Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
به گفته ایلان ماسک، اولین بیمار انسانی تراشه‌ی مغزی نورالینک را دریافت کرده است. ظاهراً این کاشت موفقیت آمیز بوده و به گفته‌ی ماسک، این بیمار اکنون یک روز پس از جراحی به خوبی در حال بهبودی است. نام این محصول اولیه «تله‌ پاتی» نام دارد.


هدف شرکت نورالینک که توسط ایلان ماسک تاسیس شده، ایجاد رابط‌های مغز و کامپیوتر است. ماسک ادعا کرده که این تراشه روزی می‌تواند مردم را قادر به تجربه واقعیت‌های متفاوت کند.

سازمان غذا و دارو آمریکا پاییز ۲۰۲۳ به نورالینک اجازه داد نخستین آزمایش بالینی برای تست ایمپلنت روی انسان‌ها را انجام دهد، این امر نقطه عطف مهمی در بلندپروازی‌های نورالینک برای کمک به بیماران برای غلبه بر بیماری‌های عصبی و همینطور فلج نخاعی، به حساب می‌آید.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عجایب کیهان تمامی ندارد 😨

یک جرمِ کیهانی تازه‌ کشف‌ شده، درک ما از مواد تشکیل‌دهندۀ کهکشان را بیشتر می‌کند. این حباب گازی عظیم که در فاصلۀ ۲۷۰ میلیون سال نوری از ما قرار دارد و به نظر می‌رسد «هیچ ستاره‌ای» ندارد.

این حباب گازی مثل چیزی است که از یک کهکشان مارپیچی انتظار داریم، کاملا طبیعی به نظر می‌رسد… در واقع، اگر ستاره‌های یک کهکشان مارپیچی مانند کهکشان راه شیری یا آندرومدا را بیرون بکشید، چیزی که در نهایت به دست می‌آورید این جرم عجیب است.

به گفته‌ی اخترشناسان این می‌تواند اولین کشف از یک کهکشان نخستین در کیهانِ نزدیک باشد – کهکشانی که بیشتر از گازی تشکیل شده که در آغاز زمان شکل گرفته. این کشف کاملاً تصادفی است و با مختصات اشتباهی در یک سمت آسمان بدست آمد.

همچنین به نظر می‌رسد این جرم منزوی و دست‌نخورده است، زیرا در طول ۱۳/۸ میلیارد سال هیچ فعل‌‌و‌انفعال گرانشی را تجربه نکرده که گازهایش را مختل کرده باشد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107195

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شان کرک پاتریک رئیس سابق دفتر پنتاگون که وظیفه‌ی بررسی «اشیای ناشناس پرنده»(یوفوها) را برعهده داشت، در یک مصاحبه‌ی کاملاً صریح، اعتراف کرد که بسیاری از یوفوهای مشاهده شده احتمالاً متعلق به زمین و کاملاً محرمانه هستند.

به گفته‌ی وی بسیاری از اشیای پرنده ناشناس که در طول تاریخ مشاهده شده‌اند، از رازول گرفته تا آن بادکنک‌های جاسوسی عجیب و غریب چینی، نتیجه‌ی پروژه‌های مخفی نظامی، اطلاعاتی یا حتی تجاری و ساخت پهپادهای عجیب و غریب هستند.

این مقام کهنه‌کار وزارت دفاع که در ماه دسامبر از خدمات دولتی بازنشسته شد، گفت: «تعدادی از فناوری‌های پیشرفته در حال تجاری‌سازی هستند که مردم هم اکنون از آنها خبر ندارند.»

این مصاحبه‌ نشان می‌دهد این پروژه‌ها در واقع بیشتر بر تهدیدات امنیت ملی از داخل زمین متمرکز است تا تهدیداتی که ممکن است از سوی بیگانگان فضایی رخ دهد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107224

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یاسمین مقبلی و لورال اوهارا، فضانوردان ناسا با استفاده از یک بازوی رباتیک کپسول سیگنوس را به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل کردند.

این کپسول باری حاوی ۴ تن وسایل از جمله، چندین آزمایش علمی، غذا، آب ، میوه و … بود. یکی از آزمایش‌هایی که این کپسول به مدار زمین برده، مربوط به آزمایش فناوری چاپ سه‌بعدی در فضا و ساخت محصولات فلزی کوچک در میکروگرانش است. این تست برای سفرهای طولانی‌مدت به ماه و مریخ مناسب است، زیرا در این سفرها ذخیره سخت‌افزارها کار سختی است.

کپسول سیگنوس تا مه ۲۰۲۴ به ایستگاه فضایی متصل می‌ماند و پس از آن رها می‌شود ‌تا در اتمسفر زمین بسوزد.

ايستگاه فضایی در ارتفاع ۴۰۰ کيلومتری به دور زمین می‌چرخد، این ایستگاه ۴۵۰ تن وزن دارد و ۳۸۸ متر مکعب فضای قابل سکونت برای کار، پژوهش و زندگی فضانوردان فراهم می‌کند.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اپل ویژن پرو با قیمت ۳۵۰۰ دلار روانه‌ی بازار شد و‌ با استقبال چشم‌گیری مواجه شد. اپل ویژن پرو، یک هدست واقعیت ترکیبی است که محتوای دیجیتالی را وارد دنیای فیزیکی می‌کند و به شما امکان می‌دهد تا از طریق حرکت چشم‌ها، دست‌ها و البته صدا کارهای مورد نظر را انجام دهید. به‌لطف ویژن پرو دنیای واقعی با دنیای مجازی ترکیب می‌شود تا تجربه‌ای منحصر به فرد به‌وجود بیاید.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
علت بی‌علاقه‌گی ایلان ماسک در خصوص پروژه‌ی افزایش طول عمر بشر را در این ویدئو ببینید.

🆔 @big_bangpage
💠 دانلود مجموعه مستند « فراسوی بیگ بنگ» با زیرنویس فارسی

🚩 ۵ قسمت با زیرنویس فارسی و کیفیت عالی

🌐 https://shop.bigbangpage.com/product/beyond-the-big-bang/

🆔 @big_bangpage

برای دانلود با سرعت بیشتر فـیـلترشـکن را خاموش کنید
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دانشمندان با رآکتور همجوشی “توکامک” در نزدیکی شهر آکسفورد توانستند ایزوتوپ‌های هیدروژن را تا دمای ۱۵۰ میلیون درجه سانتی‌گراد گرم کنند و آن را به مدت ۵ ثانیه ثابت نگه دارند. این کار ۶۹ مگاژول انرژی پاک تولید کرد، رکورد پیشین تولید ۵۹ مگاژول انرژی بود.

این آزمایش نشان داد که می‌توان فرآیند گداخت را به شیوه‌ای پایدار به مرحله اجرا گذاشت و از آن انرژی پاک استخراج کرد. این انرژی بسیار ناچیز است اما نشان داد دانشمندان واقعا می‌توانند از “خورشیدهای مصنوعی” انرژی بدست بیاورند. تولید یک کیلوگرم سوخت همجوشی انرژی معادل ۱۰ میلیون بشکه نفت دارد.

برای اینکه بتوان همجوشی هسته‌ای، مشابه آنچه در خورشید رخ می‌دهد، را روی زمین شبیه‌سازی کرد ایزوتوپ‌های هیدروژن درون دستگاه توکامک یا خورشید مصنوعی قرار می‌گیرند.

در یک توکامک، سیم‌های میدان مغناطیسی، ذرات پلاسمای داغ را به دام می‌اندازند تا شرایط لازم برای همجوشی مهیا شود. در واقع درجه حرارت پلاسما به حدی بالاست که هیچ ماده جامدی نمی‌تواند آن را تحمل کند، در نتیجه دانشمندان از میدان‌های مغناطیسی برای توان کنترل قدرت همجوشی استفاده می‌کنند.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دکتر «آذر اندامی» یکی از شخصیت‌های‌ برجسته در تاریخ علم و دکتری ایران است که سازنده نوعی واکسن وبا می‌باشد. یونسکو به مناسبت روز جهانی زنان و دختران در علم، یاد «آذر اندامی»، دانشمند ایرانی را گرامی داشت.

آذر اندامی در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۰۵ در شهر رشت متولد شد. اندامی در دوران عمر خود، خدمات ارزنده‌ای‌ بـه علم و بهداشت عمومی ایران ارائه داد.

در سال‌های‌ ۱۳۴۲ تا ۱۳۴۵ خورشیدی بیماری شبه وبای التور در ایران و بسیاری دیگر از کشورها شیوع پیدا کرد. در آن شرایط هولناک تنها راه پیشگیری، تزریق واکسن وبا قبل از ابتلا بـه بیماری بود.

در آن زمان تنها مرکز تهیه واکسن در ایران انستیتو پاستور بود کـه تمام امکانات آن در اختیار آزمایشگاه میکروب‌شناسی قرار گرفت و کارکنان مرکز با ریاست اندامی شروع بـه کار کردند و سرانجام وی توانست با ساخت واکسن وبای التور، از بروز فجایع هولناک جلوگیری کند.

همچنین به خاطر خدمات ارزنده‌ی علمی و انسانی آذر اندامی یکی از دهانه‌های برخوردی روی سیاره ناهید هم به نام وی «اندامی» گذاشته شد.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حتی پلوتو در میلیاردها کیلومتر دورتر از زمین هم میداند که چطور باید عاشق باشد❤️ شاید عاشق شارون قمرش که در قفل گرانشی با آن قرار دارد، شاید دشت شبیه به قلبش هم نشانه‌اش است، شاید هم شارون وقتی بین پلوتو و خورشید قرار میگیرد، پاسخ این عشق را می دهد و مانع از نابودی جو پلوتو می شود، این خود عشقه 😍❤️

🎥این ویدئو که از ترکیب عکس های واقعی فضاپیمای افق های درست شده، نحوه نزدیکترین شدن و عبور این فضاپیما از کنار سیاره کوتوله پلوتو را نشان می دهد.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آژانس فضایی اروپا ویدئویی از خلیج فارس و دریای عمان از منظر اتاقک شیشه‌ای ایستگاه فضایی بین‌المللی منتشر کرده که توسط فضانورد مارکوس وانت ثبت شده است.

فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی از پنجره کوپولا برای عکاسی از زمین، ورود و خروج به ایستگاه و اتصال فضاپیماها استفاده می‌کنند.

ايستگاه فضایی که در ارتفاع ۴۰۰ کيلومتری زمين قرار دارد، ۴۵۰ تن وزن دارد و ۳۸۸ متر مکعب فضای قابل سکونت برای کار، پژوهش و زندگی فضانوردان فراهم می‌کند.

نتیجه همکاری ۱۵ کشور منجر به ساخت و مونتاژ یک ایستگاه فضایی غول‌پیکر به بزرگی یک زمین فوتبال شد که با سرعتی حدود ۲۸ هزار کیلومتر در ساعت به دور زمین می‌چرخد و این یعنی فضانورد هر روز شاهد ۱۶ طلوع و غروب خورشید هستند.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پرواز بر فراز زحل- نزدیک شدن به زحل از درون یک سفینۀ فضایی چطور به نظر می رسد؟مجبور نیستید فقط تصور کنیدسفینه فضایی کاسینی این کار را در سال ۲۰۰۴ انجام داد. (این ویدئو بر اساس داده‌های واقعی درست شده است.)


🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اگر خورشید زمین را روشن می‌کند پس چرا فضا تاریک است؟ چند اتفاق شگفت‌انگیز در این امر موثر است که داخل ویدئو توضیح دادیم.

در خلاء فضا، ذرات و مواد زیادی برای پراکنده کردن نور خورشید وجود ندارد. در واقع چون نور خورشید در فضا منعکس یا پراکنده نمی‌شود، فضا سیاه دیده می‌شود. وقتی نور خورشید وارد جو زمین می‌شود، مولکول‌ها و ذرات جو را پراکنده می‌کند. به همین دلیل آسمان، در طول روز به رنگ آبی دیده می‌شود.

رنگ آبی آسمان ناشی از برهم‌کنش نور خورشید با مولکول‌های گازی است که در جو زمین وجود دارند و به آن پراکندگی رایلی می‌گویند. در واقع رنگ آبی با طول موج کوتاه بیشتر از رنگ قرمز در آسمان منتشر می‌شود، بنابراین چشم ما نور آبی را بیشتر و بهتر تشخیص داده و آسمان را به رنگ آبی می‌بینیم.

به طور کلی نور خورشید، زمین را به دلیل داشتن جو و انعکاس آن روشن می‌کند. اما فضا ماده و ذرات کمی دارد و بسیار بسیار وسیع می‌باشد! در واقع این ذرات و ماده‌ی اندک نمی‌توانند نور خورشید را پراکنده کنند. جالب اینکه در فاصلهٔ میان مدار زمین و خورشید، در هر ۱۰۰ سانتی‌متر مکعب، یک اتم هیدروژن خنثی وجود دارد.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این عکس باورنکردنی از تلسکوپ اقلیدس انقلابی برای نجوم است. در این تصویر هزار کهکشان متعلق به خوشه کهکشانی پرسئوس است و بیش از ۱۰۰ هزار کهکشان دیگر در پس‌زمینه مشاهده می‌شود که هر کدام حاوی صدها میلیارد ستاره است. و جالب‌تر از همه داده‌های این تصویر تنها در پنج ساعت، ثبت شده است.

بسیاری از این کهکشان‌های کم نور قبلاً رصد نشده بودند. برخی از آنها آنقدر دور هستند که ۱۰ میلیارد سال طول کشیده تا نورشان به ما برسد. کیهان‌شناسان با نقشه‌برداری از توزیع و شکل این کهکشان‌ها می‌توانند اطلاعات بیشتری در مورد ماده تاریک بدست بیاورند.

تلسکوپ اقلیدس قصد دارد، ۲ میلیارد کهکشان را در طیف مرئی و فروسرخ رصد کند تا با استفاده از آنها نقشه‌ی وسیعی از کیهان تهیه نماید. این مأموریت ۱/۵ میلیارد دلاری دست‌کم ۶ سال طول خواهد کشید.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107272

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سه سال از فرود مریخ‌نورد استقامت در سیاره سرخ گذشت. استقامت” بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین کاوشگری است که تاکنون به مریخ ارسال شده و وظیفه دارد نشانه‌هایی از حیات را در این سیاره بیابد.

این مریخ‌نورد تاکنون ۲۳ نمونه جمع‌آوری کرده ، ۶۱۹ هزار عکس ثبت کرده و حدود ۲۵ کیلومتر را در سطح ناهموار دهانه جیزرو طی کرده است.

دهانه جیزرو در سیاره سرخ ۳/۵ میلیارد سال پیش میزبان یک دریاچه‌ی پر آب بود. وضعیت آب و هوایی مریخ در آن زمان گرم‌تر و مرطوب‌تر از شرایط امروزی بود. محققان معتقدند گرچه آب دریاچه مدت‌هاست خشک شده، اما شاید جایی در دهانه یا در دیواره آن نشانه‌هایی از حیات باستانی وجود داشته باشد.

ناسا امیدوار است که نمونه‌ سنگ‌های جمع‌آوری شده توسط استقامت را در جریان ماموریت مشترک با آژانس فضایی اروپا در دهه ۲۰۳۰ برای بررسی بیشتر به زمین بیاورد.


🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
این ویدئو را تا انتها تماشا کنید و از سرعت نور شگفت‌زده شوید. سرعت نور در خلأ برابر ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه است. سرعت نور سریع‌تر از هر چیزی است که می‌تواند در فضا حرکت کند.

دانشمندان با انجام تحقیقاتی بر روی الکترومغناطیس و ستاره‌­های دوردست، به این نتیجه رسیدند که سرعت نور، بیشترین سرعتی است که می­ توان به آن دست یافت. اما در مقایسه با ابعاد کیهان این سرعت چندان سریع به نظر نمی‌رسد.

آیا سرعت نور جزئی از محدودیت کیهانی است؟ چون به نظر می‌رسد سرعت تاریکی و سرعت امواج گرانشی هم برابر سرعت نور است. همچنین هیچ جرمی نمی‌تواند به سرعت نور برسد، زیرا اگر جرم به سرعت نور برسد به انرژی تبدیل می‌شود. این یعنی تنها ذرات نور می‌توانند با چنین سرعتی کیهان را طی کنند.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مأموریت مریخ‌نورد کنجکاوی از سال ۲۰۱۲ در سیاره سرخ آغاز شد. تا به امروز بیش از ۳۱ کیلومتر مسیر را در مریخ پیموده که بسیاری از آنها سطوح ناهموار و صخره‌ای بوده است. در واقع بعد از ۱۲ سال کاوش در مریخ چرخ‌های کنجکاوی آسیب جدی دیده است.

کنجکاوی در “دهانه گیل” به کاوش می‌پردازد، این دهانه حدود ۳/۶ میلیارد سال پیش میزبان یک دریاچه پر بود. این کاوشگر ابتدا قرار بود فقط دو سال در مریخ کاوش نماید اما نشان داد که توان بیشتری برای جستجوی این سیاره دارد.

این کاوشگر در حال بررسی لایه‌های سنگی است و به دنبال سرنخ‌هایی در مورد تغییر مریخ از دنیایی نسبتاً گرم و مرطوب به یک سیاره بیابانی، خشک و سرد است که امروزه می‌شناسیم.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تصاویر جدید خورشید نشان می‌دهد،چگونه ستاره‌ی ما در طی چند سال گذشته تغییر کرده و به سمت دورۀ اوج فعالیت خود، گام گذاشته است.

خورشید یک توپ بزرگ پلاسمایی(گازی با بار الکتریکی) است که دارای ویژگی شگفت انگیزی است که می‌تواند یک میدان مغناطیسی را که ممکن است درون آن وجود داشته باشد،حرکت دهد و بچرخاند.

به طور معمول خورشید یک چرخه ۱۱ ساله کم فعالیت و یک چرخه ۱۱ ساله پرفعالیت دارد. “چرخه خورشیدی” بر پایۀ میدان مغناطیسی خورشید رخ می‌دهد که هر ۱۱ سال یک‌بار دچار تغییر و گردش می‌شود.در چرخۀ پرفعالیت فوران‌ها و طوفان‌های خورشیدی به شدیدترین حالت خود ظاهر می‌شوند و شرایطی نسبتا خطرناکی را برای دستگاه‌های الکترونیکی بر روی زمین فراهم می‌کنند.

سن خورشید ۴/۶ میلیارد سال است و در دوران میان سالی خود به سر می‌برد. خورشید به تنهایی بیش از ۹۹/۸۶ درصد از جرم منظومه شمسی را تشکیل می‌دهد و حیات روی زمین وابسته به گرما و انرژی آن است.

جزئیات بیشتر مقاله:
bigbangpage.com/?p=107298

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ماسک در پلتفرم ایکس اعلام کرد: روند پیشرفت خوب است و به نظر می‌رسد بیمار به طور کامل بدون هیچ عوارض جانبی، بهبود یافته است. این فرد می‌تواند فقط با افکارش ماوس را روی نمایشگر حرکت دهد.

“ماسک” گفت که نورالینک اکنون در تلاش است تا بیشترین تعداد کلیک روی دکمه ماوس را از بیمار دریافت کند. نورالینک ماه گذشته پس از دریافت تاییدیه برای پذیرش داوطلب انسانی در ماه سپتامبر، تراشه تله‌پاتی را با موفقیت در سر این بیمار کاشت. هویت اولین بیمار هنوز نامشخص است.

فناوری نورالینک از یک ربات برای قرار دادن ایمپلنت رابط مغز و کامپیوتر در ناحیه‌ای از مغز که تصمیم به حرکت را کنترل می‌کند، استفاده می‌کند. مشخص نیست که آیا تمام این وعده‌ها برای اولین بیمار که ایمپلنت را دریافت کرده صدق می‌کند یا خیر، اگرچه ماسک گفت که او به خوبی بهبود یافته است.

با این حال، پس از اعلام ماسک مبنی بر اینکه اولین انسان تراشه‌ی مغزی را دریافت کرده، برخی کارشناسان نگرانی‌های جدی خود در مورد ایمنی آن را مطرح کردند.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107283

🆔 @big_bangpage
2025/07/07 22:22:25
Back to Top
HTML Embed Code: