Telegram Web Link
درسگفتار (آفلاین)
جان کِیج زیر ذره‌بین؛
از جدال شوئِنبرگ و کِیج تا مسأله‌ی نوفه در کمپوزیسیون
به‌هدایت حسین موسوی
۵ جلسه‌
 
در موسیقی قرن بیستم، مسائل مهمی پدید آمد که در راستای تفکر حفظِ سنت کلاسیک که شوئنبرگ نیز به شکلی از هواداران آن بود، پیش نرفت. زمانی که کیج از شوئنبرگ جدا شد، اختلاف اصلی این بود که برای شوئنبرگ، کمپوزیسیون بدون هارمونی، بی‌معنی بود و کیج برخلاف او یقین داشت که هارمونی باید حذف شود و به جایگزینی هارمونی با ساختار ریتمیک میکروماکروکاسمیک در کمپوزیسیون دست یازید. همچنین کیج با گرایش به سمت موسیقی کوبه‌ای گام در مسیری گذاشت که در آن نوفه به مثابه موسیقی نقش ایفا می‌کرد و گام نخستین این رویکرد با ابداع پیانوی آماده‌سازی‌شده برداشته شد. با این‌همه کیج در ادامه‌ی مسیر خود، دوباره به سوی هارمونی چرخش کرد و با ابداع تکنیک گاموت، مجموعه آثاری پدید آورد.

در این کارگاه قصد داریم در پنج جلسه، اولا ساختار ریتمیک را از بُعد ضرورت وجودی آن، مسیر تاریخی-فلسفی‌اش و همچنین از بُعد ساختاری‌اش مورد بررسی قرار دهیم؛ ثانیأ پیانوی آماده‌سازی‌شده را از منظرهای تاریخی-موسیقایی، گسترش این سیستم که منجر به برجسته‌شدنِ مقوله‌ی صدا می‌شود و مسائل تکنیکال‌اش را بررسی کنیم؛ و ثالثأ تکنیکِ گاموت در هارمونی را از ابعاد فلسفی و کمپوزیسیونی‌اش واکاوی کنیم. رویکرد تحلیلی در این دوره در رابطه با هر نگرش، چشم‌انداز عمیق‌تری به ما می‌دهد. همچنین ارائه‌ی پروژه‌های عملی و بررسی آنها در جلسه‌ی آخر، به این دوره جنبه‌ی کاربردی خواهد بخشید‌. لازم به ذکر است برای شرکت در این دوره دانش عمومی دروس آهنگسازی و اطلاعات نسبی از تاریخ موسیقی نیمه‌ی اول قرن بیستم راه‌گشاست.
 
جلسه‌ی نخست: ضرورت بنیادین ساختار ریتمیک و گسترش آن (ساختار میکروماکروکاسمیک یا فرم جذر)

زمانی که کیج هارمونی را در روند پیشبرد کمپوزیسیون مردود خواند، ساختار ریتمیک به مثابه عنصر اصلی در خلق اثر ظاهر شد و در ابتدا ایده‌ی آهنگسازی او بر اساس روابط طولی زمان و عبارات شکل گرفت. در این جلسه برخی از آثار کیج را با رویکردی تحلیلی از بُعد ساختار ریتمیک بر اساس مقوله‌ی تقسیم‌بندی زمانی عبارات و icti-control (کنترل اتک‌ها‌) مورد بررسی قرار خواهیم داد. سپس به این خواهیم پرداخت که  چگونه گسترش ایده‌ی آهنگسازی بر اساس تقسیم‌ بخش‌های موسیقی از نظر طول عبارت‌ها، به ابداع ساختاری به نام میکروماکروکاسمیک یا فرم جذر منتج شد.
 
جلسه‌ی دوم: پیانوی آماده‌سازی‌شده و تکامل آن
جان کِیج برای ساخت یک اثر و اجرای آن با مشکلی مواجه شده بود. او به سازهای پرکاشن نیاز داشت اما صحنه‌ی اجرا، ظرفیتی برای یک ارکستر کوبه‌ای به دست نمی‌داد؛ بنابراین دریافت که می‌توان با تغییر در ساختار پیانو و قرار دادن اشیائی بین سیم‌ها، آن را به یک ارکستر کوبه‌ای تبدیل کند. در این جلسهْ بُعد تاریخی پیانوی آماده‌سازی‌شده  و همچنین نحوه‌ی گسترش این نگرش را بررسی خواهیم کرد‌ و سپس به مجموعه‌ سونات‌ها و اینترلودها به عنوان مهم‌ترین آثاری که برای پیانوی آماده‌سازی‌شده نوشته شده‌اند خواهیم پرداخت. در این مجموعه علاوه بر پیچیده‌تر شدنِ متریالِ مورد استفاده، ساختار ریتمیک نیز ظاهر می‌شود. در این جلسه تلاش داریم این مجموعه را از دو بُعد تحلیل ساختاری و متریال تشریح کنیم.

جلسه‌ی سوم: مسأله‌ی نوفه
در اندیشه‌ی کِیج، صدا می‌بایست ماهیت اصلی‌اش را نشان دهد و وانمود نکند که چیز دیگری است. بنابراین او مفهوم کنسونانس و دیسونانس را مردود خواند و هر صدا را به مثابه یک ساز تلقی می‌کرد. در این جلسه با بررسی مسائلی در حوزه‌ی نوفه، اثر waterwalk و آثار دیگرِ همسو با آن را تحلیل خواهیم کرد.
 
جلسه‌ی چهارم: تکنیک گاموت
گاموت، تکنیک ابداعی کِیج در هارمونی است که برخی معتقدند ریشه در نگرش اریک ساتی دارد. در این جلسه قصد داریم اولا  به مسائل تاریخی-فلسفی پیدایش این تکنیک و ثانیا با تشریح مسائل تئوریک، به بررسی اثر فصل‌ها بپردازیم. همچنین در شرح بازتعریفِ عمل معکوس به تحلیلِ کوارتتِ زهی در چهار بخش خواهیم پرداخت که نشان‌دهنده‌ی پیشرفتِ شگرفی در استفاده‌ی کیج از تکنیک گاموت است. لازم به ذکر است که در پایان این جلسه، پروژه‌ای عملی در راستای مسائل تشریح شده، ارائه می‌گردد که هنرجو در بُعد پراکتیک نیز کسب تجربه کند.
 
جلسه‌ی پنجم: بررسی پروژه‌های دانشجویان
در این جلسه، پروژه‌های عملی دانشجویان از بُعد فنی و ایده‌مندی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

ادامه👇
حسین موسوی فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد رشته‌ی آهنگسازی از دانشگاه  هنر تهران است و همچنین علوم آهنگسازی را نزد نادر مشایخی آموخته است. او در لکچرهای آهنگسازی دانشگاه هاروارد که توسط کن یوئنو، خایا چرنوین، دان فرویند، نینا یانگ و کاتارینا روزنبرگر برگزار شده است شرکت کرده و تحلیل موسیقی معاصر و الکترونیک را نزد امین شریفی و مجید تحریری پی گرفته است. او علاوه بر تجربه‌ی تدریس در دانشگاه علمی‌کاربردی و برگزاری وبینارهای متعدد با موضوعات تخصصی موسیقی معاصر، مقاله‌های تألیفی و ترجمه‌های گوناگونی در حوزه‌ی پژوهشی‌اش، موسیقی جان کِیج، در مجله‌های هنر موسیقی، رسانه فرهنگ و فلسفه دانشگاه خوارزمی  منتشر کرده است. اثر او با عنوان voronoi در ششمین فستیوال بین‌المللی موسیقی الکترونیک YMG برگزیده شده و اخیرا یکی از آثار او در کنسرت بین‌المللی فرانسه (۱۴۰۳) به اجرا در آمده است.

لطفا در صورت تمایل به شرکت در این دوره‌‌، از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: [email protected]
تلگرام: www.tg-me.com/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
کارگاه ویديو/انیمیشن تجربی
به‌هدایت مهدی شیری‌
از ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
سه‌شنبه‌ها: ۱۰ تا ۱۸
@bidarschool
@bidarcourses
کارگاه ویديو/انیمیشن تجربی
به‌هدایت مهدی شیری‌
از ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
سه‌شنبه‌ها: ۱۰ تا ۱۸
 
کارگاه ویدئو/ انیمیشن تجربی با هدف تولید ویدئوهایی کم‌حجم برای ارائه در فستیوال Small File Media برگزار می‌شود. این فستیوال از سال ۲۰۲۰ آغاز به کار کرده و هدف آن ساخت و نمایش فیلم‌های کم‌حجم به منظور کاهش اثرات زیست‌محیطی است. این فیلم‌ها با نرخ فشرده‌سازی حداکثر ۱ مگابایت در هر دقیقه ساخته می‌شوند و نشان می‌دهند که سینمای باکیفیت می‌تواند بدون فایل‌های حجیم محقق شود. کارگاه ویدئو/ انیمیشن تجربی با حمایت Laura U. Marks و همراهی گروه انیمیشن، تجربه و منتورینگ مهدی شیری طراحی شده است.
 
اهداف کارگاه:
 
·         ایجاد فضایی برای همکاری و تولید فیلم‌های کم‌حجم در قالب کارگاهی.
·         آماده‌سازی آثار جهت ارائه در فستیوال.
 
توضیحات کلی:
·         منتور این کارگاه آقای مهدی شیری خواهد بود.
·         تعداد شرکت‌کنندگان ۱۵ نفر است که توسط منتور انتخاب خواهند شد. همچنین متقاضیان لازم است بیوگرافی و پورتفولیو خود را به ایمیل مدرسه بیدار ([email protected]) ارسال کنند. لازم به ذکر است که لزومی ندارد متقاضیان الزاما در حوزه‌ی انیمیشن فعال باشند ولی بهتر است در حوزه‎ی ویدئو تجربه داشته باشند.
·         پذیرفته‌شدگان برای شرکت در کارگاه نیاز به پرداخت شهریه ندارند.
·         پیش‌نیاز: آشنایی اولیه‌ی شرکت‌کنندگان با فرآیند ساخت فیلم و انیمیشن.

مرحله‌ی نخست(حضوری)
این مرحله در ۳ جلسه و در سه هفته متوالی و هر روز ۸ ساعت و در مکان مدرسه‌ی‌ بیدار برگزار می‌شود. در این مرحله فعالیت‌های زیر به انجام می‌رسد:
آموزش نرم‌افزارها
·         آشنایی با روش‌های ساخت فیلم‌های کم‌حجم
·         آغاز ایده‌پردازی برای پروژه‌های انفرادی
·         جلسه با Laura U. Marks: گفتگوی آنلاین و دریافت دیدگاه‌ها و توصیه‌ها
مرحله‌ی دوم(آنلاین)
پس از پایان مرحله نخست، شرکت‌کنندگان دو هفته فرصت دارند روی ایده‌ها و تولید اولیه پروژه‌های خود کار کنند.
 
مرحله‌ی سوم (آنلاین)
در این مرحله طی سه هفته جلسه‌ی آنلاین خواهیم داشت که به بررسی پیشرفت پروژه‌ها و ارائه‌ی فیدبک‌ها خواهد گذشت.
 
مرحله‌ی چهارم (آنلاین)
در این مرحله شرکت‌کنندگان یک ماه فرصت دارند تا پروژه‌های خود را به مرحله‌ی نهایی برسانند. سپس آثار به تیم  اجرایی فستیوال ارسال می‌شود تا بازخورد و نظرات‌شان را ارائه دهند.

مرحله‌ی پایانی:
در پایان برای ارائه‌ی آثار در مدرسه‌ی بیدار تاریخی معین خواهد شد.
 
مهدی شیری هنرمند بینارشته‌ای است که بر ایجاد پیوند میان نقاشی و انیمیشن/ویدیو تمرکز دارد. او از سال ۱۳۹۰ فعالیت حرفه‌ای خود را با پروژه‌های مختلف در زمینه‌ی انیمیشن، نقاشی، طراحی، ویدئو و نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی آغاز کرد. بین سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸، او در تیم "انیمیشن؛ تجربه" به پژوهش‌های تاریخی و هویتی در انیمیشن تجربی پرداخت و نتایج را در جلسات عمومی ارائه می‌کرد. در سال ۱۴۰۱، به کالکتیو "فوج" پیوست و در نمایشگاه‌ها و فعالیت‌های گروهی آن مشارکت داشت. طی پنج سال اخیر، با برگزاری ورکشاپ‌ها و کلاس‌های آنلاین، او هنرمندان را به خلق فیلم‌های جمعی و همکاری خلاقانه تشویق کرده است.

لطفا در صورت تمایل به شرکت در این دوره‌‌، از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: [email protected]
تلگرام: www.tg-me.com/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
درسگفتار (آفلاین )
جایگاه طبقاتی و رنج اجتماعی
بازخوانی «شوربختی جهان» اثر پیِر بوردیو
به‌هدایت مارال لطیفی
۴ جلسه‌

@bidarschool
@bidarcourses
درسگفتار (آفلاین)
جایگاه طبقاتی و رنج اجتماعی
بازخوانی «شوربختی جهان» اثر پیِر بوردیو
به‌هدایت مارال لطیفی
۴ جلسه‌

اگر بگوییم تلاش برای فهمیدن و هضم‌پذیر کردن رنجی که انسان در زندگی متحمل می‌شود، از نخستین تکاپوهای اندیشه بوده است، سخن به گزاف نگفته‌ایم. معنایی که در هر جامعه به رنج بشری داده شده، روشنگر و تعیین‌کننده‌ی مسیر حرکت آن بوده است. در دوران روشنگری اندیشمندانی چون روسو ایده‌ی نسبت داشتن رنج فردی با ساختارهای اجتماعی را پیش نهادند و اصطلاح «رنج اجتماعی» نخستین بار در یکی از اشعار وردزورث (۱۸۵۰-۱۷۷۰) و در توصیف حال روستاییان فقیر فرانسه‌ی پس از انقلاب به کار رفت. این شاعر انگلیسی با کاربرد این اصطلاح هم قصد اشاره به منشأ اجتماعی این رنج را داشت و هم می‌خواست شکلی از بیداری اجتماعی و بروز حس همدلی و یگانگی میان مردم را برجسته سازد. این نگاه متأثر از انقلاب، خود رویکردی انقلابی بود زیرا اساساً وارد کردن امر اجتماعی به ساحت رنج بشری تحولی در اندیشه به حساب می‌آمد. در پایان قرن نوزدهم و آغاز قرن بیستم، مارکس، نیچه و فروید هریک وجهی از این رنج و جنبه‌ای از نسبت آن با جامعه را برجسته ساختند. در نیمه‌ی دوم قرن بیستم، رنج اجتماعی در انسان‌شناسی و جامعه‌شناسی اهمیت یافت.

بوردیو در این بستر توانست رنج را درون منظومه‌ی نظری خود مفهوم‌پردازی کند و با کمک مفاهیمی چون عادت‌واره، میدان و خشونت نمادین نشان دهد که ساختار دیرپای سلطه و نابرابری چگونه رنج را به زندگی‌های فردی می‌برد و افراد چگونه آن را درونی‌سازی می‌کنند. در اندیشه‌ی بوردیو جایگاه و سیر افراد در فضای اجتماعی یا همان جایگاه و سیر طبقاتی آنان، تا حد زیادی میزان و نوع رنجی را که افراد در فردی‌ترین و خصوصی‌ترین ساحات می‌برند، تعیین می‌کند. مفهوم رنج اجتماعی در بافتاری که نابرابری جهانی از ویژگی‌های برجسته‌ی آن است، در حوزه‌های مختلفی چون مطالعات مهاجرت، مصائب ناشی از تخریب محیط زیست، استثمار نیروی کار، مطالعات خاطره‌ی جمعی و تروما راهگشای تحقیقات بوده است.

در این دوره کتاب «شوربختی جهان» که از آخرین آثار بوردیو و مربوط به دوره‌ای از حیات فکری اوست که از نظرورزی صرف فاصله گرفته و به کنش سیاسی روی آورده بود، راهنمای ماست. نخستین جلسه به معرفی طرح کلی نظریه‌ی فضای اجتماعی بوردیو و جایابی رنج اجتماعی درون این منظومه اختصاص خواهد یافت. در جلسه‌ی دوم به مرور پویایی‌های طبقاتی عمده در ایران امروز و چگونگی نسبت آن‌ها با رنج خواهیم پرداخت. جلسه‌ی سوم به بررسی مهم‌ترین حوزه‌های مولد رنج در اکنون جامعه‌ی ما، یعنی مسکن، آموزش و اشتغال اختصاص خواهد داشت و در جلسه‌ی چهارم به این پرسش خواهیم اندیشید که روندهای مولد رنج بالقوه به واگرایی اجتماعی می‌انجامند یا همگرایی را تقویت می‌کنند و استراتژی‌های ممکن برای کاستن از رنج در شرایط موجود را از نظر خواهیم گذراند.
 
مارال لطیفی، مترجم و نویسنده، دانش‌آموخته‌ی دکتری جامعه‌شناسی در دانشگاه تهران است و حوزه‌ی پژوهشی او مطالعات طبقات در ایران معاصر است. از ترجمه‌های او می‌توان به کتاب‌های محیط مصنوع و شکل‌گیری طبقۀ کارگر صنعتی؛ ۱۲۸۷ تا ۱۳۲۰ (کاوه احسانی)، توانا بود هر که دانا بود؛ علم، طبقه و تکوین جامعه مدرن ایرانی ۱۲۸۰-۱۳۲۰ (سیروس شایق)،‌ حاکمیت اقتصادی ایران در برابر اتحاد جماهیر شوروی ۱۳۰۰-۱۳۲۵ (ماری یوشیناری)، اشاره کرد. همچنین کتاب پذیرش شکست، افت اقشار میانی جامعه؛ نمونه تهران از تألیفات اوست.                              

لطفا در صورت تمایل به شرکت در این دوره‌‌، از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: [email protected]
تلگرام: www.tg-me.com/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
*متن‌خوانی در ۳ جلسه حضوری و آنلاین
شنبه‌های ۲۰ بهمن، ۲۷ بهمن و ۴ اسفند
ساعت ۱۶ تا ۱۸
گرداننده: میرسعید نیک‌زاد

درباره‌ی کتاب:
محمد مالجو گفتارها و پژوهش‌های متعددی درباره‌ی سازوکارهای «تصاحب به مدد سلب‌مالکیت از توده‌ها» ــ از جمله خصوصی‌سازی، کالایی‌سازی آموزش عالی و عمومی، کالایی‌شدن بهداشت و درمان، فساد اقتصادی در بدنه‌ی دولت، جاکن‌شدگی اجباری ساکنان از محل زندگی و کارشان، و... ــ ارائه کرده است؛ پدیده‌ای که طی آن منابع اقتصادی، از راه‌هایی جز تولید محصولات و خدمات، به زیان اکثریت مردم در دستان اقلیت صاحب قدرت و ثروت متمرکز می‌شود. او در کتاب «تاراج نهان؛ سلب‌مالکیت از نیروهای کار در اثر تورم در ایران» به‌طور مشخص بر یکی از همین سازوکارهای بازتوزیعی دست می‌گذارد: سلب‌مالکیت‌های ناشی از جریان‌های بازتوزیعی برآمده از نرخ بالای تورم.

* تاراج نهان؛ سلب‌ مالکیت از نیروهای کار در اثر تورم در ایران
نویسنده: محمد مالجو
ناشر : آگاه
اطلاعات بیشتر 👇
این کتاب متشکل از شش جستار است که مؤلف طی مباحثه‌ای با مهرداد وهابی، استاد اقتصاد دانشگاه سوربن، نگاشته است. مالجو در جستار نخست «دوراهه‌ی ناگزیر در بازار پول: سلب‌ مالکیت از چه کسانی؟»، با بررسی فرایندهای گردش در بازارهای متشکل و غیرمتشکل پولی در ایران پس از انقلاب و با تمرکز بر انبوه نقدینگی و افزایش تورم، این داعیه را پیش می‌نهد که کاهش حقوق و مزدهای نیروی کار بر اثر تورم نوعی سلب مالکیت از آن‌هاست. پس از نقد وهابی بر این داعیه، مالجو در «کدام تمایز راه‌گشاست؟» می‌کوشد با تأکید بر تمایز میان دستمزد اسمی و دستمزد واقعی از داعیه‌ی خود در جستار نخست دفاع کند.

دو جستار بعدی، با رجوع به نظریه‌هایی چون «انباشت به‌مدد سلب‌مالکیت» هاروی تا «انباشت اولیه»ی مارکس و نیز صورت‌بندی آنچه مؤلف «عروج به سطح تحلیل تاریخی» مارکس می‌خواند، همین هدف را دنبال می‌کند. درنهایت، ــ صرف‌نظر از جستار پایانی که شکواییه‌ای است از سترونی این مباحثه ــ مالجو در جستار «اقتصاد ایران: بستر توأمان سلب‌مالکیت و استثمار» رابطه‌ی سلب‌مالکیت و استثمار را در ساختار اقتصادی ایران تبیین می‌کند و، بدین وسیله، صورت‌بندی خود از اقتصاد سیاسی ایران پس از انقلاب را غنا می‌بخشد.
 
در جلسات پیشِ‌رو، با بازخوانی انتقادی مباحثه‌ی مذکور و با مد نظر داشتن نقادی مارکس بر فرم سرمایه‌دارانه‌ی زندگی، تلاش خواهیم کرد به این پرسش‌ها پاسخ دهیم که آیا آنچه نیروهای کار در خلال بروز نرخ‌های تورم از دست داده‌اند مصداقی از سلب‌مالکیت است؟ اصولاً سلب‌مالکیت به چه معناست؟ آیا می‌توان از کارگران که طبق تعریفْ مالک ابزار تولید نیستند، دوباره سلب‌مالکیت کرد؟ نسبت سلب‌مالکیت‌شدگی نیروهای کار با استثمار آن‌ها در محل کار چیست؟ و از همه مهم‌تر، دلالت‌های انواع پاسخ‌ها به این پرسش‌ها برای تقریر خط مشی مترقی در مبارزه با سرمایه‌داری چیست؟

درباره‌ی نویسنده:
محمد مالجو (۱۳۵۱، تهران) اقتصاددان و پژوهشگر حوزه‌ی اقتصاد سیاسی است. از او آثار متعددی درباره‌ی اقتصاد سیاسی ایران معاصر منتشر شده است؛ کتاب‌های «سیاست اعتدالی در بوتهٔ نقد اقتصاد سیاسی»، «پراکندگان پاک‌باخته: افت توان چانه‌زنی نیروهای کار در ایران»، «کوچ در پی کار و نان: فاعلیت منفعلانه‌ی مستمندان آذربایجان»، «خیز خام: کشاکش مستمندان و دیوان‌سالاران از ۱۳۰۹ تا ۱۳۲۰ در ایران»، و «تاراج نهان: سلب مالکیت از نیروهای کار در اثر تورم در ایران» از آن جمله‌اند. او علاوه بر آثار هیرشمن و آثاری از مایکل بوواری و چارلز لیندبلوم، کتاب‌های «دگرگونی بزرگ: خاستگاه‌های سیاسی و اقتصادی روزگار ما» اثر کارل پولانی و «تکوین طبقهٔ کارگر در انگلستان» اثر ادوارد پالمر تامپسون را نیز ترجمه کرده است.

درباره‌ی گرداننده:
میرسعید نیک‌زاد دانش‌آموخته‌ی کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی از دانشگاه تربیت مدرس و دانشجوی پیشین دکتری جامعه‌شناسی سیاسی در همان دانشگاه است. او در رساله‌ی کارشناسی ارشد خود با مطالعه‌ی حیات روزمره‌ی نیروی کار خدماتی تهران در دوران همه‌گیری کووید-19، ارتباط کار بیگانه‌شده را با تکوین سوژگی نیروی کار در جامعه‌ی سرمایه‌داری بررسی کرده است. او به حوزه‌های نقد ایدئولوژی سرمایه‌دارانه، نقد اقتصاد سیاسی، و جامعه‌شناسی انتقادی فرودستان علاقه دارد و اکنون بررسی نقش کار بیگانه‌شده در ظهور شخصیت اقتدارطلب میان لایه‌های زیرین طبقه‌ی متوسط ایران را دنبال می‌کند.

لطفا در صورت تمایل به شرکت در این دوره‌‌، از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: [email protected]
تلگرام: www.tg-me.com/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
نشست آزاد (حضوری و آنلاین)
درباره‌ کناب «مواجهه با بیکاری در ایران ۱۳۵۶-۱۳۴۰»
شنبه ۱۳ بهمن، ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰
( شرکت برای عموم آزاد و رایگان است)

در این نشست که پس از متن‌خوانی جمعی کتاب «مواجهه با بیکاری در ایران ۱۳۵۶-۱۳۴۰» در طی سه جلسه و به گردانندگی یاشار دارالشفاء انجام شد، قصد داریم با حضور منتقد خانم اعظم خاتم و نویسنده آقای محمدجواد عبدالهی،‌ به نقد و بررسی کتاب بپردازیم و در حضور مخاطبین آزاد که به شکل حضوری و آنلاین در جلسه حاضر خواهند شد از فرآیند پژوهش، روش تحقیق و مسائلی که پیش رو نهاده است پرسش کنیم. لازم به ذکر است که مخاطبین آنلاین می‌بایست از پیش با ما تماس حاصل کنند تا لینک ورود به جلسه در اختیارشان قرار گیرد. 

در صورت تمایل به شرکت در این نشست‌‌، از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: [email protected]
تلگرام: www.tg-me.com/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ نوید، پلاک ۴، طبقه‌ همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
درسگفتار (آفلاین )
اقتصاد سیاسی فضا؛
رویه‌های قلمروسازی و قلمروزدایی در شهرهای ایران
به‌هدایت احمد یزدانیان
۴ جلسه‌

@bidarschool
@bidarcourses
درسگفتار (آفلاین)
اقتصاد سیاسی فضا؛
رویه‌های قلمروسازی و قلمروزدایی در شهرهای ایران
به‌هدایت احمد یزدانیان
۴ جلسه‌

اگر برنامه‌ریزی را به‌مثابه عقلانیت تنظیم‌کننده‌‌ی روابط در نظر بگیریم، آن‌وقت هر شکلی از برنامه‌ریزی در شهرها خواه‌ناخواه به منازعات فضایی پیوند خورده است. اقتصادسیاسی، روزنه‌ای است که برای ما مناسبات نامرئی فضا را رویت‌پذیر می‌کند. اگرچه می‌دانیم هر شکلی از دیدن هم‌زمان که امری گفتمانی است، اساسا مسأله‌ای روش‌شناختی نیز هست. تجربه‌های فضایی، میانجی‌هایی‌اند که به‌گونه‌ای روش‌مند می‌توانند پیش‌انگاره‌های ذهنی ما را نسبت به روابط انضمامی فضا به پرسش بکشند.

در این دوره تلاش می‌کنیم از خلال خوانش اقتصادسیاسی و به‌واسطه برخی از طرح‌های توسعه شهری به تحلیل منازعاتی بپردازیم که در فضا بین بازیگران مختلف شکل می‌گیرد. هدف از چنین مواجه‌ای درک رویه‌های تضاد منافع بازیگرانی است که در ساحت سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و مدیریت شهری وجود دارند. به‌واقع درک و دریافت توپوگرافی چندسطحی طرح‌ها و برنامه‌های شهری در این سطوح می‌تواند به شناخت دقیق‌تر کنشگران شهری و اجتماعی از مناسبات و روابط تعیین‌کننده در هرکدام از سطوح نام‌برده کمک کند. آنچه از آن تحت‌عنوان اکتیویسم شهری یاد می‌شود به‌واقع حاصل فهم درون‌ماندگار مجموعه روابط برسازنده‌ای است که در فضا جریان دارند. 
 
جلسه‌ی اول: ده‌ونک: رویه‌های برون‌رانی و سلب‌مالکیت
جلسه‌ی دوم: طرح توسعه دانشگاه تهران: مکانیسم‌های قدرت و مقاومت در فضا
جلسه‌ی سوم: طرح توسعه‌ی محله‌ی نفرآباد: منازعات گفتمانی و اعیانی‌سازی
جلسه‌ی چهارم: کنشگری شهری: استراتژی‌ها و روش‌ها
 
احمد یزدانیان دانش‌آموخته شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس است. پژوهش‌های او بیشتر از منظر اقتصادسیاسی فضاست. او و از همین زاویه در جایی که فرم و کالبد آرام و بی‌نزاع به نظر می‌رسد، به بررسی مجموعه روابط و نیروهای برسازنده‌ای بپردازد که به شیوه‌های مختلفی در لایه‌های زیرین فضا جریان دارند. او درحین تحصیل وارد قلمروی حرفه‌ای شد و آنچه در دانشگاه آموخته بود را در معرض آزمون و امتحان قرار داد. در فرایند کار، چندسالی نیز در دفاتر خدمات نوسازی در محلات جنوب تهران به‌‌عنوان کارشناس شهرساز و کارشناس اجتماعی مشغول به کار شد. به تعریف‌ خودش آنچه تاکنون آموخته است، متعلق به تجربه‌های فضایی این دوره بوده که تا به امروز با تجربه‌های فضایی متعددی هم‌پیوند شده است. اجتماعات محلی، نوسازی شهری، سلب‌مالکیت و برون‌رانی، تبارشناسی و سکونتگاه‌های غیررسمی از جمله موضوع‌های مورد پژوهش وی هستند. او در مقاله‌ای با عنوان «فضا را چگونه بخوانیم؟‌ از خوانش پدیدارشناسانه تا خوانش انتقادی فضا»، از نگاه اقتصادسیاسی به ناتوانی‌های نگاه پدیدارشناسانه و غالب شدن این نگاه در میدان دانش شهرسازی ایران می‌پردازد و برای فهم‌ منازعات‌ موجود در فضا به نوعی از نگاه انتقادی فرامی‌خواند.

علاوه بر این «نوسازی یا برون‌رانی؟» یکی دیگر از پژوهش‌هایی است که به دنبال تجربه‌های کاری در محلات جنوب تهران انجام داده است. وی در این نوشتار به نقد سازوکارهای نوسازی شهری که منتهی به انواع مختلف برون‌رانی‌ و سلب‌مالکیت‌ می‌گردد، پرداخته است. «دگرگونی باغات شهری: نئولیبرالیسم و تضادهای کاربری زمین در باغات قصردشت شیراز» نام پژوهشی است که او در آن تلاش کرده ضمن ترسیم رویه‌های تاریخی تغییرکاربری باغات قصردشت در شیراز، به تبیین سازوکارهای آسفالته شدن و باغ‌زدایی در آنجا بپردازد. درحال حاضر او بیشتر مشغول «تنظمیات فضایی و نوسازی شهری در ایران؛ تولد بافت‌های مسأله‌دار با تأکید بر شهر تهران» است. در این پژوهش هدف نشان دادن شیوه‌های مختلف تنظیمات فضایی و تبیین فرایند تاریخی فضامندشدن سیاست‌های نوسازی شهری از مقیاس کلان تا مقیاس خرد محلی در شهر تهران معاصر در سال‌ها ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۷ است.

لطفا در صورت تمایل به شرکت در این دوره‌‌، از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: [email protected]
تلگرام: www.tg-me.com/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
درسگفتار (آفلاین )
بحثِ گذار به سرمایه‌داری؛
۱-مناقشه‌ی داب-سوئیزی
به‌هدایت علیرضا خزائی
۴ جلسه‌

@bidarschool
@bidarcourses
درسگفتار (آفلاین)
بحثِ گذار به سرمایه‌داری؛
۱-مناقشه‌ی داب-سوئیزی
به‌هدایت علیرضا خزائی
۴ جلسه‌
 
بحث موسوم به «گذار به سرمایه‌داری» به صورت مستقیم و بی‌واسطه، بحثی تاریخی است که در نخستین سال‌های پس از جنگ جهانی دوم در میان نظریه‌پردازانی نظیر موریس داب، پل سوئیزی، رادنی هیلتون و دیگران درگرفت. بااین‌همه، دلالت‌های متنوعی که این بحث در حوزه‌های مختلف به همراه دارد، به‌هیچ‌وجه به دغدغه‌ای به‌اصطلاح «تاریخی» (مربوط به گذشته) منحصر نمی‌شود، بلکه این بحث، پیش از هرچیز، بحثی بود درباره‌ی ماهیتِ خود سرمایه‌داری، و متعاقب آن، کیفیت هرگونه گذار تاریخیِ آتی از آن. به بیان دیگر، این که سرمایه‌داری چیست، دربردارنده‌ی چه فرایندهایی است و چگونه مستقر شده است، نقش مهمی در درک این مسئله دارد که سرمایه‌داری چه نیست (و چرا روایت‌های ایدئولوژیک از برآمدن آن خطا هستند) و چگونه می‌تواند نباشد.

در این دوره قصد داریم به‌طور مشخص به بررسی زوایای مختلف دور نخست این بحث‌ها بپردازیم که عمدتاً حول مناقشه‌ی دو نظریه‌پردازی عمده، یعنی موریس داب و پل سوئیزی، شکل گرفته است. از همین‌رو، پس از بررسی‌هایی مقدماتی پیرامون درک خود مارکس از فرایند گذار به سرمایه‌داری، طی جلسات مختلف به روشن ساختن زوایای گوناگون این مناقشه میان دو نظریه‌پرداز مذکور خواهیم پرداخت و به این ترتیب، امکانی فراهم می‌شود تا در دوره‌های آتی به بررسی تحولات اخیر این بحث (مشخصاً «بحث برنر» و ملحقات آن) بپردازیم. چنان‌که خواهیم دید، صبغه‌ی تاریخی این مباحث، به‌هیچ‌وجه به معنای منحصر ماندن در «گذشته» نیست و ضرورتاً «اکنون» و «آینده» را نیز دربرمی‌گیرد.
 
جلسه‌ی اول: سیر تحول تلقی مارکس از گذار به سرمایه‌داری
 
در این جلسه به بررسی روند شکل‌گیری و تحولات درک مارکس از زوال فئودالیسم و برآمدن سرمایه‌داری می‌پردازیم و خواهیم دید که به چه معنا می‌توان در معنایی کلی از دو مدل کلی «گذار» در مارکس جوان و بالیده سخن گفت. علاوه‌براین، بررسی خواهیم کرد که چرا در مدل پخته‌تر و پرورده‌تر گذار نزد مارکس بالیده، کماکان شاهد زوایا یا سویه‌هایی مناقشه‌برانگیز هستیم که نشان از باقی‌ماندن ته‌نشست‌هایی از تلقی قدیمی او از بحث گذار است.

جلسه‌ی دوم: ملاحظات نظری موریس داب در باب گذار
 
در این جلسه به‌طور مشخص درنگی کمابیش طولانی خواهیم کرد بر مقدمه‌ی اثر مهم داب، یعنی «مطالعاتی در زاد و رشد سرمایه‌داری». علت درنگ و تأمل به‌ظاهر بیش از حد بر این مقدمه آن است که گرانیگاه‌هایی که داب در این مقدمه به آن‌ها می‌پردازد، عملاً مختصات آتی بخش عمده‌ای از مباحث مربوط به «گذار» را (حتی در دوره‌ی دوم این بحث، موسوم به «بحث برنر») شکل می‌دهد. علاوه‌براین، داب در این مقدمه گریزهایی انتقادی به اقتصاد جریان اصلی و تلقی‌اش از سرمایه‌ می‌زند که بدون‌شک دلالت‌های نظری ـ سیاسی مهمی با خود به همراه دارد.
 
جلسه‌ی سوم: درک داب از زوال فئودالیسم و گذار به سرمایه‌داری
 
در این جلسه استخوان‌بندی اصلی مطالعه‌ی تاریخی داب را بررسی می‌کنیم: مباحثی نظیر تمایز میان زوال نظام سرف‌داری و زوال فئودالیسم؛ اهمیت «به اصطلاح» در «به اصطلاح انباشت بدوی»؛ نقش سرمایه‌داری تجاری در گذار و ...
 
جلسه‌ی چهارم: بررسی مناقشه‌ی داب ـ سوئیزی
 
در این جلسه، اگرچه تمرکز اصلی‌مان به مجادلات نظری میان داب و سوئیزی است، نگاهی کلی‌تر به سایر مشارکت‌کنندگان در این بحث (کسانی نظیر کریستوفر هیل، تاکاهاشی، رادنی هیلتون و ...) نیز می‌پردازیم و خواهیم دید که چرا دسته‌بندی سفت‌وسخت این متفکران به دو گروه کاملاً متمایز امکان‌پذیر نیست. سویه‌ی مهمی که این نکته بر ما آشکار می‌کند، هم‌چنین بیانگر معضل مهمی در هرگونه «مطالعه‌ی تاریخی» است، همانا معضل پژوهش تجربی انضمامی و صورت‌بندی آن در قالب انتزاعی نظریه.

درباره‌ی مدرس👇
علیرضا خزائی فارغ‌التحصیل جامعه‌شناسی فرهنگی از دانشگاه علامه طباطبائی است و رساله‌ی دکتری خود را به مطالعه‌ی گذار به سرمایه‌داری در ایران قاجاری اختصاص داده است. این رساله که مبنای دوره‌ی آموزشی فعلی قرار گرفته است به زودی در قالب کتاب نیز منتشر خواهد شد و قرار است نخستین مجلد از مجموعه‌ای باشد که به مطالعه‌ی گذار به سرمایه‌داری در ایران (از دوران قاجار تا پهلوی) می‌پردازد. خزائی هم‌چنین به ترجمه‌ی آثاری در زمینه‌ی تحولات سنت ماتریالیسم تاریخی و مطالعات موسوم به بحث گذار به سرمایه‌داری نیز پرداخته است. ملاحظاتی درباره‌ی مارکسیسم غربی از پری اندرسون، نقدی بر مارکسیسم نواسمیتی از رابرت برنر (ترجمه به همراه محمدصادق فلاح‌پور)، غرب چگونه حاکم شد: خاستگاه‌های ژئوپولتیک سرمایه‌داری از الکساندر آنیه‌واس و کرم نیشانجی‌اوغلو، در مسیر ماتریالیسم تاریخی از پری اندرسون، سپیده‌دمان همه‌چیز: تاریخ جدید نوع بشر از دیوید گریبر و دیوید ونگرو (ترجمه به همراه حسن مرتضوی و مهدی صابری) از آن جمله‌اند.

لطفا در صورت تمایل به شرکت در این دوره‌‌، از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: [email protected]
تلگرام: www.tg-me.com/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
*متن‌خوانی در ۳ جلسه حضوری و آنلاین
شنبه‌های ۴ اسفند، ۱۱ اسفند و ۱۸ اسفند
ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰
گرداننده: نادر طالبی

درباره‌ی کتاب:
آصف بیات در کتاب کارگران و انقلاب ۵۷، نقش کارگران در انقلاب و تأثیر انقلاب بر فعالیت‌های کارگری را با تمرکز بر شوراهای کارگری در کارخانه‌های بزرگ کشور روایت می‌کند. تجربه‌ی تشکیل شوراهای کارگری و سرکوب آنها در ابتدای دهه‌ی ۶۰ زاویه‌ی مناسبی برای خوانش انقلاب و چالش‌های آن برای سازماندهی از پایین و خودمختاری کارگری فراهم می‌آورد. بیات که در آن زمان در حال نوشتن رساله‌ی دکتری جامعه‌شناسی خود در دانشگاه کنت انگلستان بود موفق شده است از طریق مطالعه‌ی میدانی شوراهای کارگری در سال‌های اولیه‌ی انقلاب، پژوهش آکادمیک موفقی انجام دهد.

* کارگران و انقلاب ۵۷
نویسنده: آصف بیات
ناشر : اختران
اطلاعات بیشتر 👇
درباره‌ی کتاب:
آصف بیات در کتاب کارگران و انقلاب ۵۷، نقش کارگران در انقلاب و تأثیر انقلاب بر فعالیت‌های کارگری را با تمرکز بر شوراهای کارگری در کارخانه‌های بزرگ کشور روایت می‌کند. تجربه‌ی تشکیل شوراهای کارگری و سرکوب آنها در ابتدای دهه‌ی ۶۰ زاویه‌ی مناسبی برای خوانش انقلاب و چالش‌های آن برای سازماندهی از پایین و خودمختاری کارگری فراهم می‌آورد. بیات که در آن زمان در حال نوشتن رساله‌ی دکتری جامعه‌شناسی خود در دانشگاه کنت انگلستان بود موفق شده است از طریق مطالعه‌ی میدانی شوراهای کارگری در سال‌های اولیه‌ی انقلاب، پژوهش آکادمیک موفقی انجام دهد.

این کتاب به یک معنی سندی تاریخی است که نتیجه‌ی مصاحبه با ۱۵۰ کارگر صنعتی در روزهای بعد از انقلاب است. اما فارغ از موضوع مهم و منظرگاه ویژه‌ای که به انقلاب ۵۷ باز می‌کند، از نظر روش تحقیق و مواجهه با پرسش‌های پژوهشی نیز ارزشی جداگانه برای پژوهشگران علوم اجتماعی دارد. همچنین با توجه به گسترش مبارزات صنفی در سال‌های اخیر، کتاب کارگران و انقلاب ۵۷ می‌تواند به فهم بهتر تلاش‌های دموکراتیک امروز کارگران برای کنترل تولید و مشارکت در اداره‌ی جامعه کمک کند.

درباره‌ی نویسنده:
پروفسور آصف بیات جامعه‌شناس و پژوهشگر برجسته در حوزه مطالعات خاورمیانه، جنبش‌های اجتماعی، و مطالعات شهری است. او استاد جامعه‌شناسی و مطالعات جهانی و منطقه‌ای در دانشگاه ایلینوی در اربانا-شمپین است و پیش‌تر در دانشگاه‌های آمریکایی قاهره در مصر و دانشگاه لایدن در هلند تدریس کرده است. پژوهش‌های او بر انقلاب‌ها، نولیبرالیسم، و زیست روزمره در جوامع خاورمیانه تمرکز دارد. از آثار مهم او می‌توان به سیاست‌های خیابانی: جنبش تهیدستان در ایران، زندگی همچون سیاست؛ چگونه مردم عادی خاورمیانه را تغییر می‌دهند، انقلاب بدون انقلابیون؛ معنابخشی به بهار عربی، و انقلاب را زیستن(زندگی روزمره‌ی بهار عربی)، اشاره کرد.

درباره‌ی گرداننده:
نادر طالبی متولد اهواز، پژوهشگر پسادکتری و مدرس جامعه‌شناسی در دانشگاه هومبولت برلین است. او دوره‌ی دکتری خود را در دانشگاه لنکستر در انگلستان با نوشتن رساله‌ای در مورد دولت و انقلاب ۱۳۵۷ ایران با راهنمایی باب جسوپ به پایان رسانده و پیش‌تر، به‌عنوان پژوهشگر پسادکترا در مرکز تحقیقات اجتماعی اروپایی دانشگاه مانهایم کار کرده است. حوزه‌های تحقیقاتی مورد علاقه‌ی او مهاجرت، انقلاب، ناسیونالیسم و سیاست تولید دانش در مورد خاورمیانه است.  

لطفا در صورت تمایل به شرکت در این دوره‌‌، از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: [email protected]
تلگرام: www.tg-me.com/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
مهدی پارسا، متولد ۱۳۵۸، استاد سابق فلسفه در دانشگاه علامه طباطبایی و مترجم و پژوهشگر حوزه‌ی فلسفه است. او دانش‌آموخته‌ی دکتری فلسفه از دانشگاه علامه‌طباطبایی، و دکتری فلسفه از دانشگاه  بُنِ آلمان است. از او تاکنون آثار و ترجمه‌های متعددی از جمله، ژاک دریدا؛ ایده‌آلیست یا واقع‌گرا؟ (تیموتی مونی و کوین مولیگن)، درآمدی بر ژاک دریدا (سایمون گلندینینگ)، بخش اول درباره‌ی گراماتولوژی (ژاک دریدا)، اسطوره‌شناسی سفید (ژاک دریدا)(با همکاری حسام دهقانی)، فلسفه‌ی نقادی کانت (ژیل دلوز)، استعاره و پارادایم‌های ترجمه (پل ریکور)، مبانی نشانه‌شناسی (دانیل چندلر)، پساساختارگرایی (کاترین بلزی)، ایده‌ی دانشگاه (کارل یاسپرس) (با همکاری مهرداد پارسا) به زبان فارسی منتشر شده است.

محمدجواد سیدی فارغ‌التحصیل کارشناسی ادبیات انگلیسی از دانشگاه فردوسی مشهد، و کارشناسی ارشد فلسفه از دانشگاه علامه‌ی طباطبایی است. او در ۱۳۹۵ از رساله‌ی دکترایش تحت عنوان «نیچه در تفاسیر هایدگر و دلوز: خاستگاه‌ها و مقصدها» در دانشگاه علامه‌ی طباطبایی دفاع کرده، از آن زمان تاکنون مشغول ترجمه و تدریس فلسفه‌ی معاصر بوده، و بر فلسفه‌ی معاصر اروپایی، بالاخص فلسفه‌ی معاصر فرانسوی و آلمانی متمرکز است. بخشی از مطالعات او معطوف به آثار متفکرانی چون فوکو، دلوز و آگامبن است و اندیشه‌ی آنها را در نسبت با انقلاب هستی‌شناختی هایدگر و همچنین بازگشت به اسپینوزا پس از دهه‌ی شصت میلادی مورد بررسی قرار می‌دهد. او در همین مسیر درسگفتارهای فوکو در کولژ دو فرانس و همچنین کتاب نابهنجاری وحشی اثر آنتونیو نگری را ترجمه کرده است. این آثار از سویی در پیوند با هستی‌شناسی‌های تفاوت مخصوصا نزد هایدگر و دلوز هستند و از سوی دیگر جنبه‌ی سیاسی این فلسفه‌ها را برجسته می‌کنند. سیدی در سال‌های اخیر بر فلسفه‌های پسادلوزی از بدیو و ژیژک تا ماتریالیسم نظری معاصر تمرکز داشته ‌است.
 
فؤاد حبیبی استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه کردستان، نویسنده و مترجم است. از او مقالات و جستارهای فلسفی و انتقادی بسیاری در کتاب‌ها و نشریات گوناگون چاپ شده است. از تألیفات او کتاب علیه ایدئولوژی‌های پایان در سال ۱۳۹۲ به انتشار درآمده که در آن به فیلم‌های آخرزمانی و کاپیتالیسم فاجعه می‌پردازد. از ترجمه‌های او ماکیاولی و ما ( لوئی آلتوسر)؛ اسپینوزا و سیاست (اتی‌ین بالیبار)، اسپینوزا و ما (آنتونیو نگری)، ثروت مشترک؛ اسمبلی (آنتونیو نگری و مایکل هارت)، دموکراسی علیه دولت: مارکس و لحظه‌ی ماکیاولین (میگل ابنسور)، فلسفه برای مبارزان (آلن بدیو) و بسیاری آثار دیگر را می‌توان نام برد. دغدغه‌ی اصلی او طی سال‌های اخیر فهم و تحلیل علل برآمدن جنبش‌های فاشیستی معاصر، بنیادها و ریشه‌های ظهور نئوفاشیسم، و چگونگی مقابله با این جریانات، بر اساس نظریه‌های دلوز و گتاری و همچنین آرای آنتونیو نگری است.
 

@bidarschool
@bidarcourses
Forwarded from Bidar
نشست آزاد (آنلاین)
درباره‌ کتاب «کارگران و انقلاب ۵۷» یکشنبه ۱۹ اسفند، ساعت ۱۹ تا ۲۱
( شرکت برای عموم آزاد و رایگان است)

در این نشست که پس از متن‌خوانی جمعی کتاب « کارگران و انقلاب ۵۷» در طی سه جلسه و به گردانندگی نادر طالبی انجام شد، قصد داریم با حضور نویسنده آصف بیات و  منتقد فیروزه فروردین،‌ به‌صورت آنلاین به نقد و بررسی کتاب بپردازیم و در حضور مخاطبین آزاد که به شکل آنلاین در جلسه حاضر خواهند شد از فرآیند پژوهش، روش تحقیق و مسائلی که پیش رو نهاده است پرسش کنیم. لازم به ذکر است که مخاطبین آنلاین می‌بایست از پیش با ما تماس حاصل کنند تا لینک ورود به جلسه در اختیارشان قرار گیرد. 

در صورت تمایل به شرکت در این نشست‌‌، از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳

ایمیل: [email protected]
تلگرام: www.tg-me.com/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
@bidarschool
@bidarcourses
Audio
🔹فایل صوتی نشست و گفتگو درباره‌ی کتاب «کارگران و انقلاب ۵۷»

🔹لینک ویدیوی نشست در یوتیوب👇

https://www.youtube.com/watch?v=Qd1riHg0h0M

در این نشست که پس از متن‌خوانی جمعی کتاب «کارگران و انقلاب ۵۷» در طی سه جلسه و به گردانندگی نادر طالبی انجام شد، با حضور منتقد فیروزه فروردین و نویسنده آصف بیات، به‌صورت آنلاین به نقد و بررسی کتاب پرداختیم و در حضور مخاطبین آزاد که به شکل آنلاین در جلسه حاضر بودند از فرآیند پژوهش، روش تحقیق و مسائلی که پیش رو نهاده شده بود پرسش شد. 

* کارگران و انقلاب ۵۷
نویسنده: آصف بیات
ناشر : اختران

اطلاعات بیشتر👇
https://www.tg-me.com/bidarcourses/813

@bidarschool
@bidarcourses
Forwarded from Bidar
🔻 دوره‌های آفلاین (ضبط‌شده)/ به‌هدایت صابر دشت‌آرا

🔹 تجربه در فلسفه‌ی کانت: جهان ثابت و ناظر متحرک/ ۴ جلسه ۲ ساعته

https://www.tg-me.com/bidarcourses/407

🔹 اثر هنری به مثابه نمود خودآئینی؛ درباره‌ی نسبت آدورنو و مدرنیسم هنری/ ۴ جلسه ۲ ساعته

https://www.tg-me.com/bidarcourses/469


🔹تجربه‌ی امر تجربه‌ناپذیر؛ والتر بنیامین، متفکری در عصر وایمار/ ۴ جلسه ۲ ساعته

https://www.tg-me.com/bidarcourses/777

🔹چهره‌ی ژانوسی تکنیک در آثار والتر بنیامین/ ۴ جلسه ۲ ساعته

https://www.tg-me.com/bidarcourses/647

در صورت تمایل به تهیه هر یک از این دوره‌ها‌‌، لطفا از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: [email protected]
تلگرام: www.tg-me.com/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
2025/07/01 07:14:37
Back to Top
HTML Embed Code: