریافت حق عائله‌مندی هستند و در این خصوص هیچ نیازی به فرزند تحت تکفل نیست.

📌وزیری ادامه داد: پس از دوندگی‌ها در شعبه و اداره کل تامین اجتماعی نتیجه نگرفتم و راهی دیوان عدالت شدم. رای مثبت دیوان عدالت را در دست داریم اما متاسفانه تامین اجتماعی تمکین نکرده است!

📌این فعال صنفی زنان بازنشسته اضافه کرد: در جلسه سه شنبه، مدیران تامین اجتماعی ضمن تاکید بر کمبود بودجه، وعده دادند ابتدا آماری از افراد مشمول تهیه کنند و سپس روش‌هایی برای تامین اعتبار بیایند؛ امیدوارم تبعیض جنسیتی در تامین اجتماعی به زودی برچیده و حق عائله مندی برای زنان بازنشسته برقرار شود.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
1
🔴 اعضای نامرئی خانواده

✍🏻 نسترن فرخه

📌زنانی که نشاط جوانی هنوز در صورت بسیاری از آنها دیده می‌شود، اما هنگام صحبت از کارِ خانه از خستگی و کرختی روانی حرف می‌زنند که شاید ماه‌ها یا سال‌هاست همراهشان مانده.

📌بیش از 15 مادر در گفت‌وگویی صمیمی با «شرق» به چند موضوع واحد اشاره می‌کنند: از اوقات شخصی که دیگر خودشان سهمی در آن ندارند، تا انجام کارهای تکراری روزانه که تمام‌شدنی نیست.

📌 آنها در بیشتر مناسبات اجتماعی به واسطه شغل خانه‌داری، حس طردشدگی دریافت کرده‌اند و حالا با اضطراب و کاهش شدید اعتماد‌به‌نفس دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

📌یکی مدیر داخلی شرکتی خصوصی بوده، دیگری خیاط یا طراح داخلی ساختمان، یکی دیگر معلم پیش‌دبستانی بوده و یکی دیگر دانشجوی حقوق که همه بعد از ازدواج یا بارداری به اجبار شرایط، خانه‌دار شده‌اند.

📌حالا بیشتر آنها به دلایل مختلف از جامعه‌ای که قبلا در آن حضور داشتند، کنار گذاشته شدند و این موضوع بر شدت افسردگی آنها اثر گذاشته است.
 
📍کار بدون دستمزد
 
📌زنان خانه‌دار به صورت متوسط بیش از 77 ساعت در طول هفته کار می‌کنند، یعنی دو برابر ساعت کاری یک کارمند؛ با این تفاوت که در هیچ طبقه‌بندی شغلی قرار نمی‌گیرند و دستمزدی هم در برابر زحمات خود دریافت نمی‌کنند.

📌طبق بررسی‌های مختلف، معمولا زنان خانه‌دار به دلیل یکنواختی زندگی و تنهایی زیاد داخل خانه، دچار افسردگی بیشتر و متفاوت‌تری نسبت به بقیه اقشار جامعه می‌شوند. این آمارها برای زنانی که قبل از ازدواج یا فرزندآوری شاغل بوده‌اند، ‌بیشتر است.

👈🏻 متن کامل...

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 دختر خانم باغچه‌بان: «صاحبخانه می‌خواهد مادرم را در آستانه ۱۰۰ سالگی از خانه بیرون کند!»

📍روزنامه اعتماد مشکل ثمینه باغچه‌بان با صاحب‌خانه‌اش را روایت کرده است.


📌بعدازظهر بود و مشغول آماده کردن مطالب روزنامه بودم که دوست بازیگری به من زنگ زد. از لحن صحبت‌هایش مشخص بود کار مهمی دارد، بعد از سلام و احوالپرسی، مشکلی که برای خانم باغچه‌بان پیش آمده را شرح داد و گفت: صاحبخانه، خانم باغچه‌بان را اذیت می‌کند و اجاره‌بها را بی‌رحمانه بالا می‌برد. از من خواست کمک‌شان کنم.

📌باورم نمی‌شد که برای خانم باغچه‌بان، چهره مطرح فرهنگی، آن‌هم در آستانه صد سالگی چنین گرفتاری پیش بیاید و با چنین آدم بی‌رحمی مواجه شود. بلافاصله با دکتر بهزادی، مدیر مسوول تماس گرفتم و ماجرا را برای‌شان توضیح دادم. آقای بهزادی هم از این موضوع ناراحت شدند و گفتند که پیگیر ماجرا شوم.

📌اما وقتی با دختر خانم باغچه‌بان تماس گرفتم و چرایی موضوع را جویا شدم، متوجه شدم عمده نگرانی او از طرح این موضوع نه فقط برای مادرش که برای همه هنرمندان است و می‌گوید: ناراحتی من از این است که هنرمندان زیادی از تهران دور می‌شوند، چون نمی‌توانند از پس اجاره‌بها بر بیایند، آیا ما باید تهران را رها کنیم؟ واقعا زندگی آسان نیست و آیا مادرم در آستانه صد سالگی، توسط صاحبخانه باید از خانه بیرون انداخته شود؟

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
😢3
🔴 چرا کسانی که قانون پیشنهادی حجاب را طراحی کرده‌اند، تمرکز خود را بر تنبیه اقتصادی زنان گذاشته‌اند؟

📌از نظر هادی کحال‌زاده، پژوهشگر مرکز مطالعات خاورمیانه‌‌ی کراون در دانشگاه برندایس در آمریکا، طراحان قانون جدید حجاب عملاً از فشار اقتصادی شدیدی که بر گردن مردم است استفاده می‌کنند و قصد اعمال نوعی «تحریم اقتصادی داخلی» علیه زنان را دارند. پژوهش داده‌محور کحال‌زاده نشان می‌دهد که جریمه‌های مالی قانون پیشنهادی حجاب برای ۶۲٪ از خانواده‌های ایرانی غیرقابل تحمل است.

📌کحال‌زاده با بررسی پیمایش نیروی کار ایران از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نسبت زنان در مشاغل با مهارت پایین و متوسط ۱۰ درصد کاهش یافته است، در حالی که سهم زنان در مشاغل با مهارت بالا از ۳۳ به ۴۳ درصد افزایش یافته است.

📌یکی از عوامل کاهش سهم زنان در مشاغل با مهارت پایین و متوسط، کوچک‌شدن بخش کشاورزی است که اشتغال زنان در آن از ۲۲ درصد به ۱۱ درصد کاهش یافته است. همچنین، با وجود فشارهای اقتصادی، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از زنان شاغل، به‌ویژه زنان ۲۵ تا ۴۰ ساله، به دلیل دستمزد ناکافی یا تبعیض جنسیتی در میزان دستمزد، بازار کار را ترک کرده‌اند. عمده‌ی این زنان در مشاغل با مهارت متوسط در بخش خصوصی مشغول به کار بوده‌اند. مضاف بر این، میزان زنانی که قبلاً در کسب‌وکارهای خانوادگی کارهای کم‌درآمد یا بدون‌ درآمد داشتند از ۲۵ درصد به ۱۲ درصد کاهش پیدا کرده است. این تغییرات بیانگر این است که علاقه‌ی‌ زنان به اشتغال در شغل‌های کم‌درآمد یا بدون درآمد به شکل قابل‌ ملاحظه‌ای کاهش و تقاضا برای دستمزد عادلانه در میان زنان افزایش یافته است.

📌با برطرف‌شدن تحریم‌های اقتصادی در دوره‌ی برجام در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷، زنان علی‌رغم سهم ۱۲ درصدی در بازار کار، بیش از ۴۱ درصد از مشاغل تازه‌ایجاد‌شده در این دوره‌ی رونق را به خود اختصاص دادند و مشارکت اقتصادی آنان از ۱۲ درصد به ۱۸ درصد افزایش یافت. اما با بازگشت تحریم‌های اقتصادی در سال ۱۳۹۸ و هم‌زمان با فراگیری کرونا و رکود اقتصادی، زنان تقریباً ۸۰۰ هزار شغل را از دست دادند. به عبارت بهتر، تمام شغل‌های از دست رفته در این دوره از بازارکار زنان بوده است. شغل‌های محدود جدید نیز تماماً به مردان اختصاص یافتند. زنان شهری با تحصیلات دانشگاهی یکی از اصلی‌ترین ذی‌نفعان هنگام رفع تحریم‌ها بودند، در حالی که زنان در شهرهای کوچک با تحصیلات کم‌تر، از اصلی‌ترین بازندگان سیاست فشار حداکثری و تحریم‌های جدید آمریکا بودند.

📌کحال‌زاده معتقد است برای درک ابعاد تبعات اقتصادی قانون پیشنهادی حجاب، کافی است آن را در بستر افت شدید رفاه اجتماعی ایرانیان طی یک دهه‌ی گذشته بنگریم:‌ افزایش آسیب‌پذیری اقتصادی و رفاهی خانوارهای ایرانی در طی یک دهه‌ی گذشته احتمالاً اصلی‌ترین دلیل تأکید بر مجازات‌های اقتصادی به عنوان ابزار بازدارندگی در قانون بوده است.

📌قانون پیشنهادی حجاب می‌تواند بار مالی فاجعه‌باری را بر خانواده‌هایی تحمیل کند که یکی از اعضای آن قانون را نقض کند؛ هزینه‌هایی که برای ۶۲ درصد از خانواده‌های ایرانی غیرقابل تحمل است. به عنوان مثال، اگر یکی از اعضای خانواده برای بار دوم از نظر قانون حجاب ، پوشش نامناسب و حجاب نداشته باشد، ۳۰ میلیون تومان جریمه خواهد شد. بر مبنای درآمد خانوارها در سال ۱۴۰۲، این جریمه می‌تواند بین ۱۰۰ تا ۳۶ درصد از درآمد سالیانه‌ی خانواده های فقیر،‌۳۵ تا ۱۶ درصد از درآمد سالیانه‌ی خانواده‌های آسیب‌پذیر و ۷ تا ۱۵ درصد برای خانواده‌های طبقه‌ی متوسط شهری و ۱۰ تا ۱۵ درصد از درآمد سالیانه‌ی طبقه متوسط روستایی را در برگیرد.

📌قانون پیشنهادی تهدیدی برای فرصت‌های شغلی و بازار کار زنان ایران نیز محسوب می‌شود. تخلف از قانون می‌تواند منجر به اخراج یا تعلیق از کار شود. همچنین جریمه‌های سنگین اقتصادی برای بنگاه‌های اقتصادی در صورت عدم رعایت حجاب توسط کارکنان، می‌تواند انگیزه‌ی صاحبان این بنگاه‌ها در استخدام زنان را کاهش دهد. کارکنان بخش عمومی یا غیر‌عمومی همچون اساتید دانشگاهای غیر‌دولتی که قانون را نقض می‌کنند — حتی در خارج از محل کار خود — به ازای هر بار تخلف تا ۶ ماه از کار خود تعلیق می‌شوند و امکان ارتقاء شغلی را برای همیشه از دست خواهند داد. این مشاغل عمدتاً در بخش‌های با مهارت بالای بازار کار زنان هستند که تاب‌آوری بالاتری را در برابر شوک‌های اقتصادی، از جمله تحریم‌ها، از خود نشان دادند. زنان در همین مشاغل با مهارت بالا، که ممکن است تمکن مالی پرداخت جریمه‌های اقتصادی را داشته باشند، در صورت نقض قانون، در معرض خطر از‌دست‌دادن موقعیت شغلی و منبع اصلی درآمد خود قرار می‌گیرند.

https://daneshkadeh.org/global/13924/

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
2025/07/09 19:15:07
Back to Top
HTML Embed Code: