Telegram Web Link
تحقیقات علوم اعصاب اثرات تکان‌دهنده‌ای از کمبود خواب را فاش ساخت. مغز در اثر کمبود خواب شروع به مصرف سلول‌های سالم خود می‌کند. پژوهشگران دریافتند که بیداری طولانی‌مدت باعث می‌شود آستروسیت‌ها، که سلول‌های نگه‌دارنده مغز هستند، بیش از حد سیناپس‌ها را هرس کنند. در همین حال، میکروگلیاها، که سلول‌های ایمنی مغز هستند، وارد وضعیت بیش‌فعال می‌شوند، که با التهاب مرتبط است.

این فرایندها که در حالت عادی برای محافظت از مغز طراحی شده‌اند، در صورت کمبود مزمن خواب، به جای کمک، تجزیه عصبی را تسریع می‌کنند.

خواب نه‌تنها برای پاکسازی ضایعات و بهینه‌سازی عملکرد مغز ضروری است، بلکه کمبود بیش از حد آن می‌تواند به آسیب‌های طولانی‌مدت منجر شود. این تحقیق بر اهمیت خواب عمیق و منظم تأکید دارد. زیرا خواب نه‌تنها برای بازیابی انرژی، بلکه برای محافظت از مغز در برابر آسیب‌های طولانی‌مدت بسیار مفید است.

🆔 @big_bangpage
———————————————
The Brain Literally Starts Eating Itself When It Doesn’t Get Enough Sleep

https://doi.org/10.1523/JNEUROSCI.3981-16.2017
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پژوهش جدید با تجزیه‌وتحلیل تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان می‌دهد که از میان ۲۶۳ کهکشان مشاهده‌شده، دو‌سوم آن‌ها در جهت ساعت‌گرد و تنها یک‌سوم در جهت پادساعت‌گرد می‌چرخند. این یافته، فرضیه‌ی تقسیم برابر چرخش کهکشان‌ها را به چالش می‌کشد.

یکی از توضیحات احتمالی این پدیده این است که جهان از ابتدا در حال چرخش بوده است. این نظریه با دیدگاه‌هایی مانند “کیهان‌شناسی سیاه‌چاله‌ای” و “کیهان‌شناسی شوارتزشیلد” همخوانی دارد که پیشنهاد می‌کنند جهان ما ممکن است درون یک سیاه‌چاله‌ی چرخان باشد. این احتمال می‌تواند نشان دهد که برخی سیاه‌چاله‌ها دروازه‌هایی (کرم‌چاله) به جهان‌های دیگر هستند.

از سوی دیگر، این اختلاف ممکن است ناشی از تأثیر چرخش کهکشان راه شیری بر اندازه‌گیری‌های نوری باشد، به این معنی که حرکت کهکشان ما، نحوه‌ی درک ما از چرخش کهکشان‌های دوردست را تغییر می‌دهد. اگر این فرضیه درست باشد، می‌تواند نیاز به اصلاح روش‌های اندازه‌گیری فواصل کیهانی را ایجاد کند و حتی بر درک ما از گسترش و سن جهان تأثیر بگذارد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108800

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دو تیم از ستاره‌شناسان با استفاده از آرایه‌ی تلسکوپی آلما موفق به شناسایی اکسیژن در دورترین کهکشان شناخته‌شده شدند. این کهکشان که ۱۳/۴ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد، زمانی دیده می‌شود که کیهان کمتر از ۳۰۰ میلیون سال سن داشته. این کشف رکوردشکن، دانشمندان را شگفت‌زده کرده زیرا نشان می‌دهد کهکشان‌ها بسیار سریع‌تر از آنچه تصور می‌شد، شکل گرفته و تکامل یافته‌اند.

مطالعات نشان می‌دهد که این کهکشان حدود ۱۰ برابر بیشتر از حد انتظار عناصر سنگین دارد و اندازه‌گیری دقیق فاصله‌ی آن، اطلاعات ارزشمندی درباره‌ی نخستین کهکشان‌های کیهان ارائه می‌دهد. این یافته که با همکاری تلسکوپ جیمز وب و آلما تأیید شده، دیدگاه جدیدی درباره‌ی تکامل کهکشان‌ها در جهان اولیه ارائه می‌دهد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108831

🆔 @big_bangpage
دانشمندان استرالیایی اولین هوش مصنوعی زیستی جهان را با ترکیب سلول‌های مغز انسان و سیلیکون ایجاد کردند. این فناوری که به نام “هوش مصنوعی زیستی” شناخته می‌شود، از نورون‌های پرورش‌یافته در آزمایشگاه استفاده می‌کند که به‌طور پویا تکامل می‌یابند، سریع‌تر یاد می‌گیرند و با بهره‌وری انرژی بالاتری عمل می‌کنند.

برخلاف هوش مصنوعی سنتی که به تراشه‌های سیلیکونی وابسته است، این سیستم می‌تواند راه‌حل‌های جدیدی در زمینه‌هایی مانند کشف دارو و مدل‌سازی بیماری‌ها ارائه دهد.

اگرچه این پیشرفت می‌تواند تحولی در علم و فناوری ایجاد کند، مسائل اخلاقی نیز مطرح است و شرکت از مقررات سخت‌گیرانه برای توسعه مسئولانه این فناوری پیروی می‌کند…

واقعا علم تا کجا ادامه خواهد داد 🤯😱

🆔 @big_bangpage
——————————————
https://newatlas.com/brain/cortical-bioengineered-intelligence/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دانلود برترین مستندهای علمی و نجومی از فروشگاه بیگ بنگ

با ۳۰ درصد تخفیف
کد تخفیف روی همه محصولات: 1404

https://shop.bigbangpage.com

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جاودانگی بیولوژیکی ایده‌ای است که با پیشرفت در ژنتیک، بیوتکنولوژی و مهندسی پزشکی در حال بررسی است. دانشمندان روی تلومرها، بازسازی سلولی و سلول‌های بنیادی تحقیق می‌کنند تا فرآیند پیری را متوقف یا معکوس کنند.

میچیو کاکو، فیزیکدان نظری، معتقد است که مهندسی ژنتیک، نانوتکنولوژی و هوش مصنوعی می‌توانند ما را به جاودانگی بیولوژیکی یا دیجیتالی برسانند.

با این حال، محدودیت‌های علمی، مشکلات اخلاقی و پیامدهای اجتماعی چالش‌های بزرگی برای جاودانگی هستند. برخی دانشمندان به تخریب دی‌ان‌ای، آسیب‌های سلولی و نابرابری در دسترسی به این فناوری اشاره می‌کنند. با این وجود، تمدید عمر انسان در آینده نزدیک ممکن و محتمل به نظر می‌رسد.

برخی محققان هم پیشنهاد می‌کنند که در آینده شاید بتوانیم ذهن خود را روی یک بدن جدید یا دنیای مجازی آپلود کرده و بتوانیم ادامه حیات دهیم.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بوستون داینامیکس نمایش جدیدی از ربات انسان‌نمای اطلس ارائه کرد. این ربات اکنون می‌تواند بریک‌دنس و حرکات آکروباتیک اجرا کند. استفاده از یادگیری تقویتی و موشن‌کپچر، باعث بهبود حرکات آن شده است.

این فناوری اکنون به پیشرفت رباتیک کمک می‌کند. با ثبت دقیق حرکات انسانی، ربات‌ها می‌توانند حرکات طبیعی و اصلاحات سریع را یاد بگیرند. ربات‌های مجهز به این فناوری، پاسخگوتر و هوشمندتر شده‌اند و با چالش‌های واقعی سازگار می‌شوند.

ربات اطلس می‌تواند چرخش‌های سریع و پیچیده را با دقت انجام دهد. این پیشرفت‌ها، اطلس را به رقیبی برای ورزشکاران حرفه‌ای تبدیل کرده است.

🆔 @big_bangpage
——————————————
🎥: bostondynamicsofficial
دانشمندان بتازگی دریافتند که قارچ سیاه کلادوسپوریوم اسفاروسپرموم در شرایط رادیواکتیو منطقه ممنوعه چرنوبیل رشد می‌کند و با استفاده از ملانین، پرتو گاما را به انرژی شیمیایی تبدیل می‌کند.

این قارچ برای اولین بار پس از فاجعه هسته‌ای چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ شناسایی شد و همچنان در مناطقی با سطح تشعشع مرگبار برای اکثر موجودات زنده، زنده می‌ماند.

پژوهشگران پیشنهاد می‌کنند که توانایی این قارچ در بهره‌گیری از تابش یونیزه‌کننده – مشابه رادیوسنتز – می‌تواند الهام‌بخش پیشرفت‌هایی در مدیریت پسماندهای هسته‌ای و اکتشافات فضایی باشد.
‌‌
با ادامه‌ی تحقیقات، درس‌هایی که از این قارچ شگفت‌آور می‌آموزیم، الهام‌بخش این فکر خواهند بود که طبیعت چگونه همیشه با دنیای اطراف و مرزهای زندگی و آنچه قبلاً غیرممکن تصور می‌کردیم، سازگار می‌شود.

جزئیات بیشتر:
bigbangpage.com/?p=108847

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پدیده‌ای که مشاهده می‌کنید، ترکیب رنگ‌های افزایشی و کاهشی نام دارد. هنگامی که نور آبی، سبز و قرمز با هم ترکیب می‌شوند، به دلیل ترکیب افزایشی نور سفید ایجاد می‌شود.

اما وقتی با استفاده از یک شکاف بخش‌هایی از این نور سفید ترکیبی مسدود می‌شود، در واقع در حال انجام ترکیب کاهشی رنگ‌ها هستید.

شکاف مانند یک فیلتر عمل می‌کند و تنها به برخی طول‌موج‌های خاص نور اجازه عبور می‌دهد. سایه‌هایی که اجسام ایجاد می‌کنند، نتیجه جذب انتخابی برخی طول‌موج‌های نور هستند که منجر به تشکیل سه سایه مجزا: فیروزه‌ای، سرخابی و زرد می‌شود.

این سایه‌ها به این دلیل شکل می‌گیرند که در مدل رنگ‌های افزایشی، هر رنگ مکملی در مدل رنگ‌های کاهشی دارد: فیروزه‌ای مکمل قرمز است، سرخابی مکمل سبز است و زرد مکمل آبی است.

🆔 @big_bangpage
——————————————
🎥: ‏Color Nerd / youtube

#نور#رنگ#علم_نور
تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویری جدید و شگفت‌انگیز از یک پدیده نادر کیهانی به نام "حلقه اینشتین" ثبت کرد.

در این عکس نور یک کهکشان دوردست بر اثر گرانش یک کهکشان نزدیک‌تر خمیده شده و شکلی تقریباً دایره‌ای ایجاد کرده است.

🆔 @big_bangpage
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نیاکان انسان مدرن ممکن است حدود ۱/۵ میلیون سال پیش از یک جمعیت انسانی ناشناخته جدا شده و سپس حدود ۳۰۰ هزار سال پیش دوباره به هم پیوسته باشند.

محققان دو گروه اجدادی را شناسایی کرده‌اند که آن‌ها را جمعیت آ و جمعیت بی نامیده‌اند. جمعیت آ دچار یک تنگنای ژنتیکی شد که باعث کاهش تنوع ژنتیکی آن گردید، اما بعدها بهبود یافت و به نئاندرتال‌ها و دنیسوواها منجر شد.

تحلیل ژنتیکی نشان می‌دهد که انسان‌های امروزی حدود ۸۰٪ از ژنوم خود را از جمعیت آ و ۲۰٪ را از جمعیت بی به ارث برده‌اند. جالب توجه است که ژن‌های جمعیت بی، که با عملکرد مغزی و پردازش عصبی مرتبط هستند، ممکن است نقش مهمی در تکامل انسان ایفا کرده باشند. این مشارکت‌های ژنتیکی، علی‌رغم کاهش باروری، تأثیرات تکاملی مهمی داشته‌اند.

این مطالعه دیدگاه تکامل خطی انسان را به چالش می‌کشد و نشان می‌دهد که آمیختگی و تبادل ژنتیکی نه‌تنها در تاریخ بشر، بلکه در سراسر قلمرو حیوانات، نقش اساسی داشته‌اند.

جزئیات بیشتر مقاله در سایت:
bigbangpage.com/?p=108823

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در نمایشگاه اوزاکا کانسای، شرکت کاوازاکی مدل مفهومی این ربات چهارپا را برای سال ۲۰۵۰ معرفی کرد. این مدل مفهومی نه تنها پیشرفت‌های فناورانه را در خود جای داده، بلکه طراحی و عملکرد آن به‌گونه‌ای است که می‌تواند در دنیای واقعی به‌سرعت وارد عمل شود.

با بهره‌گیری از سوخت هیدروژنی و طراحی‌شده برای دسترسی ایمن به مناطق دور از دسترس، این ربات چیزی فراتر از یک وسیله نقلیه است. در واقع آینده‌ی حمل‌ونقل به سوی سیستم‌هایی هوشمند و خودران پیش می‌رود که امنیت و کارایی بیشتری را برای جوامع به ارمغان می‌آورد.

🆔 @big_bangpage
————————————
🎥: Kawasaki / youtube

#ربات#تکنولوژی#ویدئو
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دانشمندان آمریکایی به‌تازگی به دستاوردی مهم رسیدند: ساخت دقیق‌ترین نقشه مدارهای عصبی در مغز یک پستاندار تا به امروز. تمرکز آن‌ها روی بخش کوچکی از قشر بینایی مغز یک موش بود،به اندازه یک دانه شن. این پژوهش شامل ترسیم حدود ۸۴۰۰۰ نورون، نیم میلیارد سیناپس و ۵/۴ کیلومتر اتصالات عصبی شد و داده‌ای معادل ۱/۶ پتابایت تولید کرد.

محققان ابتدا موش را در حالی‌که کلیپ‌های ویدیویی (از جمله ویدیوهایی از یوتیوب و صحنه‌هایی از فیلم ماتریکس) تماشا می‌کرد،تحت بررسی قرار دادند.با استفاده از میکروسکوپ‌های پیشرفته،فعالیت نورون‌های قشر بینایی آن را هنگام دریافت محرک‌های بصری ثبت کردند. سپس بافت مغز را به ۲۵۰۰۰ لایه بسیار نازک برش دادند، از هر لایه عکس گرفتند و با استفاده از هوش مصنوعی، یک مدل سه‌بعدی از اتصالات عصبی بازسازی کردند.

برخلاف تصور قبلی که نورون‌های مهاری را صرفاً سرکوب‌گر می‌دانستند،مشخص شد که این نورون‌ها در واقع با دقت بالا جریان اطلاعات را هدایت می‌کنند. این یافته‌ها می‌تواند به درک بهتر اختلالات مغزی مانند آلزایمر، پارکینسون و … کمک کند.

جزئیات بیشتر:
bigbangpage.com/?p=108880

🆔@big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مریخ‌نورد «کنجکاوی» موفق به کشف بزرگ‌ترین ترکیبات آلی در مریخ شده که امید به یافتن نشانه‌هایی از حیات باستانی را افزایش داده است. این کشف در بستر یک دریاچه قدیمی مریخی، انجام شده که زمانی شرایط مناسبی برای شکل‌گیری حیات داشته است. ترکیبات آلی شناسایی‌شده شامل آلکان‌های زنجیره بلند مانند دکان، آندکان و دودکان هستند که درون یک سنگ ۳/۷ میلیارد ساله یافت شده‌اند.

اگرچه این ترکیبات می‌توانند از طریق واکنش‌های شیمیایی غیرزیستی نیز به‌وجود آمده باشند، اما از سوی دیگر، آن‌ها بلوک‌های سازنده غشای سلولی موجودات زنده روی زمین هستند. محققان معتقدند که این مواد می‌توانند حاصل تخریب اسیدهای چرب سلول‌های موجود در گذشته دور باشند. با اینکه هنوز شواهد قطعی از حیات گزارش نشده، این یافته یکی از قوی‌ترین نشانه‌ها برای بررسی احتمال وجود حیات گذشته در مریخ محسوب می‌شود.

مریخ اکنون یک سیارۀ خشک، سرد و متروک است اما چند میلیارد سال قبل رودخانه‌های‌ باستانی و شرایط مناسبی برای پشتیبانی از حیات داشته‌ است.

جزئیات بیشتر:
bigbangpage.com/?p=108876

🆔 @big_bangpage
—————————————
Images Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب نشانه‌هایی از دو ماده شیمیایی مهم در جو یک سیاره‌‌ی فراخورشیدی را شناسایی کردند که در زمین تنها توسط موجودات زنده (مانند جلبک‌های میکروسکوپی دریایی) تولید می‌شوند: دی‌متیل‌سولفید و دی‌متیل‌دی‌سولفید.

این سیاره که در فاصله ۱۲۴ سال نوری از زمین و در منطقه قابل سکونت ستاره‌اش قرار دارد، به عنوان یکی از بهترین نامزدها برای پشتیبانی از حیات فرازمینی شناخته می‌شود.

هرچند دانشمندان تأکید دارند که هنوز برای اثبات قطعی وجود حیات زود است و داده‌های بیشتری لازم است، اما شدت سیگنال‌های این ترکیبات شیمیایی بسیار بیشتر از چیزی است که در زمین دیده می‌شود، که احتمال منشأ زیستی را تقویت می‌کند.

با سریع‌ترین فضاپیمای بشر که سرعتش ۱۹۴ کیلومتر بر ثانیه است، رسیدن به این سیاره حدود ۱۹۰ هزار سال طول می‌کشد. پس با فناوری فعلی، چنین سفرهایی همچنان در حد رویاست. مگر اینکه فناوری‌هایی مانند پیشرانه‌های هسته‌ای یا موتورهای هم‌جوشی در آینده عملیاتی شوند. 🤯

🆔 @big_bangpage

Strongest Evidence of Alien Life Yet Found 124 Light-Years Away
صبح روز ۴ و ۵ اردیبهشت، سحرخیزها شاهد یک پدیده‌ی نادر و دل‌نشین آسمانی خواهند بود: هم‌ترازی سه‌گانه‌ی سیارات که شکلی شبیه “صورت خندان” را در آسمان ایجاد می‌کند.
‌‌
در این پدیده، سیاره ناهید، زحل، و هلال باریک ماه حدود ساعت ۵:۳۰ صبح به وقت محلی، دقیقاً پیش از طلوع خورشید، بالای افق شرقی در یک ردیف قرار می‌گیرند.

در این ترکیب بازیگوشانه، زحل و ناهید نقش چشم‌ها را بازی می‌کنند (با درخشش بیشتر ناهید)، و هلال ماه به شکل یک کمان زیر آن‌ها قرار می‌گیرد و نقش دهان خندان را ایفا می‌کند.

این پدیده کوتاه‌مدت، اما دلنشین است و به علاقه‌مندان نجوم دلیلی مفرح برای نگاه کردن به آسمان می‌دهد 😍

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
طبق داده‌های جدید ابزار طیف‌سنجی انرژی تاریک، به نظر می‌رسد انرژی تاریک که عامل شتاب‌گیری انبساط کیهان است، ممکن است در طول زمان در حال ضعیف شدن باشد. این یافته‌ها با استفاده از مشاهده هم‌زمان میلیون‌ها کهکشان و اختروش به دست آمده و به دانشمندان کمک کرده تا نقشه‌ای دقیق‌تر از جهان ترسیم کنند.

اگر این کاهش قدرت انرژی تاریک تأیید شود، می‌تواند درک فعلی ما از ساختار و آینده کیهان را به چالش بکشد. مدل استاندارد کیهان‌شناسی تاکنون انرژی تاریک را نیرویی ثابت و بدون تغییر در زمان در نظر می‌گرفت، اما تحلیل داده‌های جدید نشان می‌دهد که انبساط کیهان در حدود ۷ میلیارد سال پیش سریع‌تر از حالا بوده است.

اگر نیروی گرانش بر انرژی تاریک غلبه کند و انبساط متوقف شود، ممکنه کیهان دوباره شروع به انقباض کند. کهکشان‌ها به هم نزدیک می‌شوند، دما بالا می‌رود، و در نهایت تمام ماده و انرژی در یک نقطه‌ رمبش می‌کنند، شبیه به چیزی که در آغاز بیگ بنگ اتفاق افتاد، اما برعکسش. با یک “بیگ کرانچ” جهان در خودش فرو می‌ریزد و یک جهان جدید متولد می‌شود!

🆔 @big_bangpage

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108822
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Meet Protoclone: The Most Human-Like Android Yet! 🤖

💡Clone Robotics just dropped Protoclone V1, a bipedal android with 200+ degrees of freedom and 1,000+ myofibers, mimicking human anatomy like never before. With a water-based cooling system and plans to switch to hydraulic power, it’s built for real-world use. 279 Alpha units are coming later this year! 🚀

@theBixAcademy
ناسا با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، لحظه‌ی تولد یک ستاره را با جزئیاتی خیره‌کننده ثبت کرد. این تصویر نشان می‌دهد که یک پیش‌ستاره در داخل ابر مولکولی ثور قرار دارد. در این منطقه، یک ستاره‌ جدید متولد شده که توسط یک دیسک پیش‌سیاره‌ای احاطه شده و فوران‌های قدرتمندی از آن ساطع می‌شود.

این دیسک نمونه‌ی کلاسیکی از دیسک‌هایی است که از لبه دیده می‌شوند و با برخورد جت‌های گازی با گاز و غبار اطراف، امواج ضربه‌ای ایجاد می‌کنند.

این مشاهده، دیدی بی‌سابقه از مراحل اولیه‌ی شکل‌گیری ستاره‌ها و سیارات در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد که در فاصله‌ای حدود ۴۵۰ سال نوری از زمین رخ می‌دهد و بینشی را ارائه می‌کند که تا پیش از این، دست‌یافتنی نبود. در واقع با توجه به سرعت محدود نور ما گذشته‌ی ۴۵۰ سال قبل این رویداد را نگاه می‌کنیم…

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108900

🆔 @big_bangpage
2025/07/04 15:31:19
Back to Top
HTML Embed Code: