Telegram Web Link
تربیت کودک و نوجوان⁦👨‍👩‍👧‍👦
#کتاب-چگونه-با-کودکم-رفتار-کنم؟ اثر استفن گاربر (قسمت ۸۷) بد غذایی در کودکان تماشای کودکی که ظرف غذایش را کنار می زند آسان نیست. همه والدین می خواهند کودکان خردسال آنها غذایی مقوی بخورند و وقتی فکر می کنند که درست تغذیه نشده اند نگران میشوند ولی به خاطر…
#کتاب-چگونه-با-کودکم-رفتار-کنم؟
اثر استفن گاربر (قسمت ۸۸)

بد غذایی در کودکان
مشکل چاقی در کودکان
❇️ برای تغییر الگوهای زندگی و تغذیه کودک برنامه ریزی کنید.
پس از بازبینی فهرست روزانه با پزشک خود صحبت کنید و اطلاعات خود را در مورد علم تغذیه افزایش دهید. در مورد عادت ها و الگوهایی کـه بـه تغییر نیازمندند تصمیم بگیرید. این موارد را بر حسب اهمیت مرتب کنید. برای مثال، اگر کودک تمایل زیادی برای غذا خوردن در بین وعده ها دارد این عادت را هدف بگیرید. در هر صورت می توانید عادت هایی مانند غذا خوردن در تنهایی خوردن غذاهای پر کالری یا غیر مغذی»، «پرخوری»، «غذا خوردن در حالت ناراحتی یا خستگی»، «کم تحرکی»، را برای اصلاح در نظر بگیرید.
مواردی را که به کودک شما مربوط میشود علامت بزنید و برنامه ای را که به کار کردن بر روی آن علاقه مند است، مشخص کنید.
----- برنامه غذایی متعادل
..... دریافت کالری سالم تر یا کمتر
.... محدودیت غذا خوردن بین وعده های غذایی صبحانه ناهار و شام ----- ترک عادت غذا خوردن در تنهایی
----- عدم پرخوری در هنگام خستگی و ناراحتی
----- ورزش بیشتر

❇️برنامه ریزی کنید.
یک برنامه غذایی طراحی کنید که بتوانید با آن زندگی کنید. در ضمن، مراحلی را که در این کتاب برای تمام مشکلات دوران کودکی پیشنهاد شده اند، به یاد داشته باشید.
❇️سخت نگیرید. انتظار نداشته باشید که در عرض یک هفته، تمام اضافه وزن کودکتان را برطرف کنید. تغییرات باید آهسته ولی یکنواخت و پی در پی ایجاد شوند. ممکن است هدف شما صرفاً حفظ وزن یا اندکی کاهش باشد.
در هر زمان مشخص یک گام بردارید یک عادت را انتخاب کرده، بر روی آن کار کنید تا هر روز با این رفتار مقابله شود. از کودک بخواهید پیشرفت هر روز را ارزیابی کند و برای فردایش برنامه بریزد. رفتار جدید را به روشنی برای کودکتان تشریح کنید و با مطرح کردن قوانین و دستورات، تغییر را صورت دهید.

@childeducation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به بهار می‌مانی که چون می‌آید
درخت خشکیده شکوفه می‌کند

درود روز بهاری تون بخیر💛

@childeducation
چگونه فرزند نوجوان خود را از دوستان ناباب دور نگه داریم؟
❇️ برای دور کردن دوستان سمی از فرزند خود می‌توانید در مورد ویژگی‌های دوستان خوب ( یعنی کسانی که از او مراقبت می‌کنند، او را در فعالیت‌ها شرکت داده و برایش احترام قائل هستند) با او صحبت کنید. این کار به او کمک می‌کند تا بفهمد با چه افرادی باید معاشرت داشته باشد.

❇️ اگر فکر می‌کنید افراد خاصی هستند که می توانند دوستان خوبی برای فرزندتان باشند سعی کنید بیشتر با آن‌ها معاشرت کنید. مثلا می‌توانید فرزند نوجوان خود را تشویق کنید تا در فعالیت‌هایی که افراد مورد پسند شما انجام می‎دهند، شرکت کند.

❇️فرزند نوجوان خود را به داشتن طیف گسترده‌ای از دوستان از مکان‌های مختلفی مانند مدرسه، باشگاه‌های ورزشی یا از میان دوستان خانوادگی و همسایگان تشویق کنید. دلیل آن هم این است که اگر مشکلی در یکی از دوستی‌ها پیش آمد، فرزند شما دوستان دیگری داشته باشد که به آن‌ها مراجعه کند.

❇️هنگامی که دوستان فرزند خود را بشناسید، این فرصت را پیدا می‌کنید که بی سر و صدا تعاملات اجتماعی فرزندتان را مشاهده کرده و به هر مشکلی رسیدگی کنید. شما می‌توانید فرزند خود را به دورهمی گرفتن با دوستانش در خانه تشویق کنید.

❇️ با فرزندتان درباره رفتار با دوستانش صحبت کنید. به حرف‌هایش گوش دهید. وقتی ارتباط صمیمانه با نوجوان خود برقرار کنید به احتمال زیاد فرزند شما در مورد هر مشکلی که پیش بیاید با شما صحبت می‌کند.

❇️در بخشی از صحبت‌هایتان می‌توانید به سابقه‌ دوستی خودتان اشاره کنید. این کار ممکن است به او کمک کند تا از تجربه های شما استفاده کند.

❇️می‌توانید از طریق ارتباط با دوستان و همکارانتان، الگویی برای فرزند نوجوان خود در شکل‌گیری و حفظ روابط مثبت باشید. فرزند شما با مشاهده روابطی که احترام، همدلی و راه‌های مثبت برای حل اختلافات را دارد، ارتباط درست را می‌آموزد.

@childeducation
Forwarded from درج زیرنویس
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کلیپ آموزشی کودکانه🎈🎈🎈

مهارت های زندگی
تهمت نزدن
🌹🍃🌷🍃💐🌼🥀
@childeducation
🔴 فلسفه سیزده بدر

◽️در آیین و تقویم زرتشتیان و ایرانیان باستان هر روز یک نام ویژه داردسیزدهمین روز در هر ماه به نام فرشته باران تیر(تیشتر) نام دارد

◽️زرتشتیان پس از پایان نوروز در روز سیزده بدر (روز تیر از ماه فروردین) به باغ و دشت میروند و به شادی و بازی و گره زدن سبزه برای بر آورده شدن آرزوهایشان میپردازند و نوروز خود را به پایان میرسانند و برای درخواست باران به درگاه اهورامزدا نیایش میکنند و آرزوی سالی پر از باران و کشاورزی نیکو میکنند.

◽️در مورد نسبت دادن نحسی سیزدهم هیچ مناسبتی به ایرانیان ندارد و این اندیشه خرافی پس از یورش اسکندر گجستک و یونانیان به ایران اهورایی وارد ایران شد زیرا عدد سیزده نزد یونانیان نحس بوده است.

◽️ سیزده بدر نیکی را برایتان آرزو داریم سیزده بدرتون به شادی و دلخوشی عزیزان به امید باز شدن تموم گره های زندگیتون🌱🌹

🌟 @childeducation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هنر آهسته زندگی کردن رو امسال بیشتر از هر چیزی تمرین کنیم
آهسته و به دور از شتابزدگی لباس بپوش ، موهاتو درست کن ، غذا آماده کن ، کاراتو انجام بده و ...

درود ، روز بهاریتون بخیر 😍😍
🌸| @childeducation
Forwarded from درج زیرنویس
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
راه کارهای آموزش فرهنگ صحیح استفاده از فضای مجازی به فرزندان کدامند؟

فیلم ها و کلیپ های جذاب کودکان و نوجوانان
@childeducation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بهار تویی
می‌شود
به شانه‌ات تکیه داد
و سبز شد

درود اول هفته تون بخیر💛

@childeducation
تربیت کودک و نوجوان⁦👨‍👩‍👧‍👦
#کتاب-چگونه-با-کودکم-رفتار-کنم؟ اثر استفن گاربر (قسمت ۸۸) بد غذایی در کودکان مشکل چاقی در کودکان ❇️ برای تغییر الگوهای زندگی و تغذیه کودک برنامه ریزی کنید. پس از بازبینی فهرست روزانه با پزشک خود صحبت کنید و اطلاعات خود را در مورد علم تغذیه افزایش دهید.…
#کتاب-چگونه-با-کودکم-رفتار-کنم؟
اثر استفن گاربر (قسمت ۸۹)

مشکل چاقی در کودکان

❇️ دفعات غذا خوردن را محدود کنید.
با کودک به توافق برسید تا فقط در زمانهای خاصی غذا بخورد. اگر به خوراکیهای بین وعده های غذایی عادت کرده است، شاید بهتر باشد به جای محدود کردن کودک به سه وعده سنگین، فهرست روزانه را به وعده هایی کوچک در سراسر روز تقسیم کنید؛ اما مراقب باشید این وعده های اضافی دستاویزی برای خوردن بیشتر نباشد. برنامه غذایی را از شب قبل تعیین کنید و مطمئن شوید که مواد غذایی ضروری را دارد. کودکی را در نظر بگیرید ، او موافقت کرده است که فقط در سه وعده غذایی معمول و در دو وعده کوچک بین صبحانه و ناهار و ناهار و شام غذا بخورد. او و مادرش نوع و مقدار غذاها را تعیین میکنند ،پس کودک نیازی به تقلب ندارد؛ زیرا خوراکی های بین وعده ای به طور قانونی در برنامه غذایی او گنجانده شده اند.

❇️مکانهای غذا خوردن را محدود کنید.
اگر غذا خوردن در تنهایی یا در حال رفتن به جایی، عامل کمک کننده ای برای پر خوری محسوب میشود، برای حل و رفع این مشکل، قوانینی وضع کنید. برای مثال کودک فقط وقتی می تواند غذا بخورد که در کنار دیگران پشت میز آشپزخانه یا در اتاق ناهار خوری باشد. او باید از ظروفی مناسب استفاده کند. غذا خوردن در اتاقهای دیگر ممنوع است. - زمان غذا خوردن را طولانی کنید در حدود بیست دقیقه طول میکشد تا پیامی که موجب احساس سیری میشود . از معده به مغز برود و برگردد. زمان ناهار خوردن کودک را اندازه بگیرید، سپس در وعده بعدی با استفاده از یک تایمر در آشپزخانه بکوشید، این زمان را در هر وعده یک دقیقه طولانی تر کنید. به کودک بگویید آهسته غذا بخورد، هر لقمه اش را کاملاً بجود و وقتی دهانش پر از غذاست لقمه جدیدی را وارد دهان نکند. والدین و برادر یا خواهرهای او نیز میتوانند در این مورد تمرین کنند. اگر غذا خوردن کودک با این تمرینات کند شد، او را تحسین کنید. بکوشید، در هنگام غذا خوردن درباره اتفاقات روز بحث و تبادل نظر داشته باشید.

@childeducation
وقتی یاد بگیری به خودت تکیه کنی، به آرامشی می‌رسی که هیچ وابستگی‌ای نمی‌تونه بهت بده. خودت رو باور کن، چون تو تنها کسی هستی که همیشه با تمام وجود کنارت می‌مونه.

درود یکشنبه بهاریت بخیر رفیق🪷🪷
🌸| @childeducation
تکنیک های کنترل نوجوان در فضای مجازی

❇️گفتگو و آگاهی:
- سوالات باز: از او بپرسید که چه نوع محتوایی را در فضای مجازی می‌بیند و چه احساسی نسبت به آن دارد. این کار به شما کمک می‌کند تا درک بهتری از تجربیاتش پیدا کنید.
- تجربیات شخصی: داستان‌ها یا تجربیات خود را از فضای مجازی به اشتراک بگذارید تا او بداند که شما هم با چالش‌ها آشنا هستید.

❇️ تنظیم قوانین:
- زمان استفاده: مشخص کنید که نوجوان می‌تواند چه مدت در روز از اینترنت استفاده کند. مثلاً ۱-۲ ساعت در روز.
- محتوا: تعیین کنید که چه نوع محتوایی مجاز است و چه محتوایی باید از آن دوری کند. می‌توانید از او بخواهید که محتوای مورد نظرش را با شما به اشتراک بگذارد.

❇️ نظارت غیرمستقیم:
- نرم‌افزارهای نظارتی: از نرم‌افزارهای کنترل والدین استفاده کنید که به شما امکان می‌دهد فعالیت‌های آنلاین او را زیر نظر داشته باشید. این نرم‌افزارها می‌توانند به شما گزارش دهند که او به چه سایت‌هایی مراجعه می‌کند.
- گفتگو درباره نظارت: به او بگویید که این نظارت به خاطر امنیت اوست و نه برای نقض حریم خصوصی‌اش.

❇️آموزش مهارت‌های دیجیتال:
- شناسایی محتوای نامناسب: به او آموزش دهید که چگونه محتوای نامناسب را شناسایی کند و در صورت مواجهه با آن، چه اقداماتی انجام دهد.
- رفتارهای خطرناک: درباره خطرات ارتباط با افراد ناشناس و چگونگی حفظ حریم خصوصی‌اش در فضای مجازی صحبت کنید.

❇️تشویق به فعالیت‌های خارج از فضای مجازی:
- فعالیت‌های گروهی: او را به شرکت در فعالیت‌های گروهی مانند ورزش، هنر یا کلاس‌های آموزشی تشویق کنید. این کار می‌تواند به او کمک کند تا دوستان جدید و مثبت پیدا کند.
- زمان خانوادگی: زمان‌هایی را برای فعالیت‌های خانوادگی مانند گردش، بازی‌های گروهی یا تماشای فیلم در نظر بگیرید تا او کمتر به فضای مجازی وابسته شود.

با این روش‌ها، می‌توانید به نوجوان خود کمک کنید تا به‌طور مسئولانه از فضای مجازی استفاده کند.

@childeducation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آدمیزاده دیگه...
دوباره بلند میشه، قوی‌تر...
پرانگیزه تر...
هیچ زمین خوردنی رو جدی نگیرید!
هفت بار زمین خوردن به معنی هشت بار بلند شدنه!

درود روز دوشنبه تون به شادی
🌸| @childeducation
تربیت کودک و نوجوان⁦👨‍👩‍👧‍👦
#کتاب-چگونه-با-کودکم-رفتار-کنم؟ اثر استفن گاربر (قسمت ۸۹) مشکل چاقی در کودکان ❇️ دفعات غذا خوردن را محدود کنید. با کودک به توافق برسید تا فقط در زمانهای خاصی غذا بخورد. اگر به خوراکیهای بین وعده های غذایی عادت کرده است، شاید بهتر باشد به جای محدود کردن…
#کتاب-چگونه-با-کودکم-رفتار-کنم؟
اثر استفن گاربر (قسمت ۹۰)

مشکل کودکان سربه هوا

کودکانی که سربه هوا هستند و مدام به این سو و آن سو می روند، همیشه باعث دردسر خانواده هستند وقتی والدین ناگهان میبینند کودکشان در کنارشان نیست بسیار مضطرب می شوند، حتی وقتی کودک مشغول تماشای مناظر و اکتشاف محیط اطراف باشد. روشن است که سر به هوایی و به این سو و آن سو رفتن خطرناک است و نه تنها پدر و مادر را می ترساند بلکه وقتی کودک میفهمد که گم شده است، بسیار وحشت زده می شود.
لازم است کودک بداند که مرزها و قوانینی وجود دارند که باید از آنها تبعیت کند.

❇️به کودک بیاموزید که همیشه نزدیک شما بماند.
هیچ گاه برای اینکه نزدیک ماندن را به کودک خود بیاموزید زود نیست. برای دستیابی به این منظور در اینجا چندین راه آموزشی آورده شده است: زود شروع کنید از همان اولین بار که همراه کودک به بیرون از خانه میروید به او بیاموزید که نزدیک شما بماند، حتی اگر دست او را نگرفته باشید. البته شما هیچگاه نباید کودک را تنها بگذارید و یا از او غافل شوید هرگز نباید جلوتر از کودک راه بروید و خیالتان راحت باشد که کودک حتماً پشت سر شما است و گام به گام شما حرکت میکند، برای امنیت بیشتر هم کودک و هم پدر یا مادر باید نقش خود را به درستی ایفا کنند و مراقب باشند که یکدیگر را گم نکنند.

❇️قوانین را برای کودک تشریح کنید. هر بار که با کودک به بیرون از منزل می‌روید قوانین را برای او بازگو کنید و به او بگویید که شما چه انتظاری از او دارید و او چه باید بکند. به کودک بیاموزید در محدوده مشخصی بماند و از آنجا فراتر نرود و علت آن را به دقت به او بیاموزید. برای یک کودک بسیار خردسال ماندن درون محدوده، به معنای رها نکردن دستان شماست و اگر گرفتن دست شما ممکن نبود . برای مثال، وقتی چیزی در دستانتان دارید و یا مشغول پرداخت پول هستید - به کودک بیاموزید لباس شما را بگیرد.

❇️واقع بین باشید. از یک کودک خردسال توقع نداشته باشید از یک خرید طولانی مدت لذت ببرد و خسته هم نشود. در چنین خریدهایی معمولا کودک بی تاب می شود و اگر سر به هوا هم باشد، شروع به اکتشاف اطراف خود خواهد کرد تا کمی تنوع ایجاد کند می‌توانید با ایجاد زنگ تفریحی برای او جلوی این مسأله را بگیرید. برای مثال با خریدن یک خوراکی و سرگرم کردن کودکتان با آن و یا بردن او به بخش فروش اسباب بازی سربه هوایی در بسیاری از موارد نتیجه ساده و مستقیم خستگی مفرط است.

@childeducation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
الهی چشم دلتون روشن به اتقاق های خوب

درود روز بهاری تون قشنگ💛

@childeducation
راهکارهای افزایش تاب آوری و تحمل مشکلات در نوجوانان

❇️مدل‌سازی رفتار:
- وقتی با چالش‌ها مواجه می‌شوید، احساسات و واکنش‌های خود را با نوجوانتان در میان بگذارید. مثلاً بگویید: "امروز در کارم با مشکلی روبرو شدم، اما تصمیم گرفتم که به جای ناامیدی، راه‌حل‌هایی پیدا کنم."

❇️ تشویق به حل مسئله:
- وقتی نوجوانتان با مشکلی مواجه می‌شود، به او کمک کنید تا آن را تحلیل کند. بپرسید: "چه گزینه‌هایی برای حل این مشکل داری؟" و او را تشویق کنید تا راه‌حل‌های مختلف را بررسی کند.

❇️ تقویت مهارت‌های اجتماعی:
- به نوجوانتان فرصت دهید تا با دوستانش وقت بگذراند و روابط مثبت بسازد. می‌توانید او را به فعالیت‌های گروهی یا ورزشی تشویق کنید که در آن‌ها همکاری و ارتباط برقرار کند.

❇️ توسعه مهارت‌های خودمراقبتی:
- به او یاد دهید که چگونه به خود مراقبت کند. مثلاً می‌توانید برنامه‌ریزی کنید که هر روز زمانی را برای ورزش یا فعالیت‌های مورد علاقه‌اش اختصاص دهد. همچنین، اهمیت خواب کافی و تغذیه سالم را برایش توضیح دهید.

❇️تشویق به بیان احساسات:
- فضایی امن برای بیان احساسات ایجاد کنید. می‌توانید از او بخواهید که احساساتش را در یک دفترچه بنویسد یا در مورد آن‌ها با شما صحبت کند. این کار به او کمک می‌کند تا احساساتش را بهتر درک کند.

❇️تعیین اهداف کوچک:
- به نوجوانتان کمک کنید تا اهداف کوچکی تعیین کند که قابل دستیابی باشند. مثلاً اگر می‌خواهد در درس‌هایش بهتر شود، می‌تواند هدف بگذارد که هر روز ۳۰ دقیقه مطالعه کند. این کار به او احساس موفقیت و پیشرفت می‌دهد.

با این روش‌ها، می‌توانید به نوجوانتان کمک کنید تا تاب‌آوری بیشتری پیدا کند و در مواجهه با چالش‌ها قوی‌تر باشد.

@childeducation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
از دست نخواهی داد آن چیزی را که
خدا در تقدیر تو نوشته است..‌.

درود 😍روزبخیر رفیق🌱

🌸|@childeducation
تربیت کودک و نوجوان⁦👨‍👩‍👧‍👦
#کتاب-چگونه-با-کودکم-رفتار-کنم؟ اثر استفن گاربر (قسمت ۹۰) مشکل کودکان سربه هوا کودکانی که سربه هوا هستند و مدام به این سو و آن سو می روند، همیشه باعث دردسر خانواده هستند وقتی والدین ناگهان میبینند کودکشان در کنارشان نیست بسیار مضطرب می شوند، حتی وقتی…
#کتاب-چگونه-با-کودکم-رفتار-کنم؟
اثر استفن گاربر (قسمت ۹۱)

مشکل کودکان سربه هوا
❇️رفتارهای شایسته کودک را تحسین و تقویت کنید.
به او بگویید دیگر بزرگ شده و این مسأله را با رفتار خوبش به شما ثابت کرده است و بدین ترتیب، شما به او افتخار می کنید. به کودکتان برای تبعیت از قوانین و ماندن در داخل محدوده تعیین شده، پاداش بدهید. برای مثال وقتی مشغول خرید طولانی مدت هستید، هر از چندگاهی یک امتیاز مثبت به کودک بدهید و با او قرار بگذارید که در ازای پنج امتیاز مثبت به او
یک پاداش بدهید.

❇️برنامه ریزی پیشاپیش داشته باشید. اگر کودک از بودن با شما لذت ببرد، خسته نمی شود و بی تابی نمی کند و احتمال کمتری وجود دارد که برای ایجاد تنوع به این سو و آن سو برود و گم شود. به کودک، روشی برای اندازه گیری گذشت زمان بیاموزید. به کودک، کمک کنید تا دریابد بیرون رفتن شما چه قدر طول خواهد کشید، بدین صورت که تمام کارهایی که قرار است انجام شود را به ترتیب شرح دهید. برای یک کودک کم سال می توانید طول مدت زمان را به این شکل توضیح دهید. به اندازه رفتن تا خونه مامان بزرگ طول می کشه» یا « به اندازه برنامه کودک فهرستی از کارهایی که می خواهید انجام دهید تهیه کنید و آن را به کودک بدهید تا پس از انجام شدن هر کار آن را خط بزند. در انتهای این فهرست هم میتوانید یک کار نامعلوم را با علامت سؤال نشان دهید. و در پایان انجام کارها وقتی نوبت به کار نامعلوم و یا «اسرار آمیز» رسید، کودک را با دادن یک خوراکی خوشمزه یا بردن او به جایی که دوست دارد، خوشحال کنید و به او پاداش بدهید.
❇️تنوع ایجاد کنید. رفتار خوب کودک را تحسین کنید و بیرون رفتن از خانه را برای کودک جالب نگه دارید. این کار را می توانید با ایجاد تنوع انجام دهید. و در صورت ،امکان به کودک زمان استراحت بدهید همچنین میتوانید به کودک بگویید: «اگر چند دقیقه دیگر صبر کنی با هم میریم و اسباب بازی ها رو نگاه می کنیم».

❇️به کودک اجازه دهید فهرستی از چیزهایی که دوست دارد داشته باشد، تهیه کند تا در صورت امکان، بعضی از آنها را برای روز تولدش برای او بخرید.
در طول مدت ،خرید برای کودک چیزی با خود به همراه بیاورید که با آن سرگرم شود. به یاد داشته باشید خرید کردن معمولاً برای کودک کار بسیار خسته کننده و طاقت فرسایی است بنابراین برای کودکتان یک اسباب بازی یا هر وسیله سرگرم کننده دیگری را به همراه بیاورید. بسیاری از اسباب بازیها برای کودکان خردسال مناسباند مانند عروسک و.... ولی کودکان بزرگتر به چیزهایی مثل کتاب فکاهی علاقه بیشتری دارند.

@childeducation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یه وقتا باید از همه ببُری و فقط از حضور خودت
لذت ببری...🤍
درود آخر هفته بهاری تون زیبا
🌸| @childeducation
تکنیک های برای ترغیب نوجوانان برای همکاری در کارهای خانه

❇️ گفتگو کنید:
   - فضای آرام: زمانی را انتخاب کنید که هر دو آرام باشید و بتوانید به راحتی صحبت کنید.
   - سوالات باز: از او بپرسید که آیا کارهای خانه برایش خسته‌کننده است یا احساس می‌کند کارها زیاد است. این سوالات می‌تواند به شما کمک کند تا دلیل عدم تمایلش را بفهمید.

❇️ تقسیم وظایف:
   - لیست کارها: یک لیست از کارهای خانه تهیه کنید و آن‌ها را به وظایف کوچک‌تر تقسیم کنید. مثلاً به جای "تمیز کردن اتاق"، بگویید "کتاب‌ها را مرتب کن" یا "فرش را جارو بزن".
   - تعیین زمان: برای هر وظیفه یک زمان مشخص تعیین کنید. مثلاً "هر روز بعد از مدرسه، ۱۵ دقیقه برای مرتب کردن اتاق وقت بگذار".

❇️تشویق و پاداش:
   - تشویق کلامی: وقتی او کاری را انجام می‌دهد، او را تشویق کنید و از تلاشش قدردانی کنید. این می‌تواند شامل جملاتی مانند "خیلی خوب کار کردی!" باشد.
   - پاداش‌های کوچک: می‌توانید برای انجام کارها پاداش‌هایی مانند یک وعده غذایی مورد علاقه یا زمان بیشتر برای بازی در نظر بگیرید.

❇️ ایجاد عادت:
   - زمان مشخص: سعی کنید کارهای خانه را در یک زمان مشخص انجام دهید. مثلاً هر روز بعد از شام، همه با هم ظرف‌ها را بشویید.
   - روال ثابت: با ایجاد یک روال ثابت، نوجوانتان به تدریج به انجام کارها عادت می‌کند و احساس مسئولیت بیشتری خواهد کرد.

❇️ نمونه‌سازی:
   - همکاری: خودتان در کارها شرکت کنید و از او بخواهید که در کنار شما باشد. مثلاً می‌توانید با هم آشپزی کنید یا اتاق را تمیز کنید.
   - گفتگو در حین کار: در حین انجام کارها، با هم صحبت کنید و از تجربیات روزمره‌تان بگویید. این می‌تواند فضای مثبت‌تری ایجاد کند.
با این روش‌ها می‌توانید به نوجوانتان کمک کنید تا بیشتر در کارهای خانه مشارکت کند.

🌱🌱🌱🌱
@childeducation
2025/07/04 23:22:19
Back to Top
HTML Embed Code: