Telegram Web Link
🎙Nou Podcast #Desenredades | Deutes quotidians, de gènere i colonials amb Pastora Filigrana

📻 Episodi 17 del podcast de l'ODG: Coincidint amb la seva participació al seminari de l'ODG, "El deute, la moda que torna" la Júlia Martí i la Gabriela Velez, entrevisten a Pastora Filigrana, advocada laboralista, feminista i activista antiracista en defensa de drets del poble gitano. Amb ella parlem dels deutes quotidians que afecten de forma interseccional segons gènere i origen, i apuntem algunes estratègies de lluita des del sindicalisme de base i social.

🗣 Pastora Filigrana: "La deuda es un mecanismo de abaratamiento de la fuerza de trabajo. La deuda hace que las personas, especialmente las mujeres endeudadas, tengan que trabajar más, por menos dinero y con menos posibilidad para exigir el cumplimiento de sus derechos".

🔊 Escolta'ns a:
▶️ Ivoox | ▶️ Spotify
1👍1
🎥 [Vídeos] El deute, la moda que torna

Ja tenim disponibles els vídeos de les quatre taules de diàleg del seminari que vam organitzar el passat dissabte 10 de juny a la Nau Bostik.

🗣 Recollim les converses sobre deute entre Shereen Talaat, Nicola Scherer i Bruna Cañada, els vincles entre emergència climàtica, deute i extractivisme amb Iolanda Fresnillo, Alfons Pérez, Diego Marin i Clàudia Custodio, els deutes invisibles, de gènere i colonials amb Pastora Filigrana, Irene Sabaté i Júlia Martí, i les experiències de lluites transformadores amb Isabelle L'Héritier, Florencia Brizuela, Gil Hortal i Birch.

Gràcies a les més de 70 persones que vau participar de la jornada!

👉 https://youtube.com/playlist?list=PL1h12mN8IKTDJ5L0O-gvOx3ltLTBvKoMD

🔊Els vídeos estan en versió original (català, anglès i castellà)
2👍1
💡 NOU INFORME | L'hidrogen verd, un risc per la sobirania alimentària de Catalunya

🔎 Una anàlisi d'en Josep Nualart, investigador de l'ODG, sobre la disputa per les terres agrícoles, l'ús de l'aigua i la producció de fertilitzants verds

🌻 Amb la Revista Sobirania Alimentària.

⬇️ El podeu descarregar aquí.
📡 Twitter
⚠️ Els països del #SudGlobal es gasten 5 vegades més diners pel #deute que en la #CrisiClimàtica.

📢 A 160 dies de la #COP28, més de 130 organitzacions i activistes demanem als països enriquits que #CancelTheDebt per la #ClimateJustice.

Més info 👉 https://twitter.com/twitt_odg/status/1671868096045277185
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📍23 de juny | Dia Internacional dels Serveis Públics

Avui, #23J, no és només la revetlla de Sant Joan, sinó que se celebra també el Dia Internacional dels #ServeisPúblics.

Repassem alguns dels reptes en la lluita pels drets col·lectius de la mà de companyes i activistes internacionals:

👉 Els drets humans per sobre dels beneficis
👉 La garantia del dret a les cures
👉 Una fiscalitat justa i feminista

🗣 Amb Aderonke Ige (Corporate Accountability and Public Participation Africa), Verónica Montúfar (Public Services International) i Aurea Mouzinho (Global Aliance for Tax Justice).

📢 Un futur públic, just i equitatiu per a totes les persones, només es possible si #ConnectemLesLluites

🌿 Recuperem els serveis públics en defensa de la vida.

Twitter | Instagram

#PublicServicesDay #PublicEducationWorks #TheFutureIsPublic
1
COMUNICAT | Front a l'Europa del capital: justícia ecosocial

⚠️ L'1 de juliol el govern de l'estat espanyol va assumir la presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea.

Això significa que el circ de l'Europa del Capital, la guerra i les fronteres arriba les nostres ciutats i intentarà dominar el discurs públic.

🗣 Diferents organitzacions de la societat civil convoquem una agenda de mobilitzacions per denunciar, entre d'altres, la manca d'ambició climàtica de la UE, les polítiques neoliberals emmarcades en el Pacte Verd Europeu i una política de fronteres racista.

🔍 Busca la ciutat més propera i suma't a l'organització!

🔗 Llegeix el comunicat i l'agenda de mobilitzacions

🔊 Ajuda'ns amb la difusió:

Twitter |Instagram
PRESENTACIÓ | LA MINA, LA FÀBRICA I LA BOTIGA
Dinàmiques globals de la "transició verda" i les seves conseqüències en el "triangle del liti"

📆 Dijous 20 de juliol a les 18h
📍A l'oficina de l'ODG (c/ Junta de Comerç 20. Principal. BCN)
🌐 Opció de participació online escrivint un correu a [email protected]

El proper dijous 20 de juliol presentem el llibre autoeditat "La mina, la fàbrica i la botiga", una publicació que pretén abordar les dinàmiques globals per assegurar la mina, guanyar la fàbrica i aconseguir la botiga de l’anomenada “transició verda”.

La recerca centra la seva observació en l’extracció de minerals crítics, la industrialització i la reindustrialització i els mercats i està motivada pels resultats del treball de camp de l'ODG als territoris dels salars altoandins de Xile i Argentina d’on s’extreu un dels materials crítics de la “transició verda”: el liti.

🗣Amb la presència de Paz Aedo, membre de Centro Social Ambiental (Xile)

📗 Demana un exemplar gratuït aquí.
👍3🔥1
JORNADA INTERNACIONAL SOBRE MINERIA URBANA
📆 3 OCTUBRE
✍️
Inscripcions obertes

La mineria urbana ha adquirit una importància creixent en la investigació i les polítiques a escala mundial. Tot i que es tracta d'un plantejament bastant nou, ofereix una solució interessant per a les nostres creixents quantitats de residus electrònics, així com per a l'escassetat de matèries primeres fonamentals. Degut a la seva novetat, queda molt encara per descobrir, organitzar, investigar, definir i debatre.

Per aquest motiu, l'Institut de Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat de la UPC conjuntament amb l'ODG, hem decidit organitzar una conferència sobre Mineria Urbana en el seu campus Nord el proper mes d'octubre.

➡️ Trobaràs més informació aquí.
✏️ Cal inscripció prèvia fins el 30 d'agost aquí.
🎙 Nou Podcast #Desenredades | Què hi ha darrere de la transició verda?

📻 Episodi 18 del podcast de l'ODG: Coincidint amb la presentació el dia 20 de juliol del llibre autoeditat "La mina, la fàbrica i la botiga", parlem amb Bruna Cañada i Clàudia Custodio sobre la transició verda, les seves implicacions materials i la pugna geopolítica pel negoci verd.

🎲 La Xina, els EUA i la Unió Europea es disputen el control de la mina, la fàbrica i la botiga, mentre els països del sud global continuen rebent els impactes de l'extractivisme verd.

🌱 Parlem també de les alternatives perquè aquesta transició necessària estigui pensada des de la justícia global i respectant els límits biofísics del planeta: parlem de la mineria urbana, de la planificació industrial des de la suficiència i la redistribució equitativa del treball.

🔊 Escolta'ns a: Ivoox | Spotify
👍5
Forwarded from Cus
💡 Nou! | LA MINA, LA FÀBRICA I LA BOTIGA

🤔 Qui és qui en la batalla per la transició verda? Quins impactes té l'extractivisme verd als països del sud global?

📃 Publiquem un llibret auto-editat que analitza les dinàmiques globals i recull testimonis de Xile i Argentina per donar-hi resposta.

📩 Descarrega-te'l aquí o demana'n un exemplar gratuït aquí.

#MinaFabricaBotiga

🔊 Twitter
3
👋 Hoola!

Ja tornem a estar per aquí després d'un merescut descans! Merescut perquè s'acosta una tardor molt repleta d'activitats, projectes i com sempre, molta actualitat política a la que haurem de fer seguiment... així que estigueu atentes!

De moment us voliem recordar que encara podeu demanar el vostre exemplar en paper de "La mina, la fàbrica i la botiga", una anàlisi dels impactes de la transició verda i digital als territoris d'extracció, amb veus de comunitats afectades a Xile i Argentina.

📦 Us l'enviem a casa de franc!

📝 Només heu d'omplir aquest formulari.

➡️ Aquí trobareu la versió online i l'últim podcast on en parlem!
Per començar el curs... nou webinar! Us hi esperem!

🌐 [WEBINAR] LA Il·LUSIÓ DE L'HIDROGEN VERD

🏭 La indústria del gas i dels combustibles fòssils han participat intensament en la promoció de l'hidrogen verd com la "nova solució" per descarbonitzar Europa.

Però, què hi ha darrere de la quimera de l'hidrògen? ¿És sostenible la cadena de subministre de l'hidrogen verd?

D'això parlarem al webinar que organitzem conjuntament amb Recommon i Citizens Observatory.

📆 Dijous 14 de setembre
🕡 De 17:30h a 19:00
📝 Més info i inscripcions
I més sobre hidrogen... sembla que serà un tema candent aquest nou curs!

🔴 Apunta't la data! El proper dimarts 19 de setembre, la xarxa Gas No Es Solución organiza la jornada internacional "H2MED: un perill per a la transició ecològica?"

👉 La xarxa vol obrir un debat ampli sobre el paper de les grans infraestructures de transport de gas i hidrogen, en aquest cas focalitzant-se en el projecte H2MED, el “corredor verd” que ha de transportar hidrogen des de Portugal fins a Alemanya, atravessant l’Estat espanyol i França. Actualment el projecte és candidat a rebre fons a través de finançament europeu.

Aquesta jornada pretén traslladar informació actualitzada, escoltar la posició de les institucions sobre aquest projecte i sobre l’hidrogen, així com començar a plantejar les bases d’una estratègia com a moviment social davant aquesta mena d’infraestructures.

Dimarts 19/09 de 10h a 18h
📍Lleialtat Santsenca, BCN

Inscriu-te aquí! ✒️
🔋JORNADA INTERNACIONAL SOBRE MINERIA URBANA

Ja tenim el programa definitiu de la Jornada internacional sobre Mineria urbana que organitzem conjuntament amb l'Institut universitari de recerca en Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat de la UPC.

🗣 Després de la ponència inaugural, tindrem dues taules de discussió sobre els aspectes sociopolítics i tecnològics de la mineria urbana amb diferents investigadores internacionals, així com un debat obert sobre la projecció del sector i un taller pràctic amb Biometallum.

⚠️ Inscriu-te abans del 22 de setembre!

📝 Troba tota la informació i inscripcions aquí.
💬 #DebatsODG: La raó per no odiar els dilluns
Tornen els espais de debat presencial de l'Observatori per poder compartir opinions, dubtes i anàlisi sobre l'actualitat.

🗣Es tracta d'un espai mensual, obert a tothom, per tal d'alimentar de discurs i ampliar la xarxa ODG. Hi sou convidades sòcies, amigues i totes aquelles que us interessa el que anem treballant.

🪑A les trobades convidarem a persones properes, investigadores o activistes, que ens puguin apropar a un tema d'actualitat per tal d'obrir un espai de discussió, aprenentatge mutu i anàlisi col·lectiva.

💥Comencem amb una sessió sobre els "Discursos de polarització i por de l’enemic: com funcionen i com donar-los la volta?", amb Cécile Barbeito, de l'Escola Cultura de Pau. Amb ella volem analitzar com sorgeixen els discursos de l'odi, tant vigents actualment, i com fer-hi front.

📆 Dilluns 2 d'octubre a les 18h
📍A Junta de Comerç 20. Pral 1a. BCN
📝Inscripcions a [email protected]
2025/07/09 09:30:20
Back to Top
HTML Embed Code: