Telegram Web Link
ناسا روز سه‌شنبه(۷ ژانویه) یک کنفرانس مطبوعاتی صوتی برگزار خواهد کرد تا برنامه آوردن نمونه از مریخ را به‌روزرسانی کند. مریخ‌نورد استقامت ناسا که از سال ۲۰۲۱ روی مریخ فرود آمده، تاکنون مجموعه‌ای از نمونه‌ها را از این سیاره جمع‌آوری و ذخیره کرده که در این کنفرانس، ناسا در مورد طرح جدید خود برای آوردن این نمونه‌ها به زمین، صحبت خواهد کرد.

🆔 @big_bangpage
تصاویر ماهواره‌ای ناسا، بعد ترسناکی از آتش‌سوزی اخیر در لس‌آنجلس را به نمایش گذاشت. آتش سوزی در کمتر از ۲۴ ساعت به حدود ۳۰۰۰ هکتار رسید. ده‌ها هزار نفر مجبور به تخلیه خانه‌ و ترک کار خود شده‌اند و احتمالا با تداوم وزش باد شدید، دستورات بیشتری برای تخلیه صادر خواهد شد.

ماهواره‌های موجود در فضا که دارای تجهیزاتی برای عکس‌برداری و نظارت مداوم بر آتش و دود هستند، اطلاعات مهمی را به مقامات منطقه، آتش‌نشانان و پیش‌بینی‌کنندگان آب‌وهوا ارائه می‌دهند.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کشف قطب جنوب در قرن هجدهم با جستجوی دریانوردان آغاز شد، اما تا سال ۱۸۲۰ کشتی‌های روسی برای اولین بار یخ‌های ساحلی آن را مشاهده کردند. در سال ۱۹۱۱ روئال آمونسن نروژی به عنوان نخستین فرد به قطب جنوب جغرافیایی رسید و اندکی بعد، رابرت فالکن اسکات انگلیسی نیز به آن دست یافت. این موفقیت‌ها راه را برای تحقیقات علمی در این قاره‌ی یخ زده هموار کرد.

در حال حاضر بیش از ۸۰ ایستگاه تحقیقاتی در قطب جنوب وجود دارد که توسط حدود ۳۰ کشور اداره می‌شوند. این ایستگاه‌ها به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: ایستگاه‌های دائمی که در طول سال فعال هستند و ایستگاه‌های فصلی که معمولاً در فصل تابستان قطب جنوب (از اواخر اکتبر تا اوایل مارس) فعالیت می‌کنند.

این ایستگاه‌ها در شرایط آب‌و‌هوایی بسیار سخت و دمایی که ممکن است به منفی ۸۰ درجه سانتی‌گراد برسد، فعالیت می‌کنند.

دانشمندان در ایستگاه‌های قطب جنوب تغییرات اقلیمی را با نمونه‌برداری از یخ‌ها مطالعه می‌کنند و از آسمان صاف منطقه برای تحقیقات نجومی بهره می‌برند. این پژوهش‌ها به فهم بهتر اثرات گرمایش جهانی و تاریخچه آب‌وهوای کره زمین کمک می‌کند.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چندین آتش سوزی طبیعی گسترده، لس آنجلس آمریکا را تحت تاثیر قرار داده که عمدتاً هنوز مهار نشده‌اند. مقامات حداقل مرگ ۷ نفر را تأیید کرده‌اند، اما هشدار داده‌اند که تا زمانی که دسترسی بازرسان به محله‌ها امن نباشد، آمار واقعی نامشخص خواهد ماند. همچنین از روز سه شنبه ده‌ها هزار نفر تحت تاثیر دستور تخلیه قرار گرفته‌اند.

گفته می شود که تاکنون حدود ۱۰ هزار سازه به دلیل آتش سوزی ویران شده است. مقامات لس‌آنجلس وضعیت را اضطراری اعلام کرده‌اند. برای بسیاری از نقاط از جمله مرکز هالیوود دستور تخلیه صادر شده و مسئولان به ساکنان دستور داده‌اند تا برای حفظ جان خود هر چه سریعتر خانه‌هایشان را ترک کنند.

وزش بادهای شدید موجب شده‌اند تا عملیات اطفای حریق به دشواری پیش رود و آتش هر لحظه بیش از پیش گسترش یابد. بنا بر گزارش‌ها به دلیل خشکسالی‌ در منطقه، آتش‌نشانی آب کافی برای اطفای حریق در اختیار ندارد و آتش‌نشانان در شرایطی طاقت‌فرسا در حال مبارزه با چندین آتش‌سوزی هستند.

آتش‌سوزی‌های جنگلی در غرب آمریکا پدیده تازه‌ای نیست اما دانشمندان می‌گویند تغییرات اقلیمی که بشر عامل آن بوده، منجر به تغییر الگوهای آب‌وهوایی و ایجاد فاجعه‌های مرگبار و زیان‌آور زیست‌محیطی شده‌ است.

🆔 @big_bangpage
طبق برنامه قرار است هفتمین پرتاب آزمایشی ابرموشک استارشیپ روز چهارشنبه ۱۵ ژانویه انجام شود.

این پرواز نسخه جدیدی از موشک و بهبودهای مستمر تقویت کننده را در حین پرواز با مشخصاتی مشابه با پرواز پنجم که اولین فرود و دریافت موفقیت آمیز تقویت کننده «سوپر هوی» بود، آزمایش خواهد کرد.

همچنین انتظار می‌رود که شامل روشن شدن مجدد موتورهای موشک استارشیپ در فضا و اولین استقرار ماهواره‌های شبیه‌سازی شده‌ی استارلینک باشد.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پژوهشگران دانشگاه هانیانگ در سئول کره جنوبی، موفق به بازسازی قدرت کلونی مورچه‌ها با استفاده از ارتشی از میکروربات‌های مغناطیسی شدند. این ربات‌های کوچک قادرند به صورت هماهنگ و گروهی فعالیت کنند و وظایفی را انجام دهند که برای یک ربات منفرد امکان‌پذیر نیست.

عملکرد این میکروربات‌ها در گروه‌بندی‌های با نسبت ابعادی بالا به بهترین شکل خود را نشان داد. این ارتش‌های کوچک توانستند از موانعی عبور کنند که پنج برابر طول خودشان بود و حتی به صورت انفرادی از روی موانع پرش کنند، شبیه به دوندگانی که از روی موانع می‌گذرند. همچنین آنها می‌توانند در پزشکی استفاده شوند و رگ‌های خونی مسدود شده را باز نمایند.

Credit: Yang et al, Device (2024)

https://www.eurekalert.org/news-releases/1068081?utm_source=chatgpt.com

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دانشمندان سوئدی ربات‌های نانویی طراحی کرده‌اند که به طور هدفمند سلول‌های سرطانی را شناسایی و از بین می‌برند، در حالی که سلول‌های سالم دست‌نخورده باقی می‌مانند.

در محیط اسیدی، مانند محیط اطراف سلول‌های سرطانی، این نانوربات‌ها فعال شده و محتوای سمی خود را آزاد می‌کنند که منجر به مرگ سلول‌های سرطانی می‌شود.

این نانوربات‌ها در مدل‌های حیوانی، به‌ویژه در موش‌های مبتلا به سرطان سینه، مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج امیدوارکننده‌ای در کاهش رشد تومور نشان داده‌اند.

این فناوری نوآورانه نتایج امیدوارکننده‌ای در کاهش رشد تومور نشان داده و راه را برای درمان‌های پیشرفته سرطان در آینده هموار می‌کند.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108185

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در ۶ بهمن ماه، همه سیارات منظومه شمسی در آسمان هم‌راستا و قابل مشاهده خواهند بود. این رویداد را از دست ندهید!

رژه سیاره‌ای، که به هم‌ترازی سیاره‌ای نیز معروف است، زمانی رخ می‌دهد که چندین سیاره به طور همزمان در آسمان شب قابل مشاهده باشند.

هرچند احتمالا شب‌های ۲۱ و ۲۵ ژانویه (۲ و ۶ بهمن) بهترین زمان برای دیدن این رویداد نجومی است، اما این منظره محدود به یک یا دو شب نخواهد بود و به مدت تقریباً چهار هفته پس از آن قابل مشاهده خواهند بود. بهترین زمان برای مشاهده این سیارات حدود ساعت ۲۰:۳۰ به وقت محلی، پس از غروب آفتاب است.

سیاراتی که قابل مشاهده خواهند بود عبارتند از: ناهید، مریخ ، مشتری ، زحل، نپتون و اورانوس. مریخ، ناهید، مشتری و زحل باید با چشم غیرمسلح قابل مشاهده هستند، اما برای دیدن نپتون و اورانوس به تلسکوپ نیاز دارید.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در هفتمین پرتاب آزمایشی موشک استارشیپ که بامداد جمعه ۲۸ دی در ساعت ۰۲:۰۷ به وقت ایران انجام شد، بوستر سوپرهوی توانست با موفقیت استارشیپ را به فضا برساند و سپس خود را به سکوی پرتاب رساند و توسط بازوهای مکانیکی «مکازیلا» مهار شد

با این وجود، مرحله فوقانی استارشیپ حدود ۸ دقیقه پس از پرتاب دچار نقص فنی شد و ارتباط با آن از دست رفت. طبق اعلام اسپیس‌ایکس، استارشیپ طی مانور صعود با یک «انفجار سریع و پیش‌بینی‌نشده» مواجه شده و سپس قطعاتش در جو سوخت و منظره‌ی شگفت‌انگیزی ایجاد کرد.

هنوز اطلاعات دقیقی درباره محل دقیق انفجار منتشر نشده، اما معمولاً در چنین حوادثی، بقایای موشک در اقیانوس سقوط می‌کنند. ویدئو را تا انتها تماشا کنید

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108194

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در این ویدئو یکی از شاهکار‌های تلسکوپ هابل را می‌بینیم. تلسکوپ فضایی هابل تصویری پانورامیک و بی‌سابقه از کهکشان آندرومدا ثبت کرده که بیش از ۲۰۰ میلیون ستاره و هزاران خوشه ستاره‌ای را در بر می‌گیرد. این تصویر با ترکیب حدود ۶۰۰ نمای مجزا ایجاد شده و دارای وضوحی معادل ۲/۵ میلیارد پیکسل است.

آندرومدا یک کهکشان مارپیچی بزرگ است که ۲/۵ میلیون سال نوری با کهکشان راه شیری ما فاصله دارد. قطر این کهکشان بیش از ۲۰۰ هزار سال نوری است و میزبان یک تریلیون ستاره است. این تصویر، به ستاره‌شناسان امکان می‌دهد تا تاریخچه تکاملی این کهکشان را با دقت بیشتری مطالعه کنند.

در حین تماشای این ویدئو این مورد را نیز در ذهن داشته باشید که هر نقطه‌ نورانی یک ستاره‌ است و احتمالا میزبان چندین سیاره‌ است و تمام این عظمت تنها درون یک کهکشان قرار دارد. در حالی که در جهان قابل مشاهده، بیش از ۲ تریلیون کهکشان وجود دارد! آیا هنوز هم می‌توان تصور کرد در کیهان تنهاییم؟!!!

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108204

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
حضور برجسته ایلان ماسک در مراسم تحلیف، جایگاه این غول فناوری را در مدار ترامپ تثبیت کرد. ماسک از اشتیاق خود برای سفر انسان به مریخ گفت و شور و شوق خاصی داشت.

فرستادن انسان‌ها به مریخ مدت‌هاست که دغدغه‌ای بزرگ برای ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌ایکس، بوده است. روز دوشنبه، این پروژه حمایت کامل رئیس‌جمهور تازه‌تحلیف‌شده را دریافت کرد.

ترامپ نیز در سخنرانی تحلیف خود، وعده داد که «سرنوشت آشکار ما در میان ستارگان است و فضانوردان آمریکایی را به مریخ اعزام خواهیم کرد.

🆔 @big_bangpage
«بیل نلسون» رییس ناسا همزمان با اتمام دوره ریاست جمهوری جو بایدن و آغاز دوره دوم حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید از سمت خود کناره‌گیری کرد و کاخ سفید «جنت پترو» را که اخیراً به عنوان مدیر مرکز فضایی کندی در فلوریدا فعالیت می‌کرد، به عنوان سرپرست موقت ناسا منصوب کرد.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا از یک ابتکار مهم برای تقویت زیرساخت‌های هوش مصنوعی آمریکا پرده برداشت، پروژه‌ای که “استارگیت” نام دارد!

این پروژه که توسط اوپن ای آی، سافت بانک و شرکت فناوری اوراکل هدایت می‌شود، قصد دارد طی چهار سال تا ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خصوصی جذب کند، از جمله ساخت مراکز داده در ایالت تگزاس.

ترامپ اظهار داشت که این ابتکار می‌تواند به زودی بیش از ۱۰۰ هزار شغل ایجاد کند و توانایی آمریکا برای رقابت با کشورهایی مانند چین را افزایش دهد.

این شرکت‌ها همراه موسسات دیگر تعهد کردند ۱۰۰ میلیارد دلار برای به کارگیری سریع پرداخت کنند و باقیمانده سرمایه‌گذاری را طی ۴ سال آینده انجام دهند.

ماسایوشی سان مدیر ارشد اجرایی سافت بانک، سم آلتمن مدیر ارشد اجرایی اوپن ای آی و لاری الیسون مدیر اوراکل برای راه اندازی پروژه به کاخ سفید رفتند و کنار ترامپ حضور داشتند.

مدیران این پروژه بر این باورند که این طرح می‌تواند به پیشرفت‌های پزشکی و هوش مصنوعی سرعت ببخشد و زمینه را برای درمان سریع‌تر بیماری‌ها فراهم کند.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108212

🆔 @big_bangpage
این حلقه‌های اسرارآمیز توسط دو ستاره‌ی پرجرم که در فاصله‌ حدود ۵۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارند، شکل گرفته‌اند. هنگامی که ستارگان منظومه ولف-رایه ۱۴۰ هر هشت سال در مدار خود به یکدیگر نزدیک می‌شوند، بادهای ستاره‌ای آن‌ها با هم برخورد کرده، ماده‌ی میانشان فشرده می‌شود و غباری غنی از کربن شکل می‌گیرد.

مشاهدات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان می‌دهد که ۱۷ پوسته‌ی غباری در نور فروسرخ می‌درخشند و با فواصل منظم به فضای اطراف پخش می‌شوند.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دانشمندان وجود یک سیاره فراخورشیدی را تأیید کردند که فقط ۲۰ سال نوری با زمین فاصله دارد. این سیاره در منطقه قابل سکونتِ ستاره‌ای شبیه به خورشید ما در حال گردش است. این ابرزمین، جرمی شش برابر زمین دارد و ۶۴۷ روز طول می‌کشد تا یک بار به دور ستاره‌اش بچرخد.

از آنجا که این سیاره در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار گرفته، فاصله آن به‌گونه‌ای است که می‌تواند آب مایع و اقیانوس داشته باشد. آب یکی از عناصر اساسی برای شکل‌گیری حیات است و کشف آب در این سیاره امید دانشمندان برای یافتن حیات فرازمینی را افزایش می‌دهد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108223

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی‌تبار ناسا، در مصاحبه‌ای جدید دیدگاه‌های الهام‌بخش و امیدبخشی درباره‌ی احتمال حضورش در مأموریت آرتمیس و سفر به ماه مطرح کرد.

دوبله و تدوین: تیم بیگ بنگ

🆔 @big_bangpage
😵‍💫 هابل سیبل کیهانی را هدف گرفت!

درست مانند اثر انگشت و دانه‌های برف، هیچ دو کهکشانی در سراسر جهان دقیقاً شبیه هم نیستند. اما یک کهکشان در فاصله ۵۶۷ میلیون سال نوری از زمین، واقعاً منحصر‌به‌فرد و حیرت‌انگیز است.

تلسکوپ فضایی هابل تصویری شگفت‌انگیز از کهکشان LEDA 1313424 ثبت کرده که به دلیل شباهتش به هدف تیراندازی، «کهکشان سیبل» نامیده شده است. این کهکشان در پی برخوردی نادر با یک کهکشان کوتوله آبی شکل گرفته که مستقیماً از مرکز آن عبور کرده و ۹ حلقه متحدالمرکز از خود به‌ جای گذاشته است....

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108373

🆔 @big_bangpage
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که چین در حال ساخت یک مرکز تحقیقاتی گسترده برای همجوشی هسته‌ای با استفاده از لیزر در شهر میانیانگ است. این تأسیسات برای پیشبرد تحقیقات انرژی و فناوری هسته‌ای طراحی شده است.

این مرکز شامل چهار بازوی جانبی برای محفظه‌های لیزری و یک اتاقک مرکزی برای همجوشی ایزوتوپ‌های هیدروژن است و گفته می‌شود که حدود ۵۰ درصد بزرگ‌تر از تأسیسات ملی احتراق ایالات متحده است.

کارشناسان معتقدند که این مقیاس بزرگ‌تر می‌تواند به چین امکان دهد تا واکنش‌های همجوشی را بدون نیاز به آزمایش‌های خطرناک مطالعه کند و ممکن است به پیشرفت‌هایی در تولید انرژی تقریباً عظیمی منجر شود.

این فناوری به دانشمندان امکان می‌دهد فشارهایی مشابه فشارهای موجود در مرکز ستارگان یا در سلاح‌های هسته‌ای ایجاد کنند 🤯😱

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وقتی چرخ‌هات آسیب دیده و با نزدیک‌ترین تعمیرگاه در حال حاضر ۱۱۰ میلیون کیلومتر فاصله داری 🥲 تصاویر واقعی از چرخ‌های کاوشگر کنجکاوی ناسا را می‌بینید که بر روی مریخ در حال کاوش است.
‌‌
با وجود آسیب‌دیدگی‌های قابل توجه، مریخ‌نورد کنجکاوی همچنان فعال است و به کاوش مریخ ادامه می‌دهد. تیم مأموریت ناسا نیز با اتخاذ تدابیر مختلف، توانسته عمر این کاوشگر را فراتر از انتظار افزایش دهد.

مریخ در گذشته آب زیادی داشت و میزبان دریاها و رودخانه‌ها بود اما در حال حاضر به شدت سرد و خشک است. رودخانه‌ها و دریاهای سطح آن سالهاست که خشکیده و از بین رفته‌اند. اتمسفر سیاره نازک و ناچیز است و اگر میکروب‌های مریخی هنوز وجود داشته باشند، احتمالاً در لایه‌های زیرین و درونی مریخ گرد آمده‌اند.

🆔 @big_bangpage
2025/07/04 15:29:06
Back to Top
HTML Embed Code: