Telegram Web Link
سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران
Photo
امیدهایی به درمان آرتروز ایجاد شد

محققان دانشگاه فلوریدا برای متحول کردن درمان‌های آرتروز تلاش می‌کنند، آن‌ها با کمک نوعی روش تصویربرداری پیشرفته مبتنی بر نانوذرات، در حال رهگیری داروهایی هستند که به زانو می‌رسد و با این اقدام، امیدهایی برای درمان آرتروز ایجاد شده است.

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از ستاد توسعه فناوری نانو، محققان دانشگاه فلوریدا با نصب تجهیزات جدید مربوط به فناوری تصویربرداری نانوذرات پیشرفته و بهره‌مندی از بودجه فدرال در تلاش برای از بین بردن درد در آرتروز هستند. آن‌ها با این کار، انقلابی در درمان استئوآرتریت را دنبال می‌کنند.

محور اصلی این تحقیق، فناوری تصویربرداری ذرات مغناطیسی (MPI) است، اسکنری با دقتی بی‌نظیر در ردیابی نانوذرات در بدن. با استفاده از نانوذراتی که به صورت داخل وریدی به بدن تزریق می‌شوند، این تیم از اسکنر برای ردیابی میزان رسیدن این نانوذرات، با پتانسیل تشخیص و درمان، به مفاصل ملتهب استفاده می‌کند.

بلانکا شارما، دانشیار دپارتمان مهندسی زیست‌پزشکی و از محققان این پروژه گفت: استئوآرتریت یک بیماری مفاصل بوده که ناتوان‌کننده و دژنراتیو است، بدون این که درمان طولانی‌مدت مؤثر داشته باشد. تحقیقات ما به دنبال غلبه بر چالش‌های مهم در ارائه داروها به طور مستقیم به محل بیماری است، که مانع از موفقیت بسیاری از درمان‌های امیدوارکننده شده است.

این تحقیق با کمک مالی موسسه ملی سلامت، موسسه آرتریت و بیماری‌های اسکلتی و عضلانی و پوستی، مشارکتی بین بخش‌های مهندسی شیمی و زیست‌پزشکی دانشگاه فلوریدا صورت گرفته است.

کارلوس رینالدی راموس، رئیس بخش مهندسی شیمی دانشگاه فلوریدا از دیگر محققان این پروژه است. این تیم همچنین در حال همکاری با دانشگاه مرکزی فلوریدا در این پروژه است. اسکنر MPI برای سال‌ها یک ابزار تحقیقاتی تحول‌آفرین در دانشگاه فلوریدا بوده است. رینالدی راموس گفت: «این یکی از پنج اسکنر Magnetic Insight MPI در آمریکای شمالی است.»

در حالی که این تیم تحقیقاتی در مورد استئوآرتریت زانو پژوهش‌های خود را انجام می‌دهند، امیدوارند روزی این اسکنر بتواند میزان دسترسی درمان‌ها و داروها به تومورهای سرطانی را نیز ردیابی کند.

با پروژه استئوآرتریت، بیماران مورد آزمایش موش‌هایی با آسیب زانو خواهند بود. در این مدل، اگر اسکنر نانوذرات بتواند ورود نانوذرات داخل وریدی به مفصل را نشان دهد، محققان به دنبال توسعه روش‌های جدید برای نظارت بر پیشرفت بیماری و ارائه درمان‌ها بدون نیاز به تزریق مستقیم به مفصل خواهند بود.

به گفته رینالدی راموس، این فناوری به پزشک در مورد بهترین راهبردها برای درمان بیمار کمک می‌کند.

بنا به اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، استئوآرتریت شایع ترین نوع آرتریت است که بیش از ۳۳ میلیون بزرگسال در این کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد. باعث درد مفاصل، سفتی و تورم در دست‌ها، لگن، پشت یا زانو می‌شود.

شارما گفت: این بیماری بسیار شایع است و ما هیچ درمانی نداریم که واقعاً بیماری را درمان کند. اکنون همه چیز مدیریت علائم است تا زمانی که فردی نیاز به تعویض کامل مفصل داشته باشد. جایگزینی مفاصل برای جمعیت‌های خاصی، افراد مسن و آن‌هایی که به اندازه کافی قوی هستند تا تحت عمل جراحی قرار گیرند، عالی است؛ اما به دلیل طول عمر ایمپلنت‌ها برای بیماران جوان‌تر ایده‌آل نیست. آن‌ها همچنین عملکرد مفاصل شما را به طور کامل انجام نمی‌دهند. علاقه زیادی برای حفظ یا بازسازی مفصل به منظور به تاخیر انداختن یا جلوگیری از نیاز به تعویض کامل مفصل وجود دارد. ما می‌خواهیم عملکرد مشترک را تا زمانی که ممکن است حفظ کنیم.

https://news.ufl.edu/2024/11/nano-osteoarthritis-treatment/

@biotech_ir
سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران
Photo
کشف دانش‌آموزی یک ترکیب برای مبارزه با سرطان در مدفوع غاز

در جهشی فوق‌العاده در علم زیست پزشکی، گروهی از دانش‌آموزان دبیرستانی در شیکاگو در یک کشف ترکیبی مشارکت کردند که پتانسیل کاهش رشد ملانوم و سلول‌های سرطان تخمدان را نشان می‌دهد.
دانش‌آموزان یک دبیرستان در شیکاگو ترکیبی برای مبارزه با سرطان در فضله غاز کشف کردند. یک باکتری که با نام «Pseudomonas idahoensis» شناخته می‌شود، ترکیب جدیدی تولید کرد که دانشمندان را به دلیل کاربردهای بالقوه زیست پزشکی خود مجذوب خود کرده است.

به نقل از آی‌ای، این پیشرفت، بخشی از یک برنامه علمی کاربردی ۱۴ هفته‌ای بود که برای رسیدگی به نابرابری‌ها در آموزش علم، فناوری، مهندسی و ریاضیات با غوطه‌ور کردن دانش‌آموزان در تحقیقات علمی معتبر طراحی شده بود.

این ابتکار به رهبری محققان دانشگاه ایلینویز در شیکاگو(UIC)، دانش‌آموزان مقطع متوسطه را توانمند کرد تا در تحقیقات پیشرفته آنتی‌بیوتیک شرکت کنند.

از جمله یافته‌های قابل توجه آنها، سویه‌ای از باکتری بود که از یک منبع عجیب، یعنی فضولات غازها در یک تالاب جدا شده بود.

این باکتری که بعداً با نام «سودوموناس آیداهوئنسیس»(Pseudomonas idahoensis) شناخته شد، ترکیب جدیدی تولید کرد که دانشمندان را به دلیل کاربردهای بالقوه زیست پزشکی خود مجذوب خود کرد.

برایان مورفی(Brian Murphy) دانشمند ارشد این برنامه و رئیس آزمایشگاه UIC با تمرکز بر آنتی بیوتیک‌ها از منابع طبیعی، بر اهداف دوگانه این پروژه تأکید کرد و گفت: پرورش اشتیاق اولیه برای علم و در عین حال پیشرفت تحقیقات حیاتی زیست پزشکی هدف ماست.

یک رویکرد عملی برای کشف
دانش‌آموزان از جمع‌آوری نمونه‌های محیطی در محله‌هایشان گرفته تا تجزیه و تحلیل جوامع باکتریایی برای خواص آنتی‌بیوتیکی‌شان، نقش مهمی در این پروژه داشتند. سرانجام یک نمونه از مدفوع غاز، باکتری سودوموناس آیداهوئنسیس را تولید کرد که به عنوان یک تولید کننده آنتی بیوتیک امیدوارکننده نشان داد.

دانش‌آموزان با استفاده از علم رباتیک آزمایشگاهی، یک ربات تخصصی را برنامه‌ریزی کردند تا کلونی‌های باکتریایی را جدا کند و آزمایش‌های زیستی روی آنها انجام دهد و فعالیت ضد میکروبی را آزمایش کند.

پس از شناسایی باکتری سودوموناس آیداهوئنسیس به عنوان یک نامزد امیدوارکننده، محققان دانشگاهی تجزیه و تحلیل‌های پیشرفته‌ای را با استفاده از روش تشدید مغناطیسی هسته‌ای و طیف‌سنجی جرمی انجام دادند.

یافته‌های آنها مولکول ناشناخته‌ای به نام «اورفامید اِن»(orfamide N) را نشان داد که متعلق به خانواده‌ای از ترکیبات طبیعی است که به خواص بیولوژیکی متنوع‌شان شناخته می‌شوند.

اگرچه «اورفامید N» مسئول فعالیت ضد باکتریایی که در ابتدا در آزمایش‌های زیستی مشاهده شد، نبود، اما آزمایش‌های بیشتر، توانایی آن را در مهار رشد ملانوم انسانی و سلول‌های سرطان تخمدان در کشت‌های آزمایشگاهی نشان داد.

محققان اکنون قصد دارند بررسی کنند که آیا «اورفامید N» ممکن است مزایای دارویی بیشتری را نشان دهد یا به صورت هم افزایی با سایر ترکیبات کار کند یا خیر.

طرحی برای علم جامعه‌محور
این همکاری بر ارزش وحدت بخشیدن به جامعه با کاوش علمی سطح بالا تأکید می‌کند. برنامه‌هایی مانند این با مشارکت فعالانه یادگیرندگان جوان در فرآیند علمی می‌تواند به پرورش نسلی از متخصصان متنوع و پرشور کمک کند.

محققان همچنین پتانسیل تکرار این مدل را در زمینه‌های دیگر برجسته و خاطرنشان کردند که علم جامعه‌محور می‌تواند به طور همزمان به سؤالات تحقیقاتی فوری بپردازد و دانشمندان آینده را الهام بخشد.

این رویکرد، بازتاب ابتکارات مشابهی مانند برنامه «زمین کوچک» است که دانش‌آموزان را در جستجوی آنتی‌بیوتیک‌های جدید در نمونه‌های خاک و رسیدگی به بحران رو به رشد مقاومت آنتی‌بیوتیکی درگیر می‌کند. چنین پروژه‌هایی نه تنها اکتشافات را تسریع می‌کنند، بلکه به دانش آموزان ارتباط ملموسی با محیط خود و جامعه علمی جهانی ارائه می‌دهند.

آموزش علوم به ویژه در مدارسی که بودجه کافی ندارند، اغلب با موانع قابل توجهی مواجه است، جایی که دسترسی به منابع علمی، فناوری، مهندسی و ریاضی با کیفیت بالا محدود است.

این برنامه با درگیر کردن دانش آموزان متوسطه در یک محیط تحقیقاتی حرفه‌ای، برخی از این موانع را از بین برد و نشان داد که مشارکت‌های نوآورانه بین دانشگاه‌ها و مدارس می‌تواند نتایج قابل توجهی به همراه داشته باشد.

این پژوهش در مجله ACS Omega منتشر شده است. ایرنا/

https://www.sciencealert.com/chicago-school-kid-discovers-new-cancer-fighting-compound-in-bird-poop

https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acsomega.4c07459

@biotech_ir
سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران
Photo
درخواست دانشمندان برای ممنوعیت فوری جوشاندن خرچنگ‌های زنده

دانشمندان با شواهد علمی اثبات کردند خرچنگ‌ها نیز مانند سایر حیوانات درد را احساس می‌کنند و خواستار توقف جوشاندن خرچنگ‌های زنده برای پخت غذا شدند.

این تصوری رایج است که خرچنگ‌ها و لابسترها (شاه‌میگوها) هنگامی که برای پخته‌شدن داخل آب جوش فرو برده می‌شوند، جیغ می‌کشند؛ حتی اگر این، افسانه باشد به گفته دانشمندان باز هم دلایل کافی برای خودداری از به‌کار بستن این شیوه آشپزی کلاسیک وجود دارد.

جانورشناسان دانشگاه گوتنبرگ در سوئد خواستار ممنوعیت فوری جوشاندن خرچنگ‌های زنده پس از کشفی پیشگامانه شدند.

آن‌ها ثابت کردند خرچنگ‌ها مانند هر حیوان دیگری واقعاً درد را احساس می‌کنند؛ یعنی جوشانده‌شدن احتمالاً مرگ بسیار دردناکی برای آن‌ها به‌شمار می‌رود. 

اِلفتریوس کاسیوراس (Eleftherios Kasiouras)، دانشجوی مقطع دکتری در دانشگاه گوتنبرگ گفت: معتقدیم جوشاندن سخت‌پوستان زنده باید ممنوع شود و هنگامی که سخت‌پوستان شکار می‌شوند باید از روش‌های دیگر مانند بی‌حسی برقی استفاده کرد.

پژوهشگران از اسکن مغز استفاده کردند تا ببینند سیستم عصبی خرچنگ‌ها وقتی در معرض محرک‌های دردناک قرار می‌گیرند چه واکنشی نشان می‌دهند.

یافته‌های آن‌ها نشان داد خرچنگ‌ها درد را دقیقاً مانند انسان‌ها پردازش می‌کنند. 

پژوهشگران تعدادی خرچنگ‌ سبز اروپایی را بی‌حس کردند و الکترودهایی را به توده‌ای از یاخته‌های عصبی به نام گانگلیون که سیستم عصبی مرکزی آن‌ها را تشکیل می‌دهد، متصل کردند.

سپس خرچنگ‌ها را با استفاده از محلول‌های اسید استیک و آزمایش‌های تخصصی تحت تحریک شیمیایی یا فیزیکی دردناک قرار دادند.

آن‌ها دریافتند وارد کردن آسیب یا فشار به پنجه‌ها، شاخک‌ها و پاهای خرچنگ باعث افزایش فعالیت الکتریکی در گانگلیون‌های مرتبط می‌شود.

کاسیوراس گفت: یافته‌های ما نشان داد وقتی یک محرک دردناک روی بافت‌های خرچنگ‌ها اِعمال می‌شود، آن محرک به مغز منتقل می‌شود. این پاسخ‌ها طولانی و شدید بود. ایرنا/

https://scitechdaily.com/boiling-alive-scientific-proof-that-crabs-feel-pain-sparks-calls-for-humane-seafood-practices/

@biotech_ir
#آگهی_استخدام

یک آزمایشگاه معتبر جهت تکمیل کادر خود در استان تهران، شهر تهران از متقاضیان واجد شرایط دعوت به همکاری می‌کند.

عنوان شغلی:نیروی پذیرش آزمایشگاه 
جنسیت: خانم
مقطع تحصیلی: کارشناسی
رشته تحصیلی: بیوتکنولوژی، بیوشیمی، زیست شناسی، شیمی، علوم آزمایشگاهی، میکروبیولوژی
حقوق: توافقی
استان مورد نیاز: تهران
شهر مورد نیاز: تهران
مسلط به بخش پذیرش بصورت حرفه ای
مسلط به نرم افزار آزمون
مسلط به بیمه های پایه و بیمه های تکمیلی
مسلط به نسخه خوانی و آشنا با شرایط انجام آزمایشات
دارای روابط عمومی بالا
با حوصله و صبور
خوش برخورد
دارای سابقه کار مرتبط

برای تکمیل فرم استخدام اینجا کلیک نمایید


https://kar.iranestekhdam.ir/karjoo/jobs/apply/1733737307406

@biotech_ir
سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران
Photo
ساخت دارویی برای رهایی از دندان مصنوعی و ایمپلنت

دندانپزشکان ژاپنی در حال آزمایش دارویی هستند که ممکن است باعث ترمیم یا رشد مجدد دندان‌ها شود و جایگزینی برای دندان مصنوعی و ایمپلنت باشد.

آن‌ها امیدوارند افرادی که دندان‌های خود را از دست داده‌اند، بتوانند رشد مجدد دندان‌های خود را تجربه کنند.

هنگامی که خزندگان و ماهی‌ها دندان خود را از دست می‌دهند، معمولاً دوباره دندان درمی‌آوردند؛ اما انسان‌ها و بیشتر پستانداران دیگر فقط دو مجموعه دندان در می‌آورند. به گفته کاتسو تاکاهاشی (Katsu Takahashi)، رئیس بخش جراحی دهان و دندان در بیمارستان کیتانو در ژاپن، در زیر لثه‌های ما نسل سوم دندان‌ها خفته و پنهان هستند.

گروه پژوهشی تاکاهاشی در ماه اکتبر (مهر، آبان)، کارآزمایی‌ بالینی را در بیمارستان دانشگاه کیوتو آغاز و یک داروی آزمایشی را برای بزرگسالان شرکت‌کننده در کارآزمایی تجویز کردند که به گفته آن‌ها رشد این دندان‌های پنهان را سرعت خواهد بخشید.

تاکاهاشی گفت: این یک فناوری «کاملاً جدید» برای جهان است. درمان‌های پروتزی که برای دندان‌های از دست‌رفته در اثر پوسیدگی، بیماری یا آسیب استفاده می‌شوند، معمولاً پرهزینه و تهاجمی هستند؛ بنابراین، ترمیم دندان‌های طبیعی قطعاً مزایای خود را دارد.

ساخت دارویی برای رهایی از دندان مصنوعی و ایمپلنت
تصاویر قبل (بالا) و بعد از رشد مجدد دندان‌های راسو (وسط) و موش‌ها (چپ و راست)
آزمایش‌ها روی موش‌ها و راسوها نشان می‌دهد مسدود کردن پروتئینی به نام یواِس‌اِی‌جی- ۱ (USAG-۱) مجموعه سوم دندان‌ها را بیدار می‌کند. پژوهشگران عکس‌های آزمایشگاهی حیواناتی را که رشد مجدد دندان‌ها را تجربه کرده‌اند، منتشر کرده‌اند.

این گروه پژوهشی، سال گذشته گزارش پژوهش خود را منتشر و اظهار کردند: آنتی‌بادی‌درمانی در موش‌ها برای رویش مجدد دندان‌ها مؤثر است و ممکن است پیشرفتی در درمان ناهنجاری‌های دندان در انسان‌ها به‌شمار رَوَد.

پژوهشگران قصد دارند این دارو را از سال ۲۰۳۰ میلادی در دسترس قرار دهند. این فناوری خبری خوشایند به‌ویژه در ژاپن، که دارای دومین جمعیت سالمند جهان است، محسوب می‌شود. ایرنا/

https://www.france24.com/en/live-news/20241213-japanese-researchers-test-pioneering-drug-to-regrow-teeth

@biotech_ir
سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران
Photo
کشف ارتباط غیرمنتظره اسکیزوفرنی با نقص در رشد جمجمه

یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد عوامل غیرمغزی مانند نقص در رشد جمجمه ممکن است در ابتلا به اختلالات عصبی از جمله اسکیزوفرنی دخیل باشند.

اختلال کروموزومی سندرم حذف ۲۲q۱۱.۲ به‌عنوان یکی از قوی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری اسکیزوفرنی است.

اسکیزوفرنی یک اختلال روانی است که با دوره‌های مداوم یا عودکننده روان‌پریشانه مشخص می‌شود. علایم اصلی این اختلال روانی غالباً توهم شنیداری، هذیان و اختلال تفکر است.

سندرم دی جورج که به عنوان سندرم حذف ۲۲q۱۱.۲ نیز شناخته می‌شود، در اثر حذف بخش کوچکی از کروموزوم ۲۲ ایجاد می‌شود. علایم این سندروم ممکن است متفاوت باشند؛ اما بیشتر شامل مشکلات مادرزادی قلب، ویژگی‌های خاص صورت، عفونت‌های مکرر، ناتوانی رشد، ناتوانی ذهنی و شکاف کام است.

حدود ۳۰ درصد از افراد مبتلا به سندرم حذف ۲۲q۱۱.۲ به اسکیزوفرنی مبتلا می‌شوند.

دانشمندان بیمارستان تحقیقاتی کودکان سنت جود در آمریکا در پژوهش خود در این زمینه، دریافتند مخچه مدل‌های حیوانی مبتلا به سندرم حذف ۲۲q۱۱.۲، دچار ناهنجاری است؛ به‌ویژه لُب‌های کوچک مخچه به نام‌های فلوکولوس و پارافلوکولوس.

آن‌ها پس از شناسایی مناطق ناهنجار مخچه هم در مدل‌های آزمایشگاهی و هم در بیماران مبتلا به سندرم حذف ۲ ۲۲q۱۱. نتیجه گرفتند ناهنجاری‌ها به شکل‌گیری نامناسب جمجمه مرتبط است؛ علاوه بر این، آن‌ها ناهنجاری جمجمه را با از دست دادن ژن Tbx۱ مرتبط دانستند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد منشأ اختلالات عصبی ممکن است منابع خارج از سیستم عصبی مانند نقص در رشد جمجمه باشد.

بیشترِ اختلالات رشد عصبی ناشی از نقص در ژن‌هایی است که در مغز نقش دارند؛ اما ارتباط ژن Tbx۱ به سندرم ۲۲q۱۱.۲ برای پژوهشگران غیرمنتظره بود.

گزارش این پژوهش در مجله نِیچِر کامیونیکِیشِنز (Nature Communications) منتشر شد.

https://www.sciencealert.com/a-missing-gene-that-warps-the-skull-may-plant-the-seeds-of-schizophrenia

لینک مقاله
https://www.nature.com/articles/s41467-024-54837-3


@biotech_ir
استخدام شرکت تامین آتیه سلامت البرز
 
شرکت دانش بنیان تامین آتیه سلامت البرز با سابقه بیش از 7 سال در زمینه خدمات آزمایشگاهی، تولید و آموزش جهت تکمیل کادر فنی خود واقع در استان البرز، شهر فردیس ترجیحا از افراد بومی و واجد شرایط دعوت به همکاری نموده و پس از طی این دوره و کسب حد نصاب نمره قبولی آزمون نهایی (رایگان) استخدام خواهد شد.

عنوان شغلی: کارشناس میکروب و مولکولی 
جنسیت: آقا و خانم
مقطع تحصیلی: کارشناسی
رشته تحصیلی: بیوتکنولوژی، میکروبیولوژی
سابقه کاری: مهم نیست
حقوق: توافقی
استان مورد نیاز: البرز
شهر مورد نیاز: فردیس
داشتن روحیه تیمی و آموزش
منضبط و مهارت یادگیری
تسلط به نرم افزارهای آفیس و توانایی در تدوین sop.
آزمون و دوره ها به صورت رایگان برگزار می شود
مزایا:
صبحانه

برای تکمیل فرم استخدام اینجا کلیک نمایید:
https://kar.iranestekhdam.ir/karjoo/jobs/apply/1733679248762

@biotech_ir
سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران
Photo
ترسیم نقشه ژنوم یک کوسه ۴۰۰ ساله برای افزایش طول عمر انسان

دی‌ان‌ای باستانی یک کوسه زنده برای کشف امکان افزایش طول عمر انسان، نقشه برداری شده است.

کوسه‌های گرینلند، طولانی‌ترین عمر را در میان مهره‌داران دارند. آنها دارای ژنومی دو برابر انسان هستند که سرنخ‌هایی از طول عمر ۴۰۰ ساله آن‌ها ارائه می‌دهد.

به نقل از آی‌ای، یک گروه بین المللی از دانشمندان در تلاشی مداوم برای افزایش عمر انسان، نقشه ژنوم کوسه گرینلند را ترسیم کرده‌اند.

در یک مطالعه جدید و قابل توجه، دانشمندان یکی از تنها گونه‌هایی را که با توجه به نوع بدن ما بیشتر از ما عمر می‌کنند، مورد مطالعه قرار دادند و آن کوسه گرینلند از اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس منجمد شمالی بود.

در سال ۲۰۱۶، تحقیقات نشان داد که کوسه‌های گرینلند طولانی‌ترین عمر را در میان مهره‌داران دارند و این علاقه به کشف اسرار آنها را برانگیخته است. آن‌ها که توانایی مرموز خود را پنهان نگه می‌دارند و می‌توانند تا ۴۰۰ سال در آب‌های عمیق کمین کنند. آنها حتی تا زمانی که به بیش از ۱۰۰ سال نرسند به بلوغ جنسی نمی‌رسند.

در یک نسخه پیش‌چاپ که به تازگی منتشر شده است، دانشمندان بیان می‌کنند که ۹۲ درصد از دی‌ان‌ای این کوسه را برای درک مکانیسم‌ها و جهش‌های خاص پشت قدرت فوق‌العاده آن‌ها برای تاب‌آوری، ترسیم کرده‌اند. با این دانش، شاید دانشمندان بتوانند نحوه تقلید از این توانایی را در انسان بیابند.

ژنومی دو برابر انسان با توانایی خارق العاده برای ترمیم

ابتدا دانشمندان مجبور بودند برای انجام چنین شاهکاری نمونه‌هایی به دست آورند، زیرا کوسه‌های گرینلند در آب‌های عمیق زندگی می‌کنند. آنها مجبور شدند چندین کوسه را معدوم کنند تا بافتی برای مطالعه به دست آورند و برای این کار مجوز داشتند.

با چنین طول عمر زیادی، ممکن است تعجب آور نباشد که کوسه‌های گرینلند ژنوم «فوق العاده بزرگی» دارند. طول ژنوم آنها دو برابر انسان و بزرگتر از هر کوسه دیگری است. ارتباط این موضوع با طول عمر آنها ممکن است هنوز از نظر علمی ثابت نشده باشد.

با این حال، ممکن است به توانایی آنها در ترمیم دی‌ان‌ای مربوط باشد.

در کوسه گرینلند، نوع خاصی از ژن، آنها را قادر می‌کند تا این عمر طولانی مدت را داشته باشند.

«ژن‌های پرشی» با بیماری‌های ژنتیکی مرتبط هستند و بنابراین «انگل‌های ژنتیکی» نامیده می‌شوند.

اما در این کوسه باورنکردنی، به نظر می‌رسد که آنها برای تکثیر تکامل یافته‌اند تا اثرات مفیدی را ایجاد کنند. نویسندگان مطالعه معتقدند که آنها خود را کپی می‌کنند و در توالی دی‌ان‌ای حرکت می‌کنند و این چیزی است که روند پیری را کاهش می‌دهد. آنها آسیب را برطرف می‌کنند.

همانطور که نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید، اثر مضر این عناصر قابل انتقال نه تنها از بین رفته است، بلکه حتی ممکن است معکوس شده باشد تا یکپارچگی ژنوم در کوسه گرینلند حتی بهتر نیز شود.

به نظر می‌رسد راز طول عمر بیشتر و کاهش روند پیری در ترمیم دی‌ان‌ای باشد.

ترمیم دی‌ان‌ای کلید افزایش طول عمر است

به طور مؤثر، کوسه گرینلند در یک مکان منحصر به فرد در درخت زندگی قرار می‌گیرد. محققان شاهد رفتار ژنتیکی در آن هستند که پیش از این هرگز ندیده بودند.

کوسه‌ها با یکدیگر تفاوت دارند، بنابراین هیچ نمونه دیگری در این قلمرو وجود ندارد. با این حال، محققان قصد دارند دی‌ان‌ای کوسه گرینلند را بیشتر تجزیه و تحلیل کنند و آن را با سایر کوسه‌ها و ماهی‌ها مقایسه کنند تا به کشف این راز ادامه دهند.

دانشمندان در حال بررسی راه‌هایی برای افزایش طول عمر انسان هستند.

یک متخصص می‌گوید: هدف این است که ترمیم دی‌ان‌ای بهتری داشته باشیم.

ما می‌توانیم ببینیم که آیا می‌توانیم داروی خاصی برای هدف قرار دادن این آنزیم ژنومی به این روش طراحی کنیم یا خیر. ایسنا/

https://edition.cnn.com/2024/12/13/science/greenland-shark-genome-longevity-study/index.html

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2024.09.09.611499v1.full.pdf

@biotech_ir
سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران
Photo
کاهش علائم افسردگی با دریافت بیشتر روشنایی روز

یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد گذراندن زمان بیشتر در روشنایی روز، کیفیت خواب افراد را افزایش و علائم افسردگی را کاهش می‌دهد.

به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه مِدیکال اِکسپرس، این پژوهش که روی بیش از ۶ هزار و ششصد شرکت‌کننده انجام شد، نشان داد افرادی که زمان بیشتری را در روشنایی روز سپری می‌کنند، خواب منظم‌تری دارند و خواب منظم‌تر با کاهش علائم افسردگی و کاهش احتمال ابتلا به افسردگی خفیف یا شدید مرتبط است.

سوزان رِدلاین (Susan Redline)، پزشک ارشد بخش خواب و اختلالات خواب‌ و بیداری ریتم شبانه‌روزی بیمارستان بریگهام و زنان در آمریکا می‌گوید: خواب منظم، تأثیرات گسترده‌ای بر سلامت ما دارد. مطالعات آتی که به بررسی درمان با روشنایی روز می‌پردازند نباید تأثیر خواب منظم روی علائم خلق‌وخو و افسردگی را نادیده بگیرند.

گروه پژوهشی بیمارستان بریگهام و زنان در آمریکا، داده‌های جمع‌آوری‌شده نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه (مربوط به سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴) را بررسی کردند تا دریابند قرار گرفتن در معرض روشنایی (در سطحی که معمولاً معادل قرار گرفتن در معرض نور روز است) با علائم افسردگی مرتبط است. در این مطالعه، نور روز و نظم خواب با استفاده از یک دستگاه مچ‌بند اندازه‌گیری شد.

دَنیِل اِی‌ والاس، سرپرست پژوهشگران گفت: دریافتیم صرف زمان بیشتر در نور روز، با کاهش علائم افسردگی مرتبط است و منظم بودن خواب تا حدی این ارتباط را توضیح می‌دهد. سطح بالاتر ویتامین دی (D) در بدن افرادی که بیشتر در معرض نور روز بودند و نظم خوابشان بیشتر بود، مشاهده شد، اما این موضوع با علائم افسردگی ارتباطی نداشت. ایرنا/

گزارش این پژوهش در مجله انجمن پزشکی آمریکا (جاما) منتشر شده است.
https://medicalxpress.com/news/2024-12-bright-depression-symptoms.html

https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2821240

@biotech_ir
سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران
Photo
تأمین نیاز کشور به محصولات دارویی مشتق از پلاسما به همت یک شرکت دانش‌بنیان

با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و به همت پژوهشگران یک شرکت دانش‌بنیان، ظرفیت تولیدات فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون افزایش و خط تولید آن توسعه پیدا کرده است.

داروهای مشتق از پلاسما بیشترین ارزبری را در میان حوزه تجهیزات پزشکی و سلامت دارد، لذا خودکفایی هر جامعه‌ای در تولید این محصولات می‌تواند یکی از اهداف بلندمدت مسئولان و نهادهای ذی‌ربط این حوزه جهت توسعه تامین داخلی و همچنین ارزآوری کلان باشد. البته شرکت‌های دانش‌بنیان از اهمیت این حوزه غافل نبوده‌اند تا جایی که یکی از این شرکت‌ها به عنوان نخستین کارخانه تصفیه پلاسما در خاورمیانه توانسته با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی طرح تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را به سرانجام برساند.

این شرکت دانش‌بنیان تاکنون بخش قابل توجهی از نیاز داخلی کشور به فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را تامین کرده است.

دکتر بردیا فرزام‌فر، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره فعالیت‌ها و نقش این شرکت در تولید محصولات دارویی از پلاسمای خون در کشور عنوان کرد: این شرکت اولین و تنها پالایشگاه پلاسمای خون خاورمیانه است که مواد اولیه آن پلاسمای خون انسان‌هایی است که به صورت داوطلبانه آن را اهدا می‌کنند. فرآورده‌های استخراج شده از پلاسمای خون برای درمان بیماری‌های خودایمنی، هموفیلی یا افرادی که به هر دلیلی خون خود را از دست داده و بدنشان نیاز به جبران حجم خون از دست رفته دارد، کاربرد دارد.

به گفته وی، محصولات اصلی این شرکت دانش‌بنیان، داروهایی چون آلبومین و ایمونوگلوبولین (IVIG) است که در درمان انواع بیماری‌ها استفاده می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به برنامه‌های آینده این شرکت در جهت توسعه و راه اندازی خط محصولات جدید، تصریح کرد: شرکت ما حدود سه سال است که داروهای آلبومین و ایمونوگلوبولین را تولید و به بازار عرضه کرده است. به تازگی هم تیم تحقیق و توسعه (R&D) شرکت، زمینه‌های تولید محصولات فاکتورها را هم آغاز کرده که همه تلاش ما بر این است ظرف دو سال آینده آن را تولید و به بازار عرضه کنیم.

فرزام‌فر درباره چگونگی تامین پلاسما برای تولید محصولات دارویی تصریح کرد: تقاضای بسیاری از کشورهای همسایه جهت دریافت پلاسمای خون داریم، اما چون اولویت اصلی ما تامین نیاز داخلی کشور است، بنابراین بهتر است که خالص‌سازی پلاسما و تولید محصولات مشتق از پلاسما در داخل کشور و برای مردم تولید شود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره میزان ارزآوری طرح تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون اظهار کرد: واردات این مشتقات بسته به نوع و کشور وارد کننده از هر صد هزار لیتر خونی که بتوانیم در کشور به محصول و فرآورده‌های مشتق از پلاسما تبدیل کنیم بین 20 تا 30 میلیون یورو در سال صرفه جویی ارزی می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر در تلاش هستیم که ظرفیت تولیداتمان را به 300 هزار لیتر برسانیم که اگر این اتفاق بیفتد می‌توان شاهد کاهش ارزبری در کشور تا سقف نزدیک به 100 میلیون یورو باشیم. با افزایش ظرفیت تولید شرکت و بهره بردن شرکت دیگری از تکنولوژی ما در تولید این دو فرآورده مشتق از پلاسمای خون و عرضه آن به بازار تقریبا نیاز کشور به (IVIG) و همچنین نیاز کشور را برای آلبومین تا 70 درصد تامین می‌کنیم.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اعلام اینکه «هدف ما در حال حاضر انتقال فناوری این محصولات به کشورهای دیگر است»، درباره برنامه‌های صادراتی این شرکت بیان کرد: البته محصولاتمان را در کشورهایی چون عراق و سوریه ثبت کرده‌ایم، اما چون اولویت اصلی ما تامین نیاز داخلی کل کشور است بنابراین بعد از رسیدن به این مهم، صادرات را آغاز می‌کنیم.

به گفته وی، تولید این محصولات دارویی به صورت مستقیم موجب اشتغالزایی 200 پرسنل در این مجموعه دانش‌بنیان در استان البرز شده است که البته افراد بسیاری هم در خارج از این مجموعه و در زمینه‌های متفاوتی به طور غیرمستقیم مشغول به کارند.

فرزام‌فر درباره میزان بهره‌وری این شرکت دانش‌بنیان در توسعه و تولید خط داروها از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از فعالیت اصلی شرکت ما کاملا تخصصی است لذا آشنایی با رشته‌های علوم زیستی از ویژگی غیر قابل انکار نیروی متخصص شرکت ما است. ما در این مجموعه 5 نیرو با تحصیلات دکترا داریم و در زمینه‌های دیگر چون تولید کنترل کیفی و تضمین کیفیت اداری، میانگین تحصیلات نیروهای ما فوق‌لیسانس است. ایسنا/

@biotech_ir
سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران
Photo
ابزار نانویی برای شناسایی سلول‌های پیر ساخته شد

محققان نانوکاوشگری ساختند که می‌تواند سلول‌های پیر را مشخص کند. این ابزار برای درمان برخی بیماری‌ها بسیار راهگشا است.

نانوکاوشگر فوتوآکوستیک دوپامین-ایندوسیانین سبز (PDA-ICG) ساخته شده که از آن می‌توان برای تشخیص سلول‌های پیر استفاده کرد. سلول‌های پیر در پیشرفت تومور و مقاومت درمانی، درمان نامطلوب و از هم گسیختگی بافت، نقش دارند. نانوکاوشگر PDA-ICG روشی برای شناسایی این سلول‌ها ارائه می‌کند.

پیری سلولی، توقف چرخه سلولی پایدار است که توسط عوامل آسیب‌زا به DNA، استرس اکسیداتیو و سیگنال‌دهی انکوژن ایجاد می شود. سلول‌های پیر برخی سیتوکین‌ها، فاکتورهای رشد و پروتئازها را تولید می‌کنند که در مجموع به عنوان فنوتیپ مرتبط با پیری (SASP) شناخته می‌شوند.

این پدیده به پیشرفت سریع‌تر تومور و بیماری‌های مرتبط با سن کمک می‌کند. شناسایی دقیق و مشاهده این سلول‌ها برای درک نقش آن‌ها در بیولوژی سرطان و توسعه درمان‌های هدفمند بسیار مهم است.

روش‌های سنتی برای تشخیص سلول‌های پیر، مانند رنگ‌آمیزی بتا گالاکتوزیداز و ایمونوشیمی، محدودیت‌هایی از منظر حساسیت و انتخاب‌گری دارند. معرفی روش‌های تصویربرداری پیشرفته، به‌ویژه آن‌هایی که از نانوکاوشگرها استفاده می‌کنند، یک راه‌حل‌های امیدوارکننده برای تشخیص سلول‌ها پیر هستند.

نانوکاوشگر PDA-ICG خواص نور گرمایی پلی دوپامین را با فلورسانس ایندوسیانین سبز ترکیب می‌کند و تصویربرداری فوتوآکوستیک و تصویربرداری فلورسانس از آن‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. انتظار می‌رود این عملکرد دوگانه، تصویربرداری از سلول‌های پیر را بهبود بخشد.

در این پروژه محققان رده‌های سلولی سرطانی انسانی، A۵۴۹ و SK-MEL-۱۰۳، را کشت داده و با انواع مختلف PDA-ICG تیمار کردند تا زنده ماندن سلولی و میزان ورود نانوپیمایشگر به داخل سلول ارزیابی شود.

سلول‌ها با عوامل شیمی درمانی، سیس پلاتین و پالبوسیکلیب، برای مدت زمان مشخص تحت درمان قرار می گیرند. پس از حذف دارو، سلول ها با بتاگالوزیداز رنگ‌آمیزی شدند تا سلول‌های پیر شده شناسایی شوند. استخراج RNA و PCR زمان واقعی کمی (RT-qPCR) برای اندازه‌گیری سطح بیان ژن‌های مرتبط با پیری انجام شد.

وسترن بلات برای تجزیه و تحلیل بیان ژن‌های مربوط به پیری، از جمله p۲۱ و pRb انجام شد. از میکروسکوپ کانفوکال برای تصویربرداری و مکان‌یابی سلولی نانوکاوشگر PDA-ICG و ارزیابی پتانسیل آن برای تصویربرداری از سلول‌های پیر استفاده می‌شود.

نتایج نشان داد که نانوکاوشگر PDA-ICG با موفقیت در سلول‌های سرطانی وارد شده‌اند. MTS هیچ اثر نامطلوبی بر زنده ماندن سلول در این آزمایش‌ها نشان نداد. این مطالعه همچنین نشان داد که درمان با سیس پلاتین و پالبوسیکلیب به طور موفقیت آمیزی باعث ایجاد پیری در رده‌های سلولی می‌شود. بیان ژن‌های مرتبط با پیری به‌طور قابل‌توجهی در سلول‌های تیمار یافته‌شده، القای پیری را تایید می‌کند.

میکروسکوپ کانفوکال قابلیت‌های تصویربرداری نانوکاوشگر PDA-ICG را نشان داد. این روش تصویربرداری دوگانه مبتنی بر نانوکاوشگر امکان تجسم دقیق‌تری از سلول های پیر را نسبت به روش‌های سنتی ارائه می کند. این یافته‌ها نشان می دهد که نانوکاوشگر PDA-ICG می تواند به عنوان ابزاری ارزشمند برای مطالعه دینامیک پیری در سرطان و سایر بیماری‌ها باشد. ایسنا/

https://www.azonano.com/news.aspx?newsID=41185

https://www.nature.com/articles/s41598-024-79667-7

@biotech_ir
2025/07/07 06:21:40
Back to Top
HTML Embed Code: