Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یک تیم بین‌المللی از دانشمندان به منظور مطالعۀ کف اقیانوس و ویژگی‌های آن در اقیانوس آرام منطقه کلاریون-کلیپرتون(جایی بین مکزیک و هاوایی) را بررسی کردند. آنها کشف کردند کلوخه‌های فلزی در کف اعماق اقیانوس، اکسیژن تولید می‌کنند.

نکته جالب این است که این مواد معدنی در عمق ۴۰۰۰ متری اقیانوس در تاریکی مطلق قرار دارند. برای مقایسه، کشتی تایتانیک در عمق حدود ۳۸۱۰ متری قرار دارد.

پیش از این تصور می‌شد فقط موجودات فتوسنتزی مانند گیاهان، پلانکتون‌ها و جلبک‌ها از نور خورشید برای تولید اکسیژن استفاده می‌کنند.

برای آغاز حیات در زمین، جانداران به اکسیژن نیاز داشتند و درک ما این بود که تأمین اکسیژن زمین با ارگانیسم‌های فتوسنتزی آغاز شده، اما اکنون می‌دانیم که اکسیژن در اعماق دریا و جایی که نور وجود ندارد نیز بدون حضور حیات تولید می‌شود. بنابراین ما باید دوباره به سؤالاتی مانند اینکه حیات از کجا آغاز شده، روی بیاوریم.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107829

🆔 @big_bangpage
تلسکوپ فضایی جیمز وب به تازگی از کهکشان مارپیچی مسیه ۱۰۶ عکسی خیره کننده و فروسرخ ثبت کرد. این کهکشان ۲۳ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد، یعنی در مقیاس نجومی یک کهکشان نزدیک محسوب می‌شود. ( با این حال با توجه به سرعت محدود نور ما وضعیت ۲۳ میلیون سال قبل این کهکشان را می‌بینیم.)

مسیه ۱۰۶ در مرکز خود یک سیاهچاله کلان جرم دارد، این سیاهچاله غبار و گاز محیط اطرافش را به درون خود می‌کشد و دیسکی درخشان ایجاد می‌کند.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یک پژوهش جدید نشان می‌دهد اقیانوسی از آب مایع در مریخ پنهان شده‌ است. فقط یک مشکل بزرگ وجود دارد، این آب در عمق ۱۱/۵ تا ۲۰ کیلومتری مریخ وجود دارد و دسترسی به آن آسان نیست.

داده‌های کاوشگر اینسایت نشان می‌دهد درون سیاره مریخ، مخازن عظیمی از آب مایع وجود دارد. اگرچه این آب بسیار دور از دسترس است. اما با این وجود وسوسه‌انگیز است. نه تنها ابزار جدیدی برای درک چرخه آب در مریخ به دست می‌آوریم، بلکه متوجه می‌شویم که مریخ مقدار زیادی از آب خود را حفظ کرده، یعنی مریخ در گذشته قابل سکونت بوده و هنوز ممکن است باشد.
‌‌
حدود ۳ تا ۴ میلیارد سال قبل، وقتی هسته سیاره مریخ سرد شد و این سیاره میدان مغناطیسی خود را از دست داد به یک سیارۀ متفاوت تبدیل شد. بدون این سپر محافظ، این سیاره در معرض تابش شدید نور خورشید قرار گرفت و نتوانست آب مایع را در سطحش حفظ کند.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107843

🆔 @big_bangpage
💠 مجموعه مستند «جهان‌های موازی»

شامل ۵ قسمت با کیفیت عالی و زیرنویس فارسی


🔸قسمت اول: ما در کدام جهان هستیم؟

🔹قسمت دوم: جهان‌های موازی

🔸قسمت سوم: راز جهان‌های موازی

🔹قسمت چهارم: آیا جهان‌های موازی وجود دارد؟

🔸قسمت پنجم: جهان یا چندجهانی

دیدن این مجموعه مستند را به تمامی علاقمندان به برنامه‌های علمی در زمینه نجوم و کیهان‌شناسی توصیه می‌کنیم.

دانلود از لینک زیر در سایت:
https://shop.bigbangpage.com/product/parallel-universes/

🔘 برای دانلود با سرعت بیشتر فـیـلترشـکن را خاموش کنید

🆔 @bigbangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
علاوه بر چرخش زمین به دور خورشید که در طی یک سال رخ می‌دهد. خورشید ما نیز ثابت نیست و با سرعتی حدود ۲۳۰ کیلومتر بر ثانیه به دور سیاهچاله مرکزی کهکشان راه شیری می‌چرخد. یک دور چرخش کامل خورشید به دور مرکز کهکشان حدود ۲۳۰ میلیون سال طول خواهد کشیدکه به آن سال کهکشانی گفته می‌شود.
‌‌‌‌‌‌
راه شیری همراه با همسایگان مجاور خود مانند کهکشان آندرومدا و تعدادی از کهکشان‌های کوچکتر با سرعت حدود دو میلیون کیلومتر بر ساعت (معادل ۶۳۰ کیلومتر بر ثانیه)در حال حرکت به سمت جاذب بزرگ یا جاذب شپلی هستند.

اکنون محققان به این نتیجه رسیدند که کهکشان راه شیری علاوه بر کششی که از سوی جاذب شپلی دریافت می‌کند، با سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ثانیه به سمت کهکشان آندرومدا در حرکت است و تا پنج میلیارد سال آینده این دو کهکشان ادغام می‌شوند.

قطر جهان قابل مشاهده حدود ۹۳ میلیارد سال نوری است... در جهان قابل مشاهده بیش از ۲ تریلیون کهکشان وجود دارد. بزرگی و عظمت کیهان مغز هر متفکری را به چالش می‌کشد.

🆔 @big_bangpage
دوشنبه ۲۹ مرداد شاهد ماه کامل باشید. ابرماه‌های کامل بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین ماه‌های کامل سال هستند که تقریبا ۳۰ درصد درخشان‌تر و ۱۴ درصد بزرگ‌تر از حد معمول به نظر می‌رسند.

به این ماه کامل، «ماه آبی» گفته می‌شود. این به خاطر رنگ آبی ماه نیست، بلکه بخاطر نادر بودن این رویداد است. زیرا معمولا در یک فصل "سه ماه کامل" دیده می‌شود اما اگر در یک فصل "چهار ماه کامل" دیده شود به سومین ماه کامل «ماه آبی» گفته می‌شود.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
داستان ویجرها در سال ۱۹۷۷ با پرتاب بلند پروازانه‌ترین فضاپیماهای همه عصرها به اعماق فضا، آغاز شد. ویجر ۱ و ۲ در سفری حماسی برای کاوش در اعماق فضا، همچنان قابل دسترس هستند.

سوخت ویجرها، پلوتونیم ۲۳۸ است و احتمالا تا ۴ سال آینده می‌توانند به کار خود ادامه دهند و پس از آن برای همیشه با سرعتی که دارند در فضا پیش می‌روند.

ویجر ۱ هم اکنون بیش از ۲۴ میلیارد کیلومتر با زمین فاصله دارد و ۲۲ ساعت طول می‌کشد تا پیامش به زمین برسد. ویجر ۲ هم حدود ۲۰ میلیارد کیلومتر با زمین فاصله دارد و ۱۹ ساعت طول می‌کشد تا پیامش به زمین برسد.

‌‌🆔 @big_bangpage
سحابی پیله که با نام IC 5146 فهرست‌بندی شده است، حدود 4000 سال نوری با زمین فاصله دارد.

مانند سایر نواحی ستاره‌ساز، این منطقه با گاز هیدروژن قرمز و درخشان که توسط ستاره‌های جوان و گرم منعکس شده‌‌اند، خودنمایی می‌کنند.

🆔 @big_bangpage
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در فاصلۀ ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، دو کهکشان در حال ادغام هستند و غوغایی پرپا کرده‌اند. قابل ذکر است که با توجه به فاصله‌ی این کهکشان‌ها با زمین و محدودیت سرعت نور ما به گذشته‌ی ۶۰ میلیون سال قبل این دو کهکشان‌ نگاه می‌کنیم.

به گفته اخترشناسان در طی این برخورد کهکشانی، میلیاردها ستاره متولد می‌شود. در چنین برخوردی اگرچه ستاره‌های دو کهکشان، به علت فاصله زیاد ستاره‌ها از هم، دچار برخورد نمی‌شوند، اما گاز میان ستاره‌ای محیط آشفته‌ای را برای پیدایش میلیاردها ستاره پدید می‌آورد.

در عین حال، کهکشان بزرگ آندرومدا که ۲/۵ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد با سرعت ۴۰۰ هزار کیلومتر بر ساعت به کهکشان ما نزدیک می‌شود و این یعنی طی پنج میلیارد سال آینده به هم برخورد می‌کنند. در واقع این روند دائمی تکامل کهکشان‌هاست.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تصور کنید به آسمان نگاه می‌کنید و چند خورشید را در آن می‌بینید که به طور همزمان می‌درخشند. این منظره خارق‌العاده اخیراً بسیاری از مردم را شگفت‌زده کرده. اما واقعیت چیست؟

در این ویدئوی عجیب به نظر می‌رسد که آسمان با چند خورشید تزئین شده است که هر کدام با شدت‌های متفاوت می‌درخشند. به روایت بیننده، این پدیده حدود یک دقیقه طول کشیده و از زوایای مختلف قابل مشاهده بوده و بینندگان را با زیبایی ماورایی خود مجذوب کرده است.

با این حال، این نمایش آسمانی یک رویداد نجومی نبوده، بلکه تنها یک «توهم نوری» بوده است. به گفته کارشناسان، این اثر ناشی از شکست نور در شیشه چند لایه پنجره بیمارستان بوده که چند تصویر مجازی از خورشید ایجاد کرده است.

این ویدئو دستمایه شوخی کاربران آگاه در شبکه‌های اجتماعی نیز شده است.

🆔 @big_bangpage

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-13773481/amp/optical-illusion-pattern-seven-suns-sky.html
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دومین بیمار مبتلا به فلج مغزی که تراشه مغزی انقلابی شرکت نورالینک را دریافت کرده، توانست تنها با افکارش بازی جنگی کانتر را در کامپیوتر شخصی خود اجرا کند.

تراشه نورالینک یک رابط مغز و کامپیوتر است که در نهایت می‌تواند به بیماران مبتلا به فلج چهار اندام به دلیل آسیب نخاعی گردن یا بیماری نورون حرکتی، کمک کند تا فناوری‌های خارجی را تنها با استفاده از ذهن خود کنترل کنند.

این تراشه که به اندازه‌ی یک سکه است با استفاده از دو هزار الکترودی که به قشر حرکتی مغز متصل می‌شود و سیگنال‌های الکتریکی مغز را رمزگشایی می‌کند.

ایلان ماسک انتظار دارد، این تراشه تا ۱۰ سال آینده در مغز هزاران نفر قرار گیرد. وی قبلا اظهار کرد این تراشه یادگیری زبان را منسوخ خواهد کرد، زیرا با کمک این تراشه می‌توان بهتر و سریع‌تر با زبان‌های مختلف و ایده‌ها ارتباط برقرار کرد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107878

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
طبق برنامه فردا چهارشنبه ساعت ۱۱:۰۸ قرار است فضاپیمای پولاریس داون با موشک فالکون ۹ به فضا پرتاب شود. هدف این ماموریت اولین راهپیمایی فضایی خصوصی در ارتفاع ۱۴۰۰ کیلومتری زمین است.

هدایت این پروژه را خدمه‌ای غیرنظامی برعهده خواهند داشت. خدمه شامل چهار نفر هستند که یک ماموریت پنج روزه را آغاز می‌کنند. فرمانده ماموریت جرد آیزاکمن کارآفرین و میلیاردر نیکوکار آمریکایی است. وی در سال ۲۰۲۱ اولین خدمه غیر نظامی را به فضا برد و به جمع‌آوری ۲۵۰ میلیون دلار کمک مالی برای یک بیمارستان کودکان در آمریکا کمک کرد.

‌‌اسکات پوتیت، سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا و سارا گیلیس و آنا منون مهندسان ارشد اسپیس ایکس نیز در این ماموریت حضور دارند.

آنها به مداری بیضوی پرتاب خواهند شد و ارتفاع خود را به حدود ۱۴۰۰ کیلومتر خواهند رساند، جایی که تعدادی آزمایش علمی را تکمیل خواهند کرد. خدمه «پولاریس داون» همچنین یک گام تاریخی دیگر را برخواهند داشت و آن، اولین پیاده‌روی فضایی کاملا غیر نظامی است.

در مجموع برنامه‌ این راهپیمایی‌ فضایی دو ساعت طول می‌کشد و طی آن دو فضانورد به طور کامل از فضاپیما خارج می‌شوند و لباس فضانوردی جدید اسپیس ایکس نیز در فضای خلاء تست می‌شود.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107885

🆔 @big_bangpage
کانال علمی بیگ بنگ
طبق برنامه فردا چهارشنبه ساعت ۱۱:۰۸ قرار است فضاپیمای پولاریس داون با موشک فالکون ۹ به فضا پرتاب شود. هدف این ماموریت اولین راهپیمایی فضایی خصوصی در ارتفاع ۱۴۰۰ کیلومتری زمین است. ‌ هدایت این پروژه را خدمه‌ای غیرنظامی برعهده خواهند داشت. خدمه شامل چهار نفر…
پرتاب ماموریت پولاریس داون به دلیل آب‌وهوای نامساعد به تعویق افتاد. اسپیس‌ایکس هنوز تاریخ پرتاب جدید را اعلام نکرده، اما از پست عصر سه‌شنبه شرکت این طور برمی‌آید که با منصرف شدن از روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، روز جمعه ۳۰ آگوست به عنوان روز احتمالی برای پرتاب در نظر گرفته شود.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چین در کنفرانس جهانی رباتیک ۲۰۲۴ که چند روز پیش در شهر شنژن آغاز شد از ربات‌های انسان‌نما رونمایی کرد.

به گفته یکی از سرمایه‌گذاران صنعت رباتیک چین، در دهه گذشته سرمایه‌گذاری در بخش رباتیک از ۱۴ میلیارد دلار فراتر رفته است.

به گفته سرمایه‌گذاران، انتظار می‌رود نقطه عطف بعدی توسعه ربات‌های انسان‌نما در یک الی دو سال آینده اتفاق بیفتد که در آن ربات‌ها می‌توانند حرکت کنند و بدانند چگونه انجام برخی وظایف را اولویت‌بندی کنند.

پیش از این ده‌ها محقق و پژوهشگر پیشرفت هوش مصنوعی را به‌اندازه‌ی سلاح‌ هسته‌ای خطرناک دانستند.

🆔 @big_bangpage
تلسکوپ جیمز وب، شش سیاره سرگردان را شناسایی کرده که به تنهایی در ابر مولکولی پرسئوس سرگردان هستند. یکی از این سیارات سرگردان توسط قرصی از گاز و غبار احاطه شده که در حال تشکیل قمرها یا حتی شاید سیاره‌های کوچک باشد.

سیارات سرگردان به دور هیچ ستاره‌ای نمی‌چرخند. برخی محققان معتقدند این اجرام ستارگان شکست خورده هستند. جهان‌های سرگردان که توسط جیمز وب یافت شده‌اند اگرچه به اندازۀ یک ستاره جرم ندارند که از همجوشی دوتریوم انرژی تولید کنند، اما در مدار ستاره دیگری نیستند و درست مانند کوتوله‌ها و ستاره‌های قهوه‌ای شکل می‌گیرند.

گام بعدی این است که شش جهان سرگردان آزاد را با جیمز وب دنبال کنیم و جو آنها را مشخص کنیم تا درباره ترکیب آنها و نحوه مقایسه آنها با کوتوله‌های قهوه‌ای و ستاره‌های معمولی بیشتر بدانیم.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107895

🆔 @big_bangpage
تلسکوپ فضایی هابل به کهکشان «کوتوله توکانا» نگاه انداخت که در فاصله سه میلیون سال نوری از زمین قرار دارد. این کهکشان که در گروه محلی کهکشان‌ها قرار دارد خانه ستارگان بسیار قدیمی‌ است و اخترشناسان معتقدند آثاری از کیهان اولیه را در خود دارد.

کهکشان کوتوله توکانا احتمالا حدود ۱۱ میلیارد سال پیش پس از برخورد با کهکشان آندرومدا، این چنین به هم ریخته و منزوی شد. این نوع کهکشان به دلیل قدمت بالا به فسیل کیهانی معروف است.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
The cosmos is within us.
We are made of star-stuff & are a way for the universe to know itself.

کیهان درون ماست.
ما از ماده‌ی ستارگان ساخته شده‌ایم و راهی هستیم تا جهان خودش را بشناسد ...

@pro_translations
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ساعاتی پیش یک سیارک کوچک، آسمان شب فیلیپین را با سوختن بر فراز این کشور روشن کرد. این سنگ فضایی کوچک نهمین موردی بود که قبل از برخورد با جو زمین شناسایی شد. قطر این سیارک حدود یک متر تخمین زده می‌شود، و با سرعت بیش از ۱۷ کیلومتر در ثانیه پس از برخورد به جو زمین سوخت.

🆔 @big_bangpage
«ماريا سالوميا اسلودوسکا»، ملقب به ماری کوری يکی از بنام‌ترين فيزيک‌دانان و شيمی‌دانان جهان است که به‌طور حتم درباره کشفيات و خدماتش بسيار شنيده و خوانده‌ايد. حتما میدانيد که همسرش، پير کوری نيز يک فيزيک‌دان برجسته بود که او هم برنده نوبل فيزيک به‌صورت مشترک با همسرش شد.

اما شايد کمتر کسی بداند که دختر اين زوج دانشمند هم راه آنها را ادامه داد و توانست در رشته شيمی، جايزه نوبل را فتح کند. ⁣  

ماری کوری:⁣ ۱-برنده جايزه نوبل فيزيک در سال ۱۹۰۳ به همراه همسرش پير کوری و هانری بکلر.⁣ ۲-برنده جايزه نوبل در رشته شيمی در سال ۱۹۱۱⁣

 پير کوری:⁣ برنده نوبل فيزيک در سال ۱۹۰۳⁣ ⁣  

ايرن ژوليت کوری:⁣ برنده نوبل شيمی در سال ۱۹۳۵⁣

🆔 @big_bangpage
2025/07/04 23:35:58
Back to Top
HTML Embed Code: