Telegram Web Link
انقلاب‌ها برای مردم عادیِ درون میدان، از لحاظ زندگی روزمره چه معنایی داشتند؟ انقلاب‌ها چگونه به اجتماعات، مدارس و عرصه‌های خصوصی سرایت کردند؟ و چگونه بر آگاهی عمومی، روابط سلسله‌مراتبی و هنجارها تأثیر گذاشتنذ؟ چه اتفاقی برای «مسئلۀ اجتماعیِ» فقر و نابرابری افتاد؟ چگونه جایگاه گروه‌های فرودست را در رویدادهای انقلابی به‌لحاظ نظری شرح دهیم؟ و در پایان، چگونه می‌توانیم میان زندگی روزمره و انقلاب پیوندی تحلیلی برقرار سازیم؟ در کتاب «انقلاب را زیستن»، آصف بیات از منظری اساساً متفاوت و با رویکردی خُرد به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد. او بر روزمرگی‌های بهار عربی متمرکز می‌شود، جنبۀ اجتماعی انقلاب‌ها را برجسته می‌کند و به ذهنیت‌ها، کردوکارها و سیاست‌های همگانی در سطح عامۀ مردم می‌نگرد.

بیات با درهم‌آمیختن پژوهش عملی، مصاحبه‌های میدانی و نظریۀ اجتماعی در قالبی روشن و یکپارچه نشان می‌دهد فعالیت‌های انقلابی در مصر و تونس زندگی روزمره را از اساس دگرگون کرده است. زنان، جوانان، تهی‌دستان و گروه‌های اجتماعیِ در حاشیه با حرکت در جهت برابری و آزادی به بهار عربی اعتبار بخشیدند.

(انقلاب را زیستن، آصف بیات، ترجمۀ شیرین کریمی)
#راهنمای_بیدگل

رمان‌هایی با مضمون و دغدغۀ ضدنژادپرستی در نشر بیدگل...

| ساعت بی‌عقربه | خشم در هارلم | روز رهایی | سال‌ها |
منتشر شد...

نمایشنامۀ «بوتۀ آزمایش» روایتی است از وقایع تاریخی مربوط به تعقیب و محاکمۀ جادوگران در سیلم ماساچوست طی قرن هفدهم. این نمایشنامه بر اساس اتفاقات و شخصیت‌های واقعی تصویری زنده و درعین‌حال دردناک از جامعه‌ای پریشان و عنان‌گسیخته به نمایش می‌گذارد. در اجتماع کوچک و مذهبی شهر شایعات مبنی بر جادوگریِ زنان اهالی را به تب‌وتاب انداخته و ترس‌ها و تردید‌های کهنه‌شان را از نو بیدار کرده. برخورد بی‌رحمانۀ مسئولان و مقامات مذهبی و تلاش و اشتیاق غریب اهالی متعصب شهر برای شهادت دادن علیه همدیگر، نشان از نیروی ویرانگر خشونتی دارد که جامعه آن را جایز دانسته و حتی ترویج می‌کند.

(بوتۀ آزمایش، آرتور میلر، ترجمۀ حسن ملکی)
کتاب «انقلاب را زیستن» نوشتۀ آصف بیات با عنوان اصلی Revolutionary Life: The Everyday of the Arab Spring در سال ۲۰۲۱ منتشر شده است و به جریان بهار عربی و انقلاب در مصر و تونس می‌پردازد.

«انقلاب را زیستن» با نظارت آقای آصف بیات به فارسی برگردانده شده است و گرچه عنوان و موضوع آن شباهت‌هایی با کتاب‌ دیگری از ایشان، «انقلاب بدون انقلابیون» با عنوان اصلی Revolution without Revolutionaries: Making Sense of the Arab Spring دارد اما پیش از این به فارسی منتشر نشده است.

فهرست کتاب
۱. زندگی روزمره و انقلاب
۲. فرودستان در حکومت‌های خودکامه
۳. فرودستان در خیزش‌ها
۴. تهی‌دستان
۵. مادران، دختران و تناقض جنسیتی
۶. فرزندانِ انقلاب
۷. جهان اجتماعی
۸. چه بر سر انقلاب آمد؟
اگر به دنبال کتاب‌های جامعه‌شناختی و درکی عمیق از جنبش‌های اجتماعی هستید و پیشتر کتاب «افسانۀ فردگرایی» را دوست داشته‌اید، «انقلاب را زیستن» پیشنهاد خوبی برای شماست.

در هشتگ #همخوانهای_بیدگل کتاب‌هایی را معرفی می‌کنیم که موضوع اصلی یا دغدغه‌‌شان اشتراکاتی باهم دارند. هدفمان در #همخوانهای_بیدگل معرفی کتابها با تأکید بر شباهت‌هایشان است تا راهنمایی باشد برای دوستانی که موضوعی خاص را دنبال می‌کنند یا ویژگی‌ خاصی از یک کتاب برایشان جذاب بوده و به دنبال کتاب‌های مشابه آن هستند. در #همخوانهای_بیدگل به مخاطبانمان راهنمای مسیری ارائه می‌کنیم برای مطالعۀ متمرکز.
تا به حال پیش آمده که به‌خاطر ترس از شکست، کار یا رابطه‌ای را آغاز نکنید؟ یا رقابت برای بهترین بودن در مدرسه ناامیدتان کرده باشد؟ پیش آمده که در جستجوی یک رابطهٔ ایدئال روابط خوب و سلامتی را نادیده بگیرید و از دست بدهید؟
حکمت «زندگی خوب و بسنده» می‌گوید با میل مفرط به رقابت و برتری‌جویی توان و ظرفیت حیاتی اکثریت را سرکوب می‌کنیم و زمان و اشتیاقمان را در رقابت هدر می‌دهیم. اما به‌جای آن می‌توانیم با همراهی یکدیگر جهانی را خلق و تصور کنیم که در آن همه با هم مشارکت می‌کنند از بسندگی و خوشحالی در کار، روابط و... برخوردارند.

به چند نفر از دوستانی که به سؤال ما پاسخ دهند کتابی هدیه خواهیم داد که به نظرمان به این سؤالات پاسخ تازه‌ای می‌دهد.
عناوین منتشرشده در مجموعۀ آرتور میلر
در نشر بیدگل
با ترجمۀ حسن ملکی:

| بوتۀ آزمایش | سرازیر در کوه مورگن | نوعی داستان عاشقانه و یک نمایشنامۀ دیگر | سقف کلیسای جامع | چشم‌اندازی از پل | پس از سقوط | همه، پسران من | مرگ فروشنده |
اگر دوست دارید بدانید تاریخ و خاستگاه‌های آزادی و دموکراسی چه هستند، چه مسیر پر فراز و نشیبی را از لحاظ مفهومی و راهبردی طی کرده‌اند، و چگونه می‌توانیم آنها را حفظ کنیم و برایشان بجنگیم، این دو کتاب برای شماست.

در هشتگ #همخوانهای_بیدگل کتاب‌هایی را معرفی می‌کنیم که موضوع اصلی یا دغدغه‌‌شان اشتراکاتی باهم دارند. هدفمان در #همخوانهای_بیدگل معرفی کتابها با تأکید بر شباهت‌هایشان است تا راهنمایی باشد برای دوستانی که موضوعی خاص را دنبال می‌کنند یا ویژگی‌ خاصی از یک کتاب برایشان جذاب بوده و به دنبال کتاب‌های مشابه آن هستند. در #همخوانهای_بیدگل به مخاطبانمان راهنمای مسیری ارائه می‌کنیم برای مطالعۀ متمرکز.
2024/06/01 16:19:47
Back to Top
HTML Embed Code: