Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را در یک سیاره‌ی بیگانه کشف کرده است. جیمز وب در جو یک سیاره فراخورشیدی متان و دی‌اکسیدکربن کشف کرده است. این سیاره ۱۲۴ سال نوری با زمین فاصله دارد و جرمی ۸ برابر زمین دارد.

فراوانی متان و دی‌اکسید کربن و کمبود آمونیاک، این فرضیه را تأیید می‌کند که احتمالا یک اقیانوس آب زیر جو غنی از هیدروژن در سیاره‌ی K۲-۱۸ b وجود دارد. مشاهدات اولیه جیمز وب، امکان شناسایی مولکولی به نام «دی‌متیل سولفید» را نیز فراهم کرد.

در زمین، این مولکول فقط در اثر وجود حیات تولید می‌شود. بخش عمده‌ای از دی‌متیل سولفید موجود در جو زمین از فیتوپلانکتون محیط‌های دریایی منتشر می‌شود.

در سال ۲۰۱۹ داده‌های سه تلسکوپ فضایی هابل، اسپیتزر و کپلر نشان دادند که در این سیاره آب و بخار آب نیز وجود دارد.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ادیت زیبا از فیلم میان ستاره‌ای 😍

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تاردیگرادها را احتمالا می‌توان نابودنشدنی‌ترین جانداران روی زمین توصیف کرد؛ این جانداران کوچک میکروسکوپی می‌توانند تقریباً از هر بلایی که انسان بر سر آن‌ها می‌آورد، جان سالم به در ببرند و سپس روی هشت پای کوچولوی خود حرکت کنند.

برای چندین دهه مقاومت شگفت‌انگیز تاردیگرادها در برابر تشعشعات انسان‌ها را شگفت‌زده کرده‌؛ آنها می‌توانند حدود هزار برابر دوزی که برای انسان کشنده‌است را تحمل کنند و به زندگی کوچک خود ادامه دهند؛ به گونه‌ای که انگار هیچ اتفاقی نیافتاده است.

در یک آزمایش جدید دانشمندان بر روی تاردیگرادها، پرتوهای گاما تاباندند تا واکنش آن‌ها را مشاهده کنند. این جانداران به جای استفاده از استراتژی محافظت پیش از آسیب، تولید ژن‌های ترمیم دی‌ان‌ای را افزایش دادند. تا ۲۴ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض تابش، تاردیگرادها بیشتر دی‌ان‌ای شکسته شده توسط پرتوهای یونیزان را ترمیم کردند.

این یافته می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد فناوری باشد که روند پیری را در انسان کاهش دهد. این جاندار کوچک در محیط‌ خلاء فضا، ۳۰ سال انجماد، خشکسالی کامل و حتی حرارات بالا هم زنده مانده است.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بوستون داینامیکس نسخه‌ی جدید ربات انسان نمای اطلس را معرفی کرد. این ربات می‌تواند شکل انسان‌نما را بدون محدود کردن نحوه‌ی حرکت یک ربات دوپا حفظ کند. نسخه جدید با مفاصل چرخشی طراحی شده که به ادعای این شرکت، می‌تواند به طور منحصربه‌فرد از عهده کارهای کسل کننده، کثیف و خطرناک برآید.

بوستون داینامیکس در بیانیه مطبوعاتی خود گفت: ما نسخه الکتریکی اطلس را به گونه‌ای طراحی کردیم که قوی‌تر، ماهرانه‌تر و چابک‌تر باشد. اگرچه اطلس ممکن است شبیه به انسان باشد اما ما به ربات مجهز می‌شویم تا کار را به کارآمدترین شکل ممکن انجام دهد، نه این که توسط دامنه حرکت انسان محدود شود. اطلس به سمتی حرکت خواهد کرد که فراتر از توانایی‌های انسانی است.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تلسکوپ فضایی جیمز وب برای رصد زمان تا لحظه بیگ بنگ طراحی نشده، بلکه برای دیدن دوره‌ای طراحی شده که اولین اجرام در کیهان، نظیر ستاره‌ها و کهکشان‌ها شروع به تشکیل و ساطع کردن نور کردند.

عمر کیهان ۱۳/۸ میلیارد سال است، مشاهدات و محاسبات دانشمندان نشان می‌دهد که نخستین ستاره‌ها و کهکشان‌ها حدود سیصد میلیون سال پس از بیگ بنگ شکل گرفتند. قبل از این دوره‌، با توجه به شرایط جهان اولیه و فقدان کهکشان‌ها و ستاره‌ها، نوری برای رصد تلسکوپ فضایی جیمز وب وجود نداشت، چون کیهان در تاریکی به سر می‌برد.

دورترین چیزی که از اثرات بیگ بنگ می‌توان رصد کرد، «تابش پس زمینه کیهانی» است. تابشی الکترومغناطیسی که سراسر کیهان را پر کرده و مربوط به ۳۸۰ هزار سال پس از بیگ بنگ است. ماهواره کوبه و پلانک وظیفه داشتند تا از این تابش باستانی نقشه تهیه کنند.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107462

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ناسا اعلام کرد که کاوشگر ویجر ۱ پس از پنج ماه خاموشی و سیگنال نامفهوم، دوباره با مرکز کنترل زمینی ارتباط برقرار کرد و از وضعیتش گزارش ارسال کرد.

در حالی که ویجر در فاصله خیره‌کننده ۲۴ میلیارد کیلومتری از زمین قرار دارد، مدتی بود اطلاعات بی‌معنی به زمین ارسال می‌کرد.

بازخوانی حافظه فاش کرد که مشکل ویجر ۱ به خاطر وجود یک کد خراب در یک تراشه است. گروه ناسا نمی‌توانست این تراشه را به صورت فیزیکی تعمیر یا جایگزین کنند اما توانستند مسیر کد آسیب‌دیده را از راه دور در جای دیگری در حافظه زیرسیستم داده پرواز قرار دهند.

این یک فرآیند پرزحمت بود زیرا ۲۲/۵ ساعت طول می‌کشد تا یک سیگنال رادیویی بتواند فاصله بین زمین و ویجر ۱ را طی کند و سپس، ۲۲/۵ ساعت دیگر طول می‌کشد تا سیگنال از کاوشگر بازگردد.

جزئیات بیشتر:
bigbangpage.com/?p=107491

🆔 @big_bangpage
مردی ۵۲ ساله که سال گذشته غده سرطانی را از پوست سرش خارج کردند نخستین واکسن سفارشی ملانوما را که ساخت شرکت‌های «مرک» و «مدرنا» است دریافت کرد.
این واکسن کمک می‌کند تا سیستم ایمنی بدن دیگر سلول‌های سرطانی را شناسایی کرده و آنها را از بین ببرد و به این ترتیب سرطان بازنگردد.

واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد.

ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد.

برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

واکسن‌های سفارشی فصلی جدید در درمان سرطان باز می‌کنند و بیماران از روش‌های درمانی مانند شیمی‌درمانی که عوارض جانبی متعددی دارند خوداری می‌کنند.

این روش درمانی نوین، برای سرطان‌های ریه، کبد و کلیه نیز در حال آزمایش است.

جزئیات بیشتر:
bigbangpage.com/?p=107509

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کیهان در بین ماست، ما از گرد و غبار ستارگان ساخته شده‌ایم. ما راهی برای مشاهدۀ کیهان به خودش هستیم. با دانستن این حقیقت درک شگفتی‌های کیهان قابل عضم‌تر به نظر می‌رسد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب در شاهکار جدید خود، واضح‌ترین تصاویر را از بخشی از سحابی سر اسب به تصویر کشید.

تصویر جدید سحابی سر اسب که در طیف فروسرخ ثبت شده، چشم‌انداز کاملا متفاوتی از این جرم شناخته‌شده را آشکار کرده و پیچیدگی‌های آن را با وضوح بی‌سابقه‌ای به تصویر کشیده است.

این سحابی از ابر میان‌ستاره‌ای عظیمی تشکیل شده که در حال فروپاشی است، ستاره جوان داغی در نزدیکی آن با قدرت تمام، می‌تابد و با پرتوهای پرانرژی خود، این سحابی را لایه‌به‌لایه می‌تراشد.

منجمان تخمین می‌زنند که حدود پنج میلیون سال تا از بین رفتن کامل این سحابی زمان باقی مانده باشد.
‌‌
جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107519

🆔 @big_bangpage
ناسا اعلام کرد که به خاطر بروز یک مشکل مکانیکی، فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» را فعلا متوقف کرده است.
‌‌
مشکل پیش‌آمده به خاطر یکی از ژیروسکوپ‌هایی است که به هابل در چرخش و تمرکز روی اهداف جدید کمک می‌کند. هابل روز سه‌شنبه به طور خودکار به حالت ایمن وارد شد زیرا یکی از سه ژیروسکوپ آن شروع به فرستادن خوانش‌های معیوب کرد.

عملیات هابل در حال حاضر به حالت تعلیق درآمده و مقامات ناسا در حال تلاش برای رفع این نقص هستند.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دستگاه حفاری تونل که به تی‌بی‌ام نیز شهرت دارد نوعی ماشین غول‌پیکر است که تقریبا در همه حفاری‌های تونل از آن استفاده می‌شود.

دستگاه حفاری تونل، با مته‌هایش و حرکت چرخشی که دارد با حفر تونل، پیش می‌رود. از این دستگاه غول‌پیکر برای حفر تونل‌هایی با مقطع دایره‌ای که قطری تا ۱۷ متر دارند، استفاده می‌شود.

این ماشین عظیم، به‌عنوان جایگزینی برای روش‌های حفاری و انفجار صخره‌ها و کندن زمین با دست مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به طور معمول سرعت چرخش این نوع دستگاه‌ها بین ۱ تا ۱۰ دور در دقیقه است که بستگی به نوع خاک دارد.‌ بزرگ‌ترین تی بی ام ساخته شده قطری ۱۷/۵ متر و طولی ۹۹ متر و وزنی در حدود ۶۱۰۰ تن دارد.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
واکنش لومینول یکی از واکنش‌های نورتابی شیمیایی است که به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این واکنش متکی به اکسیداسیون لومینول توسط یک عامل اکسید کننده قوی، مانند پراکسید هیدروژن، در حضور کاتالیزوری مانند آهن است.

این واکنش منجر به تشکیل یک مولکول حالت برانگیخته می‌شود که پس از بازگشت به حالت اولیه، نور ساطع می‌کند.

عوامل متعددی می‌توانند بر شدت و مدت انتشار نورتابی شیمیایی تأثیر بگذارند. این عوامل عبارتند از غلظت واکنش دهنده‌ها، دما، پی‌اچ و وجود کاتالیزورها یا بازدارنده‌‌ها.

واکنش لومینول اغلب در تحقیقات پزشکی قانونی برای شناسایی مقادیر کمی از خون در صحنه‌های جرم استفاده می‌شود.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مدت زمان بسیار کوتاه به اندازه ۱۰ تا ۱۵ ثانیه بدون لباس فضانوردی، شما در چنین شرایطی به خاطر کمبود اکسیژن بیهوش خواهید شد. ممکن است این زمان بسیار کوتاه به نظر برسد اما در محیط خالی و تاریک فضا، نبودن اکسیژنی که ما را حفظ می‌کند، به یک مشکل جدی تبدیل می‌شود.

اکسیژن انبساط می‌یابد و ریه‌ها را پاره می‌کند. این باعث جوشیدن و ایجاد حباب در خون می‌شود که بلافاصله آمبولی را به همراه می‌آورد و تأثیر مرگباری را روی بدن می‌گذارد.

مایعات بدن مانند بزاق و اشک شروع به جوشیدن می‌کنند. بدن انسان نیز متورم می‌شود اما پوست به اندازه‌ی کافی حالت کشسانی دارد که بتواند با تغییر فشار کنار بیاید. از آنجا که نمی‌توانید وضعیت وخیم خود را تغییر دهید، مرگ مغزی اتفاق می‌افتد.

فضانورد نگون بخت چه زیر نور خورشید باشد و چه در سایه خورشید، دمای کمی را تجربه خواهد کرد. این شرایط در نهایت باعث یخ‌زدگی می‌شوند.

🆔 @big_bangpage
💠 دانلود مجموعه مستند «فرگشت و تکامل»

شامل 12 قسمت با کیفیت عالی و زیرنویس فارسی

🔸قسمت 1: ورود
🔹قسمت 2: تسخیر
🔸قسمت 3: منشاء چشم
🔹قسمت 4: به وجود آمدن مهر مادرانه
🔸قسمت 5: هوش
🔹قسمت 6: چارلز داروین و درخت حیات
🔸قسمت 7: ماهی درون شما
🔹قسمت 8: خزنده درون شما
🔸قسمت 9: میمون درون شما
🔹قسمت 10: خاستگاه انسان
🔸قسمت 11: از میمون تا انسان - قسمت 1
🔹قسمت 12: از میمون تا انسان - قسمت 2

دیدن این مجموعه مستند را به تمامی علاقمندان به برنامه‌های علمی در زمینه فرگشت و تاریخچه حیات توصیه می‌کنیم.

دانلود از لینک زیر در سایت:
https://shop.bigbangpage.com/product/evolution/

🔘 برای دانلود با سرعت بیشتر فـیـلترشـکن را خاموش کنید

🆔 @bigbangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
این جدیدترین نمایش علم سیارات فراخورشیدی به شمار می‌رود که اکنون با توانایی خارق‌العاده جیمز وب برای بررسی تغییرات دما و تشخیص گازهای اتمسفر در تریلیون‌ها کیلومتر دورتر امکان‌پذیر شده است.

این سیاره فراخورشیدی یک نوع «مشتری داغ» است. این سیاره هم‌اندازه مشتری عمدتا از هیدروژن و هلیوم ساخته شده و بسیار داغ‌تر از سایر سیارات غول‌پیکر منظومه شمسی است. این سیاره ۲۸۰ سال نوری با زمین فاصله دارد.

اندازه‌گیری‌ها نشان می‌دهند که این سیاره در مداری بسیار نزدیک به ستاره‌اش می‌چرخد و دچار قفل‌ گرانشی است، یعنی همیشه یک سمتش رو ستاره‌اش است. دمای هوای طرف روز سیاره به طور میانگین ​​نزدیک به ۱۲۵۰ درجه سانتی‌گراد است؛ در حالی که دمای طرف شب به ۶۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد و به طور قابل توجهی خنک‌تر است.

همچنین طیف‌سنجی‌های فروسرخ جیمز وب نشان می‌دهد که بخار آب در شب و در روز سیاره وجود دارد و اطلاعاتی در مورد پوشش ابری این سیاره ارائه می‌دهد.

جزئیات بیشتر مقاله:
bigbangpage.com/?p=107533

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
به نظر می‌رسد که در هنگام مرگ، خاطرات در یک چشم بر هم زدن از ذهن انسان عبور می‌کند. این چیزی است که محققان در یک مقاله در مورد فعالیت مغز در هنگام مرگ، بیان کردند.

در این پژوهش دانشمندان به طور مداوم امواج مغزی یک بیمار ۸۷ ساله مبتلا به صرع را با استفاده از نوار مغزی زیر نظر داشتند تا تشنج‌ها را رصد کنند. این بیمار در حین مطالعه دچار حمله قلبی شد و از دنیا رفت، اما به دستگاه الکتروانسفالوگرافی وصل بود. این اتفاق فرصت منحصربفردی فراهم کرد تا پانزده دقیقه از فعالیت مغزی یک انسانِ در حال مرگ ثبت شود.

محققان دریافتند یک افزایش فعالیت در امواج مغزی به نام “نوسانات گاما” رخ داد که معمولاً در حین خواب و بازیابی حافظه رخ می‌دهد. این یعنی انسانی که در حال مرگ است احتمالا خاطراتی از زندگی‌اش مثل یک فلش‌بک از جلوی چشمش عبور می‌کند. این همانند چیزی است که افراد در “تجربه نزدیک به مرگ” گزارش دادند.

جزئیات بیشتر مقاله:
bigbangpage.com/?p=103440

🆔 @big_bangpage
تیمی از باستان‌شناسان بریتانیایی توانستند با استفاده از جمجمه بدست آمده از یک نئاندرتال ماقبل تاریخ، چهره احتمالی او را بازسازی کنند.

بقایای استخوانی این زن نئاندرتال چهل و چند ساله که اصطلاحا «شانیدر زی» نام گرفته، در سال ۲۰۱۸ در غاری در اقلیم کردستان عراق کشف شده بود. به گفته دانشمندان این زن نئاندرتال ۷۵ هزار سال پیش در این غار دفن شده بود.

قد این نئاندرتال باستانی حدود ۱.۵ متر تخمین زده شده و تجزیه و تحلیل استخوان‌های او نشان می‌داد که در میانه دهه چهارم زندگی درگذشته است.

نئاندرتال‌ها حدود ۳۰۰ هزار سال در سراسر اروپا، خاورمیانه و کوه‌های آسیای مرکزی زندگی کردند و حدود ۳۰ هزار سال قبل منقرض شدند. تجزیه و تحلیل دی‌ان‌ای انسان‌های امروزی نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها و انسان خردمند، گهگاه با یکدیگر در ارتباط بودند. زیرا انسان‌های غیرآفریقایی هم اکنون حدود دو درصد از دی‌ان‌ای نئاندرتال‌ها را دارا هستند.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107546

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آماده‌ی رفتن به درون سیاهچاله هستید؟ ابرکامپیوترهای ناسا یک تجسم همه‌جانبه از سیاهچاله را تولید کردند که به شما امکان می‌دهد به درون سیاهچاله سقوط کنید.

مقصد ما سیاهچاله‌ای است که از نظر اندازه شبیه به سیاهچاله‌ در قلب کهکشان راه شیری است. یعنی ۴/۳ میلیون برابر خورشید جرم دارد. با نزدیک‌تر شدن به سیاهچاله، سرعت شما بالا می‌رود تا جایی که به سرعت نور نزدیک می‌شوید.

این سفر ۶۴۰ میلیون کیلومتری به درون سیاهچاله در زمان واقعی حدود ۳ ساعت طول می‌کشدکه در اینجا بصورت تند نشان داده شده است.اما برای ناظری که از دور مشاهده می‌کند، پدیده رسیدن به طور کامل اتفاق نمی‌افتد.

هنگامی که فضانورد از محدوده‌ی افق رویداد عبور می‌کند،نابود شدن آن توسط فرآیند اسپاگتی‌سازی تنها ۱۲/۸ ثانیه طول می‌کشد. طبق نظریه نسبیت عام اینشتین در ناحیه تکینگی، چگالی و میدان گرانشی به بی‌نهایت می‌رسد و قوانین فیزیک شکسته می‌شوند.

پروژه شبیه‌سازی سیاهچاله با حدود ۱۰ ترابایت داده ایجاد شد و پردازش آن‌ حدود ۵ روز طول کشید.انجام همین کار در لپ‌تاپی معمولی بیش از ۱۰ سال طول می‌کشد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107576

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
روز ۲۲ اردیبهشت روز تولد مریم میرزاخانی است؛ روزی که از سوی اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان به عنوان روز جهانی زن در ریاضیات نامگذاری شده است.

مریم میرزاخانی ریاضی‌دان نابغه ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد بود. در این ویدئو بخشی از تدریس وی در سال ۲۰۱۴ را می‌بینیم. میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آنها» برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی نخستین زن و نخستین ایرانی برنده مدال فیلدز است. زمینهٔ تحقیقاتی او مسائل مربوط هندسه ریمانی به خصوص درک تقارن سطوح منحنی، مانند کره، سطوح دونات شکل و اشیای هذلولی، بود.

‎میرزاخانی در ۲۳ تیر۱۳۹۶ و در ۴۰ سالگی در پی سرطان پیشرفته در آمریکا چشم از جهان فرو بست. یاد و خاطره این دانشمند ایرانی را گرامی میداریم 🥀

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
محققان هاروارد با همکاری گوگل، بخش بسیار کوچکی از ساختار مغز انسان به اندازه یک میلی‌متر مکعب را تجزیه و تحلیل کردند که به اندازه نصف دانه برنج بود و از بافت سالم قشر مغز زنی ۴۵ ساله که عمل جراحی شده بود، برداشته شد.

این مکعب شامل تقریباً ۵۷ هزار سلول، ۲۳ سامتی‌متر رگ خونی و تقریباً ۱۵۰ میلیون سیناپس است. این نقشه در حال حاضر بالاترین تفکیک‌پذیری را در بین تصاویر موجود از مغز انسان دارد.

دانشمندان برای درک مغز، این بافت‌ یک میلی‌متر مکعبی را به ۵۰۰۰ قسمت تقسیم کردند که هر کدام هزار برابر نازک‌تر از موی انسان بود.

دانشمندان این قطعات بسیار کوچک را با یک میکروسکوپ الکترونی پرسرعت اسکن کردند. محققان از یک مدل یادگیری ماشینی استفاده کردند تا این تصاویر را به یکدیگر متصل و اجزاء آن را برچسب‌گذاری کنند.

یک قطعه بسیار کوچک از مغز انسان، هزاران ترابایت داده در بر دارد. جالب اینکه همین بخش کوچک شامل ۱۴۰۰ ترابایت داده است.


جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107587

🆔 @big_bangpage
2024/05/17 08:35:15
Back to Top
HTML Embed Code: